TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Iov Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
rubenK2
membru

Inregistat: 15/09/06
Mie imi place sa privesc in Biblie in Evrei 11 ... acolo sunt adevaratii eroi..

Un Iov care a stiut sa multumeasca lui Dumnezeu pentru tot !!
Un Iov care a stiut sa traiasca o viata sfanta..in belsug dar si in saracie !!
Un Iov care a suportat extraordinar de multe incercari si a ramas credincios in clipe grele !!
Un Iov care a avut taria sa spuna memorabilele cuvinte : "Domnul a dat,Domnul a luat ! Numele Lui fie binecuvantat !"

Privesc in viata acestui om si ma intreb daca eu as fi in stare sa fac asa ceva...Ma gandesc oare daca as ramane sarac lipit pamantului, mi-ar muri parintii si toti prietenii m-ar parasi...as putea eu sa zic "Fii binecuvantat?" :(

Ce parere aveti despre acest om?
Credeti k sunteti in absolut orice clipa sunteti pregatit sa pregatiti sa spuneti "Fii binecuvantat?"

29/09/06 22:50

Site web  
anaida
membru

Inregistat: 11/03/06
Domnul sa ne ajute sa avem aceasta tarie,rubenK2!Intr-adevar,a fost cu adevarat un copil a Lui Dumnezeu.Haideti sa spunem si noi ,oricat de crunta ar fi realitatea in care traim,cu toata inima:Fie binecuvantat! si am deplina incredintare caci El o va face.Amin

30/09/06 10:04

blackmetal
membru

Inregistat: 09/02/07
Nu stiu dc dar miroase a pseudocrestinism....

09/02/07 05:57

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
Faina meditatie ... m-o pus pe ganduri ... nu cred ca as putea .... si mai si cant "Fii binecuvantat" ... cam prefacuta :( :(

09/02/07 20:50

AlinaPatrascu
membru

Inregistat: 16/02/07
Cam nustiu daca poate sa spui o persoana asa ceva,poate sunt dar mai rar. Dar cit despre mine nu cred ca as putea, desi ma rog D. sa imi intareasc credinta.........Domnul sa ne ajute ca nu cumva sa ne lasam de el in momente ca aceste, si sa privim inainte mereu.
  Cu citeva luni am citit o carete care spunea despre niste misionare. Un barbat a plecat cu familia in Ecuador in misiune, dupa un lung timp de staruinta, penru a inmuia inima indienilor, ei au crezut ca au reusit, dar din contra indienii iau urit si pe cind misionarul a plecat la ei cu altii patru,au fost omorati. Cind a venit timpul sa le spuee sotiilor ca sotii lor au fost omoriti nustiua cine sa le de-a vestia, toti au crezut ca ele se vor umplea de ura in potriva indiienilor, dar din contra ele iau iubie. Cind au aflat vestea,au primit-o cu mult curaj si sau rugat Domnului, si nu sau lasat de El. Ele au ramas sa propovaduiasca evanghelia.
Acest exemplu este la fel ca si cu Iov, aceea femeia a aratat un curaj de nedescris. Deci sa ne rugam D, ca si noi sa avem macar jumatate din curaj, rabdarea si credinta lui Iov si a celei femei

:)

04/03/07 08:01

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Cu adevarat Iov a fost un om special. 1 Corinteni 10:13 “…Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile vostre…” De aici deducem ce om minunat a fost Iov.
Iov deseori a ajuns la limita puterilor incat  si-a dorit sa moara, de ex : Iov 13:19 “Are cineva ceva de spus împotriva mea? Atunci tac, şi vreau să mor”. Iov in incercarile sale s-a plans mult inaintea lui Dumnezeu(pe buna dreptate). Totusi la sfarsitul cartii sale el afirma Iov 42:5,6 “Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a văzut. De aceea mi-e scîrbă de mine şi mă pocăiesc în ţărînă şi cenuşă”. Cred ca acesta este cheia cartii si experientei lui Iov. Prea putin il cunoastem pe Dumnezeu si aceasta este cauza slabicuinii noastre spirituale. Atata timp cat Iov auzise doar vorbinduse despre Dumnezeu s-a plans mult pentru incercarile prin care trecea, dar atunci cand a experimentat prezenta lui Dumnezeu si-a dat seama cat este de slab si de nesemnificativ, incat a spus „mi-e scarba de mine”, el Iov....Si mie ar trebui sa-mi fie scarba de mine insumi...

05/03/07 15:06

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
IOV...e preferatul meu...chiar si la semnatura mi-am pus 2 versete din Iov
sunt atat de multe de spus despre el, dar totusi asa de putine. citesc in fiecare dimineata macar cateva capitole..ma intareste foarte mult...
cei care ma cunosc ma aseamana cu Iov...eu la spun ca exagereaza... si pot spune din toata inima "Fii binecuvantat". pentru ca am invatat sa accept ca "omul se naste sa sufere, precum scanteia se naste sa zboare", am invatat sa accept ca Dumnezeu a dat si Dumnezeu a luat, am invatat sa primesc de la Dumnezeu binele, dar si raul..dar mai mult de atat am invatat ca RASCUMPARATORUL MEU ESTE VIU....
eu nu mai am nimic...Domnul mi-a luat tot...dar Il laud din toata inima pt ca mai am credinta si vesnicul zambet pe buze :)

fiti binecuvantati si fie ca fiecare dintre noi sa fie un Iov

Ultima modificare de tamarta4jc (04/08/07 22:11)

04/08/07 22:01

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Iov... un adevarat exemplu.. din toata cartea m-a surprins cel mai mult versetul :" Ce, primim de la Domnul binele si nu primim si raul?" caci stiu ca Domnul are ganduri de pace cu fiecare din noi ca sa ne dea un viitor si o nadejde si toate lucrurile sunt spre binele nostru.. Daca Domnul mai ingaduie o incercare peste noi este pentru ca ne iubeste si ne vrea doar pentru El caci asa noi ne apropiem mai mult de El... E foarte greu sa ramai cu inima vesela, sa spui "Fi binecuvantat!" cand nu mai ai nimic dar atunci cand pierdem totul si nu cartim castigam cel mai de pret lucru.. Dumnezeu poate mai mult decat ne imaginam fiecare din noi... E atat de bine langa El.. chiar daca ar fi furtuna afara in inima noastra domneste primavara... Ajuta-ne Doamne sa traim in asa fel incat sa spui despre noi:" L-ati vazut pe robul meu in neprihanirea lui? Nu este nimeni ca el !"

04/08/07 22:22

Esth3r**
membru

Inregistat: 30/07/07
da..  de la Iov putem invata rabdarea.. nu trebuie sa murmuram sub povara.. vom primi indoit ceea ce am pierdut daca in clipa incercarii suntem treji!

11/08/07 19:00

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Iov e din preferate carti... deci a facut ce a trebuit a cauta raspunsuri de la Dumnezeu dar ce a facut gresit? A fost vasul de lut care a intrebat de m-ai facut... singurul lucrul a facut gresit deci pentru acesta el sa smerit si pocait cu sac si cenusa.
Iov e o carte foarte frumoasa, mia placut cum ne explica incercarile sunt dovada de credinta.. deci in tot timpul nu sa lasat de Domnul si nu la blestemat deci si femeia ia zis blestema si mori... a fost incercari nespusi de grele.
Zicea ca sangele curgea si doar ce era in el un fir de viata... avea bube, sange, tot feluri de dureri trupesti dar avea si dureri pamintesti adica familia si a pierdut totul pamintesc, a mai pierdut inca ceva legatura aceea spirituala Lumina de la El... asta ce la durut cel mai mult cred... deci staruia la Dumnezeu pentru raspuns.
Prieteni lui il condamna.
Cel mai drept mia placut de Elihu... deci 3 prieteni lui a zis Domnul sa isi cere iertare si Dumnezeu ii iarta numa daca Iov sa roaga pentru ei, dar de Elihu nu a zis nimic, in fine Elihu a zis cel mai aproape dupa raspunsul a-Lui Dumnezeu.

Concluzia cine suntem sa cerem dreptate, cine suntem sa zice la Domnul "ce faci?"... rabdare si rasplata vine si va veni.

O sa vin cu versete care mia placut mie din Iov.

10/01/09 00:37

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Azi-noapte ma durea maseaua foarte tare. Si am inceput sa ma plang si sa Il rog sa imi ia durerile pentru ca simteam ca nu le mai puteam duce. (Poate stiti unii cat de oribila e durerea de masea.) Stiu ca o comparatie cu durerea lui Iov nu poate fi facuta. Dar nu sunt un om tare cand vine durerea sau boala. Sunt slaba si simt ca lumea se termina.

Strigam in inima mea si ceream ajutor. Si dimineata, cand mama a venit la patul meu, adormita, si aproape plangand i-am soptit cu durere:"Oare m-a parasit Dumnezeu?". In durerea mea ma simteam singura si parasita. Si gandul meu a mers catre IOV. Acest mare om al Lui Dumnezeu. Si mi-am amintit un singur lucru. Iov nu a cartit. Cat de omenesc si firesc e sa incepi sa dai vina pe Dumnezeu. E mare lucru in incercare sa spui :"Multumesc". Mi se pare asa indepartat acest gand acum. As vrea azi sa fi fost ca Iov...

Ultima modificare de anomis (08/04/09 20:12)

08/04/09 20:11

f_repede
membru

Inregistat: 13/02/09
IOV 1:1"Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu, şi se abătea de la rău."
IOV 1:8 "Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”"
IOV 1:12 "Domnul a zis Satanei: „Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.” Şi Satana a plecat dinaintea Domnului."
IOV 1:20-22 "Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua, şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat, şi a zis: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat, şi Domnul a luat, – binecuvântat fie Numele Domnului!”
În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc, şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu."
IOV 2:9-10 "Nevasta sa i-a zis: „Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu, şi mori!”
Dar Iov i-a răspuns: „Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?” În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui."
IOV 9:2-4 " Şi cum ar putea omul să-şi scoată dreptate înaintea lui Dumnezeu?
Dacă ar voi să se certe cu El, din o mie de lucruri n-ar putea să răspundă la unul singur.
A Lui este înţelepciunea, şi atotputernicia: cine I s-ar putea împotrivi fără să fie pedepsit?"
IOV 12:13-14 "La Dumnezeu este înţelepciunea şi puterea; sfatul şi priceperea ale Lui sunt.
Ce dărâmă El, nu va fi zidit din nou; pe cine-l închide El, nimeni nu-l va scăpa."
IOV 19:25-27 "Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu, şi că se va ridica la urmă pe pământ.
Chiar dacă mi se va nimici pielea, şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu.
Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Sufletul meu tânjeşte de dorul acesta înăuntrul meu."

IOV 27:2-4 "„Viu este Dumnezeu, care nu-mi dă dreptate! Viu este Cel Atotputernic, care îmi amărăşte viaţa, că atâta vreme cât voi avea suflet, şi suflarea lui Dumnezeu va fi în nările mele, buzele mele nu vor rosti nimic nedrept, limba mea nu va spune nimic neadevărat."
IOV 40:1-5 "Domnul, a vorbit lui Iov, şi a zis:
„Eşti încredinţat acum tu, care vorbeşti împotriva Celui Atotputernic? Tu care mustri pe Dumnezeu, mai ai vreun răspuns de dat?”
Iov a răspuns Domnului, şi a zis:
„Iată, eu sunt prea mic; ce să-Ţi răspund? Îmi pun mâna la gură. Am vorbit odată, şi nu voi mai răspunde; de două ori, şi nu voi mai adăuga nimic.”"
IOV 42:2-6 "„Ştiu că Tu poţi totul, şi că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale”. – „Cine este acela care are nebunia să-Mi întunece planurile?” – „Da, am vorbit, fără să le înţeleg, de minuni, care sunt mai presus de mine şi pe care nu le pricep.” – „Ascultă-Mă, şi voi vorbi; te voi întreba, şi Mă vei învăţa.” –
„Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a văzut.
De aceea mi-e scârbă de mine şi mă pocăiesc în ţărână şi cenuşă.”
IOV 42:8 " Robul Meu Iov să se roage pentru voi, şi numai în vederea lui nu vă voi face după nebunia voastră; căci n-aţi vorbit aşa de drept despre Mine, cum a vorbit robul Meu Iov.”"
IOV 42:10 " Domnul a adus pe Iov iarăşi în starea lui de la început, după ce s-a rugat Iov pentru prietenii săi. Şi Domnul i-a dat înapoi îndoit decât tot ce avusese."
IOV 42:12 "În cei din urmă ani ai săi, Iov a primit de la Domnul mai multe binecuvântări decât primise în cei dintâi."
IOV 42:17 "Şi Iov a murit bătrân şi sătul de zile."

29/05/09 23:49

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

rubenK2 a scris:

Ce parere aveti despre acest om?
Credeti k sunteti in absolut orice clipa sunteti pregatit sa pregatiti sa spuneti "Fii binecuvantat?"

30/05/09 11:32

f_repede
membru

Inregistat: 13/02/09
chiar si cand trec printr-o incercare mult mai mica in comparatie cu cea prin care a trecut Iov, am tendinta de a-L acuza pe Dumnezeu, de a ma departa de El desi stiu ca El nu imi da mai mult decat pot duce, si ca daca raman langa El voi fi biruitoare. E foarte greu sa poti spune "Fii binecuvantat" in orice vreme si tocmai de aceea Dumnezeu s-a mandrit cu Iov si l-a binecuvantat cu mult mai multe decat avea inainte.

30/05/09 12:15

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Cred ca exista in fiecare dintre noi aceasta tentatie: sa-l admiram pe Iov de departe...
E interesant ca Dumnezeu nu te urca pe munte decat dupa ce ai coborat in vale: sunt cazurile lui Iov, lui Daniel, lui Iosif, etc.

30/05/09 12:35

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

anomis a scris:

Iov nu a cartit.

mie mi se pare ca a facut-o. Il provoaca pe Dumnezeu la explicatii si raspunsul Lui nu e tocmai bland .

11/06/09 18:17

GeoAli
membru

Inregistat: 28/05/09
Iov a fost un om cu care Dumnezeu se madrea Iov 1:8 nu exista un om mai neprihanit ca Iov pe tot pamantul...
pacat ca noi doar il admiram si nu ii urmam exemplu... :(

12/06/09 10:07

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Nu numa satan o venit inaintea Lui, ma gandesc, erau mai multi pe acolo care se plimbau. Avea acces liber la tron ca sa il acuze pe Iov. Acum, niciun duh rau nu mai are acces. Ce mai, il capo di tuti capi a fost pus la pamant ca sa zic asa. Acuma nu mai are ce cauta la tron. Seos.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (17/07/09 11:07)

17/07/09 11:07

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

MRU a scris:

E interesant ca Dumnezeu nu te urca pe munte decat dupa ce ai coborat in vale: sunt cazurile lui Iov, lui Daniel, lui Iosif, etc.

Intr-adevar, asa este. Totusi, cred ca nu am mai face diferenta dintre munte si vale, daca nu am trece prin amandoua. Imi place o idee care am auzit-o la un frate mai in varsta: in cer Dumnezeu ne va sterge lacrimile din ochi, dar daca nu au fost lacrimi pe pamant, ce sa stearga? Daca nu ar fi durere, necaz, suferinta, care ar fi motivele pentru care am astepta sa ajungem acasa? Dupa cum scrie si in Romani 8:28: "Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său." Dumnezeu stie de ce randuieste fiecare lucru in viata noastra.

Mai e un lucru care ma incurajeaza: dupa ce a trecut prin suferinta, "in cei din urmă ani ai săi, Iov a primit de la Domnul mai multe binecuvântări decât primise în cei dintâi." Dumnezeu este cu adevarat bun si drept in tot ceea ce face. Mi-a venit in minte un verset care se potriveste aici: Plangerile lui Ieremia 3:3-5: "Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna. Ci, când mâhneşte pe cineva, Se îndură iarăşi de el, după îndurarea Lui cea mare: căci El nu necăjeşte cu plăcere, nici nu mâhneşte bucuros pe copiii oamenilor." Slava Tie, Doamne! :)

Ultima modificare de FiicaDeRege (25/11/09 16:18)

25/11/09 16:17

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10

dodo86 a scris:

Cu adevarat Iov a fost un om special. 1 Corinteni 10:13 “…Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile vostre…” De aici deducem ce om minunat a fost Iov.
Iov deseori a ajuns la limita puterilor incat  si-a dorit sa moara, de ex : Iov 13:19 “Are cineva ceva de spus împotriva mea? Atunci tac, şi vreau să mor”. Iov in incercarile sale s-a plans mult inaintea lui Dumnezeu(pe buna dreptate). Totusi la sfarsitul cartii sale el afirma Iov 42:5,6 “Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a văzut. De aceea mi-e scîrbă de mine şi mă pocăiesc în ţărînă şi cenuşă”. Cred ca acesta este cheia cartii si experientei lui Iov. Prea putin il cunoastem pe Dumnezeu si aceasta este cauza slabicuinii noastre spirituale. Atata timp cat Iov auzise doar vorbinduse despre Dumnezeu s-a plans mult pentru incercarile prin care trecea, dar atunci cand a experimentat prezenta lui Dumnezeu si-a dat seama cat este de slab si de nesemnificativ, incat a spus „mi-e scarba de mine”, el Iov....Si mie ar trebui sa-mi fie scarba de mine insumi...

Vad ca s-a cam sistat discutia despre Iov.
Haideti sa va zic eu ceva nou (ma gandesc ca pentru multi dintre voi) cu privire la acest personaj din Biblie.

Este un gand care s-a dezvoltat in mintea mea (fara ca sa-l fi auzit de la altii) ca urmare a faptului ca eu cred ca Dumnezeu nici macar nu permite (incurajeaza) raul.

V-ati intrebat vreodata de ce Biblia nu vorbeste mai mult despre aspectele locatiei pe care o avea acesta sau cu privire la faptul cand a trait si carui popor apartinea?

Aceste aspecte sunt atinse si clare pentru majoritatea personajelor biblice importante.

Sa nu incercati sa spuneti ca era evreu deoarece nici nu se regaseste in vreo genealogie din Biblie si nici evreii nu-l recunosc ca fiind de-al lor.

Concluzia la care am ajuns este ca Iov era si este un personaj fictiv al VT iar istoria sa este o pilda prin care Dumnezeu a dorit sa exprime realitatea ca aici pe Terra este un altul care face raul si nu este El acela.

Desi ma gandesc ca poate unii ziceti ca acest aspect nu este asa de important eu zic ca este ptr. ca daca nu recunosti ca el nu a fost un om real implicit IL acuzi pe Dumnezeu ca ar permite (incuraja) raul si Satan ar fi doar un executant care colaboreaza cu Dumnezeu si  ii cere voie sa faca rau iar El ii permite, este de acord.

Ultima modificare de Claudiu (17/03/11 18:21)

17/03/11 18:19

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Claudiu a scris:

Vad ca s-a cam sistat discutia despre Iov.
Decat sa se spuna ce nu-i, mai bine sa nu se spuna.

claudiu a scris:

Haideti sa va zic eu ceva nou (ma gandesc ca pentru multi dintre voi) cu privire la acest personaj din Biblie.
Cred ca pentru toti e nou.

claudiu a scris:

V-ati intrebat vreodata de ce Biblia nu vorbeste mai mult despre aspectele locatiei pe care o avea acesta sau cu privire la faptul cand a trait si carui popor apartinea?
De tara Ut ai auzit? De Teman ai auzit? De Suah ai auzit? De Naama ai auzit?

claudiu a scris:

Este un gand care s-a dezvoltat in mintea mea (fara ca sa-l fi auzit de la altii) ca urmare a faptului ca eu cred ca Dumnezeu nici macar nu permite (incurajeaza) raul.
Concluzia la care am ajuns este ca Iov era si este un personaj fictiv al VT iar istoria sa este o pilda prin care Dumnezeu a dorit sa exprime realitatea ca aici pe Terra este un altul care face raul si nu este El acela.
La asta cred ca poti pune copirait fara sa zica cineva ca ai plagiat. :D :D :D

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

17/03/11 22:13

Claudiu
membru

emanuel a scris:

]De tara Ut ai auzit? De Teman ai auzit? De Suah ai auzit? De Naama ai auzit?

Cum se face ca nimeni nu a reusit sa afle unde era locatia acelor nume de orase,zone din cartea lui Iov?

Numele expuse de tine mai sus le-am auzit insa eu spuneam ceva despre aspectele locatiei lui Iov ceea ce este diferit adica amanunte cu privire la aceste nume.
Evreii studiosi am aflat ulterior ca si ei cred ca si mine deoarece in urma studiului VT in limba ebraica au ajuns la aceasta concluzie.

Are cineva aici cunostinte de ebraica in sensul ca o cunoaste precum un evreu?

Ultima modificare de Claudiu (17/03/11 22:49)

17/03/11 22:46

emanuel
membru

Claudiu a scris:

...Evreii studiosi am aflat ulterior ca si ei cred ca si mine deoarece in urma studiului VT au ajuns la aceasta concluzie.

Au luat de la tine ideea?

Claudiu a scris:

...ce este diferit adica amanunte cu privire la aceste nume.

Era in tara Ut un om care se numea Iov. Si omul acesta era fara prihana si curat la suflet. El se temea de Dumnezeu si se abatea de la rau. (Iov.1:1)

Bucura-te si salta de bucurie, fiica Edomului care locuiesti in tara Ut! Dar si la tine va trece potirul, si tu te vei imbata si te vei dezgoli! (Pling.4:21)

Fiii lui Elifaz au fost: Teman, Omar, Tefo, Gaetam si Chenaz. (Fac.36:11)

Iata capeteniile semintiilor iesite din fiii lui Esau. - Iata fiii lui Elifaz, intaiul nascut al lui Esau: capetenia Teman, capetenia Omar, capetenia Tefo, capetenia Chenaz, (Fac.36:15)

Trei prieteni ai lui Iov, Elifaz din Teman, Bildad din Suah, si Tofar din Naama, au aflat de toate nenorocirile care-l lovisera. S-au sfatuit si au plecat de acasa sa se duca sa-i planga de mila si sa-l mangaie. (Iov.2:11)

Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Nu mai este intelepciune in Teman? A pierit chibzuinta de la oamenii priceputi? S-a dus intelepciunea lor? (Ier.49:7)

De aceea, ascultati hotararea pe care a luat-o Domnul impotriva Edomului si planurile pe care le-a facut impotriva locuitorilor din Teman: "Cu adevarat ii vor tari ca pe niste oi slabe, cu adevarat li se va pustii locuinta! (Ier.49:20)

de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Imi intind mana impotriva Edomului, ii voi nimici cu desavarsire oamenii si vitele, il voi preface intr-un pustiu, de la Teman pana la Dedan; vor cadea loviti de sabie. (Ezec.25:13)

De aceea voi trimite foc peste Teman, si va mistui palatele Botrei." (Amos.1:12)

Dumnezeu vine din Teman, si Cel Sfant vine din muntele Paran… - (Oprire.) - Maretia Lui acopera cerurile, si slava Lui umple pamantul. (Hab.3:3)

Ghederot, Bet-Dagon, Naama si Macheda; saisprezece cetati si satele lor. (Ios.15:41)

Deci ti se pare relevant ca Biblia spune asta? Iov locuia in tara Ut, unde mai tarziu au locuit idumeii. Asta inseamna ca a trait inainte de Esau, fratele lui Iacov(Israel), pentru ca pe vremea lui(a lui Iov) tara se numea Ut; mai tarziu s-a numit Edom.

Ultima modificare de emanuel (18/03/11 08:35)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

17/03/11 22:48

Claudiu
membru

Si in pilda bunului samaritean acesta este prezentat de fapt ca fiind din Samaria, un loc real, dar el este un personaj imaginar asa cum si 'cainele si catelul" din pilda noastra romaneasca sunt tot personaje ireale.

Faptul ca se dau locatii personajelor nu este o dovada de netagaduit ca acestea sunt reale.

Daca eu incep o pilda cu " Era un om in Calafat..." inseamna ca nu exista acest municipiu sau ca omul nostru trebuie sa existe atat timp cat i se da o locatie?

Ultima modificare de Claudiu (18/03/11 18:33)

18/03/11 17:47

emanuel
membru

In pilda bunului Samaritean cine ti-a spus ca-i un personaj imaginar?

Claudiu a scris:

Faptul ca se dau locatii personajelor nu este o dovada de netagaduit ca acestea sunt reale.
Si nici ca nu sunt.
Dupa ce majoritatea crestinilr considera ca e redata o intamplare reala, iar Iov nu este un personaj alegoric, daca vrei sa vii cu o alta teorie, trebuie sa aduci dovezi zdrobitoare , nu supozitii si interpretari.

18/03/11 21:51

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la