TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Batutul din palme Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Lucrurile care noi le dezbatem aici nu erau subiecte importante pe vremea lui Pavel de aceea Biblia se ocupa foarte putin de ele.In NT se spune sa cantam psalmi: Coloseni 3:16,etc.Psalmi erau cantari acompaniate de instrumente si aveau un mod de inchinare specific.Eu nu cred ca a bate din palme e pacat,dar cred ca este o chestie de cultura.
Intr-o anumita cultura a aplauda pe cineva inseamna a-l aprecia,a-l incuraja,etc, in timp ce la noi e pacat ca il ridicam la rang de zeu,e un act al firii pamantesti,il inalta pe om,etc.

Comentariu din revista lumina vechilor carari despre o tabara unde se practica inchinarea mai dinamica.Chiar asa o fi?

"Lãsând deoparte decorul lumesc, tip discotecã, la care ne este silã sã ne mai gândim, trebuie sã acceptãm faptul cã nu toti tinerii prezenti în astfel de tabere sunt setosi dupã satisfacerea firii într-un cadru „crestin”, ci o parte au mers ademeniti de aprecierile unor pastori si predicatori din biserici, altii din curiozitate sau alte motive. Asadar nu toti sunt gata sã se aprindã la scânteia dirijorului de circ, încercând sã se arunce în starea de exaltare emotionalã pusã pe seama Duhului Sfânt, care este tinta numãrul unu urmãritã de organizatori si operatã prin metode tipice de teatru sau cinema: muzicã ritmatã, sonoritate maximã, agitatori plasati în multime care i-au initiativa, provocarea prin expresii exaltante de tipul: „pentru România; Hristos e cu noi; puterea diavolului e înfrântã;” etc., chemarea la participare comunã; aplauze; strigãte de sloganuri etc. Si fiindcã aceastã rezervã a unor tineri de a se amesteca cu valul a perpetuat an dupã an, un om sub cãlãuzirea firii pãmântesti a nãscocit o posibilã rezolvare a problemei „Nu vor sã aplaude toti ?! Mai sunt ici si acolo tineri care se sfiesc s-o facã?! Stiu ce am de fãcut, îi voi chema la trei minute aplauze pentru Isus!!!”"


21/05/06 23:24

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Revista aia poti s-o citesti cand n-ai mai fost uimit demult, si vrei sa mai auzi ce prostii mai zic unii frati, sau cand vrei sa ramai consternat, sau sa-ti vina sa te dai cu capul de pereti de nervi si disperare, etc. N-o recomand tinerilor sinceri si cu inima curata, dar slabi de inger sau de inima!
Ca sa nu mai vorbim de calitatea proasta a ei....
Ii posibil sa se vorbeasca de tabara organizata de Cristos pentru Romania(suceava)... sa vorbeasca!


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

22/05/06 00:16

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Si eu vroiam sa zic acelasi lucru! Cred ca se refera la tabara noastra, dar ei, care nu au fost participanti la tabara, nu au avut ocazia ca Dumnezeu sa le vorbeasca si sa plece acasa transformati! Dumnezeu sa-i puna pe calea cea dreapta! Personal ii multumesc lui Dz pentru taberele organizate de Christos pentru Ro care imi incarcau bateriile pe un an de zile!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

22/05/06 02:50

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Si eu am fost in tabara Christos ptr. Romania si de aceea am postat acest citat pentru ca mi-i se pare o exagerare si o denaturare a realitatii.Eu cred ca D-zeu lucreaza acolo si de cate ori ma duc acolo il simt pe Dumnezeu.
Nu vreau sa condamn pe nimeni, dar cum zicea si Vladimir Pustan noi traim astazi vremuri de libertate,nu avem nevoie de catacombe.D-zeu se foloseste de aceste tabere si el vorbeste multora,sunt multi care l-au primit pe Isus acolo.
In rest God bless you.


22/05/06 09:17

   
brigi4god
membru

Locatie: Linz, Austria
Inregistat: 24/07/06
Scuze ma nascutinvingator !!
Dar in biblie scrie TOATE lucrurile va sunt ingaduite dar nutoate lucrurile sunt bune!!!
Daca crezi ca felu acesta de inchinare cu gagaitul este bine fa dar Dumnezeu a dat si porunci si eu cred ca felu acesta i Bataie de joc!!!
Si este ceva ce se numeste Codul bunelor maniere!!!!!
Na ce zici??


24/07/06 17:15

   
brightsky
membru

Locatie: Pontypridd, Wales
Inregistat: 01/07/05

Kevin Levrone a scris:


"Lãsând deoparte decorul lumesc, tip discotecã, la care ne este silã sã ne mai gândim, trebuie sã acceptãm faptul cã nu toti tinerii prezenti în astfel de tabere sunt setosi dupã satisfacerea firii într-un cadru „crestin”, ci o parte au mers ademeniti de aprecierile unor pastori si predicatori din biserici, altii din curiozitate sau alte motive. Asadar nu toti sunt gata sã se aprindã la scânteia dirijorului de circ, încercând sã se arunce în starea de exaltare emotionalã pusã pe seama Duhului Sfânt, care este tinta numãrul unu urmãritã de organizatori si operatã prin metode tipice de teatru sau cinema: muzicã ritmatã, sonoritate maximã, agitatori plasati în multime care i-au initiativa, provocarea prin expresii exaltante de tipul: „pentru România; Hristos e cu noi; puterea diavolului e înfrântã;” etc., chemarea la participare comunã; aplauze; strigãte de sloganuri etc. Si fiindcã aceastã rezervã a unor tineri de a se amesteca cu valul a perpetuat an dupã an, un om sub cãlãuzirea firii pãmântesti a nãscocit o posibilã rezolvare a problemei „Nu vor sã aplaude toti ?! Mai sunt ici si acolo tineri care se sfiesc s-o facã?! Stiu ce am de fãcut, îi voi chema la trei minute aplauze pentru Isus!!!”"poate nu ar trebui dar pe mine ma distreaza comentariile asta ...


_______________________________________
I have seen Jesus, for He is in everything I touch!

25/07/06 03:20

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Kevin Levrone, cred ca ai intrecut masura. Nimeni nu te obliga sa bati din palme, sa te ridici imi picioare la cantari care ti se par marete, sa te bucuri. Daca personalitatea ta se incadreaza in cea a melancolicului care se bucura in inima lui - Domnul sa te binecuvinteze si sa te ajute in continuare sa-I slujesti si sa te bucuri de El asa cum ai primit tu incredintarea ca e mai bine. Daca te incadrezi in categoria colericului care sta si critica la fiecare pas si crede ca el stie cel mai bine cum se fac lucrurile - Domnul sa te bincuvinteze. Tinta fiecarui predicator ar trebui sa atraga atentia asupra lui Dumnezeu si nu asupra lui. PUNCT.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

25/07/06 07:03

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Larisa eu doar am vrut sa fac o comparatie intre ce este in tabere si ce se scria in revista "Lumina vechilor carari".Eu am fost 6 ani la rand in taberele Christos pentru Romania si vreau sa spun ca nu am nimic impotriva batutului din palme, din contra imi place.Imi place inchinarea de acolo,modul cum D`zeu lucreaza,predicile,etc.
Poate ca m-ai inteles gresit.God bless you.


25/07/06 21:25

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Am fost in tabara cand s-a batut cateva minute din palme pentru Dumnezeu. Am mers in tabere 6 ani la rand. Dumnezeu merita toata admiratia noastra. Taberele Christos pentru Romania au fost rauri de binecuvantare pentru mine asa ca nu as permite nimanui sa zica ceva rau de aceste tabere. Am fost printre organizatori si stiu cat de mult s-a muncit ca toata lumea sa aiba un timp binecuvantat si sa plece acasa incarcati cu dorinta de a face o diferenta in lume. Asa cum ai pus tu lucrurile suna ca si cand esti impotriva manifestarii in inchinare si nu te condamn ci vroiam sa ma asigur ca stii ca asta nu e singurul mod de inchinare. Dumnezeu sa te bincuvinteze si pe tine, Kevin Levrone!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

26/07/06 03:43

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
God bless you too.

26/07/06 20:05

   
hillsongunited
membru

Locatie: Adjud,Romania
Inregistat: 26/07/06
Ce sa zic fratzilor is de accord sa batem din palme.Si in Biblie in Psalmul 47:1 scrie :"Bateţi din palme, toate popoarele! ÃŽnălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie!" ce sa zic dupa parerea mea batut din palme nu este ceva gresit,Biblia nu condamna.Si daca tu simti ca asa poti sa te inchini batand din palme mie nu mi se pare ceva gresit; si mai e ceva in Biblie scrie ca daca cugetu va zice k nu  este bine sa nu batezi dar daca sunteti impacati cu ideea nu vad vreo ceva gresit.Sau daca fratilor pentru altul este o pricina de poticnire mai bine nu bate.Eu sunt invatat cu asa ceva deoarece merg in foarte multe tabere,la multe conferinte, la fratele meu(e in alt oras) cand merg la biserica bat din palme si acolo la biserica se canta cu tobe,chiatara bass,chiatara acustica,chitara,electrica si orga da este biserica de tineri.Asa k zic sa nu ne mai preocupe lucrurile astea cand sunt altele mai importante.

26/07/06 21:20

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Explicaţia pe care o dau unii care se manifestă exterior(bătut din palme, "râs sfânt" şi altele) este că se bucură de relaţia pe care o au cu Tatăl, fie că "L-au văzut"... nu vrea să judec, dar îmi arătaţi şi mie unde scrie în Noul Testament, care ne este adresat nou ca şi îndreptar pentru vieţile noastre (în timp ce din Vechiul Testament putem doar interpreta anumite întâmplări din care să învăţăm - bineînţeles nu doar povestioare, mai sunt şi altele,dar mă refer aici la VT în ansamblu)... că Isus a dansat şi a bătut din palme? Dar unde lasă apostolii inspiraţi de Duhul porunca să ne bucurăm manifestându-ne asemenea celor din lume?

Relaţia dintre creştin şi Dumnezeu trebuie să fie undeva între prietenie şi respect, nu între destrăbălare şi desfrâu (şi nu cred că m'am repetat). Să îmi fie cu iertare, dar am auzit numai de bine de bisericile creştine române din UE, în care "săracii fraţi sunt plecaţi să îşi câştige pâinea ce de toate zilele", unde se dansează pe manele mai rău ca în discotecă şi unde femeile nu au nici o jenă ... nu vreau să mai continui dar nu aş vreau să aud niciodată aceleaşi lucruri despre bisericile din România.

Ce vreau să spun este că nu eu, ci Biblia spune că trebuie să ne cumpătăm (Eclesiastul 5:1)

Ultima modificare de Seraphim (14/11/06 18:19)


18/08/06 15:05

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Biblia mie imi spune ca Isus a mers la o nunta si ca a transformat apa in vin. Eu nu cred ca era o nunta ca la pocaiti in ziua de astazi cand te asezi pe scaun si nu te mai ridici pana nu s-au terminat toata mancarea. Mai mult ca sigur ca la nunta din Cana era joc si veselie. Cat despre cei ce danseaza pe manele, Dumnezeu sa aiba mila de ei. Cred ca cel mai important este exemplul personal si sa stam aproape de Dumnezeu si de Cuvantul Lui.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

10/11/06 06:04

Site web  
albertina
membru

Locatie: washington
Inregistat: 12/11/06
Imi plac bisericile unde se vede viata... Si unde e viata, acolo e Hristos. unde se bate din palme( si vb de biserica in care merg) se face asta spre gloria Lui Dz. sincer Il iubesti atat de mult, incat nu poti sa nu exprimi asta cumva, nu poti sa stai cu mainile in san, uitandu-te la ceas, cand se canta adormind, asteptand sa se tremine cantarea... :D

_______________________________________
Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!

14/11/06 07:31

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
Sunt multe cantari care zic ceva in genu : "bat din palme, cant Domnului", "canta, striga, bate din palme, Stapanului da slava" ... dar noi nu facem asta pt ca in biserica in timpul serviciilor duminica vin si oameni batrani ... ei au alte conceptii ... la tineret eventual e ok sa te manifesti asa, unde si simti mai mult ... noi, nu facem asta ... :D

_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

19/11/06 00:34

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Oare nu suntem farisei la treaba asta?

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

20/11/06 01:42

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Nu cred.De multe ori, ai voie sa faci anumite lucruri dar alegi sa nu le faci in prezenta altora doar pentru ca stii ca ei n-ar fi de acord.Nu e in nici un caz o atitudine de fariseism.Stii tu, "cu iudeiul de faci iudeu, iar cu grecul, grec".

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

20/11/06 14:51

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
M-am gandit la versetul citat de tine, jezzy, cand scriam mesaju meu de mai sus, dar am decis sa nu adaug versetul citat de tine. Eu am ajuns a concluzia ca pocaitii sunt ca niste oi si ca poti fi manipulati asa de usor de un lider caristmatic(Care se bazează pe valoarea personală extraordinară a unui individ, pe caracterul său sacru, istoric sau exemplar; (despre o personalitate) care se bucură de un mare prestigiu) si mai cred ca atunci cand suntem la biserica personalitatile noastre sunt parca anihilate si conduc cei care au personalitatea liderului. Parerea mea.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

21/11/06 05:21

Site web  
rubenK2
membru

Locatie: Lupeni, Romania
Inregistat: 15/09/06
Eu zic ca bati din palme in functie de "backgroundul" in care esti. La mine in biserica nu se bate din palme, dar sincer nici nu as vrea sa bat din palme. Daca merg la o intrunire de tineret sau la o conferinta, acolo bat din palme si ma simt bine facand asta. Totusi in biserica nu stiu daca as faceo confortabil. Si nu stiu de ce...:D

_______________________________________
Libertatea nu e abilitatea de a face ceea ce vrei sa faci...
E puterea de a a face ceea ce trebuie sa faci...

21/11/06 08:34

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

Larisa a scris:

M-am gandit la versetul citat de tine, jezzy, cand scriam mesaju meu de mai sus, dar am decis sa nu adaug versetul citat de tine. Eu am ajuns a concluzia ca pocaitii sunt ca niste oi si ca poti fi manipulati asa de usor de un lider caristmatic(Care se bazează pe valoarea personală extraordinară a unui individ, pe caracterul său sacru, istoric sau exemplar; (despre o personalitate) care se bucură de un mare prestigiu) si mai cred ca atunci cand suntem la biserica personalitatile noastre sunt parca anihilate si conduc cei care au personalitatea liderului. Parerea mea.N-ai inteles ce am vrut sa spun.Personal n-am nici o problema cu batutul din palme, doar ca nu simt nevoia foarte des sa ma manifest in felul asta.Si nici nu-i condamn pe cei care o fac.Cat despre chestia cu manipularea,aia e valabila pentru orice categorie de oameni nu doar pentru "pocaiti", asa ca n-are nici o relevanta la subiectul asta.

Ultima modificare de jezzy (21/11/06 14:46)


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

21/11/06 13:25

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ba are legatura! Daca pastorul si batranii bisericii nu vor ca oamenii sa bata din palme, sa foloseasca instrumente, oricat de talentat ai fi tu chiar si l-a batut din palme, nu vei bate din palme pentru ca asa ti s-a dictat de sus. In toate cazurile, lucrurile interzise PAR ambalate mai frumos. "Cu iudeul m-am facut iudeu, cu grecul grec" - cand eram la baptisti nu bateam din palme, cand am mers la biserica caristamatica am batut din palme. Cred ca n-are rost sa citam acest verset pentru ca el se refera la castigarea celorlalti nemantuiti!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

22/11/06 04:47

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
De asta nu imi place mie sa postez pe forumuri.Eu spun una,tu intelegi alta(nu neaparat tu...),tu spui ceva si eu inteleg exact pe dos :( Si mai ales nu mi-a placut niciodata sa discut cu cineva care o porneste de la inceput cu o idee hotarat fiind sa nu renunte la ea indiferent de ce argumente o sa aduca celalalt.In felul asta nu se ajunge nicaieri...am avut niste "antecedente" :D
Scuze daca gresesc dar o astfel de atitudine cred ca ai tu.
In rest...spor la batut din palme!!!!!!!!!!!! :D--ca sa nu fiu total off-topic


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

22/11/06 13:12

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

rubenK2 a scris:

Eu zic ca bati din palme in functie de "backgroundul" in care esti. La mine in biserica nu se bate din palme, dar sincer nici nu as vrea sa bat din palme. Daca merg la o intrunire de tineret sau la o conferinta, acolo bat din palme si ma simt bine facand asta. Totusi in biserica nu stiu daca as faceo confortabil. Si nu stiu de ce...:D

Probabil ca faptul ca stii ca cei din biserica nu sunt de acord cu batutul din palme de aceea nu te simti in largul tau si asa cum ai zis mai sus: "bati din palme in funcite de "backgroun-u" in care esti." La inceput cand eu am mers la biserica caristmatica inca consideram ca a bate din palme in biserica e un pacat pentru ca asa am fost invatata in biserica, in famillie. Dupa ce am inteles ca in prezenta lui Dumnezeu e bucurie am inceput sa ma bucur in Domnul.  "Libertate prost inteleasa" ar zice unii batrani de prin alte biserici si probabil ca au dreptate intr-o mai mica sau mai mare masura. Totul era bine si frumos inainte de revolutie pana ce Vestul a inceput sa evadeze si Romania cu "iluminismul" lui.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

23/11/06 03:23

Site web  
rubenK2
membru

Locatie: Lupeni, Romania
Inregistat: 15/09/06
Exact! Asta conteaza si de felul in care esti "invatat". Sa bati sau sa nu bati. Cand eram mic si meream la grupa de copii era o cantare la care bateam din palme. Imi amintesc ca am cantat-o in biserica cu toti copii si dupa program, au venit fratii la surorile care se ocupau cu noi, si le-au certat ca am batut din palme. Atunci a fost prima si ultima oara cand am batut din palme in biserica. =)))

_______________________________________
Libertatea nu e abilitatea de a face ceea ce vrei sa faci...
E puterea de a a face ceea ce trebuie sa faci...

23/11/06 07:07

Site web  
hladiuc iuliana
membru

Locatie: suceava romania
Inregistat: 07/12/06
Eu nu sunt de acord cu batutul din palme, mai ales cand esti in Biserica Lui Dumnezeu.Parca-i a-i fi la o discoteca.Mi-am spus parerea mea,voi dak credeti k e bine sa bateti din palme bateti dar nu se vede bine Biserica care bate din palme.

07/12/06 23:55

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net