TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Exista fericire ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Să văd...acum sunt fericită,deci există fericire.
Proful meu spunea ceva legat de caracterul dual al luminii...uneori lumina se comportă ca o undă,alteori ca un corpuscul..depinde de fenomenul în care se relevă preponderent.
Aşa este şi în viaţa noastră..uneori bucuria umbreşte tristeţea,iar alteori, fericirea pare ceva îndepărtat.Cu toate aceste,ca şi în cazul luminii,ele există în acelaşi timp în viaţa noastră.Depinde de noi ce vrem să primeze.

14/10/08 20:24

Site web  
daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

april a scris:

As vrea sa cunosc si eu o persoana care este bucuroasa mereu :) .

Vrei sa ma cunosti pe mine ?  :D :D :D

15/10/08 22:17

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08

daniel-l a scris:

[Vrei sa ma cunosti pe mine ?  :D :D :D

vasazica tu de bucuri tot timpul? si cand ai o problema?

15/10/08 22:18

tisha
membru

Inregistat: 20/10/08
eu cred k a fi multumit este a fi satisfacut de ceva pe o durata mai scurta iar a fi fericit inseamna a fi multumit,satisfacut,implinit de ceea ce ti se intampla...e ceva ce tine...nu ceva trecator...

28/10/08 11:25

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
exista fericire..dar depinde ce standarde iti pui...depinde ce intelegi prin fericire...de exemplu..pentru maica tereza fericirea a insemnat culegerea sobolanilor de pe leprosii din Calcutta..nu stiu pentru cine ar mai fi insemnat asta o fericire.

28/10/08 15:15

Site web  
simple
membru

Inregistat: 19/10/05
"Fericirea nu este o destinatie...ci un mod de a calatorii".Am trait mult timp cu ideea ca trebuie sa ai sanatate, sa ai tot ceea ce-ti doreti...rugaciuni-le sa-ti fie cu avis favorabil ; pentru a fi fericit.Dar am descoperit ca ceea ce e mai frumos e sa fi fericit in ciuda circumstantelor.Sa fii fericit pentru ca ai ceea ce ai si nu ceea ce meriti.
Nu sunt idealista...stiu ca apar multe probleme...dar sunt sigura ca exista si fericirea in suferinta...o fericire de mare pret.Daca am fi fericiti doar cand totul e roz...ar fi prea plictisor ;)

Ultima modificare de simple (17/12/08 22:50)

17/12/08 20:32

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Fericirea..

Ultima modificare de felyy (17/12/08 23:44)

17/12/08 23:44

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
depinde unde cauti fericire!:):)
daca cauti la o persoana iubita(din familie)...nu vei gasi
daca vei cauta la fratii din biserica ....nu vei gasi
daca vei cauta la prietenul/prietena ta,,.....nu vei gasi
fericirea pe "moment" o gasesti la toti cei pe care iam enumerat mai sus...:)
fericirea vesnica si eterna o vei gasi doar la EL..:):):)
poti avea amandoua fericirile dar asta depinde doar de tine...:):)

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

09/03/09 13:12

Inger
membru

Inregistat: 20/07/09

albertina a scris:

am citit multe carti care afirma ca poti fi fericit aici pe pamant, dar altele zic ca fericrea nu exista,ca toate visele aici ni se naruiesc pt ca fericirea e in rai...U ce crezi?

Adevarata fericire va veni intodeauna din interiorul tau, din inima ta...fericirea nu o vei gasi in exterior...

23/07/09 00:33

purple
membru

Inregistat: 23/07/09
Eu vad fericirea ca fiind sinonima cu multumirea.
Un sarac multumit este mai fericit decat un bogat frustrat.
Au fost multe circumstante in viata mea care au favorizat si fructificat starea mea de fericire dar nici una nu a fost mai inaltatoare decat aceea cand am simtit ca D-zeu este multumit de mine.

24/07/09 13:17

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Asa e. Noi Crestinii avem toate motivele din lume sa fim fericiti.

24/07/09 13:19

Inger
membru

Inregistat: 20/07/09
E frumos sa fi crestin cu inima ...

24/07/09 22:57

Lina93
membru

Inregistat: 17/05/09
Adevarata fericire p-u mine e Isus cind ma uit la El,viata Lui,pasii lui,trairea Lui cit si promisiunile Lui inima mea se umple de fericire de bucurie care nu se pierde niciodata char si in necazuri este tot acolo in inima mea caci ceia ce ma face fericir pe deplin e Isus si nici un alt lucru nu ma fericeste decit EL!

25/07/09 16:16

aurelian177
membru

Inregistat: 30/07/09
Suntem fericiti atat timp cat avem un motiv pentru care sa traim si sa murim.

11/08/09 12:54

Cristiana
membru

Inregistat: 23/03/07
In ultima vreme pentru mine fericirea (asta de aici de pe pamant)a ajuns sa fie efemera..azi e maine nu mai e ..Dar am gasit fericire in Domnul si ii multumesc Lui pentru asta...

"Dar stiu ca Rascumparatorul meu este viu... Ochii mei Il vor vedea, si nu ai altuia. Sufletul meu tanjeste de dorul acesta inauntrul meu." Iov 19:25-27

08/10/09 19:24

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Cristiana a scris:

In ultima vreme pentru mine fericirea (asta de aici de pe pamant)a ajuns sa fie efemera..azi e maine nu mai e ...

Asa e pentru majoritatea, da' ce-ai crezut?

Inca pentru unii e si mai si! (Azi nu e, maine nu vine, ...) sau (Numa' un pic nu-i bine; si iar e rau! ) :D

09/10/09 06:14

yacko
membru

Inregistat: 03/01/10
Cineva a amintit pasajul din Galateni 5. Una din roadele Duhului este bucuria (fericirea). Ea nu se obtine prin eforturile noastre (doar intreaba pe toti care au cautat si cauta fericirea si vezi daca au gasit-o), ci este un rezultatul unui proces organic (mladita din vie care aduce rod). Da, fericirea adevrata exista si aici pe pamant pentru cei care se lasa crescuti sub umbra Duhului Sfant.

03/01/10 06:59

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Mai intai, Yacko fi binevenit! Sa ai o perioada folositoare citind si postand pe acest forum.

yacko a scris:

Cineva a amintit pasajul din Galateni 5. Una din roadele Duhului este bucuria (fericirea)...

Bucuria si fericirea nu-i tot una, asa ca nu poti pune definitia uneia pentru cealalta, chiar daca ti se pare ca seamana una cu alta.

FERICÍRE, fericiri, s.f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.
Sursa: DEX '98 |

BUCURÍE, bucurii, s.f. 1. Sentiment de mulțumire vie, de satisfacție sufletească. Sursa: DEX '98

Una e stare, iar alta e sentiment. Una e vie sau animata(bucuria) desi poate fi superficiala), cealalta (fericirea) este profunda si completa.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/01/10 09:51

yacko
membru

Inregistat: 03/01/10

mereu-tanar a scris:

Mai intai, Yacko fi binevenit! Sa ai o perioada folositoare citind si postand pe acest forum.

Bucuria si fericirea nu-i tot una, asa ca nu poti pune definitia uneia pentru cealalta, chiar daca ti se pare ca seamana una cu alta.

FERICÍRE, fericiri, s.f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.
Sursa: DEX '98 |

BUCURÍE, bucurii, s.f. 1. Sentiment de mulțumire vie, de satisfacție sufletească. Sursa: DEX '98

Una e stare, iar alta e sentiment. Una e vie sau animata(bucuria) desi poate fi superficiala), cealalta (fericirea) este profunda si completa.

Bine, sunt cam stangaci cu limba romana, dar cred ca vorbim despre acelasi lucru. Daca continuam cu lista de la Galateni 5, roadele Duhului sunt dragostea, bucuria, pacea ... Bucuria (ori chara, in sensul semantic grec folosit de Pavel) nu este un sentiment trecator sau superficial. Pavel le scrie Filipenilor "... bucurati-va in Domnul intotdeauna", pentru ca sursa sentimentului este insusi Dumnezeu. Totodata, bucuria crestina se manifesta nu numai in timpuri bune, ci si in incercari (Iacov 1:2). Crestinii din Atiohia (Fapte 13) sunt plini de bucurie in ciuda persecutiilor.

Un alt aspect al fericirii (daca bucuria nu-l exprima pe deplin) este pacea, adica lipsa de conflict dintre dorinta si implinire. Atat noul cat si vechiul testament eleveaza pacea la nivelul implinirii tuturor idealirilor umane. Pacea este nu numai caracterul seninatatii si multumirii interne (rezulatul pacii fiind odihna si linistea pe vecie, vezi Is 32:17), dar si caracterul armoniei dintre oameni si Dumnezeu. In VT cuvantul "prieteni" literal inseamna "oamenii pacii mele". Se poate vorbi despre siguranta care vine din pacea dinte om si Dumnezeu. Se poate vorbi despre pacea in familie (subiect abordat de Pavel la Corinteni), pacea din biserica, etc.

Nu cred ca este gresit sa spunem ca oricum am intoarce definitia semantica a fericirii (fie ca e bucurie, pace, multumire, etc), provenienta ei este Duhul Sfant. Multi tineri incep viata cu multe visuri si idei despre ce inseamna fericirea si cum se poate ea obtine. Apoi anii trec, multe visuri se transforma in dezamagiri, iar atunci avem doua alegeri. Una este sa continuam sa alergam dupa lucrurile efemere ale acestei lumi si sa continuam sa fim dezamagiti, sau sa realizam ca noi nu suntem facuti pentru aceasta lume. Menirea noastra este sa traim vesnic, iar aici suntem doar temporar. Abia atunci cand credem acest lucru din toata inima (nu numai la nivel intelectual) vom fi in stare sa experimentam adevarata fericire care o ofera Dumenzeu. Pana atunci, continuam sa cautam si sa nu gasim.

04/01/10 07:27

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
Eu gasesc fericirea tot timpul in Domnul chiar si atunci cand am probleme si nu mai stiu ce sa fac.... da cred ca exista si fericire pe pamant,la cei din lume deobicei fericirea ii trecatoare ,tine cateva momente ,zile  si dispare dar noi care l-am intalnit pe Domnul ne putem bucura in El tot timpul :)

04/01/10 12:02

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Eu fericirea o pun pe baza starilor de moment. Indiferent de situatie, daca in corpul meu in ziua aia nu simt niciun disconfort, fie el fizic, dar mai ales psihic, sunt fericita.

Insa, pentru ca e bazata pe emotii, e o fericire foarte usor de clatinat.

Mai e cineva  ca mine si sa fi gasit remediul? Pentru ca ma enerveaza sa ma trezesc dimineata si sa ma intreb:"Cum te simti azi?" :D

30/01/10 23:20

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Pentru mine fericirea o poti gasi in multe lucruri banale, depinde de fiecare om ce anume cauta si ce vrea...eu ma simt fericita si implinita atunci cand sunt iubita, cand iubesc, cand fac un bine cuiva sau fac pe cineva fericit..iar acum am invatat sa fiu fericita chiar atunci cand sunt suparata, inchid ochii si-L simt cum ma mangaie si imediat pe fata mea apare zambetul satisfactiei, al multumirii si al fericirii.

Ultima modificare de ROXANA82 (02/08/10 12:15)

30/07/10 16:16

Avoss
membru

Inregistat: 27/07/10
De cand ma stiu am cautat sa am Fericire in viata, la inceput am crezut ca daca o sa ii arat unei persoane cat de mult stiu eu sa iubesc o sa fiu fericit si toate o sa fie roz.Dupa doua relatii esuate (de lunga durata ,fiecare exact 2 ani au tinut)am ajuns sa  cred ca daca o sa reusesc sa-mi indeplinesc dorintele o sa fiu Fericit(sami cumpar o masina,sa fiu pe cont propriu,sa nu depind de nimeni,sa am o cariera profesionala si sa fiu important,o locuinta, etc.),dupa un timp am reusit majoritatea sa le si implinesc dar tot nu reuseam sa am Fericirea de care aveam nevoie,atunci miam dat seama ca ceva lipseste din mine deacea nu reuseam sa fiu fericit, atunci am realizat CA NU IL AVEAM PE iSUS HRISTOS in suflet si in inima,ma mai rugam inainte dar asa in termeni mari. dar de cand LAM GASIT PE HRISTOS am gasit adevaratwa fericire de care aveam eu nevoie,adevarat ca sau schimbat multe lucruri in viata mea ,prieteni sunt mai putini,nu ma mai atrag pasiunile mele pot zice ca am renuntat la ele (erau o piergere de timp)nu mai am dorinta aceea "oare cum sa fac cat mai multi bani sami cumpar aia si aia. Acum eu miam lasat viata sa o carmuiasca Isus Hristos,numai el imi da fericirea de care trupul si sufletul meu are nevoie, si am devenit un om nou.

01/08/10 18:28

ggarro
membru

Inregistat: 02/08/10
Adevarata fericire am gasit-o in Iubitul meu!Nimic  de pe pamant nu te poate implini pe deplin decat Dragostea.Dragostea fiind Dumnezeu.Desi poate pare bizar ceea ce voi spune,dar punctul forte al fericiri nu este at cand totul merge k pe roate,ci dimpotriva,in mijlocul incercarilor,acolo este adevarata fericire cand tu stii ce poti face dar te minunezi de ceea ce poate Dumnezeu sa faca prin tine,lucruri de care pana at nu erai constient k le vei putea face vreodata;toti oamenii au momente critice in viata(ele sunt menite sa ne slefuiasca caracterul)si toti trec la un momendat de ele(cu unele excepti),dar una este sa treci de incercari iar alta sa treci cu biruinta,sa fii invingator.Fericirea exista,trebuie doar sa stim unde sa o cautam!
Gbu All!

"Pot totul in Hristos, care ma intareste"! (Filipeni 4:13)

03/08/10 00:45

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

yacko a scris:

Nu cred ca este gresit sa spunem ca oricum am intoarce definitia semantica a fericirii (fie ca e bucurie, pace, multumire, etc), provenienta ei este Duhul Sfant. Multi tineri incep viata cu multe visuri si idei despre ce inseamna fericirea si cum se poate ea obtine. Apoi anii trec, multe visuri se transforma in dezamagiri, iar atunci avem doua alegeri. Una este sa continuam sa alergam dupa lucrurile efemere ale acestei lumi si sa continuam sa fim dezamagiti, sau sa realizam ca noi nu suntem facuti pentru aceasta lume. Menirea noastra este sa traim vesnic, iar aici suntem doar temporar...

Este adevarat ca nu gasim fericirea daca o cautam in lume; totusi, nu putem sa o separam de viata aceasta!
Nu o pasam mereu in...luma ai'lalta!

In engleza ai intelege fericirea mai bine cu expresia "full blessing".

Fericirea e o viata traita plenar. Asta inseamna satisfactie.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

06/04/11 13:51

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la