TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Batutul din palme Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9
nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06
Nu stiu, abia astept sa-mi spui tu,sunt convins ca o sa o faci, eu spuneam doar ca Botezati cu Duhul Sfant au fost doar cei din Ierusalim in ziua cincizecimii si cei din casa lui Corneliu in Fapte10.... daca altii doar pt ca au asistat la o piesa de teatru ieftina considera ca sunt botezati cu Duhul Sfant, e treaba lor...Botezul cu Duhul Sfant despre care vorbeste biblia a avut loc in trecut si-a implinit scopul atribuit de Dumnezeu , nu sa mai repetat niciodata de atunci si nici nu se va mai repeta.

Ultima modificare de nascutinvingator (24/04/06 19:14)

24/04/06 19:09

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
nascutinvingator, i-ai uitat pe ucenicii lui Ioan. Citeste F.Ap.19:1-7.

Dar toata discutia asta este off-topic, si v-as ruga sa nu o continuati, altfel riscati ca mesajele voastre sa fie sterse de catre moderatorul topicului.

24/04/06 20:37

nascutinvingator
membru

april , ai dreptate este off-topic discutia si nu o voi continua aici, vreau doar sa-ti spun  ca nu i-am uitat pe ucenicii lui Ioan, numai ca acolo nu este vorba despre botez cu Duhul Sfant , daca citesti Fapte 19: 6 o sa vezi ca Pavel si-a pus mainile peste ei ca sa primeasca daruri speciale, iar punerea mainilor apostolilor este o manifestare a Duhului Sfant diferita de botezul cu Duhul Sfant, daca vrei explicatii suplimentare ti le ofer cu cea mai mare placere, numai sa-mi zici la ce 'topic' pot face asta , ca sa nu risc stergerea mesajelor, multumesc.

24/04/06 22:32

Site web  
redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05
Ca si crestini trebuie sa facem ce scrie Biblia. Sa nu uitati exemplul lui David care a dansat in fata Chivotului lui Dumnezeu si care a fost pizmuit in inima ei de sotia lui, care stiti bine ce a patit.
Orice manifestare de lauda la adresa lui Dumnezeu e bine venita. Dar din fericire traim intr-o tara in care daca mergi la o biserica neoprotestanta inseamna ca mergi la spectacol si ca defapt acolo se face show si ca acolo nu te poti "reculege".
Pentru multi romani mantuirea nu e personala. Ci ea tine de grup sau societate.
Avem niste traditii pe care greu le vom uita din pacate.
Multi merg la biserica pt ca trebuie si ca zice mama si tata, nu pt eu simt nevoia. Si aici nu conteaza varsta.
Daca vrei sa ai parte de partasie cu fratii mergi la biserica (sau la adunare cum zic batranii si bine zic). Cand zic biserica nu ma refer la cladirea aia faina si mare... ci la oameni. Si ca sa ai partasie trebuie sa-ti pese de cei din jur.
Cum ne invata Biblia. Plangeti cu cei ce plang si radeti cu cei ce se bucura. Asta se mai chiama si empatie. (just for the record)

Stay pure and true. And you will find your love.

24/04/06 23:19

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
se pare ca aici nu suntem deacord nenea nascutinvingator ... imi pare rau pt "parerea" ta cu privire la Duhul Sfant dar esti eronat nenea. Mai documenteaza-te si cere de la Tati mai mult ca El da cu mana larga!

25/04/06 00:16

Site web  
redgreeneyes
membru

nascutinvingator a scris:

Nu stiu, abia astept sa-mi spui tu,sunt convins ca o sa o faci, eu spuneam doar ca Botezati cu Duhul Sfant au fost doar cei din Ierusalim in ziua cincizecimii si cei din casa lui Corneliu in Fapte10.... daca altii doar pt ca au asistat la o piesa de teatru ieftina considera ca sunt botezati cu Duhul Sfant, e treaba lor...Botezul cu Duhul Sfant despre care vorbeste biblia a avut loc in trecut si-a implinit scopul atribuit de Dumnezeu , nu sa mai repetat niciodata de atunci si nici nu se va mai repeta.

Mai draga, singura carte care se mai srie din Biblie e Cartea Faptele Apostolilor, acolo se vorbeste despre botezul cu Duhul Sfant.
Si tot ce a fost va mai fi...parerea mea...

Aceasta discutie ar trebui mutata in alt thread....nu de alta da sa nu suparati adminii si moderatorii...

April tu ce zici?

25/04/06 00:23

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu moderez eu aici, ci gfod. Eu v-am atentionat doar ca v-ati departat cam mult de la subiectul propus...

25/04/06 10:09

julian_ivancsuk
membru

Inregistat: 08/12/05
chiar daca nui tema da noah
nascutinvigator citeste fapte sau in ioel 17 

„În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor prooroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa visuri!
18  Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu, şi vor prooroci.
19  Voi face să se arate semne sus în cer şi minuni jos pe pământ, sânge, foc şi un vârtej de fum;
20  soarele se va preface în întuneric, şi luna în sânge, înainte ca să vină ziua Domnului, ziua aceea mare şi strălucită.
21  Atunci oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.”

si daca vrei sa stii semnu ...vorbirea in alta limba ;)

Ultima modificare de julian_ivancsuk (25/04/06 22:53)

25/04/06 22:52

nascutinvingator
membru

Daca citeai si versetele anterioare de ex vs 16 vedeai ca profetia lui Ioel, dupa parerea  ap. Petru s-a implinit chiar acolo, chiar atunci in ziua cincizecimii iar vorbirea in limbi a fost doar unul din semne nu singurul, iar daca e sa fim corecti pana la capat, in versetele citate de tine nu se spune nimic de vorbirea in limbi, aceast semn fiind profetit de Isaia 28:11-12  asa cum spune Pavel in 1Corinteni 14:21-22 care ne arata si destinatarii semnului respectiv, si anume israelul necredincios care l-a respins pe Isus si evanghelia Sa.

25/04/06 23:05

Site web  
T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Pana la urma ce facem? Batem din palme, au ba? Eu daca voi gasi un singur verset care sa imi interzica asta, atunci sunt gata sa nu mai bat. (Idem cu cantatul la instrumente)

26/04/06 00:09

Site web  
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
dupa parerea lui nascutinvingator vreo cateva zeci de milioane de penticostali sunt nebuni. Dupa cate zice el nu exista vorbire in limbi deci ce s-a intamplat acum 100 ani in SUA e "vrajeala marii", inseamna ca botezul meu cu DS e fals, deci sunt un impostor si credinta mea e fals, deci sunt pierdut; dar slava Domnului ca stiu ce am primit si ca e Real.

La fel si despre batutul din palme si instrumente. Noroc ca Dumnezeu mai vorbeste si altora nu numai tine invingatorule. Daca asta iti e incredintarea mergi pe ea dar nu ma forta si pe mine!

26/04/06 02:02

Site web  
redgreeneyes
membru

Haideti sa vedem ce a facut David cand au dus chivotul la Ierulasalim. Si ce a patit sotia lui...nu insist stiti povestea...
Orice manifestare care vine dintr-o inima curata e primita de Dumnezeu.
El e singurul care ne poate judeca.

26/04/06 02:07

nascutinvingator
membru

2 Tesaloniceni 2:9-12
9 Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase, 10 şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi. 11 Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: 12 pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi.

2 Corinteni 11:13-15
13 Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos. 14 Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. 15 Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor.

Matei 7:13-23

13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. 14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. 15 Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori. 16 Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? 17 Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. 18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. 19 Orice pom, care nu face roade bune, este tăiat şi aruncat în foc. 20 Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte. 21 Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. 22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" 23 Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

26/04/06 08:08

Site web  
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Ei bine, acuma chiar o dati in offtopic. Daca considerati necesare discutiile astea pentru elucidarea marelui mister despre batutul din palme, continuati, numai sa iasa ceva bun de aici.
Nascutinvingator, daca acuma treci la individuali, ai putea sa iei in parte exemple de crestini care pentru sunt niste eretici si sa-i cercetezi d-a fi a par. Un lucru mi-o sarit in ochi in versetele care le-ai dat - prefacere - or, eu nu prea stiu crestini sinceri care sa se conformeze descrierii si sa fie prefacuti. sau, nu cunosc eu cu adevarat inima lor? pe langa versetele tale de tine mai putem discuta cateva pagini aici, pentru ca ai intrat adanc in detalii.

26/04/06 18:42

Site web  
nascutinvingator
membru

Si Pavel era sincer si avea cugetul curat atunci cand prigonea Biserica, dar ai dreptate, am gresit , am fost derutat de denumirea site-ului si am crezut ca aici  este vorba despre crestinism, insa este vorba despre altceva, trebuia sa numiti site-ul tanarpenticostal, sau tanarpocait si atunci stiam ca nu e cazul sa ma bag in vorba, imi cer scuze pentru deranj, va doresc numai bine.
   Romani 16:16  "...Toate Bisericile lui Hristos va trimet sanatate"

Ultima modificare de nascutinvingator (26/04/06 19:45)

26/04/06 19:42

Site web  
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
hei..nu sunt numai penticostali pe aici!eu una nu is penticostala...sunt crestina dupa evanghelie..dar nu are nici o legatura...nu facem diferente intre noi!dar nu ti se pare ca tu scrii exact inversul nostru...si cu batutul din palme si cu instrumentele...scrie undeva in Biblie ca cine bate din palme sau ca cine Il lauda pe Dumnezeu cu instrumente pacatuieste?sau ca nu exista vorbire in limbi noi?
in fine....acest forum nu este sa ne judecam unii pe altii!ci doar sa ne spunem parerile!fiecare are dreptul sa creada ce vrea!

Ultima modificare de asherit (26/04/06 21:23)

26/04/06 20:12

redgreeneyes
membru

Si Pavel era sincer si avea cugetul curat atunci cand prigonea Biserica, dar ai dreptate, am gresit , am fost derutat de denumirea site-ului si am crezut ca aici  este vorba despre crestinism, insa este vorba despre altceva, trebuia sa numiti site-ul tanarpenticostal, sau tanarpocait si atunci stiam ca nu e cazul sa ma bag in vorba, imi cer scuze pentru deranj, va doresc numai bine.

Nu cred ce e nevoie sa fi rautacios...Fiecare e liber sa creada ce vrea, aici poti sa-ti zici parerea nu sa le-o schimbi la ceilalti...
Eu cred ca toti sunt bineveniti pe forum indiferent de religie.
Sa fi pocait nu inseamna sa fi penticostal sau baptist...sau mai stiu eu ce...ci inseamna sa te lasi de pacate si sa incepi o viata noua fara pata!
Nu e cazul sa faci pe victima ca nu o dat nimeni cu pietre in tine!
Fie ca Domnul sa lucreze la inima ta!

Ultima modificare de redgreeneyes (27/04/06 15:14)

26/04/06 20:18

gfod
membru

Hai mai, intelegeti ce vrea sa spuna omul! Discutiile au deviat si spre specificuri confesionale, si nu mi-am dat seama de asta...unul vorbea ceva, celelalalt intelegea altceva... oricum, draga nascutinvingator, o discutie presupune ca participantii sa fie dispusi sa accepte si sa cerceteze ce zic ceilalti, nu sa-si impuna punctul de vedere....

26/04/06 22:44

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

am crezut ca aici  este vorba despre crestinism, insa este vorba despre altceva, trebuia sa numiti site-ul tanarpenticostal, sau tanarpocait si atunci stiam ca nu e cazul sa ma bag in vorba, imi cer scuze pentru deranj, va doresc numai bine.

Este chiar un site de crestini. Iar denumirea site-ului ţine de cei care au creat site-ul. Libertatea cre o avem în această ţară şi pe internet ne permite să spunem orice. Şi-ţi permite şi ţie inclusiv să spui orice. Dacă ai o problemă cu site-ul sau numele ai la dispoziţie un topic cu sugestii şi reclamaţii.

Şi dacă ai urmări mai atent ai vedea că aici sunt combătute chiar şi doctrine "tradiţionale penticostale". Nu e problema penticostalilor dacă ceea ce spui tu nu se potriveşte cu Biblia, ci e problema ta.

Ultima modificare de Lupea_Filip (27/04/06 16:01)

27/04/06 15:11

Site web  
nascutinvingator
membru

da ,am vazut cum sunt combatute doctrine traditionale penticostale, s-au inchis subiectele respective ca sa nu mai poata posta  nimeni acolo,poate ar fi avut cineva curajul sa-i contrazica pe proorocii zilelor noastre si nu dadea bine la imagine,... halal libertate de exprimare....

27/04/06 22:48

Site web  
redgreeneyes
membru

da ,am vazut cum sunt combatute doctrine traditionale penticostale, s-au inchis subiectele respective ca sa nu mai poata posta  nimeni acolo,poate ar fi avut cineva curajul sa-i contrazica pe proorocii zilelor noastre si nu dadea bine la imagine,... halal libertate de exprimare....

M-ai facut curios...hai sa vedem unde.
Da si tu un exemplu doua...

27/04/06 23:00

gfod
membru

auzi draga frate, aia a fost treaba moderatorilor care au crezu de ca ii mai bine sa inchida niste subiecte la care s-a scris prea mult si s-au batut campii, iar discutiile au devenit circulare. te asigur ca n-a fost vorba de discriminare sau "apararea sfintei credinte". in nici un caz!

si bineinteles, si acum suntem offtopic.

27/04/06 23:03

Site web  
redgreeneyes
membru

Esti foarte tare moderatorule. Cum ti-ai dat seama ca ce se discuta aici e offtopic?
Si cum se face ca nu opresti galceava asta?

27/04/06 23:08

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05

cred ca in primul rand tu ai problema asta,...pt ca daca discutai la subiect nu avea nimeni treaba cu tine, vezi ca sunt topicuri in care se poate discuta si despre Duhul Sfant, si nu-i numai pentru penticostali cum spui tu....asa ca inainte sa dai cu piatra....mai gandeste putin...poate ai si ceva pacate

27/04/06 23:44

gfod
membru

ce-ai vrea, sa inchid topicul, sau ce? eu doar spun ca suntem offtopic, si suntem offtopic, si cei care au bun-simt se redreseaza. oricum, ce-i offtopic sterg sau mut, deci topicul tot curat o sa fie.

28/04/06 00:12

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la