TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Îngerii Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
inger = sol sau trimis
Evrei 1:7  Şi despre îngeri zice: „Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui”;
Matei 4:11  Atunci diavolul L-a lăsat. Şi deodată au venit la Isus nişte îngeri, şi au început să-I slujească.


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

08/03/09 22:52

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06

Magdy a scris:

Ai scris şi tu ca să n-adormi, gabi.

Dacă s-ar juca un drac cu tine, tu ai râde gingaş?!


glumeam no...bine bine, recunosc ca a fost o gluma proasta :D ...ca de obicei cele referitoare la Rebe :)) ... Magdy, nepoata mea care are vreo 5-6 luni are atarnata o mascota rosie banala de manerul carsit-ului...ea cand vede mascota ii rade si ii "vorbeste"...nu stiu ce intelege ea dintr-un ghemotoc de plus...dar aceasta o face vesela chiar daca e nervoasa foc :)..poate fiica-ta se amuza teribil privind geamul, poate vazuse o pasare :D...dar ingerilor nu "le sta in fire" sa se joace cu copii :) ...no...nu te supara acum, doar discutam :)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

08/03/09 23:39

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

gabi a scris:

dar ingerilor nu "le sta in fire" sa se joace cu copii :) :)



Pe ce baza faci aceasta afirmatie?

Matei 18:10 "Feriti-va sa nu defaimati nici macar pe unul din acesti micuti; caci va spun ca ingerii lor in ceruri vad pururea fata Tatalui Meu care este in ceruri."
Tare as vrea sa faceti rost de cartea: INGERI LA DATORIE si pe urma sa veniti si sa discutam aici. Lupta din lumea spirituala are loc in jurul nostru, dar ochii nostri nu pot sa vada ingeri si demoni. Vechiul Testament e plin de ocazii in care ochii oamenilor s-au deschis si au putut sa vada ingerii si cred ca in vremurile din urma Dumnezeu va da acest privilegiu unor copii ai Lui.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

09/03/09 03:04

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Larisa, versetul acesta l-am asociat intodeauna cu credinta inocenta a copiilor. Psihologii vorbesc despre gandirea magica a copiilor, dar eu nu as suprapune cei doi termeni...

Sunt constienta de lupta spirituala care are loc in jurul nostru. Poate nu-i percep adevarata dimensiune, dar...nici nu pot afirma sus si tare ca ingerii vorbesc sau se joaca cu copii.

E foarte adevarat ca Dumnezeu acorda atentie speciala copiilor. Nu neg, dar nici nu confirm spusele tale si ale lui Magdy. Dar daca copii vad ingeri, concluzia ar fi ca pe masura ce cresc pierd aceasta capacitate?!sau...?

Larisa a scris:

Tare as vrea sa faceti rost de cartea: INGERI LA DATORIE si pe urma sa veniti si sa discutam aici.

Daca voi avea prilejul o voi citi, dar inainte de a posta aici am studiat din Biblie, nu mi-am depanat impresiile personale. :)

Ultima modificare de MRU (09/03/09 09:05)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

09/03/09 08:34

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06

Larisa a scris:

Tare as vrea sa faceti rost de cartea: INGERI LA DATORIE si pe urma sa veniti si sa discutam aici.

Asta nu-mi place...nu trebuie sa citesc o carte anume care ti-a placut tie pentru a posta la un subiect in care sa-mi spun parerea...parere care de asemenea e cladita pe anumite baze. Nu am contestat prezenta ingerilor in jurul nostru, nu am contestat razboiul spiritual ci am dezaprobat acea joaca a ingerului cu copilul...si nu cred ca vei gasi vreo dovada clara ca vreun inger s-a jucat cu vreo fiinta umana pana acum. Tu crezi ca s-a jucat ingerul cu ea, ok, crezi in contiuare dar consider ca ati sarit mai sus decat trebuia doar pentruca nu am fost de acord cu parerea voastra. Pentruca nu vreau vreo lupta personala in locul unei discutii ma retrag, si...scuza-ma ca v-am jignit ingerii jucausi.


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

09/03/09 12:23

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

gabi a scris:

... Magdy, nepoata mea care are vreo 5-6 luni are atarnata o mascota rosie banala de manerul carsit-ului...ea cand vede mascota ii rade si ii "vorbeste"...nu stiu ce intelege ea dintr-un ghemotoc de plus...dar aceasta o face vesela chiar daca e nervoasa foc :)..poate fiica-ta se amuza teribil privind geamul, poate vazuse o pasare :D...dar ingerilor nu "le sta in fire" sa se joace cu copii :) ...no...nu te supara acum, doar discutam :)

Nu sunt absurdă, Gabi. Nu mă bazez prea mult pe supranatural sau apariţii îngereşti sau dinastea. Am, zic eu, destul de bine înfipte picioarele pe pământ. Dar ce s-a întâmplat atunci a fost ceva cu totul special. Dacă ai fi fost acolo, sunt sigură că ai fi crezut ca mine. Nu a fost nici un moţonache în faţa ei, nici o colorătură, nimic.
Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Drept să-ţi spun nici nu-mi pasă dacă mă crezi sau ba. Nu am făcut altceva decât să scriu ce s-a întâmplat atunci.


MRU a scris:

... Nu neg, dar nici nu confirm spusele tale si ale lui Magdy. Dar daca copii vad ingeri, concluzia ar fi ca pe masura ce cresc pierd aceasta capacitate?!sau...?

Nu ştiu ce să-ţi zic. Dar mă gândesc că dacă am fi şi noi prunci la răutate, cum scrie în Corinteni, poate am avea harul să vedem îngeri.


09/03/09 19:51

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

MRU a scris:

nici nu pot afirma sus si tare ca ingerii vorbesc sau se joaca cu copii.

dar inainte de a posta aici am studiat din Biblie, nu mi-am depanat impresiile personale. :)


Oare nu-ti dai seama ca aceste afirmatii se contrazic?

Hai sa-ti dau numai cateva exemple din BIBLIE:

1. MATEI 1:19 Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns.
Matei 1:20 Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului, şi i-a zis: "Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt.

Matei 13:41 Fiul omului va trimite pe ingerii Sai si ei vor smulge din Imparatia Lui toate lucrurile care sunt pricina de pacatuire ...

3. Ingerul de la mormant

4. Mentionarea celor "Douasprezece legiuni de ingeri". Tu crezi ca erau ingeri care se ocupa de muzica in cer? Eu cred ca erau ingeri razboinici.

5. Sutasul Corneliu a fost instiintat de un inger - poata sa fie Gavril ca el este ingerul mesager.

Daca citesti Apocalipsa e plina de ingeri care au o misiune si functii diferite. Apocalipsa 12:7 Mihail si INGERII LUI s-au luptat cu balaurul. Tu crezi ca erau aceeasi ingeri care au cantat pe campiile Betleemului?

Eu ca si Magda am prezentat un caz care se pare ca nu e unic. Cu tot respectul, cred ca ar fi bine daca ai studia mai mult. Poate ca unii dintre oaspetii pe care i-ai gazduit au fost ingeri si cred ca te-au facut sa zambesti si ti-au spus povesti, poate ca te-au facut sa plangi, sa fii fericita etc.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

10/03/09 02:08

Site web  
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Zice ca unde sunt copii Lui Dumnezeu acolo va fi ingeri sa pazeasca copii Lui... ingeri sunt facuti si au unii datoria sa ne pazeasca, sa ne fie un ajutor.

Din cate stiu eu unul am dorit sa am un prieten imagina si asta nu a fost cand eram copi ci a fost cand eram 15, mi sa parea comic sa creaz si sa vad pe cineva asa... dar nu e asa de simplu sa faci asa. In primul rand copii au o imaginatie dar au si o credinta pura unde ochii lor nu sunt tulburate de experiente mizerabile din lume.


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

10/03/09 02:53

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Larisa a scris:


Hai sa-ti dau numai cateva exemple din BIBLIE:

Pot sa intregesc tabloul : :) 

6. Ingerul care il elibereaza pe Petru din inchisoare;"Si iata, un inger al Domnului a statut langa el pe neasteptate, si o lumina a stralucit in temnita. Ingerul a desteptat pe Petru, lovindu-l in coasta, si i-a zis: "Scoala-te, iute!" Lanturile i-au cazut jos de pe maini. (Fapt.12:7)
"


7. Ingerul care-i aduce pedeapsa lui Irod;"FA 12:23. Indata l-a lovit un inger al Domnului, pentruca nu daduse slava lui Dumnezeu. Si a murit mancat de viermi. "

8. Ingerul care il intareste pe Domnul Isus pe muntele maslinilor;

9. Un inger a anuntat nasterea lui Samson, Ioan.""Un om al lui Dumnezeu a venit la mine, si avea infatisarea unui inger al lui Dumnezeu, o infatisare infricosata. Nu l-am intrebat de unde este, si nici nu mi-a spus care-i este numele. (Judc.13:6)"

10. Un inger "a nimicit in tabara imparatului Asiriei pe toti vitejii, domnitorii si capeteniile". (2Cron.32:2)

11. "Astfel a izgonit El pe Adam; si la rasaritul gradinii Edenului a pus niste heruvimi, care sa invarteasca o sabie invapaiata, ca sa pazeasca drumul care duce la pomul vietii. (Fac.3:24)"

12. Un inger care aduce vindecarea:"Caci un inger al Domnului se pogora, din cand in cand, in scaldatoare, si turbura apa. Si cel dintai, care se pogora in ea, dupa turburarea apei, se facea sanatos, orice boala ar fi avut. (Ioan.5:4) "

Si ar mai fi...

Bineinteles ca ingerii au slujbe diferite.

Am afirmat eu contrariul?

Larisa a scris:


Tu crezi ca erau aceeasi ingeri care au cantat pe campiile Betleemului?

De unde ai tras concluzia asta? asa am lasat eu sa se inteleaga? ca asta cred?! Dar nici nu pot fi sigura. Ei fac ce le porunceste Dumnezeu. Inclin sa cred ca lauda e in "fisa de post" a fiecarui inger.


Larisa a scris:

cred ca ar fi bine daca ai studia mai mult.


Asa e . Mai am de studiat.

Ultima modificare de MRU (10/03/09 12:13)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

10/03/09 08:48

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

RainSong a scris:


    Nu e basm ,e intamplare adevarata din Romania ,mi-a zis-o tata ,care o stie de la bunica lui eagle006 si dansa o stie de la sora ei ,care a vorbit cu tanti asta ..

Se pare că întâmplarea nu se confirmă, după spusele cuiva care chiar a vorbit cu acea tanti ...


10/03/09 20:57

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Cartea pe care am recomandat-o nu face decat sa intareasca faptul ca ingerii au mai multe misiuni si ca sunt reali, dar ochii nostri nu sunt deschisi ca sa-i vedem peste tot in jurul nostru. In general am observat ca crestinii se repezesc sa dea recomandari de carti si sfaturi in probleme pe care pot sa le consilieze ei, dar cand sunt probleme mai grele suntem sfatuiti sa cautam voia Domnului. Cartea se incadreaza in faza in care putem sa cautam voia Domnului.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

11/03/09 00:34

Site web  
Dorina
membru

Locatie: Calarasi
Inregistat: 10/05/09
Ingerii sunt reali si ne protejeaza. Asta e slujba lor si nu trebuie sa ni se para asa ciudat, doar pentru ca nu ii vedem. Nu as spune ca sunt supranaturali, ci e cat se poate de natural sa crezi ca Dumnezeu a creat ceea ce a spus ca a creat. :)
  Personal am avut cateva experiente care mi-au confirmat ca exista ingeri, desi nu mai era nevoie, caci Il credeam pe Dumnezeu pe cuvant. Dar am invatat mai multe si din aceste experiente.


_______________________________________
Lucrurile  dupa care alergi in viata nu te merita.

14/05/09 22:55

   
monday_73
membru

Locatie: romania
Inregistat: 19/01/08
Mi-a povestit fratele meu ce s-a intamplat atunci cand am avut in jur de 3 ani. In timp ce mergeam pe strada cu el, m-am oprit brusc si in timp ce ma uitam in gol, am inceput sa zambesc foarte fericita si am spus:"Domnul Isus..."
Asta a durat cateva secunde. Dupa aceea, fratele meu m-a intrebat ce am vazut si mi-a spus sa-i descriu ce am vazut, dar eu nu am vrut sa-i raspund.
Eu nu imi amintesc nimic.
Oare chiar a fost Domnul Isus sau un inger, iar eu, cum nu stiam sa diferentiez, am spus ca e Domnul Isus? Dar daca acele cuvinte ("Domnul Isus")nu au fost de la mine?


_______________________________________

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)


24/05/09 19:11

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

Crede.

Rev 1:20  Taina celor şapte stele, pe care le-ai văzut în dreapta Mea, şi a celor şapte sfeşnice de aur este: Cele şapte stele sunt îngerii celor şapte Biserici, iar sfeşnicele cele şapte sunt şapte Biserici.

In limbajul Bibliei, nicidecum nu gasim cuvantul inger folosit metaforic, asa cum se foloseste in limbajul cotidian. Chiar daca Apocalipsa e o carte plina de metafore, eu nu am motive sa cred ca acest cuvant este, in acest context, o metafora. Asa cum Biblia pomeneste despre ingeri pazitori ai celor pusi de o parte, asa exista si ingeri pentru fiecare Biserica. Parerea mea.

Ultima modificare de MRU (15/08/09 22:43)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

15/08/09 22:33

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

zambezi a scris:

Se pare că întâmplarea nu se confirmă, după spusele cuiva care chiar a vorbit cu acea tanti ...

acum am vazut mesajul ,nu dau des la toate topicurile . Adica? O cunosti pe tanti?


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

15/08/09 22:59

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Exista oameni care pot deveni ingeri?....cumva?..sau poate unii sunt sortiti sa ajunga ingeri?

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


28/08/10 18:15

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Nu, suntem creaturi diferite. Ingerii sunt ingeri iar oamenii sunt oameni.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

30/08/10 09:15

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Asta inseamna ca visul pe care l-am avut eu, in care am vorbit cu Dumnezeu si mi-a spus ca-mi va face copilul inger nu trebuie luat ca fiind din partea Lui.

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


30/08/10 14:33

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Acum depinde la ce S-a referit.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

30/08/10 16:44

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Asta nu am de unde sa stiu.mi-a spus doar sa am mare grija de el ca o sa fie inger si eu am inteles ca o sa mi-l ia atunci :(

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


30/08/10 16:49

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
sau poate visul tau a fost doar ceea ce pare. un simplu vis. o transcendere a gandurilor tale de la real la pragul de  reverie.

_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

30/08/10 17:06

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Da, corect sau poate ideea era chiar sa-mi provoace acea frica sa ma apropii mai mult de El(avand in vedere ca visul a venit inainte de a ma intoarec la Domnul)-scuzee ca am ajuns un pic OFF topic :d nu o sa mai continui ideea cu visul aici.

Ultima modificare de ROXANA82 (30/08/10 17:27)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


30/08/10 17:26

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
sau poate ca gandindu-te la Dumnezeu, la copilul tau, avand poate multe nelinisti (chiar si la nivel de subconstient) visul tau a fost doar o transpunere a framantarilor tale.nimic mai mult.

_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

30/08/10 17:36

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

ROXANA82 a scris:

Da, corect sau poate ideea era chiar sa-mi provoace acea frica sa ma apropii mai mult de El(avand in vedere ca visul a venit inainte de a ma intoarec la Domnul)-scuzee ca am ajuns un pic OFF topic :d nu o sa mai continui ideea cu visul aici.

Asta nu. Nu inger nu este ceva ce sa provoace teama. In plus sunt lumi diferite; lumea angelica si lumea umana nu se confunda; doar in terminologia populara cineva daca moare ajunge ingeras.

Atunci ce o fi cu visul?

ultimul mohican a scris:

sau poate ca gandindu-te la Dumnezeu, la copilul tau, avand poate multe nelinisti (chiar si la nivel de subconstient) visul tau a fost doar o transpunere a framantarilor tale.nimic mai mult.

Desi nu prea am obiceiul, ;) tind sa-ti dau dreptate de data asta. :D

Ultima modificare de emanuel (26/09/10 08:19)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

26/09/10 08:15

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Ati simtit vreodata prezenta ingerilor?

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


08/12/10 16:07

   
Pagini:  1 2 3 4 5    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net