TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Pastori sau Predicatori? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
DAVID PIEPTEA
membru

Locatie: CODLEA, ROMANIA
Inregistat: 16/11/06
Pace voua!
 
Biserica lui Hristos a intrat in criza de Pastori si exces de Predicatori. Nu am inceput acest subiect pentru a mai puncta o lipsa din Biserica si a judeca actuala conducere din bisericilor ci pentru a contribui in mod practic la TREZIREA BISERICII.
Cum putem contribui? Facem parte din " generatia viitoare " care va conduce Biserica si vrem sa facem acest lucru asa cum Doreste Dumnezeu. Pastorii sa caute oile si sa acorde atentie si importanta fiecarui madular din Trupul lui Hristos, macar cat ii sta in puteri daca nu poate la toti. Predicatorul nu este Pastorul ci este Invatatorul! Pastorul nu este Predicator ci este Pastor!
  Daca gresesc scrieti-mi caci nu ma supar. Daca nu gresesc atunci scrieti sa invatam cum putem sa ajutam la reformarea Bisericii care a lasat-o Domnul.


_______________________________________
Dragostea invinge frica de schimbare!

24/11/06 02:33

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Dacă mă gândesc la problema expusă de tine, eu nu pot să zic că ar exista o criză de păstori. E adevărat că mulţi dintre tinerii de astăzi se pregătesc în şcoli pentru a vesti Evanghelia, şi că mulţi au o înclinaţie spre această slujbă din motive mai mult fireşti, dar cunosc şi multe cazuri de tineri chemaţi devreme spre o slujbă de păstorire şi creştere spirituală a unor adunări.

  Poţi să dai ceva mai multe detalii la ce te referi în enunţul tău? Eu spre exemplu consider că mulţă păstori încadraţi într-o astfel de slujbă nu îşi îndeplinesc funcţia cum trebuie. Dar asta nu pentru că ar fi o criză numerică, ci din motive fireşti, care fac infeiciente şi alte slujbe din Trup.


25/11/06 09:17

Site web  
nascutinvingator
membru

Locatie: Craiova,Romania
Inregistat: 25/03/06
Cred ca sunt doua probleme de discutat aici :
1. de prea multe ori se face confuzie intre slujba de pastor si cea de predicator.
Conf cu Scriptura pastor=episcop=batran=prezbiter  iar predicator=evanghelist si ap Pavel ne da instructiuni clare cu privire la cerintele ce trebuiesc indeplinite de cei ce ocupa slujbele respective, daca acceptam ca model de urmat invatatura NT.Privind la aceste cerinte vedem ca ele sunt diferite pt pastori si predicatori, astfel,de exemplu, Timotei si Tit erau predicatori dar nu puteau sa fie pastori nefiind casatoriti si cu copii credinciosi.Pastorii pot si trebuie chiar sa faca si lucrare de predicare dar in primul rand ei trebuie sa vegheze la aplicarea corecta a cuvantului si la starea spirituala a credinciosilor din congregatia unde apartin, predicatorii pot sa lucreze cu mai multe congregatii sarcina lor principala fiind cea de vestire neavand atributii de supraveghere in biserica locala.
2.cantitate sau calitate? ...cred ca ceeace lipseste astazi, la prima vedere, nu este cantitatea,nr de pastori si predicatori, ci calitatea si asta din motivul simplu ca nu se mai respecta criteriile lasate de apostoli atunci cand sunt numiti(sau alesi) cei ce primesc aceste slujbe.Daca respectam strict criteriile biblice ajungem si la o criza cantitativa pt ca f putini pot sa indeplineasca criteriile dar cred ca este preferabila o criza cantitativa decat una calitativa.

Ultima modificare de nascutinvingator (25/11/06 10:24)


_______________________________________
Mi s-a inradacinat credinta  ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata

25/11/06 10:20

Site web  
DAVID PIEPTEA
membru

Locatie: CODLEA, ROMANIA
Inregistat: 16/11/06
Probabil nu am explicat bine la ce ma refer. Va rog sa cititi cap. 34 din cartea profetului Ezechiel. El proroceste impotriva pastorilor, a oilor si proroceste despre Mesia- adevaratul Pastor.
           Nu m-am referit deloc la faptul ca ducem lipsa de pastori ci la faptul ca nu sunt asa cum cere Domnul sa fie. 2 lucruri le cunosc si acelea le impartasesc;
1- Ei au afacerile lor si cu ele isi ocupa majoritatea timpului, mesajul il pregatesc sambata seara si oile il vad doar Duminica.
2.- Dumezeu a hotarat ca preotii si levitii sa traiasca din zeciuiala care o da poporul la Casa Domnului. Daca poporul nu asigura necesarul pastorului, el este nevoit sa caute sa-si intretina familia muncind; astfel are de suferit intreaga adunare. Neemia 13:10-13.
      Cu post fortat nu va rezista nici 2 zile caci barbatul trebuie sa asigure necesarul in casa. Altfel este socotit mai rau ca un pagan. Chiar si Pavel muncea ca sa nu fie o povara pentru ceilalti dar cand au venit Sila si Timotei s-a dedat intru totul propovaduirii- Fapte 18:1-4. In alt loc Pavel spune ca nu au luat nici ceea ce li se cuvenea. Deci nu ne putem dezvinovati nici noi daca nu dam zeciuiala.
     Am un prieten care este pastor si l-am intrebat daca la Biserica se da zeciuiala?
Mi-a spus ca prea putini dau. Iarasi l-am intrebat din ce traieste si mi-a spus ca este profesor pentru bani putini. L-am intrebat de cu nu predica despre principiul zeciuielii in Biserica?  A predicat si dupa ce a terminat de vorbit a venit un frate la el si i-a spus ca daca mai predica despre asa ceva el pleaca din Biserica.
     Nu sunt prea multi asa? Dumnezeu sa ne ajute sa respectam principiul Sau caci ne dorim hrana spirituala nu predici cool.


_______________________________________
Dragostea invinge frica de schimbare!

25/11/06 22:55

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Si iar revenim la zeciuiala care ar trebui sa fie adusa la Casa Domnului ca sa fie belsug, ca preotul si familia sa sa nu moara de foame, dar din pacate sunt deja mai bine de 15 ani de cand ne tot uitam peste granita sa vedem daca nu vine ceva de acolo si nu mai vine pentru ca oamenii de peste granita sunt niste zgarciti. Eu il consider pe pastorul pe care il avem acum un PASTOR. Este un om al lui Dumnezeu care are grija de oile pe care le are, se roaga pentru bolnavi, ii viziteaza la spital, isi face timp pentru copii, e impotriva "lupilor" care cauta sa-l indeparteze de pasune ca sa poata sa-i inghita oile, e un om in carui prezenta te linistesti, dar spre surprinderea mea are un salariu cat al unui programator incepator pentru ca oamenii de la noi la biserica sunt niste zgarciti. Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ca tot ce ne apartine nu este al nostru ci al LUI!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

26/11/06 03:54

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Predicatori – vorbitorii care iau cuvantul in adunare.

Păstori – oameni credincioşi care au primit acest dar de păstorire a adunării, care este diferit de darul de proroc, invatator sau evanghelist.

"Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos" (Efeseni 4:11-12)

   Apostolii au fost doar la începutul Bisericii, acum noi primim ca daruri ale Adunării de la Domnul doar prooroci, evanghelişti, păstori si învăţători - pentru slujirea si zidirea trupului lui Hristos.
   Aceste daruri ale Adunării sunt oameni credincioşi din adunarea locala - nu trebuiesc plătiţi pentru că fără plată au primit acest dar. Nu se mai pune problema ca la preoţii şi leviţii din vechime ca să trăiască din zeciuiala dată de popor la Casa Domnului, deoarece acum Domnul Isus este pentru totdeauna Mare Preot înaintea lui Dumnezeu, iar toţi răscumpăraţii Săi sunt “o preoţie sfântă”.
   Adunarea sau Trupul trebuie să fie condus de Capul Trupului - Hristos – iar proorocii, învăţătorii, evangheliştii şi păstorii să-şi exercite darul încredinţat – care este diferit, dar nu obligatoriu exclusivist, adică pot fi oameni credincioşi cu daruri cumulate.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

26/03/07 16:37

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

CatalinD a scris:

Apostolii au fost doar la începutul Bisericii,

Definiţii, definiţii... poate vrei să ne spui ce înţelegi prin apostoli. Că eu sincer nu văd nimic în pasajul respectiv care să îţi susţină afirmaţia de mai sus.


CatalinD a scris:

Aceste daruri ale Adunării sunt oameni credincioşi din adunarea locala - nu trebuiesc plătiţi pentru că fără plată au primit acest dar.

Consider că prezinţi problematica incomplet. ÃŽn Biblie sunt amintite cazuri concrete când s-a procedat altfel. Pavel citează în Timotei supsele lui Isus care şi El cita din Vechiul Testament:
1 Timotei 3:
17. Prezbiterii (Sau: bătrâni.) care cârmuiesc bine, să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura, pe care o dau altora.
18. Căci Scriptura zice: "Să nu legi gura boului când treieră bucate"; şi: "Vrednic este lucrătorul de plata lui."


Tot Pavel, cel care a lucrat cu mâinile lui pentru pâinea cea de toate zilele, a avut şi momente când a fost susţinut financiar de adunări:
Filipeni 4:
15. Ştiţi voi înşivă, Filipenilor, că, la începutul Evangheliei, când am plecat din Macedonia, nici o Biserică n-a avut legătură cu mine în ce priveşte "darea" şi "primirea" afară de voi.
16. Căci mi-aţi trimis în Tesalonic, odată, şi chiar de două ori, ceva pentru nevoile mele.
17. Nu că umblu după daruri. Dimpotrivă, umblu după câştigul care prisoseşte în folosul vostru.
18. Am de toate, şi sunt în belşug. Sunt bogat, de când am primit prin Epafrodit ce mi-aţi trimis, - un miros de bună mireasmă, o jertfă bine primită şi plăcută lui Dumnezeu.


Te rog, dacă faci nişte afirmaţii în chestiuni controversate, prezintă complet problematica, şi dă fiecăruia libertatea să aleagă în ce încredinţare să meargă.

Ultima modificare de Filip. (26/03/07 21:40)


26/03/07 21:27

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Ca apostoli au fost doar la inceputul Bisericii, cred ca este evident. Afirm ca au fost doar atunci, pentru ca nu am cunostinta din Cuvant sa mai fi fost. Iar apostolii, cum inteleg eu, au fost oamenii de care s-a folosit Domnul la intemeierea bisericii, oameni cu daruri de putere, minuni si descoperiri deosebite, pentru timpurile cand trebuia sa se formeze biserica. Mie imi este suficient atat pentru intelegerea a ceea ce a fost un apostol, dar completarile sunt binevenite.

   Problematica platii predicatorului sunt convins ca am scris-o incomplet. Inteleg din Cuvant si despre cinstea deosebita acordata batrinilor ca si tuturor celor ce hranesc biserica cu invatatura. Deasemenea, inteleg situatii in care specific lucrarii se sustine financiar persoanele care lucreaza, si imi vin acum in minte misionarii. Dar painea zilnica trebuie castigata de fiecare lucrind, iar din prosperitatea primita fiecare de la Domnul trebuie sa aduca la casa Domnului ceea ce se cuvine, si sa faca darnicii, sa ajute pe frati, de fapt sa-i iubeasca asa cum ne-a iubit Isus.

   Plata predicatorului mi se pare mie nepotrivita si din prisma ca creeaza dependenta predicatorului de cel/cei ce il platesc, care poate fi guvern, sau alte grupuri de oameni, depedenta in sensul ca ceea ce se predica trebuie sa fie pe placul celor ce platesc, si nu Domnului, si ma refer aici la adaugiri sau omisiuni posibile din acest motiv.

   Legat de libertatea fiecaruia de a-si alege incredintarea, nu am impus nimanui nimic, caci pe forum postam fiecare ceea ce intelegem, iar cei care citesc judeca singuri daca au ceva de invatat sau nu.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/03/07 13:06

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

CatalinD a scris:

Ca apostoli au fost doar la inceputul Bisericii, cred ca este evident. Afirm ca au fost doar atunci, pentru ca nu am cunostinta din Cuvant sa mai fi fost. Iar apostolii, cum inteleg eu, au fost oamenii de care s-a folosit Domnul la intemeierea bisericii, oameni cu daruri de putere, minuni si descoperiri deosebite, pentru timpurile cand trebuia sa se formeze biserica. Mie imi este suficient atat pentru intelegerea a ceea ce a fost un apostol, dar completarile sunt binevenite.

  Atâta timp cât nu afirmi că apostoli au fot doar cei 12, mie îmi este suficient. ÃŽn Biblie nu există o definiţie a apostoliei aşa cum ai dat-o tu. Nu ai cunoştinţă din Cuvânt să mai fi fost apostoli când? După ce s-a încheiat scrierea Cuvântului? Odată ce s-a precizat schema darurilor, celelalte daruri de ce mai există? Ele nu servesc la întemeierea de biserici? Atunci cei care le vestesc evanghelia celor care nu au mai auzit de Hristos ce sunt? Misionari? ÃŽmi pare rău, dar acest cuvânt nu există în Biblie, prin urmare eu nu cred că această slujbă există în Trupul lui Hristos....
  Nu ai cunoştinţe din Cuvânt despre multe care există astăzi. Ele pentru aceasta nu există? ÃŽmi pare rău, atunci, dragul meu, dar nu scrie nicăieri în Biblie că tu exişti. (Sunt dur că afirm asta? Cu ce ar fi afirmaţia mea mai dură decât negarea existenţei altor lucruri? Numai pentru că eşti implicat tu? Atunci cum crezi că i se pare unui apostol afirmaţia ta?)


CatalinD a scris:

Problematica platii predicatorului [...]

   Şi eu sunt de acord cu tine în privinţa pericolului dependenţei. Dar mai există şi pericolul neglijării turmei din cauza foamei.
   Ideea lui Pavel este să nu faci abuz nici într-un sens nici în altul. ÃŽn funcţie de conjuncturile vieţii e important pentru păstor şi pentru turmă să înţeleagă cum doreşte Domnul să trateze problema respectivă la momentul respectiv.
   Nu există o reţetă universal valabilă pentru toate cazurile şi pe viaţă. Astăzi păstorul poate fi plătit de congregaţie, mâine poate e mai bine să muncească singur, poimâine poate nu mai e păstor.
   Important e să-ţi faci treaba la momentul potrivit în parametrii potriviţi. Dacă aceşti parametri nu se schimbă pentru un anumit timp - e voia Domnului. Dacă ei se schimbă, nu înseamnă că nu mai e voia Domnului, ci că acea voie e alta în conjunctura respectivă.
   Ambele cazuri însă sunt înregistrate în Biblie ca modele bune.


CatalinD a scris:

Legat de libertatea fiecaruia de a-si alege incredintarea, nu am impus nimanui nimic, [...]

   ÃŽmi cer scuze. Să îţi explic de ce am ajuns să spun ce am spus: mie mi s-a părut că ai folosit un ton categoric, autoritar şi ca al unuia care ştie ce spune şi ceea ce spune e categoric aşa şi ar fi bine ca şi alţii să creadă la fel. Nu e neapărat ce ai spus, ci şi felul cum ai spus-o. Posibil să fi interpretat eu greşit. ÃŽncă odată, scuze.

Ultima modificare de Filip. (27/03/07 15:20)


27/03/07 15:18

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Legat de darul de apostol, eu nu am cunostinta sa mai fie, dupa inceputul Bisericii in intregime, nu a unor biserici locale. Daca tu cunosti, sau vre-un alt cititor, sa imi spuna si mie, chiar sunt curios.
   Subliniez ca nu am eu cunostinta, si ca nu tot ceea ce nu cunosc eu exista - cum ar putea fi interpretat un anumit mesaj de mai sus.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/03/07 15:44

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Iar revenim la definiţii. Ce înţelegi tu prin începututile Bisericii în întregime?

Uite, reiau nişte afirmaţii de la tine, pe care să clădesc:

CatalinD a scris:

[...]apostolii, cum inteleg eu, au fost oamenii de care s-a folosit Domnul la intemeierea bisericii, oameni cu daruri de putere, minuni si descoperiri deosebite, pentru timpurile cand trebuia sa se formeze biserica.[...]


  Până la ultima propoziţie, pentru mine totul este OK. Ultima propoziţie, coroborat cu ce ai scris la ultima postare, mă face să cred că tu ai impresia că Biserica "a început" la un moment dat pe o anumită durată de timp, iar acum nu mai "începe" de loc.

  Dacă ai fi vorbit de un moment, un singur moment de timp, când făceai referire la "început", şi atribuiai acest moment fie cinzecimii fie discuţiei lui Isus cu Petru de la Marea Galileii fie unui alt moment clar de timp din istoria Bisericii... hai că te mai înţelegeam.

  Dar dacă atribui "începutului" o durată de timp, după care îi stabileţi nişte limite legate de existenţa unor "apostoli" (poate vrei să precizezi şi exact la care apostoli faci referire), atunci eu sincer nu mai găsesc nimic în Biblie de care să mă agăţ ca să pot accepta această afirmaţie a ta.

  Dacă însă Biserica o priveşti ca pe un trup în continuă generare, şi care are tot timpul capacitatea de a produce celule noi, atunci desigur că Biserica putem să considerăm că nu a avut început în locurile unde Cuvântul lui Dumnezeu nu a ajuns încă.

  ÃŽn astfel de locuri pot să te asigur că am cunoştinţă despre semne şi minuni care i-au însoţit şi pe apostolii de la început, şi îi însoţesc şi astăzi pe cei care eu zic că sunt apostoli.

  Cunosc un caz personal, nu îi dau numele, mai cunosc un caz de rudă a unui prieten de al meu care e într-o ţară din Africa, m-am întâlnit la şcoala biblică cu câţiva care au participat sau mai participă în astfel de lucrări, şi prin care Dumnezeu şi-a demonstrat puterea în faţa unor oameni ca şi prin Ilie. Dacă aceştia nu sunt apostoli, atunci ce sunt ei?

Ultima modificare de Filip. (28/03/07 10:17)


28/03/07 10:16

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Filip, cu toata dragostea Domnului iti spun deschis ca ai o inclinatie deosebita de a despica lucrurile, dar aceasta nu intotdeauna ajuta. Pur si simplu mi-e greu sa cred ca nu intelegi ca mai sus am scris că Biserica ca trup a avut un inceput aici pe pamint, la Rusalii, iar apostolii care au fost in viata atunci au lucrat cu o putere deosebita prin Duhul Sfant (ma refer la minuni, vindecari miraculoase, invieri din morti, etc), ceea ce nu am mai auzit sa se mai fi intimplat dupa aceea. Iar acei oameni au trait fiecare cate zile a ingaduit Dumnezeu, deci o perioada care s-a incheiat.
   Cunostintele tale suplimentare fata de ale mele sau ale altora imi par irosite daca nu le folosesti la construit ci la darimat, facandu-te in anumite situatii ca nu intelegi.
   Am scris clar mai sus ca daca ai cunostinta de ceea ce eu nu am, indura-te si scrie, sa ne luminam. Asterne idei, cum de atatea alte ori ai facut, si le vom citi si judeca cu multumire, in priceperea care ne-a fost data. Nu mai rastalmaci cuvintele, ci umple lipsurile cu cunostinta care sa zideasca, care sa ne apropie, faţă de Domnul şi între noi.
   Domnul sa va dea tuturor o "vorbire ... totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia".


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

28/03/07 11:11

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ooof, ce să zic, nu despic firul în patru de dragul de a-l despica sau din dorinţa de a dărâma. Dar dacă nu o fac, atunci lucrurile sunt neclare şi pot duce la înţelegerii aiurea ale spuselor cuiva.

  Uite, ca să ne fie clar dacă vorbim despre aceleaşi lucruri, vreau să-ţi pun două întrebări, ca să-ţi pot da răspuns, pentru că nu înţeleg ce răspuns vrei. Nu mă fac că nu înţeleg. Tocmai de aceea pun întrebări.
1.

CatalinD a scris:

apostolii care au fost in viata atunci au lucrat cu o putere deosebita prin Duhul Sfant

  Care au fost apostolii care au fost în viaţă atunci?
2.

CatalinD a scris:

mai sus am scris că Biserica ca trup a avut un inceput aici pe pamint, la Rusalii, iar apostolii care au fost in viata atunci au lucrat cu o putere deosebita prin Duhul Sfant
[...]
apostolii, cum inteleg eu, au fost oamenii de care s-a folosit Domnul la intemeierea bisericii, oameni cu daruri de putere, minuni si descoperiri deosebite, pentru timpurile cand trebuia sa se formeze biserica

  ÃŽmi creezi confuzie. Dacă Biserica a luat fiinţă la un moment exact, a avut un început, ce să înţeleg că reprezintă timpurile "când trebuia să se formeze biserica?" Altceva diferit de început? Atunci arată-mi când s-a format biserica din America de Sud. ÃŽn timpul lui Pavel?


CatalinD a scris:

Am scris clar mai sus ca daca ai cunostinta de ceea ce eu nu am, indura-te si scrie,


  Nu mă lua cu chestii dinastea de genul "îndură-te" ca şi cum eu ţi-aş vorbi de pe o poziţie de superioritate sau ceva. Sau mă iei peste picior?

  Ce vrei de fapt? Un verset din Biblie care să spună "slujba de apostol în Trupul lui Hristos nu se rezumă numai la ce aţi citit aici în cartea Noiul Testament"? Nu există aşa ceva.

  ÃŽnsă nu te fă că uiţi că nu eu am venit primul cu afirmaţii radicale, ci tu. Aşa că te provoc la rândul meu să îmi dai un verset din Scriptură care să afirme exact cum ai afirmat tu:

CatalinD a scris:

Apostolii au fost doar la începutul Bisericii, acum noi primim ca daruri ale Adunării de la Domnul doar prooroci, evanghelişti, păstori si învăţători - pentru slujirea si zidirea trupului lui Hristos.

   Nu accept explicaţii elucubrante "că în Biblie nu scrie nimic contra afirmaţiei mele". Sau "eu nu am citit în Biblie că după închiderea canonului Bibliei au mai fost apostoli" ca să mă iei din nou peste picior. Nici ce a făcut Isus nu a fost scris complet în Scriptură. Asta înseamnă că nu a mai făcut nimic altceva decât ce scrie acolo? Get real!
  Astea-s afirmaţii de grădiniţă cu care ne putem contrazice la nesfârşit: "Ba nu / Ba da!"
  Scoate versetul! Şi după aia mai vorbim. Şi nu încerca să mi-o mai întorci odată punându-mă pe mine să scot versete contra afirmaţiei tale. Nu te mai obosi să răspunzi dacă nu ai de gând să dai o jutificare plauzibilă. Că denigrarea răspunsului meu nu aduce acoperire afirmaţiei tale.

  Iar la final, nu ştiu cine dărâmă - cel care prin vorbele sale îngrădeşte lucrarea Domnului sau cel care-i cere socoteală pentru aceasta... ÃŽn cazul ăsta, scuză-mă că te dărâm, dar nu am să mă opresc.


28/03/07 13:12

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Crede-ma te rog ca nu te iau peste picior. Propunerea mea este sa dam răspuns concret daca îl avem si pe cat se poate de concentrat, si nu sa ne lăbărţăm ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic.
   Am pornit de la păstori ca daruri ale adunării. Printre daruri se enumera si cel de apostol. Eu intai am afirmat ca aceste daruri au fost la începutul bisericii, biserică ca întreg trup al lui Hristos, si nu mă refer la biserici locale, fie ele chiar si din America de sud, şi ar trebui sa fie clar că biserica lui Hristos s-a născut o singura data pe pământ, mărindu-se permanent cu adunări locale, si acestea pot apărea si in continuare in alte părţi ale lumii. Am încercat să subliniez exprimarea si nu conţinutul.

  După intervenţia ta am întrebat daca cunoşti că mai sunt astfel de daruri de apostolie. Aşteptam un răspuns, da sau ba, si primesc o întrebare despre apostoli, care au fost aceştia. Hai să răspundem cu răspunsuri la întrebări, nu cu alte întrebări, ca altfel urcăm o spirală...
  Poate că unele afirmaţii au fost radicale, dar totuşi sa ne cercetam fiecare. Si să arunce primul cu piatra după cum a spus Domnul Isus.
  “Explicaţiile elucubrante” expuse de tine nu-mi aparţin, dar sunt convins ca fără prea mult efort o să poţi găsi altceva drept îndreptăţire, o să despici frazele şi o sa faci diverse analize. Dacă totuşi ispita este prea mare, te rog să încetăm orice polemică pe orice subiect şi să încercăm sa ne suportăm, de dragul Domnului Isus care ne-a suportat şi ocara şi păcatele şi pedeapsa. Amin. Amin?


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

28/03/07 14:26

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Cătăline, în caz că nu a fost prea limpede până acuma, nu prea le am cu politeţurile. Nu mi-am propus să mângâi pe nimeni pe la topicurile doctrinare. Sunt alte topicuri devoţionale unde am mai practicat şi eu din când în când aşa ceva.
  Ceea ce îmi ceri tu, să nu polemizez, să intervin cu dragoste etc. e foarte frumos, dar nu prea îşi are spaţiul. Dacă e să fac aşa, transmit 3 sferturi de informaţii de politeţuri până ajung să-ţi zic ceva (conform modelului clasic impus de Isus: "Te iubesc, dar am ceva împotriva ta, fă cutare, eu sunt cu tine" - şi variaţiuni pe această temă).
  Dacă fac aşa, nu mai ajung să abordez ceea ce eu consider că trebuie catalogat ca deviere doctrinară.
  Şi normal că-mi deschid cura în urma a ceea ce consider eu, nu în urma a ceea ce vrea altul. Prin urmare n-am ce-ţi face dacă din tot mesajul tău m-am legat numai de apostoli. Acolo am considerat că aduci o deviere doctrinară. Cum ai vrea să-i spun altfel, dacă aşa o consider? Numai ca să nu te jignesc pe tine? Păi dacă ai spus ceva, fii gata să suporţi consecinţele, să "dai socoteală".

  Continuând pe linia sfaturilor pe care mi le dai:

CatalinD a scris:

Hai să răspundem cu răspunsuri la întrebări, nu cu alte întrebări, ca altfel urcăm o spirală...

  Mulţumesc de sfat. Acuma fii atent ce ai făcut tu, primul (că mi-ai zis şi ceva de primul cu piatra)

CatalinD a scris:

După intervenţia ta am întrebat daca cunoşti că mai sunt astfel de daruri de apostolie. Aşteptam un răspuns, da sau ba, si primesc o întrebare despre apostoli, care au fost aceştia.

  Deci, recapitulare: faci o afirmaţie, iar eu îţi răspund că nu e clară, şi îţi cer justificări asupra ei. Tu îmi răspunzi cu o întrebare. Hm. Te superi după aceea dacă îţi aplic propria reţetă? N-apăi scuză-mă, dar n-ai decât să te îmbufnezi.

CatalinD a scris:

Poate că unele afirmaţii au fost radicale, dar totuşi sa ne cercetam fiecare. Si să arunce primul cu piatra după cum a spus Domnul Isus.

  Mi se pare că am fost destul de clar când am susţinut că după părerea mea îi jigneşti pe apostolii care există şi astăzi şi au mai existat între secolul I şi cele de azi ale creştinismului.  Dacă aruncatul cu piatra este însă o chestiune de opinie, adică ţie ţi se pare că eu aş fi făcut-o primul... asta e. Rămâi cu încredinţarea ta. Dar nu aştepta de la mine să nu fiu lângă tine şi să afirm de fiecare dată "ba nu" de câte ori tu o să afirmi "ba da" în dreptul frazei de la care a pornit dezbaterea. Dacă e să mergem pe "sîc sîc sîc", o să continui şi eu până mă plictisesc.

  ÃŽntre timp, continui să aştept versetul. Tu ai făcut primul afirmaţia, tu să dai dovada scripturală.

  Ăăăă, şi fiindcă vrei să răspund "Amin" la ultima provocare a ta, îmi pare rău dar nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine. Aşa că... pas!

Ultima modificare de Filip. (30/03/07 14:15)


30/03/07 14:13

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Propunerea de încetare a polemicii este tot o provocare ?!?

Toate lucrurile au vremea lor. Este vremea să spun stop. Scuze pentru off-topicul prelungit. Toti am avut intentii bune.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

30/03/07 14:58

   
emma_mada
membru

Locatie: Craiova
Inregistat: 20/10/10
Care este diferenta dintre prezbiteri si diaconi?

[Nu stiu daca este potrivit sa postez aici, nu am gasit alt topic. Daca nu este bine ales, imi cer scuze, iar moderatorii pot sterge :).]

Ultima modificare de emma_mada (28/03/11 10:48)


_______________________________________
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

28/03/11 10:47

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Ma gandesc eu ca prezbiterii sunt cei care iau deciziile (batranii) iar diaconii sunt cei care indeplinesc diferite slujbe.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/03/11 11:16

   
emma_mada
membru

Locatie: Craiova
Inregistat: 20/10/10
Intrebam pentru ca aseara pastorul a anuntat numirea a doi frati in slujba de diacon si un frate ca prezbiter. Fratele numit prezbiter nu este deloc in varsta, undeva pe la 40 si ceva de ani. Si ma intrebam cu ce difera atributiile fiecaruia.

Ultima modificare de emma_mada (28/03/11 11:27)


_______________________________________
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

28/03/11 11:26

   
caroline
membru

Locatie: cluj napoca
Inregistat: 08/02/11
Cand cei 12 apostoli au propus sa aleaga 7 diaconi au facut- o pentru probleme strict administrative, nu pentru slujbe.
Fapte 6:2-3
"Cei doisprezece au adunat mulţimea ucenicilor, şi au zis: "Nu este potrivit pentru noi să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu ca să slujim la mese.
3De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta"

In practica zilelor noastre nu este aproape deloc diferenta intre atributiile unui diacon si a unui prezbiter

Ultima modificare de caroline (28/03/11 11:50)


28/03/11 11:47

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Contabilul bisericii, de exemplu, este diacon deoarece are o slujba administrativa. La fel si cel care face curat in biserica. Cei pusi sa vegheze la indeplinirea misiunii bisericii (invatatura, evenghelizare, disciplina, teologie, dogma) sunt prezbiteri.

Pavel si Barnaba au randuit prezbiteri (conducatori) in bisericile in care lucrau (Fapte 14:23). In Fapte 6:2,3 se vorbeste despre ordinarea unor diaconi (lucratori) in ce priveste treburi administrative.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/03/11 12:51

   
caroline
membru

Locatie: cluj napoca
Inregistat: 08/02/11
Eu nu inteleg in baza carui principiu un slujitor este ordinat intai ca diacon apoi dupa un timp de slujire ajunge prezbiter, iar unii prezbiteri ajung in fianl pastori.
Cineva care este ordinat ca diacon nu ramane asa toata viata?


28/03/11 13:03

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Sunt diaconi care raman asa pe viata. Daca nu au chemarea lui Dumnezeu sa pastoreasca biserica, sau nu ar avea ce biserica sa pastoreasca, dar slujesc bine ca diaconi, nimeni num le retrage diaconia.

daca nu-i face direct pastori, ci intai diaconi si in unele confesiuni prezbiter si apoi pastor este in primul rand o chestiune de organizare interna.
Pe de alta parte e , poate si un mod de acomodare in slujire. Diaconia este o slujba administrativa mai degraba decat spirituala, si in cazul unora poate fi o etapa. Pastoratia este tot o administrare, dar mai mult a lucrurilor spirituale, asa ca fiind intai diacon exerseaza lucruri facute cu responsabilitate, sa nu testeze spiritual, pe oameni. ;)
Chestia cu intermediarul prezbiteri, e o chestie ce tine strict de organizarea comunitara, si care sunt un fel de pastori asistenti, sau consilieri ai pastorului.

In anumite comunitati si diaconilor li se incredinteaza pe langa slujbe administrative si ceva slujbe spirituale.
Cred ca e OK, si asta, pentru ca slujesc sub indrumarea pastorului.

caroline a scris:

Cand cei 12 apostoli au propus sa aleaga 7 diaconi au facut- o pentru probleme strict administrative, nu pentru slujbe.

Nu doar administrativ. Unii mai mult decat administrativ. Vezi Fapte 6:8

In practica zilelor noastre nu este aproape deloc diferenta intre atributiile unui diacon si a unui prezbiter
Despre ce denominatie vorbim?

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

28/03/11 13:35

   
caroline
membru

Locatie: cluj napoca
Inregistat: 08/02/11
Baptista, Penticostala

28/03/11 14:00

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
la baptisti e diferenta. In prezent diaconii au mai mult slujbe administrative. In unele comunitati mai sunt diaconi care fac slujbe spirituale, si asta pentru ca asa au ramas. Am vorbit cu un pastor baptist despre asta si zicea ca in vremea comunismului la noi in tara era nevoie de mai multi slujitori decat aveau libertate sa hirotoneasca, asa ca hirotoniau diaconi care erau chemati de Dumnezeu la mai mult decat diaconia iar ei erau recunoscuti de biserica sa faca lucruri spirituale. In prezent spunea pastorul, se lucreaza la separare, dar inca nu s-a reusit in totalitate.

In bisericile penticostale s-a intamplat ceva asemanator , doar ca acolo slujba diaconilor a fost pastrata ca slujba mixta: administrativa si spirituala.  Slujirea diaconilor si prezbiterilor in bisericile penticostale se suprapune pe alocuri, dar un diacon nu va oficia casatorie nici botez, nici miruirea. Deci diferenta majora. Prezbiterii si pastorii fac cam aceleasi lucruri in bisericile penticostale, dar prezbiterii slujesc sub coordonarea pastorului.

Eu cred ca slujirea in sine e mai importanta decat denumirea.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

28/03/11 14:19

   
Pagini:  1 2    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net