|
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
Stiu ca nu s-a mai scris de mult la subiectul acesta...dar acum cum suntem in pragul Craciunului o sa va spun ceva sod cand eram mica eu stiam ca Mos Craciun nu exista...dar eu credeam ca Mos Craciun e Isus:)Cand mi-a spus mama ca de fapt oamenii se imbraca in Mos Craciun asa am fost de dezamagita...ca nu il voi putea vedea pe Isus pana in cer:)
Cat despre furatul bucuriei Craciunului, cred ca nemultumirea umana o fura. De ce oamenii nu se pot multumi cu o seara de colinzi si bucurie in jurul focului (sau a caloriferului) in care sa se apropie de Dumnezeu si sa se bucure de cei pe care El i-a asezat in jur?
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
08/12/08 00:20
|
|
IoanaB
membru
 Inregistat: 23/02/06
|
|
Grinch 
|
|
08/12/08 06:39
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
In primul rand, noi (crestinii) le-am furat Craciunul paganilor. >
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/12/08 16:24
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
In primul rand, noi (crestinii) le-am furat Craciunul paganilor. > |
Si acum cine il revendica? Daca era al lor normal ca tot ei. Noua ni-l lasa spre administrare, dar trebuie sa pastram regula lor, si tocmai asta facem: ne straduim sa nu dam gres. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/12/08 08:56
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
OLD TRAIAN a scris:
ne straduim sa nu dam gres.  |
Ca niste buni crestini ce suntem. 
|
|
09/12/08 09:07
|
|
simple
membru
|
|
Ce ar fii sa se schimbe anul acesta? Hai sa fac o provocare : dati-le paganilor ce-i a lor si faceti ceva nou anul acesta...ceva special pentru Sarbatorit
|
|
09/12/08 19:15
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
simple a scris:
Ce ar fii sa se schimbe anul acesta? Hai sa fac o provocare : dati-le paganilor ce-i a lor si faceti ceva nou anul acesta...ceva special pentru Sarbatorit |
Hm...deci :ar trebui să le dăm bradul,pe scumpul moş Crăciun,pe crăciuniţe şi pe spiriduşi,cadourile şi cablurile electrice de pe marginea streaşinei. Da,am rămâne poate doar cu un foc roşiatic din sobă (sau apă caldă în calorifer),cântând colinde.Frumos...
Ultima modificare de Andreea (09/12/08 19:30)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
09/12/08 19:29
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Nu ar trebui sa dam nimic, ci doar sa schimbam atitudinea inimii.  Oare niste spiridusi, craciunitze si luminitze de pe marginea streasinei in minus ne vor face sa-L iubim (mai mult) pe Regele? ma indoiesc...
Ultima modificare de shoricel (09/12/08 19:55)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
09/12/08 19:52
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
poate e o frustrare ..dar am impresia ca acest "Mos Craciun" ne fura Craciunul.Am observat ca mai nou toate colindele sunt cu Mos Craciun si poeziile la fel.Acuma lumea il sarbatoreste pe Mosu` nu nasterea lui Isus..
|
|
09/12/08 19:58
|
|
simple
membru
|
|
shoricel a scris:
Nu ar trebui sa dam nimic, ci doar sa schimbam atitudinea inimii.  Oare niste spiridusi, craciunitze si luminitze de pe marginea streasinei in minus ne vor face sa-L iubim (mai mult) pe Regele? ma indoiesc... |
Sunt de acord. Provocare mea nu era la "dat" in sensul pur al cuvantului.(era referire la versetul cu dati Cazarului ce-i a Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu).Daca in plus de acele ghirlande - care pe mine un ma fac sa ma simt foarte fain...parca sclipocesc si eu cu ele:)- am face si ceva extra-ordinar.Putem pastra aceste traditii dar in acelasi timp sa nu-L pierdem din vedere pe cel Sarbatorit.
La o zi de nastere facem baloane si tort si diferite chestii pentru a ne simti mai fain impreuna si pentru a-i face placere celui sarbatorit.Daca consideram bardul si ghirlandele la fel...cred ca e ok;)si nu stirbete cu nimik din sarbatoare daca El e pe primul loc.
Ultima modificare de simple (09/12/08 20:22)
|
|
09/12/08 20:18
|
|
Andreea
membru
|
|
shoricel a scris:
Oare niste spiridusi, craciunitze si luminitze de pe marginea streasinei in minus ne vor face sa-L iubim (mai mult) pe Regele? ma indoiesc... |
Toate astea ne fac să uităm ce sărbătorim de fapt.Ne distrag atenţia de la curăţirea sufletului şi ne fac să ne îndreptăm privirea spre luminiţe şi frumuseţi trecătoare.. Poate că fără ele,şi fără atâtea opţiuni,am alege să privim în sus şi să spunem un "Mulţumesc Isus" cât se poate de sincer.
ps:nu mă refer la că toţi oamenii sunt doar cu crăciunei şi crăciuniţe,dar majoritatea...
Ultima modificare de Andreea (09/12/08 20:19)
|
|
09/12/08 20:19
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
fara ele probabil am fi nemultumiti pt ce Craciun sarac avem  sunt atatea predici si meditatii care ne tot spun sa ne indreptam atentia spre Sarbatorit, sunt convins ca multa lume stie ca astea sunt frumuseti trecatoare. nu te contrazic, andreea, dar eu nu sunt adeptul "hai sa duca lipsa ca sa pretuiasca ce are" ci prefer ca omul sa inteleaga ca acolo, in vointa si inima lui e cheita 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
09/12/08 20:36
|
|
Andreea
membru
|
|
shoricel a scris:
... eu nu sunt adeptul "hai sa duca lipsa ca sa pretuiasca ce are" ci prefer ca omul sa inteleaga ca acolo, in vointa si inima lui e cheita  |
Da.Mai greu e partea asta cu înţelesul.Oricum,Dumnezeu ar fi putut să oprească invenţia tuturor "prostioarelor" de crăciun,însă cred că s-a gândit că avem minte şi că mai trebuie să o folosim. 
|
|
09/12/08 20:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Inventiile erau deja existente. Noi doar le-am "increstinat". 
Cei interesati pot afla mai multe amanunte citind aici: http://religiatainica.go.ro/ Partea a IV-a -> Sarbatori de iarna.
|
|
10/12/08 11:01
|
|
scrabble
membru
Inregistat: 02/01/10
|
|
As indrazni sa spun ca societatea consumerista are toate motivele sa "fure" Craciunul. Este o perioada in care se fac cumparaturi mai mult ca in orice alta perioada din an. Toate supermarketurile afiseaza simboluri cum ar fi beteala, bradul, Mos Craciuni imbracati in rosu, reni. N-am vazut pe nicaieri simboluri crestine; si au si de ce, pentru ca daca ar afisa simbolul crucii, intr-o tara majoritar ortodoxa, culmea, lumea ar fugi de supermarket. Lumea nu vrea Craciun ca sa isi aduca aminte de crestinism, lumea vrea Craciun tocmai ca sa fuga in fantezia creata de sania lui Mos Craciun, peisajele feerice de iarna etc.
Observati, va rog, cum in aceasta perioada toate televiziunile au programe festive, transmit traditii si obiceiuri romanesti pagane, pun mai multa muzica decat de obicei si au foarte multe programe de divertisment. Publicul este incurajat astfel sa petreaca in fata televizorului, consumand alimentele pe care le-a cumparat din supermarket. De la inceput pana la capat, nimic crestin.
Nasterea lui Iisus a fost poate, candva, pretextul pentru care oamenii s-au apucat sa petreaca. Dar astazi nevoia de a petrece se pare ca este atat de mare, ca nici macar de pretext nu mai este nevoie.
Tocmai de aceea mi se pare un pic ciudat sa acuzam pe cineva ca a furat Craciunul. Oamenii asta cer, societatea de consum asta le da. In cel mai rau caz putem sa spunem dintr-un punct de vedere ca si-au furat singuri caciula, desi din alte puncte de vedere oamenii n-au pierdut nimic.
Parerea mea.
Edit: si am mai adauga ceva. Crestinii care-si vor Craciunul inapoi ar face bine sa faca ceva, pentru ca in ritmul asta lumea va pierde de tot capacitatea de a asocia 25 decembrie cu o zi in care are loc un eveniment important pentru crestinatate. In Japonia, 85% din populatia tarii sustine ca sarbatoreste Craciunul, desi numarul de crestini in Japonia este undeva sub 1% din numarul total al locuitorilor.
Ultima modificare de scrabble (03/01/10 02:04)
|
|
03/01/10 01:55
|
|
CatalinD
membru
Inregistat: 02/03/07
|
|
Matei 4:4 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Este scris: " ...
Psalm 119.105 Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.
Isaia 1.10-14 10 Ascultaţi cuvântul Domnului, căpetenii ale Sodomei! Ia aminte la Legea Dumnezeului nostru, popor al Gomorei! 11 "Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor voastre?", zice Domnul. Sunt sătul de arderile de tot ale berbecilor, şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor. 12 Când veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile? 13 Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! 14 Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.
PS - Oare "este scris" ca Domnul Isus s-a nascut pe 25 decembrie? Oare a uitat Dumnezeu sa mentioneze, si sa ne si ceara sa sarbatorim, si in acest fel? Sau facem voia propriei firi alegand "ce ne place" si nicidecum "ce-I place"? Pentru ca, si ce-I place, si ce nu-I place, sunt scrise. Dar cui ii pasa?
- "Încolo, fraţii mei, bucuraţi-vă în Domnul". Pentru fiecare zi este scris indemnul, nu doar pentru ziua cand nelegiuirea sporeste.
- Isus le-a zis: "Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni, este o urâciune înaintea lui Dumnezeu." (Luca 16:15)
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
04/01/10 15:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Problema pentru crestini nu este ca nu Il mai sarbatoresc pe Isus de Craciun (oricum, e o sarbatoare pagana increstinata) ci ca nu Il sarbatoresc in fiecare zi. Nu spiritul Craciunului ar trebui sa-i insufleteasca pe crestini ci spiritul si caracterul lui Isus. Si asta zi de zi.
|
|
12/01/10 13:52
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Cred ca e si mai grav. Cred ca multi crestini nu-L sarbatoresc pe Isus nici de craciun, macar.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
12/01/10 15:51
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Pai sunt ocupati marea majoritate sa "sarbatoreasca" porcii, Emanuel.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
10/09/10 15:29
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
uitati aici, am prins hotzul care fura craciunul:
http://www.impawards.com/2000/dr_seuss_ ... _ver3.html
Ultima modificare de furtuna dragos (26/01/11 15:33)
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
26/01/11 15:33
|
|
Old
Moderator
|
|
dragos, ai inceput ca o furtuna pe aici. Se vede ca esti familiarizat cu forumurile; poate si pe aici ai mai citit, de stii ce si cum. Sper ca nu te superi pentru observatia ce ti-o fac: pe acest forum nu se foloseste limbaj de messenger <<hotzul>>, iar adresa indicata de tine nu raspunde la intrebarea cine fura craciunul. Daca ai timp ar fi bine sa citesti ce s-a scris despre asta si daca poti sa vii cu completari.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/01/11 15:43
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
OLD TRAIAN a scris:
dragos, ai inceput ca o furtuna pe aici. Se vede ca esti familiarizat cu forumurile; poate si pe aici ai mai citit, de stii ce si cum. Sper ca nu te superi pentru observatia ce ti-o fac: pe acest forum nu se foloseste limbaj de messenger <<hotzul>>, iar adresa indicata de tine nu raspunde la intrebarea cine fura craciunul. Daca ai timp ar fi bine sa citesti ce s-a scris despre asta si daca poti sa vii cu completari. |
Nu ma supar ca nu am de ce 
Ca ipoteza despre craciun putem sa discutam despre traditia populara crestina amestecata cu imprumuturi pagane si ''americanismele'' ca doar toata lumea asta se americanizeaza fie ca vrea fie ca nu, asa e moda, trendul mondial.
Tot la fel se indeparteaza de esente si se modeleaza dupa tot felul de idei si obiceiuri mai mult sau mai putin utile.
Era un cliseu, o gluma cu domnul Grinch care fura craciunul, tot inventie hollywodiana.
In fond Craciunul nu are cine sa il fure daca omul e putin studios, citit si a avut un oarecare interes sa aprofundeze, sa urmareasca firul pana la origini printre atatea minciuni care exista.
Nasterea Mantuitorului este un eveniment dar nu toti oamenii il privesc la fel, formele sunt diferite.
Daca e sa ne gandim la fond si la ce se face si se practica astazi...
Ultima modificare de furtuna dragos (26/01/11 16:03)
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
26/01/11 15:59
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Exista cineva care nu sarbatoreste Craciunul, daca da, de ce si daca nu vreau argumente  Anad in vedere ca Domnul Isus nu ne-a lasat nimic in vederea sarbatoririi Nasterii Lui, ar trebui crestinii sa sarbatoreasca Crcaiunul? Daca Craciunul este doar o sarbatoare crestina de ce il sarbatorim? Cand s-a nascut Isus? De unde avem data de 25 decembrie si de ce ? In Biblie nu scrie ziua, doar ca s-a nascut in timpul domniei imparatului Irod.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
18/12/11 14:31
|
|
Old
Moderator
|
|
Roxana a scris:
Avad in vedere ca Domnul Isus nu ne-a lasat nimic in vederea sarbatoririi Nasterii Lui, ar trebui crestinii sa sarbatoreasca Crcaiunul? |
El nu cere sa fie sarbatorit! Noi facem asta de dragul Lui.
Daca Craciunul este doar o sarbatoare crestina de ce il sarbatorim? |
Pentru ca suntem si noi crestini, nu?
Cand s-a nascut Isus? De unde avem data de 25 decembrie si de ce ? In Biblie nu scrie ziua, doar ca s-a nascut in timpul domniei imparatului Irod. |
Pai, socoteste si tu noua luni de la data cand se sarbatoreste Buna Vestire, si vei vedea ca da exact 25 decembrie. 
|
|
18/12/11 14:40
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|