|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 |
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Suna mai bine acum 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
02/07/10 12:38
|
|
flori
membru
Inregistat: 16/02/12
|
|
buna pot sa intru in discutie cu tine referitor la batutul din palme care manifesta o bucurie depinde pt cine vrei sa o faci
_______________________________________ Iubesc pe Domnul cetatuia mea
|
|
16/02/12 21:39
|
|
adrian_mihai
membru
Inregistat: 23/06/12
|
|
Cand sunt singur, de multe ori bat din palme, ridica mainile spre cer si "topai", dar in inima mea, nu arat in exterior asta.
Am vazut biserici in care se aplauda si biserici in care nu se aplauda. Fiecare face ce vrea insa fiecare o sa fie judecat pentru ce a facut. In ziua judecatii, o sa fim intrebati : De ce am facut asta? De ce am facut aia... Eu imi doresc doar sa nu raman de rusine la judecata si lucrarea mea sa fie arsa :-S
Ultima modificare de adrian_mihai (23/06/12 20:16)
|
|
23/06/12 20:16
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Stai oleaca, a aplauda nu e tot aia cu a bate din palme 
|
|
23/06/12 21:00
|
|
adrian_mihai
membru
|
|
Da, probabil, nici nu m-am gandit la asta . Eu unul nu inteleg de ce ai aplauda pe cineva, eu unul nu as aplauda pe nimeni, dar fiecare face ce vrea 
|
|
24/06/12 14:18
|
|
edi.theraven
membru
|
|
"Căci Scriptura zice: „Să nu legi gura boului când treieră bucate”; şi: „Vrednic este lucrătorul de plata lui.”"
|
|
24/06/12 14:24
|
|
adrian_mihai
membru
|
|
A si crezi ca aplauzele reprezinta o plata pentru lucrator? Pai atunci sunt cateva probleme :
1. Lucratorul ala si-a primit rasplata aici pe pamant pentru lucrarea lui 2. Nu primeste numai Dumnezeu slava, ci primeste si lucratorul : "aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic". Cum poate nimicul sa primeasca slava? 
|
|
24/06/12 20:00
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pai da pe acest pamant. Pavel nu primea si el lucruri de la bisericile prin care mergea? Nu primeste slava Dumnezeu? Asta e o smerenie ipocrita.
|
|
24/06/12 20:02
|
|
adrian_mihai
membru
|
|
Din cate stiu eu rasplata lui Pavel era sa vesteasca evanghelia fara plata...el nu a cerut niciodata, nu a cersit nimic de la biserici.
Daca crestinii ii ofereau ceva, el nu refuza, dar nu cerea asa ceva, intelegi? Adica daca eu ma duc si predic undeva unde stiu ca este aplaudat predicatorul, stiind ce anume naste aplauze, nu pot sa vorbesc in asa fel incat sa primesc aplauze? Si daca fac asta, nu intristez Duhul Sfant?
Depinde cum primeste fiecare aplauzele alea, e posibil ca unele sa fie fortate de predicator.
|
|
25/06/12 19:51
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Asa poti extrapola, sa spui ca sunt predicatori care starnesc emotii si oamenii planga, iar el crede ca si-a implinit menirea. si se bucura! Totusi cred ca nu poti stabili cu precizie ca emotiile sunt fortate.
Asa cum nici despre aplauze nu poti spune intotdeauna.
Acuma, daca aplauzele au fost asociate banilor sau bunurilor materiale care implinesc necesitatea unui predicator, atunci e corect.
Uneori el vrea sa se asigure ca ceea ce face este receptat corespunzator. asta ii da un imbold sa persevereze in slujba sa.
Cred ca nu sustine cineva ca predicatorul nu are nevoia de semnificatie.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/06/12 20:11
|
|
adrian_mihai
membru
|
|
Nu am zis ca pot stabili, doar ca pot exista.
Nu cred ca un predicator trebuie sa se asigure ca e receptat cum trebuie. El trebuie doar sa spuna ce i-a spus Dumnezeu sa spuna, nu? Predicatorul este un profet, aude ce vorbeste Dumnezeu si spune mai departe, nu-i asa?
|
|
25/06/12 20:35
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Nu-i o problema ca cineva isi manifesta emotia prin aplauze (daca este o reactie instinctiva sau de confirmare ca ce a auzit il misca). Dar este o problema daca cineva predica pentru aplauze.
Aplauzele pot fi o incurajare pentru predicator si o confirmare ca Duhul este cu el si ii sustine lucrarea (mai ales daca este la inceput de drum).
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
27/06/12 13:24
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Parca scrie intr-un psalm ceva legat de asta. E bine sa aplauzi in semn de respect.
|
|
01/12/12 09:51
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Negrii care cunosc evanghelia si bat din palme si danseaza ajung in iad? Adica manifestarea exterioara este judecata dupa standarde umane sau divine?
|
|
01/12/12 10:16
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
E frumos sa bati din palme si sa dansezi, cei care stiu.
|
|
01/12/12 10:19
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu ma refeream la aspectul fizic ci cel spiritual.
|
|
01/12/12 10:21
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Da, e interesant ce se intampla in domeniul spiritual cand e bucurie. E interesant sa vezi ce se intampla ca si acel personaj din VT caruia i s-au deschis ochii si a vazut armata de ingeri.
|
|
01/12/12 10:26
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Aha. As fi curios daca tu ai manifestari zgomotoase numai cand ai vedenii Dumnezeiesti.(Sau daca atunci ai)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/05/13 22:32
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|