TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Casatorie / familie sau...celibat? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Catalin Ionescu
membru

Locatie: Iasi,Romania
Inregistat: 21/04/06

CodDot a scris:

sa stii ca "m-ai mai luminat" nitel. Multumesc! Ca sa fii celibatar Domnul trebuie sa ti-o ceara in mod expres. Daca El nu-mi cere sa fiu celibatar inseamna ca Domnul vrea sa ma insor. Acu sa vedem cand si cu cine :D


Nu prea merge sa tot asteptam ajutorul Domnului in unele lucruri pe care putem si trebuie sa le facem noi insine...Asa ne am obisnuit sa Il amestecam pe Dumnezeu in toate problemele noastre,iar cind nu ne a iesit ...pasienta,da-mi vina pe El,ca nu a vrut sau asa a fost voia Lui!Un lucru insa este cert si anume:nu trebuie sa cadem in extrema fanatismului religios,lucru care...din pacate se intimpla prea des astazi in felurite biserici din lume...Si mi se pare grotesc!!


23/04/06 11:16

   
livio
membru

Locatie: suceava / romania
Inregistat: 04/01/07
eu unu masi casatori pentru faptu de a vedea cum este si atunci cand esti casatorit daca nu din alt motiv.
ce credeti?


_______________________________________
toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu

06/01/07 16:57

   
CodDot
membru

Locatie: Iasi / Botosani, Romania
Inregistat: 12/01/06
ca tocmai ai spus o mare prostie... a face un lucru doar pentru a vedea cum e nu mi se pare o idee buna, ba din contra. Cel putin pentru chestiunile mai imporatante in viata, exceptie fac: a gusta gem/alimente etc.

_______________________________________
Daniel Condurachi
my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com
my BLOG - http://blog.byCodDot.com

07/01/07 17:22

Site web  
livio
membru

Locatie: suceava / romania
Inregistat: 04/01/07
mie da,ai ceva inpotriva!!

Ultima modificare de livio (07/01/07 18:28)


_______________________________________
toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu

07/01/07 18:28

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Are dreptate CodDot. Eu nu m-aş căsători doar ca să văd cum e.

07/01/07 18:31

   
livio
membru

Locatie: suceava / romania
Inregistat: 04/01/07
sti cum se intanpla coddot:stai si te framanti daca sa te casatorest sau nu(daca te csatoresi ,atunci cu cine?),pui lucrul acesta inaintea Domnului,te rogi,(eventual mai intrebi si proroci)s.a.m.d.,pentru ca in final sa vezi ca ai dato rau.(cunosc cazuri)
mie unu numi place sa complic lucrurile mai mult decat trebuie

iSeraphim eu nam spus: ''Eu  m-aş căsători doar ca să văd cum e.''
ci daca nas avea alte motive,asta ar putea fi unu pentru a ma casatori.

Ultima modificare de livio (07/01/07 19:46)


_______________________________________
toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu

07/01/07 18:42

   
CodDot
membru

Locatie: Iasi / Botosani, Romania
Inregistat: 12/01/06
"sa vad cum e" e o proptea sa te ajute sa scapi de frica de a da-o rau mai tarziu?

Sincer stiu cum e sa te framanti, sa nu stii ce va urma, sa nu stii cum va fi casatoria ta cu fata X sau cum ar putea fi cu fata Y. Si eu sunt in aceeasi situatie. De ceva timp ies cu o fata si acum... de ceva timp am pus amandoi inaintea Domnului sa ne spuna daca in planul Lui noi "vom face casa buna".

Sunt constient ca in viata de casnicie conteaza ceea ce si cum gandesc cei doi. Si cel mai mult conteaza ce fac eu... sau tu aici. Conteaza cat las eu de la mine, cat sunt dispus sa iubesc. Este intr-adevar grav, rau, etc... ca sa traiasca unul pentru celalalt. In Biblie zice ca ea nu mai este a ei, ci este a mea; si eu nu-mi mai apartin ci ii apartin sotiei. Deci daca eu nu sunt al meu de ce sa ma mai intereseze cel mai mult persoana mea, vointa mea, binele meu? Eu trebuie sa am grija ca sotia mea sa o duca cel mai bine, de ea sa am grija cel mai mult samd. Bineinteles ca amandoi apartinem Domnului - aceasta e primordial.

Nu stiu cum era in alte timpuri, dar vad cum indivdualismul e la loc de cinste in aplicare... Nu mai stiu pe unde am citit ca sa nu te casatoresti decat atunci cand te-ai saturat si nu mai vrei sa traiesti pentru tine. Pentru ca a te casatori inseamna sa traiesti pentru celalat.


_______________________________________
Daniel Condurachi
my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com
my BLOG - http://blog.byCodDot.com

08/01/07 13:30

Site web  
Gabriella
membru

Locatie: Transylvania
Inregistat: 01/08/07
CodDot a scris:
da-mi si mie te rog un exemplu biblic cand Dumnezeu a hotarat in locul cuiva. El are un plan pentru noi dar niciodata nu a obligat pe cineva, niciodata nu a hotarat in locul cuiva. Ne-a creat liberi, ne-a dat puterea de a alege...
Dumnezeu i-a cerut lui Avraam "Iesi din tara ta, din rudenia ta ...."dar Avraam a ales sa faca un compromis: plec din tara mea, dar chestia cu rudenia, hm,...nu prea imi comvine. Am sa il iau doar pe Lot cu mine.Netinand seama de TOATA PORUNCA lui Dumnezeu, Gen.12:1-5. Chemarea era pt. Avraam, punct! Consecintele neascultarii sunt in cap.19:30-38.(nu  te "juca" cu Dumnezeu)
Totodata, El a avut o chemare pt. Moise, Exod, cap.3 si 4:1-20.
Apoi au fost Ieremia, Iona,Pavel,...
Cred cu adevarat ca El ne-a dat libertatea de a alege, insa in conformitate cu voia si planul Sau! Avem libertate deplina in El!
Deci poti sa te casatoresti, daca Dumnezeu te cheama la aceasta, dar neaparat cu "Eva" respectiv cu "Adam" a ta (al tau), cel pe care El l-a pregatit pentru tine. Deasemenea si in Ps 139, este foarte evident ca El are un plan cu privire la viata noastra. Subiectul "viata noastra" este discutabil, deoarece Cristos este:"Calea, Adevarul si Viata"! Viata pe care noi o avem este de fapt o investitie din partea Sa, de ex. pilda cu talantii:sotie, respectiv sot, copii, nepoti,stra...,  prieteni, colegi,... Daca ne temem de sacrificii ca acel slujitor nechibzuit? Daca ne temem ca vom suferi? Bineinteles ca vom suferi,spre formarea si, modelarea caracterului nostru. Romani capitolul 8 este extraordinar ! Concludent si explicit. Te casatoresti sau... nu te casatoresti? Intreaba-L pe El in ce vrea sa te investesti! In Luca 12: 29-31, Isus ne indeamna, ne porunceste chiar: sa nu ne framantam mintea ca cei din lume ci sa Il  cautam pe El. Si ca o consecinta El ne va da intelepciune, pricepere calauzire, maturitate dar si protectie in tot ceea ce avem nevoie, cum ar fi: partener de viata, urmasi, tot ceea ce avem nevoie pt. intretinerea familiei, persoane care sa ajute la maturizarea noastra, etc. Dumnezeu ne cere sa ne facem partea. Pt. ca "din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile!", inclusiv relatiile noastre, pe toate planurile. Deci nu te ingrijora! El te va calauzi! Tu doar asculta-I Glasul(Isaia 41:10,13)!


_______________________________________
"Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun."
1Tes. 5:21

18/09/07 10:28

   
Gabriella
membru

Locatie: Transylvania
Inregistat: 01/08/07
Dumnezeu ne cere din start sa traim pt. El! Casatoria este "un bonus" daca as putea sa il numesc asa, sper sa nu ma intelegi gresit. Pentru mine este o binecuvantare sa traiesc de dragul familiei mele. A te sacrifica de dragul sotului/sotiei, dar si a urmasilor, este in primul rand un dar adus inaintea lui Dumnezeu. Omul are tendinta sa inteleaga casatoria dintr-o perspectiva pur fireasca, dar de fapt nu este asa. Din Geneza pana la Apocalipsa, Isus Cristos  isi pregateste mireasa (nu logodnica) de nunta. Nicaieri nu scrie ca nunta Mielului va lua sfarsit. Tot asa si noi trebuie sa ne pregatim pt. casatorie. Casatoria este nunta care dureaza toata viata! Dealtfel, de copii trebuie sa ne rugam pentru patrenerii de viata, urmasii nostrii, anturajul in care El ne creste si ne foloseste ...
In Gen 2:24 este explicat asa de frumos "Deaceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup". in traducerea din engleza (New International Version) scrie "...and be unitet to his wife, and they will become one flesh".
Se va lipi, uni (united) este doar primul pas.
Se vor face un singur trup (became) presupune un proces. Ca atunci cand o planta este altoita. Pt. ca unitatea si relatia dintre cele doua plante sa aibe loc este nevoie de afectiune, temperatura, umiditate timp, rabdare, ...Tot asa si in casnicie, pt ca cei doi sa se uneasca si sa creasca in relatia lor este neaparata nevoie de un mediu adecvat: dragoste, (care nu poate veni decat de la Dumnezeu "Dumnezeu este dragoste",aici ma refer in mod deosebit la dragostea agape: 1 Cor 13:4-8a) intelepciune, pricepere, ...si bineinteles de Roada Duhului Sfant . Caci doar cu Dumnezeu putem razbi in toate lucrurile. Daca El a ales ca este mai bine pentru unii (unele) sa nu se casatoreasca aici, pt. a fi mai eficienti lucrarii Sale, aceasta nu inseamna ca sunt mai putin "privilegiati" sau binecuvantati decat ceilalti. Casatoria este o lucrare in care El implica pe unii, iar pe altii in alte lucrari la fel de importante.
Insa ne putem pregati cu totii pentru nunta Mielului, pentru atunci cand va veni sa-Si ia mireasa acasa.
Fiti binecuvantati cu totii! Amin!


_______________________________________
"Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun."
1Tes. 5:21

18/09/07 12:03

   
CodDot
membru

Locatie: Iasi / Botosani, Romania
Inregistat: 12/01/06
<Gabriella> ai spus tare frumos ceea crezi si traiesi.

E asa frumos cand te increzi in Domnul si ii esti multumitor(oare) pt tot ce e in viata ta.

El ne ofera posibilitati, optiunea de a-l alege pe El, de a alege planurile Lui pentru noi. Ca un Tata bun ce este, Dumnezeu ne ofera tot ce e mai bun. Acum, noi putem sa alegem ce e cel mai bun si vine de la El, sau ceva care este inferior planului Sau, dar care in lipsa noastra de viziune pe moment ni se pare mai bun.

Sa ne ajute Domnul sa vedem clar planul Sau si sa traim viata pe care El o are pregatita pentru noi.


_______________________________________
Daniel Condurachi
my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com
my BLOG - http://blog.byCodDot.com

18/09/07 14:30

Site web  
Gabriella
membru

Locatie: Transylvania
Inregistat: 01/08/07
Il admir si Il studiez totodata pe Dumnezeu. Cu atat de multa pasiune pentru noi se investeste in fiecere detaliu al vietii noastre. Prin tandretea si gingasia Sa a ales de nenumarate ori sa nu ne nimiceasca (potopul din vremea lui Noe, exodul din Egipt, atentionarile prin prooroci si in final jertfa de la Golgota). Toate acestea sunt dovezi ale dragostei si rabdarii Sale. Noi de ce ne-am pripi in luarea deciziilor? Deoarece tot ceea ce facem are consecinte si in plan spiritual.
Samson nu a tinut seama de chemarea sa, iar consecintele au fost dezastruoase. Sunt foarte multi "Samsoni" si "Dalile" chiar si in vremea noastra, care cred ca pot lua decizii fara sa tina seama de planul lui Dumnezeu. Din punct de vedere scriptural, poti alege sa fii in planul Dumnezeu sau in afara lui. Dumnezeu nu lucreaza cu jumatati de masura (semiplanuri) sau cu planuri de rezerva (in caz ca primul nu functioneaza apelam la plan B, sau C,...).Planul lui Dumnezeu este unul, singurul si cel mai bun. Trebuie sa ne asumam locul nostru in planul Sau.


_______________________________________
"Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun."
1Tes. 5:21

18/09/07 16:10

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
Ce înseamnă versetul următor:

Geneza 2 a scris:


18  Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”


Din câte ştiu eu Dumnezeu niciodată nu a vorbit în plus. A spus doar esenţialul. Orice (chiar orice) neascultare de El duce la consecinţe nefaste. Nu doresc nimănui să încerce să-mi demonstreze contrariul.
Singurătatea e cel mai distructiv factor pentru om. Chiar şi cea în doi. Un om nu se poate dezvolta normal dacă se simte singur.


23/09/07 22:32

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Hm, în opinia mea versetul respectiv nu conţine elemente restrictive.

Dumnezeu nu spune: nu este bine ca omul să fie singur, ci trebuie să aibă neapărat pe cineva alături de el, ca partener de viaţă, de când se naşte, sau începând de la majorat, până la sfârşitul vieţii, pe care trebuie neapărat să şi-o încheie amândoi deodată, sau dacă unul moare, neapărat celălalt să se recăsătorească, şi să avem nunţi chiar şi cu miri de 90 de ani...

Dumnezeu însuşi a solicitat excepţii de la această regulă, având în minte scopuri precise. Exemplu:

Ieremia 16:2. "Să nu-ţi iei nevastă, şi să n-ai în locul acesta nici fii nici fiice!

Şi aş mai găsi poate şi altele.

Eu personal aş zice că şi în privinţa celibatului şi căsătoriei, sau în alte privinţe, trebuie să fim şi noi capabili să facem discernere între cazuri speciale şi cazuri generale, atunci când Dumnezeu tratează ambele categorii, şi le acceptă pe amândouă.

Ultima modificare de Filip. (24/09/07 09:26)


24/09/07 09:24

Site web  
Eagle 006
membru

Locatie: Timisoara, Romania
Inregistat: 19/09/07
Cititi 1Corinteni capitolul 7.  Acolo se spun mai multe despre casatorie...  ;)

Ultima modificare de Eagle 006 (27/09/07 18:54)


_______________________________________
Fii un gladiator al cerului in aceasta lume!!!  ;)

27/09/07 18:54

   
simple
membru

Locatie: pamant
Inregistat: 19/10/05
Vorbeam odata cu un prieten si imi spune el :"Ce rost mai are casatoria cand vezi peste tot divorturi si lipsa dragostei in relatie dupa un timp.Nu e mai bine sa ramai celibatar?"
L-am privit in ochi si i-am spus : "Stii ce mai zaresc eu cand ma uit in jur? Vad baieti asteptandu-si iubita cu un buchet de trandafiri in maina; vad fete petrecand ore in fata oglinzii pentru a fii frumoase pentru logodnicul lor; vad cupluri picnicand pe malul uni rau cu copii alergand in jurul lor; vad batranei stand alaturi pe aceeasi banca si tinându-se de mâna...iar cand vad toate acestea, dezatrele din jur imi par egale cu 0"

Mi-a raspuns : " -Ai perseptiva ta in ceea ce vezi"
I-am raspuns "-El ne-a promis ca da ceea ce e mai bun fiilor Sai si stiu ca nu-mi va darui un sot care sa ma insele; care sa ma abandoneze atunci când am mai multa nevoie de el.Dar pentru a ma bucura de aceasta fericire trebuie sa-L las pe El sa aleaga pe cel acre e potrivit pentru mine.Ceea ce nu am facut...dar am convingerea ca din pasii mei gresiti si acoperiti cu lacrimi, El poate face un pas inainte."

Ma privi visator."-E fain ceea ce ai spus...dar oare te-ai gandit la faptul ca persoana pe care o iubesti te va rani, te va jigni si veti ajunge sa nu aveti ca optiun decat divortul?"
L-am privit induiosata: "-Nu, divortul nu e o optiune intr-un cuplu crestin.Stiu, sunt convinsa ca ma va dezamagi, ca ma va rani, fiindca nu ma voi putea castori cu un inger.Chiar si eu voi ajunge sa-l dezamagesc intr-o zi...fiindca nu sunt altceva decat un om, nu sunt perfecta ci sunt chiar departe de a fii, dar ceea ce am eu in plus de ceilalti oameni acre recurg la divort...e puterea de a ierta, la fel cum am fost iertata.
Atata timp cat nu esti dispus sa iubesti asa cum Isus prezinta dragsotea in 1 Corinteni 13...nu are rost sa visezi la ceva frumos, dar atunci cand cei doi se angajeaza in dragoste...dragoste care e o alegere personala si colectiva in aceelasi timp;cand fiecare face alegerea zilnica de a iubi si nu de a fii iubit, atunci, casnicia lor nu poate fii un dezastru"

Cu o ultima indârjire ma intreaba "- Dar oare, exista dragoste cu adevarat?"
Fara ezitate i-am raspuns "- Da, eu cred ca exista.Si stii de ce? Pentru ca Domnul Isus, aici pe pamant,cu chip de om m-a iubit.De ce nu as putea face si eu la fel? Problema nu se pune daca poate cineva sa te iubeasca cu adevarat...ci...esti tu dispus sa iubesti cu adevarat?Esti tu dispus sa-ti lasi mândria deoparte, sa lasi egocentrismul si interesele tale si sa o iubesti din toata inima ta?"

"-Dar e atat de dureros sa iubesti.Te trezesti cu zeci de rani"
"-Da...te trezesti ranit atunci cand nu stii sa astepti ca sa iubesti persoana potrivita...persoana care e si ea de acord sa te iubeasca asa cum esti...si sa ia decizia de a scrie impreuna cu tine povestea voastra de dragoste"
I-am intrezarit privirea ganditoare..."-Da, cred ca ai dreptate mi-a raspuns"
I-am zambit : "-Dumnezu iti vrea pasiunile si dorintele sa Ii le inchini pana in momentul in care El va gasi de cuviinta sa le canalizeze spre o anumita persoana, atunci cand tu vei fii cu adevarat pregatit"

Si tu? Inca mai continui sa crezi ca nu are nici un rost sa te casatoresti de frica esecului?

ps: scuze postul ca e cam lung... :d (fac concurenta cu shoricel :d )

Ultima modificare de simple (28/01/09 20:58)


_______________________________________
calator spre eternitate

28/01/09 02:20

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

simple a scris:

Vorbeam odata cu un prieten si imi spune el :"Ce rost mai are casatoria cand vezi peste tot divorturi si lipsa dragostei in relatie dupa un timp.Nu e mai bine sa ramai celibatar?"

Sunt persoane care aleg celibatul, pentru o cauza nobila. Unii dintre ei pentru a se dedica mai mult slujirii lui Dumnezeu. Am un mare respect pentru acesti oameni!

Sunt persoane care aleg celibatul pentru a fugi de responsabilitatile iminente casatoriei. Respect decizia lor, desi pe acestia i-as sfatui sa infrunte viata pentru ca e o aventura superba! Sa nu fie lasi!

Unii poate chiar asa s-au nascut, cu inclinatie spre celibat. Aici ma depaseste, pentru ca nu fac parte din nici una dintre aceste categorii.

Imi place foarte mult perspectiva ce-o ai asupra vietii:

Stii ce mai zaresc eu cand ma uit in jur? Vad baieti asteptandu-si iubita cu un buchet de trandafiri in maina; vad fete petrecand ore in fata oglinzii pentru a fii frumoase pentru logodnicul lor; vad cupluri picnicand pe malul uni rau cu copii alergand in jurul lor; vad batranei stand alaturi pe aceeasi banca si tinându-se de mâna...iar cand vad toate acestea, dezatrele din jur imi par egale cu 0"

Frumos si simplu!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (28/01/09 09:29)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

28/01/09 09:29

   
simple
membru

Locatie: pamant
Inregistat: 19/10/05

OLD TRAIAN a scris:

Sunt persoane care aleg celibatul, pentru o cauza nobila. Unii dintre ei pentru a se dedica mai mult slujirii lui Dumnezeu. Am un mare respect pentru acesti oameneni


Da...si eu ii respect.Da cred ca Dumnezeu nu a creat celibatul sau calugaria (maicia :d ).Sunt sigura ca acesti oameni nu au o viata usoara...fiindca vor fii tinta diavolului(judecati, pofte, impietrire, lipsa de intelegere in anumite domenii).Cred din contra ca o nevasta e creata pentru a fii un ajtor potrivit...dar nu neaparata in sensu de a veghea la plinatatea stomacului sotului...ci poate mai mult la a il insoti in chemarea pe acre o are el.Daca sotul meu va fii slujitor...dorinta mea ar fii sa slujesc alaturi de el cu ceea ce Domnul a pus in mine.Si cred ca viata ar fii mai usoara si mai roditoare.

Mai exista o categoriue pe pare nu ai mentionat-o OLD TRAIAN : cea a oamenilor dezamagiti care nu mai au curajul sa se lanseze si sa aiba incredere. :) acestia sunt greu de convins...dar sper ca discursul meu de mai sus ii va ajuta macar putintel.

Multumesc pentru apreciere ;) ceea ce am scris chiar nu vine de la mine...ci a fost pus in mine de Sus.Caci faceam parte mai mult din categoria mai sus mentionata


_______________________________________
calator spre eternitate

28/01/09 21:07

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net