|
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
..mda gfod! asi vrea sa imi schimb parerea si "crezurile mele nefondate" si asi vrea sa ma "indoiesc" de ele, deci ajuta-ma! ...poate sunt mai "slab" asa ca pls help me!
10x
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
08/06/05 00:24
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
pai, asta numai tu poti sa faci. daca m-as implica si eu ti-as zice din "experienta" mea si tot acolo unde nu trebuie ajungem. 
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
08/06/05 11:26
|
|
vaxaly
membru
|
|
...uite ca mie imi e bine asa cum gandesc.(si sunt destul de fondat in ceea ce gandesc) si vreau sa schimb doar daca se merita cu adevarat. Si vb tu din experientele tale, poate o sa am ajute putin!...poate o sa imi fac o idee si poate imi voi deschide ochii sa vad ce e "bine"; poate acum gresesc!
Fa-ma tu sa inteleg, dar daca vrei sa faci asta vreau argumente solide nu vrajeli de 2 bani ca de alea aud fff multe!
GBU <><
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
09/06/05 07:32
|
|
gfod
membru
|
|
auzi ma, nici nu stiu de ce ma bag in treaba ta. am facut ce nu trebuia, sa ma bag in oala ta pt ca nu-mi conveneau mie unele chestii. da' tu sa crezi ce vrei, si Domnul sa te binecuvanteze, si poate eu gresesc. si de-a fi sa te indoiesti, o sa te indoiesti, si Dumnezeu n-o sa te lase de capu' tau ci o sa te modeleze cum vrea El, daca-l lasi si tu bineinteles. si asta ni se aplica tuturor.
era doar o chestie - ca eu m-am nascut in familie de pocaiti, si de mic m-a pasionat teologia, si mai ales toate doctrinele carismatice despre razboi spiritual si toate celelalte. si in fiecare an am fost la tabere, conferinte, si toate au insotite de puternice trairi spirituale(emotional-spirituale de fapt).....dar nimic prea stabil in viata mea, pentru ca eu de genul meu sunt un imperseverent, si atunci m-am tot agatat de trairile alea emotional-spirituale......si am ajuns la un punct in care nu mai suportam, pen' ca am ajuns ca un burete uscat, de tot. asa ca m-am saturat de toate si nu mi-o mai pasat cum ma simteam. stiam doar ca a fi crestin inseamna a trai prin credinta. si, datorita acestor schimbari, am inceput sa nu mai bag in seama toate ideile interesante si teologiile noi care mai apar acum, si sa accept tot ce zic ceilalti fara sa gandesc eu pentru mine. asa ca am hotarat sa caut eu pe Dumnezeu si sa am o experienta cat de personala se poate, si sa ma bucur de ea. amin:d
|
|
09/06/05 20:02
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
gfod a scris:
asa ca am hotarat sa caut eu pe Dumnezeu si sa am o experienta cat de personala se poate, si sa ma bucur de ea. amin:d |
...si ai reusit sa ai acea experienta personala ?...
|
|
09/06/05 22:58
|
|
gfod
membru
|
|
dave, work in progress:D
|
|
10/06/05 10:26
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
...inteleg perfect ce spui... ...Domnul sa-ti ajute si sa-mi ajute...
|
|
10/06/05 11:35
|
|
vaxaly
membru
|
|
gfod , sper sa nu te multumesti cu "work in progress"!
data viitoare cand te bagi in "oala" altuia nu mai iesi asa! Lamureste-l. Stii interesant pt ca si pe mine m-a (si ma) pasioneaza subiectul legat de Duhul Sfant. Am experimentat puterea acestuia si am vazut lucrari mari! ...dar nu am inteles un lucru si de aceea am fost mai "slab" si v-am stresat atat cu Rasul Sfant. ce importanta are? sau cine il are? cum te ajuta, etc! Nu am inteles frate si de aia am intrebat si am fost poate mai "irascibil"! nu am inteles cum este cu Rasul Sfant.......este un forum aici si de aia am intrebat! Eu nu vreau sa am pareri preconcepute despre lucrurile astea, ci vreau sa cunosc adevarul mai detaliat!
si daca ne multumim cu trairile din tabere,conferinte etc.... sunt varza! de fapt in majoritatea cazurior focul din tabere este foc de paie! (am vazut pe pielea mea; pt ca atunci cand veneam din tabere eram gata sa castig lumea, sa lupt cu orice duh pt oameni... dar...foc de paie si se stingea rpd)!! Asa ca va provoc sa aprindeti foc puternic si sa il lasatu pe Dumnezeu sa o faca, sa ne "mistuie:, iar noi sa intretinem acest foc! Te provoc sa te bati ca un luptator, ca un adevarat JesusFreak!
<><
|
|
11/06/05 00:37
|
|
gfod
membru
|
|
Work in progress o sa fie toata viata. toata viata o sa inveti, o sa mergi mai departe sau o sa regresezi. dar multumirea in viata spirituala este o pacoste, si eu nu ma multumesc, si nici nu vreau sa fiu multumit vreodata. si asta caut eu, un foc care sa dureze mult. apele blande sunt adanci.....
|
|
13/06/05 08:49
|
|
vaxaly
membru
|
|
dar cine se multumeste cu ce e el acum???? exista oare un astefel de om care sa zica ca a ajuns la un stadiu "prea mare" de cunostinta??? NU CRED ca poate sa fie cineva in stare sa afirme asta - si sa fie DREPT!
si eu Gfod caut un foc care sa dureze pt totdeauna, dar.... din pacate "paharul trebuie reumplut mereu"... asa ca nu va putea fi "ceva" ce va dura la infinit. Paharul se goleste si trebuie reumplut!
|
|
13/06/05 14:21
|
|
mademoiselle
membru
Inregistat: 13/06/05
|
|
gfod nu ti se pare ca esti putin obraznic? Ai grija ca pt orice cuvant NEFOLOSITOR vei fi tras la raspundere... Mai bine ia mustratea si pocaieste-te!Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze /ne lumineze!!
|
|
13/06/05 15:23
|
|
mademoiselle
membru
|
|
Si apropo darurile Duhului sunt impartite dupa voia Sa si ele nu sunt abilitati ereditar transmise (1Corinteni 12.11). Darurile ajuta la propovaduirea Evangheliei. Nu toti credinciosii primesc aceleasi daruri, insa toti sunt chemati la a le dori si a umbla pe calea cea mai alesa, a dragostei. Roada Duhului depinde de noi su trebuie neaparat sa o avem pentru a fi siguri ca suntem mantuiti, pe cand darurile le primim dupa voia Duhului Sfant pentru zidirea bisericii, nu pentru slava sau castigul celui ce le are (1Corinteni 12.8-11; 28-31; 13.1-3; 14.12,33,39,40; Ev 2.4; Rom 12.6). Chiar daca in vremurile din urma vor fi multi prooroci mincinosi (Matei 24:11) asta nu exclude existenta celor adevarati care lucreaza si azi dupa randuiala exprimata in cap. 12-13-14 din 1Corinteni.
Amin
|
|
13/06/05 15:41
|
|
vaxaly
membru
|
|
hmm... mademoiselle pana la urma ce ne zici legat de subiectul care se dezbate??? pe mine asta ma intereseaza!
10x <><
|
|
13/06/05 18:15
|
|
crazee_sara
membru
|
|
))))))))))))))))))))))))))....dude you`r killin` me...adica..am tot citit ce scrie pe`aici si...pai...unele`s kiar funny (mai ales alea a lui ga...I mean a lui gfod si nu mi se par deloc obraznice!)... bine...hai k zic si c cred eo noah...si poate deviez un pic de la subiectul de baza cred,in primul rand ca subiectul 'duhul sfant' este un complicat.este.pe langa ca nu avem nici un drept sa justificam ceea ce face dzeu (legat de botez) adica: stiu persoane botezate la 9 ani altele care cer asta de 40 de ani!sau:merg in tabere crestine baieti si fete la agatzat si vine de`acolo botezati cu duhul sfant (ca nu stiu sa pastreze unii darul primit..asta`i altceva) si altii in care merg din motive mai bune,,,nu. apoi...in leg cu rasu sfant si ce mai era?aaa..cazutu pe spate!.eram intr`o excursie o data cu ai mei intr`un oras de munte si la un moment dat am trecut pe langa nush ce geam pe cre scrie vrei sa fi umplut de duhul sfant?vrei sa`l cunosti pe dzeu?vino la nush ce ora nush unde"..si cand treceam noi pe`acolo era fix atuncea intalnirea respectiva.noi fiind familie de pocaiti romania (bine,pe sfert) intr`o tzara in care nu sunt mai mult de 10 biserici crestine (slovacia) am intrat acolo SI....doamne ce`am vazut acolo!!!!!fdeci:erau tineri,luminile erau semistinse si unii se aruncau pe jos,altii dansau,altii zbierau (mami ce zbieraturi!!!) si etc...bine..fff putini cantau.in orice caz,manifestarile erau somethin` like...FREAK SHOW!... bun...acuma in vacantza de pasti am fost cu tinerii din noua mea biserica (semicarismatica,poate mai mult) in tabara.prima mea tabara cu ei.in ultima seara knd era vorba de botezul cu duhul sfant si eliberare (!!!!!!!!!!) a fost asa :vreo 2 plangeau de mama-focului (aia fusesera eliberati de duhuri),vreo 2 au cazut pe spate,vreo 5 se rugau cu voce TARE si restul de vreo 10-12 se rugau pe genunchi normal si`n toata firea.din sala aia eo am fost singura care a plecat nebotezata cu dhuhl sfant!!si cred ca stiu dice:ptr ca am stat si am analizat ce`i in jurul meo si imi ciuleam urekile s`aud ce es roaga ptr mine (aia`n limbi) si...a fost penibil intr`un fel si dureros in acelasi timp.bun,ce vreau sa zic e ca depinde de multe aspecte. maybe...daca nu esti "shcolit" pe buna dreptate in asta....sau experimentat bine,n`are rost sa dai cu pumnu`n masa ca asa`i cum zici tu e bine. in continuare nu sunt botezata...nush dice!n`am idee unde gresesc.n`am idee care`s daruri din ce`am vazut si care nu!nu ma intereseaza sentimentele si senzatziile...tanjesc doar dupa o relatzie tot mai stransa de inima lui dzeu....mai este timp si stiu ca intr`o zi o sa primesc si asta... partea 2a..inlegatura cu carismaticii : what do you mean cand zici asta?(in special gfod)...dak sari la unele piese la inkinare si te`nvartzi sau batzi din palme sau ce anume inseamna sa fi carismatic?daca asta inseamna ..atunci si eo is! )...daca asta inseamna dar nu`s sigura ce e.paote ar tebui sa`ntreb....sa vad unde din ce categorie fac parte (faza cu catalogatul)
|
|
13/06/05 21:13
|
|
gfod
membru
|
|
mademosielle, nu mi se pare ca-s obraznic! oricum, imi place sa fiu confruntat. uite-aici, un caz de obraznicie dupa parerea mea. acuma spune-mi tu daca gresesc sau nu! vine taica-miu din italia, si-mi zice ca la biserica la care o fost el, de penticostali, femeile care au nascut prin cezariana, nu au voie sa-si aduca copiii la binecuvantare pentru ca nu au vrut sa sufere durerile nasterii !!!!!!!!!!!! UNDE AM AJUNS? apoi sa nu ma dau cu capul de pereti de disperare? si poti sa zici aici"poate asta-i voia DOmului!" sau asa ceva? si asta se poate sa fie un caz destul de nomal! sunt biserici in care un jegos este aruncat afara, in loc sa fie primti cu caldura, si dragoste, cum ar trebui sa arate un crestin adevarat! oamenii striga dupa mine si prietenii mei(care, vai ce sa-ti zic, se imbraca mai mult in negru, si asa-mi place si mie, ca ma prinde bine) "satanisti imputiti!"....si tindem si noi sa facem parte din categoria aia de oameni, care nu acitoneaza cu dragoste. uite asta obraznicie! nu ca am facut o interpretare mai indrazneata, dar foarte relevanta in acelasi timp. m-am justificat destul.
crazee, cred ca botezul in Duhul Sfant ii ceva minunat. dar nu va sfortati sa scoateti un cuvant in alta limba imediat.......ii o chestie interesanta - primii crestini care au primit Botezul, nu ma refer la apostoli si ceilalti, nu au fost scoliti in nici un fel cu privire la El. si totusi, nu au trecut prin cateheza, si luuuni staruinte! deci....sa ne mai ganim putin. si dorinta dupa Dumnezeu ii o dorinta cat se poate de nobila! si daca il cauti pe Dumnezeu, o sa se descopere! uneori trebuie sa astepti, si cu siguranta viata spirituala n-o sa evolueze la o bataie din palme! cred ca am uitat putin cam mult de post, rugaciune, asceza....nu cred ca oamenii le-ar fi practicat(ma refer la asceza) secole intregi daca n-ar fi fost foloitoare.
cand am zis ceva negativ despre carismatici, ma refeream la teologie....cu modul de manifestare al fiecaruia n-am nimic.
Domnul sa va binecuvanteze!
|
|
13/06/05 22:57
|
|
mademoiselle
membru
|
|
pt gfod hm..uite ca ai si tu ceva in cap...am ramas pe o parte uimita, ca totusi se poate vb cu tine si serios! Ba ai fost obraznic, ca zice sa nu iei numele D-lui in desert si tu ce faci? Aduci argumente de mai marea rusine(chestia cu "WC")...mi miar fi pur si simplu "frica" sa zic asa ceva, apai sa mai scriu? Ai grija ca prin fraze din astea mici, se vede ce ai in inima si ce caracter ai!
Apropo de italia, nu stiu ce sa zic, nu ma bag in asta,nu am o parere concreta, ai dreptate ca nu e corect...dar mai bine tac, decat sa zic ceva gresit!
|
|
13/06/05 23:20
|
|
mademoiselle
membru
|
|
pt vaxaly
Tja sunt TOTAL de parerea ta! Frate tine-te tare in credinta, chiar daca in vremurile din urma vor fi multi prooroci mincinosi (Matei 24:11), trebuie sa veghem si sa fim tari si nu dusi de vanturi incolo si incoace...
|
|
13/06/05 23:26
|
|
crazee_sara
membru
|
|
gfod...nu am cerut un comentariu-predica a ceea ce ziceam...I mean..noah.in fene... in rest....u guyz are funny!se pare ca gfod tocmai a convins`o pe madmoazel ca are ceva in cap.. ),ptr k a fost obraznik la faza cu 'buda'...man...hai k aia o fost buna...stop acting like a old woman!......
|
|
14/06/05 14:26
|
|
mademoiselle
membru
|
|
wooow parca am fi aici la un concurs, cine convinge pe cine:) tare de tot...hei crazee_sara de unde putem fi sigure ca nu a scris cumva dintro carte? mai sti, poate il duce capu...  a little joke *gg*
|
|
14/06/05 22:45
|
|
gfod
membru
|
|
da....un forum nu trebuie sa se transforome intr-o competitie.....si cred ca de multe ori am cazut si eu in capcana.
mademoiselle, sa stii ca esti aproape de adevar. nu-i chiar ideea mea intru totul - aveam niste dezbateri cu un prieten, de fapt, pe site-ul lui de bloguri, si o iesit chestia aia amuzanta, dar serioasa in acelasi timp. si sa stii ca nu-mi place sa citez din carti fara sa stiu despre ce-i vorba, si nici nu-mi place sa citez ceva sau pe cineva, fara sa spun ca am luat cutare pasaj din cutare carte, etc.
|
|
15/06/05 00:36
|
|
mademoiselle
membru
|
|
Ooo sunt aproape de adevar...e bine decat deloc Am glumit in chestia cu cartea... Sti, e un proverb: "cand iti dai seama ca gresesti atunci e primul pas spre imbunatatire"!
*gg*
|
|
15/06/05 10:18
|
|
vaxaly
membru
|
|
Interesanta discutie! Cred ca fiecare avem de schimbat si de acceptat!~ sa nu ne socotim singuri intelepti , chiar daca "ne-au murit laudatorii"!
(Crazee_sara si restul - va rog haide-ti sa vorbim sau sa incercam sa vorbim numai in romaneste; stiu ca e la moda sa folosim si cuvinte in engleza si e "cool", dar poate unii nu inteleg sau nu stiu bine;totusi suntem romani din romania -)!
..cat despre rasul sfant, imi tin parerea mea. si nu sunt deacord cu asta! asa ma simt eu luminat si asa cred ca e bine!
|
|
16/06/05 12:58
|
|
crazee_sara
membru
|
|
din cate am vazut eu...rasul sfant e ok. bine,vaxaly...I`ll try..(adica.,..o sa incerc) sa nu mai folosesc expresii`n americana.. asa`s eu.nu cred ca`i ceva la moda...pur si simplu mi se pare ca suna bine..
|
|
16/06/05 15:16
|
|
gfod
membru
|
|
ma vaxaly, tu tii discutia asta aprinsa! cand incepem sa fii offtopic, tu sari cu convingerea ta! frate, serios, crezi ce vrei, pe mine nu ma influenteaza, si probabil nici pe ceilalti. eu, sa zicem, nu-mi bag nasu'-n oala practicantilor. sa rada cat vor, ii viata lor, relatia lor cu Dumnezeu. eu unul nu vreau sa "cercetez" domeniul asta.
|
|
16/06/05 17:27
|
|
vaxaly
membru
|
|
pai daca nu vorbiti legat de topic, vorbiti in alta parte. fara suparare dar aici e o problema si daca considerati ca trebuie incheiata, incheiati-o. iar daca nu vorbiti despre ea. Se dezbate o tema si voi veniti cu altceva. Interesant. Dar e destul loc pe pagina asta pt celelalte discutii!
si ms crazee_sara pt intelegere. pt mine e ok ca ma descurc cu engleza dar pt altii poate fi mai neplacut!
|
|
16/06/05 23:12
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|