TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Mituri legate de relatiile sexuale Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
A_1989
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 12/01/08
Si eu sunt la scoala cei care sunt la un liceu stiu ce se descuta prin clasa in pauza de colegi dea-i mei si ca de obicei se discuta despre prostii si vrand nevrand am auzit si eu subiectul lor inca nefiind iesit din clasa in pauza am stat si am ascultat la ce au vorbit si acum sa va spun si voua despre ce: Despre sex o fost povestea o colega dea mea o inceput sa le povesteasca sai intrebe nu mai stiu ca ce parere au cai bine sa faca sex mai repede adica inainte sa se casatoreasca sau nu , si daca ar vrea sa faca cum sa faca fara prezervativ sau cu.si bineinteles ca colegii iau spus ca sa faca ca trebe cum sa astepte atata ca ai o prostie ca sa nu faca pana la casatorie cica nu scrie niciunde ca trebuie sa astepti. eu doar am ascultat si nu am zis nimica ca sa nu zica ca ma bag, ar fii fost mai bine daca ias fii dat si io niste sfaturi mai crestine ca nu cred ca nici ea nici cei doi nu prea cred in Dumnezeu de or vorbit asa lucruri ce or vorbit. si acum va intreb pe voi ai bine ce sfaturi iau datcei doi beieti? si sa raspundeti si la intrebarile care sunt in text(cu folosirea prezervativului daca sunteti de acord sau nu, io nu prea is dar sa aflu si alte pareri)Sper ca nu am folosit cuvinte prea urate dar vam spus discutia exact ce au vorbit in pauza. Astept parerile voastre despre aceasta poveste.si raspunsurile la intrebarile din text.

12/01/08 23:03

   
loveoneanother
membru

Locatie: bucuresti,romania
Inregistat: 03/05/08
am si eu o intrebare:cum sau ce argument biblic ii poti aduce unui baiat ortodox in ceea ce priveste..a face sau a nu face dragoste cu partenerul inainte de casatorie?un verset ceva...

03/05/08 18:47

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Eu cred ca poti sa aduci un argument biblic unei persoane doar in masura in care Bibilia prezinta importanta in viata ei. Altfel este un efort inutil. As putea sa-ti recomand de exemplu Evrei 13:4. 

loveoneanother a scris:

...partenerul inainte de casatorie

Nimic nu-ti garanteaza ca te vei casatori cu persoana respectiva. Cine stie ce va fi maine?


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

03/05/08 19:44

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Mda, văd că în timp ce scriam şi io ceva, hopaaa şi vecina cu un verset pe care voiam să-l dau şi io. Fetele astea, dom'le, se bagă peste tot! :x Da' nu-i bai, io-l şi scriu întreg. Şi mai câteva:


1 Tes. 4:
3. Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie;
4. fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste,
5. nu în aprinderea poftei, ca Neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu.
[...]
8. De aceea, cine nesocoteşte aceste învăţături, nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi Duhul Său cel sfânt.


Evr. 13:
4. Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari.

Şi un verset din Vechiul Testament, nu pentru a respecta Legea ceremonială, ci pentru a arăta că încercarea de a convinge o fată să întreţină relaţii sexuale premaritale este privită ca o înşelăciune:

Exod 22:
16. Dacă un om înşeală pe o fată nelogodită, şi se culcă cu ea, îi va plăti zestrea şi o va lua de nevastă.

Interesant însă ce permisiv şi ambiguu este DEX-ul la definirea termenului de curvie. Chiar e amuzant să vă uitaţi cum se definesc acolo termenii unii prin alţii, fără a zice nimic concret. Se pare că, conform definiţiei recente din limba română a acestui termen, suntem liberi, nu-i aşa, să facem cam ce vrem?!?! ;)

Dar hai că măcar termenul din limba engleză nu lasă dubii:
Curvia din 1 Tes. 4:3 este tradusă în King James Version prin "Fornication". Iar fornication means...

Fornication is a term which refers to "consensual sexual intercourse between two persons not married to each other".

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Fornication

--------------------

Oops: Editare ulterioară: înlocuit "comâle" cu "dom'le". Mă ce-mi iese câteodată din tastatură...

Ultima modificare de filip (04/05/08 12:54)


03/05/08 19:56

Site web  
loveoneanother
membru

Locatie: bucuresti,romania
Inregistat: 03/05/08
cam astea ar fi versetele,nu?multumesc mult!nu ma asteptam sa primesc asa repede raspuns;))ms

04/05/08 12:12

   
StefanAndrei
membru

Locatie: Bacau, Romania
Inregistat: 02/06/08
Daca nu e o persoana credincioasa care tine din tot sufletul sa fie pe placul lui Dumnezeu, poti sa ii reciti si toata Biblia, nu o sa ajute la nimic.

Chiar si din cei care stiu cu certitudine ca este un pacat, ajung sa calce stramb, asa ca..


02/06/08 11:05

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
Un alt mit auzit si de care-mi vine sincer sa rad(sau sa-mi trag palme) este ca fetele daca fac sex si erau virgine nu rama gravide. In situatia asta am cunoscut deja doua eleve de clasa a 10-a. Ciudat nu? Si este faza reala.

Ultima modificare de Sword (02/06/08 14:48)


_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

02/06/08 14:48

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06

Sword a scris:

. In situatia asta am cunoscut deja doua eleve de clasa a 10-a.

Adica? :D


_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

02/06/08 15:08

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Ahh, Lara, mi-ai luat vorba din gură!! :D )) :D ))

_______________________________________
Doamne, mulţumesc că sunt fiica Ta şi nimic nu poate schimba acest lucru! Cânt, visez, sper, trăiesc, iubesc pentru că Tu eşti! Mulţumesc!

02/06/08 15:10

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08

Sword a scris:

Un alt mit auzit si de care-mi vine sincer sa rad(sau sa-mi trag palme)

ai fost tare amuzant la faza asta :))


lara a scris:

Adica? :D

Magdy a scris:

Ahh, Lara, mi-ai luat vorba din gură!! :D )) :D ))

http://dexonline.ro/search.php?cuv=cunoaste :D

Ultima modificare de shoricel (02/06/08 15:43)


_______________________________________
A passion lifestyle.

02/06/08 15:39

   
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

alexandru a scris:

Eu nu cred ca Dumnezeu a creat atatea lucruri placute in viata ca sa ne fie interzise. Pana la urma si o masa copioasa nu ne face bine la organism, dar cu toate astea mancam uneori de ni se face rau, dar ce placere atunci cand mancam. Eu nu vad lumea aceasta ca o lume a abstinentelor. NU, faceti si aia, aialalta, dar trebuie sa stii la sfarsit cine esti si spre cine iti indrepti privirea (in sus), si sa zici "Da Doamne, lumea pe care ai creat-o este minunata, cu toate contrastele ei, iti multumesc ca exist".

Alexandrule, chiar daca merg in dezacord cu fratii mei eu iti spun ca chiar imi place cum gandesti. Imi place deoarece actionezi liber si mai ales din convigeri personale, nu pentruca asa spune cutare sau cutare. Din aceasta cauza am sa te pun putin sa reflectezi.
1. Biblia spune: "Toate lucrurile sunt ingaduite dar nu toate sunt de folos." Tot tu spuneai: "Faceti oameni buni, bune, rele, dar sa nu uitati prin bunavointa cui ati putut face.". Gandesti bine.
2. Dumnezeu a creat toate lucrurile si impreuna cu ele ne-a dat si o foaie de istructiuni. Tu spuneai ca: "Pana la urma si o masa copioasa nu ne face bine la organism, dar cu toate astea mancam uneori de ni se face rau, dar ce placere atunci cand mancam." Nu zici rau. Totusi de ce trebuie sa mananci sa-ti fie rau? Te mai bucuri tu astfel de acea mancare? Tot astfel este si cu raportul sexual. Dumnezeu l-a creat si dupa cum tu spuneai placerea nu este pacat. Totusi el impreuna cu raportul sexual ne-a dat si o foita de istructiuni care ne spune cum si cand sa ne apropiem de acest dar pentru al putea asapora din plin fara sa ne ranim. Dumnezeu a spus ca pentru a te bucura cu adevarat de acest dar, el trebuie consumat doar in cadrul casatoriei. Orice utilizare inadecvata a raportului sexual aduce intristare si rani.
Eu cred creeatorul pe cuvant si nu-mi mai bat asa tare capul. Dar totusi tin ssa te pun putin pe ganduri: care este cauza avorturilor? care este cauza divorturilor? cum de a aparut homosexualitatea si lezbianismul? de ce sunt cupluri nefericite din cauza neincrederii reciproce? Eu cred ca toate acestea si multe altele sunt consecinta faptului ca foita cu istructiuni a fost aruncata la gunoi fara a fi macar o data citita.
Esti baiat destept. Gandeste... eu cred ca merita sa ascultam sfaturile celui ce a creat raportul sexual. Nu cred ca merita risipit.


_______________________________________
Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este!
Paul Tillich

07/08/08 19:22

   
florycrestina
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 21/08/08
bRAVO DODO86 tot ce ai scris este perfect adevarat. Sexul in casnicie e cu adevarat o binecuvantare ! Nu sunt inca casatorita dar m-am hotarat sa foloesc foaia de instructiuni a lui Dumnezeu....

21/08/08 11:31

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

lara a scris:


ina_na a scris:


O sa repet intrebarea din celalat topic: unde scrie in Biblie ca fata trebuie sa isi pastreze virginitatea inainte de casatorie?


Draga ina_na, nu stiu sa scrie undeva in Biblie ca fata trebuie sa fie virgina in noaptea nuntii insa mi-au venit cateva versete in minte :
Apocalipsa 21:8: "Dar cat despre fricosi,necredinciosi,scarbosi, ucigasi, curvari , vrajitori, inchinatori la idoli si toti mincinosii, partea lor este iazul cu foc si pucioasa, adica moartea a doua."

1 Corinteni 6:9-10: Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpareţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

1 Corinteni 6:18: Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvîrşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.

1 Corinteni 6:19: Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt?

Si cred ca ar mai fi...
Poti citi in continuare 1 Corinteni 7 despre casatorie...
Preotul nu va poate da nicio dezlegare in aceasta privinta. Daca vei gasi un preot care-ti va spune ca poti sa traiesti cu prietenul tau linistita ca nu-ti este pacat, acel preot minte. Este Bibilia, insuflata de Dumnezeu insusi care spune clar ca sexul inainte de casatorie este pacat (este totuna cu curvia).
Da-mi voie sa te felicit daca pana acuma tu si prietenul tau v-ati pastrat curati. Intr-o lume in care toti vad bun ceea ce Dumnezeu a spus ca e rau, tu si prietenul tau ati ales sa porniti impotriva curentului. Aveti insa grija sa nu cadeti. Cat despre mama ta, este bine daca isi da acordul insa daca nu va voi sa si-l dea, este un verset in Biblie care spune ca "va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de nevasta-sa si cei doi vor face un singur trup". Daca crezi ca el este barbatul pe care Dumnezeu vrea sa-l urmezi ca sot, da-mi voie sa-ti spun ca partea cu "realizarea profesionala" spusa de mama ta nu este fondata. Daca altul e motivul, ar fi bine sa-ti spuna si sa-l analizezi sa vezi ca poate are dreptate, iar daca nu, eu una as alege sa ma casatoresc decat cad in pacat si sa-mi pierd viata vesnica. Citeste numai 1 Corinteni 7 si vei intelege ce este mai bine sa faci :).


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

22/09/08 19:01

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08

Lucica a scris:

In legatura cu sexul premarital nu cred ca avem aceeasi parere, pentru ca a ramas foarte socat cand i-am spus ca eu nu sunt de acord, dar a evitat sa-mi spuna deschis parerea lui, si pt mine asta e un semn clar ca nu e de acord cu mine.

Pai sfatul meu ar fi sa ajungeti de acord,mai intai,asupra acestui aspect.Mi se pare vital sa fiti de acord asupra acestui aspect,MAI INTAI.


_______________________________________
me

12/06/09 09:20

Site web  
Evelina
membru

Locatie: Republica Moldova, Chisinau
Inregistat: 15/06/09
Eu am ajuns la 27 de ani, imi pare rau sa recunosc, dar nu am citit Biblia pana acum... toate cate le-am stiut despre Dumnezeu au fost din auzite...
Chiar dupa primele pagini citite din Biblie mi-a parut rau ca nu am avut suficienta vointa sa o citesc mai inainte. Este o carte cu un inteles mult mai profund decat mi-as fi putut imagina.
Auzisem ca nu este bine sa ai relatii sexuale pana la casatorie si ca este corect sa te casatoresti virgina, dar de asemenea am auzit despre compatibilitate temperamentala si alte prostii in care am crezut la varsta de 20 de ani... Rezultatul: nu mai sunt virgina, nu m-am casatorit cu barbatul pe care l-am iubit (chiar daca eram sigura ca imi este sortit, chiar daca mi-a promis ca vom fi impreuna pentru totdeauna), am avut de suferit mult din cauza deceptiunii in dragoste... Daca ar fi sa intorc timpul inapoi, nu as mai proceda asa. Consider absolut corect sa nu ai relatii inainte de casatorie si sincer ii indemn pe cei care inca nu si-au inceput viata sexuala sa gandeasca bine inainte de a face acest pas. Te marcheaza pe viatza, iar odat ce ai facut acest pas, regretele nu ajuta si nu pot intoarce nimic inapoi...


15/06/09 20:30

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Marturisea cineva,o femeie, ca dupa ce te trezesti in bratele acelui barbat care nu-ti este sot nu simti decat gust amar, regrete si mustrare de constiinta. Zambetele pe care filmele le afiseaza cand se trezesc unul in bratele celuilalt nu sunt decat o inselatorie si producatorii acelor filme ar trebui dati in judecata pentru raul pe care-l fac atator mii de tineri.

Ultima modificare de lara (15/06/09 21:03)


_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

15/06/09 21:03

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
"Evelina" - Desi eu eram aproape sa fac... nu stiu cum e sa ai aceea durere dar stiu un parte cum e.
Daca cineva are cunoaste cu Adevarat pacatul acesta si cata durere iti aduce; cat vei plangi si ca iti va scarba asa de mult de trupul tau... si iti va fi rusine ca nu te-ai pastrat pentru persoana potrivita; n-ar risca nici cu un sarut si nici o atingere, nici o gandire.

As fi dorit sa merg inapoi in timp sa nu fi sarutat, sa nu fi atins pe nimeni... ce groaznic e.

Domnul sa te intareasca; sa ai credinta ca sangele Lui Isus te iarta si totusi Dumnezeu te iarta, trebuie si noi sa ne luptam sa ne iertam pe noi insusi... dar sa nu uitam, sa nu uitam sa nu gresim din nou.
Domnul sa te binecuvanteze "Evelina"; sa te bucuri de dragostea Lui.

Ultima modificare de livu2day (20/06/09 16:47)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

20/06/09 05:36

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08

livu2day a scris:

... dar sa nu uitam, sa nu uitam sa gresim din nou.

sa nu uitam sa nu gresim din nou ;)


_______________________________________
A passion lifestyle.

20/06/09 11:58

   
celine
membru

Locatie: Midlands
Inregistat: 26/05/08
:)) ce tare ai fost alex :D

ăăă, pe subiect: sunt contra sex înainte de căsătorie!
tot pe subiect: cine aude zice că nu sunt foarte normală ;)


20/06/09 12:17

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
A,da logic.Sexul ramane,la mine cel putin,ceva strict marital.Nici nu m'am gandit la asa ceva si nici ea.Nici nu s'a pus problema.Viata trebuie traita cu toate la timpul lor.

_______________________________________
me

20/06/09 15:05

Site web  
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08

shoricel a scris:


sa nu uitam sa nu gresim din nou ;)

Iti multumesc foarte frumos!! Domnul sa te binecuvanteze; greseli de astea si da un inteles groaznic.
Multumesc ca ai inteles si ca mi-ai aratat!!


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

20/06/09 16:48

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
mai sunt destule greseli in textul tau, dar nu asa de importante. asa e limba asta romana, daca o vorbesti cu greseli gramaticale risti sa fii inteles pe dos :P

cu placere :)


_______________________________________
A passion lifestyle.

20/06/09 19:59

   
maryus
membru

Locatie: LINZ : AUSTRIA
Inregistat: 19/02/09
nu stii germana :)) sa vezi acolo :)

_______________________________________
crede-ma ca te cred !!!

20/06/09 20:03

   
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
va rog sa reveniti la subiect, si, maryus, te rog sa fii atent la titlul subiectului atunci cand postezi, pt a evita off -topicul :) pt comentarii exista subiect separat.

20/06/09 20:33

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Germana e mai usoara decat Romana ;)

_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

20/06/09 20:34

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net