|
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Va spun si ce sa cititi in domeniu. Ca sa nu credeti ca as avea eu dreptate. "Jocul cu focul" asta-i cartea. Si nu-i doar citata, ci recitita dupa experiente vazute si traite....
Ultima modificare de Sword (20/02/10 21:21)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
20/02/10 20:18
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
mates a scris:
Cazutul pe spate, Rasul Sfant, o manifestare a Duhului Sfant?
In general practicate de charismatici aceste "manifestari" ale Duhul Sfant au starnit controverse...
Voi ce pareri aveti? Dar vreau sa fie sustinute biblic atat cele pro cat si cele contra... |
Cand am citit prima data acest topic aveam impresia ca am ajuns intr-o alta dimensiune a lumii.
In Biserica pe care momentan o frecventez se practica astfel de..."manifestari". Mi se pare insa interesant ca manifestarile apar la aceleasi persoane. Am vazut mirarea de pe chipul copilasului meu cand o astfel de persoana a avut un acces de "ras sfant" si parca am avut o strangere de inima...
Da, si Ioan a cazut ca mort{ca am vazut ca s-a adus ca argument biblic pentru caderea pe spate}, dar el primea un mesaj, i se revela ceva; un mesaj care l-a impartasit si altora. Oare de ce nu se impartaseste nimic dupa aceste "caderi"?
Nu vreau sa insinuez ca sunt niste acte simulate, dar totusi eu le vad in cel mai bun caz ca pe o descarcare emotionala. Si as fi curioasa sa mai stiu ceva: ele se intampla doar in public sau si in intimitate?!
Desigur intrebarile mele vor ramane fara raspuns!
Mai am o curiozitate, Biblia pomeneste de cazutul cu fata la pamant. Deci invers decat pe spate. Si preotii cand mergea in altar trebuiau sa paseasca intr-un anume mod sa nu li se dezveleasca goliciunea...Deci cum pe spate?!
[Poate s-a mai mentionat asta, dar n-am mai rasfoit recent subiectul. Deci sa-mi fie cu iertare atunci...]
Ultima modificare de MRU (19/04/12 19:29)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
19/04/12 19:03
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
MRU a scris:
...In Biserica pe care momentan o frecventez se practica astfel de..."manifestari".
|
Te-ai molipsit cumva si tu?
Mi se pare insa interesant ca manifestarile apar la aceleasi persoane. |
Doar ei rad, sau ei dau tonul, iar ceilalti rad de ei?
Nu vreau sa insinuez ca sunt niste acte simulate, ... |
Doar presupui, nu? 
Si as fi curioasa sa mai stiu ceva: ele se intampla doar in public sau si in intimitate?! |
In intimitate nu. E periculos pentru ca nu este cine sa-i prinda sa cada usor, iar daca dau cu capul de ceva, cine cheama smurdul? Asa ca in intimitate nu se intampla; si e strict interzis. 
Desigur intrebarile mele vor ramane fara raspuns! |
Cat optimism... 
Mai am o curiozitate, Biblia pomeneste de cazutul cu fata la pamant. Deci invers decat pe spate. |
Aia presupune inchinare; e mai greu.
Si preotii cand mergea(u) in altar trebuiau sa paseasca intr-un anume mod sa nu li se dezveleasca goliciunea...Deci cum pe spate?! |
A fost preot care a cazut pe spate; decat odata.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/04/12 19:54
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Sa inteleg ca stau pregatiti cu un cearceaf? Nu am asistat niciodata la ce spui tu.
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
22/04/12 20:47
|
|
Old
Moderator
|
|
MRU a scris:
Hmm...azi am asistat si la o cadere cu fata la pamant. Asta ,nu prea am dubii ca a fost regizata.
|
S-a oprit cu mainile sau a cazut bustean? Si-a zdrobit nasul?
MRU a scris:
Primul lucru care l-a facut doamna cand s-a trezit a fost sa-si aranjeze parul. |
Natural, nu? Poate urma sa dea un interviu; nu putea sa apara oricum pe sticla.
MRU a scris:
Era sa mor de ras. Nu din ala sfant, ci doar de ala malitios.  |
Asta trebuie sa prcizezi; altfel intam la...interpretari.
MRU a scris:
Mi s-a parut interesant ca in Biserica asta unde merg intodeauna cineva pune un cearceaf peste persoana care cade. Probabil ca sa nu se vada nimic indecent.  |
In ardeal se pune cearceaf peste mort.
MRU a scris:
Probabil ca daca cineva care ar avea o marturie dovedita si ar cadea pe spate/cu fata, nu as mai face glume pe seama acestui subiect. |
Pai e dovedit. Ai vazut chiar tu. Nu a relatat ca ar fi avut o intalnire cu Domnul, o vedenie, ceva? Sunt curios care este marturia lor? Sau spun ca nu-si amintesc? Asta nu ar fi mai mult decat o stare de lesin.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/04/12 23:01
|
|
adriana
membru
|
|
Tanara crestina a scris:
Sa inteleg ca stau pregatiti cu un cearceaf? Nu am asistat niciodata la ce spui tu. |
Da. Exista anumite persoane receptive la ce se intampla in sala, care au un cearceaf si in momentul in care cineva cade, se duc si o acopera. Exista o anumita decenta. Nu merge un barbat sa acopere o femeie. De fapt, n-am vazut pana acum barbati prabusiti la pamant.
In jurul persoanei cazute, se strang si altele si se roaga, isi pun mainile peste ea.
Nu stiu daca modul in care se exteriorizeaza tine de doctrina sau de cultura; un procent insemnat il au enoriasii de culoare.
Ultima modificare de MRU (22/04/12 23:58)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
22/04/12 23:50
|
|
Old
Moderator
|
|
MRU a scris:
...Da. Exista anumite persoane receptive la ce se intampla in sala, care au un cearceaf si in momentul in care cineva cade, se duc si o acopera. |
Si dupa ce cade incepe lumea si rade, sau cum se declanseaza?
|
|
23/04/12 06:13
|
|
adriana
membru
|
|
Vai, Old...
Nu cercetez "rasul", doar ma straduiesc sa-l ignor. Ma gandesc cat de vinovati trebuie sa fie cei care invata pe altii ca trebuie sa caute astfel de manifestari si sa le mai eticheteze ca fiind si spirituale.
Ultima modificare de MRU (29/05/12 13:51)
|
|
23/04/12 10:43
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
MRU a scris:
Vai, Old...
Nu cerecetez "rasul", doar ma straduiesc sa-l ignor. Ma gandesc cat de vinovati trebuie sa fie cei care invata pe altii ca trebuie sa caute astfel de manifestari si sa le mai eticheteze ca fiind si spirituale. |
sau zic ca n-ai Duhul Sfant daca nu ti se intampla asta.
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
23/04/12 13:23
|
|
adriana
membru
|
|
Duminica trecuta, a predicat verisoara pastorului despre lucrarea Duhului Sfant, si oarecum voalat a condamnat caderile pe spate si manifestarile care se termina in Biserica, fara sa fii un om schimbat cand iesi pe usa Bisericii. Am ramas oarecum surprinsa...placut.
Ultima modificare de MRU (29/05/12 13:44)
|
|
29/05/12 13:43
|
|
adrian_mihai
membru
Inregistat: 23/06/12
|
|
L-am auzit pe unul, tot din astia care rad si care cad pe spate...ca cica i-a zis Duhul Sfant sa-l loveasca pe unul in fata cu bocancul. Acum, oare si asta este o manifestare a Duhului Sfant? Nicidecum! Frica sa nu hulim pe Duhul Sfant ne face sa fim reticenti, dar hula impotriva Duhului este o respingere indelungata a Lui, in procesul de mantuire.
Ni se zice : "Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.". Duhul Sfant a venit pe pamantul acesta sa-L glorifice pe Domnul Isus, sa convinga lumea de pacat si sa ne faca sa traim o viata sfanta. Duhul Sfant nu face spectacole, nu ne face pe noi sa ne simtim ca la un concert. Este o mare batjocura sa gandim ca Duhul Slavei este Cel care se ocupa cu distractia noastra, de orice fel.
Roadele Duhului Sfant atesta prezenta Lui, pocainta si o inima zdrobita atesta prezenta Lui, marturisirea pacatelor atesta prezenta Lui. Ce legatura are spectacolul asta de prost gust ( rasete, aruncari pe spate si tot felul de lucruri ) cu Duhul cel Vesnic? Daca L-am cunoaste mai bine,ne-am da seama cum este El.
|
|
23/06/12 19:47
|
|
Old
Moderator
|
|
adrian_mihai a scris:
L-am auzit pe unul, tot din astia care rad si care cad pe spate...ca cica i-a zis Duhul Sfant sa-l loveasca pe unul in fata cu bocancul. |
L-ai auzit personal, sau asa, pe youtobe?
|
|
25/06/12 19:39
|
|
adrian_mihai
membru
Inregistat: 23/06/12
|
|
|
25/06/12 20:04
|
|
Old
Moderator
|
|
Desi nu consider corecta aceasta forma de manifestare prin ras si caderi pe spate, totusi nu cred ca este corect sa-i acuzam pe baza tuturor balivernelor de pe youtube.
|
|
18/12/12 00:32
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|