TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Spalarea picioarelor Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 5
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Pana sa descopar acest forum, nu am avut idee ca in unele biserici penticostale ( nu stiu daca nu numai) se practica spalarea picioarelor, in timpul sau dupa luarea cinei.

Ce parere aveti ?
De ce (nu) ar trebui sa fie urmat acest exemplu dat de Domnul Isus ? Si daca da, cum, cand, unde , etc...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

17/10/06 20:45

   
nascutinvingator
membru

Locatie: Craiova,Romania
Inregistat: 25/03/06

april a scris:

Pana sa descopar acest forum, nu am avut idee ca in unele biserici penticostale ( nu stiu daca nu numai) se practica spalarea picioarelor, in timpul sau dupa luarea cinei.

Ce parere aveti ?
De ce (nu) ar trebui sa fie urmat acest exemplu dat de Domnul Isus ? Si daca da, cum, cand, unde , etc...


Spaland picioarele apostolilor Isus le-a dat lor si noua o lectie de smerenie si de slujire, a dat o pilda, ne-a aratat cum trebuie sa ne slujim unii pe altii si nu cum sa ne spalam picioarele.Daca fratele meu are aceasta nevoie trebuie sa fiu gata sa-i spal si picioarele , dar includerea spalarii picioarelor in inchinare este un ritual legalist care nu a fost practicat de crestinii din Noul Testament.


_______________________________________
Mi s-a inradacinat credinta  ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata

17/10/06 21:36

Site web  
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
am vazut ...a...a... chestiile astea intamplandu-se (cand eram mic) sunt absolut hidoase, ciorapi uzi, unghii inegrite, bataturi, ca sa nu mai vorbim de atacul olfactiv... dar oamenii se simteau "impreuna" cand faceau asta... era ceva a lor. Sau memoria mea (la 4-6 ani) imi joaca feste.

_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

18/10/06 10:30

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Părerea mea este că spălarea picioarelor ca şi act de cult este o problemă cauzată de stilul de interpretare a Bibliei. Dacă mulţi acceptăm că Biblia are pasaje care trebuie interpretate ad-litteram şi pasaje care au mai mult valoare simbolică menită să genereze principii iar nu imitaţie, divergenţele dintre noi pornesc de la stabilirea categoriei în care "cade" un pasaj controversat.

  Dacă vom considera că spusele lui Isus trebuie interpretate ca o poruncă în orice context apar, atunci ceea ce scrie în Ioan trebuie tratat ca o poruncă de îndeplinit.

  Dacă nu considerăm acest lucru, atunci e relativ uşor să înţelegem că Domnul Isus a dorit să ne atragă atenţia asupra unui principiu, iar Duhul Sfânt l-a înregistrat în evanghelia apărută mai târziu dorind să puncteze un aspect conturat mai slab în celelalte trei evanghelii.

  Eu personal m-aş încadra în a doua categorie, privitor la spălatul picioarelor.

  Mi-e greu să cred că Isus ar da o poruncă fără relevanţă mântuitoare, ba chiar generatoare de posibil păcat prin făţărnicie. Am ajunge din nou la Legea care deşi s-a dorit a fi un lucru bun, a generat de fapt păcatul. Poate nu m-am exprimat aici atât de bine, dar există discursul lui Pavel pe această temă care poate spune mai bine ce am vrut şi eu să transmit.

  Pentru mine a spăla picioarele cuiva nu constituie un capăt de ţară. Unii cred ad-litteram şi împlinesc ad-litteram tot ceea ce a spus Isus. Nu consider că ei sunt vinovaţi sau greşiţi. Ba chiar cred că credincioşia lor general manifestată, şi particulară în acest caz, le va fi răsplătită de către Dumnezeu altfel decât răsplata pe care o vor lua cei care au tot timpul ceva de comentat, deci şi acest aspect. Responsabili (vinovaţi sau nu - nu prezint judecata mea în această privinţă) sunt cei care impun o astfel de stare de lucruri, fără a prezenta posibilitatea unei alternative, pentru ca omul să poată alege singur ce să creadă.


30/10/06 15:07

Site web  
helios
membru

Locatie: USA WASHINGTON, TACOMA
Inregistat: 12/11/06
Aceasta tema este una in care fiecare isi aduce parea sa incercind  ca sa nu ofenseze textul biblic.

Un lucru care trebuie vazut in acel text din Ioan, este atitudinea. Eu nu trebuie sa spal piceoarele pentru ca imi cere biserica, ci pentru ca iubesc acea persoana. Oare este cineva gata sa spele piceoarele vrajmasului sau? Oare este cineva gata sa faca aceasta celui care sta pe marginea drumului neavind casa, adica murdar de miroase urit?

Pentru mine spalare piceoarelor este ca si broboada de pe capul femeei. O femee trebuie sa respecte pe sot si apoi sa poarte acea broboada. Dar nu sa o poarte fara a arata respect, acesta este egal cu minciuna. Ea facind aceasta arata lumii ceea ce defapt nu face, adica nu-si respecta sotul. Ar fi mai bune sa nu o poarte ca asa nu se face si vinovata de minciuna.

Spalarea picioarelor este la fel, trebuie sa faci acest act (sigur daca il practici) in asa fel incit sa nu ajungi sa fii invinuit de minciuna.

Ultima modificare de helios (16/11/06 06:23)


_______________________________________
Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!

16/11/06 06:20

   
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Intr-o imprejurare Domnul Isus este atacat de farisei care il inreaba de ce ucenicii Lui nu se spala pe maini inainte de a manca. Domnul Isus raspunde fariseilos spunindule ca nu ceea ce intra in om il spurca pe om ci ceea ce iese din gura omului il spurca pe om. Acum eu va intreb: Domnul Isus a vrut sa spuna ca spalarea pe maini este inutila? Nicidecum deoarece daca ati citit Vechiul Testament va veti da seama ca Dumnezeu este un Dumnezeu al igienei: levitii se preparau cu 3 zile inaintea slujbei si isi schimbau si lenjeria intima. In concluzie Domnul Isus utilizeaza un simbol pentru a invata un principiu. Tot asa si cu spalatul picioarelor: este inutil sa spal picioarele fratelui meu daca atunci cand are nevoie de ajutorul meu, financiar, moral, etc ii intorc spatele.

Ultima modificare de dodo86 (07/05/07 23:52)


_______________________________________
Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este!
Paul Tillich

14/02/07 23:02

   
byanka
membru

Locatie: Brasov,Romania
Inregistat: 19/03/07
Ascultati va rog predica fratelui CHIU DANIEL ;Seria-Disciplina(prima predica:"Disciplina-o cerinta a Domului Isus") de pe site-ul http://www.predici2.org/.......pe mine pur si simplu m-a lamurit....:)

_______________________________________
Fii tu schimbarea pe care  vrei sa o vezi in lume.....

22/03/07 13:01

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
eu,in general sunt de acord cu ceea ce a expus Filip...dar mi s-a intamplat mie o chestie...
Eram intr-o biserica,la prima cina dupa un botez,si o fata,proaspat intoarsa la Domnul,ma invita sa facem spalarea picioarelor...i-am raspuns dragut ca eu nu fac spalarea picioarelor..si i-am prezentat parerea mea..ea a ramas socata, ptr.ca nu auzise asa ceva...si a fost cam incurcata..Normal ca eu n-am mai intalnit-o de-atunci..dar am invatat o lectie,daca particip la o slujba,bineinteles nu in biserica unde sunt membra,in care se practica spalarea picioarelor,sa particip si eu...tocmai pentru a nu crea confuzie in credinta celor care sunt ferm convinsi de aceasta practica.La Biserica noastra,se practica spalarea picioarelor,dar eu personal cred ca aceasta tine mai mult de atitudinea pe care o avem fata de fratii nostri,decat de faptul in sine.Cei care sustin aceasta practica,se bazeaza pe versetele 14-17,din Ev.lui IOAN cap.13...si unii chiar greu sunt de clintit..ptr.ca "ce-i scris e scris".


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

22/03/07 22:16

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Excelentă concluzie, după părerea mea. Eu am aplicat-o fără nici o rezervă şi la alte lucruri din Biblie conturate mai neclar, în care am o altă încredinţare faţă de alte congregaţii pe care le-am vizitat. Şi în general aşa fac toţi care au respect şi dragoste pentru cei care deşi cred unele lucruri altfel decât ei, sunt totuşi animaţi de aceeaşi dorinţă de a-I fi plăcuţi Lui Isus.

Cât despre fata respectivă... pot să zic că şi eu am avut câteva şocuri de acest fel în viaţă, când mi s-au năruit nişte eşafodaje care consider că nu erau conforme cu adevăruri clare ale Cuvântului. Nu regret de loc că am trecut prin acele momente care m-au ajutat să mă apropii mai mult de ţinta maturizării spirituale. Şi nu consider de loc corect că pentru a-l determina pe cineva să facă ceva bun pentru el însuşi, trebuie să-l păcăleşti sau să-l ademeneşti cu adevăruri distorsionate.

Rămân la aceste idei:

1. Prezintă-i omului variantele posibile şi lasă-l să aleagă singur ce vrea să creadă sau să facă!

2. Nu te îngrijora că va face alegeri greşite. Nu forţa "binele" în viaţa lui cu orice preţ. Nu te erija în păzitorul sufletului altuia, pentru că poziţia e deja ocupată. De Domnul!


23/03/07 09:48

Site web  
hunter
membru

Inregistat: 14/08/06
Spalarea picioarelor: un mod de a te darui aproapelui. premergatoare cinei, Domnul se da nu numai simbolic [prin paine si vin] ucenicilor sai, ci si faptic [spalarea picioarelor, un "botez" al smereniei.]

Spalarea picioarelor: semnifica ajutorarea aproapelui, uitarea de sine, parasirea propriului eu. act de smerenie.


07/05/07 19:14

   
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Cred ca este bine sa ne uitam si la contextul culturii in care a trait Domnul Isus.  Probabil ca toti stim ca pe vremea Domnului Isus nu exista incaltaminte ca a noastra ci se purta un fel de sandale ca sa le spun asa.  Picioarele se prafuiau destul de repede pe vremea aceea.  Atunci cand o gazda primea oaspeti la ei acasa, era un obicei prin care aratai cinste celui ce era invitat spalandui picioarele.  Daca ne aducem aminte, cand Maria Magdalena a intrat in casa fariseului si a plans la picioarele Domnului Isus, Isus, care cunostea gandurile fariseului, ii spune ca el ca gazda nu i-a spalat picioarele si nu i le-a sters, dar Maria a facut lucrul acest cu lacrimile si parul ei.  Domnul Isus a dovedit ca El ii iubeste si ii respecta pe ucenici prin faptul ca le-a spalat picioarele. 

Cum aplicam lucrul acesta astazi?  Cred ca cea mai buna cale este sa nu credem ca sunt anumite lucruri pe care noi nu le putem face din cauza pozitiei noastre.  Trebuie sa ne smerim si in orice situatie sa fim primii care raspundem la o nevoie ce apare oricat de mica ar fi.  Cred ca noi trebuie sa luam initiativa si sa facem fratilor nostrii ce am dori ca ei sa ne faca noua. 

Cat priveste actul fizic de a spala picioarele, nu cred ca face sens sa ne spalam picioarele in mod literar.  Ar fi doar un ritual care indeparteaza invatatura pe care Domnul Isus a vrut sa ne-o insusim.


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

07/05/07 19:36

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07

hunter a scris:

Spalarea picioarelor: un mod de a te darui aproapelui. premergatoare cinei, Domnul se da nu numai simbolic [prin paine si vin] ucenicilor sai, ci si faptic [spalarea picioarelor, un "botez" al smereniei.]

Spalarea picioarelor: semnifica ajutorarea aproapelui, uitarea de sine, parasirea propriului eu. act de smerenie.


Atat de clar a fost Domnul Isus...

Ioan 13:1217 Dupa ce le-a spalat picioarele, Si-a luat hainele, S-a asezat iarasi la masa si le-a zis: "Intelegeti voi ce v-am facut Eu?Voi Ma numiti ,Invatatorul si Domnul, si bine ziceti, caci sunt.Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora.Pentru ca Eu v-am dat o pilda, ca si voi sa faceti cum am facut Eu.Adevarat, adevarat, va spun, ca robul nu este mai mare decat domnul sau, nici apostolul mai mare decat cel ce l-a trimis.Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi, daca le faceti.

O pilda...,o pilda de smerenie . Daca spalarea picioarelor este atat de importanta cum cred unii , de ce nu mai este specificata in Scriptura ?
Celor care practica acest "obicei" le pun o intrebare...

-MANTUIREA ESTE CONDITIONATA DE SPALAREA PICIOARELOR ?


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

07/06/07 18:32

   
mirella
membru

Locatie: Knoxville- TN
Inregistat: 18/03/05
eu fac spalarea picioarelor :) Asta este pentru a arata ca nu te crezi mai presus de alte persoane, ci din contra te cobori la orice nivel si speli picioarele oricui... unei batrane, unui sarac etc... Smerenie!
dar pentru mine nu conteaza daca o fac inainte de cina , sau dupa :P unii cred ca trebuie inainte, unii ca dupa... eu o fac inainte. dar daca se intampla o fac si dupa.


_______________________________________
"Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13

13/06/07 09:17

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07

mirella a scris:

eu fac spalarea picioarelor :) Asta este pentru a arata ca nu te crezi mai presus de alte persoane, ci din contra te cobori la orice nivel si speli picioarele oricui... unei batrane, unui sarac etc... Smerenie!
dar pentru mine nu conteaza daca o fac inainte de cina , sau dupa :P unii cred ca trebuie inainte, unii ca dupa... eu o fac inainte. dar daca se intampla o fac si dupa.


unii o fac si se mandresc cu asa ceva ... iar nu e de bine...pot sa spal eu picioarele la toti oamenii de pe planeta dar daca nu am smerenia si sunt mai multe care iti trebe ... mintal ma refer, nu sapun si altele :D...e in zadar !!!
io zic ca e mai bine inainte nu pentru igiena ca nu mananci cu picioarele dar asa vad eu...te simti proaspat intr-un fel "fresh"

Ultima modificare de giany_v (14/06/07 00:01)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

13/06/07 23:59

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
chiar azi a fost Cina la noi la biserica... si s-a vorbit putin si despre spalarea picioarelor. Fratele care a predicat era foarte pornit si ii acuza pe cei care nu practica spalarea picioarelor si spunea ca aceaia nu implinesc cuvantul Domnului. Eu nu am spalat inca picioarele nimanui de cand am luat botezul, si nu ma simt vinovata. Nu cred ca este obligatoriu. Nu am facut-o pentru ca nu am vrut ci doar pentru ca nu am avut ocazia. Parintii mei pleaca mereu acasa dupa Cina si nu pot sa raman singura si plec cu ei cu masina.
si...giany... spalarea picioarelor nu se face ca sa te simti "fresh". Totul e o pilda si e data ca toti sa inteleaga esenta. E un exemplu de smerenie, exact cum a spus Mirella si cum s-a mai amintit si mai sus


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

02/12/07 14:53

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Ce coincidenta Tamara :) si la noi a fost astazi Cina.. Eu chiar nu stiam ca in unele biserici nu se practica spalarea picioarelor.. la noi se practica si nimeni nu are nimic impotriva..adica nu stiu cat e de relevant "obiceiul" acesta dar nu au existat divergente intre frati.. la noi fiecare isi alege persoana si dupa slujba merg acasa si savarsesc acest act :)

Referitor la ce a scris "eu sunt 10" ..nu stiu..probabil asa era pe vremea lui :D .. nu mi se pare un lucru injositor sa speli picioarele cuiva..poate nici necesar...dar cum a zis Sarah "ce-i scris e scris"..

Nu stiu cum ar fi cel mai corect dar din momment ce nu necesita prea mult efort din partea mea aleg sa practic acest "rit" cum zic unii, si spun : D-ne ajuta sa arat apropaelui meu  cat il pretuiesc  mai mult prin fapte :) ... pt ca actul acesta e doar simbolic.


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

02/12/07 17:32

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Eu cred ca spalarea din picioare e un gest extraordinar, sa curatesti pe aproapele tau... sa dovedesti ca nu il desprutuiesti si mai degraba il curatesti... de exemplele impotriva ca era doar o pilda.. n-ati inteles.

Ioan 13:15 Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu.
Ioan 13:5 Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor, şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.
Ioan 13:6 A venit deci la Simon Petru. Şi Petru I-a zis: "Doamne, Tu să-mi speli mie picioarele?"
Ioan 13:7 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea."
Ioan 13:8 Petru I-a zis: "Niciodată nu-mi vei spăla picioarele!" Isus i-a răspuns: "Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine."
Ioan 13:9 "Doamne", I-a zis Simon Petru, "nu numai picioarele, dar şi mâinile şi capul!"


Intrebarea era de ce a spalat picioarele si putea sa zica pilda aceast prin viu grai... ba El a facut aceasta pilda la fel ca cu cina, la fel ca botezul si alte rituale. Sa ne aduca aminte de datoria noastra ca crestin.
Isus a ales picioarele anume pentru picioare sunt care fac pasi murdar, pasi pe calea gresit dar Isus a aratat ca a spalat picioarele in asa fel sa curateasca pasii altora.
La fel cum noi trebuie sa incercam sa indreptam pasi altora, sa ii sustinem si sa ajutam sa se tine curat pe Calea Lui... sa facem ca Isus.
Eu cred ca spalarea picioarele e un ritual extraordinar exprimat ca botezul si cina.
Semnifica mult acest gest si e un gest extraordinar.
Smerenie;
Matei 23:11 Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru.
Matei 23:12 Oricine se va înălţa, va fi smerit; şi oricine se va smeri, va fi înălţat.


Ultima modificare de livu2day (12/03/09 20:58)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

12/03/09 20:54

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

april a scris:

Pana sa descopar acest forum, nu am avut idee ca in unele biserici penticostale ( nu stiu daca nu numai) se practica spalarea picioarelor, in timpul sau dupa luarea cinei.

Ce parere aveti ?
De ce (nu) ar trebui sa fie urmat acest exemplu dat de Domnul Isus ? Si daca da, cum, cand, unde , etc...

In Corinteni, Pavel nu pomeneste nimic despre acest obicei. Nu mi se pare necesar. Poate e o lectie de umilinta, dar parca gestul e un pic fortat.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

13/03/09 11:19

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Pe vremea aceea, in semn de respect pentru oasepti, sau pentru cei mai cu vaza exista acest obicei ca sa li se spele picioarele, inainte de a cina.

Asta presupunea smerenie din partea cuiva, dar si respect.Cand Domnul Isus s-a dus in casa lui Simon, i-a reprosat ca nu i-a aratat respectul care era cuvenit in fiecare casa.
Luca 7:44 "Apoi S-a intors spre femeie, si a zis lui Simon: "Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta, si nu Mi-ai dat apa pentru spalat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacramile ei, si Mi le-a sters cu parul capului ei".

In seara Cinei ,se pare ca niciunul dintre ucenici nu a considerat ca trebuie sa se "coboare", sa arata smerenie si respect fata de Domnul si fata de ceilalti,asteptand ca altul s-o faca.
Si Domnul a ales sa le dea o invatatura prin faptul ca El a luat stergarul si le-a spalat picioarele.
El fiind ultimul care ar fi trebuit sa faca lucrul acesta, ca dovada uimirea lui Petru ,care astepta s-o faca oricare alt apostol, dar nu Domnul.

Pri spalarea picioarelor Domnul le-a demonstrat ca au o atitudine gresita, si fiecare ar trebuie sa fie gata sa slujeasca altora.Asta este de fapt esenta acestei pilde.

Si noi,cand practicam spalarea picioarelor, o facem in spiritul ingaduintei, acceptarii, slujirii,ajutorarii, smereniei fata de aproapele nostru.

MRU a scris:


Poate e o lectie de umilinta, dar parca gestul e un pic fortat.

Este intr-adevar o lectie de umilinta, de smerenie, pentru ca am vazut,ca nu oricine poate sa faca lucrul acesta.
Poate pentru ca li se pare ceva fortat,prea greu, inutil, si lipsit de vreo insemnatate spirituala.


13/03/09 12:46

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Spalarea picioarelor era un act necesar din punct de vedere practic. Acest lucru are acum doar valoare simbolica.

Slujirea implica activitati practice si mai putin acte simbolice. Stiu o persoana care cunoscuse intamplator o batranica si ori de cate ori avea ocazia, mergea si-i gatea si o ajuta la treburile gospodaresti. Asa vad eu slujirea.

Sigur ca putem spune ca prin spalarea picioarelor se exerseaza deprinderea de a fi smerit. Dar acest act este facultativ, nu imperativ!

P.S. daca cei care practica acest ritual sunt smeriti, atunci de ce se considera mai presus de altii(ăi care nu il practica)?! :rolleyes:

Ultima modificare de MRU (13/03/09 14:59)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

13/03/09 13:12

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07

irlanda a scris:

Si noi,cand practicam spalarea picioarelor, o facem in spiritul ingaduintei, acceptarii, slujirii,ajutorarii, smereniei fata de aproapele nostru.

Da,irlanda,ai dreptate,asa ar trebui sa fie.
Dar,la noi la biserica,pana nici programul nu s-a terminat,numa vezi perechi si perechi,cine cu cine se intelege mai bine,ca fug la spalrea picioarelor,aia numa slujire,acceptare si smerenie nu mai e.
Cand eram in sat,pot sa zic ca era ce ai descris tu,nu aveai pe cine sa alegi,si nici nu ne tratam preferentiat in biserica.
In fine,cred a fiecare vom da socoteala de implinirea/neimplinirea  a ceea ce cunoastem.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

13/03/09 15:51

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08

MRU a scris:

Spalarea picioarelor era un act necesar din punct de vedere practic. Acest lucru are acum doar valoare simbolica.

Slujirea implica activitati practice si mai putin acte simbolice. Stiu o persoana care cunoscuse intamplator o batranica si ori de cate ori avea ocazia, mergea si-i gatea si o ajuta la treburile gospodaresti. Asa vad eu slujirea.

Sigur ca putem spune ca prin spalarea picioarelor se exerseaza deprinderea de a fi smerit. Dar acest act este facultativ, nu imperativ!

P.S. daca cei care practica acest ritual sunt smeriti, atunci de ce se considera mai presus de altii(ăi care nu il practica)?! :rolleyes:

Orice lucru ritual din Biblie era un simbol si era si facut practic.
Ma tem ca nu e fortat, nimeni nu forteaza pe nimeni sa spele picioarel... eu inca n-am vazut sa zica in biserica... auzi toti spalati-va picioarele si daca nu faceti nu sunteti crestini.
Mai degraba zice cine vrea sa fac acest lucru poate sa faca, la fel cu cine si orice ritual sau simbol din Biblie.

Exemplu unde a fost un frate pastor in Romania... a venit un frate din America. Nustiu deci exact numele lor si doar ce imi amintesc unpic de intamplarea aceea.
In fine pastorul acela avea rani peste tot piciorul, el nu isi spala picoarele... desi el era pastor facea acest simbol in biserica lui tot timpul. El spala pe alti dar nimeni nu spala a-lui... fratele acela american, ia spus Duhul Sfant sa ii spele picioarele.
A zis lasa-ma sa spal picioarele... pastorul a zis nu. A facut scuze ca se spala acasa si alte chestii... dar fratele america a zis; uite Domnul mi-a zis sa iti spal picioarele si o sa fac.
Dupa aceea, a spalat picioarele... picoarele lui pastor era plin de rani, bubi si etc. Groaznic dar dupa ce a spala picioarele... Domnul a vendicat ranile si etc a-lui pastorul acela...
E un gest de smerenie, sa dovedesti dragostea fata de fratele tau, sa arati ca il apreciezi.


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

13/03/09 18:18

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Pe vremea Domnului Isus, se mergea doar in sandale, iar praful cu transpiratia se amestecau; era impetuos necesar sa fie spalate picioarele. Da, du-te si spala un batran care nu poate, un bolnav...dar asta sincer mi se pare aiurea. O fi mandria mea exacerbata de vina! :rolleyes:

Poate fi o lectie de umilinta, dar nu in mod automat...Degeaba inveti teorie, daca n-o aplici in viata cotidiana! E egal cu zero!

Ultima modificare de MRU (13/03/09 19:37)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

13/03/09 19:31

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

MRU a scris:


Spalarea picioarelor era un act necesar din punct de vedere practic. Acest lucru are acum doar valoare simbolica.

Ca multe altel, dar asta nu inseamna ca n-au insemnatate sau ca ar trebui ignorate.

MRU a scris:


Slujirea implica activitati practice si mai putin acte simbolice

La modul general vorbind, da, dar in cazul spalarii picioarelor, este vorba de o slujire mai aparte, pe care n-o poti exercita ducandu-te si ajutand o batranica.

MRU a scris:


Dar acest act este facultativ, nu imperativ!

Eu una, as vrea sa nu consider facultativ, ceva in centrul caruia se afla insusi Domnul Isus, se afla o atitudine si un exemplu dat chiar de El.

MRU a scris:


P.S. daca cei care practica acest ritual sunt smeriti, atunci de ce se considera mai presus de altii(ăi care nu il practica)?!

Asta de unde ai scos-o? :rolleyes:
Am spus eu asa ceva? Lucrul asta trebuie facut(si cred ca este facut) cu candul ca asa trebuie sa facem, ca niste robi netrebnici. Fara a ne gandi ca se mareste doza de smerenie in noi, si in cei care nu fac spalarea picioarelor, se micsoreaza.

Sarah a scris:


In fine,cred a fiecare vom da socoteala de implinirea/neimplinirea  a ceea ce cunoastem.

Corect. Si asta se aplica in toate cazurile.

Ultima modificare de irlanda (14/03/09 01:29)


14/03/09 01:28

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

MRU a scris:

Sigur ca putem spune ca prin spalarea picioarelor se exerseaza deprinderea de a fi smerit. Dar acest act este facultativ, nu imperativ!Am auzit o predica intr-o biserica penti; pastorul sustinea necesitatea spalarii picioarelor in mod efectiv. El sustinea necesitatea consecventei in intelegerea Bibliei.Zicea el(pastorul): Daca Domnul Iisus zice despre paine: "luati mancati" sau despre rodul vitei: "luati si beti", noi nu spunem ca este simbol ci intelegem literal, tot asa Domnul Iisus spune: "sunteti datori sa va spalati picioarele", asta este tot literal, daca suntem onesti cu interpretarea.

Si, MRU, afirmatia Domnului Iisus nu mi se pare facultativa, ci imi suna a porunca, adica este cam... imperativ.
P.S. daca cei care practica acest ritual sunt smeriti, atunci de ce se considera mai presus de altii(ăi care nu il practica)?! :rolleyes:
Pentru ca-s foarte smeriti. :P

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

20/08/11 21:15

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 5    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net