|
|
|
bogdan23darabani
membru
Inregistat: 02/05/06
|
|
Rabdarea : ce e cu aceasta mai avem nevoie sau o lasam la o parte?
Eu cred ca mai buna ca rabdarea nu e nimik pe lume. Voi ce credeti?
|
|
02/05/06 15:27
|
|
sunshine
membru
Inregistat: 10/04/06
|
|
Dragostea este cel mai de pret dar pe care ni L-a oferit Dumnezeu,apoi "dragostea este indelung rabdatoare":-1 Corinteni 13:4-rabdarea fiind prima caracteristica a dragostei enumerata in Biblie! Cred ca este important sa astepti,sa ai rabdare intr-un lucru,dupa parerea mea este o dovada de maturitate daca esti rabdator!
|
|
02/05/06 20:22
|
|
sweet andra
membru
Inregistat: 11/01/06
|
|
"Rabdarea este mai mult decat suportarea. Viata unui sfant este in mainile lui Dumnezeu asa cum sunt arcul si sageata in mainile unui arcas. Dumnezeu tinteste inspre ceva ce sfantul nu poate vedea, El incoarda arcul,mai mult si mai mult si sfantul zice din cand in cand:Nu mai pot! Dumnezeu insa nu-l ia in seama,El incoarda in continuare arcul pana ce tinta apare in bataia sagetii,dupa care da drumul corzii.Increde-te in mana lui Dumnezeu. Cultiva-ti relatia cu Isus Cristos prin rabdarea credintei."
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
02/05/06 21:11
|
|
sweet andra
membru
|
|
Rabdare! Rabdare! Rabdare! Ne este asa de greu sa avem rabdare...cel putin mie..acum nu stiu cum sunteti voi...dar stau si ma gandesc...oare cata rabdare are Domnul cu noi?
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
18/08/06 21:12
|
|
fineas
Exclus
|
|
teoria ca teoria ,practica ne omoara!!!
_______________________________________ SHALOM
|
|
18/08/06 21:19
|
|
Corina
membru
Inregistat: 02/04/05
|
|
Nu stiu cum se poate sa iti fie usor sa ai rabdare! Eu mor cand lucrurile nu decurg asa de repede cum vreau eu, apoi inviu din nou pentru ca nu am ce face...nu de altceva. Cred ca Domnul ii place tare mult sa ne invete acesta lectie!
_______________________________________ sug pula
|
|
30/08/06 16:43
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Nu e distractiv pentru Domnul să ne vadă suferind. Dar dacă altfel nu ne corectăm...
|
|
30/08/06 16:45
|
|
fineas
Exclus
|
|
sweet andra a scris:
Rabdare! Rabdare! Rabdare! Ne este asa de greu sa avem rabdare...cel putin mie..acum nu stiu cum sunteti voi...dar stau si ma gandesc...oare cata rabdare are Domnul cu noi? |
IATA CE ZICE SCRIPTURA;
2 Petru, 3
9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă!!!!
la o adevarata POCAINTA!!! NU LA CEA FORMALA!!!!!_______________________________________
_______________________________________ SHALOM
|
|
30/08/06 16:47
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
fineas a scris:
sweet andra a scris:
Rabdare! Rabdare! Rabdare! Ne este asa de greu sa avem rabdare...cel putin mie..acum nu stiu cum sunteti voi...dar stau si ma gandesc...oare cata rabdare are Domnul cu noi? |
IATA CE ZICE SCRIPTURA;
2 Petru, 3
9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă!!!!
la o adevarata POCAINTA!!! NU LA CEA FORMALA!!!!!_______________________________________ |
You`re dern tootin`.
|
|
07/10/06 13:13
|
|
joy
membru
Inregistat: 23/05/05
|
|
eu una numai rabdare nu aveam in trecut, dar Cineva mai m-a modelat un pic....eu zic ca fara rabdare pierdem multe lucruri si binecuvantari, pt ca nu asteptam si luam decizii impulsiv si gresit, sau tipam la altii care ne supara...etc...deci cu rabdare, se pot face multeeeeee
_______________________________________ joy
|
|
09/11/06 09:08
|
|
Diana-s-2-da-r
membru
Inregistat: 27/12/06
|
|
Se merita sa ai rabdare ..dar e greu...Si ma refer aici la rabdarea adevarata,nu superficiala..adica e foarte usor sa pari "rabdator" la suprafata,dar inauntru sa fii agitat si nelinistit...Important e sa vedem intotdeauna cat de binecuvantati suntem si sa apreciem din toata inima ce ne-a dat Domnul.Atunci cu siguranta vom fii mai rabdatori.."Cine cauta ,gaseste"...God bless you all!!
|
|
06/02/07 16:27
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
la oameni e limitata prea "jos".
Ultima modificare de giany_v (14/08/07 12:12)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
19/06/07 14:53
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
eu am mici probleme cu rabdarea.ma refer la asteptat dupa cineva, termina un lucru inceput cat mai repede etc. dar incerc sa ma corectez...
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
24/10/07 17:21
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
cred ca fiecare dintre noi are probleme cu rabdarea, desi multi nu vor sa recunoasca asta, incearca sa se ascunda si sa se prefaca ca e totul ok. El ingaduie suferinte, incercari in viata noastra si de multe ori ne raspunde prin asteapta si nu putem sa intelegem planul Lui in viata noastra.Credem ca Dumnezeu uita de noi, ca nu ne mai iubeste, dar ceea ce nu intelegem noi este ca El ingaduie toate astea doar pentru ca ne iubeste mult prea mult ca sa ne lase asa. fiecare incercare, fiecare lupta biruita inseamna mai multa putere, credinta, o apropiere mai mare de Dumnezeu. El sufera alaturi de noi si ar vrea sa ne ia povara, dar ne lasa pe noi sa dorim sa venim la El cu ea si atunci va fi dispus sa ne-o ia. Daca El nu ne raspunde, nu inseamna ca nu ne aude, ca vorbim singuri, ca nu ne mai aude, ci inseamna ca inca nu a venit timpul pentru ca toate lucrurile sunt frumoase la vremea lor. poate ca daca iti va raspunde acum la ceea ce tu iti doresti nu vei sti ce sa faci cu acel lucru sau nu esti destul de matur(a) sa-l poti folosi, sau sa-l poti aprecia. sunt multe lucruri pe care noi le dorim si le cerem si El ne lasa sa asteptam. vrea sa ne arate noua in primul rand in ce stadiu ne aflam, cat de mare este credinta noastra, cat de indragostiti suntem de El si sa observam lipsurile noastre in credinta, rabdare, intelepciune. sau de multe ori ceea ce cerem nu este dupa voia Lui, dar totuti ne lasa mult timp pana sa ne raspunda. Mie dupa aproape doi ani de rugaciune si post mi-a raspuns si a fost un raspuns negativ. Ii multumesc ca mi-a raspuns acum si nu inainte, pentru ca atunci nu eram pregatita sa accept un raspuns negativ, dar acum inteleg de ce El a vrut ca lucrurile sa fie asa si chiar ,ma bucur, pentru ca ceea ce eu doream nu era ceea ce aveam nevoie si nu era ceea ce Domnul dorea pentru mine, pentru ca El avea o binecuvantare mult mai mare. ma rog pentru fratii mei de 3 ani. stiu ca fiecare zi care trece, fiecare rugaciune inaltata inseamna un pas mai aproape de sfarsitul luptei. e la fel ca un munte. cu fiecare pas pe care il faci esti mai aproape de sfarsit, dar daca renunti la jumatatea drumului va trebui sa o iei de la inceput si apoi iti va fi mult mai greu. asa k va rog sa nu renuntati la luptele voastre, fiti consecventi, nu incetati sa va ridicati glasul spre El si sa recunoasteti ca fara El nu puteti sa faceti nimic.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
30/10/07 15:09
|
|
stely777
membru
Inregistat: 06/01/08
|
|
rabdarea e un lucru important in viata unui crestin ...
_______________________________________ don't give up ... look up!
|
|
07/01/08 16:49
|
|
charisma
membru
Inregistat: 14/01/08
|
|
rabdarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care un om il poate avea.cu rabdare poti sa faci orice,sa schimbi oameni,sa schimbi mentalitati.e greu la inceput,dar trebuie sa o ai!Dumnezeu te poate ajuta.doar cere-i rabdare cu credinta si ti-o va da.
_______________________________________ "I`ll never know how much it costed to see my sins upon the cross"
|
|
15/01/08 00:00
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
eu nu am rabdare .Oamenii din zona asta zici ca se misca in reluare uneori si o fac intentionat sa ma enerveze 0_o .eu sunt foarte rapida cand am chef
Ieri am fost la posta sa-mi ridic ceva,la 6 jumate ca se inchidea la 7 (am mers special ca sa nu stau la rand ,ca am mai fost si la pranz da era coada) .Erau 4 oameni in fata mea si primu o stat 25 de minute(+ cat o fi stat inainte de a veni eu) ,am zis ca inebunesc ,25 de minute ?:O Si ca sa nu ma pictisesc asa tare am inceput sa mai citesc pe acolo ,si mi-am amintit ca citisem in vreo 2 carti ca autorii se mai rugau cand erau pe strada si nu aveau ce face sau stateau la rand ... am incercat si eu sa ma rog pt aia de acolo ,asa ,gandindu-ma ca poate rugaciunea mea e singura pe care o primesc in ziua respectiva ,dar eram prea agitata :| Am avut o zi proasta ca in general eu platesc facturile de la telefoanele mobile ale alor mei si nu imi pierd rabdarea asa repede
Ultima modificare de RainSong (15/01/08 16:16)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
15/01/08 16:15
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
....pe zi ce trece stau si privesc cum e tot mai greu ca rabdarea,asteptarile sa faca parte din viata mea...uneori parca acest cuvant"asteapta" imi defineste viata. am crezut ca am rabdare destula, asta dupa ce am asteptat atatia ani raspunsul la multe rugaciuni si am continuat sa ma rog...dar acum, cand vad ca El intarzie sa raspunda, sa imi vorbeasca, sa imi spuna macar un cuvant.."mergi" sau "stai"..asteptarea doare atat de mult....
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
30/01/08 09:48
|
|
TheReasonILive
membru
 Inregistat: 01/03/08
|
|
"rabdarea este mai mult decat suportarea. viata unui sfant este in mainile lui Dimnezeu asa cum sunt arcul si sageata in mainile unui arcas. Dumnezeu tinteste inspre ceva ce sfantul nu poate vedea, si El incoarda arcul tot mai mult si mai mult si sfantul zice din cand in cand 'nu mai pot'. Dumnezeu insa nu-l ia in seama, El icoarda in continuare arcul pana ce tinta apare in bataia sagetii, dupa care da drumul corzii. Increde-te in Dumnezeu. Cultiva-ti relatia cu Isus Cristos prin rabdarea credintei" Oswald Chambers
_______________________________________ God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours. I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus. Jim Elliot
|
|
06/03/08 22:02
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
rabdarea este o virtute pe care prea putini dintre noi(mai ales tineri) nu cred ca o avem ... trebuie s asteptam in tacere raspunsul Domnului
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
30/03/08 12:52
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mototey a scris:
rabdarea este o virtute pe care prea putini dintre noi(mai ales tineri) nu cred ca o avem ... trebuie s asteptam in tacere raspunsul Domnului |
Eu cred ca tu nu ai avut rabdare sa citesti ce s-a postat pana acum . Sau sa nu fie vorba de rabdare ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
30/03/08 13:44
|
|
mototey
membru
|
|
am nevoie de rabdare 
|
|
30/03/08 17:39
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Vis-a-vis de rabdare am auzit de (prea)multe ori o anecdota.Se spune ca o sora marturisea unui frate ca nu sta tocmai bine la capitolul rabdare.Spre surprindere sorei, fratele se pune pe ghenunchi si cere mai multe necazuri in viata femeii.Deh necazul aduce/lucreaza rabdare(Romani5:3)!Si totusi chiar asa sa fie?sursa rabdarii sa fie necazul?am aruncat o privire pe mai multe versete si am tras urmatoarele concluzii : ->sursa rabdarii este trairea cu Domnul(Galateni 5:22); ->rabdarea isi cladeste temelia pe stapanirea pe sine(2Petru 1:6); ->rabdarea este alimentata de nadejde/speranta(Romani 8:25); ->"arena"(si nu sursa!) in care se antreneza rabdarea este necazul(Romani 5:3)sau sa-i spunem circumstante adverse?;
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (07/04/08 11:24)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/04/08 11:20
|
|
mototey
membru
|
|
TheReasonILive a scris:
"rabdarea este mai mult decat suportarea. viata unui sfant este in mainile lui Dimnezeu asa cum sunt arcul si sageata in mainile unui arcas. Dumnezeu tinteste inspre ceva ce sfantul nu poate vedea, si El incoarda arcul tot mai mult si mai mult si sfantul zice din cand in cand 'nu mai pot'. Dumnezeu insa nu-l ia in seama, El icoarda in continuare arcul pana ce tinta apare in bataia sagetii, dupa care da drumul corzii. Increde-te in Dumnezeu. Cultiva-ti relatia cu Isus Cristos prin rabdarea credintei" Oswald Chambers |
TheReasonILive a scris:
"...Cultiva-ti relatia cu Isus Cristos prin rabdarea credintei" Oswald Chambers |
AMIN!!!
|
|
11/04/08 11:30
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Mi-e foarte greu sa am rabdare. Mi-e greu sa astept la semafor, mi-e greu sa stau la coada, mi-e greu sa am rabdare cu o baba care avanseaza incet pe trotuar si eu ma grabesc sa ajung la laborator. Viata mea e o continua alergare. E un du-te vino continuu. Cateodata nu apuc nici macar sa mananc. In aceste conditii, cum sa ai rabdare?
Cel mai greu e sa am rabdare asteptand raspunsul Lui la rugaciunile mele.
Am nevoie de atata rabdare...
Ultima modificare de benny (12/02/10 22:42)
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
12/02/10 22:41
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|