TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Cazutul pe spate, Rasul Sfant ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 17
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
nu prea inteleg ce ai vrut tu sa spui, Larisa; dar cred ca nu prea mai conteaza. Poate e mai imp. sa vb de Duhul Sfant si manifestarile Lui, nu?

11/11/05 12:49

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Eu nu ii condamn pe cei care cad pe spate. Cred ca daca nu este scris in Biblie asta nu inseamna ca nu s-a intamplat. Daca cel care se roaga pentru tine te tot impinge in spate si in fata sunt sigur ca cei mai slabi de ingeri or sa pice pentru ca se dezechilibreaza. Oricum, noi nu trebuie sa cautam supranaturalul ci sa-L cautam pe Dz.

11/11/05 18:56

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
Larisa inca nu am citit cartea aceea, mi-am cump asta vara si am rasfoit-o putin,poate sapt asata reusesc s-o dau gata.

sunt deacord ca nu se primeste DS intr-un singur mod, si biblia arata asta. acum doua trei saptamani o prietena de amea a primit DS in timp ce se afla in mijlocul bisericii, fara sa fie la staruinta sau sa-si puna cineva mana peste ea, sapt trecuta mi-a pov o alta prietena ca se ruga seara inainte de culcare si acolo Dl a umplut-o cu DS asa ca toata noaptea nu mai putea sa doarma numa se ruga si canta in limbi

am avut ocazia sa vad pe viu la casa de cultura din cj o adunare dinasta cu cazaturi si cu rasete pe jos, dar am serioase indoieli ca DS lucreaza in felul asta si plus de asta cunosc pers care au fost acolo si le-am vazut cu ochii mei cand au cazut, s-au scuturat, au ras.....si cam cu atat au ramas....

Eu cred ca daca Dzeu iti da ceva, o face cu un scop, iar scopul cu care a fost dat DS este in primul rand sa traim o viata in sfintenie plina de roada Duhului iar apoi sa-i fim martori fiecare acolo unde El ne aseaza sau ne trimete ca oamenii sa ajunga la cunostinta adevarului.

PS:"orice pom bun il veti cunoaste dupa roadele lui"
     "culeg oamenii struguri din spini si smochine din maracini?"

12/11/05 01:33

Larisa
membru

Ionelcim, nu stiu ce sa mai zic. Daca mie mi s-ar intampla sunt sigura ca ar fi oameni care sa conteste lucrul asta, dar inca pentru mine este nedescoperit misterul asta. Nu-mi ramane decat sa-L rog pe Dz sa-mi descopere ce-i cu cazutul asta pe spate si cu rasul sfant! Ai auzit de oameni care arata ca niste oameni beti, dar difereta dintre cei beti din cauza alcoolului si crestini este ca cei din urma sunt beti de Duhul Sfant?

13/11/05 03:49

Site web  
Ammy28
membru

Inregistat: 20/10/05
Eu am vazut ceea ce cred ca numiti voi rasul sfant.Eram la o conferinta crestina,eu nefiind botezata "cu acte".Si mai erau si alti "profani" acolo.S-a intamplat ca vorbitorul sa ceara tuturor celor care in biserica sau "in lume" ocupau o pozitie de lider sa iasa in fata si toti ceilalti s-au rugat pentru ei.Apoi acestia-liderii au alcatuit un "tunel de foc"-erau insiruiti pe doua randuri,fata in fata,si tot restul oamenilor trebuia sa treaca printre ei.Celui care era in tunel i se punea mainile pe cap,era binecuvantat si i se vorbea-profetic,sustineau unii.Si am vazut oameni,necrestini care iesiti din tunel cadeau in genunchi,cu ochii in lacrimi,sau razand,dar cu fetele radiind de fericire,si Il marturiseau pe Isus.Personal eu am inceput sa rad,apoi sa plang,apoi sa rad din nou,sa ma simt extrem de..nu stiu cum sa zic-libera si simteam ca ii iubesc pe toti oamenii de acolo(de notat ca in mod normal eu sunt un mizantrop si nu ma inebunesc dupa oameni ).Era un grad de exaltare,fericire pot sa spun care nu se intalneste cred eu "in lume" indiferent de circumstante. Dumnezeu sa ne binecuvanteze

14/11/05 19:50

ionelcim
membru

Larisa a scris:

difereta dintre cei beti din cauza alcoolului si crestini este ca cei din urma sunt beti de Duhul Sfant?

Larisa tu crezi ca DS te-ar imbata?pai tocmai deasta este rau alcoolul pt ca te imbata. in prov scrie:"curvia vinul si mustul iau mintile omului",pai eu cand am fost botezat cu DS am fost mai treaz ca niciodata, nicidecum imbatat!

15/11/05 00:30

ionelcim
membru

Ammy28 a scris:

Era un grad de exaltare,fericire pot sa spun care nu se intalneste cred eu "in lume" indiferent de circumstante. Dumnezeu sa ne binecuvanteze

Corina nu ar tre sa-ti faci griji ca nu se intalneste niciunde in lume pt ca biblia spune ca in zilele din urma diavolul se preface intr-un inger de lumina, asa ca te poti astepta la orice lucrare a lui Dzeu ca sa fie "contrafacuta"

sti problema care am vazut-o si in descrierea ta si in altele, cat si ceea ce am vazut cu ochii mei este ca lipseste o etapa f importanta din toata lucrarea asta si anume:POCAINTA.

am cateva intrebari pt tine:
1.cat timp te-a tinut dragostea aceea mare pt toti oamenii?
2.in afara de faptul ca ai trait cateva momente intr-o stare de "extaz spiritual" dc imi dai voie, s-a mai intamplat ceva cu tine?
3.poti sa spui ca-ti bate inima 100% pt cer ,iti este scarba de pacat si traiesti in sfintenie asa cum a trait Isus?

15/11/05 00:45

Larisa
membru

Ionelcim, niciodata nu am experimentat sa fiu beata in/de Duhul Sfant, dar gandeste-te ca la Rusalii atunci cand cei adunati in camera de sus  vorbeau in limbi, oamenii au zis despre ei ca sunt beti. Deci faptul ca domnesti peste circumstante le-ar putea parea necrestinilor ca esti beat, ca ai febra!

15/11/05 01:42

Site web  
Jesus Inside
membru

Inregistat: 15/11/05
Mai fratilor...as vrea sa intru si eu in discutia asta...ma intereseaza f mult desi nici eu nu am experimentat aceste manifestari 'speciale' ale Duhului Sfant.Nu stiu prea multa 'teorie' despre Duhul Sfant.Am citit  cateva dintre mesajele voastre anterioare...si ce as putea sa va sfatuiesc este sa fiti atenti la cuvintele pe care le folositi(nu cu chestii de genu':Bla,bla s.a...si ''fara NERVI'' )...totusi este vorba de Dumnezeu...si pacatul care nu ni se iarta este HULA impotriva Duhului Sfant ...si cu asta nu vreau sa iau apararea sau sa fiu impotriva unora dintre voi.Sper sa nu ma intelegeti gresit..
Mi se pare un subiect mai mult decat interesant si mi-ar place sa continuam discutia(apropos..eu voi fi extrema ascunsa:D)

Ultima modificare de Jesus Inside (15/11/05 16:28)

Galateni 2:20

15/11/05 16:25

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ce înţelegi prin HULA împotriva Duhului Sfânt?

15/11/05 16:37

Site web  
Jesus Inside
membru

Păi tu la ce crezi că se referea Isus cand a vorbit de HULĂ?(in Luca 12:10)Eu totusi cred ca ar trebui sa fim mai atenti la ce vorbim pentru ca hulă nu inseamna neaparat a injura sau blestema ci poate inseamna chiar tăgăduirea puterii Duhului Sfant

Be Blessed

15/11/05 23:36

Larisa
membru

Lupea_Filip a scris:

Ce întelegi prin HULA împotriva Duhului Sfânt?

Ma intreb daca cineva are o idee despre ce inseamna hula impotriva Duhului Sfant. Din pacate nici biblia nu ne ajuta asa de mult si daca nu gasim un raspuns nu o sa fim trasi la raspundere pentru lucrurile pe care le-am facut din nestiinta!

Ultima modificare de Larisa (16/11/05 02:13)

16/11/05 02:13

Site web  
Larisa
membru

Jesus Inside a scris:

Eu totusi cred ca ar trebui sa fim mai atenti la ce vorbim pentru ca hula nu inseamna neaparat a injura sau blestema ci poate inseamna chiar tagaduirea puterii Duhului Sfant

Conform DEX-ului hula = ocara, injurie, ponegrire, calomnie, blasfemie(defaimare a religiei, a dogmelor si obiceiurilor din cult, defaimare a lucrurilor sfinte). A huli = a spune vorbe de ocara sau de batjocura la adresa cuiva, a ocari pe cineva, a vorbi de rau, a defaima.

Ultima modificare de Larisa (16/11/05 02:23)

16/11/05 02:22

Site web  
filip
membru

Jesus Inside a scris:

Păi tu la ce crezi că se referea Isus cand a vorbit de HULĂ

Eu am întrebat primul. Aş prefera un răspuns, nu întoarcerea întrebării.

16/11/05 09:00

Site web  
Jesus Inside
membru

păi ti-am raspuns in continuare...

16/11/05 11:30

Jesus Inside
membru

daca te uiti si la raspunsul Larisei vei vedea la un moment dat ca hula poate insemna si a vorbi de rău...sper ca ai inteles

be blessed

16/11/05 11:31

mates
membru

Inregistat: 29/03/05
Ladies and Gentlemen, nu mai exagerati numind "erezie" unul lucru sau altul. Daca cineva vine si zice o experienta a sa, voi imediat puneti intrebari din-astea clasice: cat te-a tinut, dupaia ce ai facut ... pentru ca e jenant, serios. N-aveti nici un drept sa judecati anumite simtiri si trairi spirituale (1) si nu aveti o cunostinta divina care sa stie ce a fost cu adevarat (2).

Cateodata sunt uimit cat de mult incercam sa ne aratam unul altuia cat de destepti suntem si cat de bine e intretinuta relatia noastra cu Domnul, ce tari suntem noi.

Am mai postat mesajul asta doar ca sa va zic sa fiti la subiect, adica: "Cazutul pe spate, Rasul Sfant, o manifestare a Duhul Sfant?"
Aici nu se vorbeste despre botezul cu DS sau altceva... pentru astea exista alte topicuri, sa fim la subiect prieteni...

Salutare!

16/11/05 15:23

Site web  
filip
membru

Jesus Inside a scris:

poate inseamna chiar tăgăduirea puterii Duhului Sfant

Bănuiesc că la asta te refereai când ai zis că mi-ai răspuns. OK, nu e un răspuns pe cât de dezvoltat îl vroiam. Are un caracter destul de general dar, eu îl consider bun. Şi nu mai intru în detalii ca să nu deviez de la subiect. Mersi.

16/11/05 15:51

Site web  
filip
membru

mates a scris:

N-aveti nici un drept sa judecati anumite simtiri si trairi spirituale (1) si nu aveti o cunostinta divina care sa stie ce a fost cu adevarat (2).

1. Aici este nevoie de nuanţare:
a. Una este judecata pentru condamnare a altuia, care este atributul lui Dumnezeu şi numai al Lui.
b. Alta este problema autoprotejării, care implică cântărirea şi emiterea de concluzii pe care Cuv. lui Dumnezeu le permite:
"Nu stingeţi Duhul. Nu dispreţuiţi proorociile. Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun. Feriţi-vă de orice se pare rău" (1 Tes. 5:19-22)

2. Este posibil ca unii să aibă totuşi darul descoperirii duhurilor, şi ei să ştie.

Pe ansamblu, mates, nu vreau să contrazic ce spui, doar să adaug nişte precizări, şi să te ajut să fii puţin atent şi la chestiunile de nuanţă.
Pentru că aşa cum ai formulat punctele tale, ele par a avea un caracter de absolute, caracter pe care în realitate nu îl au, dacă pot fi combătute cel puţin parţial.

Ultima modificare de Lupea_Filip (16/11/05 16:02)

16/11/05 16:02

Site web  
Ammy28
membru

Inregistat: 20/10/05
Ionelcim,

Prima mea interactiune cu El a fost in urma cu vreo doua luni.Pana atunci pentru mine credinta era religia,si religia,ei bine,un lucru de care nu eram interesata in mod particular.Ma consideram un om practic.Si consideram,ca multa lume,religia un refugiu pentru un om slab.Ei,bine s-a intamplat in urma unei conferinte religioase unde am ajuns din intamplare,sa capat revelatia,de fapt certitudinea absoluta,fara umbra de tagada ca Dumnezeu exista si ca e viu.Nu stiu daca atunci duhul meu s0a trezit la viata sau a fost o exaltare sufleteasca.Sunt la inceputul..umblarii mele cu El(daca asa se spune).Ce s-a intamplat dupa aia? Te astepti la o marturisire socanta si spectaculoasa cum ca viata mea s-a schimbat radical? Ei bine,nu.Dar ceva,undeva,in esenta mea de om s-a schimbat cu siguranta.Vorbesc in limbi ! Am vedenii(flashuri de fapt,dar extrem de vii si de clare)! MA rog cu un patos si cu o fervoare pe care nu le-am mai trait nici in rugaciune sau in altceva.Am un temperament coleric(lumeste) dar am mai mult autocontrol.Nu-mi plac mai mult oamenii,dar ii vad ALTFEL si ii inteleg altfel.Sunt mai toleranta.Si mai e ceva.CAnd mi se intampla chestii nashpa,dar cu adevarat nashpa,nu mai cad ! MA rog,sunt prea multe de spus.In rest,viata mea e la fel.Merg la job,vin acasa,am inceput sa merg la biserica,am prieteni crestini,merg la grupa de rugaciune.Inca n-am renuntat la fumat,mai gandesc urat despre unul si altul.,dar fara ura.Asta e ceva.Pocainta spui?Daca faptul ca as schimba toate lucrurile din viata mea de dinainte de-al cunoaste pe El(si in lume am avut lucruri considerate faine si de dorit) si as putea umbla de la inceput in puritatea,simplitatea si claritatea caii crestine,ei bine,da. Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

16/11/05 18:42

ionelcim
membru

nu am prea mult tp acuma dar vreu totusi sa sc ceva despre hula impotriva DS.

dc ne uitam in biblie Cel care a vb despre asta este Dl Isus, si mai tre sa vedem si cu ce ocazie.
oamenii religiosi de atunci in special fariseii Il acuzau pe Dl ca face minuni cu ajutorul deavolului, dar ei cunosteau f bine ca Isus este un om sfant si curat si ca are puterea aceasta de la Dzeu.
Ei au hulit pe DS pt ca desii au vazut si cunoscut lucrarile Lui , le-au atribuit deavolului.
Nicodim a vanit noaptea la Isus pt ca, spunea el, lucrarile ce le faci Tu sunt ale lui Dzeu, ce credeti ca era sg invatator al legii care a vazut lucrul asta ?
cd vb orbul cu fariseii, ei spuneau ca stiu ca Isus este un pacatos(ma intreb oare nu stiau chiar contrariul si anume ca Isus este fara pacat?), dar orbul spune:"dc este un pacatos nu stiu,eu una stiu: am fost orb si acuma vad, si mai stiu ca Dzeu nu asculta pe pacatosi..."

cu toate astea, acesti oameni au spus despre Isus ca este posedat de deavolul, ceea ce este hula impotriva DS

18/11/05 07:59

filip
membru

hm... un punct de vedere interesant, care nu l-am mai auzit până acum. Şi eu care credeam că le-am auzit pe toate... :D

18/11/05 09:12

Site web  
ionelcim
membru

Larisa a scris:

la Rusalii atunci cand cei adunati in camera de sus  vorbeau in limbi, oamenii au zis despre ei ca sunt beti. Deci faptul ca domnesti peste circumstante le-ar putea parea necrestinilor ca esti beat, ca ai febra!

asa este, insa eu nu ma refeream acolo la parerea oamanilor, Isus a spus ca "veti primi un alt mangaietor si anume Duhul Adevarului pe care lumea nu-l poate primi pt ca nu-l vede si nu-l cunoaste" ,asta este un motiv pt care nu tre sa ne chinuim prea tare ca sa explicam lumii despre DS, ca tot degeaba.

19/11/05 00:44

ionelcim
membru

Ammy28,

bineinteles ca ma astept la o schimbare radicala, pt ca DS schimba vieti radical.

stiu ca multi ma judecati ca fiind perfectionist sau ca nu sunt realist deloc, insa aici este vb de ceea ce face Dzeu prin tine si nu de ceea ce faci tu, asa incat Pavel a sp: "Pot totul in Hristos care ma intareste"
cred ca tre sa ne evaluam bine vietile. Petru spune ca sunt unii care vestesc slobozenia in timp ce sunt ei insisi robiti, caci fiecare este rob lucrului de care este stapanit.

roaga-te Dlui sa ti se descopere in toata puterea Lui pt ca spunea ca El se lasa gasit de cei ce-L cauta cu toata inima.

19/11/05 01:01

ionelcim
membru

Filip, si eu am auzit multe interpretari, insa mi se pareau mai mult rationale si nu aveau un suport biblic dupa parerea mea.

de ex f mult am auzit ca hula asta de neiertat ar fi necredinta

19/11/05 01:08

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 17    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la