TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Foita zilnica Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
09 februarie

- „…între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa că cei ce ar vrea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată.“ Luca 16.26 -

Într-o zi, pastorul unei biserici a predicat despre acest verset. La acea oră de vestire a Evangheliei a fost şi o soţie credincioasă cu soţul ei necredincios. Cuvântul lui Dumnezeu despre marea prăpastie care va despărţi veşnic pe credincioşi de necredincioşi, s-a înregistrat puternic în mintea lor. Când au mers spre casă, au fost tăcuţi amândoi. Aşa au fost şi la masa de seară, apoi s-au culcat, dar n-au putut dormi. Pe la ora două noaptea, el a întrerupt tăcerea şi a zis: „Soţie, noi am trăit împreună 40 de ani, ne-am crescut copiii împreună, tu ai fost o soţie bună, eu nu vreau să ne despărţim pe veci. Eu nu mai pot dormi, când mă gândesc la această despărţire.“

„Nici eu nu pot dormi“, zise soţia. Adânc mişcat, soţul zise: „Oare pastorul a spus adevărul?“ – „Da, căci aşa stă scris în Biblie.“ Soţia se sculă, aprinse lumina şi citi: „…între noi şi între voi este o prăpastie mare…“ Atunci soţul spuse: „Soţie, eu vreau să fiu de acea parte unde vei fi şi tu.“ Ea îl privi şi îi zise: „Dacă vrei, acceptă-L pe Mântuitorul în viaţa ta şi vei fi fericit în raiul lui Dumnezeu.“ Şi lucrul acesta s-a petrecut chiar atunci.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


10/02/13 07:50

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
16 februarie

Rugaciunea "Tatal nostru "

Sa nu spui:

Tata daca nu te comporti ca un fiu in fiecare zi!
Nostru daca esti inchis in egoismul tau!
Care esti in ceruri daca crezi ca nu te poate vedea
Sfinteasca-se Numele Tau daca prin viata ta nu-l reprezinti cu cinste!
Vie imparatia Ta daca o confunzi cu succesul material!
Faca-se voia Ta daca esti preocupat numai de planurile tale!
Sfinteasca-se numele Tau daca prin viata ta nu dovedesti asa!
Faca-se voia Ta… daca nu o accepti cand nu-ti convine!
Precum in cer si pe pamint daca nu traiest principiile Cerului aici pe pamant!
Painea noastra cea de toata zilele… daca nu te gandesti la cei infometati!
Ne iarta noua greselile noastre… daca pastrezi ranchiuna pt fratele tau.
Nu ne duce pe noi in ispita… daca ai de gand sa pacatuiesti in continuare!
Caci a ta este imparatia, puterea si slava daca nu recunosti toate acestea!
Amin daca nu iei in serios cuvintele din Tatal nostru!!


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


16/02/13 07:38

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
17 februarie

„Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.“ Coloseni 3.17 -


Nu stim niciodata daca faptele unui om sunt facute dintr-un spirit umanitar sau din dorinta de a fi pe placul Domnului.Dar cu siguranta stim ca va veni ziua judecatii.
Faptele bune sunt de folos pentru oameni şi ei ne pot răsplăti efortul prin aplauze, diplome, aprecieri. Pentru ca o faptă bună să-şi primească dreapta răsplătire din partea lui Dumnezeu, ea trebuie făcută în perimetrul credinţei.

Numai o persoană care Îl are pe Isus ca Mântuitor al său personal, poate face o faptă bună în Numele Său. O astfel de persoană va auzi vocea Mântuitorului, spunând: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut“ (Matei 25.40).

Sunt persoane care fac fapte bune în speranţa că ar putea contribui la mântuirea sufletului lor, Dumnezeu fiindu-le dator să-i răsplătească. Dumnezeu este suveran şi El nu datorează nimănui nimic: „Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile…“ (Romani 11.35).
Să reţinem: Orice faptă bună făcută în Numele Domnului Isus îşi va primi dreapta răsplătire. :):):)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


17/02/13 08:56

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
20 februarie 2013


Descopera comorile din tine


Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui(Matei 12:35).



Esti constient ca in tine sunt lucruri bune? Biblia spune:"Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, care să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos"(Filimon 1:6).Exista lucruri bune in tine, lucruri placute, lucruri care produc bucurie, onoare si excelenta.Credinta ta va deveni eficienta numai atunci cand recunosti acele lucruri bune care sunt in tine in Hristos Isus.

Realitatile Imparatiei noastre ceresti sunt activate prin recunoastere si proclamatie. Recunoaste si proclama ca esti ce spune Dumnezeu ca esti; ca ai ce
spune El ca ai si ca poti ce spune El ca poti. Recunoaste ca porti aceasta comoara intr-un vas de lut; prin urmare, puterea nemaipomenita care lucreaza in tine si aduce propasire in tot ceea ce faci, vine de la Dumnezeu:" Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi"(2 Corinteni 4:7).

Incepe sa descoperi lucrurile bune din tine si sa le proclami, deoarece crestinismul inseamna sa descoperi cine esti si sa actionezi ca atare.



El iti poate lumina ochii inimii ca sa intelegi care este bogatia slavei mostenirii lui Dumnezeu in tine, in Numele Domnului Isus. Amin! :):):)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

20/02/13 08:33

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
23 februarie

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Geneza 2:18


A te casatori e usor, a ramane casatorit e mai dificil, iar a fi fericit in casatorie e o arta.

Cand vorbim despre casatorie, despre institutia aceasta a familiei, vorbim intr-un timp in care mai mult de cat oricand e atacata.
Stiti de ce are nevoie o femeie? De un sot dependent de sfanta Scriptura, dependent de Dumnezeu. Cand sunt probleme, barbatul zice, “Haidem, inchidem totul si dam drumul la Biblie, toti pe genunchi, barbatul conduce inchinarea in casa. Femeia are nevoie de un barbat dependent de Dumnezeu.
Crestinii se casatoresc o singura data.Perfectiunea vine numai in cer.
Stiti de ce are nevoie un barbat? De o sotie supusa!Oricine poate sa dea cu pumnul in masa, nu-ti trebuie multa minte pentru asta. Aderare voluntara la ordine. Voi sunteti egali, dar barbatul, sotul este primul intre egali. Cum zici tu, el are ultimul cuvant. Sotului ii trebuie o sotie care sa il incurajeze. Traim intr-o lume a concurentei.
Familia este lasata de El ca sa fie scopul Lui pe pamantul acesta. :) :) :)

Ultima modificare de Roxana (23/02/13 10:12)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


23/02/13 10:11

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
27 februarie

„După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme.“ Luca 4.13


Isus a venit în această lume ca om pentru a Se supune voii lui Dumnezeu şi a reîncepe istoria omului nou şi ascultător. Mântuitorul nostru n-a putut fi ispitit, pentru că în El nu era altă dorinţă decât aceea de a face voia lui Dumnezeu într-o supunere totală faţă de Cuvântul Său. Isus S-a împotrivit efortului diavolului prin conformare faţă de Cuvântul scris şi astfel a câştigat o biruinţă desăvârşită.

Din clipa aceea, cum vom vedea, Mântuitorul a putut să jefuiască bunurile duşmanului izbăvindu-i pe oameni de urmările puterii lui satan, umblând din loc în loc, făcând bine şi vindecând pe toţi aceia pe care diavolul îi supusese puterii lui (Faptele Apostolilor 10.38). La sfârşitul vieţii Sale în lumea aceasta, Hristos a făcut neputincios pe acel împotrivitor care avea puterea morţii.

În baza biruinţei câştigate asupra diavolului în pustiu, Isus a putut să săvârşească slujba Sa de izbăvire în favoarea oamenilor. Dar după această minunată slujbă, rămânea încă de executat lucrarea care îl va izbăvi de moartea veşnică pe omul care va crede în această lucrare. Pentru aceasta nu erau de ajuns minuni, ci trebuia chiar moartea Mântuitorului, prin care a zdrobit capul vrăjmaşului.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


27/02/13 16:50

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
28 februarie 2013


De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iu­besc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)



Suntem diferiti. Se poate observa aceasta prin tot ceea ce facem: gandim, simtim si ne manifestam intr-un mod unic. Am fost creati astfel. Dar e fru­mos cand gasesti pe cineva care, in ciuda faptului ca este diferit de tine, te completeaza perfect. Uneori insa, tocmai aceste diferente, care la inceput par bune, pot sa aduca neintelegeri. De-a lungul timpului s-au scris rafturi intregi de carti care incearca sa ofere solutii acestor probleme. Un exemplu este cartea psihologului G - Limbajele iubirii - care ajunge la concluzia ca unul dintre izvoarele conflictelor este modul diferit în care cei doi exprima si inţeleg dragostea. El identifica 5 limbaje ale iubirii: servicii, afectiune fizica, timp acordat, cuvinte si daruri. Pe baza acestei analize, o persoana se sim­te iubita atunci cand partenerul isi exprima dragostea folosind un anumit limbaj dintre cele mentionate. Drept solutie, el incurajeaza comunicarea pe acest plan, adica identificarea limbajului partenerului si folosirea lui cu precadere în exprimarea iubirii.

Dumnezeu aseamana de multe ori relatia Sa cu Biserica cu cea din cadrul unui cuplu. Cornparatia nu este intamplatoare, ci arata catre fundamentul acestei legaturi: o dragoste profunda si reciproca. Citind Biblia, descoperim pasaje care contin adevarate declaratii de dragoste si identificam mai multe moduri in care Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi: 1. prin atingeri fizice - "Cum mângâie pe cineva mama sa, aşa vă voi mângâia Eu" (Isaia 66:13); 2. prin servicii - "Cereţi şi vi se va da" (Matei 7:7); 3. prin daruri­"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe Singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." (Ioan 3:16); 4. prin timp acordat "Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin" (Psalmii 16:8); 5. prin cuvinte: "Te iubesc cu o iubire veşnică ... " (Ieremia 31:3).

Stim ce putere au declaratiile de dragoste. Insa la fel de bine stim ca o declaratie facuta unei inimi inchise nu va insemna nimic, nu isi va atinge niciodată scopul. Pentru manifestarea dragostei, va fi nevoie intotdeauna de doua persoane: una care sa o manifeste, cealalta care sa vrea s-o pri­measca. Dumnezeu este gata in fiecare moment sa isi exprime iubirea Sa fata de noi. Nu trebuie decat sa ne deschidem inima sa o primim, pentru ca apoi s-o oferim mai departe.
Lasa-L pe Dumnezeu sa iti faca astazi o declaratie de dragoste. :):):)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

28/02/13 08:48

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
01 martie

Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic, dar cei harnici se satură.“ Proverbe 13.4

Un bărbat pe nume Fischer a fost un căutător de comori; el a căutat aur, şi a găsit. El a localizat o porţiune de pe fundul oceanului, unde se credea că sunt monezi de aur. Din acel moment, Fischer a devenit ceea ce alţii numesc „un visător“. Dar visele nu erau totul. După 16 ani de căutări a unei epave spaniole a găsit-o pe fundul oceanului la sud de Florida.

Scafandrii lui au scos la lumină din nava scufundată monede de aur în valoare de milioane de dolari. Aceasta a necesitat o muncă grea. Munca l-a făcut pe Fischer un om bogat.

Nu toţi avem ocazia să căutăm comori pe fundul oceanului, dar toţi putem stărui în multe lucrări bune, care vor fi în folosul nostru şi al semenilor. Se adevereşte, astfel, că „cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte“ (Proverbe 10.4). Nimeni nu-şi cunoaşte destoinicia până nu o pune la încercare. Orice început este greu, dar stăruinţa într-o lucrare va aduce rezultate frumoase.

Dacă aştepţi, tinere, ca toate porţile să ţi se deschidă, poţi să aştepţi mult şi bine! Nu aştepta ajutorul altora, ci încrede-te în Dumnezeu şi munceşte cu cinste! Dumnezeu îi susţine pe cei ce primesc ajutorul Său.

Ultima modificare de Roxana (01/03/13 00:00)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/03/13 00:00

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
02 martie

"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16)

Stim cu totii ce afirma Cuvantul lui Dumnezeu.Dumnezeu ne-a iubit dinainte de a-L cunoaste si de a-L iubi noi.Unii dintre noi, care au experimentat acest lucru si nasterea din nou,cunoastem acea iubire coplesitoare.Dar ne raportam in acelasi mod la cei din jurul nostru? Sau ne raportam cu aceesi dragoste numai la fratii in Domnul, la cei de credinta? Hai sa ne oprim cateva secunde si sa ne uitam in interiorul inimii noastre curatite.Cum ii privim pe cei pacatosi din jurul nostru, cum privim pacatul din jurul nostru? Ne izolam in lumea noastra unde totul este frumos si dulce sau le aratam si altora dragostea aceea mareata a lui Dumnezeu? De cate ori ai plans pentru un pacatos, de cate ori te-ai oprit langa cel cu suferinta sa-i zambesti si sa-i spui cat de mult il iubeste Dumnezeu? De cate ori i-ai spus unui pacatos adevarul? Sau doar l-ai arat cu degetul si l-ai judecat pentru pacatele lui? O sa spui ca tu nu ai facut atatea pacate sau nu ai cazut in acelasi mod de degradare, dar cum te priveste Dumnezeu te-ai intrebat?Poate ca in ochii Lui nu esti atat de pretios pe cat te consideri tu insuti sau esti la fel de pacatos in ochii Lui, asemeni celui pe care il judecai.
Domnul Isus a venit pentru cei "bolnavi", pentru cei cazuti in lume, in pacat,in patimi si slabiciuni.Daca am fost protejati la un moment dat sau am avut "avantajul" de a ne naste intr-o familie/educatie crestina nu este datorita noua.Ar trebui sa ne privim propria nimicnicie, propriile pacate si apoi sa facem ceva pentru cei din jur.Lumea este aparent frumoasa, stralucitoare, menita sa-ti ofere toate lucrurile sau refugiile de care ai nevoie la un moment dat, dar toate nu sunt decat desertaciune si goana dupa vant.Toate se termina la un moment dat .Doar Dumnezeu poate umple acel gol care ofera scop si satisfactia de a trai....eliberare..rascumparare...infiere..slava Asa cum o masina nu poate functiona fara benzina, omul nu functioneaza decat cu credinta..credinta eliberatoare prin jertfa Domnului Isus.
Slava lui Dumnezeu pentru iubirea pe care ne-a oferit-o si pentru iertarea lui, pentru ca nici unul din noi nu ar merita-o.Lupta-te lupta cea buna a credintei si incearca sa aduci sufletele la Domnul, sa simta iubirea si iertarea Lui pe care si tu le-ai experimentat la un moment dat! Opreste-te din judecata, condamnare sau mandria faptului ca esti copilul lui Dumnezeu! Tot ceea ce esti... esti DOAR datorita Lui, Slavit sa fie numele Lui! :):):)
Iubeste asa cum a iubit Domnul Isus, iubeste-i pe pacatosi si da-le si lor ce ti-a dat si tie Domnul!                           

                                                                   [Roxana :) :) :) ]

Ultima modificare de Roxana (02/03/13 08:42)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


02/03/13 08:38

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
04 Martie

-“Gustă viaţa cu nevasta pe care o iubeşti…”
(Eclesiastul 9:9)-


Fericirea maritală necesită un mediu lipsit de egoism. Doi oameni care s-au hotărât să trăiască ceea ce Domnul Isus a spus în Predica de pe Munte vor găsi fericirea împreună. Fiecare fericire (care ar trebui să fie atitudinea noastră) începe cu cuvântul “ferice” care înseamnă “fericit”. Adevărata fericire se găseşte în smerenie, în a fi gata să te pocăieşti, în blândeţe, în răbdare, în modestie, în dragostea faţă de ceea ce e bine şi drept, în curăţia inimii şi în aducerea păcii. Acestea sunt calităţile care fac ca o relaţie de căsătorie să ajungă la bun sfârşit.

Să observăm că acestea sunt opusul egoismului! Un eu nerăstignit este cel mai rău material posibil pentru o căsnicie. Inelul de căsătorie simbolizează dedicare neîntreruptă, dar dacă nu se pune sub cruce, simbolul morţii faţă de sine, nu poate exista fericire maritală de durată. Sinele va pune capăt iubirii; iubirea va pune capăt sinelui. Căsătoria este ultima inovaţie de creştere fără egoism. Trăirea alături de un alt om imperfect ne împinge spre maturizare, spre coacere şi spre dobândirea artei de negare a sinelui care dezvoltă relaţia. Pavel scrie: “lubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia” (Romani 12:10). Testul unei relaţii pline de iubire constă în punerea nevoilor partenerului înaintea propriilor noastre nevoi, întrebarea “binele cui îl caut eu în gestionarea acestei situaţii?” revelează adevărata atitudine a inimii noastre, făcându-ne să-l punem pe partenerul nostru pe primul plan. Renunţarea la egoism în mod deliberat face să se aplice crucea peste şinele şi natura noastră şi ne dezvoltă căsnicia. Cu cât mai mult din şinele nostru moare, cu atât mai mult trăieşte relaţia noastră! “Dacă grăuntele de grâu, care a căzut pe pământ, nu moare, rămâne singur; dar dacă moare aduce multă roadă” (loan 12:24)

Ultima modificare de Roxana (04/03/13 20:08)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


04/03/13 19:28

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
06 martie

“Ştefana … Fortuna!… Ahaic … mi-au răcorit duhul” (1 Corinteni 16:17-18) -

Majoritatea dintre noi nu avem habar cât de mult sunt influenţate emoţiile oamenilor, stima de sine şi speranţele de ceea ce spunem. Pavel spune: “Ştefana … Fortunat … Ahaic … mi-au răcorit duhul”. Dacă nu ai auzit niciodată de ei, lucrul acesta se datorează faptului că încurajatorii urăsc să fie în centrul atenţiei. Ei se bucură să lucreze în postura susţinătorilor. Dar fără ei, s-ar face foarte puţine lucruri. Opusul încurajării este răspândirea descurajării, iar Pavel spune: “Nici un cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire … ca să dea har celor ce-l aud” (Efeseni 4:29).

Domnul Isus a spus: “oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit” (Matei 12:36-37). Ceea ce spui nu poate fi niciodată luat înapoi, dar într-o zi va fi folosit ca dovadă pentru tine sau împotriva ta, Dr Thomas Blackaby arată: “Cuvintele … pot lăsa cicatrice pentru o viaţă întreagă şi unii oameni nu vor uita niciodată lucrurile pe care li le-ai spus, atât cele bune, cum ar fi vorbele de încurajare cât şi cele rele, cum ar fi critica sau reproşurile …

Uzează de cuvinte în cel mai bun mod posibil, aşa încât prin ele să le aduci celorlalţi binecuvântări”. Aşadar, cuvintele tale aduc încurajare? Se poate spune că “n-au nimic neadevărat nici sucit în ele” (Proverbe 8:8)? Cere-I lui Dumnezeu să pună “o strajă înaintea gurii tale” (Psalmul 141:3) pentru ca orice spui să-L glorifice pe El şi să-i ridice pe ceilalţi.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


06/03/13 18:44

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
08 martie

- “…ca să fiţi desăvârşiţi” [lacov 1:4) -

Depăşirea obstacolelor este ceea ce dezvoltă în noi calităţile necesare pentru a împlini voia lui Dumnezeu pentru vieţile noastre. Adevărul este că altfel nu se poate. În 2 Corinteni cap.l Pavel evidenţiază beneficiile trecerii prin vremuri grele. Da, chiar există beneficii! Să ne oprim o clipă şi să privim la câteva dintre ele.

Primul, “pentru ca … să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz” (2 Corinteni 1:4). Când oamenii ştiu că eşti calificat să vorbeşti, vor asculta. Altfel, ei te ignoră in mod politicos. Toate problemele care te forţează să creşti sunt răspunsul de care au nevoie cei din jurul tau. Când poţi spune: “Am trecut şi eu pe acolo”, oamenii te respectă şi îţi dau atenţie. Experienţa este una din cele mai mari calităţi ale tale, iar Dumnezeu se va folosi de ea.

Al doilea, “ca sa ne punem încrederea nu în noi înşine” (2 Corinteni 1:9).Tot ce ne face să ne întoarcem la Dumnezeu şi să ne sprijinim mai tare pe El este un bun de preţ, nu o răspundere. Atunci când pierdem un loc de muncă, o căsnicie, o persoană dragă, sănătatea sau pacea minţii ne întoarcem spre Dumnezeu şi descoperim ce poate face El.

Al treilea, “să fie pentru mulţi un prilej de mulţumiri” (2 Corinteni 1:11). Mai tii minte cum era viaţa ta înainte de a-L întâlni pe Domnul? Psalmistul a scris: “M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă” (Psalmul 40:2). Vino, ridică-ti glasul şi începe să-L lauzi pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut pentru tine! La urma urmelor, unde ai fi fără El? Nici nu merită să te gândeşti, nu-i aşa?

Ultima modificare de Roxana (08/03/13 21:55)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


08/03/13 21:55

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
09 martie

-“Luaţi seama bine … pentru ea nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune” (Evrei 12:15) -

Ai fost vreodată “ars” de oameni? Nu eşti singurul, cu toţii am păţit-o. Dar în loc să te consumi din cauza aceasta, Dumnezeu îţi spune să ierţi şi să uiţi. Când îţi negi sentimentele şi fierbi în lăuntrul tău, laşi ca Satana să aibă avantaj asupra ta (2 Corinteni 2:11).

Dar dacă te confrunţi cu acea situaţie potrivit Scripturii, experienţele tale dureroase te pot face mai bun, nu mai plin de amărăciune. Dacă astăzi te lupţi cu amărăciunea, fă următoarele trei lucruri.

Primul, iartă, iertarea nu se bazează pe o emoţie. Nu aştepta până “simţi” să o faci, ia hotărârea azi să laşi în pace ofensa. Când o vei face, Duhul lui Dumnezeu iţi va calma emoţiile şi te va ajuta să învingi îndemnul de a te răzbuna. Domnul Isus a spus: “Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă” (Matei 5:7).De vreme ce tu însuţi va trebui mereu să faci “retrageri”, Dumnezeu te cheamă şi să-ţi faci “depozite de milă”.

Al doilea, roagă-te pentru asta. În clipa în care simţi resentiment, întoarce-te spre Dumnezeu şi El îţi va da puterea să acţionezi în dragoste şi nu să reacţionezi în mânie. Când îţi iei angajamentul să trăieşti astfel, El îţi promite că îţi va da “linişte în zilele nenorocirii” (Psalmul 94:13).

Al treilea, gândeşte biblic. Caută toate versetele pe care le găseşti despre iertare şi meditează la ele. Nu uita, de fiecare dată când alegi să faci ce este bine, încă puţin din omul cel vechi moare, iar omul cel nou se dezvoltă. Aşa te pregăteşte Dumnezeu pentru o mai mare binecuvântare. Dar trebuie să fii în postura de a o primi. Aşadar, ia hotărârea acum că deşi te-ai “ars”, nu te vei umple de amărăciune.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


09/03/13 07:39

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
11 martie

-“Se aude vuiet de ploaie” (1 Împăraţi 18:41)-

Treci cumva printr-o perioadă de secetă spirituală? Eşti ocupat cu încurajarea altora în timp ce propria ta viaţă pare că se destramă? Nu eşti unic. I s-a întâmplat lui llie, un prooroc ce a cerut în rugăciune foc din cer pe Muntele Cârmel şi a învins prin puterea Domnului 850 de prooroci falşi. S-a confruntat cu o foamete mare, cu toate resursele omeneşti secate şi cu spatele la zid. Şi ce a făcut? “S-a plecat la pământ, s-a aşezat cu faţa între genunchi”
(1 Împăraţi 18:42).

Bună mişcare! llie s-a hotărât să nu mai dea atenţie lucrurilor din jur, să apeleze la ajutorul lui Dumnezeu şi să se roage până primeşte un răspuns. Când a venit răspunsul, el a venit ca “un vuiet de ploaie”. Să remarcăm că ceea ce a auzit llie în duhul său a fost complet diferit de ce putea să vadă sau să audă în jurul lui. Duhul său a simţit ploaia înainte ca măcar o picătură să cadă.

Aici găsim o lecţie importantă. Când Dumnezeu îţi vorbeşte, El va vorbi duhului tău, nu cărnii. Ceea ce spune El acolo este mai real decât orice se întâmplă în circumstanţele tale. Dar ai grijă, ceea ce auzi în duhul tău poate fi diferit de ce auzi în intelectul tău, sau de ce ai în bancă, sau de ce se întâmplă la serviciu sau de ce se petrece acasă sau de ce se petrece in trupul tău. llie a trebuit să nu ţină cont de toate rapoartele “nici urmă de ploaie” pe care continua să le primească. Şi tu trebuie să faci la fel. Când ştii că Dumnezeu ţi-a promis un anumit lucru, trebuie să faci abstracţie de toată negativitatea din jurul tău, să te bazezi pe Cuvântul Său şi să continui să crezi !!!
Nu te-ndoi, ci crede!!! :):):)

Ultima modificare de Roxana (12/03/13 19:11)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


11/03/13 12:05

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
12 martie

- “Suie-te şi uită-te înspre mare” (1 Împăraţi 18:43) -

llie i-a spus slujitorului său: “Suie-te şi uită-te înspre mare.” Slujitorul s-a suit, s-a uitat şi a zis: “Nu este nimic!” llie a zis de şapte ori: “Du-te iarăşi.” A şaptea oară, slujitorul a zis:”lată că se ridică un mic nor din mare, ca o palmă de om.” llie a zis: “Suie-te, şi spune lui Ahab: “înhamă, şi pogoară-te, ca să nu te oprească ploaia” (1 Împăraţi 18:43-44). Să remarcăm patru lucruri în această relatare.

Primul, trebuie să cauţi răspunsul la Dumnezeu, nu la oameni. “Binecuvântat să fie omul, care se încrede în Domnul, şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu … în anul secetei, nu se teme, şi nu încetează să aducă roadă” (leremia 17:7-8).

Al doilea, trebuie să continui să crezi ce spune Dumnezeu, llie continua să primească acelaşi raport negativ “nu este nimic”. Dar el a continuat să-l creadă pe Dumnezeu, până când în cele din urmă, slujitorul său i-a zis: “lată că se ridică un mic nor din mare, ca o palmă de om”. Dumnezeu a promis că se va întâmpla, aşa că el s-a bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu.

Al treilea, nu trebuie să te laşi influenţat de cei ce nu-ţi împărtăşesc viziunea. Slujitorul lui llie a continuat să spună: “Nu este nimic”. Dar llie a ştiut mai bine. Nu te poţi lăsa ghidat de cei ce nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine din perspectivă spirituală.

In ultimul rând, trebuie să te poziţionezi bine pentru a primi. “S-a aşezat cu faţa între genunchi” (1 Împăraţi 18:42). Aceasta este poziţia naşterii! Chiar când ceea ce simţi în interiorul tău este real, dacă nu te aşezi în poziţia potrivită şi nu împingi, nu se va întâmpla. Dar dacă o faci, Dumnezeu te va binecuvânta cu “vuiet” (1 Împăraţi 18:41).

Ultima modificare de Roxana (12/03/13 19:13)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


12/03/13 19:12

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
15 martie

- “Astfel de închinători doreşte şi Tatăl” (loan 4:23) -

Când nu ne închinăm lui Dumnezeu găsim mereu un substitut, chiar dacă acesta ajunge să fie propria noastră persoană. Închinarea este un impuls universal, sădit de Dumnezeu în fiecare fibră a fiinţei noastre. Este la fel de naturală ca respiraţia. Domnul Isus a spus că am fost creaţi astfel deoarece “închinători doreşte … Tatăl”. În funcţie de mediul religios din care provii, trebuie să-ţi lărgeşti înţelegerea despre închinare. De exemplu: închinarea este mai mult decât muzică. Noi spunem: “La noi la biserică, mai întâi avem închinarea, apoi învăţătura”.

Nu, totul se face pentru slava lui Dumnezeu! Dacă închinarea este numai muzica, atunci cum rămâne cu toţi aceia care nu au ureche muzicală? Să nu uităm nici că închinarea nu este un stil. Stilul de muzică pe care îl preferi spune mai multe despre tine decât despre Dumnezeu. Preferinţa muzicală a cuiva îi pare de multe ori zgomot altcuiva. Dar nu şi lui Dumnezeu – lui îi plac “strigătele pline de bucurie” şi toate varietăţile care decurg de aici (Psalmul 100:1).

Totodată, închinarea nu este numai spre folosul nostru, ci pentru al lui Dumnezeu. Când spui: “Nu am înţeles nimic din serviciul de astăzi”, te-ai închinat dintr-un motiv greşit! Da, există beneficii personale, dar nu ne închinăm ca să ne facem pe plac nouă înşine. Cea mai înaltă motivaţie trebuie să fie să-L înălţăm pe Dumnezeu în tot ce facem. În ultimul rând, închinarea nu trebuie să se limiteze la biserică; aşa cum a spus Martin Luther: “O lăptăreasă poate mulge vacile spre slava lui Dumnezeu”.

Secretul închinării este să faci totul “ca pentru Domnul”. Biblia spune: “sâ aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească” (Romani 12:1). Asta înseamnă să te închini!


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


15/03/13 14:20

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
16 martie

- “Voi umbla în loc larg” (Psalmul 119:45) -

În viată “mereu intervine ceva”. După ce rezolvi o problema, o alta aşteaptă să-i ia locul. Domnul Isus a spus: “V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea” (loan 16:33). Să remarcăm două lucruri pe care le-a spus Domnul Isus. Primul, “aveţi pace în Mine”; al doilea, “în lume veţi avea necazuri”. Pacea lui Dumnezeu devine o certitudine numai când asculţi şi faci “lucrurile pe care vi le-am spus”. Psalmistul a scris: “Voi păzi [ascultând, primind, iubind şi făcând] Legea Ta necurmat, totdeauna şi pe vecie. Voi umbla în loc larg, căci caut poruncile Tale” (Psalmul 119:44-45).

Două cuvinte din aceste versete merită reţinute.

Primul este “caut”, care implică preocuparea după găsirea adevărului.

Cel de-al doilea este “cer”, care implică umblarea în conformitate cu principiile biblice în fiecare zi. Numai când vei face lucrurile acestea “vei umbla la loc larg”.

Viaţa ta nu va fi frustrantă, vei avea bucurie în ciuda circumstanţelor, iar consultarea cu Dumnezeu va fi primul şi nu ultimul lucru pe care îl vei face. Deci dacă astăzi ţi-ai pierdut pacea minţii, întreabă-te: “Umblu eu conform Cuvântului lui Dumnezeu?” Ascultarea aduce odihnă: Pe când noi fiindcă am crezut am aderat şi ne-am încrezut şi ne-am bazat pe Dumnezeu), intrăm în “odihna” despre care a vorbit El…” (Evrei 4:3). De îndată ce vei începe să împlineşti Cuvântul lui Dumnezeu, vei fi la “loc larg”. Şi aşa doreşte Dumnezeu să-ţi trăieşti viaţa astăzi.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


16/03/13 00:46

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
17 martie

- “Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui” (Efeseni 6:12) -

Satana foloseşte oamenii şi circumstanţele, dar nu aceştia sunt adevăraţii noştri duşmani – el este. El lucrează prin oameni şi circumstanţe, apoi se desfată vâzăndu-ne cum reacţionam fără să ne dăm seama că el este sursa. Când Satana l-a folosit pe Petru încercând sa-L împiedice pe Isus să se ducă la cruce pentru a-Şi împlini menirea pentru care L-a trimis Dumnezeu Isus S-a întors şi i-a zis lui Petru: “înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! (Matei 16 23)

Satana l-a folosit pe Petru, dar Domnul Isus a ştiut că nu Petru este problema Lui. Aşa că “i-a întors spatele” lui Petru şi s-a dus ta sursă – Satana. Deci, mai întâi, identifica sursa problemei tale. La cruce Domnul Isus s-a rugat: “Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac (Luca 23:34).

Când înţelegi că strategia lui Satana este să-i folosească pe alţii să te zdrobească, este mai uşor să-i ierţi. Nu trebuie să cari povara resentimentului sau să-i critici sau să încerci să-i schimbi; îi poti încredinţa în mâinile lui Dumnezeu. Nu vei fi scutit de atacurile diavolului, dar vei avea un scut împotriva lui şi nu vei fi descurajat sau înfrânt de el. Vezi tu, dacă diavolul nu te poate înfrânge complet, se va mulţumi să te ţină legat. Astfel nu vei merge mai departe spre victorie, în al doilea rând, foloseşte autoritatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu. Domnul Isus a spus: Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.” lată că v-am dat putere … peste toata puterea vrăjmaşului” (Luca 10:18-19). Aşadar, identifică sursa şi foloseşte autoritatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu.

Ultima modificare de Roxana (17/03/13 08:38)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


17/03/13 08:37

   
vaida
membru

Locatie: Zalau,Salaj,Romania
Inregistat: 24/09/12
Roxana,
    Am citit din nou Vechiul Testament asa cum ti-am promis.Sper ca iti mai amintesti de mine.Vad ca ai un threat doar al tau, plin cu informatie concreta si precisa, condimentata cu pareri personale si alte artificii de interpretare.Imi place pasiunea si naturaletea cu care scrii aici.
    Cu toate ca nu sunt de acord cu tot ce stii, simti, crezi si exprimi aici trebuie sa recunosc ca sunt impresionat si inspirat in acelasi timp.Sper ca nu deranjeaza postul meu inghesuit aici la tine.  :D


18/03/13 14:10

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
19 martie

- “Voi sunteţi sarea pământului” (Matei 5:13) -

Noi căutăm mereu fericirea în mod greşit. Incercăm s-o găsim primind în loc să dăruim. Dragostea trebuie să dăruiască; este în natura ei să facă aşa:“Trăiţi in dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit, şi S-a dat pe Sine pentru noi “ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu”( Efeseni 5:2). Să remarcăm cuvintele “S-a dat pe Sine” şi “jertfă”. Dragostea înseamnă dăruire de sine şi jertfire pentru a împlini nevoile altora – nevoile practice precum şi nevoile spirituale. Unii dintre noi suntem atât de religioşi încât nu vedem nici o valoare în împlinirea nevoilor zilnice ale oamenilor. Dragostea pentru Dumnezeu este rădăcina; dragostea pentru ceilalţi este rodul, exprimat prin încurajare, răbdare, bunătate, facerea de bine, smerenie, generozitate, seninătate, blândeţe şi sinceritate (Galateni 5:22). Trebuie să căutăm în mod activ modalităţi de a arăta dragoste, mai ales în lucrurile mici.

Domnul Isus a spus: “Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul (puterea şi calitatea sa), prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară”.

Sarea este asemenea dragostei; ea poate vindeca, poate curăţa, poate conserva, poate îmbogăţi, dar este nefolositoare dacă este ţinută în solniţă şi nu este presărată în jur. Adevărul e că întreaga viaţă e lipsită de gust fără dragoste. Chiar şi faptele de generozitate făcute din obligaţie, dar lipsite de dragoste ne lasă goi. Dragostea este puterea vieţii; ea trebuie să fie motivul pentru care ne trezim în fiecare dimineaţă. Fiecare zi poate fi interesantă şi plină de sens dacă ne vedem ca nişte agenţi ai lui Dumnezeu, aşteptând în umbră să presărăm sare peste vieţile lipsite de gust pe care le întâlnim. Aşadar, foloseşte-ţi solniţa.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


19/03/13 13:59

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
20 Martie - DUMNEZEU NU-şI UITĂ PROMISIUNEA FAŢĂ DE TINE

-“Îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine şi voi” (Geneza 9:15) -




Când Noe a predicat despre ploaie, ea a fost simbolul judecăţii. Dar după potop, Dumnezeu a spus: “apele nu se vor mai face potop” (Geneza 9:15). El i-a spus lui Noe: “curcubeul se va arăta în nor; şi Eu îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine şi voi şi toate vieţuitoarele de orice trup; şi apele nu se vor mai face potop, ca să nimicească” (Geneza 9:14-15). Din acel moment din Scriptură, ploaia a devenit un simbol al binecuvântării. “Vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi … voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10). Te temi că poverile inimii tale din trecut vor reveni? Nu te teme. Continuă să umbli cu Dumnezeu care a promis “apele nu se vor mai face potop”!

Când Dumnezeu foloseşte lucrul care ar fi trebuit să te distrugă pentru a te dezvolta, vei privi în urmă şi vei spune: “Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăţ orânduirile Tale” (Psalmul 119:71). Fără vremuri de încercare nu ai fi descoperit anumite lucruri; de exemplu, faptul că stresul poate crea în tine pasiunea de a-L căuta mai mult pe Dumnezeu, iar alte lucruri mai puţin; puterea propriilor tale rugăciuni; ce poate înfăptui Dumnezeu în ciuda împotrivirilor; faptul că în clipa în care te-a auzit plângând, lacrimile tale au fost atât de preţioase încât le-a strâns in burduful Lui (Psalmul 56:8); că îngerul Domnului te-a ocrotit când vrăşmaşul a vrut să te scoată din joc (Psalmul 34:7); că Dumnezeu nu a avut nevoie de prietenii tăi pentru a te susţine şi a te binecuvânta şi te-a scos la liman pentru că El a văzut curcubeul şi Şi-a adus aminte de promisiune.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/03/13 07:16

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
26 martie 2013


Fii specialist în Cuvantul lui Dumnezeu

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune (Iosua 1:8).


Am luat hotararea ferma cu mult timp in urma sa devin un specialist in Cuvantul lui Dumnezeu si te incurajez sa faci acelasi lucru. Indiferent in ce alt domeniu esti expert, asigura-te ca te specializezi in Cuvantul lui Dumnezeu. Fixeaza`ti scopul de a-L cunoaste pe Domnul prin studiu atent si sarguincios al Scripturilor. Cuvantul Lui sa locuiasca in tine din belsug, in toata intelepciunea (Coloseni 3:16). Memoreaza si citeaza pasaje din Scriptura in mod consecvent. Cand viata ta este reglementata in asemenea mod de Cuvant, Dumnezeu spune: „ căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune(Iosua 1:8).


Nu este de mirare ca suntem indemnati in 2 Timotei 2:15 sa studiem Cuvantul: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului.” Aceasta inseamna sa fii „specialist in Cuvant”; o persoana care studiaza ca
sa cunoasca si sa implineasca drept Cuvantul Adevarului.

Biblia este cea mai importanta carte din lume, deoarece contine revelatii cu privire la natura, planul si caracterul lui Dumnezeu. Este manualul lui Dumnezeu
pentru o viata glorioasa si merita o atentie nedivizata.

Timpul tau de studiu biblic nu ar trebui impartit cu nici o alta activitate, deoarece este foarte important. Cand studiezi Biblia, fa-o intr-un mod meditativ, iar Duhul Sfant va ilumina duhul tau cu revelatii nemaipomenite.
Observa faptul ca in 2 Timotei 2:15, Pavel l-a sfatuit pe Timotei mai degraba sa studieze decat sa
„citeasca.” Studierea Bibliei ar trebui sa fie o preocupare consecventa, sub auspiciile Duhului Sfant. Mai presus de toate, mediteaza la Cuvant in timp ce studiezi si lasă-l sa patrunda in duhul tau, apoi proclama-l cu glas tare pana
cand castiga autoritate asupra mintii tale. 

Cuvantul lui Dumnezeu in duhul tau si in gura ta va produce ceea ce afirma. Iată ce ai nevoie pentru a implini tot ce doreste Dumnezeu pentru tine. Astfel vei experimenta transformarea divina care va face din tine o minune in mediul tau de influenta.


Si astazi paseste inainte binecuvantat/a, pe masura ce actionezi pe baza Cuvantului, exceland in tot ceea ce faci, in Numele lui Isus. Amin! :):):)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

26/03/13 09:27

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
08 aprilie

„ …N-avea nici frumuseţe, nici strălucire…; era aşa de dispreţuit…, şi noi nu L-am băgat în seamă.“ Isaia 53.2,3 „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!“ Matei 16.16

În Evanghelii, El ne este prezentat ca:

Un străin: El nu a avut o casă pe pământ. Casa Sa a fost Casa veşnică a Tatălui. El a venit de la Dumnezeu Tatăl şi S-a întors la El (Ioan 8.23; 16.28).
Un om fără adăpost: În ziua naşterii Sale nu a existat niciun loc în han pentru El. Şi aşa a rămas în timpul întregii Lui vieţi (Luca 9.58).

Un izgonit: Respins şi chiar alungat, El a umblat din loc în loc (Luca 8.37). Societatea timpului Său L-a urât aşa de mult, încât la sfârşit L-a condamnat la moarte şi L-a răstignit.
Un sărac: Când i s-a cerut într-o zi să plătească impozitele, nu avea nici măcar o monedă la Sine (Matei 17.24-27).

Un neînţeles: Fraţii Săi şi chiar ucenicii nu înţelegeau totdeauna vorbirea Sa (Marcu 9.32).
Aşa a trăit Fiul lui Dumnezeu aici ca Om! Dar în acest mod, Isus a devenit aproapele nostru. – Te simţi singur? Aparţii de cei ce sunt izgoniţi, de cei săraci, de cei neînţeleşi? Isus Hristos te înţelege. Dacă crezi în Domnul Isus, El devine prietenul tău fidel!

Ultima modificare de Roxana (08/04/13 17:50)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


08/04/13 17:50

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
10 aprilie

-„Înaintea Ta noi suntem nişte străini şi locuitori, ca toţi părinţii noştri. Zilele noastre pe pământ sunt ca umbra şi fără nicio nădejde.“
1 Cronici 29.15 -

Într-o zi, un domn trecea prin faţa unei căsuţe aflate într-un sat îndepărtat. El se opri să vorbească cu o doamnă în vârstă, ce stătea pe veranda casei sale. În timp ce vorbeau, domnul admira împrejurimile – o privelişte minunată, florile şi cântecul păsărilor. Ea îi răspunse că mirosul florilor şi cântecul păsărilor erau într-adevăr minunate, însă priveliştea nu o putea vedea, fiindcă nu vedea deloc.

Auzind acest lucru, trecătorul începu s-o compătimească. „Nu mă compătimiţi“, îi spuse femeia, „fiindcă sunt cu mult mai fericită de când mi-am pierdut vederea. Nu mi-aş schimba viaţa cu nimeni. Dar dumneavoastră sunteţi un străin, nu vă cunosc vocea.“ – „Da, sunt un străin pe aici“, spuse călătorul. „Sunt în trecere şi voi pleca mâine din acest sătuc încântător. Dar aş vrea să-mi spuneţi de ce sunteţi atât de fericită, fiindcă eu, cu toate că sunt sănătos, am o vedere bună şi am totul din belşug din ceea ce îmi oferă lumea aceasta, mă aflu adesea într-o stare nenorocită.“ – „Nenorocită?“ a întrebat femeia tristă. „Nenorocită, când Dumnezeu v-a dat aşa multe binecuvântări?“

Dumnezeu a venit la noi ca Om! Si în acest mod, Isus a devenit aproapele nostru. – Te simţi singur? Aparţii de cei ce sunt izgoniţi, de cei săraci, de cei neînţeleşi? Isus Hristos te înţelege. Dacă crezi în Domnul Isus, El devine prietenul tău fidel!


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


10/04/13 18:07

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
14 aprilie


"Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus…" Evrei 12.2

Să privim, prin credinţă, la Isus Hristos, aşa cum ni-L prezintă Sfânta Scriptură!
Să privim ţintă la Isus, Cel răstignit, care Şi-a dat viaţa pe cruce, ca să găsim în El răscumpărarea şi pacea!
Să privim la Isus, ca din mâinile Sale să primim în fiecare zi crucea noastră şi lucrul ce-l avem de făcut, împreună cu harul ce ne trebuie pentru amândouă!
Să privim la Isus, nu la vrăjmaşii noştri, nici la împrejurările prin care trecem!
Să privim la Isus, nu la credinţa, puterea şi dreptatea noastră proprie!
Să privim la Isus şi nu la oameni, datini, tradiţii, sisteme filozofice! Urmându-L pe Mântuitorul nu vom greşi cu niciun chip ţinta noastră.
Să privim la Hristos ca Acela care este unicul Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni!

Esti gata sa privesti la Isus si sa vezi ca prin El Dumnezeu a pregatit raspuns la toate problemele tale ?

Ultima modificare de Roxana (14/04/13 06:31)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


14/04/13 06:30

   
Pagini: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net