TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Deja-vu.. o alta viata.. reincarnare? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
a da...si...uitasem..de unde aflase ca a fost altceva...in viata anterioara...facuse un test pe internet...mai avea putin sa imi zica...ca...si-a adus aminte...cum inota in oceanul larg...:|...sa fim seriosi!

19/04/06 14:14

alexandru
membru

Inregistat: 24/06/06
De ce sa nu existe reincarnarea ? In Biblie nu scrie nici despre existenta Internetului si cu toate astea toti scriem pe acest forum. Multe lucruri nu sunt mentionate in Biblie deoarece ar fi fost SF-uri in vremurile acelea. Curentul electric.

Daca viata aceasta este o experienta, de ce sa nu putem avea sansa unei noi vieti, unei noi experiente. Poate ca ajungand in Rai iti doresti sa revii pe Pamant. Sa te mai dai odata pe topogan, nu ? Viata este o experienta frumoasa, tocmai de aceea ne si nastem, mi s-ar parea absurd ca sa fim privati de aceasta bucurie vietii pe Pamant. Si in masura in care ne traim una din vieti, primim voie sa revenim pe Pamant sau nu, ori primim invoire oricum.

Te tot nasti pana devii un om desavarsit, sau pana te plictisesti si vrei acasa din nou, adica in Rai. Eu personal cred in reincarnare, astfel ai sansa sa fi si altfel, si poti astfel sa-I dovedesti lui Dumnezeu ca daca ai fost demn o data de slava Lui o poti face ori de cate ori e nevoie, sau vrei, sau ti se cere...

Presupunand ca ajungem in Rai, ce vom face acolo ? Vom merge la biserica in fiecare zi ? Vom canta cantece despre Dumnezeu toata ziua ? Nu cumva Raiul trebuie sa-l facem noi aici pe Pamant ? Prin cunoasterea noastra, prin dibacia noastra, prin intelepciunea primita de la Dumnezeu. Daca trebuie sa intemeiem un Paradis aici pe pamant ca sa-i demonstram lui Dumnezeu ca intradevar meritam slava Lui ? Paradisul ne-a fost deslusit, iar pana sa vedem noi Edenul lui Dumnezeu, trebuie sa-I aratam ca si noi putem face unul asemenea, ca el sa poata fi mandru de Creatia Lui.

25/06/06 01:34

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Conceptul de metempsihoza apare si la Platon(dialogul Phaidon), cu mult inaintea aparitiei crestinismului. Ti se pare ca reincarnarea este ceva nou? Eu nu cred, si de-aia scrie si in Biblie(Epistola catre Evrei) ca omului îi este dat să moară o singură dată, după care merge la judecată.
        Şi iarăşi spun(că am mai spus-o), dacă nu ştii destule despre Rai, de ce tragi concluzii pripite? Dacă imaginaţia populară despre Rai(un loc vesel, frumos, luminos, bogat, etc.) nu te satisface, gandeste-te putin ca religia crestina sustine faptul ca natura umana este una pacatoasa, despartita de Dumnezeu. De aici vin toate nenorocirile noastre: disperarea existentiala, depresiile, nefericirea, etc. si mai tot raul din lume. Acum, imagineaza-ti, sau nu-ti imagina, ci doar ia in calcul existenta unui "loc" in care Omul face parte din Dumnezeire, are o legatura directa cu Creatorul Suprem, si are parte de "neprihanire, pace si bucurie"(definitia data de Biblie Cerului si Imparatiei lui Dumnezeu). Sunt ferm convins ca Acolo nu ne vom bucura de mancare, bautura sau sex, ci de lucruri mult, mult mai fascinante.
          Si un ultim lucru, Crestinismul este o religie a Harului lui Dumnezeu. Omul nu isi poate castiga/dobandi mantuirea prin meritele-i proprii, ci ii este daruita(conditionat) de Dumnezeu, prin Isus Christos.

25/06/06 01:59

Site web  
alexandru
membru

Inregistat: 24/06/06

gfod a scris:

Dacă imaginaţia populară despre Rai(un loc vesel, frumos, luminos, bogat, etc.) nu te satisface, gandeste-te putin ca religia crestina sustine faptul ca natura umana este una pacatoasa, despartita de Dumnezeu. De aici vin toate nenorocirile noastre: disperarea existentiala, depresiile, nefericirea, etc. si mai tot raul din lume.

Precum nu sunt de acord cu includerea in Biblie a capitolului Cantarea Cantarilor, deoarece este prea erotica, si nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, si totusi se afla in Biblie, da-mi voie sa nu fiu de acord nici cu predestinarea omului la o viata in nefericire. Nu cred ca Dumnezeu ne-a creat ca sa ne arate ca suntem prosti, si urati, si ca nu contam, caci o astfel de abordare nu iar face cinste unui Creator.

Dumnezeu nu a creat o lume a lipsurilor, iar omul nu exista pe Pamant doar ca sa nu aibe, mereu sa nu aibe, si sa-L roage pe Dumnezeu sa-i tot dea. Creatia nu este inspre a nu avea parte, ci spre a avea parte. Dumnezeu nu vrea ca omul, creatia Sa, sa se zbata in gunoi, in mizerie, sa aiba o viata plina de lipsuri.

Vrea oare Dumnezeu, sa ne tot plangem Lui ca nu avem, si sa-i tot cerem, oare nu vrea El sa avem, sa primim bucuriile vietii ?

Ce ar castiga Dumnezeu daca oamenii pe care El i-a creat ar fi nefericiti ? De ce sa creeze o lume a nefericirii si a raului ? Ca sa vina dupa aceea ca un salvator si sa ne arate ca El este bun cu noi si ca am fost rai si El e bun si ne salveaza ? El este Dumnezeu, nu trebuie sa demonstreze nimic.

25/06/06 02:27

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Eu nu cred ca exista reincarnare. Eu stiu ca omul traieste o singura data si dupa ce moare vine judecata! Lumea ar fi arhipopulata daca ar exista reincarnarea. La urma urmei nimeni nu ar muri ci ar trai vesnic chiar daca a fost o secunda in care inima lui a incetat sa mai bata. Chiar mi se pare comica ideea! Daca eu as fi fost un purice inainte ...

25/06/06 03:45

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

alexandru a scris:

Precum nu sunt de acord cu includerea in Biblie a capitolului Cantarea Cantarilor, deoarece este prea erotica, si nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, si totusi se afla in Biblie, da-mi voie sa nu fiu de acord nici cu predestinarea omului la o viata in nefericire. Nu cred ca Dumnezeu ne-a creat ca sa ne arate ca suntem prosti, si urati, si ca nu contam, caci o astfel de abordare nu iar face cinste unui Creator.

Omul Nu este predestinat la o viata de nefericire! Dumnezeu ne-a creat sa fim niste fapturi minunate. Ce facem noi cu noi insine si viata noastra, asta este altceva.

Dumnezeu nu a creat o lume a lipsurilor, iar omul nu exista pe Pamant doar ca sa nu aibe, mereu sa nu aibe, si sa-L roage pe Dumnezeu sa-i tot dea. Creatia nu este inspre a nu avea parte, ci spre a avea parte. Dumnezeu nu vrea ca omul, creatia Sa, sa se zbata in gunoi, in mizerie, sa aiba o viata plina de lipsuri.

Exact, Dumnezeu nu vrea ca noi sa ne zbatem in..gunoi, si sa nu avem. Dumnezeu vrea sa Il avem pe El, si impreuna cu El, vom primi tot ce ne trebuie.

Vrea oare Dumnezeu, sa ne tot plangem Lui ca nu avem, si sa-i tot cerem, oare nu vrea El sa avem, sa primim bucuriile vietii ?

Dumnezeu vrea sa primim bucurie, dar pentru asta avem nevoie de El. Si apoi vom avea parte de bucurii aici, pe pamant, si acolo, in eternitate. Pentru ca adevarata bucurie isi are izvorul in Dumnezeu.

Ce ar castiga Dumnezeu daca oamenii pe care El i-a creat ar fi nefericiti ? De ce sa creeze o lume a nefericirii si a raului ? Ca sa vina dupa aceea ca un salvator si sa ne arate ca El este bun cu noi si ca am fost rai si El e bun si ne salveaza ? El este Dumnezeu, nu trebuie sa demonstreze nimic.

Dumnezeu a creat o lume PERFECTA. Noi am facut-o imperfecta. Noi alegem sa fim sau sa nu fim fericiti. El nu trebuie sa ne demosntreze nimic. Cu toate astea, El ne-a demonstrat dragostea Lui pentru noi, salvandu-ne. Noi avem doar de acceptat aceasta salvare.

Pnetru mine, versetul acela este de ajuns: ca omului ii este randuit sa moara o SINGURA data, apoi vine judecata.

Ultima modificare de april (25/06/06 11:49)

25/06/06 11:48

gfod
membru

Se pare ca ai inteles total gresit ce am vrut eu sa spun, de acolo si raspunsul pe masura. Nu cred ca are rost sa-mi bat capul daca tot nu se intelege...

25/06/06 16:06

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

alexandru a scris:

Precum nu sunt de acord cu includerea in Biblie a capitolului Cantarea Cantarilor, deoarece este prea erotica, si nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, si totusi se afla in Biblie, .

Stiu ca sunt off-topic dar voiam neaparat sa spun ceva legat de Cartea Cantarilor.De unde ai tras tu concluzia ca nu are nimic de a face cu Dumnezeu?
Multi crestini nu au inteles niciodata aceasta istorie a Cartii Cantarilor.Aceasta carte este o poezie,o cantare a iubirii si fiind o poezie nu trebuie sa aiba o succesiune cronologica.Dar daca o studiezi indeajuns de mult o sa-i intelegi rostul,de fapt are chiar un fir epic,dar cum am spus faptele nu sunt asezate in ordinea lor reala si de asta e mai greu de inteles.

26/06/06 22:16

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Si plus de asta e plina de invataturi pentru viitorii miri si mirese. Ca sa vezi ca Dumnezeu s-a gandit la toate si n-a lasat nici un domeniu din viata noastra pe langa! Alexandru, incearca sa vezi partea practica a lucrurilor!

28/06/06 05:40

Site web  
gheorghe viorel
membru

Inregistat: 17/08/06
alexandru ascris:Nu cred ca Dumnezeu ne-a creat ca sa ne arate ca suntem prosti, si urati, si ca nu contam, caci o astfel de abordare nu iar face cinste unui Creator.

1.
cred ca raspunsul la intrebarea ta este:
Genesa1
27  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
31  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

2
<<suntem prosti, si urati, si ca nu contam>>

cred ca versetul acesta are o explicatie la afirmatia ta

17  Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el” blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;

genesa cap4:
  7  Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti

27/08/06 16:55

fineas
Exclus

Inregistat: 11/01/06
alexandru a scris:

Precum nu sunt de acord cu includerea in Biblie a capitolului Cantarea Cantarilor, deoarece este prea erotica, si nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, si totusi se afla in Biblie, .

CANTAREA CANTARILOR ,ESTE O CARTE MINUNATA,si este o parabola o dizertatie la DRAGOSTEA MIRELUI CERESC ptr. Mireasa lui (biserica mireasa)biserica aleasa dintre neamuri,o biserica a CUVANTULUI,care se va unii cu CUVANTUL,acum la sfarsit de milenii!!

Apocalipsa, 19

7 Să ne bucurăm, să ne înveselim, şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit, 8 şi i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor, şi curat." - (Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.) 9 Apoi mi-a zis: "Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!" Apoi mi-a zis: "Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!"

28/08/06 17:31

alienda
membru

Inregistat: 28/08/06
Dar despre visele premonitorii ce spuneti? Eu am visat de multe ori lucruri care apoi chiar s-au intamplat. Le-am visat fie explicit asa cum s-a intamplat sau in mod simbolic. La fel, cu oamenii f apropiati mie mi s-au intamplat fenomene ciudate (pt ca altfel nu stiu sa le definesc), sa stiu cu cateva secunde inainte ce vor sa spuna sau sa gandim in acelasi timp acelasi lucru. As vrea sa stiu ce parere aveti voi despre aceste lucruri pentru ca stiu ce au spus de ex Sfintii Parinti in privinta asta. Iar despre reincarnare nu stiu ce sa spun, cred ce scrie in Biblie dar cum explicati ca exista cazuri de oameni care si-au amintit dintr-o alta viata si cum au murit, si facandu-se investigatii s-a dovedit ca era adevarat (de ex s-a gasit mormantul si persoana despre care subiectul si-a adus aminte ca a fost).

29/08/06 13:18

eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
daca nimeni nu crede in reincarnare... de ce nu il invitam pe reason_dope :) sa ne ilumineze cum e cu brahmanizmul si cu d-zeul lui nebiblic... poate are alta parere

09/10/06 11:29

eusunt10
membru

alienda a scris:

Iar despre reincarnare nu stiu ce sa spun, cred ce scrie in Biblie dar cum explicati ca exista cazuri de oameni care si-au amintit dintr-o alta viata si cum au murit, si facandu-se investigatii s-a dovedit ca era adevarat (de ex s-a gasit mormantul si persoana despre care subiectul si-a adus aminte ca a fost).

stai ca am scapat mesajul tau... de unde sa incep: nu poti spune cred in biblie DAR... pentru ca asta se traduce NU cred.

Exista Diavolul (satan, dusmanul fratilor mei) care are acces la alte resurse decat noi. Foarte probabil "amintirile" nu sunt de fapt ale respectivului. Ce nu face lagatura in capul oamenilor este ca daca ai avut vrajtori/ghicitori/astologi in familie sau mai rau au practicat chiar ei, s-au deschis si si-au deschis sufletul pentru tot felul de "influente"

09/10/06 11:36

blue_soul
membru

Inregistat: 09/10/06
mie mi sa intamplat sa visez despre ce voi face incateva saptamani si sincer ma ajuta ptr ca pot sa schimb situatia-de exemplu am un vis ca ma voi certa de la un lucru marunt cu  un prieten si in momentu de fata mi se deruleaza toata versiunea visata si pot sa evit conflictul ,insa despre reincarnare i se pare o prostie ptr ca "omuli ii este dat sa traiasca si sa moara o singura data";

09/10/06 22:52

eusunt10
membru

se numesc proiectii si nu cred ca le putem considera "de la d-zeu"

creierul are o gramda de rutine care tot calculeaza pana dau un raspuns plauzibil unei probleme nerezolvate care ne streseaza si inconsitent.

cat despre reancarnare eu as sterge topicul... trebuie sa fi out of your mind to belive it.

17/10/06 17:51

Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Biblia spune clar ca nu exista reincarnare.
Omul moare doar o singura data si apoi vine judecata spunea Pavel in Evrei.
Cred ca mai bine ne-am verifica cum suntem noi, in viata pe care ne-a dat-o D-zeu aici pe pamant, decat sa palavragim despre lucruri inutile cum ar fi acest subiect.Sper sa nu se supere nimeni.
Cred ca reincarnarea m-ar face fericit si optimist,daca as sti ca peste un anumit timp m-as reincarna intr-un alt om sau altceva si mi-as reaminti viata anterioara, probabil ca nu as mai face anumite greseli pe care le-as fi facut in cealalta viata,si as sti cum sa-mi traiesc viata.
Ar fi un lucru frumos dar ramane doar ceva utopic.
In viata gresim multe si nu putem intoarce lucrurile inapoi din pacate.

Job 3:1 După aceea, Iov a deschis gura şi a blestemat ziua în care s'a născut.
Job 3:2 A luat cuvîntul şi a zis:
Job 3:3 „Blestemată să fie ziua în care m'am născut,
Job 3:4 Prefacă-se în întunerec ziua aceea, să nu se îngrijească Dumnezeu de ea din cer, şi să nu mai strălucească lumina peste ea!
Job 3:5 S'o cuprindă întunerecul şi umbra morţii, nori groşi să vină peste ea, şi neguri de peste zi s'o înspăimînte!
Job 3:6 Noaptea aceea! S'o acopere întunerecul, să piară din an, să nu mai fie numărată între luni!
Job 3:7 Da, stearpă să fie noaptea aceea, ducă-se veselia din ea!
Job 3:8 Blestemată să fie de ceice blastămă zilele, de ceice ştiu să întărîte Leviatanul;
Job 3:9 să se întunece stelele din amurgul ei, în zădar să aştepte lumina, şi să nu mai vadă genele zorilor zilei!

Natura ireversibila a lucrurilor.As vrea sa dau lucrurile inapoi spunea Iov,as fi dorit sa nu ma fi nascut niciodata.Dar nu pot.Adam si Eva au ajuns sa traiasca acest sentiment al ireparabilului atunci cand portile Paradisului s-au inchis in urma lor.Cain a strigat : Pedeaspa mea este prea mare ca s-o pot suferi.
Exista in viata lucruri ireparabile,nu exista nici un drum care sa ne duca inapoi, la ziua de ieri.

Si pentru toti visatorii care cred in asa ceva, wake up to reality.

17/10/06 19:34

eusunt10
membru

:) iar ca noi de pe forum sa ne wake up to reality  va propun:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414

19/10/06 09:51

CBernetic
membru

Inregistat: 21/12/06

gfod a scris:

hahaha....timpul ii o chestie atat de limitata! In cer nu cred ca o sa mai existe notiune asta, pentru ca daca o sa fie timp si acolo, cu siguranta ar trbeui sa existe si o istorie in cer, si prevad alte caderi ale sfintilor, etc. Nu, cred ca Dumnezeu a pregatit totul foarte bine - fara timp - pentru ca El l-a creat si stie ce inseamna.
Si ca sa-ti faci o idee despre timp, citeste Mere Christianity de CS Lewis, ultimul capitol din  De Civitate Dei, de Sf. Augustin....si multe alte carti. Eu numa' in astea am citit cate ceva despre timp si multe lucruri mi-au fost lamurite. bineinteles ca orizontul poate fi largit muult de tot...eu sunt doar la punctul de inceput.

Pai asta inseamna ca si viata noastra e ceva "deodata", traita in segmente :P ... iar prin deja vu ... ne raportam in secunda din trecut, sau viitor .

Huh, prea filosofic pentru mine ...

22/12/06 18:25

gfod
membru

Incerci sa explici curgerea timpului? :) Lasa, s-au chinuit si altii, mai filosofi ca tine si nu au reusit!

25/12/06 02:43

Site web  
CBernetic
membru

Inregistat: 21/12/06
Da. Pai asta ma gandeam si eu ...

25/12/06 10:49

Danut
membru

Inregistat: 05/12/06
Chestia cu reincarnarea e ceva penibil...credeti ca lui Dumnezeu i s-a terminat imaginatia si acum creeaza fiinte second-hand? Daca Biblia nu te ajuta aici (desi te ajuta, ex versetul din evrei citat de mai multe ori in topic) ar trebui sa iti folosesti putin intelepciunea (bineinteles in lumina Bibliei, pentru ca probabil stii destule lucruri din Biblie) si ti-ai da seama ca e ilogic. Dupa ce moare, omul e chemat la judecata.

O propunere - nu incercati sa folositi creierul 100% pentru ca o sa ramaneti fara el! Si daca depui un efort intelectual mai mare decat de obicei te doare capul...ce s-ar intampla cand ai exploata neuronii la maxim...!! Oricum chestia e imposibila - am scris-o sub forma de ironie :)

Cat despre deja-vu, mi s-a intamplat, dar nu stiu care e cauza...nici nu imi bat capul ca asta!

30/12/06 03:00

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

Danut a scris:

Chestia cu reincarnarea e ceva penibil...credeti ca lui Dumnezeu i s-a terminat imaginatia si acum creeaza fiinte second-hand?

P'asta n-am mai auzit-o :D Mi-o notez neaparat undeva :)

Ultima modificare de jezzy (30/12/06 21:03)

30/12/06 21:02

gfod
membru

E destul de penibil felul in care pui tu problema, presupunand ca stii ce-i place lui Dumnezeu sa faca sau crezand ca stii ce a vrut El de fapt sa faca. Poti sa demonstrezi ca reincarnarea nu exista in vreun alt fel de decat cel al presupunerii ca Dumnezeu a facut cum ai vrea tu sa fi facut?
A lasa loc pentru un "si totusi...?" este un bun obicei pe care poti sa-l dobandesti ca sa-l aplici tot timpul...:)

31/12/06 12:45

Site web  
Danut
membru

Inregistat: 05/12/06
Pai si nu stii ce a vrut Dumnezeu sa faca din om? Daca intelegi care este destinatia unui suflet dupa moarte, problema reincarnarii e exclusa.
Fiecare dintre noi este unic si priveste lucrurile subiectiv, in genereal. Ar trebui sa privim lucrurile raportate la adevarul absolut al Bibliei.

31/12/06 14:01

Site web  
Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la