|
|
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
tot in zona asta despre crestinism si mai bine zis ala "de forma" cred ca intra si partea asta cu consumatorii de spectacole, predici, conferinte.. cand se afla ca este nu stiu ce evanghelizare undeva sau vine nu stiu ce trupa pe undeva sau mai stiu eu ce.. hop acolo toti crestinii de parca ar fi migratie.. si astia is crestinii.. pai in cazu asta unde sa mai incapa si cei nemantuiti pentru care de fapt se fac evanghelizarile.. etc etc
parerea voastra care este? astept raspunsuri..
|
|
07/04/05 14:24
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Parerea mea este ca pocaitii nu au ce sa caute la evanghelizari, cel putin nu cum le "consuma" ei. stiu, stiu foarte bine: si pocaitii trebuie sa se pocaiasca.....dar asta ii unul din cele mai stupide motive pentru care sa mergi la evanghelizare. daca noi avem timp sa ne pocaim doar la evanghelizari si in biserica...atunci, halal crestinism. si atunci poate sa zica oricine ca noi practicam o credinta.......noi practicam o religie. toti practicam o religie. chiar si cei mai liberali dintre crestini.
cate despre conferinte, sunt foarte faine dar cand dam in extrema stie toata lumea ca nu-i bine. iar la concerte.......nu am nici o scuza. dar ma duc la toate daca este posibil. mai ales ca un cantaret trebuie sa mai simta pulsul muzicii din tara lui:)
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
07/04/05 23:34
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Stati sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie acum vreo 10 ani. Am mers intr-o duminica la biserica si la prima predica a fost anunat un frate, care dupa jumatate de ora de predica scrisa si citita a plecat de la anvon, dupa ceva momente pleca si din biserica. Dupa o discutie cu o prietena de a mea discutam de invitatii bisericilor noastre si stupoare in aceeasi predicase acel frate si la ea in biserica tot jumatate de ora. Ideea finala a fost: era un predicator foarte zelos care facea inconjorul orasului si mergea la cate 3-4 biserici si culmea avea pretentia sa fie pus la predica. Mie mi s-a parut o nesimtire si o lipsa de responsabilitate in fata oamenilor dar mai ales in fata Domnului. La el totul se rezuma la spectacolul maraton.
|
|
13/04/05 16:28
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
da g<fod> are dreptate. Pocaitii nu ar trerbui sa vina la evanghelizari DECAT, subliniez DECAT macar cu un(o) prieten(a) necrestina (si cand spun necrestina-spun nenascuta din nou)! Atunci ar avea ce cauta la evanghelizare. Chiar la noi in biserica s-a intamplat ca erau fff multi pocaiti dar fff putin "nepocaiti"; acum ma intreb ce cautau ei acolo?? Chiar va fi intre 28April-1Mai, la noi in biserica va fi o serie de evanghelizari.. va rog sa va rugati ca Dumnezeu sa lucreze!... si sper sa le intre bine in cap pocaitilor, si sa nu vina singuri!!!! -cum spunea si m3diator, consumatorii de spectacole; ce sa mai spunem ca multi crestini se sparg in figuri cand merg la biserica(si nu numai)! Daca se intampla sa vina cineva nou la biserica (sambata sau la slujbe), nici unul nu se sinchiseste sa se duca sa ii zica un bun venit, etc.... oare asa a decauz crestinismnul? Oare nu cumva suntem doar o forma a primilor crestini? de ce ne dam sfinti cand de fapt suntem morminte varuite?? -si cat despre predicatorii de "zile mari" sa ma ierte Dumnezeu dar amvonul nu e un loc unde omul se "sparge in figuri" sau unde isi etaleaza "desteptaciunea" lui... pacat ca se decade din ce in ce mai mult, si ca se uita principiile si baza pusa de Isus, si ca se incearca a se zidi pe langa temelia deja existenta, ISUS HRISTOS. -oricum toate lucrurile Dumnezeu singur le va judeca. Iar noi, daca(sau unii deja) vor ajunge predicatori, invatatori, prerzbiteri, pastori, sau orice altceva, sa ia bine seama pe ce temelie zideste, si ale cui sunt meritele darului pe care il(le) are. Daca nici Pavel nu s-a laudat atunci toti ar trebui sa taca ca nu s-a ridicat inca unul ca Pavel!!! - si despre concerte, cred ca sunt prea putine in Romania, da prea putine! in Norvegia de exemplu, sunt extrem de multe, fff multe mai ales vara. La noi inca nu au ajuns Hillsong, Tait Band, Pillar, Dc Talk, etc, etc (lista ar continua ff mult)... (sau cel putin nu stiu eu sa fi venit)... dar ne multumim cu ce avem ..... apropo ce mai zice-ti de acei care merg si taie cablulrile celor care cant pt ca nu sunt "spirituali", lol, .... voi ce ati face sa vi se taie cablul cand cantati? )
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
20/04/05 09:12
|
|
gfod
membru
|
|
sa mi se taie cablul cand cand pentru ca nu-s destul de spiritual sau pentru ca altii is superspirituali.....pfuoai....nici nu vreau sa ma gandesc......oricum m-am enervat numai gandindu-ma...... dar bineinteles ca "bunul crestin" din mine o sa fie calm si bland......
|
|
20/04/05 21:07
|
|
vaxaly
membru
|
|
Da g<fod> si eu cand am auzit asta am zis ca m`asi fi dat jos de pe scena si i`asi fi dat cu chitara in cap alora! dar .... "poate m-asi calma"... si totusi se intampla in Romania. Mi-a povestit prietena unuia care avea de gand si el sa taie cabluri!! looool
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
20/04/05 22:20
|
|
gfod
membru
|
|
ptui, ma, asa crestini da, nu gluma!!! ))) stii ce? unor astfel de oameni le-as da sa citeasca o carte despre viata Terezei de Calcutta, adica Maica Tereza, si le-as zice ca asa ar trebui sa fie un crestin adevarat. is chiar curios ce mi-ar zice........poate ma intreaba daca Tereza o rostit rugaciunea pacatosului sau si-a predat viata in mainile lui Isus.....!!!
|
|
21/04/05 00:36
|
|
vaxaly
membru
|
|
da gfod... nu stiu ce asi face sa patesc vreodata asa ceva!!! Halal crestini Sper sa nu ajung vreodata in situatia asta :P
|
|
21/04/05 12:18
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Sa ne fereasca Dumnezeu de crestinismul cu jumatate de norma sau de crestinismul cu numele... O recomndare: predica lui Vladimir Pustan-Crestini cu numele, o predica care m-a trezit la realitate, o gasiti pe site-ul http://www.ciresarii.ro/. Noi primim mult de la Dumnezeu, dar vine o vreme cand trebuie sa si dam. Eu, una, imi doresc sa fiu o adevarata urmasa a lui Hristos si sa merg pe Calea Sa. Cred ca fiecare om, chiar si un crestin, are nevoie de evanghelizari.La concerte si eu merg si, aproape de fiecare data, simt o schimbare in atitudinea mea si ma simt incurajata. Fiti binecuvantati!
|
|
21/04/05 15:12
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
intradevar, monica...evanghelizarile pot aduc bucurie si in inima crestinilor,, dar e dureros cand uitam cu ce scop se fac aceste evangelizari ....si devenim astfel egoisti...ne gandim doar la bucuria noastra, pe care am mai simtit-o de multe ori, si neglijam bucuria unor necrestini de a ajunge sa-l cunoasca pe Isus... oricum, din pacate, multi crestini stau in ziua de astazi pe scaune de judecatori...sau iau rolul unor oameni care nu ofera nimic, nici macar un salut, un zambet celorlati crestini si care consuma.... e pacat...si sa ne fereasca Dumnezeu pe fiecare de asa ceva problema ar fi ce facem noi...ca pe ceilalti e f greu daca nu imposibil sa-i schimbam...CONSUMAM si nu oferim nimic...sau CONSUMAM dar si OFERIM ? fiti binecuvantati...si nu uitati la Domnul gasim tot ce avem nevoie pt a-i sluji pe cei din jur
|
|
21/04/05 23:40
|
|
monica
membru
|
|
Anca, ai dreptate. Cum spuneam, primim atatea binecuvantari de la Dumnezeu si vine o vreme, cand trebuie sa dam mai departe. Nu putem fi copiii lui Dumnezeu, sa fim in acelasi timp egoisti si sa consumam tot timpul. Nu putem fi fericiti singuri, cand cei din jurul nostru nu primesc din partea noastra nici macar un zambet. Aceasta nu e fericire, ci superficialitate. Slujirea poate fi privita din doua puncte de vedere: slujirea lui Dumnezeu si slujirea aproapelui, dar cele doua nu exista una fara cealalta. Daca suntem implinitori ai Cuvantului, nu vom mai fi consumatori, vom trece dincolo de crestinismul cu jumatate de norma si vom fi cu adevarat credibili pentru cei din jurul nostru si autentici in credinta noastra. Mai am multe de invatat, dar stiu ca am pe cine sa ma bazez si merg inainte. O intrebare: Noi ne bazam pe El, oare El se poate baza pe noi? Voi ce credeti?
Ultima modificare de monica (22/04/05 11:51)
|
|
22/04/05 11:49
|
|
gfod
membru
|
|
cred ca ne stie destul de bine dinainte.....si cred ca si El se poate baza pe noi. oricum.....ii foarte sensibil subiectul. de ce? pentur ca nu suntem El ca sa stim cum gandeste...cel putin din punctul asta de vedere.
|
|
22/04/05 19:33
|
|
vaxaly
membru
|
|
da si EL se bazeaza pe noi, atunci cand suntem crestini adevarati. De fapt suntem una cu EL... "am fost rastignit impreuna cu Hristos, dar nu mai traiesc eu ci hristos traieste-n mine.si viata pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m`a iubit si S`a dat pe sine insusi pentru mine" (galateniu 2:20).... deci daca suntem una cu El si am fost rastigniti de firea noastra, de eu-l nostru, pe lemn cu Isus da se bazeaza pe noi! De fapt chiar s`a bazat pe noi, (pe primii apostoli) incredintandu-le misiunea... la 12 oameni !!! deci ce incredere mai mare vrei!
|
|
24/04/05 00:35
|
|
gfod
membru
|
|
pai cui vroiai sa le incredinteze Marea misiune ma? pasarilor?pentru oameni o venit pe pamant, prin oameni va salva alti oameni. it's that simple. eu unul.....nu as avea incredere in oameni:D dar El stie mai bine ce face. si nu as afirma asa de sigur ca si tine ca da, sigur El se bazeaza pe noi. Crestini adevarati? cam care ar fi aia? nu stiu....pe mine pana acuma m-au dezamagit mult. tot oameni suntem si toata viata o sa luptam contra firii noastre pamantesti si a pacatului.......numa Harul Lui ne salveaza si ne da sansa sa ne numim fii Lui, si sa devenim tot mai mult ca si Isus Cristos.
|
|
24/04/05 02:48
|
|
monica
membru
|
|
Multumesc mult pentru raspunsuri. Eu cred ca si El se poate baza pe noi, in masura in care avem dorinta fierbinte de a-L lasa sa intre in viata noastra sa ne schimbe si sa ne curateasca. El sta la usa noastra si bate, dar daca noi nu-i deschidem, vom ramane doar niste crestini cu numele. Suntem oameni si vedem numai in parte si cunoastem tot in parte, dar avem un Tata intelept care ne-a inclus in planul Lui, pentru care contam, care ne iubeste atat de mult (Ioan 3:16) si care ne cunoaste pe fiecare in parte. Acestea sunt cateva ganduri pe care imi face placere sa vi le impartasesc si voua. Dumnezeu sa fie cu noi toti si sa ne calauzeasca pasii!
|
|
24/04/05 12:56
|
|
gfod
membru
|
|
Monica, foarte bine! pai.....nu mai este ce sa se discute in legatura cu asta. ai dat definitia potrivita
|
|
24/04/05 13:58
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
Cam asa ceva...cred ca toti au inteles ce inseamna ... "crestinism cu juma' de norma " - crestini doar cu numele totusi, ceva nu e logic aici....ca oameni, suntem egoisti si nu dorim jumatati.... de ce in privinta crestinismului unii nu sunt egoisti, si nu vor totul...ci doar sa stie si ei ca sunt crestini? asta nu mai inteleg
|
|
25/04/05 16:27
|
|
octavianeo
membru
Inregistat: 02/05/05
|
|
Cand vorbim de egoisti, in general oameni sunt egoisti doar in lucruri ce tin de viata asta, astfel ca majoritatea sunt egoisti doar pentru a'si realiza propria slava, imagine, insa cand e vorba de valorile spirituale, o lasam mai moale unii... pentru ca defapt prin toate actiunile noastre trebuie sa iasa El in fata noastra si nu noi ca "vedete". Daca am vedea toti valoare premiului "mantuire", si daca l'am pretui, cu siguranta am vrea sa lucram intru totul pentru El si nu doar partial. Domnul sa ne ajute intru aceasta!
_______________________________________ Dumnezeu sa te binecuvinteze!!!octavianeo a.k.a Legollas
|
|
04/05/05 15:34
|
|
gfod
membru
|
|
in privinta crsetinismului nu suntem egoisit pentru ca prin excelenta, cuvantul egoist se refera la luma asta pacatoasa, la diavolul si ai sai. pe cand crestinismul inseamna sa lasi totul de o parte.....pentru mantuire. deci, crestinismul este dusmanul egosimului.
|
|
04/05/05 16:27
|
|
octavianeo
membru
Inregistat: 02/05/05
|
|
Prin ceea ce defineam eu ca "egoism" crestin ma refeream defapt la o dedicare totala si nu doar partiala in fata Lui, denumirea am luato de la Anca, prin ideea de a vrea totul= egoism. Ideea de egoism in mintea noastra intradevar caracterizeaza ceva ce apartine de lumea aceasta. Cand vrei sa faci totul esti egoist? Sau cand vrei sa obtii toate meritele? Asta probabil la atitudinea voastra, ideea este Dedicatia pentru El este scopul mentionarii acestei mesaj si nu neaparat ce tine de lingvistica. Ideea e lipsa dorintei de dedicare totala rezultata dintr'o religie de fatada a celor ce intradevar nu se dedica lui ci doar practica o religie de consum. No ofense
_______________________________________ Dumnezeu sa te binecuvinteze!!!octavianeo a.k.a Legollas
|
|
04/05/05 16:58
|
|
scalcom
membru
|
|
Va marturisesc ca am fost un mare spectator in biserica mea. Este mult mai usor, etse mult mai simplu. De ce sa nu stai linistit, picior peste picior, si sa astepti ca totul sa-ti fie dat de-a gata???!!!! De ce sa nu fii atent la ceilati, sa vezi daca lucreaza prin Duhul Sfant??? Este mult mai simplu va marturisesc sa fii consumator decat consumat. Dar la un moment dat te cuprinde "moartea spirituala" si cu ea nu te joci. Devii un mort viu.... Este o stare de unde este foarte greu sa te ridici. De aceea va marturisesc voua sa nu va jucati cu biletul de intrare intr-o biserica!!!!! Daca mergi la biserica sa mergi pentru a fi parte a unui trup dat de Dumnezeu. Daca mergi la biserica este bine sa privesti in jurul tau si dupa aceea sa privesti in tine. Daca mergi la biserica este bine sa asculti glasul Duhului si sa asculti pe cei care striga dupa ajutor. Daca mergi la biserica este cel mai bine sa citesti Cuvantul Domnului cu inima, mintea si intreaga ta fiinta. Va vorbit un consumator de spectacol.
|
|
24/08/05 08:12
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Cred ca sunt oameni si oameni. Sunt cei care se simt confortabili in pozitia de bebe: schimbati, hraniti, plimbati. Eu nu sunt asa. Eu daca stau la biserica ca la spectacol ma duc acasa si peste 4 ore uit ca e duminica si ca am fost la biserica. Daca eu nu ma implic intr-o biserica mai bine stau acasa. O sa fiu tare nefericita daca stau doar cu fundul pe banca cateva ore. De fapt in America stai numai o ora jumate la bise ca sa nu te plictisesti! Ma bucur pentru cei care merg peste tot - asta inseamna ca au bani. Important e sa ramana cu ceva! Dumnezeu sa aiba mila de toti!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
08/09/05 20:56
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
cei care nu se implica in Biserica habar nu au ce pierd! esti atat de binecuvantat cand te implicit, cand i-ti pasa si nu astepti savina altu sa faca sub scuza ca el stie mai bine! asa e, e mult mai usor sa stai pasiv si sa analizezi,chiar sa judeci, decat sa faci!
imi place tare mult sa ma implic in Biserica, e o binecuvantare sa te poti implica! nu stiti ce pierdeti daca nu o faceti! no ofens!
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
12/09/05 19:38
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
Inca un lucru: aceia care se simt confortabili in pozitia de bebe de fapt unii dintre ei asteapta sa fie invitati si incurajati sa faca si ei ceva! poate nu au curaj sa ia atitudine si sa faca ceva, poate asteapta ca cineva sa vina si sa le arate ca au potential si ca si ei pot sluji in Biserica! ma gandeam si eu... voi ce credeti?
Ultima modificare de silvia (12/09/05 19:46)
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
12/09/05 19:39
|
|
scalcom
membru
|
|
ei bine Silvia, cei care sunt bebe-bebe si asteapta sa primeasca o mana care sa-i ajute sa mearga, trebuie ajutati, si este indicat sa existe cineva care sa ofere serviciul de "mama-tata spiritual". Dar eu nu sunt de acord cu cei care raman bebe cate zile mai au in biserica din care fac parte, adica pana la batranetea bebe-ului.
|
|
13/09/05 09:58
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|