TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Educatie si scoala/Bunele maniere Moderat de antonela, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
felicitari underzero si magdy:)

26/08/08 16:31

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
de ce? ce imi dai? :D

26/08/08 16:34

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
dar numai in restaurant se pune asa problema,nu?

26/08/08 17:52

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
da...

26/08/08 18:09

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
eu stiu ca e politicos sa dai prioritate oricand femeii cand e vorba de intratul/iesit pe o usa. bine, exceptie cazurile in care sunt pericole sau chestii de genul.

UnderZero a scris:

Eu stiu ca barbatul..cica sa o protejeze de priviri indiscrete ;)

under, priviri indiscrete poti intalni si pe strada :P

Magdy a scris:

Bărbatul intră primul în restaurant....ca să-i trântească femeii uşa în nas dacă preţurile sunt ridicate. :D :D :D

ce superman o fi sa vada preturile din usa? :))) ..alea de pe meniu ma refer. oricum restaurantele scumpe nu prea practica preturi 'la vedere' ca sa mai aiba totusi sanse la clienti :D

Ultima modificare de shoricel (26/08/08 18:12)

26/08/08 18:11

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

shoricel a scris:

under, priviri indiscrete poti intalni si pe strada :P

Dreptate mare ai, monsieur...De-aia imi plac batausii :D :D :D :D :D :D

Ultima modificare de UnderZero (26/08/08 18:51)

26/08/08 18:44

shoricel
membru

drept ii, cateodata chiar merita o cafteala buna aia care arunca cu nesimtire astfel de priviri ;)

26/08/08 18:49

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Fara suparare, insa cand circul cu masina in Romania, imi tremura mainile de-a dreptul. Nu stiu care sunt mai putin manierati: soferii sau pietonii.

23/09/08 21:46

shoricel
membru

sofer esti atata timp cat esti la volan. chiar daca ai permis, si mergi pe jos, esti numit pieton pana ca ce intorci in cutiutza pe rotize :D deci, astea doua nu sunt categorii care sa distinga manieratii de mai putin manieratii ;) :P
:D:D:D
[mesaj cu incarcatura ridicata de (h)umor :))) ]

Ultima modificare de shoricel (23/09/08 21:56)

23/09/08 21:55

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
Spuneati in paginile anterioare ca nu e politicos sa pupi pe cineva in public. Ei...aici in Franta unde am "harul" sa traiesc:((cand se saluta oamenii daca sunt cunostinte se pupa pe amandoi obrajii...eu nu prea inghit chestia asta.La mine acasa nu se avea obiceiul acesta...si cred ca se ia ca lipsa de bune maniere faptul ca prefer sa salut de la o anumita distanta. Mai ales la biserica unde trebuie sa pupi 50 de persoane cel putin. Ai impresia ca te mariti in fiecare duminica:))

04/12/08 01:12

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Urasc nou moda de "pyjamale" adica track-suit si ca un fel de bosqetar. Doamne ai mila de ei.

04/12/08 01:35

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Este ceea ce se numeste zona de comfort si zona intima. Si aceste zone difera de la o cultura la alta. Daca latinii sau orientalii prefera contactul fizic (imbratisare sau sarutare) in semn de apreciere fata de cineva asa ceva este considerat lipsit de decenta in culturile "reci" precum cea anglo-saxona sau japoneza.

04/12/08 01:36

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Nu chiar, sunt persoane care sa imbrac sa fie bad boys sau uni mai sensitivi. Nu e vorba de persoane de culoare negri ca am avut destuli prieteni negri :D
In fine ei sa imbrac asa sa dea o imaginea rebela cu track-suit, hai in irlanda si iti arat, sa numesc scumbags :(

04/12/08 01:47

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05

+Archangel+ a scris:

Daca latinii sau orientalii prefera contactul fizic (imbratisare sau sarutare) in semn de apreciere fata de cineva asa ceva este considerat lipsit de decenta in culturile "reci" precum cea anglo-saxona sau japoneza.

Daca mergi in Japonia si incepi din start sa vorbesti despre familia ta si despre necazurile tale nu vor da doi bani pe tine. Nu e politicos sa vorbeste despre familia ta timp de vreo 6 luni pana atunci vorbesti doar despre realizarile tale si ce urmeaza sa mai faci. Cat despre contactul fizic practic nu exista.

04/12/08 02:50

Site web  
dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
Ai foarte mare dreptate Larisa! Ceva mai urat...

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

09/06/09 17:52

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
Stiam ca in mijloace de transport in comun,este frumos [daca esti tanar si/sau baiat] sa oferi locul tau unui batran/unei doamne.Asta se intampla cam rar.
Acum 3 saptamani eram in metrou,si era un nene mai batran,tigan,fara loc..si se ducea de la om la om si ii zicea "Lasa-ma pe mine sa stau jos!Sunt batran.."etc.
I-a luat ceva vreme sa convinga pe cineva,dar si el a fost cam neserios,a cerut chestia asta chiar si unei doamne mai in varsta. :rolleyes:

10/06/09 15:22

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
Lorre,prin Suceava sunt unii pensionari care au gratis la autobuz şi din lipsă de ocupaţie se plimbă toată ziua cu el.Păi dacă un elev plăteşte săracu' 45 lei pt abonament,eu zic că măcar are dreptul să stea jos.

Eu nu am abonament şi m-am ridicat de câteva ori să cedez locul persoane mai bătrâne,dar când am văzut că unele tănţi îşi cer dreptul să stea jos de parcă ar fi plătit bilet,prefer să mă uit pe geam şi să le las în picioare.

Acum las locul doar dacă se vede pe faţa vreunei bătrâne că e bolnavă sau că are treabă cu adevărat prin oraş.

10/06/09 16:06

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

+Archangel+ a scris:

asa ceva este considerat lipsit de decenta in culturile "reci" precum cea anglo-saxona

Duminica, am fost in vizita la o familie de englezi si au fost foarte calzi. E drept ca erau crestini, dar cred ca "bunele maniere" sunt in schimbare.

10/06/09 20:02

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
CUM TREBUIE SA ARATE TINUTA TA !

1.  Pentru barbati, fata barbierita este cartea de vizita.Daca vrei sa fii placut intr-o relatie, barbiereste-te in fiecare zi.
   2. Oricare ar fi tipul tunsorii parul trebuie sa fie ordonat.
   3. Unghiile trebuie taiate saptamanal. Negrul de sub ele e unul din cele mai respingatoare lucruri.
   4. Dintii trebuie sa fie nu doar albi si fara resturi alimentare, ci si ingrijiti stomatologic.
   5. Mirosul de transpiratie sau cel care iese din gura este "dinamita" curata pentru relatiile sociale. Mirosul de transpiratie nu se indeparteaza prin sapun, ci cu apa si sapun. Spray-ul se foloseste doar pe pielea proaspat spalata si foarte delicat.
   6. Ciorapii se schimba ori de cate ori prind mirosul transpiratiei.
   7. Pantofii vor fi intodeauna curatati de noroi sau praf. Pantofii uzati dau un aer de... trei parale. Atat vor da si altii pe tine.
   8. Batista trebuie sa nu-ti lipseasca din buzunar.
   9. Ochii nu se curata cu mana, ci cu o batista curata.
  10. Pieptanatul in public este o necuviinta, precum si scobitul in ureche.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index2.html

01/07/09 11:51

antonela
Moderator

CARE TREBUIE SA FIE SALUTUL TAU !

1. Punctualitatea e o forma de respect. Cand mergi intr-o vizita, nu sosi niciodata inainte cu nici un minut, mai bine sa ajungi cu 3 minute mai tarziu.

2. Salutul verbal este insotit intodeauna de inclinarea capului, ce trebuie sa fie ampla, nu zgarcita. Cand saluti pe cineva, priveste-l in ochi !

3. In vizita la necunoscuti sau la persoane mai putin apropiate nu se permite sa duci altceva decat flori. Si sa fie fara sot.

4. Cand intri, manifesta-ti intentia de a te descalta, din respect pentru curatenia gazdei. Dar nu te descalta decat atunci cand sesizezi ca ea accepta. Pentru unele gazde, descaltatul oaspetilor este o jignire.

5. Cel care intra intr-un cerc, saluta primul. O singura data pe toata lumea si nu repeta salutul pentru ce-i ce raspund cu intarziere.

6. Nici o femeie nu se ridica in picioare sa dea mana cu un barbat. Si nici un barbat nu da mana sezand unei femei.

7. Stransul mainii se efectueaza scurt si ferm. Nu este permis sa retii mana cuiva.

8. Prezentarile se fac in ordinea importantei: pe cel mai insemnat il prezinti primul.

9. Daca un barbat mai in varsta ii cedeaza locul unei tinere in aglomeratie, ea este obligata sa accepte.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index3.html

10/07/09 15:11

antonela
Moderator

CUM TREBUIE SA FIE O CONVORBIRE TELEFONICA !

1. O convorbire conventionala nu trebuie sa depaseasca 5 minute

2. Nu este recomandat a se telefona inainte de 10 dimineata, intre orele 13-17 si dupa ora 21, cu exceptia celor apropiati.

3. Nu esti dator sa asculti pe orice "nauc". Scuza-te politicos, dar ferm, dupa care instiintandu-l ca trebuie sa inchizi telefonul, esti liber sa asezi receptorul in furca chiar daca celalalt nu a terminat.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index4.html

11/07/09 14:56

antonela
Moderator

CUM TREBUIE SA MANANCI !

1. Nu insista cu privirea la vreun fel de mancare ce nu ti se ofera.

2. Stai cat mai aproape de masa, ca sa nu cada firimituri. Sezi pe tot scaunul, nu doar pe marginea lui.

3. Sa nu ceri nimic de mancare, chiar daca au uitat sa te intrebe daca esti flamand.

4. Nimeni nu pune mana pe lingura si serveste inaintea gazdei.

5. Nu cauta si nu lua bucata cea mare.

6. Nu privi in farfuria nimanui.

7. Coatele nu se sprijina pe masa, ci stau cat mai stranse langa corp.

8. Degetele nu se baga niciodata in farfurie.

9. Se mananca tot din farfurie, fara a se lasa nimic. Dar, sub nici o forma nu se face farfuria "luna" cu o bucata de paine.

10. Nu se toarna niciodata intr-un pahar care nu este complet gol.

11. Interzis a se clati cu ultima sau penultima inghititura de bautura, oricare ar fi ea.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index5.html

12/07/09 13:57

antonela
Moderator

CUM TREBUIE SA VORBESTI CU CINEVA !

1. Evitati sa incepeti majoritatea frazelor cu "Eu" si "Am...". V-ar pune intr-o lumina nefavorabila. Ar parea ca in mijlocul lucrurilor va situati dv., adica ati fi in centrul pamantului.

2. Nu monopolizati discutia. Chiar daca aveti talent de povestitor, e oare un motiv sa vorbiti neintrerupt intreaga seara?

3. Nu trageti concluzii dupa fiecare afirmatie a interlocuitorilor dv., si evitati generalitatile.

4. Vorbirea iute, trancaneala repetata, monotona a aceleiasi idei, fie ea chiar geniala, toate duc la rezultate sigure - ignorarea dv. !

5. Aveti dreptate. Nu o data, ci de 1 suta de ori. Cu toate acestea nu intrerupeti vorbitorul.

6. In timp ce-i vorbiti interlocutorului, priviti-l in ochi, privirea in laturi sau aiurea creeaza impresia de om nesincer sau distrat.

7. Nu va aprindeti in toiul discutiei si nu promiteti lucruri pe care nu le puteti indeplini, veti fi socotit ca un om usuratic.

8. Nu contraziceti de dragul originalitatii, nu aprobati lucruri de care sunteti nesigur.

9. Adversarul a avut mai multe argumente, in plus e mult mai documentat. Deci ati fost invins pe "campul de bataie" al vorbei. Nu va parasiti interlocutorul cu aer de om jignit. Intrerupeti discutia politicos sau - ceea ce e mai greu - lasati-va convins.

10. In conversatiile in grup, vorbeste tu mai putin decat ceilalti. A vorbi putin, nu inseamna incultura sau prostie ci, taria personalitatii.

11. Nu pune niciodata intrebari cu privire la aspecte negative ce apartin partenerului de conversatie sau vreunei persoane mult mai apropiate acestuia.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index6.html

13/07/09 20:33

antonela
Moderator

CASATORIE - EA !

1. Curatenia caminului se obtine cu eforturi permanente. Lustruirea unui parchet cere timp si energie. Atunci aparitia lui, cu pantofii murdari, plini de noroi, pe parchetul lustruit iti produce o senzatie de anihilare a straduintelor depuse

2. De ani de zile il rogi sa nu mai fumeze, mai ales in dormitor. El puncteaza parchetul cu scrum. E un fel de dezinteres.

3. Fiecare om are cate o pasiune. El insa exagereaza. Din primavara si pana in toamna e plecat de duminica la vanatoare, pescuit, fotbal, etc. Timp de sotie, copii, rude, nu are. E casatorit doar iarna? Atunci in schimb nu-l misti din fata televizorului.

4. Sa deschida ochii. Ea are o rochie noua. El s-o aprecieze primul. Doar pentru el si-a facut-o ! Are o coafura noua, care o prinde. El nici nu observa.

5. A uitat sa o rasfete. O femeie se doreste alintata. O floare, o bomboana, un compliment. Poate chiar altceva.

sursa: http://www.bunele-maniere.go.ro/index7.html

14/07/09 21:29

antonela
Moderator

Bunele maniere la masa in familie   

Chiar daca suntem numai in familie, este bine sa ne invatam sa respectam si masa zilnica prin bune maniere si aspect deosebit si nu exigent. Daca luam masa in familie zi de zi, asta nu inseamna ca ceilalti membrii vor trece cu vederea fata de masa patata, ori painea rupta si aruncata pe masa...

• Invitatii sau membrii familiei ar trebui sa stea la distante de 50 cm unul fata de celalalt.

• Se poate renunta la cea de-a doua farfurie, cea de dedesubt;

• Bolurile (castronasele) pentru supa limpede nu se pun de la inceput pe masa ci se aduc odata cu supiera.

• Tacamurile se pot pune si pe suportul destinat lor care va fi asezat la dreapta farfuriilor. • Pe suport sunt asezate, in dreapta, cutitul, cu partea taioasa spre farfurie, si in stanga lui furculita cu dintii in jos.

• Lingura si linguritele pentru desert vor fi asezate in fata farfuriei. Daca se utilizeaza suportul de tacamuri, servetelul va sta la stanga, direct pe fata de masa. Tot in fata farfuriilor, spre drapta, este si locul paharelor.

• Trei tipuri de pahare sunt obligatorii - de tuica, de vin (paharul de vin rosu e ceva mai mic decat cel de vin alb) si de apa. Retineti ca ele trebuie sa faca parte din acelasi serviciu.

• Dupa folosire, paharele de tuica se iau dupa masa pentru a nu persista mirosul neplacut degajat de acestea. Se foloseste o tava in acest scop si nu degetele.

• Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Paharele speciale se gasesc pe o masa separata, pe o tava, si fiecare invitat se serveste cu ce-i place. Sticlele stau si ele la indemana, pe o alta tava. Sampania si coniacul nu se servesc decat la sfarsitul mesei.

• Sticlele de vin si apa vor fi dispuse simetric pe masa, la indemana barbatilor care fac oficiul de a servi bauturile. Apele minerale se servesc in sticlele lor originale ca si vinurile straine.

• Florile trebuie puse in vaze joase ca sa nu-i impiedice pe meseni sa se vada.

• Nu se pune pe masa decat ceea ce poate servi la o intrebuintare imediata pentru a nu aglomera masa, in afara de solnite si recipientele pentru piper - cate una la 3-4 persoane.

• Pentru recipiente fara capac perforat se vor pune lingurite langa ele pentru a nu se folosi cutitele. Alte condimente se vor aduce numai la cerere.

• Pentru sosuri se foloseste o sosiera. Atentie: sosul nu se pune nici pe friptura dar nici pe piure sau pe alte garnituri (macaroane, sote de legume etc) deoarece e inestetic. Sosul se pune in farfurie si se moaie in el bucatelele de carne taiate pe rand. Odata intrebuintata sosiera va fi luata de pe masa.

• Salata se serveste in castronele separate, pentru fiecare invitat in parte. Cind friptura este taiata la masa, gazda trebuie sa aiba la indemana tacamuri speciale. E de preferat insa ca aceasta operatie sa fie facuta in prealabil, iar friptura sa fie prezentata felii, pe frunze de salata.

• Scobitorile nu-si au locul pe masa pentru ca nu se folosesc in public.

sursa: http://www.muresonline.ro/ro/bune_manie ... asa_ac.asp

04/08/09 16:32

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la