TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/De ce ingaduie Dumnezeu suferinta? Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 12
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
asa este, pai tocmai deasta am pus versetele astea impreuna, ca vorbesc cam de acelasi lucru si anume de pedeapsa, care vine in urma abaterilor noastre de la voia lui Dumnezeu.
dar se poate vedea ca pedeapsa vine de la Dumnezeu, sau este ingaduita de Dumnezeu, si este o suferintza cu scopul de a ne disciplina.

12:7 Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl?


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

03/06/06 22:08

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

asa este, pai tocmai deasta am pus versetele astea impreuna, ca vorbesc cam de acelasi lucru si anume de pedeapsa, care vine in urma abaterilor noastre de la voia lui Dumnezeu. dar se poate vedea ca pedeapsa vine de la Dumnezeu, sau este ingaduita de Dumnezeu, si este o suferintza cu scopul de a ne disciplina.


consecintele unor alegeri nu stiu in ce masura pot sa fie numite "pedepse". Un ex cit se poate de simplu, Un om care printr-o decizie isi cauzeaza suferinta , poate sa spuna ca suferinta sa [aleasa in mod deliberat] vine de la D-zeu ? , alegerile poporului Israel au fost alegeri libere , consecintele acestor alegeri le-au suportat ei, D-zeu nu gresit cu nimic fata de ei. Ma repet , cind spui ca Dumnezeu ii responsabil pentru suferinta umana, nu faci altceva decit sa-i discreditezi natura, eu stiu ca D-zeu ii dragoste si nu suferinta,  de Iov satan s-a atins si nu D-zeu,  D-zeu ofera iubire si nu suferinta. Orice actiunea care determina suferinta are legatura cu noi si cu alegerile noastre. Dumnezeu nu ingaduie decit iubirea Sa, restul tot ce tine de suferinta, rau are legatura cu omul si actiunile lui.

Ultima modificare de Shilo (04/06/06 08:57)


04/06/06 08:53

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Vad ca esti hotarat sa insisti pe o idee.Esti perseverent si asta e bine.(intre noi fie vorba ,eu intotdeauna am admirat astfel de oameni)--scuzati off-topicul =)

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

04/06/06 15:03

   
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05

Shilo a scris:

, alegerile poporului Israel au fost alegeri libere , consecintele acestor alegeri le-au suportat ei, D-zeu nu gresit cu nimic fata de ei. Ma repet , cind spui ca Dumnezeu ii responsabil pentru suferinta umana, nu faci altceva decit sa-i discreditezi natura, eu stiu ca D-zeu ii dragoste si nu suferinta,  de Iov satan s-a atins si nu D-zeu,  D-zeu ofera iubire si nu suferinta. Orice actiunea care determina suferinta are legatura cu noi si cu alegerile noastre. Dumnezeu nu ingaduie decit iubirea Sa, restul tot ce tine de suferinta, rau are legatura cu omul si actiunile lui.


pai si normal ca Dumnezeu nu a gresit cu nimic fata de ei, dar nu poti spune ca evreii n-au avut marea deschisa inaintea lor din cauza ca au pacatuit, sau ca n-au gasit apa dulce in pustie tot din cauza asta sau paine...., pentruca Dumnezeu insusi, spune altceva :
"Deu 8:2 Adu-ţi aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul, Dumnezeul tău, în timpul acestor patruzeci de ani în pustie, ca să te smerească şi să te încerce, ca să-ţi cunoască pornirile inimii şi să vadă dacă ai să păzeşti sau nu poruncile Lui.
Deu 8:3 Astfel, te-a smerit, te-a lăsat să suferi de foame, şi te-a hrănit cu mană, pe care nici tu n'o cunoşteai şi nici părinţii tăi n'o cunoscuseră, ca să te înveţe că omul nu trăieşte numai cu pîne, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului trăieşte omul."
cand Domnul spune ca a vrut sa te:"smereasca", "incerce", ca sa : "cunoasca", "sa vada", "sa te invete", ineamna ca face parte din felul lui Dumnezeu de a lucra sau prelucra oamenii.

normal ca de Iov satana s-a atins, dar satana de la cine a primit aprobarea? pavel avea un "sol al satanei care sa ma palmuiasca", cine l-a ingaduit? daca Dumnezeu este autoritaea suprema in univers, atunci inseamna ca nimic nu se poate intampla fara aprobarea Lui, fie ca este vorba de bine fie ca este vorba de rau.

sau ce s-a intamplat cu orbul din nastere? chiar Domnul Isus a spus ca nu s-a nascut asa din cauza ca a pacatuit cineva, asa ca omul acesta nu suferea din cauza actiunilor sale, sau alegerile pe care le-a facut el sau parintii lui, oare nu chiar asta era intrebarea cu care au venit ucenici la Domnul, si El le-a spus ca n-a pacatuit nici el si nici parintii lui...

Ultima modificare de ionelcim (05/06/06 17:47)


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

05/06/06 17:36

   
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
Suferinta ne apropie mult mai mult de Domnul si ne readuce aminte ca acolo sus cineva ne iubeste mult de tot!!!!! Suferinta este totodata si o lucrare prin care Olarul ne modeleaza,ne arunca toate cioburile...si ne aduce pe inaltimi de nevisat. Fara suferinta cresterea nu e posibila. Asa cum o planta are nevoie de apa,lumina...pt a se hrani tot asa si noi pentru a putea fi sculptati si mai bine trebuie sa suferim. Imi place f mult ideea asta,nu e doar o idee ci e realitate...Domnul a venit ca sa slujeasca nu ca sa fie slujit!!!!! Deci,noi care vrem sa calcam pe urmele Sale trebuie sa slujim chiar daca suferinta face parte din slujire.

_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

06/06/06 18:41

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

normal ca de Iov satana s-a atins, dar satana de la cine a primit aprobarea?


In cazul lui Iov lucrurile sint mai complexe decit par la prima vedere. Dumnezeu prin Iov dovedeste cerului si ingerilor ca Satan este un inger mincinos si toate pornirile lui sint spre rau .


daca Dumnezeu este autoritaea suprema in univers, atunci inseamna ca nimic nu se poate intampla fara aprobarea Lui, fie ca este vorba de bine fie ca este vorba de rau.


Dumnezeu este autoritatea suprema, dar exista legi trasate de Dumnezeu atat in cazul universului cit si in cazul omului, o asemenea lege este legea suferintei umane, care nu deriva din  vointa lui D-zeu ci deriva din actiunile deliberate ale omului. Eu am o singura intrebare pentru cei care sustin ca D-zeu ingaduie suferinta: D-zeu este cunoscut in lume datorita dragostei sale fata de om , daca D-zeu este responsabil pentru suferinta umana , atunci inseamna ca D-zeu este nedrept ?

in aceas nota [unde D-zeu ii responsabil pentru suferinta umana]:

1. Daca Satan era absent in lagarele de exterminare, Dumnezeu era prezent acolo intr-un mod foarte evident .
2. Daca D-zeu era absent in lagarele de exterminare , Satan era prezent acolo intr-un mod foarte evident.

Care afirmatie e adevarata [ 1 sau 2]  ?

Ultima modificare de Shilo (08/06/06 10:51)


08/06/06 10:48

   
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05

Shilo a scris:

Eu am o singura intrebare pentru cei care sustin ca D-zeu ingaduie suferinta: D-zeu este cunoscut in lume datorita dragostei sale fata de om , daca D-zeu este responsabil pentru suferinta umana , atunci inseamna ca D-zeu este nedrept ?


oare Dumnezeu este cunoscut in lume numai datorita dragostei sale fata de om? oare dreptatea lui Dumnezeu nu este cunoscuta in lume? si oricum lumea nu-L cunoaste pe Dumnezeu.....

faptul ca Dumnezeu ingaduie suferinta in viata cuiva nu inseamna nici pe departe ce este nedrept sau ca nu ar fi suficient de iubitor, ci dimpotriva, dragostea lui dumnezeu se vede chiar in suferinta. "apocalipsa 3:19 Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia, pe cari-i iubesc..."

imagineaza-ti ca tu esti parinte si ai copii,..iar tu stii foarte bine ca injectiile dor,...asta te determina sa sa nu-ti mai vaccinezi copiii ca sa nu sufere,...? tot asa si Dumnezeu ingaduie in viata noastra suferinte mici prin care sa ne fereasca de marile urgii, dintre care ce-a mai mare este sa ajungi in iad. suferinte prin care ne determina sa ne pocaim sa, cautam sa ne apropiem de El, Domnul vorbeste cand intr-un fel cand in altul....... dar oare prin asta nu se vede dragostea mare a lui Dumnezeu? eu zic ca da, si scriptura spune ca da.........asa ca uite ce mare este dragostea lui Dzeu fata de noi...deasta spunea pavel ca nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare...


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

12/06/06 22:03

   
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Da dar imagineaza-ti ce te nasti intr-o familie de oameni credinciosi si ca te nasti cu un handicap fizic ( sa zicem esti poate orb,mut,schio,surd,etc) cresti mare,iti dai seama ca te-ai nascut asa si ca esti nevinovat iar toti oamenii iti vorbesc despre dragostea lui D-zeu si indurarea lui,etc. Iti apar tot felul de intrebari in minte?
De ce ingaduie D-zeu asa ceva? Oare platesti tu pacatul parintilor sau al altora? Daca D-zeu este asa de bun de ce nu te-a pazit,etc
Pana la urma intrebari care mi-i se par firesti.
Nu stiu daca D-zeu raspunde si va raspunde vreodata la acest de ce al suferintei.
Dar ganditi-va putin,daca D-zeu este bun si te iubeste si este tatal tau de ce ar ingadui asa ceva? Ce parinte plin de dragoste ar vrea ca copilul lui sa sufere?
E grele cum zicea Caragiale.


05/08/06 22:21

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
pai daca cineva se naste cu un handicap,Dumnezeu i-a dat voie Satanei sa puna handicapul asupra acelei persoane,dar in acelasi timp a facut si o cale de iesire din acel lucru si i-a si pregatit o mare binecuvantare.Dumnezeu ne ingaduie suferinta ca sa crestem si sa fim binecuvantati,n-ar fi simplu sa stam degeaba si fie totul roz si la noi sa curga binecuvantarile?Pai cred ca prin suferinta putem diferentia Raiul de pamant,aici stim prin ce trecem,si acolo vom face diferenta.Stiu ca e greu sa treci prin suferinta,doar toti experimentam asta,dar este o diferenta intre noi si cei din lume.Noi il avem pe Isus care ne ajuta,pe cand oamenii,trec prin suferinta singuri,fara nici un ajutor si cand ii incerci sa ii ajuti,nu mai au nici o speranta.Asa ca eu una cred ca noi crestinii nu ar trebui sa ne intrebam de ce suferim si sa cautam explicatii logice pt asta,ci ar trebui sa ii ajutam pe cei ce au nevoie de noi atunci cand sufera.

05/08/06 23:52

   
mamaruta
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 13/08/06
Dumnezeu a creat o lume libera. Iar o lume libera insemna si libertate in ceea ce priveste alegerea de a pacatui. Omul a ales sa pacatuiasca si astfel a aparut suferinta. Dar, o lume libera chiar si plina de suferinta este superioara unei lumi lipsita de libertate. Astfel, fiindca a creat o astfel de lume, Dumnezeu s-a dovedit a fi bun si plin de dragoste.

Citeam rationamentul de mai sus intr-o carte si ma gandeam cum as putea sa il prezint unei mame care si-a vazut copilul distrus de cancer sau al unui sot care si-a vazut sotia violata sub ochii lui. Uneori nu poti decat sa taci. Si totusi, personal, de cand am inteles aceasta perspectiva, m-am raportat altfel la suferinta si la viata. Chiar daca pare doar teorie, in viata mea are un sens. Unul mult mai relevant decat celelalte explicatii ( pe care le-ati si enumerat mai sus si pe care nu le neg ).

Dupa ce am inteles ca suferinta a fost de fapt, alegerea noastra, a omenirii, am mai inteles un alt lucru care mi-a dat o noua perspectiva. Poate ca pentru voi nu va fi decat o nuantare ''romantica'' vorba cuiva de mai sus, dar pentru mine chiar are un sens aparte. Am inteles ca in urma alegerii noastre am fost condamnati la o suferinta seaca si dura, dar Dumnezeu in bunatatea Lui a infrumusetat-o. Putea sa o lase asa crunta si dura, dar fiindca ne-a iubit i-a dat o latura deosebita. De aceea, prin suferinta ajungem sa dobandim lucruri pe care altfel nu am avea cum, ajungem sa crestem, sa traim si sa intelegem dimensiuni ale vietii pe care altfel niciodata nu am avea cum sa le descoperim. Suferinta ne imbogateste, datorita Lui care n-a lasat-o sa fie doar dureroasa si seaca si crunta.

Ultima modificare de mamaruta (13/08/06 22:35)


_______________________________________
mamaruta ruta, suie-te-n caruta

13/08/06 22:33

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
Ezechiel, 18

20 Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el. [Ezechiel 18 ]

Ezechiel, 18

23 Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? 24 ÃŽnsă dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, dacă se ia după toate urâciunile celui rău, s-ar putea să trăiască el oare? Nu, ci toată neprihănirea lui va fi uitată, pentru că s-a dat la nelegiuire şi la păcat; de aceea va muri în ele.

DECI CINE ESTE NEDREPT DUMNEZEU sau omul care pacatuieste?

VOIA LUI DUMNEZEU O GASIM IN BIBLIE,nu in religie,sau doctrina,sau povesti si basme religioase,daca respecti voia LUI ,atunci esti fericit ,daca numai te faci ca o respecti ,te amagesti pe tine si pe ceilalti,doar!!


_______________________________________
SHALOM

14/08/06 22:40

   
mamaruta
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 13/08/06
Ce simplu-i totul pt unii! Fineas tu ai citit toate postarile de la subiectul asta? Daca da, nu ai vazut ca suferinta nu inseamna neaparat pedeapsa?

_______________________________________
mamaruta ruta, suie-te-n caruta

14/08/06 23:10

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Asta voiam sa intreb si eu, fineas...

Crezi ca suferinta e numai o consecinta a pacatului? As fi de acord ca odata cu pacatul a intrat si suferinta in lume. Dar ca acum cei care sufera o fac din cauza pacatului, hm...  Cu este cu Iov, de exemplu? A spus Dumnezeu ca il pedepseste, ca a pacatuit?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/08/06 23:15

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
O tipa de la noi din biserica e misionara in Asia si anul trecut a fost diagnosticata cu cancer. A venit acasa ca sa moara. Bineintelesc ca a s-au ridicat intrebari in mintea ei si a altora, dar Duhul Sfant i-a zis ca el o sa fie cu ea si o s-o protejeze. Acum o saptamana doctorii i-au zis ca e vindecata complet si peste o saptamana va pleca din nou in misiune. Dumnezeu a facut o minune dintr-o situatie care parea sa fie impotriva ei.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

15/08/06 04:15

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Iov a răspuns Domnului, şi a zis: "Ştiu că Tu poţi totul, şi că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale". -"Cine este acela care are nebunia să-Mi întunece planurile?" - "Da, am vorbit, fără să le înţeleg, de minuni, care sunt mai pe sus de mine şi pe care nu le pricep." 

Noi nu putem intelege planul lui Dumnezeu, cazul lui Iov este foarte elocvent. Suferinta nu este numai o consecinta a pacatului, suferinta este unul din atributele viului in general. In cazul suferintei umane, trebuie sa facem distinctie intre actiunile deliberate ale omului, actiuni care provoaca suferinta, atat pentru el cat si pentru semenii sai, si intre suferinta "intamplatoare", care nu are legatura cu actiunile deliberate ale omului.

Ultima modificare de Shilo (15/08/06 12:12)


15/08/06 12:10

   
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
atunci cand Dumnezeu ingaduie suferinta in viata nostra,El ne arata k ne iubeste....poate asa ne trezim si noi la realitate...

_______________________________________
"Când nu îti mai ramâne nimic decât Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu îti este SUFICIENT!"

15/08/06 12:26

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
sunt de acord cu ce a zis shilo si lory,.........dar cititi biblia si ve-ti vedea caci 90% dintre cazurile de suferinta ,vin in urma neascultarii si incapatanatii au suferit mereu, ......urmariti in noul testament si ve-ti vedea ca multi bolnavi l-au urmat pe Domnul Isus ,dar doar cei care sunt fii a lui Avraam au foat vindecati ,ca sa se implineasca Scriptura....cati leprosi au fost mantuiti din cei 10 .....doar unul ,caci doar el a venit sa multumeasca Domnului ,si a fost mantuit!!

Cititi deuteronom27si 28 si ve-ti vedea binecuvantarile si blestemurile,si ve-ti intelege mai multe!!!!

in legatura cu Iov ,acesta a fost doar un caz ,dar si el a suferit din cauza ,ca, se temea ,avea o frica ,si frica aduce pedeapsa,caci in DRAGOSTEA DESAVARSITA NU ESTE FRICA !!!

Iov, 3

25 De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte! 26 N-am nici linişte, nici pace, nici odihnă, şi necazul dă peste mine."SUNT MULTE CAZURI IN BIBLIE ,unde cei care au suferit ,au suferit din pricina neascultarii,este adevarat ca de multe ori Dumnezeu ingaduie acest lucru ptr, o trezire spirituala,adevarata,a copiilor LUI !!!

Ultima modificare de fineas (15/08/06 16:03)


_______________________________________
SHALOM

15/08/06 15:55

   
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
ai si tu dreptate fineas......

_______________________________________
"Când nu îti mai ramâne nimic decât Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu îti este SUFICIENT!"

15/08/06 16:12

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Kevin Levrone, nu stiu ce ai urmarit cu citarea mesajului lui fineas. L-am sters. Daca vrei sa spui ceva, te rog sa o faci , nu numai sa citezi pe altii fara sa comentezi citatul respectiv.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/09/06 17:20

   
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Am vrut sa dau un raspuns la ce a spus Fineas.Sub fiecare fraza am scris ceva.Era comentariul meu foarte scurt la ce a scris el.Era pur si simplu parerea mea.

01/09/06 18:33

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Era tot scris ca un citat... offf, imi pare rau ca l-am sters. Nu stii cum sa citezi separat? Sa dai citat, sa comentezi, citat, iar comentariu, etc?

Te-as ruga sa postezi iar mesajul pe care l-am sters...imi cer scuze.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/09/06 18:50

   
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Nici o problema.Sa ma gandesc ce-am scris atunci si o sa incerc sa postez inca odata.

02/09/06 13:12

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Multumesc :).

Dupa ce postezi voi sterge off-topicurile .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/09/06 13:21

   
Fyn
membru

Locatie: Suceava, Romania
Inregistat: 16/03/05
Scuzati ca ma introdcu si eu. Nu am citit de la inceput toate poastarile, dar vreau sa pun o intrebare. Poate s-a vorbit despre asta, poate nu. Cati de aici ati experimentat suferinta si vorbiti din experienta? Vorbiti din ceea ce ati trait?
Daca a fost atins acest lucru va rog sa treceti mai departe si sa ma avertizati, daca nu s-a atins acest lucru va rog sa va opriti.
De cele mai multe ori vorbim de pe drum, nu din casa. Este foarte usor sa faci o afirmatie a ceea ce nu traiesti si nu experimentezi. Mie unul, mie rusine si mi-e frica sa fac afirmatii despre suferinta cand vad suferinta altor oameni sfinti. Da nu suferinta ca ii doare maseaua sau si-au rupt piciorul sau ca au avut accident de masina si i-a operat. Ci suferinta care dureaza de ani de zile. Si cand te uiti la ei, la evlavia lor, la necazul lor... te intrbi unde mai incape. Si ramai mut si nu ai curajul sa dai o sentinta. Probabil ca acesti sfinti sunt ci si acel orb din nastere...."ca sa se arate lucrurile minunate ale lui Dumnezeu" Cand se vor arata? Nu stiu...
Daca ati experimentat suferinta...spuneti cum ati trecut prin ea


_______________________________________
Verbum Domini Manet In Aeternum...
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...

03/09/06 16:38

   
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Eu am trecut prin asa ceva numai ca prietenii lui Iov sunt peste tot.E greu sa explici ceva sau sa te aperi mai ales cand nu stii de ce suferi?
Iar cand o mai iei peste gura pe nedrept e cgiar culmea suferintei.Dar e bine ca D-zeu nu te lasa.


03/09/06 22:25

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 12    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net