TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Dezamagirea in dragoste Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15
edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Da, asta voiam sa zic :)

Stiu, e urat asa dar "Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie" :D

31/10/11 21:38

Site web  
emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10
Ca o concluzie la tot ce ati scris voi pe aici, mi-am dat seama ca eu o sa fiu dezamgita in dragoste :D :D.

[M-am bagat si eu ca musca:P]

Ultima modificare de emma_mada (31/10/11 21:45)

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

31/10/11 21:44

edi.theraven
membru

Se prea poate :D Fiecare va invata si va merge pe drumul lui.

31/10/11 21:50

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

emma_mada a scris:

[M-am bagat si eu ca musca:P]

in lapte si miere :) ?

edi.theraven a scris:

Stiu, e urat asa dar "Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie" :D

Unii nu pot fara "mangaierea aia" :)

31/10/11 21:50

emma_mada
membru

edi a scris:

Se prea poate :D. Fiecare va invata si va merge pe drumul lui.

Uau, asta a sunat dur. :D

Ultima modificare de emma_mada (31/10/11 21:52)

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

31/10/11 21:52

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

emma_mada a scris:

Ca o concluzie la tot ce ati scris voi pe aici, mi-am dat seama ca eu o sa fiu dezamgita in dragoste :D :D.

Daca iti prevestesti dezamagirea sa inteleg ca in prezent te amagesti? :(

31/10/11 21:56

emma_mada
membru

Zi-i cum vrei :D. Pe aici se spunea ca, fara Dumnezeu, risti sa fii dezamagit in dragoste (daca am prins eu bine ideea :P). De aici, inocenta mea concluzie.

31/10/11 21:59

april
admin forum

Adica tu vrei sa (te) risti fara Dumnezeu in dragoste, daca te inteleg eu bine ?

31/10/11 22:08

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

simple a scris:

As vrea sa cred ca dezamagirile in dragoste nu exista.

si eu as vrea sa cred ca exista mos craciun. din pacate ai mei pe la 7 ani.......

Sunt prea idealista? (nu...nu am 15 ani...si da...am avut"dezamagiri" dar datorita faptului ca eram pe langa dragoste...nu "in dragoste")

da. esti prea idealista, dar nici daca te maturizezi nu e mai usor. si cand iubesti, oricat de experimentat ai fi, uiti umpic de ratiune si devii, cum ai zis tu? idealist/a .

emma_mada a scris:

Zi-i cum vrei :D. Pe aici se spunea ca, fara Dumnezeu, risti sa fii dezamagit in dragoste (daca am prins eu bine ideea :P). De aici, inocenta mea concluzie.

cum era o maxima? hmm: dragostea/casatoria, e singurul joc de noroc binecuvantat de biserica. (cine-mi "sare primul in cap " dupa aceasta replica? )

in dragoste risti mereu sa fii dezamagit. uneoari mai mult alteori mai putin.

01/11/11 08:10

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

ultimul mohican a scris:

dragostea/casatoria, e singurul joc de noroc binecuvantat de biserica. (cine-mi "sare primul in cap " dupa aceasta replica? ).

Eu iti sar primul in cap. Si vezi ca am peste 90 de kile. :D

Dragostea poate fi un joc de noroc dar casatoria in niciun caz nu ar trebui sa fie asa. Ca este un joc de noroc asta e din cauza celor care joaca. Un joc, in mod normal, trebuie jucat dupa reguli si cat mai putin dupa noroc. Mark Gungor ("Laugh your way to a better marriage") spunea ca a cunoscut crestini care aveau casnicii mizerabile si atei care aveau casnicii fericite. Problema, spune Gungor, apare cand unul sau amandoi devin egoisti. De asemenea, un rol important pentru o casnicie fericita il are intelegerea si asumarea diferentelor dintre cei doi parteneri.

01/11/11 09:30

edi.theraven
membru

Era o vorba. You can't play poker if you don't have any cards. :D

01/11/11 10:06

Site web  
antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05

ultimul mohican a scris:

da. esti prea idealista, dar nici daca te maturizezi nu e mai usor. si cand iubesti, oricat de experimentat ai fi, uiti umpic de ratiune si devii, cum ai zis tu? idealist/a .

Tocmai ca, inainte sa stii pe cine sa iubesti este bine sa alegi rational cu Dumnezeu.

ultimul mohican a scris:

cum era o maxima? hmm: dragostea/casatoria, e singurul joc de noroc binecuvantat de biserica. (cine-mi "sare primul in cap " dupa aceasta replica? )

in dragoste risti mereu sa fii dezamagit. uneoari mai mult alteori mai putin.

Prea usor vorbesti despre dragoste/casatorie. Nu sunt lucruri de apucat si cine a inteles asta, stie ce alegeri trebuie sa faca.

01/11/11 10:19

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
hai ca mi-e lene sa citez pe fiecare, abia am baut cafeaua.

archangel* daca ai 90 de kg nu mi-e frica de tine, ma indoiesc ca ai o viteza mai buna ca a mea :D. in rest ce ai vorbit serios, da cam ai dreptate.

edi* parca acum vreun an jumate, la un turneu de poker, unul ce nu avea nicio o pereche, a facut pe altul cu full sa se arunce. si vorbim de profesionisti ce jucau de zeci de ani poate si pe sute de mii de euro.

antoanela da, dar mereu exista un risc. ca e mai mic, mai mare asta e.

01/11/11 10:36

edi.theraven
membru

am zis ANY cards.

ps : sunt pe tel nu pot vb mult :d

Ultima modificare de edi.theraven (01/11/11 10:43)

01/11/11 10:38

Site web  
antonela
Moderator

ultimul mohican a scris:

antonela da, dar mereu exista un risc. ca e mai mic, mai mare asta e.

Exista un risc, insa e altfel cand stii ca acea persoana  pe care ai ales-o, este ceea ce a vrut Dumnezeu pentru tine. Fiind constient de asta, iti asumi acest risc.

01/11/11 15:25

emma_mada
membru

Uf... cati nu au "stiut ca acea persoana este ceea ce vrea Dumnezeu pentru ei", iar la urma au ajuns sa se desparta...! Cum e cu asta? Persoana aceea a fost pregatita de Dumnezeu doar pana la un anumit moment al vietii?

01/11/11 15:31

edi.theraven
membru

Exista riscuri a caror existanta depinde de tine si a caror existenta nu depinde de tine. Daca te implici aiurea inchizand ochii la anumite evidente crezand ca va fi bine, ai toate sansele sa o dai in bara. Nu poti intra cu capul inainte si sa speri intr'o gratie divina. Pe langa relatia cu Domnul, pe care vad ca o neglijezi in raport cu relatia cu o tipa, tu, ca baiat, mai exista o chestie de care trebuie sa te asiguri : ca ai luat in calcul toate posibilitatile. Nu poti juca poker daca nu ai nici o carte. Te ridici de la masa si pleci. Nu poti juca sah doar cu regele. Cunoasterea si analizarea situatiei este avantajul si pasul inainte in orice.

le : nu analiza superficial. Daca incepi sa crezi ca acea persoana este de la Dumnezeu doar din considerente pur omenesti si cauzale (gen, ca merge la Biserica, sau ca nu fumeaza etc etc) risti sa esuezi.

Ultima modificare de edi.theraven (01/11/11 15:35)

01/11/11 15:34

Site web  
antonela
Moderator

emma_mada a scris:

Uf... cati nu au "stiut ca acea persoana este ceea ce vrea Dumnezeu pentru ei", iar la urma au ajuns sa se desparta...! Cum e cu asta? Persoana aceea a fost pregatita de Dumnezeu doar pana la un anumit moment al vietii?

Nu am dreptul sa judec astfel de cazuri. Eu stiu, ca daca ai o relatie sincera cu Dumnezeu, imposibil sa nu poti alege corect.

Ceea ce spui tu, este relativ, pentru ca nu am detalii despre modul in care cele doua persoane au ajuns la concluzia ca sunt in voia lui Dumnezeu.

Ultima modificare de antonela (01/11/11 15:36)

01/11/11 15:35

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

emma_mada a scris:

O stii pe aia "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista"?
Poate sa fie intr-adevar persoana de la Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca nu vor fi si probleme, si depinde de ce doi cum si daca si le rezolva.

ultimul mohican a scris:

dragostea/casatoria, e singurul joc de noroc binecuvantat de biserica.

Pai, banuiesc ca asta e si motivul pentru care unii nu "castiga".Daca intri in casatorie cu gandul de "ce-o fi sa fie", nu prea vad cum ar avea sanse de reusita.In schimb daca ambii sunt constienti ca este un act responsabil, intre doua persoane mature si cu capul pe umeri, altfel e.
De exemplu, am auzit de curand, pe doi proaspat casatoriti, care fusesera intrebati de unde stiu ca sunt  potrivit unul pentru altul, si ce crezi ca au zis?
Pai,... nu stim, timpul ne va spune...
What?
Eu sunt de parare ca daca pleci cu ideea asta, la primul semn de scartait, unul sau amandoi vor da bir cu fugitii.

Ultima modificare de jezzy (01/11/11 17:16)

01/11/11 16:50

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

jezzy a scris:

Asta e ca si aia cu mersul in rai sau in iad:"Eu stiu? Dumnezeu stie."

Cred ca uneori nu e vorba doar de a te potrivi, ci si de a dori sa functioneze lucrurile. E clar ca nu te poti potrivi cu cineva 100%, dar acolo unde este dorinta si vointa se poate.

01/11/11 19:53

antonela
Moderator

jezzy a scris:

De exemplu, am auzit de curand, pe doi proaspat casatoriti, care fusesera intrebati de unde stiu ca sunt  potrivit unul pentru altul, si ce crezi ca au zis?
What?
Eu sunt de parare ca daca pleci cu ideea asta, la primul semn de scartait, unul sau amandoi vor da bir cu fugitii.

Ma mir cum de au avut curajul sa se casatoreasca, daca sunt in asa incertitudine.

01/11/11 19:59

edi.theraven
membru

Un alt citat bun care descrie situatia in care cineva se baga in ceva fara sa fie sigur de rezultat :D

"You'll only win the war if you pick the right battles, Agent Mulder. This is a battle you can't win."

01/11/11 20:03

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

anomis a scris:

...Cred ca uneori nu e vorba doar de a te potrivi, ci si de a dori sa functioneze lucrurile. E clar ca nu te poti potrivi cu cineva 100%, dar acolo unde este dorinta si vointa se poate.

E bine de retinut , pentru ca tu ai deja experienta. Avem de invatat. ;)

01/11/11 21:47

april
admin forum

prea multa nu are :)

01/11/11 22:00

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
e corect ce spune anomis. Dorinta atarna greu in balanta unei relatii ;)

Ultima modificare de zambezi (02/11/11 22:08)

02/11/11 22:08

Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la