|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 8 |
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Acum ca niciodata este provocata pozitia femeii in biserica. Se foloseste Dumnezeu de femei? Pot femeile sa ocupe locuri de conducere in biserica?! Ce credeti? Care e locul femeii in adunare?
Ultima modificare de Larisa (20/11/06 01:54)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
20/11/06 01:53
|
|
helios
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Eu as spune ca afirmatia - Acum ca niciodata - nu prea ar merge. Si aceasta pentru ca femeile intotdeauna au fost implicate in actiunile bisericii. Aceasta putem sa o observam de-a lulgul isoriei si prin biblie.
Insa as privi diresct la aceasta afirmatie - Acum ca niciodata - din cauza miscarii feministe. Aceasta este ca o ezplozie.
Insa lucrarea femeei in biserica a avut un rol important intotdeauna. Eu cunosc o femee care este pastor in Marea Birtanie, si cred ca face o lucrare suficient de buna. Privind la textul care-l scoate in evidenta Pavel in Corinteni: "Femeea sa taca in adunare", se refera la erezii. Adica deobicei femeele prin felul lor de a fi mai sensibile si usor influentabile (nu asputea ca toate sunt asa) invatau in biserica lucruri care erau gresite pe cei care erau in biserica. Atunci Pavel a spus: "Ajunge, femeea sa taca in adunare pentru ca riscati sa deviati de la calea la care ati fost chemati." Unii oamenii au luat-o direct, si nu permit femeilor sa spuna ceva in biserica. Neaga orice, spun ca prin ele a venit pacatul in lume, si multe alte lucruri oribile care face ca femeele sa nu mai poata activa din proprie dorinta in biserica. Acesta este lucrul cel mai urit.
Ultima modificare de helios (20/11/06 03:17)
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
20/11/06 03:13
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
helios a scris:
Eu as spune ca afirmatia - Acum ca niciodata - nu prea ar merge. Si aceasta pentru ca femeile intotdeauna au fost implicate in actiunile bisericii. Aceasta putem sa o observam de-a lulgul isoriei si prin biblie.
Insa as privi diresct la aceasta afirmatie - Acum ca niciodata - din cauza miscarii feministe. Aceasta este ca o ezplozie.
Insa lucrarea femeei in biserica a avut un rol important intotdeauna. Eu cunosc o femee care este pastor in Marea Birtanie, si cred ca face o lucrare suficient de buna. Privind la textul care-l scoate in evidenta Pavel in Corinteni: "Femeea sa taca in adunare", se refera la erezii. Adica deobicei femeele prin felul lor de a fi mai sensibile si usor influentabile (nu asputea ca toate sunt asa) invatau in biserica lucruri care erau gresite pe cei care erau in biserica. Atunci Pavel a spus: "Ajunge, femeea sa taca in adunare pentru ca riscati sa deviati de la calea la care ati fost chemati." Unii oamenii au luat-o direct, si nu permit femeilor sa spuna ceva in biserica. Neaga orice, spun ca prin ele a venit pacatul in lume, si multe alte lucruri oribile care face ca femeele sa nu mai poata activa din proprie dorinta in biserica. Acesta este lucrul cel mai urit. |
Lucrarea femeii in Biserica este foarte importanta dar trebuie sa respecte voia Lui Hristos care invata prin ap.Pavel ,vezi 1Timotei 3:1-7 si Tit 1:5-9 ,ca slujba de pastor=batran=presbiter, este doar pentru barbatii care intrunesc calitatile enumerate de apostol in pasajele mentionate.
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
20/11/06 15:33
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Suntem creati diferiti si simtim diferit(barbatii de femei si invers), de-aia nu voi fi niciodata(sper) de acord cu femei in conducerea Bisericii.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
20/11/06 15:52
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
In nici un caz un loc de conducere ... pai, cred ca au suficiente drepturi in biserica ... 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
20/11/06 16:09
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Intresant că am ajuns să vorbim despre rolul femeii în Biserică, iar nu despre rolul creştinului.
Dar, ce să-i facem, pentru fiecare epocă istorică Satana vine cu tot felul de provocări. Prin mişcarea feministă într-un fel ne-a făcut un bine pentru că ne-a trezit din extrema misogină în care am căzut de-a lungul secolelor, iar în altfel ne-a făcut un rău, pentru că multe femei au ajuns să conteste autenticitatea Bibliei, văzând în ea o conspiraţie peste spaţiu şi timp menită a le desfiinţa personalitatea.
Şi eu sunt împotriva instaurării în funcţii de conducere în Biserici a unor persoane care nu au ce căuta acolo. Dar înainte de criteriile legate de sex, etnie, studii, aş vrea să ne uităm la criteriile de alegere ale lui Dumnezeu. Şi la excepţiile făcute tot de El în anumite situaţii. Mai ales prin exemplele date din Vechiul Testament.
Să ne păstrăm flexibilitatea minţii pentru excepţiile impuse de El atunci când alege pe cineva pentru o lucrare. Şi atunci când vom întâlni excepţii de la ceea ce cunoaştem ca şi reguli generale, să aplicăm alte teste care pot confirma chemarea unei persoane pentru că, har Domnului, există destule astfel de teste.
Nu sunt pentru promovarea forţată a femeilor în funcţii de conducere, pe criterii de reparare istorică sau de reprezentare minoritară sau alte criterii care le întâlnim în lumea de astăzi pentru diverse categorii de "defavorizaţi". Femeile nu sunt defaforizate, ci pur şi simplu au alte roluri pregătite de Dumnezeu pentru ele, şi unele dintre roluri sunt croite special pe măsura lor (adică un bărbat nu le-ar face faţă). ÃŽnsă atunci când voi întâlni excepţii eu nu le voi respinge lucrarea la care Domnul le cheamă, indiferent de câţi vor spumega că ele trebuie să tacă şi să nu înveţe pe alţii. Le voi trata însă cu aceeaşi exigenţă ca şi pe bărbaţi.
Aşa că ar face bine să fie cu adevărat chemate de Dumnezeu pentru acele funcţii de conducere atât de controversate!
|
|
20/11/06 16:44
|
|
Larisa
membru
|
|
helios a scris:
|
Tu zici asta pentru ca traiesti in America, dar sunt biserici in Romania care inca nu accepta nici macar ca femeile sa invete la scoala duminicala ca sa nu mai zicem de restul!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
21/11/06 05:09
|
|
Larisa
membru
|
|
helios a scris:
Privind la textul care-l scoate in evidenta Pavel in Corinteni: "Femeea sa taca in adunare", se refera la erezii. Adica deobicei femeele prin felul lor de a fi mai sensibile si usor influentabile (nu asputea ca toate sunt asa) invatau in biserica lucruri care erau gresite pe cei care erau in biserica. Atunci Pavel a spus: "Ajunge, femeea sa taca in adunare pentru ca riscati sa deviati de la calea la care ati fost chemati." Unii oamenii au luat-o direct, si nu permit femeilor sa spuna ceva in biserica. Neaga orice, spun ca prin ele a venit pacatul in lume, si multe alte lucruri oribile care face ca femeele sa nu mai poata activa din proprie dorinta in biserica. Acesta este lucrul cel mai urit. |
Cred ca teoria pe care am auzit-o eu e mai plauzibila decat cea pe care ai expus-o tu aici. Gandeste-te la faptul ca femeile nu stateau la un loc cu barbatii in biserica. Sa zicem ca stateau la balcon. In timp ce Pavel predica ele incepeau: "Auzi, Ioane, ce zice asta aici? Eu nu cred ca ...." si tot asa mai departe. Dupa un timp vazand Pavel ca femeile ii intreaba pe barbati in timpul predicii el s-a hotarat sa faca ordine in biserica si le-a zis sa discute acasa nu cand vin la templu.
|
|
21/11/06 05:10
|
|
Larisa
membru
|
|
Parerea mea este ca Dumnezeu foloseste pe cine se lasa folosit. Daca femeile se ocupa cu cele sfinte mai mult decat barbatii, Dumnezeu nu o sa foloseasca in biserica un tip care e tot timpul la camp si vine acasa si se culca. Nu zic ca nu poate sa-l foloseasca, dar astea poate sunt cazuri destul de rare. Daca femeile stau mai mult langa Dumnezeu atunci ele vor fi folosite. Daca nu vreti femei in conducere atunci tre sa va asigurati ca ridicati BARBATI destoinici pentru lucrare.
|
|
21/11/06 05:13
|
|
helios
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Larisa, sa stii ca eu aici in SUA am doar o luna si jumatate. Asa ca eu nu am reusit sa ma "intoxichez" cu ideile de aici. Insa cit am fost la mine in tara multi spuneau ca eu gindeam mult mai liber. Si eu faceam acesta pentru ca asa il vad pe Dumnezeu. Eu nu-L vad pe Dumnezeu stind cu biciul in mina, desi citeodata este gata sa o faca. Eu de citeori am citi biblia, nici odata nu am vazut ca Dumnezeu sa reactioneze asa cum reactioneaza pastorii, prezbiterii si ceilalti care mai sunt responsabil prin biserica. Si cred ca aici e si problema.
De ex.: Dumnezeu imi spune sa am grija de casa mea, insa eu incerca sa am grija si de casa vecinului, si nu faca fata nici la una. Dumnezeu ii pune responsabili pe una dar ei profita de postura in care se afla si fac gafe pe unde merg. Cred ca fiecare va da socoteala de ceea ce face.
Insa Dumnezeu se foloseste de cel care este plin de intelepciune, daca barbatul nu o are si o are femeia, atunci Dumnezeu nu o sa faca lectii suplimentare cu acel barbat ca sa-l puna in frunte ca femeile nu trebuie sa fie in frunte. Dumnezeu se foloseste de acele persoane care o sa faca fata lucrului.
Ultima modificare de helios (21/11/06 05:46)
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
21/11/06 05:42
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Larisa a scris:
Cred ca teoria pe care am auzit-o eu e mai plauzibila decat cea pe care ai expus-o tu aici. Gandeste-te la faptul ca femeile nu stateau la un loc cu barbatii in biserica. Sa zicem ca stateau la balcon. In timp ce Pavel predica ele incepeau: "Auzi, Ioane, ce zice asta aici? Eu nu cred ca ...." si tot asa mai departe. Dupa un timp vazand Pavel ca femeile ii intreaba pe barbati in timpul predicii el s-a hotarat sa faca ordine in biserica si le-a zis sa discute acasa nu cand vin la templu. |
Mi se pare cam greu ca ele, de la balcon ( sau din locul unde stateau separat ), sa-si intrebe barbatii in timpul predicii ce si cum...Nu crezi ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/11/06 07:57
|
|
filip
membru
|
|
Nici mie nu mi se pare o teorie plauzibilă.
Dacă am considera că în general comportamentul mulţimilor de oameni s-a păstrat la fel în timp (cum de altfel foloseşte ca şi supoziţie şi teoria amintită - deşi nu precizează clar acest lucru), atunci conform cu dezordinea care există şi astăzi în bisericile locale toţi - şi bărbaţi şi femei - sunt predispuşi la a vorbi în timpul programului de biserică.
Discuţii care au mai mult sau mai puţin de a face cu ce se întâmplă în biserică au loc şi astăzi în toate adunările. Şi se numesc dezordine, iar nu răspândire de învăţătură de către femei.
Şi bănuiesc că şi Pavel ar fi tratat dezordinea cu cuvinte caracteristice dezordinii, iar nu cu cuvintele care trimit la ideea discutată în topic.
Ultima modificare de Lupea_Filip (21/11/06 08:47)
|
|
21/11/06 08:46
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
april a scris:
Larisa a scris:
Cred ca teoria pe care am auzit-o eu e mai plauzibila decat cea pe care ai expus-o tu aici. Gandeste-te la faptul ca femeile nu stateau la un loc cu barbatii in biserica. Sa zicem ca stateau la balcon. In timp ce Pavel predica ele incepeau: "Auzi, Ioane, ce zice asta aici? Eu nu cred ca ...." si tot asa mai departe. Dupa un timp vazand Pavel ca femeile ii intreaba pe barbati in timpul predicii el s-a hotarat sa faca ordine in biserica si le-a zis sa discute acasa nu cand vin la templu. |
Mi se pare cam greu ca ele, de la balcon ( sau din locul unde stateau separat ), sa-si intrebe barbatii in timpul predicii ce si cum...Nu crezi ? |
..in zilele noastre e mai simplu ca au celulare si trimit sms-uri.. ...
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
21/11/06 09:52
|
|
Larisa
membru
|
|
De vreme ce le cere sa taca in biserica asta inseamna ca ele vorbeau in timpul predicii, ii intrebau pe barbatii lor! Nu crezi?
|
|
22/11/06 04:52
|
|
Larisa
membru
|
|
As vrea sa va provoc sa stabiliti daca urmatoarele afirmatii sunt adevarate sau false.
1. Dumnezeu le-a creat pe femei inferioare ca sa le slujeasca barbatilor. 2. Femeile nu sunt echipate sa aiba o pozitie in biserica. 3. Femeile nu are trebui sa invete sau sa predice barbatior intr-o biserica. 4. O femeie ar trebui sa-l vada pe sotul ei ca pe "mai marele Preot al casei". 5. O femeie trebuie sa aiba o autoritate barbateasca in viata ei. 6. Femeile care poseda puternice calitati de conducere reprezinta un real pericol pentru biserica. 7. Femeile sunt mai usor de inselat decat barbatii. 8. O femeie nu poate fi pe deplin implinita sau eficienta pe plan spiritual daca nu are sot si copii. 9. Femeile nu ar trebui sa lucreze inafara casei. 10. Femeile trebuie sa fie supuse sotior lor in orice situatie.
|
|
22/11/06 05:09
|
|
CSmin
membru
Inregistat: 02/10/06
|
|
Nu sunt de acord cu cateva din ele... Nu sunt de acord cu 5 de exemplu... pt ca daca nu vrea sa se marite nu are nimeni ce sa ii faca (dar si atunci pastorul este un invatator al ei...) Cu 6 nu sunt de acord pt ca femeia ce poseda puternice calitati de conducere poate sa tina o scoala duminicala excelent (in intelegerea cu copiii) :-) si ce mai cred eu este ca totusi sotul trebuie sa aiba urechi si pentru parerile sotiei... 9 iar este falsa iar 10 trebuie specificat "in Domnul" A... scuze 8 este gresita pt ca Pavel spune ca este mai bine ca omul sa nu se casatoreasca(daca poate sa se abtina) datorita greutatilor (asa am inteles eu) 1Corinteni 7:7-9. Si asta nu cred ca neaparat casatoria face pe un om mai spiritual :-) Si 1 pot sa spun ca este gresita... Femeia este un ajutor potrivit, si asta nu inseamna sclavie, ci cea mai frumoasa prietenie intre 2 oameni care din dragoste se ajuta... Deci cel ce ajuta (femeia) nu se gandeste ca face ce face din obligatie si ca este sclava ci ceea ce face este un rezultat al iubirii. Hm... Mi se pare mie ca daca aceste randuri au fost inventate de tine (pt ca un barbat inteligent si cu suflet nu le-ar fi scris asa cum le-ai scris tu, ci le-ar fi scris unul ce ar fi urat rasa femeiasca ) le-ai scris cumva in ciuda barbatilor si cu ura pe ei. Ce vreau sa spun eu este ca Dumnezeu cand a pus in Biblie supunerea femeii fata de sot a facut-o in asa fel incat femeia sa nu fie lipsita de dragostea sotului sau de aprecierea sotului, Dumnezeu a facut-o cu dragoste si nu a supus femeia la sclavie, si nu uita ce femeile ce privesc gandirea barbatilor prin prisma a ceea ce ai sris tu nu vad bine supunerea femeii fata de barbat,pe cand supunerea este biblica... Intelege ca supunerea a fost data de Dumnezeu, si acolo unde este dragoste, din ambele parti (sot - sotie) nu exista sclavie ci sotul este cap, si femeia este un ajutor.
Ultima modificare de CSmin (22/11/06 11:53)
|
|
22/11/06 11:40
|
|
Larisa
membru
|
|
CSmin, vreau sa zic ca esti pe drumul cel bun! Astept si alte pareri!
|
|
23/11/06 03:27
|
|
DAVID PIEPTEA
membru
Inregistat: 16/11/06
|
|
Larisa a scris:
CSmin, vreau sa zic ca esti pe drumul cel bun! Astept si alte pareri! |
Ai dreptate Larisa in legatura cu faptul ca femeile deranjau serviciul divin intrebandu-si sotii lor cu privire la neantelegerea lor privind mesajul care era adresat bisericii. In perioada scrierii NT cainii erau mai valorosi in societate decat femeia, de aceea femeilor li se intrziceau frecventarea unor scoli sau vreunui loc public in care se dadea invatatura de orice fel. Femeile erau inculte, deci intelectul lor nu puteau intelege un mesaj mai tare- carne spirituala cum este numit in Scriptura. De aceea ele intrebau pe sotii lor ce vrea sa zica predicatorul chiar in timpul predicii. Daca citeste cineva sa citeasca tot contextul, caci pe aceasi pagina scrie " femeia sa intrebe acasa pe barbatul ei ". Femeia nu avea cum sa dea invatatura din Scriptura pentru ca ea nu stia sa citeasca. Femeia nu are voie sa dea invatatura in biserica deoarece Dumnezeu a hotarat ca barbatul sa fie cel care da invatatura, pastoreste. Totusi la o conferinta de femei nu va vorbi un barbat ci o femeie, si Maria Magdalena a fost numita de Domnul Isus apostola apostolorum. Ma bucur ca esti plina de ravna si sper ca aceasta ravna izvoraste din timpul personal cu Dumnezeu nu din altceva.
_______________________________________ Dragostea invinge frica de schimbare!
|
|
24/11/06 01:31
|
|
filip
membru
|
|
DAVID PIEPTEA a scris:
De aceea ele intrebau pe sotii lor ce vrea sa zica predicatorul chiar in timpul predicii |
Cam categorică afirmaţia ta. Unde scrie ceea ce susţii tu aici? Ai ceva izvoare istorice suplimentare?
DAVID PIEPTEA a scris:
Daca citeste cineva sa citeasca tot contextul, caci pe aceasi pagina scrie " femeia sa intrebe acasa pe barbatul ei ". |
Păi hai să vedem deci contextul: 1 Cor. 14: 34. Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. 35. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în Biserică.
Unde scrie în versetul 34 de întrebări puse bărbaţilor? Eu citesc clar că e vorba de luări de cuvânt. Nu ştia Pavel să se exprime? Sau mai degrabă vor unii să îi atribuie lui Pavel supoziţiile pe care le consideră ei ca adevăr?! Dacă iau succesiunea logică a îndemnului lui Pavel atunci mie mai degrabă mi se pare că versetul următor, 35, are în vedere evitarea căderii în extrema îndobitocirii femeii şi ţinerii ei "sub papuc" de bărbaţi care ar fi folosit spusele lui Pavel în astfel de scopuri. Astfel eu consider că aici Pavel mai degrabă arată că doreşte să se păstreze o anumită ordine şi disciplină în Biserică - ceea ţine şi de contextul general al acestui capitol - decât să reglementeze neapărat în acest loc poziţiile exacte pe care le pot ocupa femeile în Trup în general.
DAVID PIEPTEA a scris:
Femeia nu avea cum sa dea invatatura din Scriptura pentru ca ea nu stia sa citeasca. |
David, ca o recomandare fără nici un scop dojenitor sau altceva, ar fi bine să te fereşti de a face afirmaţii categorice cu caracter general atunci când nu ai dovezi în sprijinul lor. Spre exemplu aici, nu ai cum să demonstrezi că "femeia" - care clar are înţeles în acest context de "toate femeile" - din acel spaţiu-timp nu era educată. Experienţa vieţii de multe ori a infirmat ceea ce toţi credeau a fi o regulă generală. Şi este foarte posibil în acest sens ca în acea perioadă să fi existat şi femei educate ba chiar cu nivel intelectual peste media bărbaţilor. Aşa că nu te mai hazarda în a afirma ceea ce nu poţi dovedi. Nu există statistici întocmite în acele vremuri privitoare la nivelul de studii, şi şi dacă ar fi existat, noi astăzi nu am putea şti sigur cât din populaţie ar fi acoperit şi cât de veridice ar fi fost.
DAVID PIEPTEA a scris:
Femeia nu are voie sa dea invatatura in biserica deoarece Dumnezeu a hotarat ca barbatul sa fie cel care da invatatura, pastoreste. |
Aş vrea să văd un verset care să scrie cam ceea ce ai zis tu: "Eu, Dumnezeu, am zis ca femeia să nu dea învăţătură în Biserică şi să nu păstorească".
Ca o remarcă, nici eu nu sunt pentru implicarea femeii în aceste funcţii în aceeaşi proporţie ca bărbaţii, dar din motive legate de încredinţări şi observaţii istorico-biblice. ÃŽnsă dacă Dumnezeu ridică o femeie la un moment dat într-o slujbă de acest fel, eu nu am să-i contest niciodată slujba din motivele că Dumnezeu nu îi dă voie să o facă. Ci dacă e ceva de contestat, o să mă uit la roade.
Ultima modificare de Lupea_Filip (24/11/06 09:39)
|
|
24/11/06 09:38
|
|
Larisa
membru
|
|
Daca ne uitam mai atent prin Biblie vedem ca Dumnezeu la momentul potrivit a ridicat femei care sa duca planul Lui la indeplinire: Estera, Debora, Maria sora Martei, femeia care a uns picioarele Domnului Isus, Samariteanca, femeia prinsa in adulter. In toate cazurile acestea Isus vroia sa rascumpere imaginea femeii pentru ca ele erau socotite pacatoase pentru ca erau fiicele Evei. Femeile erau considerate sursa tuturor relelor pentru ca ele reprezentau tentatia sexuala. Femeile care au o pasiune pentru Hristos, care tanjesc dupa neprihanire merita sa aiba un cuvant de zis.
|
|
25/11/06 03:04
|
|
filip
membru
|
|
Larisa a scris:
Femeile care au o pasiune pentru Hristos, care tanjesc dupa neprihanire merita sa aiba un cuvant de zis. |
Eu m-aş feri să vorbesc despre merite. Eu zic că nu merităm nici unul nimic. Nici ca bărbat, nici ca femeie, nici ca şi creştin, nici ca şi păgân. ÃŽn nici o privinţă înaintea lui Dumnezeu. Este doar o chestiune de har din partea lui Dumnezeu.
Am scris aceste lucruri nu ca să mă iau de Larisa, ci pentru că aceste "merite" ar putea să stârnească nişte discuţii din partea unora care le contestă.
(Poate unii nu dau aşa mare importanţă cuvintelor cu care încearcă să transmită o idee cât mai repede, dar alţii (şi m-aş considera şi eu printrre aceştia) o fac.)
|
|
25/11/06 09:23
|
|
CSmin
membru
|
|
:-) Drept este... Eu unul nu pot spune ca femeile erau inculte... mai ales pe vremea aceea cand barbatii erau toti culti :-). Stiti ce cred eu? Ca totusi femeia si-a pierdut dreptul de a fi egala cu barbatul deja din gradina edenului cand D-zeu a "supus-o" barbatului. (Desi D-zeu de cand i-a creat un ajutor lui Adam, nu a creat un Adam 2(ca forta, mentalitate, etc) ci doar ce ii lipsea lui Adam. Deci se poate ca deja de atuci nu se poate face o egalare intre femeie si barbat. Sa recunoastem ca suntem diferiti. Barbatii gandesc mai rece pe cand femeile gandesc cu inima. Suntem proiectati de D-zeu diferiti.) Pavel cand spune ca femeia sa nu vb in adunare, nu pune o lege noua, ci doar explica deja o lege data. Nu stiu daca ma intelegeti... Cititi cu atentie versetul citat mai jos:
Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
Cand Pavel a scris asta el a apelat la Legea care fusese data de mult. Si aceasta lege cred ca de fapt se referea la ierarhizarea pusa de D-zeu de la gradina Edenului. Si o femeie trebuie sa isi cunoasca locul asa cum un barbat trebuie sa isi cunoasca locul. Slujba unei femei, un barbat nu o poate duce asa de bine, si lupta unui barbat, o femeie nu o poate duce asa de bine ca si cand fiecare ar face PT CE A FOST CONCEPUT. E ca si cum cu o macara incepi sa excavezi si cu un excavator sa ridici placi de beton. Dar impreuna se completeaza. (prea diferit am dat totusi exemplul) Ex. D-zeu m-a creat cu talentul de a canta... pot eu sa incerc sa predic mult si bine pt ca ungerea nu o dau eu ci Domnul. Deci o femeie sa se tot chinuie sa predice, pt ca nu a fost creata pt asa ceva, si poate sa puna in cuvantarea ei cele mai frumoase cuvinte,... dar ungerea si puterea venite de la D-zeu? O lucrare a lui D-zeu se face dupa cum vrea D-zeu sa lucreze. Daca tu , in calitate de femeie calci porunca lui D-zeu si predici... nu o sa ai ungere pt ca D-zeu nu binecuvinteaza o incalcare de porunca. Atunci pt cine faci tu slujba asta? Scrie in Biblie despre jerfa nebunilor ceva ...
"Păzeşte-ţi piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu, şi apropie-te mai bine să asculţi, decât să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta."
Si nu cred ca voi vreti sa il dezonorati pe D-zeu cu asemenea fapte...
Ultima modificare de CSmin (25/11/06 16:13)
|
|
25/11/06 16:04
|
|
CSmin
membru
|
|
Lupea_Filip a scris:
DAVID PIEPTEA a scris:
Femeia nu are voie sa dea invatatura in biserica deoarece Dumnezeu a hotarat ca barbatul sa fie cel care da invatatura, pastoreste. |
Aş vrea să văd un verset care să scrie cam ceea ce ai zis tu: "Eu, Dumnezeu, am zis ca femeia să nu dea învăţătură în Biserică şi să nu păstorească".
|
Te contrazici singur... Nu este acesta citatul dat de tine mai sus?
Lupea_Filip a scris:
1 Cor. 14: 34. Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. 35. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în Biserică. |
Ultima modificare de CSmin (25/11/06 16:21)
|
|
25/11/06 16:17
|
|
DAVID PIEPTEA
membru
Inregistat: 16/11/06
|
|
Chiar nu vreau sa supar pe nimeni dar am studiat mult istoria si nu am scris absolut nici un cuvant " din burta ". Intradevar nu toate femeile erau inculte. Cele invatate erau " Dame de companie", sotii de demnitari si preotese pagane, vrajitoare.
Ca si student la teologie, nu o spun ca sa ma laud si ca sa ma apar, am invatat din carti scrise de oameni care au cercetat istoria si care si-au dedicat viata cercetarii. Cand eram pagan, acelasi lucru l-am invatat la scoala. Nu am dat versete biblice la ce am scris, avand deplina convingere ca si voi cititi Scriptura. Daca doriti sa va convingeti ca barbatului i-a fost invredintata aceasta datorie cititi va rog Geneza 1:26, Exod 10:11, Numeri 3:10,28; Fapte 6:3, 1 Corinteni 11:3, 1 Timotei 3:2,12; 1 Cor. 11:34, 1 Timotei 2:12.
Conform 2 Timotei 3:16-17, toata Scriptura este insuflata de Duhul Sfant. Nu va intrebati de ce Dumnezeu a poruncit ca doar barbatii sa IL slujeasca la Templu si ei sa fie conducatori in Biserica? Doar zeii pagani aveau ca preoti femei. Ele erau rase in cap, si dupa ce s-au pocait, trebuiau sa poarte o invelitoare deasupra capului ca semn al autoritatii ei, adica ca si ea are valoare in fata lui Dumezeu si rugaciunile ei sunt ascultate - 1 Cor 11.
Draga Lupea_Filip, in 1 Cor. 14:35 scrie negru pe alb ca daca femeile vor sa capete invatatura asupra unui lucru, SA INTREBE PE BARBATII LOR ACASA. Acest verset nu iti spune ca ele nu intelegeau ce se vorbea, cel putin unele.
Fiti binecuvantate si binecuvantati. Domnul sa ne dea lumina la toti. AMIN.
_______________________________________ Dragostea invinge frica de schimbare!
|
|
26/11/06 00:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|