TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Idolii si idolaria Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 7
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Cred ca tu confunzi biserica de stat cu biserica lui Isus Hristos.

Idol este tot ce te departeaza de Dumnezeu, orice iti ocupa timpul, interesul, inima, mai mult decat Dumnezeu si Cuvantul Sau.  In zilele noastre banii, neascultarea, iubirea de lume sunt idoli mai "activi" decat o statuie sau ceva gravat.

15/09/07 05:48

florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07
Aici ai dreptate blasphemer.Si vad ca esti cunoscator al bibliei.

Ultima modificare de florin arad (15/09/07 14:12)

15/09/07 14:11

Site web  
charisma
membru

Inregistat: 14/01/08
Bill Jonson spunea in una din conferintele lui ceva foarte interesant.dupa el,orice lucruri pe care noi le puneam mai presus de Dumnezeu sunt idoli :)m`a pus pe ganduri ceea ce a zis si nu pot sa nu fiu de acord cu el. niciun lucru,sentiment nu poate fi presus de Dumnezeu.de aceea, nu trebuie sa lasam sentimentele sa ne controleze.mai ales frica, neincrederea, rusinea, mandria,supararea etc.

15/01/08 00:12

TomiRaelian
membru

Inregistat: 16/08/08
Eu spun ca toti crestinii se inchina unui idol macabru, si anune Crucea:))) E prezisa in biblie prostia asta:       

"Cu toate acestea el nu isi face socoteala in inima sa, ca este simplu si fara pricepere,si nu zice:<Jumatate l-am pus pe foc si am copt paine, pe carbuni am fript carne si am mancat-o, iar cu cealalta jumatate care a mai ramas, voi face un idol uracios si ma voi inchina la un trunchi de copac>."  Isaia  44: 19.

Wake up, fellows. Much pain, but still time;)

Va uitati prea mult in curtea altora, si ati uitat de tot de a voastra.

Inca ceva interesant. E bine sa stiti si voi. Primii crestini nu foloseau crucea, ci un simbol alcatuit din 2 pesti, in forma Yin-Yang. Crucea a fost adoptata de Vatican cateva secole mai tarziu- s-au gandit ei cum sa infricoseze si sa controloleze mai bine masele ignorante.

16/08/08 14:19

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Tomi, bine ai venit in comunitatea TanarCrestin. Sper sa gasesti multe informatii interesante dar si prieteni. In calitate de moderator iti recomand sa nu mai ai postari consecutive ci sa folosesti optiunea Modificati care se afla la sfarsitul oricarui mesaj de-al tau. Multumesc. :)

Nu stiu daca ai observat dar noi suntem crestini neo-protestanti asadar nu ne inchinam Crucii ci doar lui Dumnezeu Insusi.

Am o intrebare pentru tine: Raelian din nick-ul tau are vreo legatura cu Rael (Claude Vorilhon)?

16/08/08 14:45

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

Ammy28 a scris:

Idolii ne ajuta carnea.Firea.Ajuta ca pacatul din noi sa creasca mare,gras si frumos. Dumnezeu ne da Duh si Viata.Ne creste in duh,spre viata vesnica.Si pacatul din noi,nu mai primeste papica,scade,se face mic si se usuca:-)

sunt perfect de acord cu tine... deci, solutia e ca sa ii punem deoparte, sa ii aruncam sau sa ne ferim sa avem idoli... Domnul sa ne ajute...:)

19/08/08 19:07

Site web  
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Braileanu Tiberiu, profesor universita la Universitatea Al. I. Cuza spnea:În bunã mãsurã, idolatria ştiinţei se face responsabilã de criza spiritualã în care ne aflãm.

25/08/08 14:14

The herald
membru

Inregistat: 15/03/09
Iehova Dumnezeu prin profetul Ieremia face o deosebire clara între obiceiurile rele, pe care le practica popoarele si sfatuieste pe poporul Sau cum trebuie sa cinsteasca pe singurul Dumnezeu adevarat,facând o comparatie între El si idoli. Ieremia 10:1-10.
            Poporului de legamânt al lui Dumnezeu i-a fost interzisa închinarea la idoli în prima porunca din cele 10 porunci date în Exod 20:3-6.
            Isus a interzis de asemenea închinarea la idoli si a învatat pe ucenici sa se închine în exclusivitate lui Iehova Dumnezeu, în spirit si în adevar. Ioan 4:22-27.
            Hotarârea definitiva în urma discutiilor apostolilor, prezbiterilor si a fratilor, a fost urmatoarea: Fapte 15:28-29. Sa se fereasca de închinarea la idoli. Chiar si închinarea la oameni credinciosi (martori, apostoli, cum a fost Pavel si Barnaba) a fost oprita. Fapte 14:11-18.
            Cugetati-va iubiti cercetatori daca Dumnezeu aproba ceea ce practica azi religiile: închinare la oase, moaste,statui, idoli, icoane si chipuri? Raspunde Biblia prin cuvintele apostolului Ioan: „Copilasilor, paziti-va de idoli AMIN” 1 Ioan 5:21; Psalmul 97:7(prima parte).

Fapte 3:19  Pocãiti-vã, deci, si întoarceti-vã la Dumnezeu, ca sã vi se steargã pãcatele, ca sã vinã de la Domnul vremurile de înviorare.

16/03/09 15:15

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

The herald a scris:

Iehova Dumnezeu prin profetul Ieremia face o deosebire clara între obiceiurile rele, pe care le practica popoarele si sfatuieste pe poporul Sau cum trebuie sa cinsteasca pe singurul Dumnezeu adevarat,facând o comparatie între El si idoli. Ieremia 10:1-10.
            Poporului de legamânt al lui Dumnezeu i-a fost interzisa închinarea la idoli în prima porunca din cele 10 porunci date în Exod 20:3-6.

Asta e clar si nu zice nimeni ca nu e asa.

Isus a interzis de asemenea închinarea la idoli si a învatat pe ucenici sa se închine în exclusivitate lui Iehova Dumnezeu, în spirit si în adevar. Ioan 4:22-27.

Aici ai pus putin de la tine! Iisus nu-L numeste Jehova dumnezeu, ci-L numeste Tatal. Ti-e incomod sa-L numesti Tatal, sau nu iti este tata?

Hotarârea definitiva în urma discutiilor apostolilor, prezbiterilor si a fratilor, a fost urmatoarea: Fapte 15:28-29. Sa se fereasca de închinarea la idoli. Chiar si închinarea la oameni credinciosi (martori, apostoli, cum a fost Pavel si Barnaba) a fost oprita. Fapte 14:11-18.

Aici folosesti pleonasm pentru ca apostolii erau martori la ceea ce au vazut. Mai erau si alti martori, nenumiti, (Fapte 7:58) dar acestia erau martori mincinosi iar azi nimeni nu-i venereaza, nici nu prea ii pomeneste nici de rau.

Cugetati-va iubiti cercetatori daca Dumnezeu aproba ceea ce practica azi religiile: închinare la oase, moaste,statui, idoli, icoane si chipuri? Raspunde Biblia prin cuvintele apostolului Ioan: „Copilasilor, paziti-va de idoli AMIN” 1 Ioan 5:21; Psalmul 97:7(prima parte).
Multe dintre lucrurile practicate de oamenii diverselor religii nu sunt aprobate de Dumnezeu. Inchinarea la idoli nu este aprobata de Dumnezeu. Inchinarea la moaste(si oase) e una singura, si nu prea exista, chiar daca unii oameni venereaza anumite relicve, si o fac nu atat din respect pentru acestea cat din dorinta sa fie ajutat de ele, dar oricum e gresit. Inchinarea la idoli e o denumire generica. Inchinarea la statui este inchinare la chipuri; atunci cand exista e gresit. Inchinarea la icoane chipuri iar este unul si acelasi lucru, si ai folosit doua denumiri sa para mai multe pacate; sa ai ce insira. De cele mai multe ori ceea ce pare inchinare la icoane nu este o inchinare la icoane, ci au mai degraba un scop didactic, la fel ca picturile imaginate despre rai din cartile martorilor lui Jehova.

In prezent idolii incerca sa fie mai accesibili si din pacate sunt adesea purtati de cei ce se considera credinciosi adevarati, fie ei: credinciosi evanghelici, sau milenisti, sau altii din neamul lor.
Domnul Iisus a zis : nu puteti sluji la 2 stapani. (zicea: nu puteti sa-L slujiti si pe Dumnezeu, si pe mamona, care nu este satan ci se refera la valori materiale care ne domina viata) si care pot sa ne prinda usor.

16/03/09 17:14

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Herald, ce este Domnul Isus pentru tine?

16/03/09 23:07

The herald
membru

Inregistat: 15/03/09
Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.
El este mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni.
1 Timotei 2:5  Cãci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos,
Evrei 8:6  Dar acum Hristos a cãpãtat o slujbã cu atât mai înaltã cu cât legãmântul al cãrui mijlocitor este El, e mai bun, cãci este asezat pe fãgãduinte mai bune.
1 Ioan 2:1  Copilaºilor, vã scriu aceste lucruri, ca sã nu pãcãtuiti. Dar dacã cineva a pãcãtuit, avem la Tatãl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceste: Paraclet, adicã apãrãtor, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihãnit.

Fapte 3:19  Pocãiti-vã, deci, si întoarceti-vã la Dumnezeu, ca sã vi se steargã pãcatele, ca sã vinã de la Domnul vremurile de înviorare.

17/03/09 02:19

Old
Moderator

saved a scris:

Herald, ce este Domnul Isus pentru tine?

Intrebarea pusa mai devreme era: ce reprezinta pentru tine, nu pentru oameni, nu pentru Biblie!

17/03/09 05:16

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

april a scris:

"Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.

Cum s-ar putea interpreta insa in zilele nostre? Si nu ma refer in mod deosebit la icoane...

Ce este un idol? Sau ce / cine, (cand si cum) poate fi considerat un idol in viata cuiva?

17/03/09 07:52

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
April fii ingaduitoare..

17/03/09 09:37

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08

april a scris:

"Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.

Cum s-ar putea interpreta insa in zilele nostre? Si nu ma refer in mod deosebit la icoane...

Ce este un idol? Sau ce / cine, (cand si cum) poate fi considerat un idol in viata cuiva?

un idol de multe ori poate fi un cantaret preferat, sau un lucru care tia fost daruit de cineva drag...idolii nii facem noi singuri..poate nici nu ne dam seama...dar atunci cand incepi si stai de vorba cu un poster sau incepi si iti strangi lantisorul in mana inainte de un examen si incepi si te rogi acelui lucru pentru a te ajuta sa treci cu bine si peste acest hop...e clar ca tu deja incepi sa te increzi in niste lucruri decat in Dumnezeu.
Idol e atunci cand tu il lasi departe pe Dumnezeu si te increzi in altcineva...

Ultima modificare de just_for_jesus (01/04/09 20:40)

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

01/04/09 20:40

Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09
Idol este orice lucru, fiinta, atitudine, etc. la care nu ai putea renunta daca ti-ar cere-o Domnul, deci orice lucru pe care-l iubesti mai mult ca pe El.

11/05/09 22:53

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Psalmi 115:4  "Idolii lor Sunt argint şi aur, făcuţi de mâni omeneşti.
5  Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd,
6  au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miroase,
7  au mâni, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gâtlejul lor.
8  Ca ei Sunt cei ce-i fac; toţi cei ce se încred în ei."

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

12/05/09 21:43

pacman44
membru

Inregistat: 22/05/09
Postul de mai sus ma indeamna sa dau si eu un raspuns.Si dupa cum un utilizator se intreba pe alt thread de ce afirmasem ca D-zeul Bibliei este un D-zeu gelos acest subiect imi vine ca si turnat.
  Daca acesti idoli sunt atat de limitati (nu vad,nu aud,nu miros, nu pipaie) oare de ce D-zeu se supara atat de mult cand cineva nu-i acorda "atentie" exclusiva.Adica e un fel de science-fiction.Cineva prefera sa creada intr-un concept imaginar si prin asta al supara pe D-zeu.Copiii al adora pe Mos Craciun si nu cred ca fac ceva "rau".Dupa cum spunea Isaac Asimov: "oamenii au crezut sute de ani ca pamantul e plat si cu toate astea credinta lor n-a turtit planeta cu nici macar 1cm".Si cu toate astea a crede in ceva/cineva inexistent pare sa supere foarte mult.Cine ar avea de castigat in a nu exista alti idoli in afara de D-zeul Bibliei?

PS Pentru mine asta e o intrebare retorica.

26/05/09 20:41

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am si eu o intrebare pentru tine:dar din adorarea idolilor cine are de castigat?

26/05/09 20:46

pacman44
membru

Inregistat: 22/05/09
Nimeni.Nu e nici un castig fizic vizibil cand un copil se bucura ca a trecut Mos Craciun pe la el.Nici un castig fizic vizibil cand un aborigenii din Australia credeau si se rugau la Sarpele Curcubeului acum 40 de milenii.(banuiesc ca nu auzisera de Biblie si Moise sau Adam).Sau  sumerienii care vbesc de zei care au venit din cer si au creeat omul modern...
  Dar oare care e vina lor? Care e vina atator oameni care au trait si au murit crezand in diversi zei?Care e vina unui musulman care n-a avut voie sa puna mana pe o Biblie si astfel nu stie nimic despre Isus?De ce ar fi ei obiectul unei pedepse pentru contextul sau timpul in care au trait?

26/05/09 21:25

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09

pacman44 a scris:

Postul de mai sus ma indeamna sa dau si eu un raspuns.Si dupa cum un utilizator se intreba pe alt thread de ce afirmasem ca D-zeul Bibliei este un D-zeu gelos acest subiect imi vine ca si turnat.
  Daca acesti idoli sunt atat de limitati (nu vad,nu aud,nu miros, nu pipaie) oare de ce D-zeu se supara atat de mult cand cineva nu-i acorda "atentie" exclusiva.Adica e un fel de science-fiction.Cineva prefera sa creada intr-un concept imaginar si prin asta al supara pe D-zeu.Copiii al adora pe Mos Craciun si nu cred ca fac ceva "rau".Dupa cum spunea Isaac Asimov: "oamenii au crezut sute de ani ca pamantul e plat si cu toate astea credinta lor n-a turtit planeta cu nici macar 1cm".Si cu toate astea a crede in ceva/cineva inexistent pare sa supere foarte mult.Cine ar avea de castigat in a nu exista alti idoli in afara de D-zeul Bibliei?

Ca unul care s-a inchinat la idoli multi ani din viata as putea sa-ti raspund la intrebarile tale.
Sunt multe aspecte ale acestei inchinari.
In primul rand, se spune ca un profet se cunoaste daca e bun dupa roadele sale. Am incercat sa urmez alte cai ani de zile , sa urmez spusele altor intelepti .. dupa cum vad cred ca aceste cai nu-ti sunt necunoscute...
Stii care au fost roadele ? O viata distrusa, un suflet distrus, mancat de un egoism foarte rafinat. Nu sunt singurul care a urmat o astfel de cale si a avut drept rezultat o viata distrusa. Cunosc sute de persoane de acest fel si te pot pune in legatura cu ei sa vezi dezastrul din viata lor: casnicii distruse, subconstiente imbacsite , pierderea integritatii..
In afara de asta a existat o experienta personala care pe mine m-a marcat foarte mult.
Unii de pe forum o stiu deja dar o sa repet aici o parte.Fiind undeva in munti , prin anumite circumstante am cazut de pe o stanca deajuns de inalta ca sa ma fac zob pana jos.
In acele momente se intampla cu constiinta ta lucruri cu care nu esti obisnuit. Sunt studii psihologice care descriu aceste stari : te separi de timp, ti se pare ca sufletul iti iese din corp, etc..
In acel moment cand cadeam si stim ca o sa mor am cautat ajutor in idolii aceia carora le atribuiam forte energetice si care sincer le credeam  ca facand parte din Dumnezeu. Trebuiau sa ma ajute nu? Trebuiau sa ma scoata din impas.. dar nu, mergeam intr-un fel de tunel negru si stiam ca trupul si sufletul mi se indreapta cu pasi rapizi catre moarte.Nimic nu ma mai putea salva. Toata filozofia mea se dusese, tot ce stiam eu ca e dincolo de viata se dusese. Era doar moarte dincolo. Nimic altceva...
Si in acele momente ceva sau cineva mi-a spus Numele acesta: Isus Hristos. Pe atunci credeam ca Isus a fost doar unul din nenumaratii intelepti din vechime.
Dar atunci l-am cunoscut pe Hristos. Cand am chemat Numele Lui, tunelul s-a prefacut brusc in lumina, in viata. Am intrat din nou in corpul meu si am ajuns jos teafar.
de atunci stiu ca El este singura lumina, stiu ca In El e viata, si stiu ca El mi-a dat viata si al lui sunt.

Ultima modificare de mikhael (26/05/09 21:47)

26/05/09 21:44

ambasador
membru

pacman44 a scris:

Daca acesti idoli sunt atat de limitati (nu vad,nu aud,nu miros, nu pipaie) oare de ce D-zeu se supara atat de mult cand cineva nu-i acorda "atentie" exclusiva.

Da Dumnezeu este gelos.El este singurul care merita inchinare si slava.Este asa sau nu?

pacman44 a scris:

Adica e un fel de science-fiction.

Care este legatura cu science-fiction?

pacman44 a scris:

Cineva prefera sa creada intr-un concept imaginar si prin asta al supara pe D-zeu.

Dumnezeu este adevarat, nu mai este necesar sa ne imaginam altceva care merita inchinare . oare de ce au fost atat de pedepsiti izraelitii in vechime de atatea ori? Ca dadeau la oparte inchinarea care trebuia sa io acorde lui Yahve(Iehova) si isi faceau idoli.

pacman44 a scris:

Copiii al adora pe Mos Craciun si nu cred ca fac ceva "rau".

Mos cracin este o datina si o invatatura omeneasca care parintii in loc sa le explice ce inseamna "nasterea Domnului" ii departeaza de Biblie si adevar, facandui sa creada in ceva imaginar si fals.

pacman44 a scris:

Dupa cum spunea Isaac Asimov: "oamenii au crezut sute de ani ca pamantul e plat si cu toate astea credinta lor n-a turtit planeta cu nici macar 1cm".Si cu toate astea a crede in ceva/cineva inexistent pare sa supere foarte mult.Cine ar avea de castigat in a nu exista alti idoli in afara de D-zeul Bibliei?

Ati face un idol si ai acorda lui ceea ce merita Creatorul nostru ce poate sa ne aduca? Moartea.

pacman44 a scris:

Asta ca nu ai studiat inca Biblia.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

26/05/09 22:09

Old
Moderator

pacman44 a scris:

Daca acesti idoli sunt atat de limitati (nu vad,nu aud,nu miros, nu pipaie) oare de ce D-zeu se supara atat de mult cand cineva nu-i acorda "atentie" exclusiva.Adica e un fel de science-fiction....Cine ar avea de castigat in a nu exista alti idoli in afara de D-zeul Bibliei?

Mie nu mi se pare chiar asa retorica intrebarea ta, pentru ca nu deduc raspunsul ce vrei sa-l dai. In schimb pot sa-mi spun parerea in legatura cu aceasta intrebare, iar in masura in care ma pricep, pot spune raspunsul lui Dumnezeu.

Eu ti-as raspunde cu o alta intrebare: cine are de castigat daca exista alti idoli? Cred ca noi oamenii nu avem de castigat. In cazul lui Dumnezeu nu se pune problema.

Prin absurd vorbind, daca Dumnezeu ar avea de castigat, si-ar confectiona niste idoli.

Daca noua ne-ar fi folositori, ne-ar crea noua niste idoli, sau ne-ar spune cum sa-i facem.

26/05/09 22:21

ambasador
membru

pacman44 a scris:

Nimeni.Nu e nici un castig fizic vizibil cand un copil se bucura ca a trecut Mos Craciun pe la el.

Ba este un castig fizic vizibil sau mos craciun nu mai vine cu daruri?
:)))
Criza a ajuns si pe la el:D

pacman44 a scris:

Nici un castig fizic vizibil cand un aborigenii din Australia credeau si se rugau la Sarpele Curcubeului acum 40 de milenii.

Daca te gandesti umpic se poate intampla ca ei sa ceara acelui idol sa vina ploaie de exemplu, si a doua zi sa ploua.Deci poate fi un castig fizic vizibil care le intareste credinta lor zadarnica.

pacman44 a scris:

Sau  sumerienii care vbesc de zei care au venit din cer si au creeat omul modern...
  Dar oare care e vina lor?

cand vor avea ocazie sa cunosca adevarul, atunci vor avea o vina daca nu se pun pe partea lui.Dumnezeu da ficarui om ocazie sa cunosca adevarul si el trebuie sa ia o hotarare(omul).

pacman44 a scris:

Care e vina atator oameni care au trait si au murit crezand in diversi zei?

Pnntru ce exista inviere?Printre altele si pentru judecata.

pacman44 a scris:

Care e vina unui musulman care n-a avut voie sa puna mana pe o Biblie si astfel nu stie nimic despre Isus?

Dumnezeu are grija ca el sa poata sa aiba ocazie sa cunosca si acesta parte.Fie cat este in viata fie la inviere.

pacman44 a scris:

De ce ar fi ei obiectul unei pedepse pentru contextul sau timpul in care au trait?

Dumnezeu nu pedepseste pacatul fara voie.

26/05/09 22:22

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Idolii chiar daca sunt sau nu sunt entitati vii fac rau relatiei dintre om si D-zeu. Din cauza asta D-zeu uraste legatura oamenilor lui cu ei. Asa cum un om uraste ca altceva sa intervina in relatia cu jumatatea lui. Si aici nu-i doar vorba despre gelozia ptr. un om. Fiindca se stie deja cate casnicii au fost distruse doar de cautarea obsedanta a unei cariere de succes din partea unuia sau altuia. Asta este idolatrie. Scrie ca si iubirea de bani este idolatrie, si multe altele. Dar in principiu idolatrie este tot ceea ce tinde sa-L inlocuiasca, sa-l umbreasca, sa-L micsoreze pe D-zeu in inima noastra. Nu ca ar avea vreo putere sa faca asta cu El, dar o face cu noi fata de El.

26/05/09 22:36

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 7    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la