|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 7 |
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
... Dumnezeu nu pedepseste pacatul fara voie. |
Orice pacat, fie cu voie, fie fara voie, ori este iertat, ori este pedepsit.
Poate te-ai gandit la pacatele din nestiinta? Aici da, Biblia zice: "Dumnezeu nu tine seama de vremea de nestiinta..."
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/05/09 22:52
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Asa-i. Pacatul de orice natura este o uraciune in fata lui D-zeu. Si il pedepseste fara mila. Asta cu conditia ca el sa nu fie iertat prin Isus Cristos.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
27/05/09 07:48
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
daniel.drehluta a scris:
... Dumnezeu nu pedepseste pacatul fara voie. |
Orice pacat, fie cu voie, fie fara voie, ori este iertat, ori este pedepsit.
Poate te-ai gandit la pacatele din nestiinta? Aici da, Biblia zice: "Dumnezeu nu tine seama de vremea de nestiinta..." |
Bineinteles ca la pacatele facute fara voie sau din nestiinta vorbeam ca ele pot fi iertate.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
27/05/09 18:18
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Contextul intreg este asa: Fapte 17:30 Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinþã si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sã se pocãiascã. Adica nu conteaza ca faci pacate din nestiinta sau doar ne facem ca nu stim, ci El ne porunceste sa ne pocaim. Nu prea lasa loc de scuze. Fiindca unii dinadins se prefac ca nu stiu c-or pacatuit. La fel am facut si eu toata viata si nu-s sigur ca n-o sa mai fac. Dar acum am inteles ca nu ne putem juca cu El.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
27/05/09 18:26
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
april a scris:
"Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.
Cum s-ar putea interpreta insa in zilele nostre? Si nu ma refer in mod deosebit la icoane...
Ce este un idol? Sau ce / cine, (cand si cum) poate fi considerat un idol in viata cuiva? |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
27/05/09 19:08
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
april a scris:
["Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.
Cum s-ar putea interpreta insa in zilele nostre? Si nu ma refer in mod deosebit la icoane...
Ce este un idol? Sau ce / cine, (cand si cum) poate fi considerat un idol in viata cuiva? |
Orice lucru care e inaltat inaintea lui Dumnezeu este o uraciune.Luca 16:15 Isus le-a zis: „Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni, este o urîciune înaintea lui Dumnezeu." Orice lucru care este inaltat in fata oamenilor poate fi "un chip cioplit" si este o uraciune in ochii lui Dumnezeu.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
27/05/09 19:55
|
|
Old
Moderator
|
|
april a scris:
["Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.
ambasador a scris:
Orice lucru care e inaltat inaintea lui Dumnezeu este o uraciune.Luca 16:15 Isus le-a zis: „Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni, este o urîciune înaintea lui Dumnezeu." Orice lucru care este inaltat in fata oamenilor poate fi "un chip cioplit" si este o uraciune in ochii lui Dumnezeu. |
Iar daca chipul cioplit nu este inaltat, ci este pastrat mai in taina, nu mai este uraciune?
E un verset aruncat aici, la intamplare. "ce este inaltat intre oameni" poate fi vorba si de alte persoane, sau doar de lucruri?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/08/12 14:50
|
|
vaida
membru
Inregistat: 24/09/12
|
|
Ca sa vezi.Statistic mai multi oameni se roaga la Maica Domnului decat la Dumnezeu.Ba mai mult de atat Iisus Cristos ocupa locul 5 in clasament.Asta nu inseamna ca o idolatrizam pe Fecioara Maria?
Va spun eu.Toti sfintii astia sunt efecte secundare ale diferitelor interpretari si manipulari(de catre religii) a Bibliei.La inceput au fost doar cativa.Acum sunt cu sutele.Ba mai mult de atat Biserica nu isi cunoaste nici propria teologie.Maria Magdalena a fost de-a lungul istoriei demon,apoi o simpla curva,apoi demonul desfranarii,acum e sfanta si am auzit ca vor sa o faca apostol.Deci Biserica nu e tare sigura ce a fost Magdalena.
Cei care au citit Biblia(ca mine) au realizat inexistenta sau macar s-au intrebat de existenta lui Dumnezeu.Daca intradevar exista o divinitate care ne supravegheaza atunci cu siguranta nu este cea descrisa in Biblie.Vechiul testament mai ales il descrie pe Tatal creator ca fiind crud,aspru,nemilostiv,gelos(cam inuman nu?)
|
|
24/09/12 15:46
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Statistic, spre deosebire de zeii altora, Dumnezeu e impartial si drept. Ca unii numesc asta inumanitate, fiind in afara dreptatii Sale, e altceva.
le : deci e clar efectul inchinarii la idoli, la sfinti, la Maria cu o simpla privire de ansamblu a Romaniei, asta zici nu? Inchinarea la sfinti si la Maria este descrisa in dogmatica Ortodoxa ca nefiind obligatorie, ci profitorie pentru crestin. Dar s'a transformat intr'o fuga de responsabilitatea care survine in urma rugaciunii catre Dumnezeu, transformand religia crestina intr'una a neputintei.
Ultima modificare de edi.theraven (24/09/12 15:55)
|
|
24/09/12 15:51
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
vaida a scris:
Ca sa vezi.Statistic mai multi oameni se roaga la Maica Domnului decat la Dumnezeu.Ba mai mult de atat Iisus Cristos ocupa locul 5 in clasament.Asta nu inseamna ca o idolatrizam pe Fecioara Maria? |
O "idolatrizam" ..daca te referi la cei din religia/Biserica Ortodoxa.
vaida a scris:
Va spun eu.Toti sfintii astia sunt efecte secundare ale diferitelor interpretari si manipulari(de catre religii) a Bibliei.La inceput au fost doar cativa.Acum sunt cu sutele.Ba mai mult de atat Biserica nu isi cunoaste nici propria teologie.Maria Magdalena a fost de-a lungul istoriei demon,apoi o simpla curva,apoi demonul desfranarii,acum e sfanta si am auzit ca vor sa o faca apostol.Deci Biserica nu e tare sigura ce a fost Magdalena. |
Sfintii la care faci tu referire se afla in icoanele ortodocsilor, ei nu au legatura cu Biblia aceea pe care zici ca ai citit-o.Daca vei incepe sa o studiezi si sa iti doresti cunoasterea, vei descoperi ca Isus Cristos este SINGURUL si UNICUL MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni.In calendarul ortodox sunt trecuti ca sfinti la care sa ne inchinam inclusiv ingeri sau preoti/calugari, etc.
vaida a scris:
Cei care au citit Biblia(ca mine) au realizat inexistenta sau macar s-au intrebat de existenta lui Dumnezeu.Daca intradevar exista o divinitate care ne supravegheaza atunci cu siguranta nu este cea descrisa in Biblie.Vechiul testament mai ales il descrie pe Tatal creator ca fiind crud,aspru,nemilostiv,gelos(cam inuman nu?) |
Daca ai citit Biblia cum citesc eu prospectele din cutiile de medicamente, poti sa ajungi si la concluziile de mai sus.Citirea ta a fost foaaooortee superficiala.Daca dupa ce ai citit Biblia ai ajuns la concluzia ca nu exista divinitate, cred ca ai probleme de perceptie, cu tot respectul si fara suparare.Inima ta bate independent de tine si atata timp cat nu poti face nici macar un fir de par in capul tau sa creasca sau sa ne asiguri ca maine/ saptamana viitoare vei mai trai este suficient ca sa crezi in Dumnezeu.Daca vrei sa-L cauti pe Dumnezeu sau sa-L cunosti, asta o poti face prin studierea Cuvantului Lui Dumnezeu.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
24/09/12 15:59
|
|
vaida
membru
|
|
Pai eu sunt agnostic.Sunt sigur ca nu exista divinitatea descrisa in Biblie.Si ca sa stii si tu eu am fost crescut catolic unde eram impinsi de la spate(figurativ) sa studiem Biblia.Si pentru ca ma pasionat istoria de cand ma stiu am citit si Biblia(de 2 ori ca sa stii si tu).Ei ce sa vezi ca ea nu prea coincide cu istoria.Intradevar nu am citit originala care probabil suna diferit.Ea a fost ulterior alterata de oameni prin erori de traducere ca sa dea mai ceva mai aproape de istorie.De alfel descrierea Tatalui din vechiul testament zic eu ca e una.....''inumana''.El pare a fi crud si gelos(sentimente nedemne de o divinitate)sentimente peste care omul a trecut.Ai auzit de anatema?Tatal nostru a poruncit evreilor sa masacreze toti prizonieri de razboi ca sacrificiu in numele sau.Si la biserica ni se spune ca El este milostiv.
In schimb noul testament e compus ca un amalgam de variabile.Iisus Cristos cica are frati carnali(fiecare evanghelie ne da un alt numar sau nu atinge subiectul).Fecioara Maria e fecioara doar in doua dintre Evanghelii asadar nu stim cu certitudine ca e fecioara.
Biblia are tendinte de basm amestecat in istorie.Ceea ce preotii au definit fie ca minuni fie ca greseli de interpretare.
|
|
24/09/12 17:32
|
|
edi.theraven
membru
|
|
CIne zice ca a fost fecioara? " 25 Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. Şi el I-a pus numele Isus. " In Isaia se spune ca Maria va fi fecioara doar pana va fi nascut Isus. La ce te'ar interesa nr exact? Noul Testament nu este o carte de istorie ci este Evanghelia. Subiectul principal este mantuirea si personajul principal este Isus. Mi se pare ca ridici probleme hilare.
Si legat de DUmnezeu, cred ca incurci naivitatea cu bunatatea.
le : permite'mi sa ma indoiesc de apartenenta ta agnostica care deja cuprinde cunoasterea inexistentei divinitatii.
le2: nu exista crestinism usor. Poate celelalte religii accepta un amalgam de idei numite conostinte sau tendinte catre cunoastere care indepratesc categorii de oameni total diferiti numind asta : bunatate, dragoste. Este, de fapt, o neputinta de a isi defini un set de norme morale ca baza a credintei lor.
Ultima modificare de edi.theraven (24/09/12 17:54)
|
|
24/09/12 17:41
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
edi.theraven a scris:
CIne zice ca a fost fecioara? " 25 Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. Şi el I-a pus numele Isus. " In Isaia se spune ca Maria va fi fecioara doar pana va fi nascut Isus. |
Poate a facut cezariana...Parca si la ortodocsi se canta ceva de genul .."Pururea Fecioara" ..dar ce-o insemna asta, nu stiu..
Vaida ..cand ti-am vorbit de studiat, nu m-am referit la citire.Studierea inseamna altceva.Te cam contrazici.Daca tu imi spui ca ai citit Biblia de 2 ori , in schimb nu Il cunosti sau nu vrei sa-L recunosti pe Dumnezeu, poate tocmai aceste lucruri te fac sa nu vezi adevarul. Mai intai si foarte important, hotaraste-te de ce parte esti? Esti agnostic, ateu, catolic sau toate la un loc dupa cum iti convine?
Ultima modificare de Roxana (24/09/12 19:21)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
24/09/12 19:14
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Cezariana pt ce? Pentru a ramane fecioara? Pai atunci conceperea lor in sine, nu a anulat oricum fecioaria?
|
|
24/09/12 19:31
|
|
vaida
membru
|
|
Ok.Va spun drept ce cred.Eu cred ca exista extraterestrii si ca acestia au influentat istoria oamenilor.Poate vi se pare amuzant dar eu chiar m-am documentat si inca ma documentez.Acesta este motivul pentru care nu stiu exact ce cred si sunt asadar impartial.Aceasta impartialitate imi acorda totusi si o perspectiva realista asupra problemei si o imagine de ansamblu.
De contrazis nu ma contrazic.Doar supun balansului diferite teorii asfel analizand posibilitatea fiecareia.Dar nu sustin pe nici una dintr-e ele.Sustin doar prisma de analiza.
Nu consider imposibila existenta unei divinitati.Doar pe ceea Biblica.Eram credincios pana ce am citit Biblia.Apoi am realizat ca este defapt o minciuna elaborata rau.
|
|
24/09/12 19:56
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
vaida, sa-ti spun si cred eu : esti off-topic.
totusi cateva precizari la unele din afirmatiile tale :
vaida a scris:
Cei care au citit Biblia(ca mine) au realizat inexistenta sau macar s-au intrebat de existenta lui Dumnezeu.... |
nu cred ca cineva care a citit Biblia sincer ( nu ca tine ) a realizat inexistanta lui Dumnezeu. ca s-a intrebat de existenta Lui e una, ca a realizat inexistenta Lui dupa citirea sincera a Bibliei eu nu o cred.
vaida a scris:
Pai eu sunt agnostic.Sunt sigur ca nu exista divinitatea descrisa in Biblie.Si ca sa stii si tu eu am fost crescut catolic unde eram impinsi de la spate(figurativ) sa studiem Biblia.Si pentru ca ma pasionat istoria de cand ma stiu am citit si Biblia(de 2 ori ca sa stii si tu).Ei ce sa vezi ca ea nu prea coincide cu istoria. |
eu stiam ca agnosticul afirma ca nu stie daca exista Dumnezeu, nu ca e sigur ca nu exista (asa cum e descris in Biblie sau nu).
Si cu care istorie nu ar coincide ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
24/09/12 20:51
|
|
vaida
membru
|
|
Ai inteles gresit april dar stiu ca sunt off-topic de aceea nu am insistat.
Eu sunt ferm convins ca divinitatea descrisa in Biblie nu exista.Sunt dispus totusi sa accept ca o divinitate ar putea exista.
In ceea ce priveste istoria....Ei in afara de mici detalii si unele personaje cam nimic nu coincide.Spre exemplu Moise nu putea sa scoata un numar atat de mare de evrei din egipt(parca 6 milioane e numarul).Acceptand ca si asta e o minune acest numar de oameni nu putea sa nu lase nici-o dovada pe parcursul calatoriei lor.In rest izvoarele istorice ebraice si egiptene descriu alfel istoria evreilor.
|
|
25/09/12 19:08
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
vaida, iti urez si eu bine ai venit pe TanarCrestin. Legat de numar, ai primit o rectificare la "comentarii"-le de la acest subiect. In ce priveste "mincinoasa" Biblie... cum iti explici profetiile scrise in ea de multe ori cu sute sau chiar mii de ani inainte de a se fi intamplat? Nu crezi ca este un aspect demn de luat in seama?
Referitor la Maria, cei care se roaga ei, nu o fac vazand in ea un Dumnezeu ci un mijlocitor. Deci, mai inainte de toate, sunt credinciosi in Isus Mantuitorul al carei mama este. Statistica aceea, daca o fi reala, nu vizeaza inchinarea la mai multi dumnezei ci cum este impartita inchinarea fata de Dumnezeu in functie de mijlocitori. Asa ca, pe cei care i se adreseaza Mariei, trece-i in contul lui Isus, ca tot El este tinta rugaciunilor. 
Ultima modificare de Oblio (25/09/12 21:25)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
25/09/12 21:24
|
|
Old
Moderator
|
|
vaida a scris:
Eu sunt ferm convins ca divinitatea descrisa in Biblie nu exista.Sunt dispus totusi sa accept ca o divinitate ar putea exista. |
O divinitate? O ce fel de divinitate? Buna sau rea? De unde putem sti?
Spre exemplu Moise nu putea sa scoata un numar atat de mare de evrei din egipt(parca 6 milioane e numarul).
|
6 milioane , cred ca te gandeai la evreii morti la holocaust. Ceva stii tu.
In rest izvoarele istorice ebraice si egiptene descriu alfel istoria evreilor. |
care sunt izvoarele istorice ebraice despre care zici?
|
|
25/09/12 21:38
|
|
vaida
membru
|
|
Profetiile mi se par intradevar un fenomen cel putin interesant.Dar nu sunt sigur ca acestea sunt direct legate de Dumnezeu avand in vedere ca mayasi,Nostradamus si altii au reusit sa prevesteasca evenimente importante.
Howard Casey de exemplu este un caz documentat si exista si o arhiva cu toate profetiile sale.Mai mult acesta da data exacta(sau aproximata) pentru fiecare eveniment in parte in vreme ce Biblia ne lasa sa speculam in majoritatea profetiilor sale.
Maria este mijlocitor-ul fiului sau.Asadar Dumnezeu are nevoie de un mijlocitor?Daca da atunci inseamna ca nu e atotputernic(care zic eu e un cuvant prea mare pe care il tot folosesc religiile)Daca oamenii au nevoie atunci pe ei de ce nu i-a anuntat Iisus sau altcineva divin?A lasat incapabilul om sa dezbata o astfel de problema?
Old,
Nu ma pot pronunta fata de numarul de divinitati sau chesti deastea.Pe partea asta astept sa veniti voi cu o teorie rezonabila.Eu nu ''L-am vazut'' asadar nu stiu.Convingeti-ma voi.
Am cautat in Exod si sa stii ca este vorba de 2 milioane(!!!)daca nu ma crezi cauta si tu.Cat despre izvoarele istorice nu pot sa iti dau tablita exacta sau de astea.Dar cautati si voi ca acuma este internet.Nu credeti tot ce vedeti totusi ca mai sunt si minciuni.Trageti singuri concluziile nu va lasati indoctrinati.
|
|
26/09/12 19:02
|
|
Old
Moderator
|
|
vaida a scris:
Convingeti-ma voi. |
daca ramai pe-aici o sa ajungi sa te convingi singur. 
Am cautat in Exod si sa stii ca este vorba de 2 milioane(!!!)daca nu ma crezi cauta si tu. |
Pai caut, dar daca stii unde da si tu mai precis asa cu articol si alineat sa nu tot caut. 
Cat despre izvoarele istorice nu pot sa iti dau tablita exacta sau de astea.Dar cautati si voi ca acuma este internet.Nu credeti tot ce vedeti totusi ca mai sunt si minciuni.Trageti singuri concluziile nu va lasati indoctrinati. |
Tu crezi tot ce-i pe internet? Multe dintre afirmatiile dupa internet sunt facute de unii ca tine; care dau asa cu presupusu. Nu te poti baza; de asta intrebam de izvoare.
|
|
26/09/12 19:30
|
|
vaida
membru
|
|
Eu nu dau cu presupusul.Exceptie fac cazurile cand nu stiu si atunci speculez(simulez) c-am ce,cum,cand etc.Macar eu nu sustin ca stiu ceva fara cel putin sa fiu sigur pe mine.
|
|
27/09/12 21:33
|
|
Old
Moderator
|
|
Sa zicem ca nu dai cu presupusul, dar daca gasesti ceva referinte pe internet le iei de bune sau mai cauti pana gasesti scris negru pe alb? (Ma refer la lucruri importante, nu la informatii de duzina)
|
|
28/09/12 20:19
|
|
vaida
membru
|
|
Sigur accept ca ma ajuta internetul dar nu iau totul de bun.Ma ajuta sa ma orientez si unde sa caut.Nimic mai mult.Si daca tot pui asa problema pentru ca tot ce stim sa fie adevarat ar trebuii sa scoatem din variabila restul oamenilor(care mint aproape inevitabil) in totalitate.Asta ne lasa si fara Biblie si fara internet.
Apropo noi cam deviem de la subiectul threatului.Ar trebuii sa ne mutam dezbaterea pe:''intrebati un ateu''
|
|
29/09/12 12:26
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Duhul Sfant nu minte, vaida! Cand în om însetează după înţelegere şi adevăr Duhul Sfant il scoate în cale. Dar o parte din adevăr se află deja în faţa tuturor oamenilor, doar că unii sunt orbi, alţii au nevoie de ochelari şi întarzie să şi-i cumpere alţii îl văd dar nu vor să şi-l însuşească pentru că ar trebui să renunţe la roadele minciunii din care s-a obişnuit să se înfrupte iar alţii care deasemeni l-au desluşit, nu mai prididesc în a se înfrupta din el umpland din golurile care se află în sufletul lor.
Tu în ce categorie te afli? Ai fost vreodată suficient de determinat şi de deschis să primeşti adevărul de acolo de unde vine el? Spui că tu rezi în existenţa unui dumnezeu, dar ştii că nu poate fi într-un anume loc, ci acolo unde l-ai căutat şi găsit tu. Nu-ţi pare a fi un dumnezeu cam limitat şi nedrept?
Noi nu vorbim de un dumnezeu al evreilor, ci de Dumnezeul întrgii Creaţii şi implicit al tuturor neamurilor acestui Pămant.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
29/09/12 13:33
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|