TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Adam Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Adam - primul bărbat.
Omul creat exact după chipul lui Dumnezeu
Cred ca a fost cea mai frumoasă fiinţă de pe pământ ( mda ... asta până a apărut Eva) ...

Care credeţi voi că a fost rolul jucat de el în momentul căderii în păcat.
Ce părere aveţi de atitudinea lui atunci când a aruncat vina asupra Evei?
Ştia  Dumnezeu dinainte că el o să îi încalce porunca?

Ultima modificare de Seraphim (23/09/06 21:40)


23/09/06 21:39

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ce mi se pare mie interesant în dialogurile de după cădere este că Adam nu foloseşte un discurs de judecată, de analiză sau de disculpare. El prezintă strict faptele. Eva identifică şi o cauzalitate - amăgirea.

  Mulţi susţin că Adam şi-a asumat perfect conştient intrarea în păcat, şi tind să le dau dreptate. Eva a intrat în păcat prin amăgire, şi ţine să-I precizeze acest lucru lui Dumnezeu.

  Nu e interesant că ceea ce zice Adam în vorbele sale face trimitere în primul rînd la cea dorit Dumnezeu prin creaţie, ca el să aibă o jumătate, şi numai apoi la fapta săvârşită, fără a se disculpa în vreun fel? Recunoaşte pur şi simplu ceea ce a făcut.

  Dar atunci de ce a ţinut să-I amintească lui Dumnezeu încă odată ce însemna femeia? Nu putea să-i zică pur şi simplu femeie? Ar fi posibil ca de fapt el să afirme că a dorit să rămână în unitatea care i-a trasat-o Dumnezeu, iar dacă partea unitară din el a coborât la un nivel spiritual ne-dorit de Dumnezeu, el a renunţat la egoismul care ar fi putut spune: "îmi pare rău, dar dacă acuma tu l-ai supărat pe Dumnezeu aşa că eu mă lipsesc de tine şi nu mă mai interesează ce ţi se întâmplă..."

  ÃŽmi aminteşte de Moise. Şi Moise a dorit ca mai bine să i se şteargă lui numele din Cartea vieţii decât să fie nimicit Israel. Dar de ce? Păi pentru cinstea lui Dumnezeu, de fapt, ca să nu îl judece vrăşmaşii Lui drept neputincios în a duce pe Israel în Canaan!

  E posibil ca şi Adam să fi spus prin cuvintele sale de fapt că el nu doreşte despărţirea din unitatea pe care Dumnezeu a intenţionat-o în creaţie, şi şi-a asumat consecinţele complete ale acestei cinstiri a voii lui Dumnezeu. Ce s-ar fi bucurat Vrăşmaşul dacă i-ar fi despărţit pe Adam şi Eva!

  Prin urmare tind să cred că Adam a adus pe deplin conştient moartea şi păcatul în lume, nu ca un prostănac naiv care s-o lăsat mângâiat pe bucle de Eva şi într-o dulce reverie o luat şi el o muşcă' de fruct după ce s-a pierdut în ochii ei ca nişte ape cristaline... (Să nu uităm că Adam a fost posibil cel mai deştept om de pe pământ, având în vedere că a venit pre-programat direct din mâna lui Dumnezeu, o numit toate soiurile de animale, o tras un pui de somn şi s-o şi căsătorit într-o singură zi...  :D )

Ultima modificare de Lupea_Filip (23/09/06 22:44)


23/09/06 22:37

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Ăsta da bărbat adevărat :D

23/09/06 23:18

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Se spune ca gradina Edenului avea dimensiunea Ardealului de astazi si ca Adam s-ar putea ca in momentul in care sarpele o amagea pe Eva el sa fi stiut exact. El stia totul ce se petrece in gradina. Ma intreb daca nu cumva pana a ajuns Eva la el el deja luase decizia in mintea lui.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/09/06 00:44

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Adam era langa Eva. Si nu a  facut nimic s-o opreasca :(

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

24/09/06 00:48

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05

Larisa a scris:

Se spune ca gradina Edenului avea dimensiunea Ardealului de astazi si ca Adam s-ar putea ca in momentul in care sarpele o amagea pe Eva el sa fi stiut exact. El stia totul ce se petrece in gradina. Ma intreb daca nu cumva pana a ajuns Eva la el el deja luase decizia in mintea lui.


Adam era lângă  Eva :

Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. (Geneza 3:6)

Ultima modificare de Seraphim (24/09/06 08:42)


24/09/06 08:42

   
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
larisa exagerezi prea mult. sa nu scuzam pe nici unul din cei doi [desi fiecare trage cu partea lui].
acum e exact ca atunci. avem pomul vietii [si tare ma mir de ce nu au mancat ei din ala si au mancat din pomul cunostintei..] - Isus si avem pomul cunostintei [pacatul]. Alegerea e in mana noastra Eva,Adam oricare ai fi. Alege!


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

24/09/06 22:42

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05

vaxaly a scris:

[si tare ma mir de ce nu au mancat ei din ala si au mancat din pomul cunostintei..]


pentru ca le era interzis sa manance din el, de pomul vietii Dumnezeu nu le zice nimic :)


25/09/06 08:21

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06
Nu e important daca Adam a muscat intr-adevar din pom, sau e doar o metafora acest pacat primar relatat de biblie dupa putinţa intelegerii mintii noastre păcatoase.
     Cert este ca la un moment dat omul, preferand frumuseţii spirituale, inferioritatea firii vazute in jurul lui, a uitat cu totul de frumusetea demnitatii sufletului si de Dumnezeu si s-a instrainat de bunavoie de scopul dumnezeiesc si fericit în care a fost creat, şi, in loc sa aspire la comuniunea cu Dumnezeu prin har a preferat sa se faca cu voia pamant, prin moartea trupului si stricaciunea lui, si a ales prin voia sa miscarea si alunecarea prompta spre orice patima. Drept aceea Dumnezeu urmarind mantuirea omului, cu intelepciune si cu iubire de oameni, potrivit bunatatii sale, a implantat in miscarea irationala a puterii noastre cugetatoare, pedeapsa, ca pe o consecinta cuvenita, permitand Diavolului sa loveasca cu moartea, trupul omului. Aceasta pentru ca aflând noi prin suferinta ca iubim nimicul sa ne intoarcem puterea iubirii noastre catre Dumnezeu.
      Daca Adam murea primul, nu ar fi inteles pedeapsa mortii, dar Abel a murit primul si Adam a inteles-o.

Ultima modificare de silviu-o (03/02/07 09:28)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

03/02/07 09:23

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Asa suntem noi oamenii... ne atrag lucrurile interzise.. pacatul comis de Adam a fost NEASCULTAREA iar in 1 Samuel este scris ca in ochii lui Dumnezeu ascultarea face mai mult decat jertfele iar neascultarea este la fel de rea ca vrajitoria, inchinarea la idoli...

Nu ar trebui sa incercam sa gasim un vinovat... fiecare isi are partea lui de vina, cert este ca poate am fi facut la fel...


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

04/08/07 22:30

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

zambezi a scris:

Deci procesul prin care au trecut cei 2, a fost de fapt o involuţie.

Eu nu aş vreaa să sumarizăm printr-un singur cuvânt o acţiune cu mai multe rezultate, unele dintre ele total opuse având în vederea felul în care sunt definite.

Mai degrabă aş spune că episodul din grădină a produs în Adam şi Eva atât transformări pe care le-am putea numi bune, cât şi transformări rele.


21/09/07 08:12

Site web  
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07

Filip. a scris:


Mai degrabă aş spune că episodul din grădină a produs în Adam şi Eva atât transformări pe care le-am putea numi bune, cât şi transformări rele.

Cateva bune, te rog...


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

21/09/07 15:38

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

Dana a scris:


Cateva bune, te rog...


Te rog înainte să-mi spui ce este lumina dacă nu ai cunoscut întunericul, sau ce este binele dacă nu ai cunoscut răul, ce este iubirea dacă nu ştii ce este ura?


Mihaella a scris:


pacatul comis de Adam a fost NEASCULTAREA


Neascultarea nu este un păcat. Neascultarea de Dumnezeu duce la comiterea păcatului dar neascultarea de oameni nu duce neapărat la facere de păcate.

@Filip. Transformări rele produse în Adam şi Eva, nu ştiu. Poate detaliezi tu un pic. Urmările faptei lor în schimb, au fost vaste. Şi bune şi rele. Pentru că ele au depins de alegerile pe care le-au făcut.

Ultima modificare de zambezi (21/09/07 20:30)


21/09/07 20:13

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
zambezi, eu nu prea sunt de acord cu termenul folosit de tine, "involuţie", deoarece conţine nuanţe legate de restrictivitate şi nuanţe cu atac direct la modelul creaţionist.

Iau una din definiţiile din DEX:


INVOLÚŢIE, involuţii, s.f. 1. Modificare regresivă a unui organ sau a unui organism. ♦ P. gener. Proces de transformare regresivă, de regres. 2. Proces fiziologic care constă în revenirea unui organ ce a suferit o mărire de volum la dimensiunile, poziţia şi consistenţa normală. – Din fr. involution, lat. involutio, -onis.


Reţin de aici două nuanţe:

1. Regresivitatea - ceea ce nu se poate spune că a fost exclusiv singurul lucru care a rezultat din acel episod.

2. Revenirea la anumite dimensiuni considerate inferioare, după ce a ajuns să acceadă pentru o vreme la anumite dimensiuni considerate superioare.
   Aceasta ar însemna că Adam şi Eva nu au fost creaţi (perfect), ci au "evoluat" la un moment dat, ca să aibă de unde să "involueze".

Iar ca să vă răspund atât ţie cât şi lui Dana, cu privire la transformări şi bune şi rele, informaţiile strict Biblice pe care le deţinem referitor la acel episod, sunt că ei au căpătat cunoştinţa binelui şi răului. Atenţie, pachet complet.

(Paranteză pentru unii care zic că Dumnezeu ar fi vrut ca oamenii să fie nişte legume, iar Satan i-a "eliberat" cumva de o teribilă sclavie legumicolă:

Nu vreau să speculez ce cunoşteau Adam şi Eva până atunci despre bine sau despre rău. Ci, vorbind despre ce cunoşteau în general, mi s-ar părea o prostie să consider că Dumnezeu a vrut să le interzică accesul la cunoaştere, din moment ce Dumnezeu l-a creat pe om cu capacitatea de a învăţa.

Expresia folosită e "cunoştinţa binelui şi răului". Deci să nu ne trezim vorbind despre altceva.)

Pe lângă faptul că însăşi expresia "cunoştinţa binelui şi răului" conţine atât o nuanţă pozitivă, cât şi una negativă, mai adaug:

Eu aş considera o transformare bună faptul că au primit acest discernământ, căpătând astfel o înţelegere suplimentară a caracterului lui Dumnezeu, şi având astfel posibilitatea să-I aducă laudă pentru încă un lucru. Măcar pentru atât, şi episodul tot se poate spune că a adus ceva bun.

(Nu comentez felul în care Dumnezeu poate ar fi dorit El Însuşi să Îşi prezinte această latură a caracterului Său. Fapta acum e consumată, şi putem doar să facem supoziţii la infinit dacă chiar ar fi vrut la un moment dat să-i transmită o informaţie lui Adam cu privire la faptul că El, Dumnezeu, este comparativ mai bun decât Satana, spre exemplu, care este mai puţin bun sau chiar rău.)

Aş considera o transformare rea faptul că s-au învăţat cu facerea răului (şi cu aprecierea plăcerilor care le produce). Ceea ce a pornit de la un simplu gest care poate astăzi ni s-ar părea o prostie să-l considerăm păcat, în timp a condus exponenţial la formarea de obiceiuri (năravuri) păcătoase.

P.S. :) Îmi amintesc de un frate din biserică, care povestea de o bătrânică, care Îl lăuda mereu pe Dumnezeu pentru toate, chiar şi pentru tot felul de necazuri, şi în fiecare episod zicea că "şi asta e bun la ceva". Şi găsea mereu să zică ceva bun. Şi într-o zi cineva a întrebat-o dacă chiar şi Satan e bun la ceva. Şi ea a spus că da. Şi a zis "măcar pentru simplu fapt că îi ţine pe oamenii răi ocupaţi". Sau aşa ceva, nu mai ţin minte...

Ultima modificare de Filip. (24/09/07 09:11)


24/09/07 08:56

Site web  
ElaGabri
membru

Locatie: Satu Mare
Inregistat: 19/07/07
Imi permit sa fac o saritura la Romani 7. Zice un verset: Nu as fi cunoscut pofta daca Legea nu-mi spunea: Sa nu poftesti!.. Eu cred ca Dumnezeu prin asta i-a testat sa vada daca atunci cand ceva le e interzis pot rezista tentatiei.. Stiu ca atunci pacat nu era, si totul era neprihanit.. Din purtarea Evei reies unele caractere ale femeii.. Iar Adam....hmm..
Filip.. Totul s-a petrecut cu acordul lui Dumnezeu, adica ispitirea, pentru ca Satan nu avea cum sa intre acolo fara voia Lui..


26/12/07 20:31

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eu văd aici două componente ale voii lui Dumnezeu, pe care Satan a dorit să le pună în conflict:
- voia ca omul să cunoască
- voia ca omul să fie liber.

Satan a dorit (şi mai doreşte încă) să Îl forţeze pe Dumnezeu să intervină şi să-i suprime omului una dintre capacităţile cu care l-a înzestrat, obligându-L astfel să-Şi calce voia.

Dumnezeu a rezolvat problema în stilul Său caracteristic, lăsându-i omului libertate completă, chiar dacă acest lucru ar însemna ca omul să se autodistrugă, dar oferindu-i posibilitatea de a se salva.

Astfel, Dumnezeu nu Şi-a încălcat voia, şi a găsit o soluţie perfectă la o problemă pe care Satana a dorit să o afişeze ca imposibil de rezolvat corect.

Prin urmare, Ela, eu nu m-aş exprima zicând ca Satan a intrat acolo prin voia lui Dumnezeu. Eu nu ştiu să exise o înregistrare în Biblie care să spună că a fost voia lui Dumnezeu ca Satan să îl ispitească pe om în expisodul amintit.

Dacă exprimăm însă ce credem noi că ar fi fost acolo la mijloc, atunci eu aş spune că voia lui Dumnezeu este şi a fost, ca orice fiinţă să aleagă liber - inclusiv Satana, care a ales el însuşi să-l ispitească pe om - şi lăsând acest grad de libertate unui număr atât de mare de fiinţe, permite implicit ca prin alegerile lor fiinţele acestea să interacţioneze într-un mod pe care poate că nu-l vor. Şi în astfel de ocazii permite ca unele fiinţe să-şi impună voia lor în faţa altora, prin diverse metode precum: forţă sau înşelătorie.

Eu fac distincţie între ce vrea Dumnezeu, şi ce permite Dumnezeu să se întmple, pentru a putea distinge ceea ce este Dumnezeu, de ceea ce ar vrea Satana să cred că este Dumnezeu.


27/12/07 07:03

Site web  
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Am citit undeva, intr-o carte, ideea ca Adam a iubit-o atat de mult pe Eva incat a urmat-o chiar si in neascultare, in ciuda consecintelor rezultate din aceasta. Eu, personal, nu prea sunt de acord cu aceasta idee. Nu cred ca Adam a constientizat in momentul acela tot ce urma sa se intample. Voi ce parere aveti?

_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

25/11/09 15:53

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

FiicaDeRege a scris:

Am citit undeva, intr-o carte, ideea ca Adam a iubit-o atat de mult pe Eva incat a urmat-o chiar si in neascultare, in ciuda consecintelor rezultate din aceasta. Eu, personal, nu prea sunt de acord cu aceasta idee. Nu cred ca Adam a constientizat in momentul acela tot ce urma sa se intample. Voi ce parere aveti?

Sigur ca o iubea. Ce sa faca bietul de el, daca alta nu avea?
"Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii". (1Tim.2:14)
Daca este asa, atunci cum s-a intamplat de a pacatuit Adam?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

31/05/11 09:09

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Adica tu crezi ca Adam a zis:"Mai, eu o iubesc pe Eva atat de mult incat incalc porunca lui Dumnezeu."?

_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

31/05/11 12:37

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
"Eu o iubesc pe Eva atat de mult ca o las sa faca ce vrea, chiar daca va incalca porunca lui Dumnezeu ". Asta pt ca Adam era langa ea cand a mancat din pom.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

31/05/11 13:37

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

nenea OLD a scris:


Daca este asa, atunci cum s-a intamplat de a pacatuit Adam?

Eva a fost amagita, dar Adam a fost cel care a incuviintat aceasta amagire.

Adam a fost cel care a primit direct porunca de la Dumnezeu de a nu manca din pom, nu Eva.

Adam a fost cel care vrand sa scape de vinovatie arunca indirect vina pe Dumnezeu : "Femeia pe care mi-ai dat-o ca sa fie langa mine, ea mi-a dat din pom si am mancat."

Adam era superior Evei, atat prin creatie cat si prin indatoriri(el lucra si pazea gradina). Eva intra in responsabilitatea lui. O putea opri pe Eva de la a manca din pom.

Cand Pavel spune ca printr-un singur om a intrat pacatul in lume, nu prin doi, se refera fara doar si poate la Adam, care in ebraica inseamna "om" si care prin faptul ca a cazut la fel ca si Eva, dar pentru ca a cazut mai de sus si implicit mai greu, se claseaza pe primul loc in ceea ce priveste vinovatia fata de calcare poruncii si neascultarea de Dumnezeu si fata de sursa intrarii pacatului in lume.

Ultima modificare de irlanda (01/06/11 00:33)


01/06/11 00:32

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

irlanda a scris:

...Adam a fost cel care vrand sa scape de vinovatie arunca indirect vina pe Dumnezeu : "Femeia pe care mi-ai dat-o ca sa fie langa mine, ea mi-a dat din pom si am mancat."
Asa cum eva aa runcat vina pe Dumnezeu, spunand ca ...sarpele(creat de Dumnezeu) este vinovat.


Adam era superior Evei, atat prin creatie cat si prin indatoriri(el lucra si pazea gradina).

Poti sa spui si superior, daca vrei asa; dar eu as spune ca era diferit de eva. Iar daca trebuia sa lucreze gradina, sa sape, sa pliveasca, iar eva statea sa faca plaja, inseamna ca el, adam era seful atunci cand robotea?

Eva intra in responsabilitatea lui. O putea opri pe Eva de la a manca din pom.

Probabil ca putea s-o opreasca, altfel nu ar fost considerat vinovat; dar nici eva nu era nevinovata. Daca ar fi fost nevinovata nu era pedepsita.
E clar ca juridic pacatul aintrat in lume prin Adam.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

05/06/11 21:18

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

nenea OLD a scris:


Iar daca trebuia sa lucreze gradina, sa sape, sa pliveasca, iar eva statea sa faca plaja, inseamna ca el, adam era seful atunci cand robotea?

Eva ii era un ajutor, nu cred ca statea la plaja cand bietul Adam ostenea prin gradina...

Te intrebai mai sus, cum de Adam a pacatuit, cand de fapt Eva a fost cea care a mancat prima din pom.

Eu n-am scos-o pe Eva nevinovata ci am vrut sa subliniez faptul ca desi ea a fost cea care a fost prima amagita de Satan, vina pacatului in primul rand, o poarta Adam.


07/06/11 23:55

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Geneza 2

15.Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat in gradina Edenului, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.
16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina;
17. dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit."

18. Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el."


Daca in Geneza 2 evenimentele sunt prezentate cronologic, atunci se intelege ca doar Adam primise porunca. Asa ca mi se pare logic ca el sa poarte in primul rand aceasta vina.

Si in Noul Testament gasim mentionate responsabilitatile unui barbat in fata lui Dumnezeu. De exemplu, diaconii trebuiau "sa fie barbati ai unei singure neveste si sa stie sa-si carmuiasca bine copiii si casele lor. (1Tim.3:12)", iar 1Cor.11:3 se mentioneaza "ca barbatul este capul femeii".

Iar Adam a esuat lamentabil la acest capitol(de a carmui si de a fi cap).

Ultima modificare de MRU (09/06/11 07:52)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/06/11 08:28

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

MRU a scris:

Iar Adam a esuat lamentabil la acest capitol(de a carmui si de a fi cap).

eu nu as fi atat de categoric si chiar nu vorbesc in numele lui Adam. A fi "cap" nu inseamna a impune dictatorial propria dorinta. Chiar daca Dumnezeu s-a adresat doar barbatului in ceea ce priveste acel pom, facand abstractie de femeie, cum presupui, (desi, daca ma gandesc ca Dumnezeu privea pe Adam si pe Eva ca fiind un singur trup atunci inteleg ca prin formularea "om", El se adresa deopotriva amandurora) totusi Eva stia foarte bine ce a spus Dumnezeu cu privire la pom si la ei (in Geneza 3. 2-3, Eva vorbeste la plural). Deci se vede ca Adam discutase deja aceasta problema cu ea.

Acum, daca prin faptul ca Adam a lasat-o pe Eva sa aleaga ceea ce a dorit indiferent daca a fost sau nu de acord (desi din alegerea pe care a facut-o si el deduc ca erau amandoi "gand la gand cu bucurie") ar trebui sa se inteleaga incapacitatea lui de a conduce si de a fi cap, as adauga ca ar fi o intelegere gresita despre ce inseamna a fi un bun conducator deoarece, cum am spus mai sus, un bun conducator nu inseamna un bun dictator. ;)

Ultima modificare de zambezi (09/06/11 09:00)


09/06/11 08:53

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net