TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Eva Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Eva - prima femeie.
Cea creata direct de Dumnezeu.
Cred ca a fost cea mai frumoasa femeie de pe pamant ...
De ce a fost de fapt creata?

Si cand ne gandem la ea, ne gandim inevitabil la caderea in pacat. Dar oare doar atat este de spus despre ea?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

23/09/06 17:46

   
nascutinvingator
membru

Locatie: Craiova,Romania
Inregistat: 25/03/06
Avand in vedere ca era singura femeie cu siguranta  a fost si cea mai frumoasa...dar cand au crescut fiicele ei , au aparut si problemele...

_______________________________________
Mi s-a inradacinat credinta  ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata

23/09/06 21:19

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Eva a fost "ajutorul potrivit" pentru Adam. O mare  greşeală care se face este acuzarea Evei pentru căderea în păcat. Personal cred că Adam şi Eva au avut acelaş mod de gândire, în plus Adam nu era plecat la plimbare când Eva a păcătuit, el era lângă ea.


Cât despre apariţia problemelor ... odată cu trecerea timpului, o problemă nerezolvată la momentul potrivit se agravează şi creează alte prebleme :p


23/09/06 21:33

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Dacă ar fi să acordăm o importanţă aranjamentului logic în care este prezentată creaţia în Geneza, o să vedem că prima menţiune la om se face în legătură cu chipul şi asemănarea lui Dumnezeu:


Gen 1:
26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28. Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”


1.  De aici deduc că primul scop al lui Dumnezeu pentru care a făcut omul, care este menţionat în acest context atât cu partea bărbătească cât şi cu cea femeiască, ar fi pentru a oglindi chipul lui Dumnezeu. Dumnezeu a creat ceva care, mult mai specific decât restul creaţiei care îşi are şi ea partea ei în slăvirea Lui Dumnezeu, trebuia să amintească, să arate, să reprezinte clar pe Dumnezeu.

  Fiecare din cele două părţi care alcătuiesc singurul trup are anumite calităţi specifice de-ale lui Dumnezeu în ea. Pentru Eva se menţiona în mod deosebit mai sus frumuseţea. Dar nu ar fi totul. Poate ar fi de adăugat şi emotivitatea, sentimentele şi multe alte lucruri care fac parte din "pachetul" care defineşte feminitatea, dar care sunt de fapt trăsături ale lui Dumnezeu. (vezi sentimentul matern: "Chiar dacă o mamă şi-ar uita copiii..." (Is. 49:15)).

2.   Apoi, Eva îşi avea şi ea partea ei în gestionarea creaţiei. Chiar dacă în versetul 26 se foloseşte pronumele personal "el", în versetul 28 se întăreşte ideea de unitate în singurul trup (Gen. 2:24) prin folosirea verbelor la plural "umpleţi", "supuneţi", "stăpâniţi". Să nu uităm că în acest context apare şi cuvântul "Dumnezeu" care este un singular, cât şi "noastră" - idee de plural. Deci la fel avem "el" - pentru acordul cu substantivul om, dar şi pluralul din versetul următor pentru a întări ideea de un singur trup alcătuit de fapt din două entităţi care se şi întrepătrund dar se şi disting.

3.  Un alt rol amintit în ordinea logicii din Geneza este în înmulţirea oamenilor. Rol de procreere, adică din nou un fel de oglindire a Creatorului.

4.  Urmează în ordinea din Geneza partea cu ajutorul potrivit, pe care mulţi tind să o aducă prima în discuţie.


Gen 2:
18. Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”


  Ca de obicei, Satana suceşte Cuvântul lui Dumnezeu, încercând să minimalizeze ceea ce Dumnezeu a vrut să scoată în evidenţă mai întâi, ceea ce El acrezut că este mai important de adus în atenţie mai întâi.
  Este foarte real şi clar precizat rolul de ajutor al Evei, dar nu înţeleg de ce ne cramponăm de acest lucru şi le uităm pe celelalte. Pentru că Pavel a avut probleme cu femeile în contextul respectiv (1 Cor. 11:8,9)? Dacă cineva îşi depăşeşte atribuţiile, există totdeauna lucruri în scriptură care să-l / să o aducă cu picioarele pe pământ. Şi nu degeaba Pavel a trasat modelul pentru un episcop sau un diacon, cu scopul clar de a arăta ce calităţi preţuieşte Dumnezeu într-un bărbat (1 Tim 3: 2,8,12).
  Dar întodeauna vor exista oameni care vor folosi Cuvântul lui Dumnezeu ca scuză pentru micimea lor sufletească... (ÃŽmi pare rău că am ajuns la un astfel de topic să vorbesc despre aşa ceva, dar buba asta oricum s-ar fi spart mai târziu pe aici, aşa că hai să nu ne mai ascundem după deget, ci să o abordăm în faţă.)

Ultima modificare de Lupea_Filip (23/09/06 22:00)


23/09/06 21:50

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Oricum ... în perioada când a trăit Pavel rolul femeilor era doar acela de a se îngriji de nevoile casei, ele neavând nici un rol în societate. Cu toate acestea este bine ştiut faptul că "în spatele marilor bărbaţi ai istoriei au fost femei şi mai puternice" ...

23/09/06 21:59

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Lupea_Filip a scris:

Ca de obicei, Satana suceşte Cuvântul lui Dumnezeu, încercând să minimalizeze ceea ce Dumnezeu a vrut să scoată în evidenţă mai întâi, ceea ce El acrezut că este mai important de adus în atenţie mai întâi.
  Este foarte real şi clar precizat rolul de ajutor al Evei, [...]

  Mi-e cam aiurea să mă citez pe mine însumi, dar vreau să fac precizarea că am văzut mesajul lui Seraphim de dinaintea mesajului meu abia după ce am postat. Nu mă refer la ce a scris el acolo, ci la cei care se folosesc de respectivul verset pentru a se ridica în ochii lor înşişi undeva deasupra femeilor, lucru pe care eu nu cred că Dumnezeu l-ar fi intenţionat. Eu cred că Dumnezeu a intenţionat autoritate, nu superioritate. Şi dacă e să judecăm ce înseamnă autoritatea în ochii lui Dumnezeu, mai degrabă ar fi ceva de ne-dorit, datorită implicaţiilor şi consecinţelor pe care le poartă în ochii lui Dumnezeu...

Ultima modificare de Lupea_Filip (23/09/06 22:22)


23/09/06 22:21

Site web  
mirella
membru

Locatie: Knoxville- TN
Inregistat: 18/03/05
asta a fost o parte din lectia ce am predat'o la copiii din grupa mea la scoala duminicala:

Dumnezeu ia os din oasele lui Adam şi carne din carnea lui Adam, închide operaţia şi o face pe Eva, adică partea feminină. In aşa fel a fost făcută Eva.De la creaţie este scris şi într-o împrejurare şi Isus Hristos spune că omul va lăsa pe mama sa pe tatăl său şi se va lipi de nevasta lui. Nu ne-a arătat că nevasta se va lipi de bărbatul ei. Apoi ne spune că cei doi vor fi un singur trup. Când Adam s-a trezit lângă el era frumoasa Eva, cu care el a avut multă bucurie, mângâiere şi era fericit că are un ajutor potrivit. Eva era deja matură, de vârsta lui, vorbea ca el, avea aceleaşi calităţi umane. O bucurie nespus de mare, avea cu cine comunica. Amândoi comunicau cu Dumnezeu, comunicau între ei. Adam nu se satură povestind Evei despre marea lucrare pe care o făcuse cu Dumnezeu, cum el a pus nume la fiecare vietate de pe pământ, de sub pământ, din apă, din aer, la toate plantele, la toate vieţuitoarele mărilor şi oceanelor, la toate plantele de la fundul mărilor şi oceanelor. Eva rămânea adânc impresionată de această mare realizare pe care o avusese Adam.
Dar această fericire n-a ţinut mult timp, căci vrăjmaşul lor era Satana, care nu dormea şi avea plan ca să-i câştige pe Adam şi pe Eva, căci în aşa fel toţi urmaşii lor vor fi un popor al lui şi va avea o împărăţie veşnică cu slujitorii creaţi de Dumnezeu. Atunci Satana hotărăşte să aibă intelegeri cu Eva şi nu cu Adam. Din pricină că Adam era mult mai aproape de Dumnezeu, a lucrat împreună cu Dumnezeu, are o înţelepciune grozav de mare, a fost în stare să aibă în memoria lui o mare enciclopedie a faunei, florei, a bogăţiilor subterane şi să ţină totul în supunere, cu alte cuvinte este împărat pe pământ, este călăuzit de Dumnezeu. Are o vedere puternică, a văzut toate bogăţiile aşezate de Dumnezeu în pământ, cunoaşte totul. Atunci Satana după calculele lui se opreşte la Eva şi aici el are succes, dar succesul lui este pe o vreme scurtă. Satana intră în trupul unui şarpe cu o frumuseţe deosebită, cu înţelepciune înaltă, fiind mascat cu o blândeţe fină. Se înfăţişează Evei, vorbind într-o limbă înţeleasă de ea. Eva văzând înţelepciunea lui şi blândeţea a stat de vorbă cu el, cu atât mai mult a facut intelegeri cu el. Dar nu şi-a dat seama că intelegerile sunt în favoarea Satanei. In timpul  acesta Adam nu era departe de Eva, dar n-a fost deranjat, a avut toată încrederea în Eva că doar îi este soţie, îi este un ajutor potrivit şi nu va putea face ceva rău pentru el, adică pentru Adam. Cu atât mai mult că Adam ştia bine că Eva ştie totul, a vorbit nu odată cu Dumnezeu, cunoaşte Poruncile Lui.
Adam nu s-a gândit că trebuie să vegheze asupra Evei, să analizeze tot ce spune şi ce propune Eva în lumina Poruncilor lui Dumnezeu. In acest moment Adam admite o slăbiciune, o prea mare încredere în ajutorul lui potrivit. Adam a uitat că Eva îi este ajutorul lui şi nu superiorul lui. Aceste greşeli l-a costat pe Adam viaţa. Orice neascultare de Dumnezeu te costă viaţa.  desigur că a fost curioasă ca orice femeie să ştie totul, ca să vină în faţa lui Adam spunându-i că prin ea a putut cunoaşte binele şi răul. In Eva s-a născut planul de-a deveni stăpână pe Adam, că prin ea s-a descoperit marea taină a cunoaşterii binelui şi râului. Adam devine robul Evei. Cel întâi făcut de Dumnezeu devine al doilea. Şi în această situaţie Eva devine superioară lui Adam. Dorinţa de-a deveni superioară lui Adam a făcut-o pe Eva să semneze contractul cu Satana şi să mănânce din fructul pomului interzis de Dumnezeu, numai cu condiţia că ea va cunoaşte binele şi răul. Această dorinţă arde în toate femeile de-a deveni superioare bărbaţilor, dar să ştim că aceasta este dorinţă care vine nu de la Dumnezeu, ci de la Satana. Dorinţa Evei a fost să cunoască binele şi răul, căci Adam nu cunoştea răul. Dar după cum vedem Satana nu se opreşte aici. Continuă intelegerile cu Eva, ca ea să-l convingă şi pe Adam că e bine să guste din acest fruct al pomului oprit pentru a avea o cunoştinţă mai largă. Satana se temea că dacă Adam nu gustă din acest fruct al pomului oprit,dar gustă numai Eva, atunci Eva va fi distrusă şi lui Adam Dumnezeu poate să-i facă un alt ajutor, atunci Satana rămâne învins. Dar Satana a ştiut că Dumnezeu a poruncit ca Adam şi Eva să nască fii şi fiice şi să stăpânească totul. Satana dorea să ia de la Adam dreptul de-a fi stăpân a tot ce a creat Dumnezeu pe pământ.

Ultima modificare de mirella (13/06/07 09:31)


_______________________________________
"Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13

13/06/07 09:30

   
redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

april a scris:

Eva - prima femeie. Cea creata direct de Dumnezeu.
Cred ca a fost cea mai frumoasa femeie de pe pamant ...
De ce a fost de fapt creata?

Si cand ne gandem la ea, ne gandim inevitabil la caderea in pacat. Dar oare doar atat este de spus despre ea?

Daca nu era ea poate ca omul nu era asa de repede izgonit din rai?

Oricum mintea omului a fost creata nu ca si cea a unui robot care urmeaza sec niste comenzi ci pentru a putea deosebi binele de rau.

In general cam toate lucrurile se vad in contrast. Daca nu ar fi raul cum am putea sa vedem binele?

Daca am vedea monocolor cum am putea sa deosebim alte culori?

Atat omul cat si femeia au fost perfect creati din toate punctele de vedere, alegerile lor au fost gresite, iar acestea i-au dus pe cai gresite.

Acelasi lucru este valabil si la noi.


03/07/07 01:01

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07

redgreeneyes a scris:

Daca nu era ea poate ca omul nu era asa de repede izgonit din rai?

Adam daca era intelept nu trebuia sa accepte fructul din mana Evei. Dar, bine merci, mananca...si cand vine Dumnezeu si il intreaba...,ce face Adam? Arunca vina pe Eva! Nu si-a recunoscut vina lui, ci a cautat sa se scape pe el [egoist, nu?]
Eva a fost inselata de insusi satan...dar Adam? [credul rau ]


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

03/07/07 02:25

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Mi mi se pare interesant faptul că Eva nu a fost de faţă când Dumnezeu i-a dat porunca lui Adam de a nu mânca din pomul cunoştinţei binelui şi răului.Ea a fost "întocmită" ceva mai târziu.Mă întreb dacă Satan a sesizat acest lucru şi de aceea
a venit la ea să o ispitească.

Este foarte posibil ca Adam să-i fi spus,dar nu e tot una cu şi atunci când Dumnezeu spune El însuşi.Credeţi a avut vreo influienţă asupra ei faptul că a aflat de poruncă prin "intermediari"?


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

06/03/09 11:54

Site web  
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07

the_stranger a scris:

Credeţi a avut vreo influienţă asupra ei faptul că a aflat de poruncă prin "intermediari"?
E posibil. Exista genul de oameni care trebuie sa stie ff clar de ce anume sa faca un anumit lucru, de ce sa procedeze intr-un fel anume , de ce sa se duca nu stiu unde .. acel tip de oameni care trebuie sa fie lamuriti din toate punctele de vedere si sub toate aspectele cand li se da o sarcina sau li se face vreo sugestie , insa cel mai important pt astfel de oameni, este persoana din partea careia vine porunca, respectiva sugestia etc . Ma gandesc ca, exista mari sanse, ca Eva sa fi fost o astfel de persoana , dar poate ma insel. Poate are careva un temei biblic la asta :) .

Sincer, nu m-am gandit la faptul ca , s-ar putea ca Satan a ispitit-o tocmai pe ea, datorita faptului ca ea nu a fost prezenta cand Dumnezeu a dat porunca conform careia Adam sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului. Am putea fi tentati sa spunem , ca porunca i-ar fi sunat doar lui Adam, dat fiind faptul ca Eva nu era de fata .. desi stim ca nu este asa.

Ultima modificare de flory (06/03/09 12:42)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

06/03/09 12:41

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

the_stranger a scris:

Credeţi a avut vreo influienţă asupra ei faptul că a aflat de poruncă prin "intermediari"?

Geneza 3:2-3 "Femeia a raspuns sarpelui: Putem sa mancam din rodul tuturor pomilor din gradina. Dar despre rodul pomului din mijlocul gradinii, Dumnezeu a zis: ~Sa nu mancati din el, si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti.~"
Ea stia foarte bine ce a spus Dumnezeu ,de asta nici sarpele nu pune la indoiala ce zice ea .. cred ca Eva era mai usor de prostit ,atat .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

06/03/09 15:19

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Genesa 2

20.Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.
21.     Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne.
22.     Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.
23.     Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.
24.     De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup. 

Dumnezeu a luat o coasta din Adam si a facut-o pe Eva. Atunci cand barbatul este necasatorit el nu este intreg pana nu se casatoreste cu o femeie: "se va uni cu femeia si amandoi vor fi un singur trup". Ce ziceti de asta?


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

07/03/09 01:18

Site web  
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
Oare daca sarpele ar fi venit prima data la Adam,el ar fi refuzat sa manance din fruct?

27/03/09 16:12

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07

lorre a scris:

Oare daca sarpele ar fi venit prima data la Adam,el ar fi refuzat sa manance din fruct?

io ii ziceam sarpelui sa manance el ... ii spuneam ... : " papa tu ... prostule !!! "


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

27/03/09 16:20

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Nu e vina Evei. E vina lui Adam. Hai baiete: inghite in sec. Da. A fost vina lui Adam. Exista dovezi puternice care sustin faptul ca Adam nu a invatat-o pe Eva asa cum trebuie din Cuvantul lui Dumnezeu. Adica nu i-a spus asa cum a fost el invatat. Dumnezeu a stiut ca Adam va avea probleme cu comunicarea, se vede si azi, de aceea l-a pus sa numeasca animalele ca sa isi dea drumul la gura. Cand Eva a venit, el a strigat niste cuvinte. Din pacate au fost ultimele cuvinte pentru ca in cap. urmator tace Adam si incepe sarpele sa vorbeasca.

De asemenea, femeia e mai inteligenta si mai acuta spiritual. Ajutorul barbatului e acesta: femeia e mai deschisa la raza lui Dumnezeu de lumina decat barbatul. Observa ca Eva era tot timpul pe langa copacul vietii sau a cunostintei. Ea era mai aproape de lucrurile spirituale decat Adam. Dar sa vedem unde a gresit Adam.

Dovada clara ca Adam nu a invatat-o pe Eva sta in faptul ca sarpele cand a venit la Eva a intrebat-o: El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: „Sa nu mîncati din toti pomii din gradina?” iar ea a zis:  Femeia a raspuns sarpelui: „Putem sa mîncam din rodul tuturor pomilor din gradina.”

Eva nu era creata cand Dumnezeu i-a spus lui Adam ce si cum, uite ce a spus Dumnezeu:

Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poti sa manînci dupa placere din orice pom din gradina;[...] Diavolul a uitat aceste cuvinte in mod intentionat, cuvinte care exprima generozitatea lui Dumnezeu. Eva nu a stiut sa raspunda corect si e vina lui Adam. Hai baieti ca putem!

Este clar ca Adam era cam tont. O relatie sau o casnicie se destrama datorita barbatului de obicei. O femeie trebuie invatata din Cuvant cu blandete si autoritate. Isus e centrul relatiei perfecte.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (17/07/09 21:08)


17/07/09 21:06

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

Turcu Ovidiu a scris:


Este clar ca Adam era cam tont. .


Eiiii, poate doar indragostit, nu trecuse luna de miere, cine stie. ;)

Eva a gresit acceptand discutia cu sarpele . O porunca era aceea de a pazi gradina, deci sa dea afara intrusii , inclusiv "sarpele", astfel taia raul de la radacina.

Ultima modificare de maria_t (20/07/09 01:45)


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

20/07/09 01:44

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

Ajutorul barbatului e acesta: femeia e mai deschisa la raza lui Dumnezeu de lumina decat barbatul. Observa ca Eva era tot timpul pe langa copacul vietii sau a cunostintei. Ea era mai aproape de lucrurile spirituale decat Adam. Dar sa vedem unde a gresit Adam.

Pomul vietii era una, iar pomul cunostintei era alta.
Eventual pomul vietii suunt lucruri spirituale, iar pomul cunostintei lucruri firesti.

Din pacate ea era mai aproape de cele firesti. era mai sensibila la acestea. De aceea ea vede pomul cunostintei in prim plan, desi se spune ca in mijlocul gradinii era pomul vietii, ea vede mijlocul gradinii acolo unde era pomul cunostintei.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

24/05/11 21:09

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07

april a scris:

Eva - prima femeie.
Cea creata direct de Dumnezeu.
Cred ca a fost cea mai frumoasa femeie de pe pamant ...
De ce a fost de fapt creata?

Si cand ne gandem la ea, ne gandim inevitabil la caderea in pacat. Dar oare doar atat este de spus despre ea?

as spune ceva dar nu doar despre ea ci si despre barbatul ei. le era rusine de faptul ca nu au ascultat si au gresit. pedeapsa a fost alungarea din Gradina Edenului.


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

18/11/14 02:20

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net