TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Ereziile antitrinitare Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Nu stiu cati dintre voi stiti crezul ortodox. Eu personal cred ca acest crez este miezul credintei si daca cineva te intreaba ce inseamna a fi crestin si in ce crezi atunci acele 12 paragrafe rezuma intreaga credinta crestina. Bineinteles ca sunt biserici protestante care neaga afirmatii din acest crez, dar cred ca toti ar trebui sa-l citim daca nu sa-l memoram.

"Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.

Si intru unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S'a nascut mai inainte de toti vecii."

Ei bine, crezul a fost intocmit de crestini ca sa rezolve o data pentru totdeauna problema dintre gnostici, cei care nu credeau in trinitate ci in mai multi ingeri din care unul dintre ei a creat cerul si pamantul  si  marcionitii care ziceau ca Dumnezeu din Vechiul Testamnet era un duh rau, dar Isus ne-a descoperit pe Dumnezeul adevarat.

"Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci."


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

09/03/09 03:26

Site web  
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Nu prea vad ce ar avea de negat bisericile protestante la crezul ortodox avand in vedere ca este crezul niceno-constantinopolitan.
http://www.credo.ro/rugaciune.php?id=4


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

11/03/09 16:40

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

stefan a scris:

Nu sunt dovezi in biblie(doar daca rupi vre-un text din contextul in care este vorvbit) ca Isus este o a 2-a persoana din cadrul "sfintei treimi" cuvant care nu este scris in biblie nici macar odata.

Faptul ca este a 2-a sau a n-a persoana nu are importanta. Important este faptul ca Isus este distinct de Tatal.

1 Ioan 2:1   
Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit.

Il avem pe Isus ca Mijlocitor la Tatal. Cam cate doage ar trebui sa lipseasca pentru a crede ca Mijlocitorul de fapt mijloceste la El Insusi?

1 Corinteni 8:6   
totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi.

Este curios cum Pavel, in epoca in care Dumnezeu se manifesta ca Duh Sfant, vorbeste la timpul prezent despre Tatal si despre Isus. Si mi-e mie lene sa mentionez pleiada de versete in care vorbeste despre Cei Doi. De ce face acest lucru daca acum Dumnezeu este Duhul Sfant iar Tatal si Isus apartin unor economii trecute?


zacariah a scris:

Despre cine vb aceste versete ?Despre care Dumnezeu ,cati Atotputernici sunt ...1-2-3?

Este un Singur Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Îţi mulţumim, Doamne Dumnezeule atotputernice care eşti şi care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare şi ai început să împărăţeşti. Apocalipsa 11:17

Luat acest verset singur se poate intelege ca este vorba doar despre Isus. Dar luand si versetul 15 se vede ca este vorba despre Isus si despre Tatal.

15 Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: "Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor."


zacariah a scris:

Dumnezeu este Duh ,cand Biblia afirma ca Fiul Omului sta la dreapta lui Dumnezeu ,Biblia se refera la puterea pe care o are Isus ,adica este Atotputernic .Nu se refera la 2 Dumnezei unul langa celalat ,orice verset se interpreteaza cu alt verset.

Si unde altundeva in Biblie mai gasim ca a sta la dreapta cuiva inseamna a fi puternic?


zacariah a scris:

Atentie nicaieri nu scrie in Biblie ca Fiul lui Dumnezeu sta la dreapta TATALUI ...peste tot scrie ca Fiul omului sta la dreapta lui Dumnezeu.

Nu ca asta ar fi vreo demonstratie ca Fiul e Acelasi cu Tatal, deoarece in epistole Tatalui i se spune "Dumnezeul" iar Fiului "Domnul" sau "Mantuitorul", dar sa abordam si aceasta perspectiva.
Efeseni 1:
17 Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui,
20 pe care a desfăşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti,


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

10/10/11 13:11

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11
Apocalipsa 1:7
Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.
Dan 7.13; Mat 24.30; Mat 26.64; Fapt 1.11; Zah 12.10; Ioan 19.37;
Apocalipsa 1:8
"Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.

I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.


παντοκράτωρ.
pantokratōr  =Almighty=Atotputernic=Dumnezeu

Dumnezeu în fiinţa Sa este Duh (Ioan 4, 24). Ca Duh nu L-a văzut nimeni (Ioan 1, 18; 1 Ioan 4, 12). Din cauza aceasta El este numit „ Dumnezeu invizibil ”. (1 Tim. 1, 17; 1 Tim. 6, 16). Cine L-a văzut pe Dumnezeu în Vechiul Testament, acela L-a văzut ca Domn, ca Iahveh, şi cine vrea să-L vadă pe Dumnezeu în Noul Testament, acela trebuie să-L vadă ca Domn, deci ca Emanuel - Dumnezeu cu noi. Astfel Tatăl s-a descoperit în Fiul - Dumnezeu, Duhul, ca Domn, într-un trup omenesc. Toate denumirile pe care le găsim în legătură cu Dumnezeu, le găsim referindu-se şi la Domnul.
Exodul 6
Dumnezeu a mai vorbit lui Moise şi i-a zis: "Eu sunt Domnul.
Eu M-am arătat lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, ca Dumnezeul cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca "Domnul."

Isaia 43

11Eu, Eu sînt Domnul, şi afară de Mine nu este niciun Mîntuitor!

Isaia 9

6Căci un Copil ni s'a născut, un Fiu ni s'a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.

Şi Domnul va fi Împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, şi Numele Lui va fi singurul Nume. Zaharia 12-14

Deuteronomul 10:17
Căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel tare, puternic şi înfricoşat, care nu caută la faţa oamenilor........
Apocalipsa 17:14
Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui.



1 Timothy 3

16And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifest in the flesh, justified in the Spirit, seen of angels, preached unto the Gentiles, believed on in the world, received up into glory.

Intrebare ptr toti sustinatorii trinitatii;Cine este Dumnezeul Atotputernic si care este Numele  Lui ?Multumesc anticipat .

Ultima modificare de zacariah (10/10/11 15:05)


10/10/11 14:59

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Dumnezeul Atotputernic este Unul Singur. Suntem trinitarieni nu politeisti.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

10/10/11 16:16

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

+Archangel+ a scris:

Dumnezeul Atotputernic este Unul Singur. Suntem trinitarieni nu politeisti.


Ma bucur ca nu sunteti politeisti ,atunci poate imi spui si mie cum il cheama pe Dumnezeul tau adevarat si viata vesnica ,si atunci ajungem la un consens?!


10/10/11 18:21

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Numele lui Dumnezeu sunt multe. Cat despre consens nu cred ca vom ajunge vreodata la asa ceva.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

11/10/11 09:57

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

stefan a scris:


Gen1:26 foarte repede ai constatat tu ca acolo e vorba de Tata-Fiu-Duh Sfant dar nu te duci in alte scripturi sa vezi cine era in prezenta Lui.
...
Ingerii au acelasi chip de om.Cand Domnul Dumnezeu a vorbit in Gen1:26, ingerii erau acolo nicidecum fiul lui Dumnezeu ca persoana sau Duhul Shant ca persoana.

Unde scrie in Gen.1:26 ca ingerii erau prezenti? Ca vii tu cu invetarile si deductiile tale fanteziste care ii teleporteaza pe ingerii prezenti  in alte contexte in Biblie si in contextul in facerii omului, nu aigura nicio credibilitate debitarilor tale.

"Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut."(Gen 1:27)

zacariah a scris:


Cum pot fi trei persoane care sînt de aceeaşi părere, un singur Dumnezeu?

(Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant, si acestia trei una sunt.) (1Ioan.5:7)

Cum pot, asta n-o sa putem intelege niciodata pe deplin ci doar in parte si daca nu putem cuprinde in totalitatea SA cu mintile noastra pe Dumnezeu Infinit, Unic dar in acelasi timp Trinitar nu avem dreptul sa negam aceasta natura a Sa atata vreme cand "pe toate le face de minune"


11/10/11 13:20

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

irlanda a scris:


stefan a scris:


Gen1:26 foarte repede ai constatat tu ca acolo e vorba de Tata-Fiu-Duh Sfant dar nu te duci in alte scripturi sa vezi cine era in prezenta Lui.
...
Ingerii au acelasi chip de om.Cand Domnul Dumnezeu a vorbit in Gen1:26, ingerii erau acolo nicidecum fiul lui Dumnezeu ca persoana sau Duhul Shant ca persoana.

Unde scrie in Gen.1:26 ca ingerii erau prezenti? Ca vii tu cu invetarile si deductiile tale fanteziste care ii teleporteaza pe ingerii prezenti  in alte contexte in Biblie si in contextul in facerii omului, nu aigura nicio credibilitate debitarilor tale.

"Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut."(Gen 1:27)

zacariah a scris:


Cum pot fi trei persoane care sînt de aceeaşi părere, un singur Dumnezeu?

(Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant, si acestia trei una sunt.) (1Ioan.5:7)

Cum pot, asta n-o sa putem intelege niciodata pe deplin ci doar in parte si daca nu putem cuprinde in totalitatea SA cu mintile noastra pe Dumnezeu Infinit, Unic dar in acelasi timp Trinitar nu avem dreptul sa negam aceasta natura a Sa atata vreme cand "pe toate le face de minune"



Hai sa vedem cine era CU DUMNEZEU ,cand a facut toate lucrurile !
Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?Isaia 44;24

Referitor la 1Ioan 5;7 ///conform istoricilor biblici este o interpolare tarzie .
În Biblia-Luther (Ediţia 1968) este scris în nota din josul paginii: »În ediţiile anterioare ale Bibliei, în vers. 7 şi 8, sunt scrise următoarele cuvinte: ›Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una sunt.‹, care nu se găsesc nici în scrierile greceşti şi nici în traducerea proprie a lui Luther.«


11/10/11 14:22

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

+Archangel+ a scris:

Dumnezeul Atotputernic este Unul Singur. Suntem trinitarieni nu politeisti.


Permiteţi-ne să mai cităm câteva lucrări istorice care se ocupă de această temă. Acestea vor ajuta pe fiecare să reflecteze puţin şi poate îi va scoate pe mulţi din siguranţa de sine. În lucrarea istorică The paganism in our Christianity, este scrisă o afirmaţie demnă de amintit: »Această noţiune ›trinitate‹ îşi are originea numai în păgânism.«

În Encyclopaedia of Religion este scris: »Teologii de astăzi sunt de acord că învăţătura trinitară nu este de găsit în Biblia ebraică.« Mai departe găsim mărturia: »Teologii sunt de aceeaşi părere şi anume, că nici Noul Testament nu conţine o învăţătură clară despre trinitate.«

Iezuitul Fortmann scrie în cartea sa The Triune God: »Scriitorii Noului Testament … nu ne spun nimic despre o învăţătură trinitară formală sau formulată, despre o învăţătură clară că într-un Dumnezeu sunt trei persoane divine la fel de mari. … Nimic nu ne arată că vreun scriitor al Bibliei ar fi presupus o trinitate în dumnezeire.«

În New Encyclopaedia Britannica se face observaţia: »Nici cuvântul ›trinitate‹ şi nici învăţătura despre aceasta nu este de găsit în Noul Testament.«

În Encyclopaedia of Religion and Ethics este scris: »La început, credinţa creştină nu a fost trinitară. … Nu a fost aşa nici în timpul apostolilor şi nici în perioada următoare lor, după cum rezultă din Noul Testament şi din alte scrieri ale creştinilor de la început.«

În New Catholic Encyclopaedia, citim: »Formularea ›Un Dumnezeu în trei persoane‹ s-a impus abia la sfârşitul sec. al-IV-lea, nefiind acceptată până atunci în viaţa şi mărturia credinţei creştine.«

În Encyclopaedia Americana găsim această exprimare plină de miez: »Învăţătura trinitară a sec. al-IV-lea nu oglindeşte corect învăţătura primilor creştini despre natura lui Dumnezeu; dimpotrivă, ea a deviat de la această învăţătură.«

Cu multe secole înainte de Hristos, a existat în Babilon şi în Asiria triade sau treimi. Despre o astfel de triadă din regiunea Mesopotamiei ne relatează Encyclopaedia Larousse of Mythology: »Universul a fost împărţit în trei părţi, fiecare parte a devenit domeniul de stăpânire al unui Dumnezeu. … Triada marilor dumnezei.«

Istoricul Will Durand a făcut următoarea observaţie: »Creştinismul nu a distrus păgânismul, ci l-a preluat în sine. … Închipuirile despre o trinitate divină provin de la egipteni.«

În cartea The Symbolism of Hindhu Gods and Rituals, se spune despre o trinitate a hinduşilor care a existat cu multe secole înainte de Hristos: »Unul dintre dumnezeii trinităţii este Shiva; el este distrugătorul. Ceilalţi doi dumnezei sunt Brahma, creatorul şi Vishnu, susţinătorul.«

Lucrarea The Church of the First Three Centuries face un rezumat: »Învăţătura despre trinitate a apărut treptat şi relativ târziu. Ea provine dintr-un izvor care le este complet străin scrierilor iudaice şi creştine, luând forme succesive şi fiind în final anexată creştinismului de către părinţii bisericii, influenţaţi de Platon.«

New Schaff-Herzog Encyclopaedia of Religious Knowledge confirmă: »Învăţătura logos şi trinitară a fost formulată de părinţii greci ai bisericii, care … au fost influenţaţi, direct sau indirect, de filozofia platonică.«

Ce mărturie puternică din diferite surse! Fie ca aceste mărturii limpezi să-l aducă pe fiecare cititor să reflecteze.


11/10/11 14:54

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

zacariah a scris:

În Encyclopaedia of Religion este scris: »Teologii de astăzi sunt de acord că învăţătura trinitară nu este de găsit în Biblia ebraică.«

In Vechiul Testament unul din Numele lui Dumnezeu este Elohim. Acest cuvant este un plural singularul fiind El sau Eloah. De aceea gasim traducerea "Noi" in Geneza si Isaia atunci cand se vorbeste despre Dumnezeu.


zacariah a scris:

Mai departe găsim mărturia: »Teologii sunt de aceeaşi părere şi anume, că nici Noul Testament nu conţine o învăţătură clară despre trinitate.«

Noul Testament nu contine o invatatura clara despre trinitate dar contine invataturi clare despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant si niciunde nu sunt amestecati ci tratati ca Persoane diferite.


zacariah a scris:

În New Encyclopaedia Britannica se face observaţia: »Nici cuvântul ›trinitate‹ şi nici învăţătura despre aceasta nu este de găsit în Noul Testament.«

Iar invatatura modalista cu atat mai putin.



Doctrina trinitara, dupa parerea mea, nu reflecta nici pe departe adevarata natura a lui Dumnezeu. Dar, deocamdata, este doctrina cea mai apropiata de adevar.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

11/10/11 15:58

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

+Archangel+ a scris:


In Vechiul Testament unul din Numele lui Dumnezeu este Elohim. Acest cuvant este un plural singularul fiind El sau Eloah. De aceea gasim traducerea "Noi" in Geneza si Isaia atunci cand se vorbeste despre Dumnezeu.


Noul Testament nu contine o invatatura clara despre trinitate dar contine invataturi clare despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant si niciunde nu sunt amestecati ci tratati ca Persoane diferite.


Iar invatatura modalista cu atat mai putin.



Doctrina trinitara, dupa parerea mea, nu reflecta nici pe departe adevarata natura a lui Dumnezeu. Dar, deocamdata, este doctrina cea mai apropiata de adevar.


În textul ebraic este scris Elohim în loc de Dumnezeu. „La început, Elohim a făcut …“ Acest cuvânt este la singular, dar poartă în sine un plural, căci Dumnezeu - Elohim - nu este numai Creator, El este mult mai mult decât atât: Susţinător, Mântuitor, Împărat, Păstor, Mântuitor, Judecător - totul în toate. Elohim este amintit în legătură cu însuşirile Lui principale, aşa cum cu Iahweh sunt scoase în evidenţă atributele deosebite în şi prin care El se face de cunoscut. Prescurtarea El exprimă deja pe Cel Atotputernic, ca de exemplu Emanu-El = »Dumnezeu este cu noi«La început, Elohim-ul nevăzut a apărut într-o formă vizibilă ca »Iahweh« , ieşind din măreţia şi slava Lui veşnică, din plinătatea originală de lumină şi viaţă. În acest început- originar Cuvântul a fost Logos-ul, »DOMNUL« din afara plinătăţii veşnice a lui Dumnezeu, astfel era cu Dumnezeu (Ioan 1:1), lucrând ca Creator, ca Cel ce aduce toate lucrurile la existenţă.

Răspunsul la ceea ce a vrut să spună DOMNUL cu „Să facem …“, îl găsim în Sfânta Scriptură. În Iov 38:4-7 Dumnezeu îl întreabă pe slujitorul Său: „Unde erai tu când am întemeiat pământul? … atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie, şi când toţi fiii lui Dumnezeu-îngerii (în Biblia Scofield) scoteau strigăte de veselie?“ Deci îngerii au fost prezenţi când Dumnezeu a întemeiat pământul şi când l-a făcut pe Adam după chipul Său. Aşa ne mărturiseşte Sfânta Scriptură. Îngerii sunt fii creaţi ai lui Dumnezeu, care apar mereu înaintea Lui: „Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea DOMNULUI.“ (Iov 1:6; Iov 2:1 ş.a.). În Genesa cap. 11, DOMNUL foloseşte încă o dată „să Ne“ după felul în care îl folosesc oamenii. În vers. 7 este scris: „Haidem! să Ne pogorâm …“ Dar DOMNUL este Acela care face şi lucrează totul. Îngerii Îl înconjoară; ei Îl însoţesc chiar şi la Betleem (Luca 2:8-14).


11/10/11 17:21

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

zacariah a scris:


Hai sa vedem cine era CU DUMNEZEU ,cand a facut toate lucrurile !

Arata-mi in Gen 1:26 cine era cu Dumnezeu cand L-a facut pe om.

zacariah a scris:


Permiteţi-ne să mai cităm câteva lucrări istorice care se ocupă de această temă.

Nu dau doi bani pe lucrarile istorice si istorici atat vreme cat intra in contradictie cu Biblia.

Nu trebui sa citesti lucrari istorice ca sa intelegi Biblia sau ca Dumnezeu sa ti se descopere.

zacariah a scris:


Ce mărturie puternică din diferite surse! Fie ca aceste mărturii limpezi să-l aducă pe fiecare cititor să reflecteze

Biblia este cea mai puternica sursa . Si Biblia ne spune despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant care este Unul Singur.


12/10/11 00:28

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

irlanda a scris:



Arata-mi in Gen 1:26 cine era cu Dumnezeu cand L-a facut pe om.



Nu trebui sa citesti lucrari istorice ca sa intelegi Biblia sau ca Dumnezeu sa ti se descopere.

Biblia este cea mai puternica sursa . Si Biblia ne spune despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant care este Unul Singur.


Biblia pe care tu nu prea o iubesti ti-a raspuns la Gen 1;26.


Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?Isaia 44;24

Daca doresti sa ai mai multi dumnezei e problema ta personala ,dar nu -ti baga interpretarea ta primita de la teologi ca fiind absolutul scriptural ,cand Biblia dezminte clar ,caci Domnul era SINGUR  cand a creat toate lucrurile .

Biblia care este cea mai puternica sursa ,nu aminteste nicaieri de formularea draceasca ;Dumnezeu Fiul sau Dumnezeu Duhul Sfant.Aşa-zisa „ Sfînta Treime” nu a existat niciodată după mărturia Sfintei Scripturi, aceasta nu există nici azi şi nici în veşnicie. Există doar un singur Dumnezeu care S-a descoperit ca Tată, ca Fiu şi ca Duh Sfînt. Întotdeauna Dumnezeu este cel determinant, iar ceea ce a ieşit din El este adus într-o relaţie cu El; Fiul lui Dumnezeu, Cuvîntul lui Dumnezeu, Duhul lui Dumnezeu etc. Fiu, Cuvînt, Duh etc. Îl au ca punct de plecare pe Dumnezeu. Dumnezeu nu are punct de plecare, pentru că El este singurul, Cel veşnic - El este sursa originară, punctul de plecare şi punctul de referinţă, totul în toate.

Ar fi bine sa respecti sfatul lui Pavel din 1 Timot. 2;12-13.Altfel te incadrezi singura ca fiind o amagitoare spirituala care duce la un adulter spiritual pe ceilalti .

Ultima modificare de zacariah (12/10/11 08:40)


12/10/11 08:34

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

zacariah a scris:

„La început, Elohim a făcut …“ Acest cuvânt este la singular, dar poartă în sine un plural

Ma cam mananca limba sa te acuz de minciuna intentionata. Propozitia corecta e "La inceput, Elohim au facut ..." La cate enciclopedii insiri pe aici ar trebui sa stii ca Elohim nu este la singular. Si inchei aici discutia despre Elohim pentru ca deja am impresia ca iti bati joc de noi.


zacariah a scris:

Deci îngerii au fost prezenţi când Dumnezeu a întemeiat pământul şi când l-a făcut pe Adam după chipul Său.

Hai sa zicem, de dragul discutiei, ca in Geneza este vorba despre ingeri desi nu stiam ca suntem creati dupa chipul si asemanarea ingerilor. Insa in Isaia 6:8 ce treaba au ingerii cu planul de mantuire de simte Dumnezeu nevoia sa-i includa si pe ei ca si cum impotriva ingerilor am pacatuit si nu doar inaintea lui Dumnezeu? Asta ca sa nu mai zic ca orice evreu te-ar lapida pentru ca ai folosit pentru ingeri un nume care Il descrie pe Dumnezeu in acele versete.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

12/10/11 09:24

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11
+Archangel+   
"Ma cam mananca limba sa te acuz de minciuna intentionata. Propozitia corecta e "La inceput, Elohim au facut ..." La cate enciclopedii insiri pe aici ar trebui sa stii ca Elohim nu este la singular. Si inchei aici discutia despre Elohim pentru ca deja am impresia ca iti bati joc de noi."

Elohim este un plural de atribute si calitati divine ,nicidecum un plural de dumnezei ,evreii cunosc acest lucru ,poti intreba un rabin si-ti va spune acelasi lucru.El este mult mai mult decât atât: Susţinător, Mântuitor, Împărat, Păstor, Mântuitor, Judecător - totul în toate. Elohim este amintit în legătură cu însuşirile Lui principale.El s-a descoperit de-a lungul timpului sub diferite atribute si insarcinari ,iar ptr noi oamenii cazuti a venit ca RASCUMPARATOR prin Fiul Omului ;Isus Hristos .Yahsuah (ISUS)asta inseamna ;Yahweh este Salvatorul .Acelasi Domn din VT este ISUS din NT .vezi 1Corint 12;3.

+Archangel+<<<<<<<<"Hai sa zicem, de dragul discutiei, ca in Geneza este vorba despre ingeri desi nu stiam ca suntem creati dupa chipul si asemanarea ingerilor. Insa in Isaia 6:8 ce treaba au ingerii cu planul de mantuire de simte Dumnezeu nevoia sa-i includa si pe ei ca si cum impotriva ingerilor am pacatuit si nu doar inaintea lui Dumnezeu? Asta ca sa nu mai zic ca orice evreu te-ar lapida pentru ca ai folosit pentru ingeri un nume care Il descrie pe Dumnezeu in acele versete.">>>>>>>

Ma tem ca lapidarea ar fi in defavoarea ta ,caci nici un evreu nu crede intr-un Dumnezeu tri-personal ,tri-unic sau alta fantasmagorie post-niceeana.O sa invit niste evrei pe forum sa vedem ce spun ei despre aceasta "mare taina"//.Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul sau ,se refera la cu totul alt lucru ,este vorba despre insusirile caracterului Sau ,nu despre o aratare umana sau materiala.Si asa ,Omul este compus din ;trup -duh -suflet ...cate persoane compun omul sau cate persoane esti tu ?

Ps..ai putea sa activezi BBCode
[img] tag
Smilies..?


12/10/11 14:25

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

zacariah a scris:

Elohim este un plural de atribute si calitati divine ,nicidecum un plural de dumnezei

Geneza 31:30   
Dar acum, odată ce ai plecat, pentru că te topeşti de dor după casa tatălui tău, de ce mi-ai furat dumnezeii (elohim) mei?

Elohim este un plural de dumnezei si chiar este folosit in Biblie pentru a descrie mai multi dumnezei. Ai un exemplu mai sus.


zacariah a scris:

Ma tem ca lapidarea ar fi in defavoarea ta ,caci nici un evreu nu crede intr-un Dumnezeu tri-personal ,tri-unic sau alta fantasmagorie post-niceeana.

Cu siguranta as fi lapidat pentru ca si Isus era la un pas de acest lucru atunci cand a afirmat ca este Dumnezeu.

Ioan 5:18   
Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


zacariah a scris:

Ps..ai putea sa activezi BBCode

Este activat.

http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1330

http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1328


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

12/10/11 15:02

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Preluat de la... http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic ... 726#208726


stefan a scris:

care este tatal lui Isus daca el a fost zamislit de la Duhul Sfant(persoana) si totul el nu este fiul Duhului Sfant ci este Fiul lui Dumnezeu,care este Tatal(persoana)

Amesteci borcanele. Zamislirea de la Duhul Sfant a fost incarnarea lui Isus pe acest pamant si nu nasterea lui Isus. Nasterea (daca putem folosi un astfel de cuvant) lui Isus a avut loc inainte de creatie.

Ioan 8:58   
Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu."


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

12/10/11 15:12

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

stefan a scris:


care este tatal lui Isus daca el a fost zamislit de la Duhul Sfant(persoana) si totusi el nu este fiul Duhului Sfant ci este Fiul lui Dumnezeu,care este Tatal(persoana)...

Tatal Domnului Isus este Dumnezeu. Duhul Sfant este executorul implinirii planului lui Dumnezeu cu privire la intruparea Fiului Sau.

zacariah a scris:


Biblia pe care tu nu prea o iubesti ti-a raspuns la Gen 1;26.

Da, mi-a raspuns ca omul a fost facut dupa asemanarea chipului lui Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.

De cand ingerii sint deopotriva cu natura lui Dumnezeu si Dumnezeu este deopotriva cu ingerii?

zacariah a scris:


Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?Isaia 44;24

Exact. Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant a fost singur atunci cand a realiazat creatia inclusiv pe om.

"La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu."(Ioan 1:1)

"Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor."(Gen.1:2)

Sper ca remarci prezenta Trinitatii.

zacariah a scris:


Daca doresti sa ai mai multi dumnezei e problema ta personala,dar nu -ti baga interpretarea ta primita de la teologi ca fiind absolutul scriptural

In terpretarea mea este primita din Biblie. N-am nevoie de teologi sa inteleg ca Dumnezeu este unic si trinitar. Bilia este simpla si clara pentru cineva cu inima sincera.

zacariah a scris:


Biblia care este cea mai puternica sursa ,nu aminteste nicaieri de formularea draceasca ;Dumnezeu Fiul sau Dumnezeu Duhul Sfant.Aşa-zisa „ Sfînta Treime” nu a existat niciodată după mărturia Sfintei Scripturi, aceasta nu există nici azi şi nici în veşnicie.

Dumnezeu Fiul- "Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"? (Ioan.14:9)

-"Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul. Oricine tăgăduieşte pe Fiul, n-are pe Tatăl. Oricine mărturiseşte pe Fiul, are şi pe Tatăl. Ce aţi auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce aţi auzit de la început, şi voi veţi rămânea în Fiul şi în Tatăl."(Ioan 2:22-24)

"Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului, pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimes."(Ioan 5:23)
etc..

Dumnezeu Duhul Sfant-"Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei?
Daca n-o vindeai, nu ramanea ea a ta? Si, dupa ce ai vandut-o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei? Cum s-a putut naste un astfel de gand in inima ta? N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu."(Fapte 5:3,4)

- "Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta?
Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in Locuinta mortilor, iata-Te si acolo;"(Ps.139 7:8)

-"Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.(1Corinteni 2:10)
etc...

zacariah a scris:


Ar fi bine sa respecti sfatul lui Pavel din 1 Timot. 2;12-13.Altfel te incadrezi singura ca fiind o amagitoare spirituala care duce la un adulter spiritual pe ceilalti .

Ar fi bine mai intai de toate sa-ti masori cuvintele si tupeul.

Sfatul lui Pavel se indreapta spre cadrul bisericesc. Ori aici este un forum unde am tot dreptul sa-mi spun parerea si bine ai face sa bagi la cap si sa te lasi de afirmati malitioase si cu tenta misogina. Si de data asta ti-o spun frumos.

Ultima modificare de irlanda (12/10/11 16:17)


12/10/11 15:43

   
stefan
membru

Locatie: romania
Inregistat: 24/03/06
,Masuri masurate
Prin scoli,facultate,
Teologie -n temei,
Nasc mici...dumnezei!!,,
................................

Nu ma dor gura nici splina/
Ca sa strig ca ''trinitatea''
Face casa cu ...doctrina(!)
...............................
Iar incolo'n voia firii,
Ce sa stie tot ...''taranul''
De ''membrii''dumnezeirii?!!

Isi impart o galaxie
Si vre doi asteroizi...
,,Unul tie,unul mie!,,

Iar Pamantul tot saracul,
La plimbari si aventuri,
I-a cazut lui nenea...Dracu'(!)



Asta e citire de pe un forum ...


12/10/11 16:40

   
stefan
membru

Locatie: romania
Inregistat: 24/03/06
Irlanda===asa spun si martorii lui iehova ca Duhul sfant e puterea activa(cand Dumnezeu nu are chef sa faca ceva il trimite pe Duhul Sfant la treaba)
Gen1:2--Duhul sunt trei persoane acum?
Ioan1:1-este vorba de: "LA INCEPUT" -nu in vesnicie,ptr ca vesnicia nu are inceput si nicidecum vre-un sfarsit
Ioan4:24-Dumnezeu este Duh!

Te rog sa-mi spui cate persoane vezi in acest exemplu:Exod3:2,4,5,6

Ultima modificare de stefan (12/10/11 17:01)


12/10/11 16:49

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11
Duhul Sfant este Dumnezeu in forma invizibila nu este nicidecum o persoana distincta .

Duhul Sfant e Dumnezeu
Faptele apostolilor 5:3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?
Faptele apostolilor 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”

2 Corinteni 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.


12/10/11 16:50

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

zacariah a scris:

Duhul Sfant este Dumnezeu in forma invizibila nu este nicidecum o persoana distincta .

Duhul Sfant e Dumnezeu
Faptele apostolilor 5:3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?
Faptele apostolilor 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”

2 Corinteni 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.

   Si in ce fel mintea pe Dumnezeu? Ca Duhul Sf vinea de la Dumnezeu . Era trimisul Lui, mangaietorul si nu Dumnezeu in persoana:
Ioan 14:26  Dar mângîietorul, adicã Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatãl, în Numele Meu, vã va învãþa toate lucrurile, ºi vã va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Ioan 15:26  Când va veni mângîietorul, pe care-L voi trimite de la Tatãl, adicã Duhul adevãrului, care purcede de la Tatãl, El va mãrturisi despre Mine.
Ioan 16:7  Totuº, vã spun adevãrul: Vã este de folos sã Mã duc; cãci, dacã nu Mã duc Eu, mângîietorul nu va veni la voi; dar dacã Mã duc, vi-L voi trimite.
Ioan 16:13  Când va veni mângîietorul, Duhul adevãrului, are sã vã cãlãuzeascã în tot adevãrul; cãci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, ºi vã va descoperi lucrurile viitoare.


Fapte 1:8  Ci voi veþi primi o putere, când Se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi, ºi-Mi veþi fi martori în Ierusalim, în toatã Iudea, în Samaria, ºi pânã la marginile pãmântului.” 

  Fapte 2:2  Deodatã a venit din cer un sunet ca vîjîitul unui vânt puternic, ºi a umplut toatã casa unde ºedeau ei.
3  Niºte limbi ca de foc au fost vãzute împãrþindu-se printre ei, ºi s-au aºezat câte una pe fiecare din ei.
4  ªi toþi s-au umplut de Duh Sfânt, ºi au început sã vorbeascã în alte limbi, dupã cum le da Duhul sã vorbeascã.

  Ioan 20:22  Dupã aceste vorbe, a suflat peste ei, ºi le-a zis: „Luaþi Duh Sfânt!


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

12/10/11 19:10

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

ambasador a scris:


   Si in ce fel mintea pe Dumnezeu? Ca Duhul Sf vinea de la Dumnezeu . Era trimisul Lui, mangaietorul si nu Dumnezeu in persoana:
Ioan 14:26  Dar mângîietorul, adicã Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatãl, în Numele Meu, vã va învãþa toate lucrurile, ºi vã va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Ioan 15:26  Când va veni mângîietorul, pe care-L voi trimite de la Tatãl, adicã Duhul adevãrului, care purcede de la Tatãl, El va mãrturisi despre Mine.
Ioan 16:7  Totuº, vã spun adevãrul: Vã este de folos sã Mã duc; cãci, dacã nu Mã duc Eu, mângîietorul nu va veni la voi; dar dacã Mã duc, vi-L voi trimite.
Ioan 16:13  Când va veni mângîietorul, Duhul adevãrului, are sã vã cãlãuzeascã în tot adevãrul; cãci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, ºi vã va descoperi lucrurile viitoare.




Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt.Matei 1;18

Hai sa incercam fraza ;Ana are mere ,ce are Ana ?

Maria a ramas insarcinata de la Duhul Sfant ,de la cine a ramas incarcinata Maria ?

Daca Tatal este o persoana distincta de Duhul ,atunci de ce Fiul nu s-a numit Fiul duhului ..aberatiile trinitare sunt ilogice ,antagonice si paganesti ,straine total Biblie si invataturii profetilor si apostolilor Domnului .Scuze pe vb mea transanta ,dar trebuie sa va treziti din reveeria trinitara .

Ultima modificare de zacariah (12/10/11 21:30)


12/10/11 21:30

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

zacariah a scris:


Hai sa incercam fraza ;Ana are mere ,ce are Ana ?

Ana are mere de la Ion . Ce are Ana?- mere. De la cine are Ana mere?- de la Ion.

zacariah a scris:


Maria a ramas insarcinata de la Duhul Sfant ,de la cine a ramas incarcinata Maria ?

De la Dumnezeu prin Duhul Sfant care este a treia Persona a Dumnezeirii

zacariah a scris:


Daca Tatal este o persoana distincta de Duhul ,atunci de ce Fiul nu s-a numit Fiul duhului ..

Pentru ca Duhul Sfant a implinit planul Tatalui. In cadrul Dumnezeirii exista o relatie functionala. Dumnezeu Tatal -Sursa, Dumnezeu Fiul- Mijlocitorul, Dumnezeu Duhul Sfant-Realizatorul/Implinitorul/Executorul.

zacariah a scris:


aberatiile trinitare sunt ilogice ,antagonice si paganesti ,straine total Biblie si invataturii profetilor si apostolilor Domnului .

Sint multe versete care-ti stau impotriva si in fata carora n-ai reusit sa dai o explicatie mai de doamne ajuta pentru a-ti sustine blasfemia.

zacariah a scris:


Scuze pe vb mea transanta ,dar trebuie sa va treziti din reveeria trinitara .

Cred ca iti dai seama ca vorbesti in primul rand impotriva lui Dumnezeu. Asa ca n-o mai face pe inocentul cu noi cerandu-ti scuze ci mai degraba lasa-te de acest pacat al negarii Trinitatii si pocaieste-te.


12/10/11 23:43

   
Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net