TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Deja-vu.. o alta viata.. reincarnare? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
:)))) Esti total, hunter. Da, probabil. E un telefon in apropiere ???? (deja-vu era un semn ca cei rai sunt pe aproape ;) )

01/09/08 22:02

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Haideţi să nu facem offtopic aici.
Aşteptăm alte păreri la acest subiect :)


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

01/09/08 22:04

Site web  
KoJack
membru

Locatie: Avrig-Sibiu, Romania
Inregistat: 29/02/08
mie imi plac dejavu-urile ... si imi place de fiecare data cand le simt sa ma opresc pe loc si sa zic ca am visat ca voi spune asta sau ca am mai fost pe aici!!!

_______________________________________
Semnat...

KJ.

24/01/09 22:15

Site web  
KoJack
membru

Locatie: Avrig-Sibiu, Romania
Inregistat: 29/02/08
Eu chiar îmi doresc să studiez mai mult despre aceste stări ... am început să imi notez ora şi data ultimelor deja-vuuri...
din 05.03.09 am adunat 23 de deja-cuuri ... ;)


_______________________________________
Semnat...

KJ.

06/04/09 09:27

Site web  
pacman44
membru

Locatie: Brasov
Inregistat: 22/05/09
Treaba cu deja-vu sau sau cu reincarnarea, eu zic ca pleaca din ceea ce noi numim timp.O notiune care acompaniaza miscarea lucrurilor si desfasurarea fenomenelor.Fizica desi jongleaza cu aceasta marime are dificultati destul de mari in a explica existenta timpului.Noua timpul ni se pare ca un soi de caseta video/audio: trecutul e ceea ce s-a inregistrat,prezentul ceea ce se inregistreaza acum iar viitorul e banda goala.Lucrurile se pare ca nu prea stau asa.
  In urma cu vreo 2 ani am vazut un documentar BBC in care niste fizicieni discutau despre timp ca si iluzie si ajungeau la concluzia ca el in realitate nu exista.Ce inseamna asta?Ca toate evenimentele care noua ni se par ca se desfasoara intr-un mod liniar in realitate se desfasoara simultan si numai creierul nostru,perceptia noastra limitata le poate alinia pe axa imaginara a timpului.Eu am denumit chestia asta eficienta divina.
   Prin urmare trecutul/prezentul/viitorul se desfasoara ACUM,dar creierul nostru nu poate sa proceseze decat o singura instanta si noi numim asta prezent.Daca asa stau lucrurile nu e greu sa ne imaginam ce e acela un deja-vu sau de ce unii isi amintesc de vieti trecuta sau viitoare.


PS. Am mai intalnit referiri la inexistenta timpului in alt context: persoanele care au trecut prin moarte clinica si care traiesc anumite experiente in aceasta stare, relateaza ca notiunea de timp dispare iar o secunda e acelasi lucru cu 1 milion de ani.O fi oare coincidenta?

Ultima modificare de pacman44 (27/05/09 13:26)


25/05/09 13:31

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Teoria mea prorpie despre timp?(ma rog,o parte din ea):timpul exista doar ca sa ne putem numara/notifica/justifica succesele si esecurile noastre si doar pentru a avea cum sa ne raportam la ele.Timpul nu exista decat ca masura fizica si intr'o societate unde totul se petrece din ce in ce mai repede,acesta devine tot mai "scurt si scump".Intr'o societate insa unde totul se petrece molcom,netulburat si monoton,timpul isi pierde din semnificatie.Prin urmare timpul este ceva subiectiv si depinde doar de "viteza" cu care traim(actionam).Din punct de vedere fizic insa,cu cat este mai dens spatiul in care se desfasoara un proces,cu atat timpul in care se desfoasoara este mai mic.

25/05/09 14:09

Site web  
Si totusi exista iubire
membru

Locatie: romania, giurgiu
Inregistat: 11/09/09
reincarnare- adica o noua carne, ceva legat de carne..asa imi suna, asta are si in compozitie. Nu cred ca in lumea cealalta o sa mai avem nevoie de carne, o sa fim altfel, nu stiu cum, dar altfel, ceva superior, ceva diferit de tot ce stim,ceva mirific si nu ceva cu trup din carne, imi imaginez o lume spirituala. Deci nu cred ca dupa ce plecam de aici, intram in alt trup de carne. Poate de lumina. Dar asta nu mai e incarnare,e mantuire. Deci nu cred in asta. Si mie mi s-au adus argumente de catre cei care cred, ca sufletul e energie si dupa ce iese dintr-un corp intra in altul bla bla bla
Părintele Cleopa Ilie mărturisea că "cea mai mare nebunie, păgânătate si rătăcire de la adevăr este de a crede cineva că după moarte sufletul omului intră în alte trupuri de oameni, dobitoace..." [40;325].
In legatura cu deja-vu, e ceva psihologic sau oricum, ceva care tine de mintea noastra, nu de o viata anterioara.


_______________________________________
,,Împarte, Doamne, cu mine durerea Din lacrima care Te strigă''

01/03/10 21:30

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Nu s-a mai scris demult la acest subiect. Am si eu totusi ceva de spus asa ca o fac.
Acum aproape 10 ani in urma discutam cu un coleg de serviciu in mod intamplator despre deja-vu. Ii explicasem ca uneori, scurte secvente banale din viata (maxim 4-5 secunde)se deruleaza in timp ce constientizez ca acele momente se repeta. Nu e vorba de lucruri care tin de rutina vietii ca in exemplul cu "pateul" descris cu cateva posturi inainte de cineva aici, ci de lucruri singulare dar banale (sa zicem, vizionarea unei secvente dintr-un film pe care-l vad prima oara, adica lucruri care nu tin de stereotipuri). Ii spuneam ca nu stiu de unde vin si ca desi unii sustin teoria reancarnarii in cazurile mele nu aveau nici o treaba cu evenimente din trecut ci lucruri care se petreceau atunci dar percepute mental ca o amintire.
Pana aici nimic nou sau special, sunt experiente care au fost percepute de multi dintre noi.
Andrei insa(asa il cheama pe colegul meu), vine cu experientele sale ce par sa edifice macar unul din aspecte...
Imi spune ca aceste lucruri lui i se intampla in urma unor vise scurte (aparent banale si pentru el) ce au avut loc cu o saptamana doua inainte. La el insa, aveau rolul de ai prezenta o situatie periculoasa ce il astepta. Apoi imi descrie una din intamplari ramasa in memoria lui:
"Intr-o zi de lucru obisnuita se afla in instalatia unde lucra (intr-un combinat chimic) pe o scara lunga  sprijinita de o conducta. Lucra la un corp de iluminat. La un moment dat trebuia sa se intinda dupa o unealta si in acel moment s-a revazut in unul din visele avute cu ceva zile inainte, exact in acelasi loc, lucrand la aceiasi lampa... ma rog, secventa identica in amanunt dar care in vis se finaliza cazand de pe scara (ori cu tot cu scara, nu-mi amintesc cum a descris caderea) in timp ce se intindea sa ajunga unealta. Bineinteles, s-a oprit in ultimul moment si a rezolvat situatia altfel.
Impartasirea acestei experiente, pentru mine a fost raspunsul la cum apar aceste asa-zise deja-vu -uri. Foarte multe clipe din timpul somnului le petrecem visand si foarte putin din ele ni le si amintim. Retrairea momentelor care s-au mai perindat prin creierul nostru fie si intr-un vis (premonitor) superficial, chiar daca e uitat readuce in memorie filmul ca o reluare a acestuia. Tipul despre care v-am povestit este un om modest si la locul lui care toata viata a fost preocupat de lucrurile obisnuite si nu-l cred in stare a se preta la basme. In plus, desi experientele mele de deja-vu sunt mult mai rare, la una dintre ele am reusit sa-mi amintesc ca a fost un vis scurt tipic acelora care au loc in momentul atipirii.

Pentru reancarnare...
Am asistat la experiente aproape fantastice (regresie in timp prin hipnoza) de care nu vreau sa discut aici dar care, dupa oarece aprofundari ale aspectului numit reancarnare, in loc sa ma faca sa cred in ea a ajuns sa-mi ofere un raspuns ipotetic asupra a ce se intampla si in ce consta asazisele experiente. Aceste fenomene le cred reale in sensul ca un om hipnotizat poate accesa prin sugestie anumite informatii sau momente traite in trecut de cineva, dar nu sunt trairile subiectului care ar accesa imagini din  viata sa anterioara, ci imaginare (produse de subconstient) ori reale dar preluate dintr-un asazis camp informational la care se poate accede in anumite conditii. Tind sa cred ca toate experientele de viata a omenirii ar putea fi stocate undeva si prin nu stiu ce deschideri ori tertipuri demonii il pot accesa si induce asanumitului medium sugestibil. Intrun cuvant o forma spiritista de distragere de la calea cea Dreapta ascunsa azi sub  masca studiilor stiintifice de tip metafizic.


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

09/05/11 21:46

   
chituemilia
membru

Locatie: Brasov
Inregistat: 07/06/12
Senzatiile de dejavu imi creaza o stare de neliniste. Intr-un fel ma sperie, dar nu inteleg de ce.

07/06/12 10:01

   
lucianstef
membru

Locatie: Timişoara, Romania
Inregistat: 20/07/11
e un subiect foarte foarte greu...eu zic ca nu cred in reincarnare...sufletul este unul si acela va ramane pe vecie fie-n iad fie-n iad...

_______________________________________
Jocuri pentru copii

07/06/12 15:10

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

lucianstef a scris:

e un subiect foarte foarte greu...eu zic ca nu cred in reincarnare...sufletul este unul si acela va ramane pe vecie fie-n iad fie-n iad...

chiar asa ai vrut sa zici? Fie-n iad, fie-n iad?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

07/06/12 15:13

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Cred ca s'a referit fie in rai fie in iad.

07/06/12 15:14

Site web  
adrian_mihai
membru

Locatie: Dambovita
Inregistat: 23/06/12
"Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata."

Cred ca este destul de clar ca NU exista reincarnare. Asta este o filozofie pagana si o scuza pentru a pacatui, adica nu ma ingrijorez daca pacatuiesc in viata asta, am timp in viata viitoare sa recuperez...ma intreb cum s-or simti cei care cred asta si sunt in iad in acest moment, oare asteapta sa se reincarneze? Infiorator gand :-S


23/06/12 20:46

   
edymusic
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 01/03/14
"Senzaţia de deja-vu este un sentiment straniu, familiar faţă de lucrurile care, în mod normal, ar fi trebuit sa fie total necunoscute. O vizita în premiera la un magazin în care totul pare deja cunoscut, o discutie ce lasa impresia că a mai avut loc, deşi ea nu s-a mai întamplat niciodata, sau chipul familiar al unei persoane care, în realitate, este vazut pentru prima oară, sunt doar cateva dintre simptomele neexplicate, însa considerate normale, ale senzaţiei de deja vu.

Senzaţia este brusca, trecatoare şi neexplicabila şi este descrisă de cele mai multe ori prin ''Wow, tocmai am avut un deja vu''. Deja vu este înca un fenomen uimitor, care nu a fost cercetat sau explicat înca pe deplin.

Ce este deja vu şi cum funcţionează? Conform serendip.edu, este considerat un simplu sentiment comun, trăit de aproximativ o treime din populaţie. Arthur Funkhouser defienşte trei tipuri de deja vu în încercarea de a delimita mai clar asocierile experienţelor neurologice. Aceste trei tipuri sunt: Deja vecu (deja experimentat), deja senti (deja simţit) şi deja visite (deja vizitat). Primul tip, deja vecu, este cea mai comuna experienţă şi implica senzaţia de a fi facut ceva, sau să fi fost într-o situaţie identica înainte şi ştii ce se va întampla. Experienţa este adesea incredibil de detaliata şi este, de obicei, conectată la activitaţi normale. Deşi episodul în sine dureaza de la o fracţiune de secundă la cateva minute, acesta poate fi amintit de multe ori în detaliu în câteva minute dupa ce episodul a avut loc.

Tot Arthur susţine că visele pot fi cauza misterioaselor amintiri despre viitor. Deşi nu exista o explicaţie generală acceptată a apariţiei unor asemenea vise, testele efectuate pe studenţii de la Universitatea Oxford arată că un procent de 13 % dintre persoane au într-adevăr vise premonitorii.

Senzaţiile de deja vu apar pe toata durata vieţii, însa medicii au reuşit să identifice intervalele de vârstă în care ele apar cel mai des. Vârstele critice sunt cele cuprinde în intervalul 15 - 19 de ani şi 35 - 40 de ani.

O teorie acceptata de catre oamenii de ştiintă este cea a medicului olandez, Hermon Sno, în care acesta susţine că memeoria se comporta ca o holograma, creierul fiind capabil să creeze imagini tridimensionale ale unor fragmente minuscule de amintiri şi senzaţii. Conform cercetatorului olandez, senzaţia de deja vu nu ar fi altceva decât reminiscente ale unor asemenea imagini holografice create de creierul nostru, imagini care, în stare latentă, revin la suprafată în momentul în care găsesc un corespondent în lumea reală.

O altă explicaţie se află în procesele neurologice, creierul fiind asaltat zilnic de milioane de informaţii poate să nu se sincronizeze perfect atunci când este vorba de asimilarea acestora. S-a abservat că, emisfera stângă a creierului este responsabilă de sortarea şi asimilarea informaţiilor primite. De asemenea, s-a sesizat faptul că senzaţiile pot fi percepute cu o anumita întarziere, fapt ce duce la înregistrarea acestora ca experienţe trecute, în realitate ele nefiind mai vechi de cateva secunde.

Si totuşi, în ciuda celor peste 100 de ani de studii ai fenomenului de deja vu, oamenii de stiinţă recunosc faptul că teoriile emise în ultimul secol nu sunt suficiente pentru a explica misterioasle senzaţii. Probabil ca tehnologia viitorului sau intelegerea extrem de complicată a creierului uman poate duce la clarificarea totala a acestor fenomene. Până atunci, lupta dintre stiinţă şi pseudostiinta poate lasa loc interpretărilor de orice fel." de pe jurnalul.ro ..eu am avut astfel de deja-vu-uri..chira de multe ori


_______________________________________
"Domnul este de partea mea, nu ma tem de nimic: ce pot sa-mi faca niste oameni?" Ps.:118:6

02/03/14 16:02

   
JustinTime
membru

Locatie: Herning, Danemarca
Inregistat: 13/11/12
edymusic, îmi place mult mai mult explicația ta, decât ce am citit mai sus că ar proveni de la demoni.

Demoni sau ne-demoni, e mai interesant mecanismul prin care funcționează chestiile astea.


03/03/14 10:08

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

JustinTime a scris:

edymusic, îmi place mult mai mult explicația ta, decât ce am citit mai sus că ar proveni de la demoni.
Iti place sau iti pare mai argumentat din perspectiva (rationala) proprie?... E periculos sa alegi in viata pe baza "imi place/nu-mi place"...

Din ce observ, edymusic nu s-a exprimat vizavi de reincarnare ci numai cu privire la fenomenul de "deja vu"... asa ca ma intreb, cine a pus fenomenul "deja vu" pe seama lucrarilor demonice?


Demoni sau ne-demoni, e mai interesant mecanismul prin care funcționează chestiile astea.

Ai expeeimentat ori studiat ceva in acest sens?

Un aspect asupra caruia merita meditat... prezentarea fidela a viitorului este un fenomen ce merita tratat cu interes si deosebita atentie cat timp nu este rodul initiativei omului. De ce? Pentru ca prestiinta este revendicata ca atribut Divin, chiar daca este transmisa prin om.
Despre cunoastere asupra unor evenimente din trecut nu cred ca trebuie argumentat nimic, informatii adevarate ofera cine le detine ori cine are acces la ele.


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

03/03/14 12:50

   
JustinTime
membru

Locatie: Herning, Danemarca
Inregistat: 13/11/12

Oblio a scris:

cine a pus fenomenul "deja vu" pe seama lucrarilor demonice?

edymusic nu s-a referit la lucrări demonice, însă tu le-ai menționat mai demult:

Oblio a scris:

Tind sa cred ca toate experientele de viata a omenirii ar putea fi stocate undeva si prin nu stiu ce deschideri ori tertipuri demonii il pot accesa si induce asanumitului medium sugestibil.


Opinia mea e că e ignorant să pui chestia asta pe seama demonilor, înainte să studiezi și să epuizezi explicațiile neurologice. De-asta l-am apreciat pe edymusic, că s-a rezumat la asta, și nu s-a apucat de speculații supranaturale.

Ultima modificare de JustinTime (03/03/14 16:11)


03/03/14 16:10

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Stiati ca visele sunt interpretate abia la trezire? O exceptie o fac visele in care esti constient ca visezi si iti poti controla visul. Fiindca visul este doar un cumul de impulsuri electrice. Cand incepem sa rationam, adica ne trezim, asociem senzatiile onirice cu experiente precedente. Sunt mai mult ca sigur ca la fel se intampla si cu deja-vu'ul. Exista probabil un delay intre informatia trimisa cortexului sub forma de impuslsuri si rationarea ulterioara a acesteia . De obicei cele 2 se produc concomitent (mai exact, la viteza de 100 m/s, pentru sistemul nervos autonom) dar, cred eu, se pot produce intarzieri ale perceperii informatiei (nu transmiterii) ceea ce duce la senzatia de deja-vu.

Ultima modificare de edi.theraven (03/03/14 16:42)


03/03/14 16:40

Site web  
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Justin, observ ca tu nu identifici diferenta de abordare pe care o presupun cele doua subiecte. Ele nu pot fi puse laolalta pentru a fi comparate. Dar daca tu zici ca merge te invit sa expui "neurologic" cum functioneaza regresia temporala, in ce fel pot fi accesate informatii reale din viata trecuta a cuiva.

Si nu mi-ai rapuns... ai experimentat/studiat veodata asa ceva? Ori ai asistat?

Niciodata nu am respins partea stiintifica si palpabila a lucrurilor si fenomenelor, doar ca eu nu ma limitez la ce e legat strict de partea palpabila ci si de acea parte care pune in miscare (anima). Personal apreciez ce a citat edymusic, dar la o chestie gen... "emisfera stângă a creierului este responsabilă de..." pe mine nu ma satisface. E o perspectiva de suprafata. Cum adica e responsabila? Faptul ca creierul e o masinarie complexa capabila sa proceseze, sa dezvolte activitate asemeni unui dispozitiv hardware (procesor), deci un "echipament" fizic ce indeplineste anumite functii si are un anume potential folosit, e limpede si fascinant. Dar ce facem cu partea software? Cum explicam atata informatie aflata in sistemul neurovegetativ de exemplu, sau in genom... informatii care pur si simplu sunt acolo inca de la nastere. Pana si geneticienii se declara invinsi la acest capitol desi au descoperit aproape totul despre uimitoarea "masinarie programata". De unde, cine pune si a pus inca de la inceputuri aceaste informatii in tot ce tine de viu, un viu atat de divers si inteligent randuit. E doar un exemplu...

... chestia cu demonii ia-o drept o ipoteza ignoranta daca te multumeste, nu o sa dau aici amanunte ale experientelor care m-au determinat sa trag aceasta concluzie.

Edi.theraven, ce ai scris mi se pare foarte verosimil, cel putin asa cum simt/percep eu aceste experiente. Daca e asa insa, ceea ce am povestit despre colegul meu Andrei intra la alt domeniu.

Ultima modificare de Oblio (04/03/14 20:29)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

04/03/14 20:17

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Deja vu ..din ce am trait pina la 41 de ani am observat ca f multe deja vu uri sint de fapt amintiri ale unor revelatii neconstientizate si intre timp uitate dar revelatii nu in sensul de vedenii sau vise ci in forma unor trairi aparent reale insa cumva intro realitate paralela creata in sufletul nostru dar simultan in viata noastra. Lucrurile la inceput au o anumita continuitate spatiala incit doar dupa unele amanunte de temporalitate poti sesiza ca ceva nu e chiar in regula desi e posibil.sa iti stea gindul la akt eva pe moment sau sa nu fi intro stare sufldteas a incit sa ai chef sa filozofezi .
Revelatia poate uneori fi destul de lunga sau sa acopere alternativ  momente si intervale care se succed pe o perioada mai lunga de timp de la citeva luni pina la ani.De regula iti dai seama ca era  revelatie abia la retraire.
Uneori nu toate amanuntele se repeta intocmai si in unele cazuri iti dai seama ca trairea de care iti aduci aminte se refera in acest caz la gindurile din prezent si care cumva le determina prin amintire indiferent ca e vb despre actiunea dintrun serial tv.
Diferentele par a avea mai multe motivatii duhovnicesti dar motivatiile revelatiilor in sine ca oremonitii cred ca comporta si ele motivatii mai complexe dincolo de faptul ca iti arata ca viitorul e cunoscut dinainte in cel mai mic amanunt interior si exterior.
Insa despre reincarnare este alta poveste.


05/03/14 00:37

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
In primul rand cum pot niste revelatii neconstientizate sa fie amintite? In al doilea rand : cum poti avea o revelatie fara ca tu sa stii? Deja-vu'ul se desfasoara in "realitatea curenta". Asadar, cum poate fi raportat la o "realtitate paralela"? Apoi revii si spui ca deja-vu'ul nu este o amintire a revelatiei ci chiar revelatia in sine. Cum vine asta? La ce retraire te referi?
Pai reincarnarea este o poveste, nu doar o alta poveste.

Ultima modificare de edi.theraven (05/03/14 00:49)


05/03/14 00:48

Site web  
JustinTime
membru

Locatie: Herning, Danemarca
Inregistat: 13/11/12

Oblio a scris:

Personal apreciez ce a citat edymusic, dar la o chestie gen... "emisfera stângă a creierului este responsabilă de..." pe mine nu ma satisface.

De-asta neurologii continuă să exploreze subiectul ăsta, pentru că nici pe ei nu-i satisfac răspunsurile generale. O descoperire gen "emisfera stângă a creierului este responsabilă de..." a fost senzațională, dar normal că vrem să mergem și mai departe, să aflăm și mai în detaliu cum funcționează lucrurile.


Oblio a scris:

Dar ce facem cu partea software? Cum explicam atata informatie aflata in sistemul neurovegetativ de exemplu, sau in genom... informatii care pur si simplu sunt acolo inca de la nastere.

Cu asta se ocupă teoria evoluției, cu variația structurilor organice, interacțiunile dintre ele care pot produce structuri mai complexe, și cu selecția naturală prin care doar cele viabile supraviețuiesc.
Se aseamănă cu algoritmii genetici din informatică (de fapt e invers, algoritmii genetici sunt bazați pe teoria evoluției, dar mă rog), prin care putem simula evoluția unei populații care „învață” raportat la niște condiții (niște variabile) inițiale care reprezintă mediul populației respective. La fel funcționează și organismele și creierele noastre, doar că la o scară mult mai detaliată.


Oblio a scris:

Pana si geneticienii se declara invinsi la acest capitol desi au descoperit aproape totul despre uimitoarea "masinarie programata".

Pe asta unde ai auzit-o? În fiecare an se fac nenumărate progrese în domeniul ăsta - dacă geneticienii s-ar fi declarat învinși așa cum zici tu, atunci de ce continuă să investigheze? Înseamnă că nu s-au declarat învinși. Uite un articol despre codul genetic, inclusiv cu câteva explicații posibile despre originea sa http://www.bibliotecapleyades.net/cienc ... _adn09.htm


Și mie mi se pare foarte interesant ce scrie edi.theraven. Văzusem o prezentare TED cum că visele de fapt ar avea loc doar în cele câteva secunde de dinainte de trezire, în toată complexitatea lor. Cică ar fi ca un mecanism de „reboot” al creierului, în care trece prin câteva imagini audio-vizuale care în mod normal nu prea au sens, dar noi în timpul visului avem senzația că e o poveste coerentă. Am să o caut, și dacă o găsesc o pot posta aici :)


05/03/14 13:17

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

JustinTime a scris:

...De-asta neurologii continuă să exploreze subiectul ăsta, pentru că nici pe ei nu-i satisfac răspunsurile generale. O descoperire gen "emisfera stângă a creierului este responsabilă de..." a fost senzațională, dar normal că vrem să mergem și mai departe, să aflăm și mai în detaliu cum funcționează lucrurile.

Se poate merge mai departe cu teoria, dar tot teorie ramane.

Cu asta se ocupă teoria evoluției, cu variația structurilor organice, interacțiunile dintre ele care pot produce structuri mai complexe, și cu selecția naturală prin care doar cele viabile supraviețuiesc.
Mda.

Se aseamănă cu algoritmii genetici din informatică (de fapt e invers, algoritmii genetici sunt bazați pe teoria evoluției, dar mă rog),
e bine si asa. Oricum, algoritmii se bazeaza pe ceva nefundamentat. Un orb calauzeste un alt orb.


prin care putem simula evoluția unei populații care „învață” raportat la niște condiții (niște variabile) inițiale care reprezintă mediul populației respective. La fel funcționează și organismele și creierele noastre, doar că la o scară mult mai detaliată.

Si asta tot teorie... Nimic fundamentat. au baietii imaginatie buna!


Pe asta unde ai auzit-o? În fiecare an se fac nenumărate progrese în domeniul ăsta - dacă geneticienii s-ar fi declarat învinși așa cum zici tu, atunci de ce continuă să investigheze?

Normal ca nu se dau batuti! Se vehiculeaza fonduri mari. De ce sa nu cerceteze? Cineva sa iese asa! Si da bani multi! Iar baietii sunt cointeresati. Doar nu crezi ca aduc cercetatorii banii de acasa!


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

07/03/14 15:22

   
JustinTime
membru

Locatie: Herning, Danemarca
Inregistat: 13/11/12

Old a scris:

Se poate merge mai departe cu teoria, dar tot teorie ramane.

Ce vrei să spui cu asta? Teoria e cel mai înalt grad de cunoaștere în știință, nu poți merge mai departe de-atât. Ia ca exemplu teoria gravitației, sau teoria plăcilor tectonice, sau chiar teoria germenilor. Putem îmbunătăți teoriile respective până în punctul în care cunoaștem totul despre subiectele respective, dar tot teorii se vor numi.


Old a scris:Se aseamănă cu algoritmii genetici din informatică (de fapt e invers, algoritmii genetici sunt bazați pe teoria evoluției, dar mă rog),

e bine si asa. Oricum, algoritmii se bazeaza pe ceva nefundamentat. Un orb calauzeste un alt orb.

Umm... despre ce vorbești mai exact? Algoritmii genetici sunt funcționali, testabili, și produc rezultate.


Old a scris:

Si asta tot teorie... Nimic fundamentat. au baietii imaginatie buna!

Am impresia că nu înțelegi ce înseamnă cuvântul „teorie”. Nu poate să fie nefundamentată și să se numească teorie în același timp. Ca să clarific, eu mă refer la teoria științifică.

Uite o secțiune de pe WikiPedia despre ce înseamnă cuvântul „teorie”:

Termenii de "model", "ipoteză", "teorie" și "lege fizică" au în știință alte înțelesuri decât în limbajul uzual. Oamenii de știință folosesc termenul de "model" pentru a exprima descrierea a ceva, în mod specific ceva care poate fi folosit pentru a face predicții care pot fi testate prin experiment sau observație. O ipoteză este o afirmație care ori (încă) nu a fost nici confirmată nici infirmată prin experiment. O lege fizică sau o "lege a naturii" este o generalizare științifică bazată pe observații empirice.

Cuvântul teorie este înțeles greșit mai ales de către laici. În limbaj comun înseamnă idei care nu se bazează pe nici o dovadă solidă; în contrast cu aceasta, oamenii de știință de obicei folosesc acest cuvânt pentru a se referi la mănunchiuri de idei care fac prognoze specifice. A spune "mărul a căzut" este a afirma un fapt, în timp ce teoria newtoniană a gravitației universale este un corp de idei care permit unui om de știință să explice de ce mărul a căzut și să facă prognoze privind alte obiecte căzătoare.

Orice teorie foarte fructuoasă care a supraviețut timpului și care are o cantitate copleșitoare de dovezi pe care se sprijină este considerată a fi "dovedită" în sens științific. Unele modele acceptate universal, precum teoria heliocentrică și teoria atomică au supraviețuit testării empirice riguroase fără a fi contrazise, totuși nu este exclus ca într-o zi să fie infirmate. Teorii mai noi, precum teoria stringurilor pot oferi idei promițătoare, dar încă trebuie să treacă prin același proces pentru a fi acceptate.


Și de pw Wiki EN:

O teorie științifică este o explicație bine subtanțiată a unui aspect al lumii naturale, obținută prin metoda științifică și confirmată în mod repetat prin observație și experimentare.

De obicei, înainte ca o teorie științifică să fie creată, se dezvoltă o ipoteză - o presupunere sau explicație propusă care e formată pe baza unor dovezi limitate, ca punct de plecare pentru investigație. Dacă se descoperă un grad substanțial de dovezi ce sugerează în mod consistent validitatea ipotezei, atunci ipoteza poate avansa la rangul de teorie.


Așa că te-aș ruga să nu te mai angajezi în echivocare și să folosești termenul „teorie” în mod corect când vorbim despre știință. Dacă vrei să spui că nu sunt dovedite sau că sunt nefundamentate, atunci numește-le ipoteze, nu teorii.


Old a scris:

Normal ca nu se dau batuti! Se vehiculeaza fonduri mari. De ce sa nu cerceteze? Cineva sa iese asa! Si da bani multi! Iar baietii sunt cointeresati. Doar nu crezi ca aduc cercetatorii banii de acasa!


Sigur... deci toate avansurile medicale și noile tratamente care salvează vieți n-au nicio valoare pentru tine?

Ultima modificare de JustinTime (10/03/14 11:00)


10/03/14 10:58

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net