TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Consumatori de spectacole ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

furtuna dragos a scris:

Asta nu mi se pare crestinism, sa ma uit urat la unii, sa fiu nemultumit de ei, de starea lor fie materiala, sociala, culturala, ca vin la biserica asa cum sunt ei, cu viata lor, cu problemele lor si se bucura macar de un mic spectacol, concert, de o mica predica.

Poti fi nemultumit de starea lor spirituala. Si anume, in acest context, o stare de nepasare fata de lucrarea Domnului. Sub pretextul nevoilor firesti, al lipsurilor, al problemelor, etc. multi credinciosi se fac vinovati de pacatul nepasarii, al trandaviei ca dovada  amorteala si monotonia care a cuprins majoritatea bisericilor.

La biserica nu te duci ca la spectacol. Fiecare trebuie sa se duca cu gandul sa sa ofere ceva ca doar "e mai ferice sa dai, decat sa primesti"

Ultima modificare de irlanda (26/01/11 16:02)

26/01/11 16:01

furtuna dragos
membru

Inregistat: 26/01/11

irlanda a scris:

furtuna dragos a scris:

Asta nu mi se pare crestinism, sa ma uit urat la unii, sa fiu nemultumit de ei, de starea lor fie materiala, sociala, culturala, ca vin la biserica asa cum sunt ei, cu viata lor, cu problemele lor si se bucura macar de un mic spectacol, concert, de o mica predica.

Poti fi nemultumit de starea lor spirituala. Si anume, in acest context, o stare de nepasare fata de lucrarea Domnului. Sub pretextul nevoilor firesti, al lipsurilor, al problemelor, etc. multi credinciosi se fac vinovati de pacatul nepasarii, al trandaviei ca dovada  amorteala si monotonia care a cuprins majoritatea bisericilor.

La biserica nu te duci ca la spectacol. Fiecare trebuie sa se duca cu candul sa sa ofere ceva ca doar "e mai ferice sa dai, decat sa primesti"

Pretextul e o realitate, imi place sa privesc realist, si stiu cum se traieste si ca nu toti au venituri de x000 euro, sunt oameni si oameni, altii muncesc la fabricile care inca nu s-au inchis, altii pe santier, zidarie, pe unde se mai construieste ceva si veniturile lor nu sunt roz, timpul lor, cheltuielile lor, sanatatea lor, copiii..

Daca omu poate si nu face, daca are talanti si nu ii foloseste e  o problema intre el si Dumnezeu, noi avem preas putine resurse sa putem analiza asa probleme, mai ales ca de multe ori cand facem asta se ajunge la barfa, la discordie si alte neplacute.
Drept urmare nu vor mai veni oameni noi cand vad asa ceva intre asa zisi crestini, asta nu se face, nu e etic si uman, daramite biblic sau crestinesc.
Nu putem stii ce e in viata fiecarui om care il vedem, pentru ca de multe ori lipseste acea apropiere sincera, neegoista si neprofitoare, fara interes, un buna ziua, o strangere de mana sincera, nu perversa.

Pe de alta parte sunt lucruri care se fac in afara bisericii, in viata de zi cu zi, cu straini, si cu tot felul de oameni care nu il cunosc pe Dumnezeu.
Sa fii crestin doar la biserica intr-un context crestin nu e greu, e mai greu zi de zi.

Pe toti ii pandesc aceleasi ispite, oamenii abia daca se mai roaga unii pt altii sa treaca cu bine peste.

Eu ca om, sa nu zic crestin, nu pot avea pretentia de la cineva sa faca ceva daca nu l-am ajutat cu ceva, daca nu l-am indrumat intr-un fel, sau macar sa il fi sustinut psihic si emotional cu o vorba.

Daca nu i-am dat nimic, nu pot sa ii cer ceva.

Si daca tot e vorba de dat ceva e de dat Domnului, si asta nu asa de ochii lumii, de spectacol, poti sa o faci si mai in ascuns cand nu vede nimeni doar EL.

parafrazez:
Stii ca se spune ca sunt unii care vor spune dar oare nu am scos noi draci, nu am vindecat noi in Numele Tau, oare nu am facut noi evanghelizari, oare nu am fost noi misionari, etc..

Si El ce crezi ca le va spune?

Cumva un:

Plecati de la Mine ca nu va cunosc!

26/01/11 16:31

Site web  
irlanda
membru

Toti oamenii in general si in special credinciosii au probleme si multe alte neajunsuri.
Toti credinciosii, daca vor, se pot face utili lucrarii Domnului.

Traiul greu nu ne permite sa mergem la biserica ca la un spectacol unde toti trebui sa ne planga noua de mila. Si daca nu o fac sau daca n-am fost multumiti de spectacol sa incepem sa si criticam cum ca vezi doamne "dragostea celor mai multi s-a racit"...

Ultima modificare de irlanda (26/01/11 17:00)

26/01/11 16:54

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

Toti oamenii in general si in special credinciosii au probleme si multe alte neajunsuri.
Toti credinciosii, daca vor, se pot face utili lucrarii Domnului.

Traiul grau nu ne permite sa mergem la biserica ca la un spectacol unde toti trebui sa ne planga noua de mila. Si daca nu o fac sau daca n-am fost multumiti de spectacol sa incepem sa si criticam cum ca vezi doamne "dragostea celor mai multi s-a racit"...

Ca om te gandesti ce iti permiti in dreptul tau, in dreptul altora nu poti judeca.
Sau nah.. poate omul isi permite dar Dumnezeu ii interzice asta..

Mai ales sa tot spui ca se face sau nu se face sau faceti sau ma rog.. tine de voluntariat si de liberul arbitru, un om nu are voie sa impovareze un alt om asa, doar ca i-a venit lui prin cap ca are nu stiu ce solie speciala si trezire si...

E satula lumea de asa ceva, daca ar fi crestinsimul autentic si daca protestantismul chiar ar protesta cum au protestat stramosii...

26/01/11 17:02

Site web  
irlanda
membru

furtuna dragos a scris:

E satula lumea de asa ceva, daca ar fi crestinsimul autentic si daca protestantismul chiar ar protesta cum au protestat stramosii...

E satula crestinatatea de oameni care vin la biserica ca la spectacol si doar pentru paine si peste.

26/01/11 17:09

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
@dragos,
Aici nu judecam, ci vorbim lucruri general valabile.

Ce iti permiti nu inseamna doar sa dai bani multi la biserica sau sa predici, sau sa tii o cruciada de evanghelizare.

Daca-i vorba de bani dati la biserica iti amintesc de femeia cu doi banuti.
Dar biserica nu de bani are nevoie ci de oameni care au in ei viata! Viata spirituala. Din ce apartine unui trup, doar partile moarte le elimini cand sunt in exces.

26/01/11 17:09

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

furtuna dragos a scris:

E satula crestinatatea de oameni care vin la biserica ca la spectacol si doar pentru paine si peste.

pai tre sa se lucreze la arta culinara mai mult... inseamna ca nu e Painea cea de toate zilele, nu e Apa Vietii..

Inseamna ca problema e la biserica, sau sa zicem la biserici in general.

26/01/11 17:25

Site web  
furtuna dragos
membru

normal ca nu judecam, eu vad doar niste realitati care sunt mai pe la toate cultele.

26/01/11 17:26

Site web  
irlanda
membru

furtuna dragos a scris:

pai tre sa se lucreze la arta culinara mai mult... inseamna ca nu e Painea cea de toate zilele, nu e Apa Vietii..

Trebuie sa se lucreze la a se pune restrictii si filtre mai serioase. Ca pana la urma nu cantitatea conteaza ci calitatea.

furtuna dragos a scris:

Si cine alcatuieste Biserica?

26/01/11 17:27

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

furtuna dragos a scris:

Trebuie sa se lucreze la a se pune restrictii si filtre mai serioase. Ca pana la urma nu cantitatea conteaza ci calitatea.

furtuna dragos a scris:

Si cine alcatuieste Biserica?

ce vrei tu e imposibil, normal ca accentul se pune pe calitate, dar cu impuneri nu merge.
cel putin asta nu e o metoda folosita de Dumnezeu, nu e intalnit asa ceva in biblie, nici macar ca idee. El nu asa procedeaza.

normal ca oamenii fac biserica, dar pe ce temelie o fac, asta e prob.
cu ce idei, de la ce premisa...

ca se ajunge unde se ajunge e clar ca nu s-a plecat de unde trebuie.

26/01/11 17:32

Site web  
Old
Moderator

Dragos, in coltul dreapta jos, ai un buton "modificati" daca mai vrei sa adaugi ceva dupa ce ai postat; nu mai posta consecutiv. Multumesc.

26/01/11 17:40

furtuna dragos
membru

O sa fiu pedant, sa fie curat forumul.. numai ca dureaza putin pana ma obisnuiesc cu platforma. scuze :)

26/01/11 17:45

Site web  
irlanda
membru

furtuna dragos a scris:

ce vrei tu e imposibil, normal ca accentul se pune pe calitate, dar cu impuneri nu merge.

Ba bine ca nu-i imposibil. Nu impui nimanui nimic dar n-ar trebui acceptati ca si membrii ai bisericii cei care o confunda cu un spectacol sau mai stiu eu ce.

furtuna dragos a scris:

cel putin asta nu e o metoda folosita de Dumnezeu, nu e intalnit asa ceva in biblie, nici macar ca idee. El nu asa procedeaza.

Este intalnita metoda poruncirii. E tot aia.

furtuna dragos a scris:

normal ca oamenii fac biserica, dar pe ce temelie o fac, asta e prob.
cu ce idei, de la ce premisa...

Daca o fac de la premisa nemarginitei ingaduinte fata de oropsitii soartei, nu-i de mirare ca biserica este formata din consumatori de spectacole.

26/01/11 18:01

furtuna dragos
membru

Nu poti sa spui ca trebuie sau nu sa acceptati oameni in biserica care vin ca la specatcol cand in biserica e atmosfera de specatacol.

Metoda poruncirii ii apartine numai Lui, tu nu poti si nu ai voie sa scoti oameni afar din biserica sau sa ii respingi, sa te porti urat cu ei pentru ca nu iti convine, Dumnezeu nu a facut asta si nici nu face asta.
singura situatie care era extrema a fost cand a scos vanzatorii si schimbatorii de bani din Templu. atat, dar El dupa aceea a stat de vorba cu ei, nu i-a fugarit si gata.

Neemia la fel, i-a scos afara pe cei ce vindeau si cumparau in Sabat in Templu si pe langa.
i-a scos afara din cetate.

Premisa nu e de la nemarginita ingaduinta, este de la constructia bisericii, ideea de spectacol, in fond nu de la ideea asta s-a plecat dar aici s-a ajuns.

cel putin la cultul penticostal.. ma gandesc ca vorbim de la acelasi lucru :)

26/01/11 18:20

Site web  
irlanda
membru

Te departezi de subiect. Vorbim de atitudinea cu care vin credinciosii la biserica nu de atmosfera din biserica.

Ce vroiam eu sa spun era ca  atitudinea corecta atunci cand te duci la biserica este cea de slujire, indiferent de conjuncturile vietii in care te gasesti.

furtuna dragos a scris:

Metoda poruncirii ii apartine numai Lui, tu nu poti si nu ai voie sa scoti oameni afar din biserica sau sa ii respingi, sa te porti urat cu ei pentru ca nu iti convine, Dumnezeu nu a facut asta si nici nu face asta.

Ba poti daca ai de partea ta autoritatea Bibliei.

27/01/11 01:03

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

Te departezi de subiect. Vorbim de atitudinea cu care vin credinciosii la biserica nu de atmosfera din biserica.

Ce vroiam eu sa spun era ca  atitudinea corecta atunci cand te duci la biserica este cea de slujire, indiferent de conjuncturile vietii in care te gasesti.

furtuna dragos a scris:

Ba poti daca ai de partea ta autoritatea Bibliei.

nu ma departez de subiect, vorbesc de un lucru, de cauzele si urmarile acelui lucru..

Atitudinea corecta e determinata de multe lucruri, relatia cu Dumnezeu, relatia cu cei din jur si altele.
Un lucru care nu il poti impune nimanui, iar daca toate elementele sunt ok, atitudinea corecta vine de la sine.

Sa ai de partea ta autoritatea Bibliei? Biblia nu te imputerniceste sa fii justitiar, sa faci ce crezi sau ce vrei cu semenii tai.

Singura in masura sa faca asta e Biblia, Ea are autoritatea, e Cuvantul Lui.
Acum ca omul se lasa modelat de invataturile ei sau nu, e altceva.

Eu unul cand eram la timisoara mai mergeam la biserica penticostala ''Poarta Cerului'' pentru ca imi placea muzica sa o ascult, oameni ok cu care poti sa schimbi niste pareri, niste idei.

E un cadru unde nu se potriveste fata de om posomorat asa zis sfant si evlavios, sau neprihanit de fatada, e de bucurie, asa cum ar trebui sa fie in orice biserica.

in plus cred ca stii de povestea Martei si a Mariei, fiecare si-a ales partea ei, si Isus nu a condamnat-o.

sa ia o zi faina Irlanda  ;)

28/01/11 11:03

Site web  
Old
Moderator

furtuna dragos a scris:

...

Scopul crestinismului autentic nu este protestul.
Asta e o alta extrema. Unii consuma spectacol, iar la polul opus altii protesteaza. Nici unii nici altii nu au venit cu piosenie la biserica. Nici unii nici altii nu stiu ce a continut slujba. Primii incearca s-o digere, pecand cei din urma, spun "nu-i buna", aveau pregatita de acasa lozinca.
Cand cei din urma vor fi mereu in opozitie, consumatorii vor fi cei ce se adapteaza.
daca cineva va zice "TRAIASCA IMPARATUL", vor zice: "URAAA", iar daca se va spune "LA MOARTE CU EL", cei multi vor spune: "SA FIE RASTIGNIT".

Iar daca n-a scapat de astia Domnul Iisus, cum vom scapa noi? Trebuie sa gasim o metoda, pentru ca El (Domnul Iisus) a spus: "veti face lucrari mai mari decat Eu am facut".  O metoda fara violenta. :D

24/02/11 13:32

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la