|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
care dorinta ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
02/11/11 22:19
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
cred ca la asta se referea anomis:
anomis a scris:
... de a dori sa functioneze lucrurile. |
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
02/11/11 22:49
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Dar hai sa privim si altfel. Faci cu drag un lucru care nu iti place? Dorinta de a face lucrurile sa mearga exista mai mult de jumatate cand esti cu persoana potrivita si care iti place. Asta pentru ca totul este, inca, subiectiv.
Si nu stiu cata experienta ar putea ea avea (nu ca i'as dori asa ceva ). Pentru ca nu cred ca anomis a avut diverse povesti de genul asta. De'aia zic. Dar e mult mai bine asa. Cum am zis, este mai de dorit intelepciunea care nu vine in urma experientelor nefaste, ci dintr'o minte curata 
Reluand, faza cu dorinta de a face lucrurile sa mearga este aproape rezolvata cand 2 oameni se iubesc. Spus altfel, nu vezi defectele ca fiind defecte cand placi pur si simplu pe cineva, pentru ca il vezi subiectiv.
|
|
03/11/11 06:07
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
edi.theraven a scris:
faza cu dorinta de a face lucrurile sa mearga este aproape rezolvata cand 2 oameni se iubesc. |
Mie nu mi se pare deloc asa. Eu si cu anomis ne iubim foarte mult si nu am putea trai unul fara celalalt. Dar asta nu elimina certurile pentru ca amandoi avem inca firea pamanteasca ce se tine de prostii. Si atunci intervine dorinta de a face lucrurile sa mearga mai departe. Iar aceasta dorinta nu este un vis, un ideal la care ne gandim suspinand ci este o dorinta activa uneori o fortare, o inghitire in sec, de fapt o smerire a propriei fiinte si o subjugare a eu-lui. Este o inclestare intre mandria personala si smerenia iubirii. Iar daca in aceasta lupta nu iti implici si mintea si vointa ci doar inima, deja ai pierdut aceasta lupta.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
03/11/11 09:40
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Si cu ce contrazice ce ai zis tu cu ce am zis eu. Nu am zis ca nu ar exista motive de cearta sau neintelegeri, dar "dorinta de a face lucrurile sa mearga este aproape rezolvata cand 2 oameni se iubesc." Opusul ar fi, mai extins : dorinta de a face lucrurile sa mearga este aproape rezolvata in cazul unor neintelegeri si certuri, chiar daca cei 2 nu se iubesc.
Eu am zis "faza cu dorinta de a face lucrurile sa mearga este aproape rezolvata cand 2 oameni se iubesc." Asta insemnand ca, atunci cand apar tensiuni, dragostea iti da dorinta de a merge mai departe. Nu vad discrepanta.
|
|
03/11/11 19:02
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Ai inclus prea multe in acel "se iubesc" pentru explicitul de Arch. :P
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
03/11/11 20:54
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu. Doar ca "se iubesc" este cauza pentru multe. Nu am considerat sa enumar toate chestiile ce rezulta din acel "se iubesc". Explicatiile lui ulterioare tineau pur si simplu de viata de cuplu. Pe acelea nu le'am amintit eu si le'am inclus in "a face lucrurile sa mearga mai departe". In acel "lucrurile" putand intra mult mai multe decat certuri sau neintelegeri That was all.
|
|
03/11/11 21:03
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
+Archangel+ a scris:
Mie nu mi se pare deloc asa. Eu si cu anomis ne iubim foarte mult si nu am putea trai unul fara celalalt. Dar asta nu elimina certurile pentru ca amandoi avem inca firea pamanteasca ce se tine de prostii. Si atunci intervine dorinta de a face lucrurile sa mearga mai departe. Iar aceasta dorinta nu este un vis, un ideal la care ne gandim suspinand ci este o dorinta activa uneori o fortare, o inghitire in sec, de fapt o smerire a propriei fiinte si o subjugare a eu-lui. Este o inclestare intre mandria personala si smerenia iubirii. Iar daca in aceasta lupta nu iti implici si mintea si vointa ci doar inima, deja ai pierdut aceasta lupta. |
Tocmai, pentru ca va iubiti foarte mult, doriti amandoi sa faceti lucrurile sa mearga mai departe, sa construiti impreuna. E normal, ca asta implica mintea si vointa. Altfel, nu ar avea sens lupta, pentru a "creste" iubirea dintre voi.
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
03/11/11 22:13
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
edi.theraven a scris:
Si cu ce contrazice ce ai zis tu cu ce am zis eu. |
Modul in care ai zis-o parea sa implice ca acolo unde este iubire totul se rezolva (aproape) de la sine. Iar eu am dat un exemplu personal care, intr-adevar, nu poate fi aplicat tuturor cuplurilor dar, cel putin in cazul meu, nu mi se pare ca problemele se pot rezolva doar cu iubire. Iubirea este un catalizator dar pana la urma ramane un ingredient secundar atunci cand vine vorba de a rezolva probleme.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/11/11 09:44
|
|
edi.theraven
membru
|
|
A, nu. Ma gandisem dinainte la ce ai zis, dar ma referisem ca dorinta de a merge mai departe decurge din dragoste, nu depasirea propriu-zisa a problemelor. Doar dorinta.
|
|
04/11/11 10:11
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Va invit sa aveti si dorinta de a sta mai aproape de subiect 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
04/11/11 10:35
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Dezamagire in dragoste? Doar pentru cel care vrea prea putin de la dragoste.
|
|
21/12/11 06:22
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|