|
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
De ce privirea cuiva ne doare? De ce zambetele ironice ne fac sa suferim? De ce cuvintele cuiva ranesc? De ce permitem, ca inima noastra sa fie ranita? De ce suntem atat de sensibili? Nu ar trebui sa fim mai puternici? Ce parere aveti despre cei care plang prea repede, si se lasa afectati de imprejurari prea usor?
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
18/11/06 08:14
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Nu ma intereseaza zambetele ironice ... nu ma pot rani cuvintele unei persoane la care nu tin mult ... mai, ca sa supravietuiesi trebe sa fii puternic sau te calca alti ... nu vad de ce uni pun toate la inima ... si eu plang, dar numai pt chestiii importante, cand ma cert cu parintii si cam atat ... am plans azi pt mate ... nu stiu ce m-a apucat ... cand plang ma gandesc la versurile: "Si plang, si rad/ Tu plangi si zambesti impreuna cu mine" si atunci imi trece ... 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
18/11/06 23:09
|
|
albertina
membru
|
|
our hearts hero a scris:
Nu ma intereseaza zambetele ironice ... nu ma pot rani cuvintele unei persoane la care nu tin mult ... mai, ca sa supravietuiesi trebe sa fii puternic sau te calca alti ... nu vad de ce uni pun toate la inima ... si eu plang, dar numai pt chestiii importante, cand ma cert cu parintii si cam atat ... am plans azi pt mate ... nu stiu ce m-a apucat ... cand plang ma gandesc la versurile: "Si plang, si rad/ Tu plangi si zambesti impreuna cu mine" si atunci imi trece ...  |
Cum reusesti sa fii asa? sau poate nu ai trecut prin situatii cand sa fii ranita sau ranit?
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
20/11/06 00:23
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Exista oameni supersensibi care vad in orice miscare a celuilalt un atentat la siguranta si linistea lor emotionala. Ne doare rautatea celorlalti pentru ca noi suntem cei care luptam pentru dragoste, bunatate. Daca noi am fi indiferenti nu ne-ar mai durea nimic, nu ne-am mai simti ofensati. Si la urma urmei nu ai cum sa stii daca ofensatorul a facut-o din dragoste sau asa e el mai dintr-o bucata. Atunci cand stiu cu cine am de-a face, "nu ma pot rani cuvintele unei persoane la care nu tin mult" Pe de alta parte femeile au perioada lor din luna in care majoritatea sunt mai sensibile. De ce? Asa ne-a creat Dumnezeu! Altii atunci cand s-au saturat sa fie raniti se inchid in ei si pare ca nimic si nimeni nu-i mai ofenseaza, dar dincolo de scutul de fier se ascunde o inima calda si firava. Eu cred ca cei care plang usor sunt cei care au problema pe jumatate rezolvata. Plansul face parte din eliberare! Cei care se lasa dusi de vant au nevoie de radacini puternice si de oameni care sa fie langa ei. Sa nu uitam ca suntem madulare si tre sa avem grija unii de altii!
Ultima modificare de Larisa (20/11/06 01:13)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
20/11/06 01:10
|
|
albertina
membru
|
|
Exista oare cineva care sa nu se fi lasat afectat de cuvintele cuiva? Care sa fi fost indiferent de ce zici lumea in jurul lui? Exista oameni care nu au plans vreodata?
Ultima modificare de albertina (20/11/06 08:34)
|
|
20/11/06 08:30
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
oamenii din jur de vorbesc numai de rau ... pe mine nu ma intereseaza nici cand cineva ma lauda ... ma deranja cand toti profesorii ma felicitau ... deci, daca nu bag in seama laudele, cu atat mai putin barfele ... eu nu am plans decat din cauza vorbelor spuse de parinti ... 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
20/11/06 15:42
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Vorbele spuse de parinti au putere mai mare decat cred ei. Au putere in lumea spirituala. Faptul ca parintii nostri nu au stiut cum sa ne aprecieze sau altii au facut prea mult ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa fim pentru copii nostri ceea ce ne-am fi dorit ca parintii nostri sa fie pentru noi.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
21/11/06 04:55
|
|
asher
membru
Inregistat: 13/07/05
|
|
Larisa a scris:
Vorbele spuse de parinti au putere mai mare decat cred ei. Au putere in lumea spirituala. Faptul ca parintii nostri nu au stiut cum sa ne aprecieze sau altii au facut prea mult ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa fim pentru copii nostri ceea ce ne-am fi dorit ca parintii nostri sa fie pentru noi. |
ai foarte mare dreptate Larisa... dar si vorbele ne spuse au puterea lor. Eu personal mi-as fi dorit sa comnunic altfel cu parintii mei... sa fim ca prietenii... sa am incredere in ei...
pe langa multi alti factori, vorbele spuse sau ne spuse de parintii nostrii ne modeleaza caracterul si personalitatea... sincer imi doresc sa fi crescut altfel ... nu stiu cat depinde de atitudine ... dar mi se pare ca multi din jurul meu dialogheaza si isi expun parerile, sentimentele mult mai usor, gandesc mai profund parca... ma vad asa depasit cateodata de imi vine sa plang ...
_______________________________________ "Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)
|
|
27/11/06 23:20
|
|
albertina
membru
|
|
Parintii de multe ori tac cand ar treb sa vorbeasca si vorbesc atunci cand ar trebui sa taca... Stau si ma gandesc ca poate din cauza asta, suntem noi mai sensinsibili. Pt ca ei sa-si faca timp de noi am facut tot ce am putut ca sa fie bine. Ca sa ne aprecieze si sa ne asculte am plans. Cand am plans si am vazut ca ei ne zic sa incetam ne-a durut si mai tare si asa.... si de aici.... senisbilitate
|
|
29/11/06 07:03
|
|
maximilian
membru
Inregistat: 18/12/06
|
|
sensibilitate e aceea stare care ne ajuta sa atragem oameni sa cunoastem diferite stari care contin durere; e adevarat ca cei din lume sunt foarte duri dar noi ca si crestini ar trebui sa fim sensibili la orice situatie ,adica sa fim calmi sa incercam sa intelegem pe oricine si de aici poate rezulta si intoarcerea oamenior la Dumnezeu. imi pare rau ca sunt altii chiar crestini care produc suferinta si intristare celor din jur nu inteleg ce crestini sunt acestia.
_______________________________________ Cine nu este cu MINE (isus) este impotriva mea ;si cine nu aduna cu mine risipeste LUCA 10:23
|
|
13/01/07 16:22
|
|
Diana-s-2-da-r
membru
Inregistat: 27/12/06
|
|
Maximilian a scris:
imi pare rau ca sunt altii chiar crestini care produc suferinta si intristare celor din jur nu inteleg ce crestini sunt acestia. |
Eu cred ca Dumnezeu poate sa ii schimbe..tot mai mult.In ceea ce priveste sensibilitatea,intr-adevar,nu ar trebui sa ne lasam afectati de cuvintele oricui.Unii au parca o placere diabolica de a-i rani pe cei din jur,de a-i face sa sufere..poate au senzatia ca asta ii face pe ei mai puternici sau ca demonstreaza ceva prin comportamentul lor.Noi,precum crestini,ar trebui sa privim mereu la Dzeu,pentru ca fara El nu putem sa facem nimic.Uneori sensibilitatea e buna,in sensul ca lipsa ei poate echivala cu impietrirea inimii..ma refer aici la compasiunea pe care trebuie sa o avem ptr cei ce au nevoie de ajutorul nostru.
|
|
06/02/07 14:54
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
E adevarat ca noi,ca si crestini trebie sa privim la Dumnezeu,dar sinceri sa fim,nu intotdeauna facem asta...si cred ca de multe ori suntem super sensibili,din cauza identitatii noastre... Suntem multi care tanjim dupa o vorba buna, o apreciere,ceva care sa ne dea aripi....dar cred ca si cei de al care asteptam asta....nu au de unde darui,ptr.ca n-au primit la randul lor.... m-am intrebat si eu, de multe ori de ce parintii mei n-au fost altfel,dar acum cand am devenit parinte,am inteles....daca n-au primit,n-au avut de unde sa dea... Si in zilele noastre se cultiva tot mai mult atitudinea duritatii,uitand ca sensibilitatea este un dar(asa cred eu)...cred ca cei sensibili sunt si mai profunzi.... Nu putem astepta de la altii,daca noi nu dam...nu putem da,daca nu primim....e ciudat...dar Dumnezeu ne umple inimile,chiar daca e pustiu,furtuna,sau senin.....eu,intotdeauna in situatii de genul acesta,L-am simtit pe Domnul prietenul meu,cu adevarat.... cred ca ar fi bine,inainte sa ne simtim inutili..incapabili,si fara sens...sa vedem cum stau cei care ne-au provocat sentimentele acestea, la capitolul identitate....si nu uitati fiecare om,oricum ar fi el,merita iubit..si e imposibil in muntii de defecte sa nu existe poteci,depresiuni,podisuri si vai de calitati!!! Haideti sa improspatam lumea cu mireasma dragostei,si inainte de-a trimite o sageata,sa trimitem un scut...lumea va fi mai frumoasa, si noi plini de pace...
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
14/03/07 04:33
|
|
albertina
membru
|
|
Sarah a scris:
Haideti sa improspatam lumea cu mireasma dragostei,si inainte de-a trimite o sageata,sa trimitem un scut...lumea va fi mai frumoasa, si noi plini de pace... |
cat de frumos ai scris tot... Ai trimis un scut prin tot ce ai scris... fara sa iti dai seama macar si fara sa intentinonezi asta... multumesc
|
|
22/03/07 01:50
|
|
pushtiu
membru
Inregistat: 23/09/06
|
|
stiu cum e sa rada cnva de tine. si e nasol. ori imi vine sa le dau doua, de multe ori nu ma pot abtine, ori imi vine sa le arat un semn da, e usor sa judeci, k de ce fasc asa k nu e furmos k etc da crede'ma frate k acumulezi o furie in tine de itit vine sa spargi orice anumite lucurri pe care le fac el fac sa le arat celorlalti k pot , pot ink mai mult k ei sau uneori fac un skimb de vorbe cu persoana care ofenseaza si imi place sa il numesc in mintea mea joc inteligent de cuvinte, iar celallt evident iese nasol de aici oricum nu e o discutie in toata regula dar e o satisfactie atunci cand vezi k ceilalti itit dau dreptate si mai si fac misto de ala care incearca s ase ia de mn am I weird? poate nu gandesc destul de bine? si mai probabil but that's me:D aaa...si nu'mi plac kestiil;e astea idealiste pe care l;e scrieti.da, sunt bune, dar s afim seriosi, cati din voi le respecta? da, le stiu si eu, si as vrea s areactionez asa, dar nu pot desi incerc nu va acuz:D doar k...nu'mi plac dati'mi pm sau mail la epushtiu@yahoo.com cei care avetz sa'miz iceti cva mai imp despre ce am zis, nu prea am ibiceiul sa revin pe aceeasi pagina
|
|
18/01/08 17:55
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
tocmai am avut parte de o chestie zilele trecute in care un ,,pocait" mi-a infipt cutitul in inima prin felul in care a vorbit....mi-a placut ca era sincer dar atitudinea lui era...revoltatoare! M-a afectat mult discutia aia...
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
19/01/08 18:46
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
nu-i destul sa fie sincer, daca e slobod la gura, pt ca din prisosul inimi vorbeste_ _ _ _
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/01/08 19:23
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
hmmmmmmmm cu siguranta ai dreptate!
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
21/02/08 17:18
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
Tanara crestina a scris:
tocmai am avut parte de o chestie zilele trecute in care un ,,pocait" mi-a infipt cutitul in inima prin felul in care a vorbit....mi-a placut ca era sincer dar atitudinea lui era...revoltatoare! M-a afectat mult discutia aia... |
cred ca si pe mine m-ar afecta.chiar am observat, mai nou si o gluma repetata de nenumarate ori ma face sa ma simt extrem de prost.adica hai odata inteleg e gluma, si a doua oara, rad si eu ,si a treia dapai la a 4-a si a 5-a incep sa ma intreb de ce se continua cu gluma asta.si daca o aud si de mai multe ori, ma ridic si plec( s-a intamplat recent :| )
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
05/04/08 18:38
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
va rog faceti diferenta intre sensibilitate si naivitate infantila extrema(nu pot sa o numesc altfel). este scris: "nu aruncati margaritare inaintea porcilor ca nu cumva sa se intoarca si sa va sfasie" De ce sa daruiesti o mica bucatica din sensibilitatea ta cui nu merita... pastreaz-o ca un bun venit pt cei mici si iesi mult mai castigat.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
07/04/08 15:23
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
albertina a scris:
Exista oare cineva care sa nu se fi lasat afectat de cuvintele cuiva? Care sa fi fost indiferent de ce zici lumea in jurul lui? Exista oameni care nu au plans vreodata? |
Eu nu cred ca exista astfel de oameni .Aceasta sensibilitate este caracteristica naturii noastre umane.Exista oameni foarte sensibili si cred ca aceasta sensibilitate este rezultatul unei anumite imprejurari cu care a fost confruntat la un moment dat o anumita persoana.Eu una, cind intilnesc un om foarte snsibil,imi dau seama din felul cum vorbeste ,cum priveste ,cum gindeste,cum traieste ca s-a intimplat ceva in viata lui care a creeat aceea sensibilitate mai mare fata de tot ceea ce il inconjoara.
Exista si oameni care par insensibili ,sau mai putini sensibili, acestia dupa opinia mea sint niste oameni complexati,care aratindu-se insensibili, cred ei ca, reusesc sa-si ascunda, sau sa uite de complexul care il au.
Ultima modificare de irlanda (07/04/08 18:40)
|
|
07/04/08 18:39
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Privirea, zambetele ironice,cuvintele,dor cand vin din partea celor dragi, din partea unor persoane la care tii sau pe care le admiri.Daca vin din partea unor necunoscuti, a unor persoane care nu stiu sa iubesasca nu ma dor, ma provoaca , sa raspund cu aceeasi moneda la ironii, la cuvinte.....dar incerc sa ma cotrolez, acum nu stiu si in ce masura reusesc sa o fac.Daca plang ? Normal!Nu stiu daca o pot numi sensibilitate ci doar o reactie normala la durerea provocata de toate aceste ironii, cuvinte, jigniri,.... chiar si deficiente de comunicare.
Ultima modificare de maria_t (02/02/09 15:12)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
02/02/09 15:11
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
in general adevarul doare cand nu este de partea ta si cu atat mai mult doare cand este afirmat de cei apropiati/dragi care din neatentie poate in acel moment uita ca exact pentru ca adevarul doare el trebuie invelit cu multa dragoste. Acelasi adevar spus pe acelasi ton in acelasi mod poate sa nu doara daca in prealabil "victima" este asigurata de dragostea celui care expune adevarul.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
05/02/09 21:41
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
albertina a scris:
De ce privirea cuiva ne doare? De ce zambetele ironice ne fac sa suferim? De ce cuvintele cuiva ranesc? De ce permitem, ca inima noastra sa fie ranita? De ce suntem atat de sensibili? Nu ar trebui sa fim mai puternici? Ce parere aveti despre cei care plang prea repede, si se lasa afectati de imprejurari prea usor? |
Pentru ca am fost creati sa avem nevoie de ceilalti. Pentru ca doar prin interactiune cu semenii ne putem forma personalitatea...Radacina cu siguranta se afla in copilarie, in relatia defectuoasa cu parintii...
Feed-back-ul pozitiv(incurajarea) este esential pentru formarea unei imaginii pozitive despre sine. Atunci cand proprii parinti te critica si te blameaza e normal sa suferi si, in mod automat, aceasta experinta neplacuta isi va pune amprenta asupra tuturor relatiilor, mai ales cand ceilalti nu reactioneaza asa cum ne doream/asteptam...
Pentru a contracara aceasta suferinta eu cred ca se pot face urmatoarele:
->constientizarea ca nu suntem centrul universului, si transpunerea in locul interlocutorului, pentru a incerca sa vedem ce motive independente de noi ar putea sa il faca sa se comporte malitios sau daca acest comportament este o constanta in viata lui;
-> discutii sincere, lipsite de formalism cu Dumnezeu; am certitudinea ca Dumnezeu vede strigatele noastre in momentele grele din viata noastra si ia aminte la lacrimile copiilor Sai;
->in ultima instanta, scrierea unor ganduri intime care contin "informatii" despre suferinta noastra.
Ultima modificare de MRU (13/02/09 14:35)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
13/02/09 14:09
|
|
belinda
membru
Inregistat: 13/11/08
|
|
ultima ta idee MRU imi place foarte mult!!! cred ca o sati urmez sfatul! 
_______________________________________ "Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...
|
|
13/02/09 15:59
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
exista oameni hipersensibili care se supara din orice..
|
|
13/02/09 20:37
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|