|
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Adevarul este ca din biserica se fac bani, multi. Cerem corectitudine In manevrarea banilor din colecte si altele si e de cerut, dar ispita e mare. Daca nu este un furt evident asa cum il stim atunci este unul mai alambicat si mai adanc. Pe scurt -se fura. Dar, Isus ne iubeste si ii iubeste si pe liderii care fura si pentru un lider rau sunt alti 5 corecti.
|
|
01/12/12 10:51
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Ii iubeste in sensul ca-I compatimeste daca sunt vanduti banului irecuperabil. Daca ceea ce se afla in ei este doar nepasare si duh de lacomie atunci nu mai are ce sa iubeasca la ei.
Cand Isus spune sa iubim pe vrajmasii nostri inseamna sa-i compatimim pentru ignoranta lor, sa-i iertam (nu avem calitatea de judecator perfect) , sa le dorim indreptarea si salvarea daca este posibil acest lucru. Tot Biblia ne spune ca adevaratii vrajmasi ai credintei vor fi facuti asternut picioarelor lui Isus.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
01/12/12 16:19
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
M-am referit la pastorii care fura, sau liderii salvati nu la necredinciosi. Cei din interior. Pe aceia ii iubeste, inca.
|
|
01/12/12 16:29
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Pastori care fura? Daca este asa cum zici si daca raman tot asa, furaciosi crezi ca Domnul ii baga in rai sau nu?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/12/12 22:06
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Poate a fura e prea dur spus dar adevarat. Se stie ca poti face bani usori in biserica si e ispititor. Cred ca merg in cer acei oameni, dar nu e frumos sa fure. Sa nu o mai faca si sa munceasca, zice undeva.
|
|
01/12/12 22:44
|
|
Old
Moderator
|
|
Stii vorba aia: cine fura azi un ban maine fura o masina. Daca ar fi cum zici tu as fi surprins in imparatia lui Dumnezeu ca imi las masina in oras neincuiata si pe cand vin e ciordita. Interesanta teologia asta a ta. Iar pentru ca imparatia tine vesnic intr-o buna zi aceiasi oameni vor fura calea lactee.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
02/12/12 08:00
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Foarte amuzanta observatia si trista in acelasi timp. Poate am pus problema prea dur, dar cunosc liderii din zona mea si micile scandaluri care se tin dupa ei, personal cunosc. Asta e o forma de coruptie, dar mai grava e coruptia doctrinara. Nu cred ca e o forma de teologie ce am scris, dar am afirmat mai alambicat ca se fura.
|
|
02/12/12 08:33
|
|
Old
Moderator
|
|
Mi-e teama ca nu ai informatia de prima mana ci din barfe.
|
|
02/12/12 15:05
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Spui ca afirm din auzite. Nu e asa.
Revin cu o precizare: Cu adevarat imi doresc sa nu am dreptate si sa vorbesc din auzite. Coruptia e unul din motivele pentru care m-am retras din slujire pentru o vreme. Acum, sunt binecuvantat cu o biserica unde liderul este incoruptibil.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (02/12/12 15:47)
|
|
02/12/12 15:36
|
|
Old
Moderator
|
|
Si de ce ai fugit tu? De ce nu l-ai dat afara pe ala coruptu'?
|
|
03/12/12 09:32
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Au fost mai multi. Nu pot spune ca i-am dat afara dar nu mai sunt cu noi, au plecat impreuna, doi din ei. Acum au biserica lor. E mai complicata treaba de atat dar pe scurt, nu mai sunt cu noi. Am observat faptul ca acei doi nu priveau faptele lor ca pe un lucru tocmai rau, ci era ceva normal sa te folosesti de biserica pentru profit, ca si cum se cere sa faci asa ceva, ca si cum o data cu biserica vine si afacerea, ca asa se si face, etc.
|
|
03/12/12 10:22
|
|
Old
Moderator
|
|
Asa, si zica ca pe aceia Domnul ii iubeste si ii baga in rai, chiar daca nu se lasa de pacatul furtului?
|
|
03/12/12 14:21
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
M-am referit la pastorii care fura, sau liderii salvati nu la necredinciosi. Cei din interior. |
Daca sunt in "interior" si cred precum dracii, nu sunt in credinta pe care o cauta Isus in inima lor. Mai sunt si unii care intra in interior (in biserica) costumati in blana de oaie, nu fiind oi.
Se cauta spre roade si, cu voia lui Dumnezeu, acestea il vor trada ori sustine. Daca acesteia ii urmeaza pocainta => iertarea; nepocainta(persistenta voita in pacat) = pierderea mantuirii.
Pe aceia ii iubeste, inca. |
Iubirea lui Hristos ofera o usa deschisa mantuirii oricui, dar aceasta iubire nu inlatura necesitatea de a intra imbracat in haina potrivita de nuntas
Turcu Ovidiu a scris:
Poate a fura e prea dur spus dar adevarat. Se stie ca poti face bani usori in biserica si e ispititor. Cred ca merg in cer acei oameni, dar nu e frumos sa fure. Sa nu o mai faca si sa munceasca, zice undeva. |
Căci scriptura zice: "să nu legi gura boului care treieră" şi "vrednic este lucrătorul de plata sa". (1Timotei 5:18)
Mai sus cu un verset Pavel îi îndreptăţeşte pe presbiteri la îndoita cinste (cu sensul şi de răsplată/remuneraţie), mai ales dacă se ostenesc cu propovăduirea şi învăţătura pe care o dau altora.
O problema apare, e adevărat, cand "boul " o ia pe arătură şi se apucă să înfulece de unde apucă, fie de la frate fie de la vecin şi uită să tragă cu ravnă la jugul la care s-a inhamat. Dar cel mai tare în credinţă nu se poticneşte şi nu se sminteşte în faţa unor astfel de nevrednicii ci, se gandeşte la propriile slăbiciuni mai întai şi apoi evevtual poate lua atitudine (una echilibrată şi corectă) dacă nu este singurul ce constată neregulile.
Ultima modificare de Oblio (03/12/12 17:46)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
03/12/12 17:16
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
E, se fura, dar fiind pusa problema coruptiei, e dezamagitor sa vezi lideri care fura. Nu poti spune ca un lider salvat care mai baga mana in colecta merge in iad sau ca isi pierde salvarea, acuma sa fim seriosi, dar poti spune ca nu e frumos. Politica, propaganda in biserici si altele...
|
|
03/12/12 22:31
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Nu poti spune ca un lider salvat care mai baga mana in colecta merge in iad sau ca isi pierde salvarea, acuma sa fim seriosi, dar poti spune ca nu e frumos. |
Hai ca asta ma scoate din pepeni...asta-i culmea inselaciunii si apostaziei!
Da' unde merge Turcule? Direct la dreapta Tatalui?
"nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu." (1Cor.6:10)
Daca nu se pocaieste de aceasta deprindere pacatoasa, hotia, bineinteles ca iadul il papa.
|
|
03/12/12 23:18
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Sau cat de frumos e faptul ca Ungureanu isi face propaganda prin bisericile aradene si nu numai, si nu e singurul. E o moda, esti politician, te faci penticostal, sau unde sunt mai multi si ii faci sa te voteze. La urmatorul mandat la fel. Credeti ca politica se poate amesteca cu biserica?
Revin cu o precizare, irlanda, si dupa mine asa ar merita acestia.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (04/12/12 00:49)
|
|
04/12/12 00:27
|
|
Old
Moderator
|
|
N-avem noi treab acu politicienii. Ei fac ce vor. Noi avem treaba cu cei mantuiti.
|
|
04/12/12 09:20
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Dar ce faci atunci cand politica intra in biserica, asa cum se intampla acum? Sau cand pastorul e politician sau e implicat in politica? E un lucru care se intampla chiar daca nu avem treaba cu el. Pai la fiecare biserica la care am fost exista asa ceva, fara exceptie. Singura biserica unde nu mai gasesc este a mea, din cate cunosc eu si asta e datorita liderului.
Nu are rost sa ignoram sau sa negam acest fapt, asta nu rezolva situatia. Avem nevoie de lideri incoruptibili care nu se intorc pe spate ca un catelus atunci cand vin americanii in misiune sau cu alte scopuri doar pentru a obtine ceva. Pai pe la inceputul anilor 90 veneau ajutoare la 'pocaiti' si pastorii si cei din comitet 'alegeau' tot ce era mai bun si resturile de haine si alimente le aruncau peste gard in curtile enoriasilor mai putin importanti. Acum se face la fel dar sub alta forma.
Nu vedem ceea ce este evident deoarece odata ce un lider ajunge sa traga de sforile corecte destul de tare si destul de mult este pus intr-un loc calduros si oarecum sigur si poate sa coninue cu teatrul din biserica astfel incat enoriasii sa nu banuiasca nimic, asta in timp ce pastorul promoveaza si alte interese. Favor contra favor. In biserici sunt multi oameni creduli. Vine politicianul x la pastorul k si ii fce o oferta contra subtilei promovari. Mai depare stim.
Offtopic: mie deja mi se face greata cand aud de comitet. Lupi cu blana de oaie.
Au dat cei de la proconsul concert in Arad fara taxa de intrare. Implicat era si un pastor pe care-l cunosc personal. Cand a fost concertul s-a taxat intrarea cu 15 lei in cel mai miselesc mod posibil. L-am intrebat pe pastor de ce s-a taxat si a dat vina pe altii. Acel om a mai 'participat' in acea perioada la alte evenimente. La scurt timp a venit cu o masina noua la biserica.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (04/12/12 12:10)
|
|
04/12/12 10:42
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Revin cu o precizare, irlanda, si dupa mine asa ar merita acestia. |
Revino, dar cu precizari care sa corespunda cu Evanghelia lui Hristos nu cu Evanghelia lui Turcu...ca alea sint nule si de condamnat.
Astia care cocheteaza cu politica sau cei ce se folosesc de diferite mijloace in vederea obtinerii de foloase personale, de bine de rau sint identificati si recunoscuti de majoritatea.
Dar intrebarea este ce te faci cu cei corupti, multi la numar, din punct de vedere al invataturilor, si care nu mai prezinta Evanghelia lui Hristos ci Evanghelia gadilarii urechilor si a poftelor.
Astia adevarati lupi in haine de oi. Putini sint cei care ii pot recunoaste deoarece Evanghelia prezentata de ei place enorm de mult firii pamantesti ducand intr-o crunta letargie constiinta omului cu minciuni cum ca Dumnezeu e atat de bun incat orice pacat ai face, datorita faptului ca odata te-ai scaldat in apa botezului, El este obligat sa te si duca in Imparatia Sa, ca altfel, cica, salvarea Sa n-ar mai avea eficienta...
Legat de concertul cu pricina al asa zisei trupe convertite(fleosc) Proconsul te-ai interesat tu la neica Bodo daca intr-adevar nu a cerut niciun ban pe mascarada religioasa pe care a sustinut-o?
|
|
04/12/12 13:23
|
|
Old
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Astia care cocheteaza cu politica sau cei ce se folosesc de diferite mijloace in vederea obtinerii de foloase personale, de bine de rau sint identificati si recunoscuti de majoritatea.
Dar intrebarea este ce te faci cu cei corupti, multi la numar, din punct de vedere al invataturilor, si care nu mai prezinta Evanghelia lui Hristos ci Evanghelia gadilarii urechilor si a poftelor. ..., El este obligat sa te si duca in Imparatia Sa, ca altfel, cica, salvarea Sa n-ar mai avea eficienta... |
buna precizarea. Nu te laud, dar aici cam ai dreptate.
|
|
05/12/12 11:14
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
........delete.......
Ultima modificare de redgreeneyes (03/10/16 19:37)
|
|
06/12/12 13:42
|
|
Old
Moderator
|
|
Da, asa e. E foarte elocvent, dar asa cum s-a discutat e vazut de la distanta chiar. Ideea era ca ereziile patrund mai discret, nu sunt observate de toti si pot face astfel mai mult rau.
|
|
07/12/12 06:13
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
|
03/10/16 19:35
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|