|
|
|
teen-elle
membru
Inregistat: 02/05/06
|
|
Chiar daca bineinteles Dumnezeu stie deja cum vom iesi dintr-o anumita incercare si stie masura credintei noastre, eu cred ca El aduce totusi incercarea deoarece reprezinta o lectie de invatat pentru noi. Si referitor la ce-a spus alex, da, cred ca poti fi incercat si printr-o dezamagire ca s-o numim asa... desi pt fiecare inseamna mai mult sau mai putin, depinde de personalitate, de felul in care reactionezi. Dar cu siguranta, te va ajuta sa iesi mai usor sau sa previi o viitoare dezamagire in dragoste. Nu cred ca exista persoane care n-au fost dezamagite in acest aspect intr-un mod anume, problema este ca multi raman dezamagiti de o anumita persoana pt ca au avut alte asteptari, iar aici intr-adevar cred ca pot ramane rani mai adanci si mai greu de vindecat.
_______________________________________ Cu cat judeci mai mult, cu atat iubesti mai putin. (Honore de Balzac)
|
|
21/09/09 21:46
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Dezamagirea in dragoste este strans legata de asteptarile formate in legatura cu o anumita persoana/situatie.
|
|
21/09/09 21:58
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
"De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. "(Rom.8:28)
Daca Dumnezeu spune "toate lucrurile", atunci sunt toate, inclusiv la dezamagirea in dragoste. Fiecare invatam o lectie dintr-un episod dureros. Lectiile pot fi diferite, nu e un tipar pentru toti.
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
16/08/10 10:12
|
|
copilu
Exclus
Inregistat: 11/05/10
|
|
sincer, ma distreza pustii de 14,15 ani care "sunt dezamagiti in dragoste". voua nu vi se par comici? asa r***** si in acelasi timp atat de inocenti 
Ultima modificare de copilu (17/08/10 17:51)
_______________________________________ doar c8ilu!
|
|
16/08/10 18:18
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Inocenti? O sa planga ei dupa inocenta.
|
|
16/08/10 18:28
|
|
copilu
Exclus
|
|
am pus si inocenti fiindca daca ziceam doar ratati imi sareau astia in cap.
|
|
16/08/10 18:39
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
da bre, nu sunt chiar inocenti, da' sunt naivi. si sunt teribil de amuzanti cand ii vezi ca traiesc adevarate drame dupa z sau x-uleasca. funny.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
16/08/10 19:12
|
|
monday_73
membru
|
|
Copilu', ti se pare ca sunt ratati?! Nu ti se pare ca esti prea dur in exprimare?! Copilu' si Mohicanu' : Fiecare varsta are problemele si necazurile ei, daca noua ni se par puerile, asta nu inseamna ca nu e dureros pentru respectivul. Asa ca trebuie sa avem compasiune pentru celalalt si eventual sa-l ajutam, nu sa radem pe seama lor. Deci copilu, nu face ratat pe nimeni, ca nu ajuta deloc. 
Ultima modificare de monday_73 (16/08/10 19:38)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
16/08/10 19:14
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
monday, eu n-am facut pe nimeni ratat, cu atat mai putin pe niste pusti de 14 ani. ideea copilului, sau ce-am dedus eu cel putin, este ca multi copii din generatia de dupa '90 se maturizeaza putin fortat. desi si noi daca ne amintim, aveam supararile noastre cand fetita cu codite nu statea cu mine in pauza, sau baiatul de clasa a opta D, nu statea cu fata de la a saptea B, nu faceam chiar adevarate drame din fleacuri de genul asta.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
16/08/10 19:23
|
|
monday_73
membru
|
|
Stiu Mohicanule ca n-ai facut pe nimeni ratat, in ultima parte a mesajului ma refeream la copilu, scuza-ma ca nu am mentionat asta, o sa modific. Atata tot ca mi se pare ca faceati misto pe seama lor si nu e frumos. 
|
|
16/08/10 19:36
|
|
copilu
Exclus
|
|
monday, cum sa-i ajutam? ei trebuiesc educati de mici, la 14,15 ani dupa ce or avut vreo 2,3 prietene, a prins gustul si nu se mai poate opri.
Ultima modificare de copilu (17/08/10 17:52)
|
|
16/08/10 19:37
|
|
monday_73
membru
|
|
Daca nu-i putem ajuta, macar sa nu zicem nimic, cu atat mai putin sa radem pe seama lor. La varsta aia sunt foarte sensibili la orice comentariu. Pe forum sunt inregistrati aproape 2.000 de useri, din aia 2.000 cred ca sunt cateva sute (hai fie zeci) de persoane la categoria de 14, 15 ani, useri relativ activi, si care chiar daca nu posteaza, citesc forumul, si se pot simti jigniti de comentariile voastre. V-am zis, la varsta aia, esti sensibil la orice comentariu. Voi n-ati trecut pe-acolo?
|
|
16/08/10 19:45
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Ba da, de atunci am prins pica (si nu numai) pe foarte multi. Si nu numai de atunci, chiar din generala. Dar nu eram dezamagit de nimic. Nu mai asteptam la nimic bun de la nimeni.
|
|
16/08/10 19:57
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
monday_73 a scris:
Daca nu-i putem ajuta, macar sa nu zicem nimic, cu atat mai putin sa radem pe seama lor. |
ne amuzam oarecum de superficialitatea unei generatii. asa cum ma amuz si de ignoranta altora sau de prostia mea de multe ori.
La varsta aia sunt foarte sensibili la orice comentariu. |
o sa le treaca. sensibilitatea. din pacate.
Pe forum sunt inregistrati aproape 2.000 de useri, din aia 2.000 cred ca sunt cateva sute (hai fie zeci) de persoane la categoria de 14, 15 ani, useri relativ activi, si care chiar daca nu posteaza, citesc forumul, si se pot simti jigniti de comentariile voastre. |
copii aveti dreptul la replica. puteti si sa ma injurati (da pe privat ca luati ban )
V-am zis, la varsta aia, esti sensibil la orice comentariu. Voi n-ati trecut pe-acolo? | ba da, daca spun ca am 15 ani ma crezi? 
|
|
16/08/10 19:58
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
copilu a scris:
sincer, ma distreza pustii de 14,15 ani care "sunt dezamagiti in dragoste". voua nu vi se par comici? asa ratati si in acelasi timp atat de inocenti  |
copilu a scris:
cum sa-i ajutam? porcul tot in noroi ajunge... |
te rog sa modifici mesajele si sa'ncerci re/formulari mai cuviincioase. multumesc.
|
|
17/08/10 10:20
|
|
copilu
Exclus
|
|
cu placere, feed mama noastra a doua multumim ca veghezi asupra noastra, pentru ca nimeni sa nu ne faca rau. inca odata: multumim! 
|
|
17/08/10 17:53
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
As vrea sa cred ca dezamagirile in dragoste nu exista. Poate exista dezamagiri din lipsa dragostei dintr-o parte sau alta. Dar cand dragostea adevarta exista de amandoua partiile asa cum trebuie, cand e zidita asa cum ne invata Domnul Isus si crescuta cu timpul necesar...as vrea sa cred ca nu exista dezamagire. Sunt prea idealista? (nu...nu am 15 ani...si da...am avut"dezamagiri" dar datorita faptului ca eram pe langa dragoste...nu "in dragoste")
Si ceea ce mi-a dat putere sa merg mai departe...a fost sa stiu ca, visele mele naruite se incadreaza in visul Sau mai mare.
Ultima modificare de simple (01/09/10 23:35)
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
01/09/10 23:23
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
simple a scris:
As vrea sa cred ca dezamagirile in dragoste nu exista. ... |
Ai vrea, dar nu poti crede? 
...Si ceea ce mi-a dat putere sa merg mai departe...a fost sa stiu ca, visele mele naruite se incadreaza in visul Sau mai mare. |
Ai realizat asta instantaneu, sau ti-ai dat seama in timp? Intai ai suferit, si te-ai resemnat, apoi ai realizat neimportanta momentului? E bine sa stim si noi ce ne asteapta si cum sa punem problema. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/09/10 08:06
|
|
simple
membru
|
|
emanuel a scris:
Ai realizat asta instantaneu, sau ti-ai dat seama in timp? Intai ai suferit, si te-ai resemnat, apoi ai realizat neimportanta momentului? E bine sa stim si noi ce ne asteapta si cum sa punem problema.  |
mai emanuel...cum spunem cred ca dezamgirile nu exista atunci cand exista dragostea adevarata, doar atunci cand ea nu exista  Cat despre cat mi-a luat sa-mi dau seama ca "soarta omului nu este in mainile lui", a fost mai mult timp, timp in care am suferit, si am avut multe "de ce-uri" (sa sti ca poti suferi si ca nu poti iubi cat ai vrea, nu numai ca nu esti iubit). De resemnat nu m-am resemnat niciodata in viata mea, ci doar am acceptat ca este cel mai bine pentru mine, fiindca este Cineva sus care stie mai bine decat mine. Si ce pot sa va spun, e ca nu am cuvinte sa-I multumesc Domnului ca nu m-a lasat sa fac dupa cum vroia capsorul meu de "pui incapatanat si indragostit".
Deci, pentru a sti cum sa va puneti problema, cel mai bine e sa o puneti inainte de a o avea. Lasati-L pe Dumnezeu sa aleaga si sa puna sau sa scoata ce trebuie din inimioara voastra. El a creat-o, El stie cum functioneaza si stie de ce are ea nevoie.
|
|
09/09/10 18:19
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
simple a scris:
... Deci, pentru a sti cum sa va puneti problema, cel mai bine e sa o puneti inainte de a o avea. Lasati-L pe Dumnezeu sa aleaga si sa puna sau sa scoata ce trebuie din inimioara voastra. El a creat-o, El stie cum functioneaza si stie de ce are ea nevoie. |
Mai concret, cum sa facem, sau ce sa facem ...ca sa nu avem parte de dezamagire?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
19/09/10 19:45
|
|
simple
membru
|
|
emanuel a scris:
Mai concret, cum sa facem, sau ce sa facem ...ca sa nu avem parte de dezamagire? |
In primul rand sa te rogi lui Dumnezeu sa-ti puna sentimente doar pentru cea care El crede ca trebuie...iar tu sa stai linistit, sa nu cauti sa starnesti dragostea ta sau a cuiva. Ocupa-te de lucrurile Domnului si El se va ocupa de lucrurile tale. Acesta e idealul...acum...daca se intampla sa "te indragostesti" si sa ai parte de " o ruptura" sau de "sentimente neîmpartsasite"...atunci sa sti ca nu e la intamlare...ci ca e cel mai bien pentru tine ca "nu a fost sa fie"...si sa mergi mai departe, increzator ca El stie mai bine. Sper ca reusesti sa intelegi ce am vrut sa zic.
Ultima modificare de simple (20/09/10 14:31)
|
|
20/09/10 14:31
|
|
Denisa.Deea
membru
Inregistat: 30/06/11
|
|
Buna tuturor, as avea si eu nevoie de un sfat sau de o vorba buna. Sufar si eu findca am fost dezamagita in dragoste. Am avut o relatie de 5 ani cum un tip, la care tineam ca la ochii mei din cap, si aveam ganduri mari impreuna. Ne intelegeam bine, dar acum dupa 5 ani, el sta impreuna cu alta tipa, si are de gand sa se casatoreasca cu ea. Si nu imi pot explica cum asa dintrodata si-a ales alt drum. El e cu ea de aproximativ o luna, nu pot sa inteleg cum a uitat cei 5 ani cat am fost impreuna unu langa altul si la bine si la greu .....chiar nu mai stiu ce sa fac (
|
|
30/06/11 01:31
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Intr-adevar, e greu sa arunci 5 ani ca si cum n-ar fi fost. Ai incercat sa vorbesti cu el macar sa-ti explice de ce a facut ce a facut?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
30/06/11 08:57
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu intotdeauna ce se intampla in viata are si o explicatie sau un motiv. Cautand un motiv iti va si mai greu. Eu m'am despartit, din alte motive, de o fata cu care am fost 4 ani. E greu, dar unele lucruri poate chiar sunt menite sa se intample. Am invatat ca nu avem control absolut a ceea ce dorim sa se intample.
|
|
30/06/11 12:43
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Explicatie poate sa nu fie dar intotdeauna exista un motiv. Daca nu il gasesti acea experienta va fi fost degeaba.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
30/06/11 13:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|