TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre si pentru noi, forumistii/Sa ne rugam impreuna Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 36
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
Daca stiam...poate ca spuneam, dar acum nici eu nu stiu. Tot ce mi-au spus este ca tot organismul meu a obosit si a cedat...si ca imi trebuie multa multa odihna, dar nu am timp pentru asta. in seara de revelion, eu am plecat la biserica, eram implicata in multe si nu am putut sa lipsesc, adica, nu mi-am permis, si asta m-a terminat. acum scrie fratele meu. eu stau in pat, abia ma pot misca, dar stiu ca voi fi bine. Stiu ca viata mea nu s-a sfarsit aici, si ca mai am multe de facut

_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

02/01/08 15:50

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Înr-o discuţie cu cineva pe tema aceasta, mi-am exprima o părere cum că aşa ceva ar putea fi. Mă bucur dacă este asta, pentru că acest lucru nu este iremediabil, ba dimpotrivă.

Prima dată când m-am confruntat cu ideea de surmenaj în lucrarea Domnului, a fost când am auzit o predică numită "nu omorâţi calul". Calul făcea referire la organismul nostru, şi la ideea că pentru a-ţi transporta sufletul acesta dintr-un loc în altul în lucrarea Domnului, dacă o faci prea mult, prea repede, hrănind calul de loc sau prost, o să-l omori înainte de termen. Morala era că mai bine faci ceva mai puţin şi mai moderat, dar FACI. Dacă omori calul, la ce a mai folosit tot ce AI VRUT SĂ FACI, dacă nu ai mai avut cu ce?

Prima situaţie concretă cu care m-am confruntat mai îndeaproape cu un astfel de exemplu, a fost în cazul unui profesor de-al meu, care a acumulat prea multe funcţii, lucra non-stop de luni până luni, chiar şi noaptea, şi odată pur şi simplu a cedat şi a trebuit să lase totul baltă câteva luni de zile. Dar lecţia primită atunci nu prea i-a folosit, pentru că treptat-treptat a luat-o de la capăt.

Mai că-mi vine să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru cât de leneş sunt...

Tamarta, eu nu vreau să mă bag în viaţa ta. Dacă Domnul o să vadă că e necesar, are El metode de a te mai tempera. Însă pot să-ţi zic că refuzul de a face ceva nu este întotdeuna rău.

Eu zic că e bine dacă vor şti cât mai mulţi din jurul tău de situaţia ta, şi dacă vei începe să mai spui şi "nu", politicos, cu trimitere la portejarea Templului Duhului Sfânt pe care l-ai primit şi pe acesta în custodie de la Dumnezeu, şi de care eşti datoare la fel de mult ca să ai grijă, ca de orice altă lucrare obişnuită a Domnului, poate chiar mai mult, în afară de martiraj.

Eu ştiu că dacă o lucrare vine de la Dumnezeu, se va îngriji El de numărul necesar de persoane. Nu întotdeauna când te oferi să participi la o lucrare înseamnă că o faci dintr-o dorinţă izvorâtă din Dumnezeu. Cineva ar putea să o facă şi din lipsă de credinţă că Domnul poartă de grijă, sau să creadă că fără persoana sa nu se poate. Sau alte motive. Ei bine, se poate fără oricine în lurarea lui Dumnezeu (vezi "pietrele" şi "fii lui Avraam").

Şi de multe ori, dacă te implici în mai multe decât eşti chemat, poţi să faci rău, nu bine, tocmai prin faptul că organismul îţi cedează, şi absenţa ta nu poate fi compensată pe ultima sută de metri. Pe când aşa, dacă lucrezi doar acolo unde ştii sigur că eşti chemat de Domnul, sau ştii că dai cel mai bun randamet, poate îţi ia altul locul în alte lucrări la care te cheamă doar oamenii şi/sau un simţ exagerat al datoriei. Iar acel "altul" va avea timp să se antreneze pentru lucrarea respectivă. La fel de bine poate să nu-ţi ia altul locul, dar tu nu vei ceda fizic şi vei dispărea din toate lucrările tale, ci vei putea fi prezent la cele la care ai rămas.

Dacă cântărim puţin cât ne sunt puterile, în funcţie de împrejurări, şi mergem pe mâna echilibrului, atunci suntem mult mai eficienţi decât dacă strălucim câteva clipe şi apoi lăsăm după noi un gol.

Un bec care arde constant afară poate ajunge să lumineze clar pe o rază mult mai mică în jurul gospodăriei, dar răspândeşte lumină suficient de mult timp, şi luceşte suficient de departe ca să poată fi sesizată şi urmărită de la distanţă, pentru a conduce pe cineva spre casă. O rachetă de semnalizare poate transformă noaptea în zi câteva clipe pe o rază foarte mare, dar lasă după stingere o senzaţie de întuneric mai mare, şi nu poate călăuzi pe cineva până acasă.

Eu mă bucur că avem acum toţi în faţă exemplul tamartei, ca subiect didactic (poate ea nu se bucură la fel de tare, dar asta e, acuma stă pe post de exponat ).

Putem să înţelegem astfel că avem nevoie de o ordonare a priorităţilor în viaţa noastră, şi o împărţire a timpului ca atare. Aici nu vorbesc de leneşi ca mine, care poate ar avea nevoie să mai mişte un deget în lucrare, ci de cei care sunt implicaţi foarte mult.

Habar n-am ce contează în ochii fiecăruia, însă după părerea mea, în funcţie de vârstă, ar trebui să primeze familia oricând (şi familia este un domeniu foarte vast de lucrare, de la creşterea de copii până la mântuirea celor dragi; "Ierusalimul" este primul loc în care ne trimite Isus în ucenicie). Apoi, poate pentru cei mai tineri, o altă prioritate ar fi şcoala, şi implicarea în Biserică. Ambele au rol de formare, de aceea eu le pun deocamdată pe picior de egalitate. Aici pot să apară dezechilibrele, în sensul că fie doreşti să excelezi mai mult la şcoală, şi atunci va mai trebui să tai din timpul pentru activităţi la biserică, fie s-ar putea să te ascunzi în spatele activităţii de la biserică pentru a avea scuze la chiul.

Oricum, dacă produci excelenţă în ambele domenii, o vei face pe seama a ceva: timp de odihnă, suprasolicitare intelectuală. Nu poţi să ai surplus într-o parte, fără a lua din altă parte. Şi dacă tot iei dintr-o parte, nu uita cu cine lupţi. Exact acolo va lovi vrăşmaşul tău.

Aşa că eu aş zice că şi pentru tamarta, dar şi pentru alţii, e bună o analiză. Cât foloseşte tot ceea ce faci? La ce-mi folosesc notele bune la şcoală? La ce foloseşte să fiu prezent în atâtea locuri la biserică? La ce foloseşte să slujesc atât de mult în familie?

Fiecare cred că e capabil să îşi facă o listă, împreună cu Domnul, la care să zică: din asta mai tai, de aici pot să lipsesc dar Te rog să compensezi cu altcineva, aici chiar numai persoana mea poate fi implicată. Şi atunci poţi să mergi frumos înainte, şi să dai randament optim unde prezenţa ta este neapărat necesară. (ca să nu zic că la rugăciunea personală, nu te poate înlocui nimeni... )

Altfel, o să te lase calul când ţi-e lumea mai dragă şi au toţi nevoie de tine, şi ce mare brânză mai poţi realiza ulterior?

Hai c-aş putea perora la nesfârşit pe tema asta. Dar cred că am spus suficient ca cei care nu s-or mai gândit serios până acuma la problema asta să poată să pornescă să o facă. De continuare poartă de grijă Domnul, pentru că e El e Dumnezeu şi Şi-a asumat purtarea de grijă, nu io.

Ultima modificare de Filip. (02/01/08 18:59)


02/01/08 18:50

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
vezi ca te dau in judecata,ca folosesti exemplul meu, fara voia mea...
te bucuri ca ai exemplul meu? asa frate? te bucuri de raul altuia?
serios vorind....
ceea ce ai scris imi da de gandit, si chiar iti dau dreptate..poate ca din lucrarile in care sunt implicata ar trebui sa mai tai. pentru asta insa va trebui sa ma rog, ca sa fiu sigura ca fac ceea ce ar vrea sa fac. Vrea sa dau voie voii Lui sa se implineasca in viata mea.
dar..pentru moment, am nevoie de odihna, si nu stiu cat timp voi rezista eu, ca deja imi vine sa ma ridic din pat, asa cum sunt si sa plec la biserica.


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

02/01/08 19:57

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eh, tamarta, mai bine alţii decât eu!

Ideea e că io bag la cap ceea ce văd că se întâmplă în jurul meu. Nu am nevoie să experimentez totul pe propria-mi piele. (Da' şi io izbesc cu capul în alte chestii... că nu-s nici io perfect... culmea!) Şi pot să împărtăşesc şi cu alţii ceea ce observ. Aşa cum am făcut acum cu tine, şi respectiv cum am tras semnale şi altora că trebuie să vadă ceva în toată situaţia asta.

Îţi mai pot spune câteva lucruri despre de ce ai avut această experienţă de răpire sufletească, dar n-am chef să fac aici pe sfătosul (deşi cam asta am ajuns să fac).

Cum să-ţi zic, io nu oblig pe nimeni să ia seama la ce spun. Vorbele şi puterea de convingere omenească sunt egale cu zero, dacă nu sunt însoţite de Duhul Sfânt. Şi pe de altă parte Duhul Sfânt poate la fel de bine să înveţe pe cineva fără ajutorul niciunui om.

Aşa că, mai zic şi io ceva din când în când. Dacă e de la Domnul, o să aibă grijă să completeze ceea ce eu nu spun sau să corecteze ceea ce mai greşesc. Dacă nu, oricum El te protejează. Dacă vreodată o să fie cazul, poate mai dezbatem şi alte aspecte din experienţa ta.

Chestia e că io ţi-am zis şi că eşti o binecuvântare, dar îţi zic şi când am impresia că greşeşti. Dacă nu-ţi pică bine, nu-i bai. Nu trebuie să mă asculţi. Ascultă-L pe Domnul, aşa cum ai spus că o faci.

Un lucru bun din toată chestia asta e că ai început să te gândeşti la a avea o discuţie cu El pe tema programului tău. Dacă pui problema asta în faţa Lui şi în mâna Lui, e tot ce se poate face mai bine.

Supcess!

Ultima modificare de Filip. (02/01/08 22:06)


02/01/08 21:57

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
frate...chiar te rog sa-mi cand gresesc, pentru ca de multe ori, nu am timp de analizat...
ma simt ciudat ca se vorbeste despre mine, mereu am vrut sa fiu in anonimat, in spate, si acum sunt parca pe prima pagina a ziarelor, dar cred ca va trebui sa ma invat.

am intrat doar sa va multumesc inca o data si sa va spun, ca inca ma simt foarte rau, dar stiu ca Tati se va ingriji de toate, asa ca, fiti fara grija, o sa fiu in mijlocul vostru in putin timp. :) i will be back ;)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

03/01/08 16:18

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Al bi bac, zîse Arnold, şî apoi dădu foc la şandrama...

03/01/08 16:52

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
eşti de groază Filip(punct)....

vroiam doar să vă spun că mă simt puţin mai bine. azi am şi reuşit să mănânc ceva.
vă mulţumesc mult pentru sprijin


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

04/01/08 18:28

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
va rog sa va rugati si pt mine..... am fost pe partie si m-am lovit cu sania de o fata:eu mm-am lovit la cap si la baza coloanei si ea la fata si la mana....am fost dupa ea sa vad daca pot ajuta cu ceva dar nu m-a auzit ca tipa si urla mereu!!!!!!!!!!! o sa ma rog pt ea,dar imi fac griji si pt mine ca am facut un cucui si mi-e sa nu fac vreun cheag de sange sau altceva mai grav.... va rog sa ma amintiti in rugaciunile voastree si.........multumesc!

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

04/01/08 19:39

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
Va rog sa va rugati pentru prietena mea.
Saptamana aceasta i-au murit doi prieteni (amandoi necrestini).
Este foarte indurerata.
Haideti sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii fie alaturi si sa simta ca nu este singura si ca toate lucrurile lucreaza spre binele ei.
Multumesc.


04/01/08 23:49

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Sa ne rugam pentru Tamarta. Iar e in spital si e in stare critica. Nu stiu ce se va intampla de data asta.
Dar stiu ca nu va pleca dintre noi. Nu poate lasa lumea in urma asa...


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

05/01/08 12:52

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
Flory este in spital ,are niste probleme de sanatate ,sa ne rugam si pt ea .E naspa si cu mancarea care se da in spital ,pt ca e in Oradea iar parintii nu pot sa vina zilnic la ea .
A vrut acuma sa isi mareasca niste medii ,dar ii va fi foarte greu sa recupereze saptamana viitoare cat va sta in spital si sa mai si invete .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

05/01/08 16:11

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
tamarta si-a revenit :) nu stiu pentru cat timp, ca nu sta locului o clipa. ar avea nevoie de multa odihna, dar in loc sa se odihneasca tot umbla peste tot, si face, si merge, numa de dormit nu doarme

Imi pare rau pt flory, ne vom ruga pt ea sa se faca bine.


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

05/01/08 18:05

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ofof, fata asta are nevoie de ceva tranchilizante, din câte văd io. Poate o doză de elefant, sau mai bine doo, să fim siguri că se potoleşte câteva clipe...

05/01/08 21:41

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
fraţilor, mi-aţi pus gând rău? lasă benny, că te ţin eu minte...de Filip numai zic nimic, că ştiu cât mă iubeşte el ;)
dar cam are dreptate benny...mi-a fost foarte rau, si mi-a revenit pana la urma, si apoi am plecat la o intalnire cu echipa de rugaciune, si de acolo la o prietena, ca sa ne mai rugam, si cu cativa tineri, ca a fost super timpul cu grupa de ruga...
dar acolo... mi s-a facut iar foarte rau, mai rau decat mi-a fost pana acum. nu am dormit toata noaptea. mi s-au umflat venele, eram vânătă toată, tremuram, dar nu ma puteam mişca... imi era teama, pentru ca nu ma aveam putere sa lupt, eram prea slabita. dimineata, asa cum eram am ales sa plec la biserica. am chinuit-o putin pe prietena mea, si am ajuns. I-am spus si lui benny, ca am credinta ca Domnul imi va lua orice durere dupa ce voi lua Cina.... si asa a fost. M-am simtit eliberata. incepusem sa imi recapat culoarea, nu imi mai era rau. parca eram un om nou, doar ca ma simt foarte obosita, dar asta trece.

va multumesc mult, si desi m-am cam luat de benny ca va tot stresa cu ale mele pe aici, ii multumesc si lui ca a facut o treaba mare, buna si frumoasa ;) :)

fiti binecuvantati :)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

06/01/08 13:52

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Păi, având în vedere că mie-mi sunt draji tătie fetele ca sarea-n ochi, oare cum aş putea să nu iubesc o fată care îşi dă tot interesul să elibereze locul din lumea asta?!?


06/01/08 17:46

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
ioi Filip... la faza asta te tin minte

daca iti face asa mare placere, poate chiar o sa plec, ca sa nu mai stau pe "capul tau"
si daca tot nu iti convine... poate ai de gand sa pleci tu


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

06/01/08 19:48

   
stely777
membru

Inregistat: 06/01/08
m-as bucura daca v-ati ruga pt biserica mea pt ca e destul de mica si avem nevoie de tineri ... ms >:D<

_______________________________________
don't give up ... look up!

06/01/08 20:44

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
iti dau de la noi :D

acum serios...o sa ma rog...acum mai mult ca oricand..si o sa vezi ca Domnul va privi si in dreptul bisericii tale


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

06/01/08 20:53

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

tamarta4jc a scris:

si daca tot nu iti convine... poate ai de gand sa pleci tu

La orice oră! Chiar secundă sau sutime de secundă! Problema e că nu mă vor nicicare. Sus... nu-s vrednic, iar jos... să zicem că încă nu le-a trecut supărarea pe mine...

Aşa că, încerc şi io să-i îndemn pe alţii (şi în special pe altele)să se care, ca să rămân io singur p'aicia. Nu dau în cap la nime', ci doar fac sugestii... ce-i rău în asta?

Ultima modificare de Filip. (06/01/08 21:08)


06/01/08 21:08

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
:) gata Filip cu gluma...eu nu m-as mai opri, dar ma gandesc sa nu deranjeze pe cineva, si mai ales la acest subiect.si mai umplem si spatiu degeaba. nu de alta, dar acuş apare April :D

_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

07/01/08 06:58

   
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
un motiv de rugaciune ce-l am si vreau sa-l impartasesc pe Tc... poate unii dintre voi ati citit ori auzit despre revista ptr. tineri RONI,doar primul numar a aparut.
eu sunt una din persoanele care a contribuit la distribuirea si promovarea RONI, insa am fost foarte tare incercati.. si de mai mult de 6 sapt. nu am mai reusit sa iau legatura cu nici unul din colaboratorii revistei si mi-as dori sa continuam munca, caci deja , chiar si numai dupa aparitia primului numar au aparut roade si am fost foarte incurajat.
si as vrea sa ne rugam ptr. ca Domnul sa ne stranga iarasi pe cei din redactie, sa ne ajute sa avem perseveram oricat de greu ar fi, sa avem fondurile necesare.
multumesc ptr. ca va veti ruga. GBu

Ultima modificare de razvy16_bornagain (13/01/08 15:06)


_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

13/01/08 15:05

   
think.pink.with.jesus
membru

Locatie: Radauti Romania
Inregistat: 12/01/08
va rog din suflet sa va rugati pentru unchiul meu...el vrea sa se intoarca la Domnul...dar cel rau se baga neincetat...multumesc mult...si Domnul sa va binecuvanteze..:)

_______________________________________
...just..a Pink Butterfly in Jesus`s hands...

15/01/08 10:58

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
Va multumesc tuturor celor care v-ati rugat pt mine.Acum sunt mult mai bine.Postez abia acum chiar daca am ajuns miercuri seara din spital pt ca nu am apucat sa intru decat asa fugitiv,dar in sfarsit mi-am gasit putin timp liber.Asa nasol e ca sunt invadata de lectii...oricum va multumesc inca o data!  :) GBU :)

Ultima modificare de flory (20/01/08 12:07)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

19/01/08 12:37

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
flory,ma bucur ca esti mai bine,eu numai aseara vazui chestia,si asa aiurea m-am simtit,ca n-am stiut,Domnul sa-ti ajutea sa iesi BIRUITOARE prin toate.
Va rog sa va rugati pentru Salome,nu stiu ce are,de cand am venit din Romania,nu am o noapte intreaga,deja ma simt terminata fizic......GBUall.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

19/01/08 20:59

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
stai linistita,Sarah,Domnul e intotdeauna de partea noastra si ne ajuta sa iesim biruitori!
ne vom ruga pt Salome si vei vedea ca totul va fi bine :) GBU all


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

20/01/08 12:10

   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 36    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net