TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Locul femeii in biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8
reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
sa vorbim despre altceva

15/09/08 22:01

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Cred cu tarie. :D Gata, ca incepem chat-ul, si ne ia april de urechiuse-pe buna dreptate, de altfel. :D

15/09/08 22:02

reluestera
membru

sa discutam despre problemele cu, care se confrunta tinerii din zilele noastre

15/09/08 22:05

simona
membru

Suntem la Locul femeii in biserica. :rolleyes:

15/09/08 22:06

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

anomis a scris:

Suntem la Locul femeii in biserica. :rolleyes:

Exact. Si va rog sa discutati despre asta aici.

15/09/08 22:08

reluestera
membru

ok, ma scuzati

15/09/08 22:13

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Astept argumentele voastre!

15/09/08 22:19

Norkis
membru

1. 1 Corinteni 14, 34-35 : “Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit ca sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice Legea. Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru, sa intrebe pe barbatii lor acasa, caci este rusine pentru o femeie sa vorbeasca in biserica.”
              2. 1 Timotei 2, 11-12: “Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.”

Acestea sunt versetele citate cel mai des dintre voi.ok

Aceasta interpretare ar avea drept urmare necesitatea ca in toate bisericile crestine femeile sa taca, sa nu aiba dreptul de a se ruga, de a instrui, de a predica, probabil si de a canta intr-un cor al bisericii. Ce ne facem cu femeile care iata , ca nu-l asculta pe Pavel, si recita poezii,canta si dezbat subiecte impreuna cu barbatii la scoala duminicala? Or, ele sunt trimise afara in curte ca sa vorbeasca?

16/09/08 12:46

reluestera
membru

se refera la invatatura, nu la altceva cum intelegi tu. femeia nu are voie se invete pe altii, sa dea indemnuri, sa predice, asta e, nu ceea ce spui tu.

16/09/08 13:07

Norkis
membru

Nu. Versetele spun ca femeile sa taca! Punct.

16/09/08 13:17

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Parerea mea este asta: Trebuie tinut cont si cui a vorbit Pavel..corintenilor. Acelasi loc(si singurul) in care a pus obligativitatea acoperirii capului la femei. Cat despre corinteni stim ca nu erau ei prea morali sau in regula. Cred ca era obligat cumva sa faca ordine acolo. Dar pe de alta parte vine ideea de emancipare a femeilor care face parte(sau este) din miscarea feminista. Care stim ca nu este de la D-zeu si nu lucreaza inspre binele omului. Este plina de ingamfare, si majoritatea motivelor de a exista (feminismul) nu sunt cele de a fi vazute egale cu barbatul ci de a impune matriarhatul. Adica de-a fi mai egale decat barbatii. Si nici asta nu-i lucru bun. Eu unu am avut personal experiente cu femei predicatoare si conducatoare in biserici si nu a iesit deloc bine. Cred ca nu este vorba doar de a injosi femeia in ce a spus Pavel, ci de a-i da alte slujiri. Sau ar trebuis sa punem femeia sa predice in timp ce barbatii sa stea cu copiii? Slujbe la fel de importante, dar nu la fel de bine facute daca se inverseaza.

16/09/08 14:11

Norkis
membru

80% sunt de acord cu Sword.

16/09/08 14:14

reluestera
membru

in 1 cor. 14:34 in prima parte a versetului spune clar ca, femeii nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, adica in adunari, si cand zice sa ia cuvantul se refera numai la predici si indemnuri,nu si la cor, recitare de poezii s.a.m.d....

16/09/08 15:02

Norkis
membru

De unde stii tu asta? Ti-a spus-o fratele Pavel?

Ultima modificare de Norkis (16/09/08 15:03)

16/09/08 15:03

reluestera
membru

tu cum intelegi pasajul acesta: "caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele", acest ele ce inseamna pt. tine?
  sunt curios de raspunsul tau, eu ma ocup de tinerii din biserica noastra si aud foarte multe lucruri si pareri referitoare la acest v.
  o dadeai ex. pe estera, dar ea nu a luat niciodata cuvantul in templu, si nu ne spune nicaieri ca invatase pe cineva sau asemenea lucruri, ea a luat cuvantun inaintea imparatului si un cu scopul de a invata.

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 15:17)

16/09/08 15:12

Norkis
membru

pai ce trebuie sa inteleg din acest verset, daca o iau ad-literam?! faptul ca ele trebuie chiar sa taca!vezi primul verset citat de mine. :)

16/09/08 15:16

reluestera
membru

sa taca in adunari, si asa este.nici in noul nici in vechiul testament nu am gasit o sameie sa vorbeasca in adunari, degeaba cauti. 

ai gasit vreuna?

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 15:31)

16/09/08 15:19

Norkis
membru

Oh, eu gasesc cate si mai cate in bisericile penticostale, baptiste samd.! Ca recita, ca spun barfe, ca participa la scoala dminicala, toate-toate vorbesc:)

16/09/08 15:35

simona
membru

Norkis... Sincer, tu iei doar ce vrei tu, si intelegi ce vrei tu. Plus de asta, incerci sa ne impui parerea ta, care se cam contrazice cu Biblia. De ce te-am asculta pe tine? Cine esti tu? Sau ce vrei sa fii?

16/09/08 15:43

Norkis
membru

Sa inteleg ca am gresit in ultimele doua postari, Anomis?

16/09/08 15:46

Sword
membru

Nu mai traim in vremurile cand femeia statea la usa cortului. Dar nu suntem inca nici in vremea in care femeia sa predice de la amvon...desi se intampla asta deja in multe locuri. Cred ca aici intervine incredintarea ce-o are fiecare. Incredintarea mea este ca intr-adevar nu se potriveste femeia la amvon. Am mai spus ca am avut experiente cu ele si nu functioneaza. Nu merge sa predice fiindca nu-i constructia ptr. asta. Cum a barbatului nu-i sa faca copii. Femeia are alte coordonate cand tine lectii si eu sincer spun ca atunci cand am auzit predici de-ale femeilor imi venea sa fac orice numai sa stau in banca sa ascult..nu. De obicei predicile lor se reduc la niste chestii..."pragmatice", dulcegarii, chestii sentimentale. Eu unu nu le suport(predicile lor). Barbatii sunt mai moderati, mai neutrii, ating si mintea nu doar sentimentalul. Sigur sunt si femei de tipul asta, dar prea putine incat sa le invitam pe toate in fata

Ultima modificare de Sword (16/09/08 15:52)

16/09/08 15:49

simona
membru

Da. Tu vrei sa ne invarti, Norkis, ca sa zicem ca nu poti lua ad-literam un text biblic, ca mai apoi sa spui:"Ok. Atunci nici celalalt text nu poate fi luat ad-literam, deci poate fi ajustat vremurilor pe care le traim. " Ai intrat in sah. Descurca-te.

16/09/08 15:54

reluestera
membru

daca sa ajons acolo, sa predice femeile de la anvon nu mai trebuie sa ne miram de "homosexualii crestini". nu am mai auzit sa vorbeasca femeile de la anv., la noi nu8 se intampla

16/09/08 15:56

Norkis
membru

Sword a scris:

Nu mai traim in vremurile cand femeia statea la usa cortului. Dar nu suntem inca nici in vremea in care femeia sa predice de la amvon...desi se intampla asta deja in multe locuri. Cred ca aici intervine incredintarea ce-o are fiecare. Incredintarea mea este ca intr-adevar nu se potriveste femeia la amvon. Am mai spus ca am avut experiente cu ele si nu functioneaza. Nu merge sa predice fiindca nu-i constructia ptr. asta. Cum a barbatului nu-i sa faca copii. Femeia are alte coordonate cand tine lectii si eu sincer spun ca atunci cand am auzit predici de-ale femeilor imi venea sa fac orice numai sa stau in banca sa ascult..nu. De obicei predicile lor se reduc la niste chestii..."pragmatice", dulcegarii, chestii sentimentale. Eu unu nu le suport(predicile lor). Barbatii sunt mai moderati, mai neutrii, ating si mintea nu doar sentimentalul. Sigur sunt si femei de tipul asta, dar prea putine incat sa le invitam pe toate in fata

Foarte ineligenta acceptiune. Din nou, felicitari. Se prea poate. Si eu am intalnit o data la un program de genul Misiunea femeii, vorbitoare fara experienta care erau capabile doar sa citeasca de pe o foaie. Insa, am intalnit totodata femei cu studii cu scoala si experienta oratorica care pot sa isi transmita mesajul de la cel mai invatat la cel mai neinvatat vorbitor. Este ca si in economie si in sport. Femeile nu conduc in Formula 1 pentru ca nu li s-a dat ocazia.

(Desi in anii '90 o italianca a concurat la cot cu barbatii, dar nua vea masina buna la dispozitie :D)

Ca rezumat, Sword: felicitari.

Ultima modificare de Norkis (16/09/08 16:02)

16/09/08 16:01

Sword
membru

Daca ar fi sa numesc eu o femeie care sa predice...din toate femeile ce le-am cunoscut in viata mea una singura as dori sa fie in fata. O femeie in varsta, dar cu o intelepciune de-ti patrunde pana-n maduva oaselor. Dar este tipul atat de smerit incat si daca povesteste la un cerc de rugaciune o intamplare din viata ei se scuza apoi ca nu i se cuvine sa spuna nimic. Desi noi de-abia asteptam sa ne mai invetecate ceva. Ca rezumat: Singura femeie demna sa stea in fata este o femeie care se impotriveste total dreptului de a sta in fata. :)

16/09/08 16:06

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la