TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Secte si erezii Moderat de +Archangel+, Old Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 14
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

silviu-o a scris:

Aici se refarea la Biserica sobornicească si apostoleasca pe care a întemeiat-o si pe care porţile Iadului nu au biruit-o vreme de doua milenii.Deci a avut continuitate, daca e sa dam crezare Mantuitorului.

    Ah, era să zic că eşti om după inima mea (sper că asta nu te scade prea mult în ochii tăi), ai dat şi tu un citat din Biblie. Din păcate şi Diavolul de faţă cu Isus a dat citate trunchiate sau aiurea. Ca să nu te mai acuz că iară ai început să fabulezi, te rog arată-mi unde scrie mai departe în citatul dat de tine ceva despre biserica sobornicească şi apostolească. Ca să nu mai vorbesc de cea ortodoxă. Că probabil în Biblia mea sectară cineva a şters cu guma acele pasaje care sunt sigur că la tine în Biblie apar.
   Aştept cu interes şi versiunea de Biblie din care o să-mi citezi ca răspuns la întrebarea pe care ţi-am pus-o.

  De fapt, ce zic eu, vorbesc prostii. ÃŽncă nu m-am învăţat minte. Aştept cu interes de fapt să văd cum vei fenta un răspuns clar la această întrebare.


silviu-o a scris:

Daca UNUL singur din o suta de persoane care citesc ce scriu aici, ÃŽNCEARCA doar, incearca (poate nu va reusi) sa-si pună altfel problema privind adevarul scriptural, altfel decat cum a fost invaţat la Adunarea lui, iar ceilalti 99 răman in ,,certitudinile” lor, inseamnă deja ca nu am scris degeaba aici.

  Statistic, dragul meu, cei care fug de ortodoxie şi mai ales de preoţimea ortodoxă, ca dracul de tămâie, sunt ceva mai mulţi decât cei care ajung să părăsească "sectanţii" şi să revină înapoi la biserica mumă care îi plimbă după aceea ca pe nişte trofee, că nu au cu ce să se laude decât cu recuperarea "rătăciţilor". Iar în rest, rămân la fel. Şi ce "la fel"! Vai de el!

   Dacă statisticile nu ar fi aşa, nu ar mai fi atâta gargară din partea preoţilor ortodocşi la înfiinţarea unor adunări locale de sectanţi prin "domeniile lor" (i-auzi, s-au trezit proprietari peste sufletele altor oameni! Formula capitalistă "I'm working this side of the street" îţi spune ceva?), şi nu ar mai plăti beţivi ca să-i bată pe cei care "îi înşeală pe oameni" când le deschid ochii cu ce gunoaie şi cu ce învăţături au de-a face. Popa plăteşte bătăuşii.
   Hm, oare cine i-a plătit pe soldaţii romani să mintă în legătură cu învierea lui Isus? Cine au fost cei care L-au dat pe Isus în mâinile romanilor... Hmm... ia să vedem în Biblia mea falsă... ia te uită! CLERUL! culmea! Cei care trebuiau să fie modele de grijă şi dragoste!
  Dar ce zic eu, aia a fost în vechime. Acum nu se mai repetă aşa ceva. Nu! Nicidecum! Clerul ortodox e cel mai cinstit şi mai plin de dragoste cler din lume! Vivat ortodoxia! Fraţilor, Silviu-o are dreptate! Fugiţi în sânul bisericii mumă, că abia vă aşteaptă ca să mai sugă ceva şi de pe voi, că nu-i satură Dumnezeu de nesătui ce sunt! Asta-i roade de fapt pe cei de la vărful ortodoxiei! Banul! Mamona! Ochiul dracului! De aia s-au şi separat de curând mitropoliile în Ardeal!
   Hai, fuga, fuguţa, că vă aşteaptă. Se acceptă şi plata în rate, în natură sau cu cardul - pentru cei care au.


27/03/07 15:43

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Filip a scris:

Ah, era să zic că eşti om după inima mea (sper că asta nu te scade prea mult în ochii tăi), ai dat şi tu un citat din Biblie. Din păcate şi Diavolul de faţă cu Isus a dat citate trunchiate sau aiurea. Ca să nu te mai acuz că iară ai început să fabulezi, te rog arată-mi unde scrie mai departe în citatul dat de tine ceva despre biserica sobornicească şi apostolească. Ca să nu mai vorbesc de cea ortodoxă.

       Termeni de sobor (soborũ-slavonă) si apostol (apostolũ-slavonă) sunt intrati mai recent in vocabularul bisericesc si semnifica adunare, respectiv ucenic. Sobornicesc apare si in traducerea lui Cornilescu pentru epistolele mici, iar ,,apostol' e folosit in 85 de cazuri pe tot cuprinsul scripturii. Era firesc ca Biserica sa capete atributele acestea. Deci si Cornilescu a folosit termeni care nu existau la data respectivă. Termenul de ortodox (orthos doxa-greaca) e folosit indeosebi dupa marea Schisma (1054) pentru a marca  deosebirea de crestinismul apusean.


Filip a scris:

De fapt, ce zic eu, vorbesc prostii. ÃŽncă nu m-am învăţat minte. Aştept cu interes de fapt să văd cum vei fenta un răspuns clar la această întrebare.

Un om cu  frica de Dumnezeu si precaut nu se hazardeaza in presupozitii de genul acesta!!! Un om cu frica de Dumnezeu se apropie cu inima deschisa de toţi.


Filip a scris:

Statistic, dragul meu, cei care fug de ortodoxie şi mai ales de preoţimea ortodoxă, ca dracul de tămâie, sunt ceva mai mulţi decât cei care ajung să părăsească "sectanţii" şi să revină înapoi la biserica mumă care îi plimbă după aceea ca pe nişte trofee, că nu au cu ce să se laude decât cu recuperarea "rătăciţilor". Iar în rest, rămân la fel. Şi ce "la fel"! Vai de el!

La prima remarca iti dau dreptate. Numarul adeptilor religiilor traditionale (ortodoxa, unita, catolică) a scazut. Daca comparam intervalul  dintre ultimele doua recensaminte, 1992-2002 vom vedea ca numarul adeptilor sectanti a crescut  cu peste 20% in Romania (e cazul Martorilor lui Iehova, crestinilor dupa evanghelie si penticostalilor) S-au inregistrat cresteri semnificative si in cazul adventistilor si baptistilor. Invazia sectelor e un semn al degringoladei spirituale, al lipsei unui model autentic, de care suntem de vina in primul rand noi ortodocsii, nu bietii ratăciti ca voi.Noi suntem de vina pentru ca credinciosii sunt amagiti si fug de Biserica lui Hristos. Si toate acestea nu sunt decat un semn malefic. Un simptom al zilelor de pe urma, un prolog al Anticristului, nicidecum un semn de revitalizare spiritulă cum sustin cei ca tine. Biserica ne indeamna sa ,,cercetam duhurile” . ,,Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar firamas cu noi”...( 1 Ioan 2;19) 


Filip a scris:

Hm, oare cine i-a plătit pe soldaţii romani să mintă în legătură cu învierea lui Isus? Cine au fost cei care L-au dat pe Isus în mâinile romanilor... Hmm... ia să vedem în Biblia mea falsă... ia te uită! CLERUL! culmea! Cei care trebuiau să fie modele de grijă şi dragoste!

Da, clerul rabinic.  Vezi ca nu vei gasi  nici cuvantul cleric in Scriptura. E de data mai recenta.Argumenteaza-mi biblic asocierea cu clerul Bisercii bimilenare lui Hristos!!!
Forme ierarhice de organizare existau si in crestinismul biblic. Hristos nu a vorbit de ele, dar a vorbit Biserica, dupa el. A facut-o Pavel care pomeneste de preot, presbiter, episcop (1 Timotei). Cu acestia ar trebui sa faci asocierea cand te referi  la Biserica noastră, nu cu fariseii. 

Filip a scris:

Fugiţi în sânul bisericii mumă, că abia vă aşteaptă ca să mai sugă ceva şi de pe voi, că nu-i satură Dumnezeu de nesătui ce sunt! Asta-i roade de fapt pe cei de la vărful ortodoxiei! Banul Mamona! Ochiul dracului! De aia s-au şi separat de curând mitropoliile în Ardeal!!

   Ce pornire jegoasă pe capul tau. Hai ca, incet , incet iti dai tu drumul! Spune, mai ai ceva pe sufleţel? Spovedeste-te in fata forumului, da-ti arama pe fată sa te cunoasca oamenii mai bine si sa fii cu inima mai impacată.
       Domnule Filip la intrebarea de ce e Biserica Ortodoxa cea mai apropiata de Hristos, ti-am raspuns deja si am facut-o de mai multe ori pe forum. E biserica care a pastrat cel mai bine tradtiile sfintilor apostoli si a sfintilor sai parintii-martiri. Daca tu imi dovedesti cu argumente logice ca Biserica lui Hristos pe care ,,portile Iadului nu au biruit-o niciodata” in  doua mii de ani. ATENTIE asta ne spune Hristos, daca tu imi dovedesti ca a ramas inactiva din seolul IV (de cand cei ca tine sustin ca a inceput sa fie corupta) pana la aparitia Reformei sau a baptismului din care se trag sectele neoprotestante moderne, eu  nu mai am nimic de comentat.
       Mai oameni buni, voi nu intelegeti ca dumnezeiasca Scriptura a fost o emanatie a Bisericii lui Hristos, NU invers! Ultima carte Apocalipsa a fost scrisa la peste 60 de ani dupa Inaltare. Biblia nu a cazut din cer, ci a fost creata de Biserica sub indrumarea Duhului. E nevoie de explicatii parabiblice ca sa o putem intelege. Si cine ni le poate da, altcineva decat sfintii parinti din primele secole care au stabilit canonul biblic si forma definitivă prin intalniri sobornicesti (sinoadele ecumenice). Multi dintre acestia au si imbratisat martiriul pentru scrierile lor. Protestantii au acceptat canonul noului Testament - fixat de sfintii parinti, dar nu si scrierile sfintilor (Sfanta Traditie) pentru ca nu i-a placut lui Martin Luther lucrul acesta.

Ultima modificare de silviu-o (02/04/07 00:39)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

27/03/07 19:38

   
Diana-s-2-da-r
membru

Locatie: Tg-Jiu,Romania
Inregistat: 27/12/06
Dle silviu-o,am impresia ca ai cam intrat in defensiva.Cuvantul Domnului lucreaza in continuare cu putere in vietile oamenilor,indiferent de atacurile tale.Dumnezeu vrea sa fie parte activa in vietile noastre,nu doar de Paste si Craciun,cum zicea cineva.Dar nu ma mir:"in zilele din urma,oamenii vor avea o forma de evlavie,dar tagaduindu-i puterea".Unde e puterea?Unde e dragostea,daca nu la Dumnezeu?Si in legatura cu cei care se convertesc la protestantism,vreau sa spun ca si eu am fost inainte ortodoxa,si ma bucur din toata inima ca Dumnezeu mi-a deschis ochii.Si,indiferent de batjocurile tale,atacuri sau indiferent ce mai vrei tu sa spui,niciodata nu am intalnit intr-o biserica ortodoxa atata dragoste cat am gasit la "sectantii eretici",cum le spui tu(nu ca mi-ar pasa prea mult). "Dupa roadele  lor ii veti cunoaste".Dar ma voi ruga pentru tine,sa il primesti pe Dumnezeu ca mantuitor personal.

27/03/07 22:15

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
@silviu-o -  spuneti ca traditia nu e buna {si daca nu o spuneti d-voastra o spune Biblia}. Intrebarea mea e de ce o tineti, cand Dumnezeu condamna asa ceva. De ce va rugati la sfinti? Ei sunt morti si ingropati, nu pot face nimic.

Faptul ca biserica ortodoxa s-a departat de adevaratul Dumnezeu si are acum doar inchipuiri ale lui o descopera Scriptura, nu sectantii. Cercetati si imi veti da dreptate.


27/03/07 22:38

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Diana-s-2-da-r a scris:

Si in legatura cu cei care se convertesc la protestantism,vreau sa spun ca si eu am fost inainte ortodoxa,si ma bucur din toata inima ca Dumnezeu mi-a deschis ochii.Si,indiferent de batjocurile tale,atacuri sau indiferent ce mai vrei tu sa spui,niciodata nu am intalnit intr-o biserica ortodoxa atata dragoste cat am gasit la "sectantii eretici",cum le spui tu(nu ca mi-ar pasa prea mult). "Dupa roadele lor ii veti cunoaste".Dar ma voi ruga pentru tine,sa il primesti pe Dumnezeu ca mantuitor personal.


Diana, e posibil ca reactia ta fata de acea comunitate in care esti acum, sa fie puternic influentată de anumite complexe generate de posibile traume sau neajunsuri de care ai avut parte in copilarie si adolescenta. Nu vreau sa intru in mintea ta sau in ananunte de psihologie colectivă, (in special cele care se manifesta in cadrul sectelor pocaiesti) dar asta explica placerea de a te afla intr-o comunitate unită in care sa fii  ajutata si apreciata  dupa valoarea reala pe care o ai, lucru de care nu ai avut parte pâna acum intr-o comunitate majoritară care era crestina doar cu numele. Cu toţii ne dorim acest lucru, dar cu timul vei vedea poate ca nici ceea ce ai gasit acuma la ,,pocaiti" nu e ce ai fi vrut tu sau ceea ce vrea D-zeu de la tine. Cu timpul , mai ales daca grupul se mareşte, se vor manifesta interesle personale ale unora mai mult dacat inainte si vei vedea ca nu va mai fi chiar atat de roz cum ti s-a parut la inceput.
 
Seraphim a scris:

@silviu-o - spuneti ca traditia nu e buna {si daca nu o spuneti d-voastra o spune Biblia}. Intrebarea mea e de ce o tineti, cand Dumnezeu condamna asa ceva. De ce va rugati la sfinti? Ei sunt morti si ingropati, nu pot face nimic.
 
Nu inteleg ce vrei sa scrii aici. Despre datini vorbesti?   
Nu exista forme de organizare umana fara traditie.
Neoprotestanţii au introdus si ei traditii extra-biblice. ÃŽntr-un sens strict, nici acestea nu sunt anti-biblice. De exemplu:
 Amvonul.
 Organizarea în comunitati de biserici, conduse de un presedinte de comunitate
 Folosirea instrumentelor de percutie care sa acompanieze muzica din biserica
În general, datina sau traditia nu este nici buna nici rea. Continutul ei si raportarea ei la cuvântul si la poruncile lui Dumnezeu este ceea ce-i determina caracterul.
Matei 15:2, 3:
"Pentru ce claca ucenicii Tai datina batrânilor? Caci nu-si spala mâinile când manânca?" Drept raspuns, El le-a zis, "Dar voi, de ce calcati porunca lui Dumnezeu în folosul datinei voastre?"
Aici Mantuitorul se refera la practicarea unor traditii iudace in dauna credintei autentice. Că l-au auzit zicând că Acest Iisus Nazarineanul va strica locul acesta şi va schimba datinile pe care ni le-a lăsat nouă Moise.(Fapte 6;14)
În 2 Tesaloniceni 2: 15, citim, în traducerea lui Cornilescu,
Asa dar, fratilor, ramâneti tari si tineti învataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastra.
Cuvântul tradus aici "învataturile" este cuvântul grecesc paradosis, exact acelasi cuvânt care apare si în textul din Matei, citat mai sus. Probabil Cornilescu, având anumite prejudecati împotriva traditiei ortodoxe, a preferat sa foloseasca un alt cuvânt. Desi pentru cuvantul ,,invatatură” lb. greaca veche  din care s-a tradus folosea termenul ,,didascalia”. Traduceri tendentioase se mai pot remarca  in textul lui Cornilescu si in la alte aspecte.
Iar in ce priveste sfintii, crestinii se roaga lor , dar Biserica face diferenta intre adorare-care i se cuvine numai lui D-zeu si cinstire care li se cuvin sfinţilor.
Veseleşte-te de ea, cerule şi voi sfinţilor, şi voi apostolilor, şi voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunţat judecata voastră asupra ei(Apocalipsa 18;23)...Apoc.5;8, 8;3-4
       Biserica lui Hristos se fundamenteza pe: Scriptura si pe Sfanta Traditie-adica invataturile sfintilor care au printre altele au elaborat forma finala a Scripturii asa cum o au si neoprotestantii; pe sangele sfintilor  si ale mucenicilor care s-au jertfit pentru credinta sute de ani, pentru a o pastra asa cum au primit-o. Biserica lui Hristos NU se fundamenteza pe divagaţiille unor indivizi prapăditi si vai de capul lor, traitori in urma cu un secol sau doua in America sau Anglia si care au fondat diferite miscari pocaiesti, dupa puterea priceperii lor pur profane asupra dumnezeieştii Scripturi. Cred ca Sfinţii Parinti au o credibilitate mult mai mare in acest domeniu, fiindca au trait in primele secole de crestinism si au cunoscut Harul lui D-zeu, lb. sfintelor Scripturi si mentalitatea in care au fost ele scrise, mult mai bine decat ratacitii protestanti ai zilelor noastre.

Ultima modificare de silviu-o (28/03/07 16:52)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

28/03/07 13:14

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

silviu-o a scris:

Termeni de sobor (soborũ-slavonă) si apostol (apostolũ-slavonă) sunt intrati mai recent in vocabularul bisericesc si semnifica adunare, respectiv ucenic. Sobornicesc apare si in traducerea lui Cornilescu pentru epistolele mici, iar ,,apostol' e folosit in 85 de cazuri pe tot cuprinsul scripturii. Era firesc ca Biserica sa capete atributele acestea. Deci si Cornilescu a folosit termeni care nu existau la data respectivă. Termenul de ortodox (orthos doxa-greaca) e folosit indeosebi dupa marea Schisma (1054) pentru a marca  deosebirea de crestinismul apusean.

  Deci, scumpul meu, nu eşti un continuator, ci un ipocrit. Exact de ce-i acuzi pe alţii, aia eşti şi tu. Nici măcar cu numele nu eşti continuatorul a ceva, ci doar dai din goarnă că ai fi.

  Aaaaa, şi era să uit. Tot nu mi-ai dat un răspuns exact cu un verset din Scriptură care să zică "Biserica Ortodoxa e cea mai cea". Iau fofilarea ta (care am prevăzut că o să o faci - sunt bun!) ca pe un răspuns negativ.


silviu-o a scris:

Diana, e posibil ca reactia ta fata de acea comunitate in care esti acum, sa fie puternic influentată de anumite complexe generate de posibile traume sau neajunsuri de care ai avut parte in copilarie si adolescenta.

  Fata te-a abordat cu sinceritate, şi ai pierdut deja argumentaţia ca şi cu alţii de pe aici în momentul în care ai închis-o într-una din "cutiuţele cu dejecţii" în care îţi place aşa de mult să-i pui pe cei de aici. Ţi-a revenit sentimentul de siguranţă? Acuma că i-ai pus etichetă şi ea nu mai este o necunoscută pentru tine, ci îi ştii tot trecutul, prezentul şi vitorul de poţi să o caracterizezi aşa de bine?
  Sper că o să te duci liniştit la culcare în noaptea asta fără a mai avea coşmaruri că psihopata asta nu putea fi etichetată de tine.

  ÃŽmi place cum stai singur în mijlocul prafului şi-ţi dai repetat şi cu putere cu firma-n cap şi te miri că nimeni nu te vede decât aşa cum eşti. Ai vreo denumire şi pentru sindromul de care suferi tu? (Probabil că drept răspuns o să mă porcăi în fel şi chip. Chiar sunt curios cât te mai duce fantezia la câte mi le-ai servit deja.)

Ultima modificare de Filip. (28/03/07 13:31)


28/03/07 13:28

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Filip a scris:

Fata te-a abordat cu sinceritate, şi ai pierdut deja argumentaţia ca şi cu alţii de pe aici în momentul în care ai închis-o într-una din "cutiuţele cu dejecţii" în care îţi place aşa de mult să-i pui pe cei de aici. Ţi-a revenit sentimentul de siguranţă? Acuma că i-ai pus etichetă şi ea nu mai este o necunoscută pentru tine, ci îi ştii tot trecutul, prezentul şi vitorul de poţi să o caracterizezi aşa de bine?
  Sper că o să te duci liniştit la culcare în noaptea asta fără a mai avea coşmaruri că psihopata asta nu putea fi etichetată de tine.

Eu nu te-am porcăit pe tine, nici pe altii. Tu insuti te tavălesti in groapa de gunoi cu astfel de reacţii.
Vrei sa faci pe cavalerul dar nu esti decat un saltimbanc si un incult, tu ai tras concluzia de ,,psihopată” pentru Diana. La atâtica te-a dus capul?
     In ce priveşte termenul de ortodox, (orthos doxa) el a inceput sa fie folosit ca o reactie la catolicism atunci cand Biserica Lui Hristos s-a impartit in doua rituri.Ti-am mai explicat lucrul acesta, nu e un cuvânt care apare in Biblia de limba greaca, la fel cum nu e nici apostol, nici sobor, nici cleric, nici amvon, pentru ca au origini ulterioare.
     Iar in ceea ce priveste concluziile, tu le-ai tras deja. Biserica apostoleasca si soborniceasca = fariseii si iudeii din vechime. Pentru ca tot clerici!!!, s-ar fi numit si ăia. Sa faci astfel de analogii este ca si cum aş spune eu acum ca activitatea lui Filip Sectărilă fiul lupului (Lupea) e în concordanţă cu vorbele biblice: ,,vor veni Lupi in blană de oaie care vă vor amagi”, folosindu-mă de o simpla asemanare de nume. Si evident ca m-aş înşela; (dar numele de fiară, rămâne, iar în cazul tau, după părerea mea e predestinat)
      D-le Lupea, ai primit o temă de casa data trecută. Adica:
1. Spune care a fost biserica lui Hristos ,, pe care porţile Iadului” nu au putut-o birui in intervalul 313 (edictul de la Milano) si Reforma (sec.XVI) cu aparitia ulterioara a cultelor neoprotestante. Adica in 12 secole in care nu au existat erezii de genul celor ,,evanghelice” de astazi, iar neoprotestantii susţin ca lumea ar fi avut parte de o biserica coruptă.
2. Daca Cuvântul lui D-zeu = Sfanta Scriptură, cum s-a realizat mantuirea pana secolul trecut? Adica aproape doua mii de ani in care majoritatea celor umili si sarmani nu aveau acces la scriptura, nici nu stiau sa citeasca, slujbele se tineau in latina, greca, sau slavona, si l-au cunoscut pe Domnul doar dintr-o inima curata si cu ajutorul icoanelor. Cum a lucrat Cuvantul ?                                                                             
Atunci sa-ti mai vad ideogramele pe aici cand ai raspuns, sau ai incercat să raspunzi la intrebarile acestea, d-le Lupea Filip. Succes!

Ultima modificare de silviu-o (29/03/07 00:43)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

28/03/07 16:45

   
Diana-s-2-da-r
membru

Locatie: Tg-Jiu,Romania
Inregistat: 27/12/06
Wow,Silviu-o!!..Ma uimesti cu multiplele tale cunostinte de psihologie..Dap..poate ar trebui sa merg "sa ma caut".:))...In ceea ce-l priveste pe Filip,el nu m-a etichetat drept psihopata,el doar concluziona parerea ta.Iar in legatura cu "incultura" lui,ai fi surprins sa afli ca e mai inteligent decat crezi tu.A,de fapt,am uitat ca tu ai o parere mai..deosebita despre toti cei care nu iti impartasesc opiniile,sau mai mult,care gasesc argumente puternice cu care sa te combata.Dar trebuie sa recunosc ca ma surprinzi in mod constant..prin intrebarea pe care ai pus-o (daca Sfanta Scriptura=Cuvantul lui Dumnezeu,atunci cum erau mantuiti oamenii in secolul trecut?),ce vrei sa sugerezi?Ca Scriptura NU E  Cuvantul lui Dumnezeu?Pai,dragul meu,asta e cu adevarat o erezie,chiar si ptr "dreptcredinciosi".OOoops,sorry..am uitat ca ptr voi,scrierile "preacuviosilor Sfinti Parinti" sunt puse la egalitate cu Sfanta Scriptura....

28/03/07 21:36

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Diana a scris:

Sfanta Scriptura=Cuvantul lui Dumnezeu,atunci cum erau mantuiti oamenii in secolul trecut?),ce vrei sa sugerezi?Ca Scriptura NU E  Cuvantul lui Dumnezeu?Pai,dragul meu,asta e cu adevarat o erezie,chiar si ptr "dreptcredinciosi".OOoops,sorry..am uitat ca ptr voi,scrierile "preacuviosilor Sfinti Parinti" sunt puse la egalitate cu Sfanta Scriptura....

       Nu am vrut sa te supar cu nimic, iar in ceea ce priveste, reactiile unora sau altora dintre forumişti, am mai spus-o pe aici. Suntem pe un forum dominat zdrobitor de sectanti. La asta m-am asteptat de la inceput!!Pentru mine e ceva normal, adica nu prea, ma asteptam la o reactie mai vehementa si mai bine argumentata, si la indivizii mult, mult mai bine pregatiţi.
   In ceea ce priveste raportul Biblie-Cuvantul lui D-zeu, Biblia face parte din Cuvantul lui D-zeu dar Cuvantul lui D-zeu e  mult mai mult decat atat. Cuvantul lui D-zeu e viu si lucrator. Poate sa lucreze prin Scriptura, Sf. Traditie, Biserica, oamenii buni sau rai cu care intram in contact. (La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si cuvantul era D-zeu) E foarte mult de discutat despre Cuvant, inclusiv despre termenii folositi in scriptură pentru El.Si despre felul in care a lucrat in doua milenii de crestinism.O sa o fac odata.

Ultima modificare de silviu-o (29/03/07 00:40)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

29/03/07 00:39

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

silviu-o a scris:

D-le Lupea, ai primit o temă de casa data trecută. Adica:[...]

:D:D:D:D Ne fofilăm, ne fofilăm...

  Mi se pare ciudat ca tocmai tu, care refuzi repetat, deliberat şi evident să răspunzi la întrebarea pe care ţi-am adresat-o încă de la începutul confruntărilor noastre, vii şi-mi ţii morală pe tema răspunsurilor la întrebări. Ai impresia că dacă strigi mai tare şi mai recent se va uita incapacitatea ta de a argumenta o minciună?

  Hai că sunt mărinimos, îţi repet întrebarea la care încă aştept răspuns:
"Dă-mi versetul biblic care afirmă că Biserica Ortodoxă este singura, adevărata, unica Biserică existentă pe acest pământ, de la moartea lui Hristos până astăzi".

  ÃŽncă aştept răspunsul.

  Cât despre întrebările tale, ele sunt înregistrate pe forum. După ce o să primesc răspunsul tău, îţi voi răspunde şi eu la ele.

  Deci, pe când răspunzi fără să te mai fofilezi?


30/03/07 14:22

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Filip a scris:

Ai impresia că dacă strigi mai tare şi mai recent se va uita incapacitatea ta de a argumenta o minciună?

Ne, ne,ne. Nu a strigat nimeni pe aici.Ce argumente mai astepti cand tu de fapt ai emis judecati de valoare inainte, catalogand interventia celuilalt ca mincioasa, fara ca tu insuti sa aduci dovezi? Tu ai intervenit aici, la subiectul acesta si de cand ai facut-o te-ai referit numai la mine ca persoana, nu la subiect. Biserica s-a justificat prin propria ei existenta, pana la aparitia sectelor protestante. Hristos a spus ,,ca portile Iadului nu o vor putea birui”!
Protestantismul a  contestat aceasta continuitate, dar nu a adus argumente. Si ,,e de datoria celui care neagă sa o facă” .(Voltaire)
Totusi am sa incerc sa-ti raspund eu primul.

Filip a scris:

Hai că sunt mărinimos, îţi repet întrebarea la care încă aştept răspuns:
"Dă-mi versetul biblic care afirmă că Biserica Ortodoxă este singura, adevărata, unica Biserică existentă pe acest pământ, de la moartea lui Hristos până astăzi".


Cum sa-ti dau un verset? Cu un verset desprins din biblie poti sa declari orice inclusiv ca ,,Nu există Dumnezeu”. Asta daca uiti sa pui inainte ,,Nebunul zice”:
Tu nu intelegi ca Biserica si sectantii nu se raportează la biblie intr-un mod identic.Ca sa intelegi intregul trebuie sa pornesti de la parte si partea de la intreg, asa ne gasim intr-un raport de conditionare reciproca. Versetele nu vorbesc niciodata de la sine d-nule Filip ci doar in strânsa corelare cu intregul; Cu realitatea biblica si cu REALITATEA ISTORICA ce i-a urmat. Tu imi ceri sa-ţi arunc niste aşchiuţe din Biblie sa-ti spun ca ele vorbesc de la sine?? Asa cum faci tu cu forumistii, aruncandu-le ca la caţei niste versete pe care tu insuti le-ai cautat mecanic pe net si le-ai desprins automat din context, nefiind in stare sa le descifrezi si sensurile?
   De-asta sectele se pierd in abisul scriptural, sunt atat de numeroase si nu au trainicia Bisericii lui Hristos.Valoarea informationala a textului biblic depinde de o corelare a planurilor expresiei si conţinutului cu totul diferita de aceea din limbajul actual sau de cel al epocii in care au trait pastorii traitori in socitatea materialista occidentala, scelerati intemeietori ai ereziilor moderne. Inţelesul biblic depinde de transformarea tuturor elementelor textului in elemente saturate semantic, de corelarea lor reciprocă..
    Despre Ortodoxie nu e convingator nici un verset, ci doar Biblia ca intreg. Care e biserica ce a generat scrierile Noului Testament si din care faceau parte sfintii ce i-au stabilit forma finala de-a lungul a 5 secole.
E Biserica Crestina. Sa o luam matematic, prin excludere: Care e biserica crestina ce a pastrat  traditiile apostolice si care e biserica ce se se fundamenteaza pe martiriul mucenicilor lui Hristos?
B. Baptista?(care s-a nascut in sec.XVII) si a fost materialistă inca de la inceput, e faramiţată in zeci de secte iar membrii ei au exterminat aproape in intregime popualatia băştinaşă amerindiană a Americii. Din dragoste pt Hristos or fi facut-o!! 
Penticostala? Adventista? Martora a lui Iehova? Toate s-au nascut la sf. secolului 
al XIX-lea. Ce martiri gasesti la ei??? (Aia care au militat pt. drepturile femeii de a avorta, sau cei care au militat  pentru drepturile homosexualilor?)
Nu domnule, e biserica Ortodoxa (orthos doxa) si poate, cea catolica care au pastrat continuitatea harică cu crestinismul primar si cu biserica pe care ,,portile Iadului nu au putut-o doborâ”. Restul, care s-au desprins rand pe rand din Biserica Catolica (cultele protestante) sunt erezii.
Le-ai auzit vreodata sa vorbeasacă de martirii pentru credintă din primele secole care au sfintit Biserica cu sangele lor, pomeniti si in Apocalipsa (18;23 5;8, 8;3-4)
Folosesc sacramentele asa cum le-au lasat aceiasi sfinti ce au lasat forma finala a Scripturii? Sau voi spuneti ca nu e nevoie de ele.Dar realitatea o infirma.

Filip a scris:

Cât despre întrebările tale, ele sunt înregistrate pe forum. După ce o să primesc răspunsul tău, îţi voi răspunde şi eu la ele.

A, deci te joci de-a fariseii si de-a Hristos.(Luca 20)Puteai sa ai o imaginaţie mai bogata.

Ultima modificare de silviu-o (31/03/07 01:00)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

30/03/07 22:51

   
Vortex
membru

Locatie: Hell
Inregistat: 27/04/07
Apropo sa interesat cineva de Martorii lui Iehova , cum a aparut aceasta religie si care e skopu lor ? astept sa vad ce documentatie si va zic eu daka avetzi dreptate sau nu

_______________________________________
I am Legion coz we are many.

16/05/07 16:52

   
Delmoniko
Exclus

Locatie: Hell's Kitchen
Inregistat: 16/05/07
Cert e ca cel putin Martorii lui Iehova pot sa te invarta pe degete cand vine vorba de studiu biblic si amanunte teologice!
Nici 5% dintre crestini nu sunt atat de bine instruiti ca ei!

Ramane insa doar o secta,nimic mai mult!


_______________________________________
Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!

16/05/07 19:00

   
Vortex
membru

Locatie: Hell
Inregistat: 27/04/07
Delmoniko asta se intampla daka conversatia este intr-un Crestin si Martorii. Eu unu nici nu ma uit la ei pt ca le stiu skopu si ii consider   niste paraziti ca religie.

_______________________________________
I am Legion coz we are many.

16/05/07 19:03

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07
Discutati despre oameni care nu va pot de o replica..."bravo" ! "Viteji" sunteti voi !

_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

16/05/07 19:07

   
ni+ka
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 31/05/07
Da trebuie să spun şi eu sectele care le ştiu:
(Intaresc ideea ca secta este o adunatura de destepti care se cred mai destepti decat ai destepti si rastalmacesc invataturile unei doctrine religioase, stabile şi milenare)
penticostalii- care din pacate sunt printre castani
baptistii - care in loc de vin beau doar apa
crestinii după evanghelie- care chiar ca sunt saracii dupa DUPA EVANGHELIE
martorii lui iehova- sau studenti in biblie care navigheaza in deriva prin campusul teologic 
adventistii- care si ei la fel de saraci asteapta si tot asteapta. Poate o veni cineva pana la urma

Cam atatea secte cunosc.
Celelalte, islam , budism, satanism , etc, etc, sunt religii pagane.
Nu e asa?


_______________________________________
Spre deosebire de frumusete, prostia este vesnica...

31/05/07 19:52

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Argumenteaza:

Ce este o secta ?

De ce ar fi secte cele enumerate de tine ?

P.S. daca ai intrat pe acest forum ca sa-ti bati joc, te sfatuiesc sa te opresti singur .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

31/05/07 19:55

   
ni+ka
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 31/05/07
Adevarul este bataie de joc?

SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepţi ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma].
Explicatia din DEX


_______________________________________
Spre deosebire de frumusete, prostia este vesnica...

31/05/07 20:03

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07

ni+ka a scris:

Celelalte, islam , budism, satanism , etc, etc, sunt religii pagane.

Inseamna ca celelalte enumerate , sunt crestine , nu ?


ni+ka a scris:

Adevarul este bataie de joc?


Acest "adevar" al tau , DA !

Ultima modificare de dana (31/05/07 20:16)


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

31/05/07 20:13

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

ni+ka a scris:

SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepţi ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma].
Explicatia din DEX

Care este in conceptia ta Biserica oficiala ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

31/05/07 20:20

   
ni+ka
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 31/05/07
Sora mea, de cate religii crestine ai auzit? Nu este una singura? AU tu nu stii pe ce baza se face diferentierea intre religii.
Celelalte sunt secte ale religiei crestine, ca doara no, nu vrei sa fie secte ale religiei pagane...


_______________________________________
Spre deosebire de frumusete, prostia este vesnica...

31/05/07 20:22

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

ni+ka a scris:

Sora mea, de cate religii crestine ai auzit? Nu este una singura? AU tu nu stii pe ce baza se face diferentierea intre religii.
Celelalte sunt secte ale religiei crestine, ca doara no, nu vrei sa fie secte ale religiei pagane...

Cine "reprezinta" religia crestina ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

31/05/07 20:23

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07

ni+ka a scris:

Sora mea,

Pe cine numesti tu "sora "?


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

31/05/07 20:26

   
ni+ka
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 31/05/07
CINE?
Cel ce Te-ai înălţat pe Cruce de bunăvoie, poporului Tău celui nou, numit cu numele Tău, îndurările Tale daruieşte-i, Hristoase Dumnezeule. Veseleşte cu puterea Ta pe credinciosul nostru popor, dăruindu-i lui biruinţă asupra potrivnicilor, având ajutorul Tău armă de pace, nebiruită biruinţă.
Religia crestina reuneste pe toti cei adunati sub vesmantul hristic. Etimologia cuvantului arata asta.

PT DANA
Oare nu toti suntem frati ŞI fii ai celui Preainalt?


_______________________________________
Spre deosebire de frumusete, prostia este vesnica...

31/05/07 20:31

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07
Si cei enumerati de tine mai sus :penticostali , baptisti...etc , nu sunt sub "vesmantul hristic"?


ni+ka a scris:

PT DANA
Oare nu toti suntem frati ŞI fii ai celui Preainalt?


Tocmai m-ai facut sectara mai sus , esti tu frate/sora cu o sectara ?

Ultima modificare de dana (31/05/07 20:43)


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

31/05/07 20:37

   
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 14   Subiect inchisFelicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net