TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Locul femeii in biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Daca nu sunteti de acord cu femeile care dau invatatura ce rol isi mai au femeile la Scoala Duminicala? Eu sunt sigura ca cei mai multi parinti lasa educatia spirituala a copiilor in seama INVATATOARELOR de la Scoala Duminicala. De ce? Pentru ca tata e prea ocupat ca sa stea cu copilul pe genunchi si sa-i citeasca din Biblie. Sa nu mai vorbim de mame! As vrea sa spun aici mamele din RO ca in State barbatii fac mancare, fac curat in casa, spala rufele, ies cu copii la plimbare, etc. si ghici ce? Si ei au servicii si fac lucrurie astea pentru ca isi respecta, apreciaza si-si iubesc femeile!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

26/11/06 03:46

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Va certati degeaba. Raspunsul este deja scris in Biblie. Cui nu-i convine, asta e. Trebuie sa nu fiti subiectivi si sa incercati sa nu veniti cu argumente false.

@Larisa - e o mare diferenta intre scoala duminicala si biserica. Cand am mers prima data acolo(scoala duminicala), era un nene dur,care stia doar sa "predice". Apoi a venit o sora, care stia sa se poarte cu noi. E si normal ca surorile sa se ocupe cu copiii in biserica pentru ca ele sunt mai sensibile. Normal ca a fost multa mai fain cu sora.

Romania s-a schimbat, sau cel putin este in procesul de a se schimba. Sunt multi barbati care fac lucrurile pe care tu le faci (eu il am exemplu pe tatal meu). In plus Biblia le spune barbatilor sa iti iubeasca sotiile... mi se pare ca vrei sa ajungi la extreme. Nu stiu cat de consctructiva e o astfel de discutie.

Ultima modificare de Seraphim (26/11/06 22:20)


26/11/06 22:09

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Csmin a scris:

Te contrazici singur...


Nu m-aţi înţeles nici David nici Csmin. Iar Csmin nu a fost destul de atent la ceea ce am cerut. Am specificat clar cuvântul "Dumnezeu". Eu încerc să nu arunc cuvintele aiurea, aşa că cel puţin în opinia mea nu m-am contrazis.

  De ce am cerut cuvântul spus direct din gura lui Dumnezeu? Pentru că atunci când apare o poruncă direct din gura Lui nu mai există nici un dubiu şi nici un comentariu asupra a ceea ce ar trebui făcut.
  Când, dimpotrivă, avem un cuvânt insuflat din Scriptură, în cazul de faţă venit prin apostolul Pavel (respectiv Legea ceremonială dată prin Moise), eu personal încerc să studiez mai întâi contextul şi să înţeleg "de ce"-ul din spatele acelui cuvânt. Nu mă apuc să împlinesc un îndemn orbeşte, indiferent prin care personaj scriptural vine - în afară de Dumnezeu, indiferent dacă este considerat sub insuflarea Scripturii. Şi la fel cred că faceţi şi voi.
  Prin urmare de ce aş face altfel acum, în cazul acestui capitol? Numai pentru că aşa-mi convine?

Ori aplic aceleaşi principii pentru tot ce încerc să înţeleg din Scriptură, ori merg după ureche şi simţămintele că "acum aşa trebuie interpretat".

  Ceea ce pentru unii oameni a fost adesea de-a lungul istoriei ceva venit drept din gura lui Dumnezeu şi ceva care trebuia "musai" îndeplinit într-un anumit fel, Dumnezeu a dat de multe ori peste cap. Larisa a dat exemple în cazul femeilor. Dar sunt atâtea altele în cazuri de curvie, incest, adulter, dreptul de întâi născut, linie preoţească, datorii, etc. etc. Nu înţeleg cum alţii nu pot vedea că Dumnezeu este suveran ca în funcţie de situaţie să procedeze cum ştie El că este mai bine?!

  Dacă ce am scris eu are cineva impresia că deschide poarta extremelor în care tot mai multe femei să râvnească să ocupe nişte slujbe (care nici eu nu cred că li se potrivesc în general), generând astfel conflicte, se înşeală. Astfel de gânduri vin de la Satan, iar nu din Dumnezeu, şi poarta a fost deja deschisă prin cele care şi-au însuşit aceste gânduri cu mult înanite de a fi discutat noi aici această problemă. Că doar existenţa problemei a deschis discuţia...

  Tot ce cer eu este să avem deschiderea necesară pentru a accepta excepţiile impuse de Dumnezeu când consideră El că este necesar. Şi să nu remodelăm Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-l adapta la ceea ce nouă ni se pare că ar trebui el să fie, când de fapt Dumnezeu nu l-a prezentat după gândul nostru.

Ultima modificare de Lupea_Filip (27/11/06 01:12)


27/11/06 00:14

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Larisa a scris:

cei mai multi parinti lasa educatia spirituala a copiilor in seama INVATATOARELOR de la Scoala Duminicala.

Aici mi-ar face şi mie plăcere să amintesc pe bunica lui Timotei... Mă gândesc câţi ar fi avut de învăţat de la o asemenea femeie dacă şi-ar fi deschis mintea...


27/11/06 00:19

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

DAVID PIEPTEA a scris:

Geneza 1:26, Exod 10:11, Numeri 3:10,28; Fapte 6:3, 1 Corinteni 11:3, 1 Timotei 3:2,12; 1 Cor. 11:34, 1 Timotei 2:12.

_____„Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”“ (Geneza 1:26)
  Nu văd în ce priveşte acest verset discuţia noastră.

_____„Nu, nu; ci duceţi-vă, voi bărbaţii, şi slujiţi Domnului, căci aşa aţi cerut.” Şi i-au izgonit dinaintea lui Faraon.(Exodul 10:11)
  Contextul este al cazului singular al plecării în pustie. Dar, în fine. Are legătură şi cu următorul verset dat de tine:

_____„Pe Aaron şi pe fiii lui să-i pui să păzească slujba preoţiei lor; iar străinul care se va apropia, să fie pedepsit cu moartea.”“ (Numeri 3:10)
  Dacă aş fi un oarecare personaj de pe aici de pe forum, aş zice că noi suntem acum sub un alt legământ... :D
  Lăsând însă la o parte acest lucru, dacă foloseşti acest verset pentru a interzice accesul femeii la slujbe în Trupul lui Hristos, arătând că numai bărbaţii sunt chemaţi de Dumnezeu la sacerdoţie, apăi te rog să remarci că pe de-antregul e vorba numai de bărbaţii evrei leviţi. Asta s-ar putea să-i excludă pe mulţi... Ori ajungem la ce am scris mai sus, că alegem ce ne place din versete...

_____„De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta.“ (Faptele apostolilor 6:3)
  Nu există în acest verset restricţii de genul "de acum înainte să procedaţi numai aşa în orice altă situaţie", respectiv "să alegeţi numai bărbaţi". Pentru că atunci ar trebui ca în fiecare biserică locală se existe exact 7 diaconi, exact cu calităţile de mai sus.

_____ Corinteni - Am mai scris un mesaj anterior din Corinteni. Ce am avut de spus am spus acolo.

_____„Dar trebuie ca episcopul (Sau: priveghetor.) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii.“ (1 Timotei 3:2)
  Mulţi dintre "episcopii" de azi nu s-ar încadra în aceste lucruri amintite aici. Şi totuşi, de ce ei sunt acceptaţi în continuare în slujbe? De ce lucrarea sau păcatele lor sunt tolerate, iar dacă o femeie ar avea toate calităţile de mai sus mai puţin cea încadrată la capitolul "bărbat" este respinsă din start ca ne fiind acceptată de Dumnezeu, deşi aici este Pavel cel care vorbeşte, într-un anumit context?

_____„Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure neveste, şi să ştie să-şi cârmuiască bine copiii şi casele lor.“ (1 Timotei 3:12)
  Idem cu versetul anterior.

_____„Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere.“ (1 Timotei 2:12)
  Vorbele lui Pavel, în contextul legat de lanţul autoritate. Eu cred că acesta este scopul urmărit de Pavel aici, pentru că aminteşte imediat de ordinea stabilită de Dumnezeu (şi aici ciulesc imediat urechile) prin Creaţie.
  Dacă alegem să considerăm ce scrie în acest context ca fiind ceva infailibil venind din partea lui Dumnezeu, de executat întocmai, atunci de ce nu considerăm la fel şi versetul 13, unde ni se spune clar că "femeia va fi mântuită prin naşterea de fii"? (adică nu mai are nevoie de sângele lui Hristos...). Deci, la treabă, femei! - Iar alegem după ureche?

  David, multe versete, e drept, dar...


DAVID PIEPTEA a scris:

Conform 2 Timotei 3:16-17, toata Scriptura este insuflata de Duhul Sfant.

  Ştii poanta cu "du-te şi fă şi tu la fel?" Eu cred că Dumnezeu ne dă totuşi discernământ pentru a face diferenţă între porunci, principii, încredinţări şi înregistrări care toate izvorăsc din Scriptură.DAVID PIEPTEA a scris:

Ele erau rase in cap,[...]

  Deci ajungem la faptul că trebuie să ne legăm totuşi de context şi în particular şi de conjuctură istorică. Apăi toate enumerate de tine, la acest verset, astăzi nu mai există decât cel mult ca şi cazuri extrem de izolate.


DAVID PIEPTEA a scris:

Draga Lupea_Filip, in 1 Cor. 14:35 scrie negru pe alb ca daca femeile vor sa capete invatatura asupra unui lucru, SA INTREBE PE BARBATII LOR ACASA.

  Şi dacă n-au bărbat, ce să facă?

Ultima modificare de Lupea_Filip (27/11/06 01:18)


27/11/06 01:05

Site web  
DAVID PIEPTEA
membru

Locatie: CODLEA, ROMANIA
Inregistat: 16/11/06
Daca tu, Lupea_Filip, nu vezi ca in toate textele enumerate este vorba numai de BARBATI, imi pare rau. Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni. Daca aveti indoieli asupra unui lucru atunci rugati-va si postiti dar nu ponegriti pe nimeni.
    Şi dacă n-au bărbat, ce să facă?
Isaia 54:5, 1 Corinteni 11:11-12.
   Mai puteam sa dau multe versete care sa arate alegerea suverana a lui DUMNEZEU in ce priveste conducerea rezervata barbatilor dar am crezut ca este de ajuns. Ma bazam pe conducerea Duhului Sfant in aceasta problema, dar vad ca ratiunea a biruit. Orice este scos din context?
   In loc sa incurajam fetele si femeile sa-L slujeasca pe Dumnezeu, folosind darul care i-a fost dat, sa-L slujeasca pe Dumnezeu sustinand lucrarea in rugaciune- care este cea mai importanta, sa-si sustina barbatii care slujesc Domnului, sa fie un exemplu in vorbire si purtare- care fac mai mult decat o predica, scriem tot despre barbati.
  Imi cer iertare surorilor! Sunteti inestimabile in ochii lui Dumnezeu si ai nostrii. Femeia va fi mantuita prin nastere de fii; Pavel vorbeste despre femeia care este deja a Domnului. Fiti credincioase Domului si ascultati de glasul Lui!


_______________________________________
Dragostea invinge frica de schimbare!

27/11/06 23:54

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

DAVID PIEPTEA a scris:


   In loc sa incurajam fetele si femeile sa-L slujeasca pe Dumnezeu, folosind darul care i-a fost dat, sa-L slujeasca pe Dumnezeu sustinand lucrarea in rugaciune- care este cea mai importanta, sa-si sustina barbatii care slujesc Domnului, sa fie un exemplu in vorbire si purtare- care fac mai mult decat o predica, scriem tot despre barbati.
  Imi cer iertare surorilor! Sunteti inestimabile in ochii lui Dumnezeu si ai nostrii. Femeia va fi mantuita prin nastere de fii; Pavel vorbeste despre femeia care este deja a Domnului. Fiti credincioase Domului si ascultati de glasul Lui!

Intr-adevar sunt femei care un cuvant de zis, dar nu o fac pentru ca barbatii nu le baga in seama. Intr-adevar ar trebui sa incurajam pe toata lumea sa infacareze darurile pe care Dumnezeu le-a pus in fiecare si daca o femeie are darul de apostol o s-opreasca cineva spunandu-i ca acest dar este numai pentru BARBATI? Incerc sa fiu o femeie credincioasa Lui si sotului meu si sa fiu dedicata in biserica in care El a ingaduit ca pentru o vreme eu sa slujesc in echipa de lauda si inchinare si nu predicand. ;)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

28/11/06 02:25

Site web  
CSmin
membru

Locatie: Alba-Iulia , Romania
Inregistat: 02/10/06
Stiti ce nu pot sa pricep eu? Sincer.. Larisa spunea... daca o femeie are darul de apostol (slujba de apostol)... Daca Cuvantul lui D-zeu este venit direct de la D-zeu, atunci acest Cuvant nu se poate contrazice cu actiunile lui D-zeu. Deci daca D-zeu a spus ca femeia nu are voie sa ia Cuvantul in ea insasi (referitor la ideea de predicare) vreau sa imi spuneti si mie cum acelasi D-zeu poate sa ii dea darul de a predica ( apropo de slujba de apostol)?

Cine pretinde (Larisa) asa ceva se inseala amarnic!!!

Sau considerati Biblia invechita, sau D-zeu are dreptul sa nu o respecte? Nu va inselati... O iota din Biblie nu va trece fara sa se implineasca... Si peste inca 4000 de ani (daca ar mai fi) si lumea ar avea haine ce stiu eu... femeia in Biserica tot cu capul acoperit si tot fara predica va sta. Nu va dati seama (voi, femeile) ce bogate daruri a pus D-zeu in voi de ravniti la ce nu va este dat?


Iar apoi la scoala duminicala nu e nevoie de predicatori ci de "mame"...intr-un fel...

Ultima modificare de CSmin (28/11/06 17:36)


28/11/06 17:31

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Dragul meu CSmin, eu nu am pretins nimic, dimpotriva am zis ca eu imi fac slujba la care Dumnezeu m-a chemat si aceasta este sa cant, dar daca El ma va trimite intr-un colt de tara ca misionara si nu va fi nimeni care sa dea invatatura nu o sa astept pana va veni un barbat ci voi impartasi cu oamenii respectivi despre Dumnezeul meu. Pana atunci doar ridic intrebari. Repet, nu pretind nimic - intreb.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

29/11/06 04:01

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

DAVID PIEPTEA a scris:

Şi dacă n-au bărbat, ce să facă? Isaia 54:5, 1 Corinteni 11:11-12.


Isaia 54:
5. căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este Numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El se numeşte Dumnezeul întregului pământ,

  Eu deduc că îmi sugerezi aici ca dacă nu are bărbat, femeia să primească învăţătură sub directa călăuzire a lui Dumnezeu. Şi atât. Punct. Pe lângă că de la un om care primeşte învăţătură cu adevărat direct de la Dumnezeu consider că aş avea enorm de învăţat, voi fi de acord cu sugestia ta (care nu este o poruncă de la Dumnezeu, ci doar o sigestie venită de la tine) când şi bărbaţii vor primi învăţătură doar în acest mod. Eu nu-mi explic de ce Domnul ar vrea să o înveţe pe femeie numai El personal, iar pe bărbaţi trebuie să-i înveţe prin alţi bărbaţi. Pe bărbaţi nu mai vrea să-i înveţe Domnul direct?

1 Cor. 11:
11. Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.
12. Căci dacă femeia este din bărbat, tot aşa şi bărbatul prin femeie, şi toate sunt de la Dumnezeu.

  Mie mi se pare că versetul acesta susţine armonie şi egalitate. O sugestie care spune că atât femeia, cât şi bărbatul privaţi de un partener fizic, îşi pot găsi completarea jumătăţii lipsă la nivel duhovnicesc în Domnul. Nu prea face referire la învăţătură, dar şi măsura de referire care o face o consider încadrată la versetul de mai sus.


DAVID PIEPTEA a scris:

   Mai puteam sa dau multe versete care sa arate alegerea suverana a lui DUMNEZEU in ce priveste conducerea rezervata barbatilor dar am crezut ca este de ajuns. Ma bazam pe conducerea Duhului Sfant in aceasta problema, dar vad ca ratiunea a biruit. Orice este scos din context?

  Poate nu mă crezi, dar şi eu sunt de părere că funcţia de conducere spirituală a fost proiectată să se potrivească bărbatului (sau invers). Şi nu am de ce să combat acest lucru, deci cel puţin în ce mă priveşte nu are sens să mai aduci argumente Scripturale pentru aceasta.
  Eu doar încerc să subliniez că Dumnezeu poate face excepţii de la această regulă de bază, care nu este înregistrată nicăieri ca o poruncă fără echivoc din partea lui Dumnezeu Tatăl, Fiul sau Duhul Sfânt, mai ales pentru credinciosul Nou Testamental. ÃŽn Biblie au existat excepţii în ce priveşte conducerea. Au existat excepţii privind calae de transmisie a învăţăturii. Eu cred că Duhul Sfânt a insuflat Biblia, iar raţiunea a fost doar ceva adiţional. Raţiunea îşi are şi ea partea ei în a mă ajuta să pricep ce doreşte de fapt Dumnezeu. Şi că El este suveran să lucreze cum crede El că este mai bine la un moment dat.


DAVID PIEPTEA a scris:

Femeia va fi mantuita prin nastere de fii; Pavel vorbeste despre femeia care este deja a Domnului.

  Revenim la ce am spus. Interpretăm după cum vrem. ÃŽn acelaşi context odată luăm lucrurile literar, iar apoi le luăm simbolic. Eu nu văd aici scris cuvântul "a Domnului".

  David, ziceai că nu urmăreşti să te cerţi. Nici eu. Sunt total de acord cu ceea ce spui că trebuie promovat ca dorinţă de slujire în rândul femeilor, şi multe dintre ele îşi înţeleg scopurile pregătite de Dumnezeu pentru ele în Trup, şi nu râvnesc la ceva doar pentru că e o provocare de a fi mai cu moţ. Dar dacă Domnul va aşeza pe o femeie într-o postură de conducere sau de învăţătoare pentru că, să zicem, nu va fi efectiv nici un bărbat pe acolo, ci doar copii, ce o să facem? O să-i interzicem slujirea?

Ultima modificare de Lupea_Filip (29/11/06 09:18)


29/11/06 09:13

Site web  
CSmin
membru

Locatie: Alba-Iulia , Romania
Inregistat: 02/10/06
pt Larisa
nu vreau sa arunc paie pe foc, sau sa aprind si mai rau discutia... dar cei 12 apostoli erau numai barbati... Ucenici erau toti (si femeile), dar apostoli erau doar barbati... Sincer nu stiu ce sa spun de misionar si misionara...

Ultima modificare de CSmin (04/12/06 14:00)


04/12/06 13:59

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
CSmin, probabil ca o sa afli cand o sa fii unul dintre ei sau vei avea o sotie care are o inima pentru misiune sau vei cunoaste o tanara/femeie care vrea sa mearga in misiune!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

05/12/06 03:37

Site web  
CSmin
membru

Locatie: Alba-Iulia , Romania
Inregistat: 02/10/06
Eu nu vorbeam de faptul ca nu cunosc  dorinta de a fi misionar... si stai linistita ca am intalnit si oameni cu motivatia aceasta... si ii iubesc (cunosc o familie de misionari in China). Ce vroiam eu sa spun.. daca este normal ca o femeie singura sa faca misiune... hm...

Uitati parerea mea; Domnul Isus i-a trimis pe ucenici, doi cate doi. Din punctul meu de vedere un pastor trebuie obligatoriu sa fie casatorit ca sa poata da indemnuri si indicatii in privinta familiilor. Deci ce consider eu ca o misionara trebuie sa aiba un SOT. De preferinta (obligatoriu :) ) tot misionar, iar ea in lucrul asta sa ii fie un ajutor potrivit. De ce misionari amandoi? Pentru simplul fapt ca daca unul din ei nu este misionar il va trage poate inapoi cu lucrarea lui... As dori mult sa discutam si despre asta.

Ultima modificare de CSmin (05/12/06 12:21)


05/12/06 12:18

   
Corina CIONCA
membru

Locatie: Timisoara, Romania
Inregistat: 20/11/06
Am citit ce ati scris mai sus!!...

sa stiti ca nu-s deacord ca nu poti sa vorbesti ca femeie pentru ca puterea si ungerea lui Dumnezeu nu sunt peste tine... as vrea un verset pentru afirmatia asta!!

BAIETILOR (in mod special)..... nu uitati ca si femeia a fost facuta dupa chipul lui Dumnezeu.... nu scrie in Biblie ca numai barbatii au fost facuti dupa chipul lui Dumnezeu!! (Genesa 1:27)
Dumnezeu a facut femeia si a pus in ea inima plina de dragoste a Lui, a pus compasiunea Lui in ea..... voi, baietii Il vedeti pe Dumnezeu un razboinic, unul dur....... noi, fetele Il vedem pe Dumnezeu plin de dragoste, de iertare.... Il vedem diferit.... Dumnezeu ne-a creat diferit, dar nu inseamna ca suntem gresite sau ca nu putem vorbi!!

In Biblie multe femei s-au ridicat si Dumnezeu a schimbat istoria cu ajutotul lor (ex Estera) ..... si cred cu tarie ca si femeile pot spune lucruri bune si Dumnezeu poate vorbi prin femei!!!.... traim acum in secolul XXI!!!!......

va rog sa numai scoateti versetele din context... & atunci cand va puneti sa studiati ceva mergeti cu mintea libera, fara idei preconcepute!!

si vreau sa stiti ca in spatele fiecarui barbat puternic este O FEMEIE INTELEAPTA!!!!


corry:)


_______________________________________
Daca judeci oamenii nu vei avea timp sa-i iubesti!!!

14/02/07 12:01

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Corina CIONCA a scris:

voi, baietii Il vedeti pe Dumnezeu un razboinic, unul dur.......
si vreau sa stiti ca in spatele fiecarui barbat puternic este O FEMEIE INTELEAPTA!!!!

  Hai să nu generalizăm. OK?


14/02/07 14:08

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Citeam azi prin Romani. Uite peste ce am dat, ce n-am mai citit de mult. M-am gândit că ar fi bine să postez aceste versete şi aici.

Romani 16:
1. Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiţă a Bisericii din Chencrea;
2. s-o primiţi în Domnul, într-un chip vrednic de sfinţi, şi s-o ajutaţi în orice ar avea trebuinţă de voi; căci şi ea s-a arătat de ajutor multora şi îndeosebi mie.


Ultima modificare de Filip. (05/03/07 13:36)


05/03/07 13:25

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
O sa va rog sa ma iertati ca nu am tradus acest paragraf in limba romana pentru ca pur si simplu sunt extenuata la maxim si creierul meu nu functioneaza la parametri normali acum. As vrea sa stiu care e parerea voastra in legatura cu acest fragment.

"Silencing women


Rosenstock-Huessy notes that the ancient world observed a division of labor with regard to speech: "Women are expected to contribute wild, passionate, inarticulate shouts of blind feeling. Men are expected to build on this natural stratum the structure of high and articulate speech. . . . Women and children yell, weep, shake; men act and speak."

Against this background, Paul's instructions for women to be silent have a different impact than is often thought:

"When Paul asked that women be silent in church he said it at a time and within a world in which the women - Jewish and Gentile alike - were expected to utter terrible wails and yells, to be Sibyls and Bacchants, to utter passionate cries at any funeral. The modern detractors of Paul usually have not the faintest idea what they attack. Paul made formal speech accessible to women by freeing them from the burden of pre-Christian ritual in which they strewed ashes on their heads, punctured their breasts and uttered long-drawn cries for days [think of contemporary Islamic funerals]. Paul was faced with passionate people who stammered and had fits under the new dispensation of freedom, who had been obsessed by spirits and by demons of their clan or family."

Thus, Paul's instructions "laid the foundations of a new truth that women may from now on participate in the word as well as men." And Paul's instructions were heeded: "We no longer fear that we should hear hysterial cries in church. Women behave as respectably in religious gatherings as though they were men." The silence of women was a roadbloack against relapse into hysteria, and particularly the re-confinement of women to the "irrational" sphere of yells and wails. "Women keep silence," paradoxically, frees women to speak."


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

06/03/07 06:42

Site web  
Jkfe_ac
membru

Inregistat: 22/03/07
Pavel a scris ca femeile sa taca din cauza culturii/societatii...si in legatura cu paragrafu asta cred k o parte are dreptate...dar nu cred k a fost o eliberare..ci el a incercat sa faca ordine...dace ne uitam un vset mai sus de unde zice ca femeia sa aca zice ca Dumnezeu e un Dumnezeu al ordinii...si mai sus zice despre ordine   in prorocii..mai sus despre ordine in vorbire in limbi...probabil ca femeile erau obisnuite sa vorbeasca sa tipe sa se vaite sau sa planga..si asta au aduso in biserica si pavel a vrut sa faca ordine...
pana atunci Dumnezeu sa folosit de femei..si nu cred k atunci a vrut sa le opreasca...si nu cred k barbatul poate avea o relatie mai profunda cu Dumnezeu decat femeile...si cred k femeile au un rol foarte important in biserica si sa fie de un mare ajutor Domnului...
dar de ce DL Isus nu a luat si ucenici femei?...sau de ce pastori si predicatori si prezbiteri pot fii doar batrani...
in 1Corinteni 14:37 pavel zice k e porunca de la DUmnezeu ca femeia sa taca in adunare..ce inseamna asta?cum sa taca?si de ce este{era}rusine pt o femeie sa vorbeasca in adunare(1 cor14:35)


22/03/07 21:12

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Alduiasca-te Domnul, Jkfe?_ac. Cred ca atunci cand de fapt nu facem hermeneutica, nu mergem in cultura respectiva ca sa intelegem mai bine Scriptura fiecare isi poate crea dogmele proprii pe care sa le sustina sus si tare cu argumente biblice. Si uite asa mor unele biserici din lipsa de cunostinta ca barbatii sunt cei care cred ca detin controlul si numai ei au ultimul cuvant care de cele mai multe ori nu este: "Da, draga!"

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/03/07 04:18

Site web  
Jkfe_ac
membru

Inregistat: 22/03/07
da..la noi in bis la o adunare generala a zis cineva "taci femeie." si atunci pastorul a trimis acasa pe toti:D..
un lucru este sigur:Dumnezeu lucreaza atat prin barbati cat si prin femei...El nu se uita la fata omului...El se uita la disponibilitate si la inima..degeaba esti barbat/femeie daca nu ai o relatie cu TATA si daca nu esti gata sa fii folosit de El..


28/03/07 23:07

   
byanka
membru

Locatie: Brasov,Romania
Inregistat: 19/03/07
Am auzit urmatorul lucru intr-un studiu:Femeia,in general,are mai mult dezvoltata partea sentimentala(emotionala) decat cea rationala.La barbati,insa e invers.De aceea,Dumnezeu a pus pe barbati sa fie conducatori(presbiteri).Dar asta NU insemana ca femeia nu are voie sa evanghelizeze,sa se roage in biserica,sa tina studiu cu femeile(la mine in biserica avem studiu de fete...:D )..etc

Ultima modificare de byanka (07/07/07 10:58)


_______________________________________
Fii tu schimbarea pe care  vrei sa o vezi in lume.....

07/07/07 10:54

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
Bianka, nu pot accepta afirmatia ta legata de partea sentimentala si partea rationala. Pentru a te preocupa de amanunte si pentru a le face sa  lucreze toate intr-un intreg functional, consider ca trebuie sa ai ceva mai mult decat sentimente. Iar inteligenta emotionala nu o consider ca fiind parte a femeii sau parte a barbatului. In fine, nu vreau sa deviem.

Locul femeii in biserica trebuie sa se afle si in frunte atata timp cat chemarea acestei lumi se intampla sa fie sub puternica amprenta a individualismului, egalitatilor de gen si ealitatii de sanse. Este un timp in care pe langa barbati si femei, chiar si pietrele ar trebui sa vorbeasca pentru Domnul.


_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

18/08/08 20:28

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Norkis a scris:

..., egalitatilor de gen si ealitatii de sanse. Este un timp in care pe langa barbati si femei, chiar si pietrele ar trebui sa vorbeasca pentru Domnul.

cred ca ai dreptate! sa zicem ca noi barbatii ar trebui sa vorbim mai mult pentru Domnul; atunci de ce nu o facem?
Ba mai mult, cred ca este mult mai important pentru o femeie sa vorbeasca pentru Domnul decat sa barfeasca. Desigur ajungem la vorbirea publica, in lacasul bisericii. aici e mai simplu sa ne inghesuim toti, mai ales daca sunt multi cei adunati care ne asculta.

L-am chemat pe un predicator sa vorbeasca la o evanghelizare tinuta in parc. L-am pus in garda:poate vin 10-15 oameni, dar la fel poate o sa vina mai putini! ce mi-a raspuns? Eu ma duc daca trebuie, pentru un singur om!

Aici cred ca avem probleme. Suntem dispusi sa ne ocupam de un singur om asa cum ne-ar placea sa vorbim multimii? Cine-i opreste pe barbati sau cine le opreste pe femei sa nu vorbeasca cuiva despre Domnul Iisus Hristos?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (18/08/08 21:07)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

18/08/08 21:06

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
foarte inteligent, old traian.

_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

18/08/08 21:57

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
aham... de acord cu tine, Old Traian...:D

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

19/08/08 19:58

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net