TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Locul femeii in biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Frumos, Sword. Doar ca rar le intalnesti. ;)

16/09/08 16:10

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
una e sa povesteasca la un cerc de rugaciune si alta e sa predice de la anvon.nu le incurcati si amestecati ca va contraziceti imediat si acum fiecare cauta o evanghelie si o interpretare a ei care sa-i convina catmai mult

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 16:13)

16/09/08 16:11

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Asa am zis si eu...Foarte, foarte rar. Si exceptia doar se abate de la regula, nu ar trebui s-o schimbe. Daca as intreba-o pe femeia asta daca ar fi de acord cu libertatea femeii la amvon ea ar fi clar impotriva. In rest cine s-ar arunca sa prinda cascavalul in fata? Cele mai ingamfate, mai neexperimentate, feministele...etc.. scuze de un limbaj poate cam dur.
Reluestera...ideea ii ca femeia asta se scuza si ca-si spune o experienta intr-un cerc restrans de cunoscuti. Clar ca nu se pune problema la ea de ceva mai mult.

Ultima modificare de Sword (16/09/08 16:15)

16/09/08 16:14

reluestera
membru

si apropo norkis, ce are masina cu evanghelia?

16/09/08 16:16

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08

Sword a scris:

Ca rezumat: Singura femeie demna sa stea in fata este o femeie care se impotriveste total dreptului de a sta in fata. :)

Nimic de adaugat!

Cat de masini, poate ca doar baietii inteleg comparatia pe care am facut-o.

Ultima modificare de Norkis (16/09/08 16:18)

16/09/08 16:16

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
O, da! Feministele! :D Asta e o coarda sensibila. Sper ca stii sa acorzi chitara asta Sword. :D Eu nu inteleg foarte bine treaba asta. De ce sa vrei sa iei locul barbatului? Sincer, mie imi place cand cineva de sex opus se comporta cu mine cavalereste. Ca-desigur, fac o paralela-daca nu sunt gentlemani, e clar: sunt needucati, prost crescuti, etc. Fetelor, hai sa le lasam ce le-a mai ramas. Daca in familie se mai intampla-des :D- ca femeia sa cante ca un cocos, macar la biserica sa ii lasam sa faca ceea ce fac foarte bine: sa predice, sa dea indemnuri. Eu una, nu as asculta de o femeie, daca ar fi sa fie. Pentru ca dintotdeauna, barbatul, prin definite, a insemnat un lucru: autoritate.

16/09/08 16:20

reluestera
membru

eu nu mai sunt baiat, ma numesc relu si sotia mea este estera. nu este o comparatie vrednica de facut alaturi bibliei

16/09/08 16:24

Sword
membru

Femeia vrea sa fie cocos din mai multe motive destul de obiective. Unii barbati(sa nu zic mai multi :D ) sunt prea lenesi s-o faca. Altii se dau la o parte "cavalereste" cand vad ca femeile sunt prea saritoare. Sau in unele locuri este mare lipsa de ei, sau cei ce sunt nu sunt implicati. Astea ar fi niste motive bine intentionate si de inteles. Dar sunt si celalalte....hmmm...corzile astea sensibile :D

Ultima modificare de Sword (16/09/08 16:26)

16/09/08 16:25

Norkis
membru

Zis'a anomis, umpluta de duhul intelepciunii...

Poate ca cel mai potrivit este sa pu in pagina doua idei importante ale unor oameni la fel de importanti:

Cand o regula se inradacineaza bine in mintea noastra, toate ideile care ii contravin sunt ignorate.Albert Einstein

Omul nu are urechi pentru lucrurile la care experienta personala nu i-a dat acces-Friedrich Nietzsche

Cred ca tratati femeia n asa cum ar fi tratat-o Domnul Isus. dac ar fi dupa voi, Isus nici nu ar fi trebuit sa dea atentie unei femei.Sunt scarbita.

Ultima modificare de Norkis (16/09/08 16:27)

16/09/08 16:26

reluestera
membru

in seara asta ar fi trebuit sa predic dar cred ca renunt in favoarea unei femei. dupa afirmatiile pe care la faci ai tot dreptul nu doar sa fi scarbita ci mult mai mult...

carui cult apartii, norkis?
de unde esti?

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 16:42)

16/09/08 16:31

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

reluestera a scris:

carui cult apartii, norkis?
de unde esti?

pentru intrebari din aceastea, care nu au legatura cu subiectul ( care trebuie) discutat aici, exista subiect special de COMENTARII

16/09/08 19:06

graal
membru

Inregistat: 16/09/08
Am sa incep cu un bun gasit tuturor indiferent de religia pe care o considerati ca o aveti. Dupa acest salut am sa spun o prima impresie a ceea ce am reusit sa citesc aici, o prima impresie care de fapt este o grea intrebare:CHIAR CONSIDERATI CA SUNTETI VREDNICI DE A VA CONSIDERA OMUL LUI DUMNEZEU ????
Sincer nu am vazut aici pe nimeni care sa se asemene cu Dumnezeu care are constiinta, vointa, dorinta,inteligenta, puterea deciziei si puterea de a duce la bun sfarsit ceea ce decide.
"A fi ca Dumnezeu" si "a cunoaste binele si raul" este de fapt diferenta esentiala intre OM si Dumnezeu, iar Ispita de a trece de aceasta limita este atribuita cedarii omului de a cunoaste RUSINEA si tulburiand relatia cu Dumnezeu.
Si acum strict la un subiectul pe care il vad ca il tratati aici:FEMEIA.Observ ca acest personaj este mult discutat pro si contra, dar eu va invit sa vedem ce spune Biblia.
Geneza capitolul 1 versetul 26 spune: "Dumnezeu a zis: Sa facem om dupa chipul nostru si dupa asemanare si sa stapaneasca peste pestii marii, peste zburatoarele cerului, peste animale, peste tot pamantul si pe toate taratoarele de pe pamant".
"Sa facem" indica ca Dumnezeu este unul singur si discuta cu sine adica prin concept din substanta si cu ajutorul energiei creeaza orice. Sau altfel spus daca iti propui ceva, ai materia prima si vointa de realizare, poti obtine tot.
"Sa facem om" semnifica actul desavarsirii creatiei, ca este de fapt ceva unic si special, ca Dumnezeu s-a implicat activ in crearea omului.
Geneza capitolul 1 versetul 27 "Si Dumnexeu l-a facut pe om, dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut".
"La facut" adica a creat omul interior, la conceput ca materie, ca forma, distincte fata de tot restul creatiei, pentru a avea o relatie cu El. A reat darul ratiunii, al libertatii, al aprecierii binelui si raului, capacitatea de a iubi, de a comunica. "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut" reprezinta un spirit masculin, pozitiv si un spirit feminin, negativ; femeia se afla impreuna cu barbatul, nefiind despartita de barbat; manifestare prin putere ca si calitate masculina si splendoare ca si calitate feminina. OMUL nu inseamna numai barbat, ci BARBAT SI FEMEIE. OMUL este acela de "fiinta umana" sau "rasa umana" fara a face deosebire intre sexe. OMUL DEPLIN ESTE BARBAT SI FEMEIE, este o fiinta speciala, cu libertatea de a actiona conform propriei vointe, si responsabilitate inaintea lui Dumnezeu pentru faptele sale.
Si daca vei citi mai departe vei vederea ca in Geneza capitolul 2 versetul 7 Dumnezeu a creat omul prin contopirea a doua elemente distincte: trupul din tarana pamintului si sufletul divin. Acest lucru nu a facut numai cu barbatul ci l-a facut atat cu barbatul cat si cu femeia.
Deci in gindirea biblica femeia nu este considerata inferioara barbatului, deoarece Dumnezeu a creat barbatul si femeia pe aceeasi pozitie, in acelasi timp.

16/09/08 20:45

Sword
membru

Bine...atunci de ce toata biblia femeia are un rol secund? Mai ales in legatura cu religia. Apoi zice Pavel... Apoi vedem azi cam cum arata o predica facuta de femei...Apropos de Geneza...Eu stiu ca mai intai a fost facut Adam, si asta scrie si in noul testament. Nu au fost facuti amandoi deodata. A fost creata ca ajutor si completare. Nu ca inlocuitor al slujirii barbatesti

Ultima modificare de Sword (16/09/08 20:53)

16/09/08 20:50

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Norkis a scris:

Cat de masini, poate ca doar baietii inteleg comparatia pe care am facut-o.

Sigur dar este egal cu 0 :D.   

Norkis nu o sa reusesti sa argumentezi ca femeia ar trebui sa fie egala barbatilor in biserica.

Am auzit si eu femei chiar sa predice si nu zic ce sentiment am avut...

16/09/08 21:17

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Locul femeii in adunari este cel care-l spune Biblia: sa taca, sa nu se ridice mai presus decat barbatul si sa invete in liniste cu toata curatia si sfintenia. Nu stiu, putin mi se pare :o cand aud de femei pastorite....

Ultima modificare de lara (16/09/08 21:35)

16/09/08 21:35

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Mai, sincer, eu am auzit predici beton facute de femei. O stiti pe Joyce Meyer? Totusi, sunt de acord cu Pavel. O femeie nu ar trebui sa predice unui barbat.

16/09/08 21:35

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Da, e in regula sa predice altor femei, dar nu in adunari unde sunt barbati care la fel de bine ar putea predica ei.

16/09/08 21:36

Norkis
membru

Sword a scris:

Bine...atunci de ce toata biblia femeia are un rol secund? Mai ales in legatura cu religia. Apoi zice Pavel... Apoi vedem azi cam cum arata o predica facuta de femei...Apropos de Geneza...Eu stiu ca mai intai a fost facut Adam, si asta scrie si in noul testament. Nu au fost facuti amandoi deodata. A fost creata ca ajutor si completare. Nu ca inlocuitor al slujirii barbatesti

A fost facut mai intai barbatul pentru a constientiza adevarata valoare si nevoie a unei femei. Normal ca nu sunteti capabili de a aprecia predica unei femei atata timp cat voi nu auziti ce spune ci doar ceea ce este ea>o femeie si atat, cum spunea Emerson<<nu pot auzi ceea ce-mi spui pentru ca imi  urla in ureche ceea ce esti.

Voi spuneti ca femeia nu este capabila decat arareori sa tine predici bune. Atunci ce spuneti despre faptul ca printre cei mai buni pedagogi din lume si purtatori de cuvant ai guvernelor nationale se afla nu putine femei? Iar daca spuneti ca Pavel a spus ca femeia sa nu predice(ceea ce eu nu am gasit scris) pai atunci sa nici nu vorbeasca pt ca Pavel a spus  clar ca aceasta trebuie sa taca.

16/09/08 21:59

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
In opinia ta e " totul sau nimic " ???

Daca tot mi-ai dat tu un exemplu cu masina hai ca-ti dau si eu unu. Merg pe strada cu o fata seara si sunt niste tipi care se iau de cei din fata noastra. Cine ar trebui sa zica " nu-ti fie frica, esti cu mine" ?

Ultima modificare de daniel-l (16/09/08 22:08)

16/09/08 22:06

Norkis
membru

Raspuns:persoana vertebrata.

PS: deviezi.

16/09/08 22:20

reluestera
membru

eu nu inteleg, norkis, vrei sa contrazici biblia?
unde vrei sa ajungi?

16/09/08 22:25

Norkis
membru

astept raspunsul tau la raspunsul meu.Let's do it!

16/09/08 22:41

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

Sword a scris:

a avea un rol secund nu inseamna a fi inferior. a fi un ajutor, nu inseamna a fi inferior. de multe ori, acel ajutor este esential pentru reusita. am zis si repet acea zicala: "femeia te ridica, femeia te coboara".

un exemplu ce nu are legatura directa cu subiectul: daca speli veceurile nu inseamna ca esti inferior celui care predica sau pastorului. daca speli pe jos sau strangi masa dupa ceilalti asemeni. cum pentru Dumnezeu acea batrana care a dat Domnului trei banuti (tot ce avea) a daruit mai mult decat bogatii aceia care aruncau maruntisurile care le aveau prin buzunare, asa este si aici. nu conteaza ce faci! conteaza inima cu care faci lucrul acela. conteaza pasiunea si sufletul pe care il investesti in ceea ce faci. conteaza cata viata dai lucrurilor pe care le faci sau le creezi. a fi usier in biserica, pentru multi e ceva minuscul... poate jignitor. ei bine, sunt persoane care prin zambetul lor cald de intampinare au facut mai mult decat poate face un pastor intr-o predica. si, poti predica unul om printr-un zambet. ii atingi direct inima. spunea cineva: "predica toata viata, si daca e nevoie foloseste si cuvinte" (vezi semnatura mea. hint: e vorba de atitudine).
Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale acestei lumi ca sa faca de rusine pe cele tari, si a ales sa lucreze prin lucruri mici, ca un zambet, ca sa I se vada slava. deci, nu ignorati lucrurile slabe, care nu au prea mare importanta sau credit in ochii oamenilor.
Eu consider si intotdeauna voi considera ca femeia este asa de importanta in Trupul Lui Hristos. nu degeaba i se spune "lucrarea de diploma a lui Dumnezeu". sunt lucruri care numai femeia le poate face intr-un mod inconfundabil si inegalabil. si, tot eu consider ca daca nu te porti cum trebuie cu femeia, Il jignesti pe Insusi Dumnezeu. Ii sunt asa recunoscator lui Dumnezeu ca mi-a daruit aceasta credinta (despre cum trebuie vazuta si tratata femeia, pe care v-o impartasesc in aces mesaj) prin mama mea (mama m-a tot invatat, de cand eram un plod, ce sa fac si ce nu sa fac in comportamentul meu fata de o fata). Eu il consider ca un dar nepretuit, poate dintre cele mai minunate daruri nemateriale, firesti, pe care le poate avea un baiat pe fata pamanatului.
deci, cred ca este chiar josnic sa consideri femeia inferioara. (imi cer iertare pentru cei ce se simt jigniti de afirmatia asta)

deci, Sword, prefer sa cred ca nu consideri femeia inferioara, sau prefer sa cred ca am inteles gresit din postarea ta. :)

cat despre predicatul femeii in biserica... nu cred ca e o alegere foarte buna sa incercati sa va convingeti/sa argumentati ceea ce credeti. aici sunt persoane din biserici unde femeia are voie sa predice si din biserici unde femeia nu are voie sa predice. e o discutie care nu duce nici unde deoarece nu pleaca dintr-un punct comun: crezul bisericilor din care provenim fiecare este diferit unul de celalalt (nu total, ci prin astfel de lucruri).
:)

Ultima modificare de shoricel (17/09/08 00:41)

17/09/08 00:27

graal
membru

Inregistat: 16/09/08
stimate sword te rog reciteste geneza capitolul 1 versete 26 si 27 unde spune clar
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapâneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamântul si peste toate târâtoarele care se misca pe pamânt."

27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.

Hai sa incercam sa analizam si sa tragem o concluzie.
1. "Sa facem" reprezinta viziunea clara a unui viitor dorit de Dumnezeu de a imparti stapinirea peste intreaga creatie. "Sa facem" este timpul care urmeaza a lucrare in care se implica personal si implica tot universul, in care este pusa semnatura dragostei, intelepciunii si puterii Dumnezeiesti personale. "Chip" trebuie inteles ca stapinire si nu inseamna asemanarea omului cu Dumnezeu ca fiinta, ci asemanarea cu El in ce priveste stapinirea de sine. I se daruieste un trup material, insusirile unei persoane iar in starea de inoventa in care a fost creat, exprima caracterul lui Dumnezeu. Rolul lui era a-l reprezinte pe Dumnezeu in mijlocul creatiei.
2. In ziua a sasea de creatie Dumnezeu s-a pregatit pentru a-l crea pe omul terestru in acelasi timp si masculin si feminin.

17/09/08 00:31

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Nu cred ca femeia joaca un rol secundar. Au doar domenii separate in care stapanesc. ;)

17/09/08 06:02

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la