|
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
De ce oamenii in ziua de astazi cauta minuni si nu-L cauta pe Dz?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
01/12/05 03:36
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Larisa, minunile constituie dovezi. Iau la întâmplare:
1. Dovezi ale implicării lui lui Dumnezeu (şi deci ale existenţei Lui): F. Ap. 7:36. El i-a scos din Egipt, şi a făcut minuni şi semne în Egipt, la Marea Roşie, şi în pustie, patruzeci de ani.
2. Dovezi ale apostoliei: 2 Cor. 12:12. Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi.
3. Dovezi ale divinităţii lui Isus: F.Ap. 2:22. Bărbaţi Israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere, pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi;
4. Dovezi ale lui Dumnezeu în sprijinul Evangheliei: Evr. 2:4. în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni, şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!
Tocmai de aceea Satana încearcă să le discrediteze: 2 Tes. 2:9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,
La aceste versete se mai pot adăuga multe altele.
Oamenii caută dovezi. Că nu sunt singuri. Că există Dumnezeu, etc.
|
|
01/12/05 12:48
|
|
Larisa
membru
|
|
Acum inteleg de ce in Biblie scrie ca multi se vor duce dupa cei care vor face semne si minuni si chiar multi din cei alesi! Pentru ca ei sunt intr-o cautare continua. Acum face sens pentru mine. Oamenii cauta dovezi, interesant! Adevar grait-ai! Dar oare de ce nu le cauta in casa lor, in biserica lor?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
01/12/05 18:07
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
gfod a scris:
Isus, Isus....ce comparatie ii asta? serios acuma....si ce te intereseaza pe tine averea lui Benny Hinn? sa aiba frate, cata vrea! |
serios acuma? pai dc vb de muzica zici sa nu ma refer la david, dc ma refer la apostoli zici sa nu ma refer la Isus, atunci cum m-ai pot trai dupa scriptura? nu scrie clar ca tre sa traim ca ISUS?, ap Pavel a spus sa calcam pe urmele lui ca El calca pe ale lui Hristos, deci mi se pare normal ca si noi sa facem ce a facut El; sa invatam de la El caci este bland si smerit cu inima.
contextul istoric? n-are nici o legatura cu principiile de viata dupa care traiesti. Isus a spus clar ca noi nu tre sa strangem bogatie aici pe pamant. cum poti spune ca iubesti pe aproapele tau ca pe tine in cazul lui beny hinn? mie mi se pare ca sunt cam inversate lucrurile, adica pavel lucra la corturi ca sa-si faca bani de misiune, iar omul asta face bani pe urma misiunii. tu ce parere ai?
ce treaba am eu cu averea lui? pai Isus a spus ca un proroc se cunoaste dupa roade. nu stiu ce informatii aveti voi despre omul asta dar eu stiu ca se roaga la morti(adica se roaga noaptea pe mormantul unei femei prin care a primit el puterea de a face minuni), si mai stiu ca a fost cel putin de doua ori la vatican sa discute cu papa in scopul de a se uni religile.
Ultima modificare de ionelcim (02/12/05 00:40)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
01/12/05 21:44
|
|
ionelcim
membru
|
|
Larisa a scris:
Acum inteleg de ce in Biblie scrie ca multi se vor duce dupa cei care vor face semne si minuni si chiar multi din cei alesi! Pentru ca ei sunt intr-o cautare continua. Acum face sens pentru mine. Oamenii cauta dovezi, interesant! Adevar grait-ai! Dar oare de ce nu le cauta in casa lor, in biserica lor? |
eu cred ca noi traim intr-o perioada foarte dificila d p d v istoric, pt ca parca acuma diavolul incearca sa imite lucrarile lui Dzeu mai mult ca oricand si din cauza asta oamenii(ma refer mai mult la crestinii din bis noastre)se impart de regula in doua categorii, si anume:
1. sunt cei care umbla dupa semne si minuni. astia dc le spune "Dumnezeu" isi lasa nevasta si se casatoresc din nou. habar n-au de principiile scripturii, pt ei autoritatea este prorocu, cel care face semne si minuni.
2.sunt cei care nu mai cred in nimic. adica nu mai sunt prooroci, nu este vorbire in limbi, nu mai cred in semne si minuni, etc
acuma asta nu inseamna ca Dumnezeu nu mai lucreaza si astazi, si ca nu mai are vase de cinste.pt asta fiecare din noi tre sa cercetam scriptura si sa cerem lumina de la Dumnezeu.Doamne ajutane!!!
ps: nu va lasati dusi de val, ca va dati cu capul de stanci.
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
01/12/05 21:59
|
|
filip
membru
|
|
Larisa a scris:
Dar oare de ce nu le cauta in casa lor, in biserica lor? |
Aici îţi dau şi nu îţi dau dreptate. Este adevărat că unii oameni care deja e senzaţional că Îl au pe Dumnezeu în ei continuă să caute senzaţionalul în altă parte. Pe de altă parte, în locurile unde Dumnezeu (Isus) nu a fost încă prezentat este nevoie de senzaţional ca şi de cuvinte. Şi mai este nevoie de senzaţional şi la întărirea credinţei (Ioan 4:48 Isus i-a zis: „Dacă nu vedeţi semne şi minuni, cu nici un chip nu credeţi!”), deşi nu totdeauna efectul este cel scontat (Ioan 12:37 Măcar că făcuse atâtea semne înaintea lor, tot nu credeau în El).
Ultima modificare de Lupea_Filip (01/12/05 22:08)
|
|
01/12/05 22:07
|
|
Larisa
membru
|
|
Stii cum mi-ar placea sa fie biserica la care sa merg? Mi-ar placea ca prezenta lui Dz sa fie asa de puternica acolo incat oamenii sa nu poata sa stea in picioare daca au pacatuit. Mi-ar placea sa vad vindecari si oameni care se bucura pentru ca Dz lucreaza: eliberare, restaurare, mantuire, vindecare. De ce in tabere(cel putin cele organizate de Cristos pentru Romania Suceva si Cluj) oamenii traiesc la alte dimensiuni si merg acasa cu bateriile incarcate? De ce nu putem avea aceeasi stare de spirit in bisericile noastre? Ce ne impiedica? Cum am putea face o diferenta in biserica in care suntem?
|
|
02/12/05 02:01
|
|
dtt_07
membru
Inregistat: 28/11/05
|
|
Sa vrei sa experimentezi caderea pe spate sau sa te apuce risul e ca si cum ai lua medicamente fara sa fii bolnav. Eu cred ca acele persoane cad ....cad oricum sar intimpla sa cazi sa te prabusesti de ce???dar un lucru e clar ...cad ok?? deci ori credem ori nu vrem sa credem nimic nu se schimba. poate risul (sfint)este o terapie pentu inimile inpovarate(persoane la care nu le scoti un zimet nici clestele) doar cu slujbe????
|
|
02/12/05 06:23
|
|
dtt_07
membru
|
|
cred ca toata RO isi pune intrebarea "de ce cad ?? dece rid??" si bineinteles fara sa gaseasca respunsul ,dar sa va spun ce se intreaba ccei de pe aici?? de ce va plingeti?? vai ce jale !!!dar ei nu stiu cas mintuiti???
|
|
02/12/05 06:35
|
|
mates
membru
Inregistat: 29/03/05
|
|
Merg in tabara chr pt rom suceava de 4 ani, si am vazut caderi la greu, si tot ce a zis larisa. Am fost si in alte tabere, dar ca aia nu e niciuna. Am zis eu pe o pagina anterioara de biserici diferite. La mine la biserica e o Cristos pentru Romania in fiecare duminica, si asta imi place. Si va mai recomand un evenimnet in Romania care e asemanator cu Cristos pt Romania SV, dar nu e tabara, Conferinta Genesis. O sa fie la BV in ianuarie "Semne si Minuni ale Imparatiei" si chiar o sa fie. Prima a fost "Inchinare si Lupta" si a fost. (www.genesisministry.org).
Eu am avut un video cu Hinn in India, unde au fost la predicile lui vreo 3-5 milioane de oameni... si vindecari autentice... hai ca nu povestesc acu. Iti zic si io vreo cateva situri anti-Hinn, dar iti mai zic si alte cateva sute anti-Crestinism si Neoprotestanti, dar pt aia n u inseamna ca e.
SI Bonche s-a rugat la morti (formolati si betonati de 3 zile) si au inviat... fain, nu?
_______________________________________ "Forma si aparenta sunt mai importante ca esenta?"
|
|
02/12/05 10:26
|
|
Larisa
membru
|
|
Din pacate oamenii nu au ce vedea la crestini. Uneori sunt mai egoisti si mai rai decat cei din lume. Daca oamenii nu vad in noi o schimbare, daca nu vad manifestandu-se imparatia lui Dz in viata noastra atunci nu vor vrea cu nici un chip sa treaca la pocaiti pentru ca ... pe vremuri pocaitii erau uniti si se ajutau unul pe altul, pentru ca ... nu mai primesc pachete si nu-ti mai dau bani de masina si apartament cum se credea ... si motivele pot continua! Ii chemam la biserica sa faca auditie muzicala, dar ce facem noi cu ei in timpul saptamanii? Suntem noi o marturie vie pentru ei?
|
|
02/12/05 18:21
|
|
ionelcim
membru
|
|
Larisa, cred ca ai punctat perfect. Dl Isus n-a spus ca oamenii vor cunoaste ca suntem ucenicii Lui dc facem semne si minuni.(cautati in biblie sa vedeti), dar a spus altceva : dc va IUBITI unii pe altii , oamenii vor cunoaste ca sunteti ucenicii Mei.
|
|
02/12/05 21:31
|
|
Larisa
membru
|
|
Asta ma doare acum pe mine. Nu mai vreau sa stau cu mainile in san si sa astept ca sa se intample ceva. Vreau sa pun osul la treaba(POT- pune osul la treaba) ca Dz sa aiba cu ce sa inceapa. Daca eu o sa ma rog doar pentru anuminte lucruri si nu o sa fac ceva in directia implinirii lucrului aluia sa-mi fie rusine. E ca si cand ne-am ruga pentru un frate din biserica care este in varsta si bolnav si nu are bani ca Domnul sa-I implineasca nevoile. Hei, Dz are bani, dar ii tinem in buzunarul nostru. NOI suntem cei prin care El vrea sa lucreze sau ne facem ca ploua cand auzim ca cineva are nevoie de ajutor? Va zic din experienta mea ca am fost mult mai binecuvantata cand m-am implicat in lucrarea lui Dz decat atunci cand ziceam ca nu am timp de mers la bolnavi, de mers la cursuri, la repetitii, la programul de dimineata, la rugaciune ...
|
|
03/12/05 02:44
|
|
krestina
membru
Inregistat: 04/04/05
|
|
..amin..sper..ca daca voi scrie ..ceva..my message..o sa fie impartzit in zece partzi shi comentat de shapte oameni..:P...eu ..o sa zic despre mine..ca asta shtiu cel mai bine.. cel mai bine e sa traieshti cu Isus..Tot timpul..u know....sa Umbli cu Dumnezeu ashea cum facea Noe..!!..saptamana asta...l-am rugat pe Dumnezeu sa puna mai multa dragoste in mine..in special pt colegi shi pt profani..ei..apoi ...s-au vazut schimbari ..radicale..eu mi-am schimbat atitudinea fatza de ei..shi apoi ei fatza de mine...!!!..cei care imi erau impotriva acum..incearca sa se apropie de mine!!!..Atat..!!..punct..ce am scris scris ramane..shi atat..eu nu am scris aicea ca sa comentez..ci doar ca sa ..va ..incurajez..!!.. Fitzi plini de Duhul SFant!!!! JaH BlesS!
|
|
03/12/05 12:42
|
|
Larisa
membru
|
|
O sa comentez eu! Nu e ciudat ca atunci cand ne revizuim atitudinea fatza de ceilalti avem impresia ca ei s-au schimbat, dar adevarul este ca noi ne-am schimbat? Ce fain lucreaza Dumnezeu prin noi atunci cand ii dam libertatea sa o faca! Si uite-asa incepe procesul de slefuire pana ajungem sa fim un diamant frumos!
Ultima modificare de Larisa (04/12/05 19:04)
|
|
04/12/05 19:04
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
Deci cum ramane , aceste lucruri sunt sau nu autentice si scripturale.Le facem anatema sau nu? In ce priveste pe Benny Hinn se stie clar in toata America despre erezuiile pe care le predica, cum se spune mai sus,se roaga la morti, arunca Duhul Sfant pe audienta, face minuni false.Din cate am citit au pe net nu exista nici o autentificare a vreuneia din minunile sale.Ba mai mult in Kenya unde au fost 3 mil., 4 oameni bolnavi au murit dupa ce Benny Hinn si-a pus mainile peste ei. Un martor ocular spunea ca a vazut cum oamenii lui Hinn luau plicurile cu bani si motive de rugaciune trimise prin plic, aruncau srcisorile si luau banii. Dar daca vreti sa cunoasteti mai mult un simplu click pe google o sa va ajute.
|
|
04/12/05 20:45
|
|
Larisa
membru
|
|
Numai romanii dragii de ei cred in toate lucrurile care vin din Vest si isi doresc si ei sa aiba parte de "atata bine". E interesant, Kevin Levrone ca aceleasi lucruri despre Benny Hinn pe care le-ai mentionat tu le stiu toti americanii cu care am discutat pe subiectul asta. Romania e prea departe pentru a ajunge informatiile astea. Imi pare rau pentru cei care au de suferit de pe urma vindecarilor de genul acesta si care au de suferit mai tarziu. Cum recunoastem o vindecare autentica? Care este pozitia noastra ca si crestini?
|
|
04/12/05 22:56
|
|
Kevin Levrone
membru
|
|
Oamenii cauta ceva, iar cand aud de unul Ca Benny Hinn care se zice ca face minuni, imediat se duc, cred in propaganda pe care si-o face el cu echipa lui de experti PR, si uite asa Mr. Hinn isi duce viata in milioane de dolari iar altii mor de foame.Isus spunea ca dupa roade o sa-i cunoastem. Faceti numai o comparatie cu Isus: Si a fost Isus copil... Fara leagan, fara slava. Si-n fiinta Lui firava au patruns fiori de ger. Si a fost Isus copil, ca sa aiba toti copiii Tata-n cer.
Si a fost Isus sarac. Se uitau cu mila bacii cum I-ardeau pe fata macii. Cel mai trist dintre copii. Si a fost Isus sarac, ca sa aiba toti saracii bogatii.
Si a fost Isus flamând. Si plângea din albul pânzii cum plâng mieii-n zori, plapânzii, cu-a lor ochi înrourati. Si a fost Isus flamând, ca sa fie toti flamânzii saturati.
Si a fost Isus un miel... ce-l pândeau pe-afara leii — si din culmile Iudeii si-n pustiul arzator —. Si a fost Isus un miel, ca sa aiba-n El toti mieii un Pastor.
Si a fost un rob Isus... sus, slujind Împaratia, jos, la Iosif si Maria. Lumii-ntregi S-a dat rapus ca sa-avea si noi robia si-nfierea lui Isus...
Si ca Hinn sunt multi altii.
|
|
05/12/05 11:56
|
|
filip
membru
|
|
Fraţilor, personal cred că i se face prea multă reclamă lui Hinn ăsta pe aici. Poate chiar prin contrareclama care i se face. Mărturisesc că şi dacă am auzit vreodată de el, abia acuma, pe forum am aflat de fapt că există un tip cu un astfel de nume...
Aşa că, pliz, mai daţi-i o pauză. Sau deschideţi un topic separat dacă merită atenţia. Că io intru aici ca să urmăresc discuţii despre Duhul Sfânt şi când colo dau de Benny Hill ăsta sau cum i-o mai zice... 
Dacă aţi lămurit că n-are nici o legătură tipu' ăsta cu Duhul Sfânt lăsaţi-l să se ducă acolo unde are de mers...
Ultima modificare de Lupea_Filip (05/12/05 14:19)
|
|
05/12/05 14:19
|
|
Kevin Levrone
membru
|
|
Numai ca de mers merge rau si lui nu-i pasa.E tragic.
|
|
06/12/05 13:49
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
cred ce-l mai bun raspuns puteti afla de la fratii batrani care au o expewrienta de viata ce o depaseste cu mult pe aceasta. Dar din cate stiu si am vazut eu pot sa fie diferite manifestari de la plans, tremurat etc
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
11/12/05 22:05
|
|
ionelcim
membru
|
|
mit4jc a scris:
cred ce-l mai bun raspuns puteti afla de la fratii batrani care au o expewrienta de viata ce o depaseste cu mult pe aceasta. |
cel mai bun raspuns il putem afla din scriptura. nu stiu ce este asa de greu, atata vreme cat este scris ca nimeni nu poate adauga sau scoate ceva de acolo.
|
|
12/12/05 15:44
|
|
dtt_07
membru
|
|
ionelcim a scris:
mit4jc a scris:
cred ce-l mai bun raspuns puteti afla de la fratii batrani care au o expewrienta de viata ce o depaseste cu mult pe aceasta. |
cel mai bun raspuns il putem afla din scriptura. nu stiu ce este asa de greu, atata vreme cat este scris ca nimeni nu poate adauga sau scoate ceva de acolo. |
BIBLIA AFOST SI VA FI ACEEASI cuvintul D-lui nuse schimba ci noi schimbam ,iar schimbarea ne face sa vedem si sa intelegem lucrurile diferent daca pina acum nu ati experimentat unele manifestari ale Duhului Sfint inseamna ca nu ati fost pregatiti pentru aceasta iar eu pot sa va zic sigur ca Romania (rominii)sau schimbat ffff mult nu mai sinteti cei pe care ii cunosteam (pina in anii89-90) Pentru tineretul crestin in RO problema este ca sinteti intre CIOCAN SI NICOVALA cum sa asociezi un batrin educat si crescut sub ocrotirea (ocrotit de ce?) PCR si uncetatean occidental? In momentul in care rominii au avut acces si dreptul la libertate un SOC CULTURAL sa produs cultura impusa de comunism si diversitatea occidentala ,iar voi sinteti primul produs . Generatia voastra este prima generatie care are libertatea de a crede ,de a exprima publicmon ceea ce crede +bonus de a se manifesta publicmon IN ce priveste RISUL sauPLINSUL IN felul cum au fost tratati crestinii in RO sub PCR nu aveu chef si nici de ce sa rida DACA PLINSUL VENEADE LA DUHUL,DUHUL CARE TRAIA PRIN VOI(cei de pe vremea.....)SUBT SEMNUL ANTICRISTULUI(PCR) NORMAL CA AVEA O MANIFESTARE DE GENUL ACESTA cei care se mai manifesta astfel e pentru ca asa au fost educati ,dar acum ca situatia sa schimbat se schimba si manifestarea UN SINGUR DOMN UN SINGUR DUH O SINGURA CREDINTA dar o alta manifestare (scuzatimi romanul si greselile ortografice)
|
|
19/12/05 06:55
|
|
dtt_07
membru
|
|
Va dau un sfat fratesc NU CAUTATI SEMNE SI MINUNI acestea nu va mintuiesc ci pot sa va satisfaca curiozitatea .........MAI FERICE DE CEI CE NU AU VAZUT SI AU CREZUT... CREDINTA ...O INCREDERE ........INLUCRURILE CARE NU SE VAD. DEA lungul anilor am facut nenumarate evanghelizari ca muzician www.nouvellealliance.fr pentru tot felul de biserici sau organizatii dar (cineva spunea) unde bibliaa tace tac si eu pentru ca unii asteapta numai asa ceva ,o partida de judo scuzatima nu iau in ris pentru ca cred si inca ...dar cind cineva se bazeaza doar pe asa ceva .....e o problema www.ccpj.fr/louange clic PARIS EN FEU foto (TOD sint eu)
|
|
19/12/05 07:20
|
|
krestina
membru
Inregistat: 04/04/05
|
|
...ashea e lari...dar se poate comenta altfel..sa fie shi oelaca de incurajare ca a scris omul pe forum..!sper sa fiu shi eu un diamant care sa straluceasca cat mai liber!!!!!
JAh lovaH!!!
|
|
19/12/05 13:58
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|