|
|
|
andra4jesus
membru
Inregistat: 13/09/05
|
|
da sunt de acord ca cei noi in credinta tre sa fie ajutati dar daca vezi ca degeaba il ajuti si ca nu primeste invatatura mai bine te lasi de meseria asta.
referitor la conferinte sunt 100% de acord cu ele .pt ca te ajuta sa cresti spiritual si sa inveti si alte moduri in care poti sa-l slujesti pe Domnul la ultima conferinata la care am participat am invatat ceea ce zicae si silvia " ca trebuie sa-l lauzi pe Domnul pt ca merita si nu pt ca asta simti''
_______________________________________ dare2dreamagain.wordpress.com
|
|
13/09/05 12:03
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
nici eu nu prea sunt de acord cu cei care raman bebe toata viata, aceia eu cred ca au intrat intr-o moarte spirituala pentruca un crestin nu poate sa coboare dar nici sa mearga in linie dreapta ci un crestin ar trebui tot timpul sa urce! mai si cadem dar important este ca atunci cand ne ridicam sa ne ridicam mai sus decat am fost. daca nu se intampla asa ar trebui sa avem indoieli daca "bebe" e cu adevarat crestin! s-ar putea ca nici "bebe" sa nu-si dea seama ca defapt se insala singur!
datoria noastra e sa dam mancarea noastra si celorlalti dupa cum a zis si Domnul in Isaia 58:10 "daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei saturasufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare"
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
13/09/05 21:47
|
|
brightsky
membru
|
|
andra pai doar am fost la aceiasi conferinta,nu? pt. mine a fost o binecuvantare acea conferinta am invatat o groaza de lucruri, dar hai sa revenim la subiect e un loc special pt. a vorbi de conferinte mai vorbim acolo!
Andreea treaba noastra e sa spunem Domnul se va ocupa de restu! nu te astepta sa se schimbe imediat nici macar dupa mult timp. mie mi se pare ca treaba asta de a ramane "bebe" e tare periculoasa pt. ca e nevoie de ceva puternic ca sa te trezeasca. eu cred ca e mai greu sa trezesti un crestin care e aproape mort spiritul decat sa trezesti un necrestin!
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
13/09/05 21:57
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Ok, va cred pe toti si sunt de acord -de la un anumit punct, crestinul trebuie sa mearga in picioare ferm, si sa primeasca o altfel de hrana. Dar, daca tot vorbim de hrana asta tare, explicati-mi si mie ce este. Si ce inseamna "lucruri profunde" pentru voi? Daca tot vrem sa gasim o cale de scapare pentru apatia din biserica, trebuie sa avem un reper dupa care sa indreptam lucrurile.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
13/09/05 23:17
|
|
brightsky
membru
|
|
eu cred ca "lucrurile profunde"difera de la o persoana la alta, ceea ce pentru mine poate insemna profund pt. altcineva poate insemna ceva deloc profund! cred ca "lucrurile profunde" depind de maturitatea spirituala a fiecaruia si de dorintele si interesele fiecaruia! Dumnezeu ne descopera diverse "lucruri profunde" de-a lungul calatoriei noastre cu El! Dcaca ar fi sa dau o definitie a "lucrurilor profunde" aceea ar fi ca orice lucru ce te apropie mai mult de Dumnezeu si te face mai responsabil in umblarea ta cu El poate fi numit "lucru profund" si legat de hrana tare: eu cred ca un sinonim al hranii tari ar fi hrana proaspata din Cuvantul Domnului!
|
|
15/10/05 12:31
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Adevarurile de baza ale crestinismului nu sunt lucruri profunde? Exista subiectivism in ce priveste profunzimea asta, dar profunzimea tot profunzime ramane. Baticul n-o sa fie o chestie "profunda", si nici muzica sau alte chestii de-astea relative, oricare ar fi subiectivitatea unuia.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
15/10/05 12:46
|
|
andra4jesus
membru
Inregistat: 13/09/05
|
|
si eu sunt de acord ca ar trebui sa ne hranim zilnic din cuvantul Domnului dar deasemenea trebuie sa si implinesti ceea ce citesti ceea ce nu e tot timpul usor nu??
_______________________________________ dare2dreamagain.wordpress.com
|
|
15/10/05 14:23
|
|
brightsky
membru
|
|
nu e usor dar Domnul nu ne-a promis o viata usoara atunci cand ne-am intors la el! eu cred ca implinirea tine de vointa noastra.
|
|
21/10/05 21:09
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
D-zeu iti cere sa fi crestin si in afara din biserica.Ce rost are sa fi implicat in biserica pana peste cap si in afara sa nu ai nici o treaba cu crestinismul. In biserica stai 2 - 3 ore iar in afara de 10 x mai mult. Am vazut si oameni din biserica care nu prea se implica sau nu se implica deloc in biserica dar in afara sunt exemplu. Ciudat!!!!
|
|
30/08/06 17:28
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
COnsumatori de spectacole...interesant subiect.Voi spuneati de cei care "migreaza" pentru a asista la programe tip spectacol.Dar ceea ce mi se pare mai trist in zilele noastre e ca biserica a inceput sa fie producatori de spectacole.Predicatorii predica pentru a impresiona (sau pt ca aceasta e "meseria" lor), cantaretii pentru a face ambianta iar cei care merg la biserica merg sa vada un spectacol reusit.Cand nu e la asteptarile lor, critica tot ce gasesc.Asista 2-3 ore la "cult"...si merg acasa si o iau de la inceput. Cuvantul "spectacol" a inlocuit el esenta adunarii: "partaia"? Unde sunt "casele de rugaciune"?Unde e Dumnezeu in aceasta lume de "simtit bine"?
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
11/02/09 12:55
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
dap, din nefericire biserica a devenit o formalitate, si nu exagerez deloc aici...am intalnit predicatori care au ca unitate de masura pentru valoarea predicilor numarul de persoane cae au plans la predica..."Eh am zis a o predica de milioane, au plans 20 de surori" ... frati din biserica ce nu mai canta in timpul cantarilor ci doar asista ... sunt de parere ca e mare nevoie de o reinnoire a structurii programelor, grupuri de casa inc are sa actioneze fiecare membru, o viziune a bisericii care sa fie urmarita de fiecare membru, o viata de pocainta traita de fiecare membru...e nevoie sa spargem impartirea pe clase "slujitor", "cantaret", "spectator"
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
11/02/09 17:23
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
simple a scris:
Unde e Dumnezeu in aceasta lume de "simtit bine"? |
Acolo unde Il cauti. El a promis ca Se va lasa gasit de cei ce Il cauta. (Ieremia 29:14)
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
11/02/09 19:49
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
mda... Arch... asta era pretextul multor prieteni de-ai mei sa mearga prin baruri, discoteci si cluburi de noapte... ca Dumnezeu este si acolo... as face doar o completare... cine Il cauta din toata inima... 
"Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta din toata inima"
nu mai stiu referinta... 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
11/02/09 21:03
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
+Archangel+ a scris:
Acolo unde Il cauti. El a promis ca Se va lasa gasit de cei ce Il cauta. (Ieremia 29:14) |
Da:)dar eu ma refeream la figurat in intrebarea mea "unde este Dumnezeu in acasta lume a "simtitului bine"...era mai mult : Unde e LOCUL lui Dumnezeu in acest context acutal DE gasit eu l-am gasit si-I dau slava pentru ca S-a lasat gasit
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
11/02/09 21:10
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Locul lui Dumnezeu nu a fost niciodata pe acest pamant... desi este al Lui. Asa ca nu trebuie sa ne miram ca Dumnezeu nu are un loc. Locul lui Dumnezeu este in inimi. Acolo este Imparatia lui Dumnezeu care a si venit. In rest, ce face fiecare e treaba lui pentru care va fi judecat la fel cum vom fi judecati si noi.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
12/02/09 08:55
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Locul lui Dumnezeu este in inimi. |
(tin sa ingrosez afirmatia asta a ta)
Locul lui Dumnezeu este in inimi... in inimile noastre... ii deschidem noi usa sa intre in ele si sa le transforme dupa bunul Sau plac?... 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
12/02/09 09:19
|
|
soph`
membru
Inregistat: 16/04/09
|
|
Şi totuşi, dincolo de teorii şi discuţii cum acţionăm? eu sincer, frecventez conferinţele şi unele concerte creştine, pentru că mă ajută să cresc întradevăr. Nu sunt de acord cu cei care sunt super contra conferinţelor, spunând că e doar "noua colecţie de tenişi primăvară-vară 2009". Prin "închiderea" asta, oarecum nu pot să vadă dincolo de ceea ce e defapt o conferinţă. Că Dumnezeu e acolo, şi sunt închinători, nu doar căutori de matrimoniale şi alte chestii gen. ..dacă eşti dispus să laşi toate ideeile preconcepute aiurea în spate, eu cred că poţi să găseşti lucruri înălţătoare la un eveniment genu ăsta.
şi apoi e timpul, care e de o mie de ori mai bun petrecut în compania fraţilor decât altundeva. avem o altă alternativă. (doar câteva ideei ce am vrut să le las aici..)
_______________________________________ .say it with a smile.
|
|
01/06/09 21:50
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Am avut ocazia sa stau de vorba cu pastorul unei biserici de 500-600 de oameni. El a zis: dintre ei cam pe 20 % ne putem baza, ca orice ar fi ei raman consecventi si utili bisericii. Ce inseamna asta? Ca ceilalti 80 % sunt consmatori? Sau mai rau: ca din cei 80% doar o parte sunt consumatori iar alta parte sunt doar nominali?
Ultima modificare de emanuel (04/01/11 23:31)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
04/01/11 23:30
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
Nu e nimic rau sa stai si sa te uiti, sa te bucuri, sa te amuzi de unele lucruri care intradevar sunt haioase chiar daca le mai intalnim in biserici.
nu toti oamenii sunt buni la toate, fiecare are domeniul lui unde e ''Professional'', maestru.
Nu toti pot fi pastori, nu toti pot fi predicatori, nu toti pot canta..
In viata fiecare face ce stie mai bine, ce a invatat, ce stie mai bine, si toate astea depind de contextul social in care s-a dezvoltat, de posibilitatile care le-a avut.
Ultima modificare de furtuna dragos (26/01/11 13:49)
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
26/01/11 13:47
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
furtuna dragos a scris:
Nu e nimic rau sa stai si sa te uiti, sa te bucuri, sa te amuzi de unele lucruri care intradevar sunt haioase chiar daca le mai intalnim in biserici. |
La ce lucruri haioase te referi?
Nu toti pot fi pastori, nu toti pot fi predicatori, nu toti pot canta..
In viata fiecare face ce stie mai bine, ce a invatat, ce stie mai bine, si toate astea depind de contextul social in care s-a dezvoltat, de posibilitatile care le-a avut. |
Stii ca biserica este numita trup? Care parte din trup e neimportanta, sau care parte din trup trebuie sa contribuie la binele trupului?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/01/11 13:55
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
Haioase sunt unele povestiri si unele ''fabule'' care se mai aud la Serviciul Divin, intamplari din viata de zi cu zi...
Da, este numita si trup, este numita si mireasa.. Toate partile din trup sunt importante, doar ca nu oricine poate fi mana si nu oricine poate fi cap in biserica.
In dezvoltarea personala a unui om e important sa se cultive toate calitatile posibile, dar sa nu uitam ca traim pe pamant si ca posibilitatile influenteaza si uneori le limiteaza dezvoltarea personala.
La urma urmei e o chestiune de timp, viata nu se termina pe pamant, dezvoltarea si cunoasterea continua si in cer 
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
26/01/11 14:09
|
|
Old
Moderator
|
|
Iar cineva daca nu-i nici mana nici cap, este doar consumator de spectacol? E normal sa fie asa?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/01/11 14:16
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
Poate sa fie ureche sa asculte, sa invete si candva sa devina gura sa le spun si altora cea invatat despe Dumnezeu, cat e de Mare.
Unii au familii si slujba lor e sa se ocupe de familiile lor ca asa e frumos. E urat sa iti lasi familia in paragina sa nu o intretii cum se cuvine si sa spui ca te ocupi de casa Domnului. Daca omu' nu e in stare sa ingrijeasca de casa si de familia lui atunci nici de biserica nu s poate ingriji si in Ochii Lui e mai rau decat un necredincios.
Viata costa si din putinul timp care unii oameni il au, ar fi bine sa faca ceva si pentru sufletul lor, sa se hraneasca spiritual, sa socializeze.
Atunci vor putea sa faca ceva si pentru sufletul altora.
Ultima modificare de furtuna dragos (26/01/11 14:27)
|
|
26/01/11 14:25
|
|
Old
Moderator
|
|
Teoria ca teoria, dar practica...
|
|
26/01/11 14:45
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
Sunt surori, nu merge una fara alta..
Iar Dumnezeu nu cere de unde nu-i, e practic. N-o sa ceara nimanui sa ridice o biserica daca lucreaza de dimineata pana seara pe santier pe un salar de nimic, n-o sa-i ceara nici sa pregateasca predici sau sa tina evanghelizari.
Ci fiecare sa fie credincios si multumit in starea in care se afla, pana cand va fi loc de mai mult.
Asta imi place mie la Dumnezeu, ca nu cere ce nu se poate, nu impovareaza pe nimeni, nu constrange pe nimeni.
Doar oamenii fac asta, isi scot ochii si rad unii de altii, nu se uita la ei, se uita la altii urat, ce fac si ce nu fac. In loc sa se ajute, sa se adune, sa faca echipa, sa puna cap la cap o treaba.
Asta nu mi se pare crestinism, sa ma uit urat la unii, sa fiu nemultumit de ei, de starea lor fie materiala, sociala, culturala, ca vin la biserica asa cum sunt ei, cu viata lor, cu problemele lor si se bucura macar de un mic spectacol, concert, de o mica predica. Dumnezeu e multumit si se bucura de asta, ar fi fain sa ne bucuram si noi cum se bucura EL.
Nu degeaba spune: - ''Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da Odihna. ''
|
|
26/01/11 15:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|