|
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.
În Luca 10:22 este scris: “… nimeni nu ştie cine este Fiul , afară de Tatăl, nici cine este Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.” Să nu trecem prea repede peste aceste cuvinte, căci este scris: “Şi nimeni nu ştie cine este Tatăl”, înseamnă că aceasta este adevărat. Dar totuşi urmează fraza binecuvântată: “… şi căruia vrea Fiul să i-L descopere.”. Deci nimeni nu poate să cunoască de la sine taina lui Dumnezeu, decât cel căruia i-a fost descoperită.Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică.
Ultima modificare de zacariah (08/12/11 17:13)
|
|
08/12/11 14:27
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Si tu cum stii ca tie ti-a fost descoperit si noua nu? Ai primit verbal instiintare de la Dumnezeu? Daca esti prooroc sau crezi ca ai primit Duhul Sfant, cum dovedesti? Prefacandu-te ca nu exista versetele care arata contrariul? De cate ori a venit Isus ori vre-un prooroc cu idei care sa se contrazica cu versete biblice inspirate de acelasi Duh pe care pretinzi ca il ai si tu?
Tu nu doar sustii idei, presupuneri sau fabulatii, tu nici macar nu receptionezi sensul cuvintelor care iti sunt adresate (vorbesc de reactii firesti de relationare) iar uneori creezi impresia ca nu esti capabil sa deosebesti albul de negru. Te simti special pentru ca ai captat atentia catorva pe acest forum sau chiar ti se rupe inima de intunericul in care crezi ca ne aflam noi?
Eu unul recunosc ca, anumite aspecte precum cele legate de Dumnezeu ca Fiinta inca imi sunt neclare pentru ca si Biblia vorbeste sumar uneori, dar ceea ce Biblia arata clar eu nu pot schimba, si nici elimina. Se pare ca tu faci asta si de aceea nu te pot considera credibil
Ultima modificare de Oblio (08/12/11 19:14)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
08/12/11 19:06
|
|
zacariah
membru
|
|
Oblio a scris:
Si tu cum stii ca tie ti-a fost descoperit si noua nu? Ai primit verbal instiintare de la Dumnezeu? Daca esti prooroc sau crezi ca ai primit Duhul Sfant, cum dovedesti? Prefacandu-te ca nu exista versetele care arata contrariul? De cate ori a venit Isus ori vre-un prooroc cu idei care sa se contrazica cu versete biblice inspirate de acelasi Duh pe care pretinzi ca il ai si tu?
Tu nu doar sustii idei, presupuneri sau fabulatii, tu nici macar nu receptionezi sensul cuvintelor care iti sunt adresate (vorbesc de reactii firesti de relationare) iar uneori creezi impresia ca nu esti capabil sa deosebesti albul de negru. Te simti special pentru ca ai captat atentia catorva pe acest forum sau chiar ti se rupe inima de intunericul in care crezi ca ne aflam noi?
Eu unul recunosc ca, anumite aspecte precum cele legate de Dumnezeu ca Fiinta inca imi sunt neclare pentru ca si Biblia vorbeste sumar uneori, dar ceea ce Biblia arata clar eu nu pot schimba, si nici elimina. Se pare ca tu faci asta si de aceea nu te pot considera credibil |
Exista intotdeauna un singur mod de a interpreta Scriptura ,orice verset se interpreteaza cu alt verset ,raspunsul trebuie sa-l primesti doar din Scriptura .Nu merge cu explicatii personale sau cu cele teologice ,e foarte simplu .Nu se scoate un verset din contextul tabloului respectiv si nu se aplica in alt context .Satan intotdeauna i-a un singur verset si isi face o dogma ,sau o religie .El nu poate aduce in legatura toate versetele care dau lumina ptr o tema sau alta . Cine are urechi de auzit să audă.” Ucenicii s-au apropiat de El şi I-au zis: „De ce le vorbeşti în pilde?” Isus le-a răspuns: „Pentru că vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat. Căci celui ce are, i se va da, şi va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar şi ce are. De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, şi măcar că aud, nu aud, nici nu înţeleg.
|
|
10/12/11 13:52
|
|
zacariah
membru
|
|
Zaharia 14:9: “Şi Domnul va fi Împărat peste tot pământul.” Acest cuvânt din Vechiul Testament, care arată că Domnul va fi Împărat peste tot pământul, corespunde cu cuvântul din Noul Testament, din Apocalipsa 11:17: “Îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care eşti şi care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare, şi ai început să împărăţeşti”. Faptul că promisiunea Vechiului Testament şi a Noului Testament se referă numai la un singur Împărat, este clar şi uşor de înţeles. Cu aceasta, Domnul Vechiului Testament şi Noului Testament este acelaşi Dumnezeu, care ni s-a arătat nouă în Isus Hristos. Că Isus Hristos va domni ca Împărat, o putem citi în Apocalipsa 20:4-6: “Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele , li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat, şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. Ceilalţi morţi nu au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere. Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor moartea a doua nu are nici o putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani”. După toate aceste argumente, trebuie să înţeleagă fiecare că Isus Hristos este însuşi Dumnezeu, descoperit în trup omenesc. Ceea ce în Vechiul Testament este numit Dumnezeu, în Noul Testament este numit “Tată”. Ceea ce în Vechiul Tetament este numit “Domn”, va fi numit “Fiu” în Noul Testament. Aşa după cum în Vechiul Testament s-a descoperit ca Domn şi Împărat, tot astfel s-a descoperit acelaşi Dumnezeu ca Tată în Fiul, în Noul Testament. Totul în tot este numai un Dumnezeu, un Împărat şi un Domn.
|
|
10/12/11 17:17
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
zacariah a scris:
... După toate aceste argumente, trebuie să înţeleagă fiecare ... |
Stiu ca asta e o metoda uzuala pentru spalat creiere: repetare la nesfarsit a aceleiasi teorii. Pana la urma mai mai sa crezi si tu ca ar fi asa.
că Isus Hristos este însuşi Dumnezeu, |
Iisus este Dumnezeu, asta contesta foarte putini; cei mai multi de pe aici nu contesta; trebuie totusi precizat ca Iisus Hristos este Dumnezeu, nu "insusi Dumnezeu".
Ceea ce în Vechiul Testament este numit Dumnezeu, în Noul Testament este numit “Tată”. |
Ceea ce in Vechiul Testament este numit Dumnezeu, in Noul testament este tot Dumnezeu; nu se schimba. "Din vesnicie in vesnicie Tu esti Dumnezeu", asa ca nu se schimba.
Ceea ce în Vechiul Tetament este numit “Domn”, va fi numit “Fiu” în Noul Testament. | Asta e un fals grosolan. E o echivalenta ce o faci tu ca sa-ti iasa pasenta; numai ca nu tine. Daca ai merge la niste batrani fara carte, (sau cu sapte clase) si ei si-ar da seama ca-i erezie.
Aşa după cum în Vechiul Testament s-a descoperit ca Domn şi Împărat, tot astfel s-a descoperit acelaşi Dumnezeu ca Tată în Fiul, în Noul Testament. |
Daca ai fi coerent macar intr-o fraza in intregime ai zice :"Domn in Imparat", ca sa fii consecvent cu ideile tale.
E bine ca scrii aici, ca sa se vada clar in ce consta erezia pe care o promovezi; eu am grija sa subliniez ceea ce scartaie tare, pentru ca sa se vada diferenta fata de Biblie.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
10/12/11 19:08
|
|
zacariah
membru
|
|
Daca Isus Hristos nu este insusi Dumnezeul facut trup ,atunci este foarte clar ,ca aveti o dogma straina Bibliei ,una exclusiv pagana .
Isaia 48:12 scrie încă o dată: “Eu sunt Cel dintâi, şi tot Eu sunt Cel din urmă”. Aceste trei locuri din Vechiul Testament, care arată desluşit că afirmaţia ”Cel dintâi şi Cel de pe urmă” se referă numai la Dumnezeu, Domnul, sunt completate mai departe cu alte locuri biblice din Noul Testament. În Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu. Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire?Fariseii ar spune că El însuşi se face Dumnezeu. Dar lăudat să fie minunatul Său Nume! EL este Dumnezeu. El este Acelaşi când vorbeşte aceste cuvinte prorocului Isaia în Vechiul Testament, şi Acelaşi când vorbeşte aceleaşi cuvinte prorocului Ioan în Noul Testament. În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperă în înfăţişarea Domnului; şi în Noul Testament este Acelaşi Dumnezeu care se descoperă în Acelaşi Domn, adică Tatăl în Fiul. Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne. Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”. Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” Dacă Dumnezeu şi Domnul, Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi.
( subliniat de OLD TRAIAN )
|
|
11/12/11 09:20
|
|
Old
Moderator
|
|
zacariah a scris:
Daca Isus Hristos nu este insusi Dumnezeul facut trup ,atunci este foarte clar ,ca aveti o dogma straina Bibliei ,una exclusiv pagana... |
Pai vezi? Nu ai inteles nimic. Iisus Hristos este Dumnezeu, dar nu este Dumnezeu Tatal; asta este ceea ce Biblia sustine.
Daca vrei sa sustii o erezie, asta este din dorinta de a explica ceea ce Bblia nu explica; ar fi mai folositor sa lasi Biblia sa vorbeasca, nu sa faci un colaj de versete si sa le fortezi sa spuna ceea ce nu spun.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/12/11 14:07
|
|
zacariah
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
zacariah a scris:
Daca Isus Hristos nu este insusi Dumnezeul facut trup ,atunci este foarte clar ,ca aveti o dogma straina Bibliei ,una exclusiv pagana... |
Pai vezi? Nu ai inteles nimic. Iisus Hristos este Dumnezeu, dar nu este Dumnezeu Tatal; asta este ceea ce Biblia sustine.
Daca vrei sa sustii o erezie, asta este din dorinta de a explica ceea ce Bblia nu explica; ar fi mai folositor sa lasi Biblia sa vorbeasca, nu sa faci un colaj de versete si sa le fortezi sa spuna ceea ce nu spun. |
În Isaia 41:4 vorbeşte Dumnezeu: “Cine a făcut şi a împlinit aceste lucruri? Acela care a chemat neamurile de la început, EU, Domnul, Cel dintâi şi Acelaşi până în cele din urmă veacuri.” În Isaia 44:6 scrie: “Aşa vorbeşte Domnul, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: “Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine nu este alt Dumnezeu”. Isaia 48:12 scrie încă o dată: “Eu sunt Cel dintâi, şi tot Eu sunt Cel din urmă”. Aceste trei locuri din Vechiul Testament, care arată desluşit că afirmaţia ”Cel dintâi şi Cel de pe urmă” se referă numai la Dumnezeu, Domnul, sunt completate mai departe cu alte locuri biblice din Noul Testament. În Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu.
Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire? Fariseii ar spune că El însuşi se face Dumnezeu. Dar lăudat să fie minunatul Său Nume! EL este Dumnezeu. El este Acelaşi când vorbeşte aceste cuvinte prorocului Isaia în Vechiul Testament, şi Acelaşi când vorbeşte aceleaşi cuvinte prorocului Ioan în Noul Testament. În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperă în înfăţişarea Domnului; şi în Noul Testament este Acelaşi Dumnezeu care se descoperă în Acelaşi Domn, adică Tatăl în Fiul. Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.
Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”. Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” Dacă Dumnezeu şi Domnul, Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi ,prin urmare ar fi 2 Dumnezei Atotputernici ,deci o erezie pagana.
( subliniat de OLD TRAIAN )
|
|
11/12/11 14:51
|
|
Old
Moderator
|
|
Ce diferenta este intre acest post al tau si cel precedent?
Iti spun eu: in primul dintre ele, cand ai dat copy/paste nu ai selectat tot, si asta fara sa-ti dai seama, pentru ca la primul ai dat o referinta din isaia, si ai zis: "in aceste 3 locuri"
Stii ca o astfel de greseala la lucrarile de la scoala este un indiciu ca copilul este varza, ca a copiat de la altul si ca nu stie nici macar sa copieze? 
O sa-ti subliniez eu in mod diferit ca sa vezi ce ai dat in ambele posturi si ce ai dat doar in unul; il las asa ca sa se vada cum faci, dar asa nu o sa ti se mai permita mult sa umpli pagininile forumului cu balast.
|
|
11/12/11 16:49
|
|
Oblio
membru
|
|
zacariah a scris:
Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire? |
Isus nu are pretentii, El este Dumnezeu pentru ca este nascut din Dumnezeu. Altfel spus, este deofiinta cu Tatal din care Sa nascut. Prin asta se intelege ca Duhul care este in Fiul este acelasi care se manifesta si in Tatal. Asta a spus si Traian cand a explicat ca nu sunt unul sau acelasi cum tot sustii tu, ci sunt UNA, pentru ca sunt deofiinta prin acelasi Duh. Deci doar Duhul este acelasi, vointele care Il manifesta sunt distincte, chiar daca se pun in toate de acord.
[Noi oamenii putem primi din Duhul Sau dar nu deplin insumand toate harurile sale, ci partial (dupa o anumita masura stabilita pentru fiecare). In plus, sufletul omului, prin firea decazuta rezerva loc, mai mult ori mai putin, si pentru duhul lui Satan.]
Te-am atentionat mai sus ca nu cauti sa-ti verifici concluziile armonizandu-le cu Biblia ca intreg. Continui sa sustii ca Biblia se explica singura dar nu te obosesti sa acorzi atentie si "tablourilor" biblice (foarte sugestive dealtfel) care infatiseaza cele doua Persoane/Vointe distinct (separat una de alta) si care, mai mult, acestea chiar comunica uneori (direct) intre Ele.
Ultima modificare de Oblio (11/12/11 20:45)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
11/12/11 17:23
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
zacariah a scris:
Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”. Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” Dacă Dumnezeu şi Domnul, Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi [/color],prin urmare ar fi 2 Dumnezei Atotputernici ,deci o erezie pagana.
|
Numele este una, iar caracterizarea este cu totul alta. Ce uşor putem încurca lucrurile! Am mai întrebat şi pe alt subiect, dar n-am primit răspuns. Ce înseamnă: „Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?” Ce au vrut să spună Dumnezeu şi Isus prin aceste expresii?
Isus nu s-a identificat niciodată ca Cel Atotputernic!
|
|
11/12/11 19:26
|
|
zacariah
membru
|
|
valeriu a scris:
Isus nu s-a identificat niciodată ca Cel Atotputernic! |
Exodul 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt.” Şi a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: „Cel ce Se numeşte „Eu sunt”, m-a trimis la voi.”
Apocalipsa 1:8 „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
Apocalipsa 1:11 care zicea: „Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă. Ce vezi, scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia şi Laodiceea.”
Apocalipsa 1:17 Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă,
Apocalipsa 21:6 Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii.
Apocalipsa 22:13 Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul.”
Ioan 18:6 Când le-a zis Isus: „Eu sunt”, ei s-au dat înapoi şi au căzut jos la pământ.
Ioan 9:9 Unii ziceau: „El este.” Alţii ziceau: „Nu; dar seamănă cu el.” Şi el însuşi zicea: „Eu sunt.”
Ioan 8:58 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că mai înainte ca să se nască Avraam, "Eu sunt.”
Ioan 10:11 Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi.
Ioan 11:25 Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Ioan 6:48 Eu sunt Pâinea vieţii.„Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”
De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu Sunt, veţi muri în păcatele voastre.” „Cine eşti Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a răspuns: „Ceea ce de la început vă spun că sunt.
De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.
|
|
12/12/11 08:31
|
|
valeriu
membru
|
|
Fantastic "zacariah"!
Ai tras 15 pietre cu praştia şi nu ai atins ţinta cu niciuna! Mai încearcă!
Întrebarea era: Ce înseamnă: „Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?” Ce au vrut să spună Dumnezeu şi Isus prin aceste expresii?
Ultima modificare de valeriu (13/12/11 18:41)
|
|
12/12/11 17:44
|
|
Old
Moderator
|
|
Valeriu, daca a scris imediat dupa zachariah, nu era neaparat nevoie sa citezi tot ce a spus, pentru ca se intelegea ca raspunzi la postul lui. Daca vrei sa comentezi doar o parte dn ce a spus, citezi acea parte, ca sa se vada la ce raspunzi.
valeriu a scris:
...Întrebarea era: Ce înseamnă: „Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?” Ce au vrut să spună Dumnezeu şi Isus prin aceste expresii? |
In nici un caz, nu inseamna nume, nici identitate.
Daca eu spun: "Eu sunt un om serios", iar Valeriu spune: "Eu sunt un om serios"; vine zachariah si spune: nu-s doua persoane. OLD si Valeriu e una si aceeasi persoana. S-a prezentat sub useri diferiti, dar e unul singur.
Logic, nu?
|
|
13/12/11 06:59
|
|
zacariah
membru
|
|
1 Ioan 5;7 versetul controversat adaugat Scripturii,avem azi un crestinism falsificat ,aflat sub anatema ? http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wSc#t=378s
Acela care împarte dumnezeirea în mai multe persoane, trebuie să recunoască de fapt doi “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, şi el a ajuns astfel la o contradicţie. Adevărul este că în Vechiul şi în Noul Testament este numai un Dumnezeu. În Apocalipsa 22:13 este numit “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” şi “Alfa şi Omega”. Se poate citi şi în Apocalipsa 1:7-8 pentru a se vedea că este vorbe despre un singur Dumnezeu adevărat: “Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce l-au străpuns… Da. Amin.”Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic”. Aici se numeşte Mântuitorul ca Dumnezeu, ca Domn şi ca Atotputernic. Este desigur exclusă existenţa a doi Atotputernici. Mai departe scrie în Apocalipsa 21:5-6: “Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: “Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: “Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.” Apoi mi-a zis: “S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”.
|
|
13/12/11 15:25
|
|
Oblio
membru
|
|
zacariah a scris:
1 Ioan 5;7 versetul controversat adaugat Scripturii,avem azi un crestinism falsificat ,aflat sub anatema ? |
Semnul de intrebare pus acestui verset nu este o noutate pentru nimeni (si ramane doar un semn de intrebare). Dar identificarea in Biblie a Celor Trei Persoane Dumnezeiesti nu-si are baza in versetul acesta. De aceea nici nu ti-a fost adus niciodata drept contraargument la ce sustii tu.
|
|
13/12/11 18:13
|
|
Old
Moderator
|
|
zacariah a scris:
1 Ioan 5;7 versetul controversat adaugat Scripturii,avem azi un crestinism falsificat ,aflat sub anatema ?
|
Raspunsul este nu!
1 Ioan 5:7 nu vorbeste despre un crestinism falsificat. "Caci trei sunt cari marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant si acesti trei sunt una".
Ai putea sa ai pretentia ca este falsificat daca ar fi opus locurilor in care Biblia este clara si neinterpretabila, altfel nu poti spune ca-i fals daca contrazice o invatatura eretica.
Ba, dimpotriva, versetul acesta este sustinut de o alta parte a Bibliei care nu poate fi pusa la indoiala.
"...si acesti trei sunt una". 1 Ioan 5:7 "Sfinte Tata, pazeste, in Numele Tau, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sa fie una cum suntem si noi. Ioan 17:11"
Acuma ti-e clar? Daca Tatal si Fiul sunt una si aceeasi persoana, descoperita in mod diferit, atunci si crestinii sunt doar o singura persoana? E acelasi fel de unitate.
Vezi ca promovezi o erezie din lucruri clare pe care refuzi sa le intelegi, pentru ca ele combat erezia.
Si nu inteleg de ce tii asa de mult la aceasta erezie!
|
|
13/12/11 18:27
|
|
Oblio
membru
|
|
Foarte buna observatia Traiane, desi nu ma astept sa fie intrebuintata de o inima inchisa, un suflet care se simte plin si nu mai are nimic de cercetat, de inteles, de adaugat...
|
|
13/12/11 18:37
|
|
valeriu
membru
|
|
Ok Traiane! Scuze! De fapt am vrut să arăt că nici unul din acele versete nu răspunde la întrebare. La fel a făcut şi în cea de a doua postare.
|
|
13/12/11 18:40
|
|
Oblio
membru
|
|
„Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?”
... exprima atemporalitatea, vesnicia, existenta de dincolo de timp, de creatie. Noi oamenii suntem "prizonierii" unei lumi, a unei dimensiuni ce implica timpul si materia. Cerurile (dimensiunile) sunt create si deasupra tuturor Cerurilor sta Creatorul, Dumnezeul nostru al tuturor, Tatal Fiul si Sfantul Duh prin care toate s-au facut.
Fiul este Dumnezeul care vine (trimis fiind de Tatal) si se arata creatiei, este Dumnezeul Nascut si destinat sa lucreze aceasta creatie si in aceasta creatie. Este conceput sa se poata descoperi/arata creaturilor Lui intr-un chip in care sa nu raneasca cu Slava si Sfintenia Sa pe cei ce vor sa priveasca catre El si sa-L cunoasca. Pentru ca, dupa ce va fi sfarsit Lucrarea Sa, dupa ce va fi asezat toate lucrurile pe fagasul lor sa fie si El asezat Mostenitor si Imparat peste ale Sale si ai Sai care L-au (re)cunoscut ca fiind „Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?”, "Cel ce Este Ceea ce Este" .
Ultima modificare de Oblio (13/12/11 20:37)
|
|
13/12/11 19:41
|
|
zacariah
membru
|
|
Daca Fiul exista in vesnicie ,atunci inseamna ca a avut un inceput ,caci vesnicia nu are inceput si nici sfarsit .Iar daca spui ca Dumnezeu a avut un Fiu in vesnicie ,atunci inseamna ca Isus este o creatura secundara ,nu insusi Dumnezeu .Deci incurcate sunt caile Domnului ptr trinitari si dualisti.Cand afirma Biblia ca "Astazi Te-am nascut "///?In vesnicie sau in Betleem ?
|
|
14/12/11 14:42
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
zacariah a scris:
In vesnicie sau in Betleem ? |
Nici in vesnicie, nici in Betleem. Pune mana si citeste Biblia sa vezi la ce se refera.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
14/12/11 16:22
|
|
zacariah
membru
|
|
Ca Fiu trebuie sa aiba un inceput ,iar denumirea de Tata ,trebuie sa aiba un Fiu ...deci este exclus ca Fiul sa existe in vesnicie .
|
|
15/12/11 08:11
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu o lua la-ntors. Citatul dat de tine din Psalmul 2 la ce se refera?
|
|
15/12/11 14:18
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Bine, pe aceeasi linie de gandire putem sa intrebam cine este Mama.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
15/12/11 16:12
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|