|
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Mutări:
1. Discuţia despre permisiunea de a discuta despre Duhul Sfânt - aici.
2. Întrebarea lui Sword despre religia lui eudemonistul - aici.
3. Discuţia despre "Dualismul consubstanţial manifest" - aici.
|
|
11/04/08 18:43
|
|
StefanAndrei
membru
Inregistat: 02/06/08
|
|
Pentru cei care sunt tentati sa creada ca "Rasul Sfant" are ceva sfant in el sa caute putin pr youtube sa vada cam cum se manifesta asta, si o sa va lamuriti repede cat de "sfant" este.
Si cu cazutul pe spate cam la fel. Daca nu gasiti, va dau eu link -uri.
|
|
02/06/08 12:37
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
S-au mai dat linkuri pe-aici despre "Cazutul pe spate şi Rasul Sfant". Sunt prin alte pagini. Dacă ai răbdare să cauţi, le vei găsi. 
|
|
02/06/08 13:27
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Consider ca astfel de manifestari fac un deserviciu cultelor, de multe ori suntem aratati cu degetul datorita celor care promoveaza si practica astfel de manifestari. Duhul Sfant este un susur bland si linistit.
Ultima modificare de maria_t (25/03/09 23:22)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
25/03/09 23:22
|
|
TINA@
membru
Inregistat: 07/05/09
|
|
Asa ceva nu exista!Si sunt convinsa de asta!De ce?Pentruca am mult timp de cind studiez biblia si asa ceva inca nu am intilnit!Ma orientez dupa Pogorirea Duhului Sfint peste ucenicii Domnului!Si citind acest pasaj am vazut ce lucrari si manifestari are Duhul Sfint,si anume ucenicii au inceput sa vorbeasca in alte limbi si au primit o putere mare de a vesti pe Domnul Isus!Dar nici decum nu se rideau sau cadeau pe spate!Nu as crede ca cazutul pe spate sau risiul este ceva ce iar placea Domnului de altfel oamenii care ar vedea lucrul acesta ar crede ca sunt la circ nu?
_______________________________________ Salutare la toti din partea mea! ,,Zimbeste Isus te iubeste"
|
|
11/05/09 16:24
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
TINA@ a scris:
Asa ceva nu exista!Si sunt convinsa de asta!De ce?Pentruca am mult timp de cind studiez biblia si asa ceva inca nu am intilnit!Ma orientez dupa Pogorirea Duhului Sfint peste ucenicii Domnului!Si citind acest pasaj am vazut ce lucrari si manifestari are Duhul Sfint,si anume ucenicii au inceput sa vorbeasca in alte limbi si au primit o putere mare de a vesti pe Domnul Isus!Dar nici decum nu se rideau sau cadeau pe spate!Nu as crede ca cazutul pe spate sau risiul este ceva ce iar placea Domnului de altfel oamenii care ar vedea lucrul acesta ar crede ca sunt la circ nu? |
asta e parerea ta. de ce nu i-ar placea Domnului? argumenteaza ce spui cu Biblia bineinteles.
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
24/01/10 22:54
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Manifestare a Duhului este neaparat si dar al Duhului? Pavel cand spune despre darurile Duhului Sfant nu enumera si acesta despre care e vb in acest subiect. Deci, ma gandesc, poate "dar" nu este acelasi lucru cu "manifestare" si daca este asa se schimba situatia.
|
|
25/01/10 08:43
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
polooradea a scris:
asta e parerea ta. de ce nu i-ar placea Domnului? argumenteaza ce spui cu Biblia bineinteles. |
Dar parerea ta? Tu crezi ca sunt manifestari ale Duhului Sfant?
In plus TINA@ argumenta cat stia si spunea ca nu a gasit asa ceva in Biblie ci manifestarile erau diferite. Apoi a spus ceea ce simptomatic pare a fi spectacol fara continut spiritual.
Asadar daca tu crezi altfel decat a argumentat ea(eu i-am inteles argumentele), spune si tu ce crezi!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/01/10 14:37
|
|
Magdy
membru
|
|
edi.theraven a scris:
Manifestare a Duhului este neaparat si dar al Duhului? Pavel cand spune despre darurile Duhului Sfant nu enumera si acesta despre care e vb in acest subiect. Deci, ma gandesc, poate "dar" nu este acelasi lucru cu "manifestare" si daca este asa se schimba situatia. |
Întradevăr, Pavel nu enumeră căzutul pe spate şi râsul sfânt printre darurile enumerate de el. Darurile sunt date ca să ne folosim de ele în lucrarea Domnului. Nu văd cu ce ar ajuta pe altul sau biserica dacă un frate sau o soră ar avea asemenea manifestări.
Deci dacă sunt, atunci sunt pentru zidirea personală. Deci eu le-aş încadra la manifestări ale Duhului Sânt. Nu scrie despre ele în Biblie, dar nici nu mă încumet să îngrădesc manifestarea Duhului.
|
|
25/01/10 14:43
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Isus Cristos n-a trecut peste Scriptura, iar Duhul Sfant nu are de gand s-o faca( avand ca scop descoperirea si glorificarea lui Isus, si nu satisfacerea firii noastre). Daca spunem ca-L ingradim pe D-zeu in Scripturi nu facem decat sa deschidem portile tuturor manifestarilor dubioase si sa ajungem sa le mai si credem. In manfestarile multimilor exista si fenomene gen spirit de turma, hipnoza, transa si altele de care-i bine sa tinem cont, sa nu ne amagim crezand ca Duhul lucreaza. Rasul Sfant este o blasfemie caraghioasa la adresa Sfinteniei lui D-zeu, "betia in duhul" este o proasta interpretare a unui verset, iar "uciderea in spirit" pe langa ca nu exista in biblie asa ceva seamana foarte mult cu manifestarile ritualice satanice.
Ultima modificare de Sword (26/01/10 09:35)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
26/01/10 09:34
|
|
Magdy
membru
|
|
1. Sword, bine ai revenit! 
2. A nu se înţelege că eu aş aproba orice manifestare dubioasă. Nu am experimentat nici căderea, nici râsul, şi nici nu am văzut aşa ceva. DAR nici nu am tupeul să afirm că sunt blasfemii; nu vreau să mă găsesc luptând împotriva Lui. ÃŽncredinţarea mea e că Domnul mă va păzi de a fi în prezenţa unor manifestări care nu-s după voia Lui.
|
|
26/01/10 17:55
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Iar daca ajungi acolo, sa le poti deosebi!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/01/10 17:58
|
|
Magdy
membru
|
|
|
26/01/10 18:07
|
|
yacko
membru
Inregistat: 03/01/10
|
|
Pt Sword,
Cand spui ca Domnul Isus nu a trecut peste Scriptura, ce intelegi aici? Trebuie sa fim precisi ceea ce afirmam. Adica vrei sa spui ca El nu a incalcat Legea Mosaica? Ori vrei sa spui ca El a intarit Legea? O alta interpretare a ceea ce ai afirmat ar fi ca prin El s-au implinit proroociile Vechiului Testament. Indiferent cum abordam lucrurile, nu stiu daca vom putea trage concluzii absolute (adica ce este permis si nepermis) despre manifestarile Duhului Sfant pe baza Scripturilor (adica Vechiul Testament)
Samuel scrie (2 Sam 6) despre comportamentul lui David in prezenta chivotului lui Dumnezeu. El (David) era dezbracat de haina imparateasca, incins doar cu un efod de in subtire si juca din rasputeri inaintea Domnului. Aici este vorba de o expresie a inchinarii care multi crestini din ziua de astazi o considera nu o manifestare dubioasa, ci una vrednica de condamnat cu siguranta. Pentru multi inchinarea in duh si adevar (pentru ca aceasta este de fapt manifestarea Duhului Sfant) a devenit un prilej de poticnire.
Singura atentionare pentru cei care judeca este urmatoarea: crezi ca-L cunosti pe Dumnezeu suficient de bine sa spui cu siguranta ca El se manifesta intr-un fel si nu in altul? Cineva scria mai sus ca Duhul Sfant se manifesta doar ca un susur bland. Pe ce baza avem noi tupeul sa luam niste pozitii asa de sigure? Pe baza Bibliei? Pe baza experientei? Sau doar pe baza unei interpretari a Bibliei care este bazata pe o cunostinta incompleta? Eu unul am foat luat prin surprindere de prea multe ori de Dumnezeu ca sa spun cu siguranta ca El sa manifesta intr-un fel, si nu in altul, ca El lucreaza doar intr-un fel, si nu in altul, ca El lucreaza doar cu oameni de un anumit fel, si nu cu altii. Luati bine seama cum judecati sa nu judecati stramb.
_______________________________________ "Perhaps where you are is not on any map" Winnie the Pooh
|
|
26/01/10 19:07
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
@yacho, ai dreptate cand zici trebuie sa fim cumpatati cand judecam anumite manifestari si sa nu condamnam ce nu stim! 
Nu ai insa dreptate atunci cand vorbesti de sus, si daca cineva si-a prezentat opinia sa spui ca are tupeul... Pentru ca tupeu inseamna obraznicie, nerusinare; nu stiu la care postare si a carui user te referi, dar daca isi prezinta opinia cu bun simt, cine esti tu sa condamni ? Sa spui ca e obraznic, daca are o anumita opinie diferita de a ta cred ca e cam mult. Mai ales ca la acest subiect nu au fost polemici dure ci doar pareri exprimate destul de timid!
Inchinarea In Duh si in Adevar este prilej de poticnire sau nebunie doar pentru cei pierduti.
Numai ca manifestarea despre care se vorbea nu este nici in Duh, si nici in Adevar; asta este opinia mea bazata pe Biblie.
Inchinarea in Duh pune accent nu pe forma de inchinare ci pe Cel caruia i se aduce inchinare. Inchinarea in adevar nu este artificiala, ci este reala si potrivita adevarului divin.
Am discutat cu o doamna care participa la o astfel de intrunire unde radeau de se prapadeau de ras. Asta nu tot timpul. Asa cand il apuca pe vreo unul si dadea semnalul. Am intrebat-o ce a experimentat atunci? Mi-a zis "m-am simtit asa de bine". Asta nu prea este in duh. Este stiut ca rasul te usureaza si te bine dispune. Dupa o vrme l-a dus si pe sotul ei. Nu dupa mult timp omul s-a dilit la propriu, asa ca a ajuns la spital in camasa de forta. Dupa un timp s-a mai linistit si l-am vizitat la spital, era constient ca se intampla ceva cu el, dar nu stia cum poate scapa. Dupa momente bune iar se agrava situatia, si a fost dus la un alt spital de genul pentru o perioada nedefinita. Sotia lu a divortat de el. Nu mai stiu ce s-a intamplat, dar situatia m-a pus in garda. In acelasi timp discutam periodic cu niste vecini ai lor. Si astia au fost chemati la adunarea aceea dubioasa. Nu au avut tangenta cu nici un fel de biserica pana atunci ca sa aiba prejudecati, dar stii ce au zis: nu-i lucru normal acolo. I-am chemat la o biserica evanghelica. Au mers de vreo 2-3 ori cu mine, dar apoi au mers singuri si stii ce mi-au zis? "am inteles ca Domnul ne vorbeste", si asta fara sa influentez in vre-un fel. Oamenii s-au botezat, si nu erau de varsta mea ci aveau copii de varsta mea!
Cazul lui David dansand de bucurie inaintea chivotului e una, iar manifestarile astea mai de extrema cum sunt rasul si cazutul pe spate e alta. Nu confundam aurul cu materiale cel putin suspecte, ca sa nu spun mai mult!
In cazul lui David el a jucat prin Duhul, iar Mical era mai preocupata de imagine familiei regale decat de prezenta lui Dumnezeu simbolata de chivotul ce tocmai il aduceau!
Cu totul alta este cand cineva preocupat de lucrurile spirituale spune ca manifestarea asta nu-L onoreaza pe Dumnezeu.
Ultima modificare de mereu-tanar (27/01/10 00:36)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
27/01/10 00:31
|
|
yacko
membru
|
|
Da, observatia nu a fost adresata la nimeni in particular, ci a fost mai degraba o avertizare generala. Exista o atitudine care bantuie prin bisericile noastre (aici ma refer la bisericile romanesti) prin care desconsideram orice lucru care nu se portiveste cu traditia sau credinta (in sens de datina) stramoseasca.
Cu privire la manifestarile Duhului Sfant:
Eu locuiesc in Statele unite si din cand in cand mai frecventez o biserica Americana nedenominationala (adica neapartinand de nici o asociatie a cultelor), dar cu inclinatii penticostale. (Spun lucru acesta pentru ca am auzit proorocii in aceasta biserica). Unul din misionarii bisericii a venit din America de Sud si a vorbit tocmai despre aceste manifestari "dubioase" ale Duhului. Spunea el ca pentru prima data in viata lui a fost martor la un astfel de eveniment. Acest misionar a facut parte dintr-o echipa care tocmai infiintase o biserica intr-un sat (nici nu mai tin minte exact locul), si a venit sa aduca raport bisericilor care l-au sprijinit.
Nu vreau sa lungesc vorba, dar in timpul unui program de rugaciune cand acesti crestini staruiau pentru umplerea cu Duhul Sfant, unul din ei a deschis Biblia si a citit de la Galateni 5 despre roadele Duhului, anume bucuria. Si plin de convingere a inceput sa predice despre bucuria Duhului Sfant. Poate multi cred ca bucuria adevarata este cea cu lacrimi si suspine (si nu vrea sa contrazic pe nimeni). Dar nu vom intelegem bucuria adevarata pana nu observam rasul sincer al unui copil. Nu am fost prezent acolo, deci eu am relatarea de la un acest misionar care a fost martor ocular. Totusi acest om a ramas convins ca felul cum acesti oameni se bucurau era datorita lucrarii Duhului Sfant. Vreau sa spun ca atat jocul lui David in fata chivotului cat si rasul de bucurie (cine are copii sau nepoti cred ca intelege) nu pot fi condamnate ca moduri de inchinare falsa.
Nu doresc sa confundam rasul sau jocul (dansul) ca exprimari specifice ale Duhului Sfant. David a jucat in fata lui Dumnezeu pentru ca asa a stiut el sa-si manifeste ceea ce simtea el in acel moment. Dansul nu este lucrarea Duhului Sfant. Dar dansul a fost pentru David exprimarea inchinarii. Rasul nu este lucrarea Duhului Sfant. Dar rasul este pentru unii exprimarea bucuriei. Nu am avut ocazia sa vad pe viu nici una nici alta, dar stiu doar un lucru. Dumnezeu nu-mi da voie sa judec pe slujitorii sai in aceste privinte. Deci avertizarea mea (pentru cine intelege lucrul acesta) este sa nu judecam ca sa nu fim judecati.
In ceea ce priveste falsificarea darurilor si a exprimarii lor, noi toti trebiue sa fim treji cu privire la acest lucru. Se poate ca cineva sa vorbeasca in limbi si sa o faca de la sine. Se poate ca cineva sa proroceasca si sa o scoata de la sine. Se poate ca cineva sa spuna doar "pacea Domnului", cand in inima lui el uraste. Se poate ca cineva sa foloseasca pretextul bucuriei si sa faca circ prin exprimarea ei. Orice lucru care nu zideste biserica si devine un prilej de poticnire pentru cei slabi trebuie oprit. Cazul trist este atunci cand cei din conducerea bisericilor sunt cei slabi. Daca inchinarea noastra este doar estetica, atunci degeaba ne mai inchinam.
Ultima modificare de yacko (27/01/10 01:56)
_______________________________________ "Perhaps where you are is not on any map" Winnie the Pooh
|
|
27/01/10 01:42
|
|
emanuel
membru
|
|
yacko a scris:
Da, observatia nu a fost adresata la nimeni in particular, ci a fost mai degraba o avertizare generala. Exista o atitudine care bantuie prin bisericile noastre (aici ma refer la bisericile romanesti) prin care desconsideram orice lucru care nu se portiveste cu traditia sau credinta (in sens de datina) stramoseasca. |
Se numeste ca suntem mai conservatori,dar cred ca este mai bine asa decat purtati incoace si incolo de orice vant de invatatura.
Cu privire la manifestarile Duhului Sfant: Eu locuiesc in Statele unite si din cand in cand mai frecventez o biserica Americana nedenominationala (adica neapartinand de nici o asociatie a cultelor), dar cu inclinatii penticostale. Unul din misionarii bisericii a venit din America de Sud si a vorbit tocmai despre aceste manifestari "dubioase" ale Duhului. Spunea el ca pentru prima data in viata lui a fost martor la un astfel de eveniment. Acest misionar a facut parte dintr-o echipa care tocmai infiintase o biserica intr-un sat (nici nu mai tin minte exact locul), si a venit sa aduca raport bisericilor care l-au sprijinit. |
Desigur, si faptul ca nu nu relationeaza cu alte biserici e mai mult un motiv de cenzura din partea credinciosilor sinceri. Acuma in legatura cu rasul. Noi astia mai mari radem mai nepotolit, iar zambetul acela nevinovat al unui copil se gaseste si in majoritatea bisericilor care si practica credinta. In plus de asta, chiar daca acea manifestare a fost mai necontrolata, chiar daca asa s-a manifestat atunci si acolo bucuria in Domnul, cum zici tu, o incercare de repetare este cel putin dubioasa.
Iar daca asta o compari cu David, care s-a comportat oarecum iesit din comun, ala nu a fost dans frate! A jucat din rasputeri, asta te duce cu gandul mai degraba ca a topait mai degraba asemanat cu topaiala unui impatimit al fotbalului cand marcheaza echipa favorita; sau daca vrei, cum a topait geoana cand i s-a spus ca este ales presedinte al Romaniei.(numai ca nu s-a bucurat mult, pentru ca a aflat apoi ca nu era)
P.S. Exista si biserici in care se danseaza, tocmai pentru ca si David, chipurile a dansat!
Iar fata de astfel de lucrari care imita papagaliceste e normal sa fie respingere.
Altfel, in ce priveste lucrarea Duhului Sfant, e bine sa fim receptivi, deschisi, dar nu atat de deschisi incat sa inghitim nemestecat tot ce ni se pune in fata, dar tocmai ca in partea a doua , asa ai pus problema si este corect!
Ultima modificare de mereu-tanar (27/01/10 08:29)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
27/01/10 08:25
|
|
Sword
membru
|
|
Cum a spus Mereu Tanar, pomul dupa roade se cunoaste. Urmariti roadele oamenilor cu astfel de daruri: Sunt ei mai aproape de Cristos? Il cauta mai cu ravna? Citesc mai mult biblia si se roaga mai insufletiti? Trec ei peste greutati cu o incredere mai mare in Domnul? Sau pica la prima senzatie de disconfort din viata? Evanghelia si credinta crestina data de Isus nu este un cerc de terapie si nu are nimic de-a face cu filosofiile pozitiviste ale lumii. Nici nu a promis niciunde ca va fi o mare veselie in viata credinciosilor, nici nu a promovat o evanghelie a bunastarii. Cat despre "noile curente" ce se poarta in biserici, am observat unu foarte otravitor: frica de a judeca manifestarile, proorociile si altele. Biblia nu asta afirma, ci exact contrariul. Cand gandirea critica este redusa nu mai ramane decat sa "ne simtim bine". Cand ratiunea este anulata nu mai traim decat pentru simturi. Atunci este normal ca vom cauta cu disperare manifestari emotionale excesive ca sa ne gadile firea. Asta este alta evanghelie. Cat despre cazutul pe spate: Cate exemple exista in biblie? Vreau sa precizez ca toti care au cazut in prezenta lui D-zeu s-au prosternat cu fata la pamant in umilinta, si nu au cazut pe spate inconstienti sau adormiti (apropos: stiti ca sunt cazuri de decese sau afectiuni craniene la aceste cazaturi? Va puteti documenta). Care a fost apoi rezultatul tuturor celor prosternati in prezenta lui D-zeu? Au primit mari misiuni si profetii in legatura cu poporul ales sau cu Biserica (vezi Ioan). CAre este rezultatul caderilor pe spate? Inconstienta sau in cel mai bun caz o odihna buna. Avem voie sa le judecam? Cu siguranta este mai bine sa gresim judecand de dragul Adevarului decat sa lasam manifestari firesti sau demonice sa-si faca loc in biserica. Eu am vazut real chestii ca picatul pe spate, si cand am vorbit cu mai marii bisericii respective despre asta le-am cerut baze biblice. Stiti ce mi-au dat? "Sa nu-l ingradim pe D-zeu in paginile bibliei" a fost singura justificare a manifestarilor. Nimic biblic, nimic concret. Cand i-am intrebat cum recunosc atunci ca sunt de la Duhul Sfant, mi-au raspuns ca nu pot explica ce traiesc atunci decat daca experimentez si eu. Asa raspuns il veti primi si de la drogati: "Nu-ti pot explica daca nu experimentezi". Raspunsul meu este "nu, merci" Si diavolul poate da senzatii tari, doar ca nu sunt biblice si duc la moarte. Marcu 13:21  Dacă vă va zice cineva atunci: „Iată, Hristosul este aiciâ€, sau: „Iată-L acoloâ€, să nu-l credeţi. 22  Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni, ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă şi pe cei aleşi. 23  Păziţi-vă, iată că vi le-am spus toate dinainte.
Ultima modificare de Sword (27/01/10 09:18)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
27/01/10 09:08
|
|
yacko
membru
|
|
Sa fiu sincer, si pentru mine aceste lucruri (exprimarile dubioase) par stranii. Dar si vorbirea in limbi este la fel de ciudata. Pavel le atrage atentia corintenilor ca daca vine cineva in mijlocul lor si toti se comporta dupa cum ii poarta duhul (daca toti vorbesc in limbi care mai de care) si vine un necredincios in mijlocul lor, nu cumva acel necredincios va trage concluzia ca oamenii din biserica sunt iesiti din minti? Nu demult am avut o conversatie cu cineva asupra pasajului din 1 Cor 14:23-25. Am ramas putin pe ganduri, pentru ca aceasta persoana mi-a spus un lucru. Este posibil (interpretarea merge in ambele directii) ca Pavel sa se refere aici la un necredincios care ne este frate in credinta.
Deci, parafrazand din nou textul 1 Cor 14:23-25, daca in biserica penticostala vin niste frati baptisti (necredinciosi in privinta acestor lucrari ale Duhului) si toti din biserica vorbesc in alte limbi care mai de care, nu cumva acesti frati vor trage concluzia ca penticostalii sunt iesiti din minti? Raspunsul tipic penticostal (care l-am citit si aici) este ca daca omul nu este duhovnicesc, el nu va intelege. Acum intoarcem foaia. Ce zicem daca un roman penticostal merge undeva printr-o biserica penticostala din Corea si vede ce se petrece al serviciile lor. Nu cumva romanul nostru va spune ca penticostalii coreeni sunt iesiti din minti? Iar coreenii la randul lor vor spune ca romanii nu sunt suficient duhovnicesti ca sa inteleaga aceasta lucrare?
Daca asa stau lucrurile, atunci este mai intelept sa luam seama la ceea ce scrie Pavel. Acum vedem ca intr-o oglinda intunecata. Cumoastem doar in parte. Este o mare greseala sa judecam ceea ce nu cunoastem. Dupa cum am scris si mai sus, daca judecata noastra se bazeaza doar pe cunostintele noastre imperfecte, atunci desigur ca meritam sa ni se spuns si noua "... tu nu esti duhovnicesc, de aceea nu intelegi ..." Vreau sa spun ca si eu cad in categoria robului estetic, cum spune Kierkiegaard. Dar am inteles ca Dumnezeu nu-mi da voie sa judec pe robii sai, oricat de ciudat se comporta ei. Sa fim clari. A juca (topai, cum a spus mereu tanar) nu este un viciu imoral. A rade nu este un viciu moral. Nici caderea pe spate, nici strigatele, nici batutul din palme. Ceea ce conteaza este intentia omului si ceea ce are in inima. Inchinatori in duh si adevar, nu?
Acum, daca asa stau lucrurile, inteleg restictiile de exprimare in ceea ce priveste decorul (partea estetica) bisericii. Dar acestea sunt reguli omenesti, pentru a evita situatii descrise in 1 Cor 14. Daca condamnam aceste manifestari pe baza estetica, bine, inteleg. Dar atunci cand le numim manifestari demonice, atunci calcam pe o linie care ne poate face vinovati de hula impotriva Duhului Sfant. Eu unul nu vreau sa-mi asum acest risc.
|
|
27/01/10 18:25
|
|
emanuel
membru
|
|
yacko a scris:
... Daca condamnam aceste manifestari pe baza estetica, bine, inteleg. Dar atunci cand le numim manifestari demonice, atunci calcam pe o linie care ne poate face vinovati de hula impotriva Duhului Sfant. Eu unul nu vreau sa-mi asum acest risc. |
In Biblie hula impotriva Duhului Sfant se refera la altceva decat la judecarea cu buna credinta a manifestarilor suspecte folosind etalonul infailibil care este Biblia. Hula catre Duhul Sfant se revera la respingerea voita, constienta a adevarului evident, care da mantuire.
Fi linistit ca abordarea critica a tot felul de nazbatii facute in numele credintei de catre unii care nu-L cunoasc cu adevarat pe Dumnezeu, asta nu-i risc ci e un act de responsabilitate pe care eu mi-l asum!
Nici macar persecutia crestinilor la care a fost partas Saul din Tars nu a fost interpretata ca hula catre Duhul Sfant.
Oameni ca cei ce practica cazutul pe spate, rasul sfant si altele, poate maine inventeaza altceva, pentru ca asta nu mai prea are trecere in Biserica si poate o sa sara intr-un picior prin adunare, sau o sa umble in maini, sau poate o sa faca concurs de scuipat, cine scuipa mai tare! Ca nu-s interzise de biblie, si apoi acestia daca scuipa o fac in semn ca dezaproba lucrurile firesti. Iar daca vom zice ca-s smintiti o sa se spuna ca-i Hula impotriva Duhului Sfant.
Pai e o diferenta clara intre lucrurile lui Dumnezeu si lucrurile straine.
yacho, noi nu cunoastem toate aceste falsitati, si nici nu trebuia sa le cunoastem. Trebuie sa-L cunoastem pe Dumnezeu si voia Sa!
Ultima modificare de mereu-tanar (27/01/10 19:54)
|
|
27/01/10 19:52
|
|
Sword
membru
|
|
De acord. Dar nu uitati ca deja se intampla ciudateniile astea, si inca in biserici in care se pretind mari treziri. Stati asa! Asta inseamna mare trezire? Disparitia prejudecatilor? Lipsa bunului simt si a organizarii? Dezinhibarea si stimularea simturilor? Nu cumva o trezire are in primul rand de-a face cu pocainta, nasterea din nou si dorinta dupa D-zeu? Cu darurile duhovnicesti spre folosul celorlalti(bisericii)?. Nu vi se pare ca acum darurile Duhului Sfant s-au redus doar la niste chestii de "zidire personala"? Nu mai gasim pe cei ce au darul cunoasterii sau intelepciunii, nu dam niciodata de cineva cu darul vorbirii in alte limbi cand avem in biserica un frate afgan si nu stim ce sa-i spunem. Cand cineva este bolnav rau unde-i fratele cu darul tamaduirii? Cum s-au redus toate astea la un simplu "dar" folositor simturilor si nevoilor noastre sufletesti? Unde-s celalalte? Nu cumva undeva ne inselam? Nu cumva alte "daruri"ne fura mintile, si de frica de-a nu supara Duhul nu spunem nimic? Personal eu lupt cu toate intrebarile astea, si nu pot sta linistit cat nu primesc un raspuns in acord cu biblia si in acord cu roadele enumerate in ea. Sper sa nu incarc pe nimeni cu povara intrebarilor mele, dar totusi ii bine sa veghem si sa fim vigilenti fata de pericolele ce ne pasc. Ps. ca sa nu se creada gresit, eu sunt un adept al Darurilor biblice si sper din toata inima sa fie oameni care sa le aibe, fiindca biserica are nevoie de ei. Sunt un fan a lui David, si ma incanta bucuria cu care s-a manifestat. Dar sunt cazuri izolate si nu se iau ca manifestari generale ale Duhului(adica nu incepe o adunare sa rada bezmetica in timpul slujbei), si daca Ilie a primit mancare prin corbi nu spune nimeni sa ne-apucam sa facem crescatorii de ei. Iar daca odata un magar a vorbit...sa aducem acum toti magarii in Biserica?
Ultima modificare de Sword (27/01/10 21:11)
|
|
27/01/10 21:06
|
|
yacko
membru
|
|
Un dar care prea rar se mentioneaza, dar care prezinta solutia acestor tulburari: darul deosebirii duhurilor. Cel putin la penticostali (si ma leg de penticostali pentru ca sunt unul din ei) nici nu se poleneste de asa ceva.
|
|
27/01/10 21:50
|
|
Sword
membru
|
|
Intr-adevar un dar de dorit. Si lipsa lui se si vede clar. Altfel n-am mai polemiza pe subiectul asta atata. Oricum, eu unu cred ca si D-zeu vrea sa avem darul asta si ar fi buna rugaciunea ptr. asta. Chiar cred ca i-ar place sa-l avem si noi. Stii Yacko de ce nu-l pra cere nimeni? Fiindca toti sunt de acord cu orice ca venind de la Duhul Sfant, asa ca cine mai are nevoie de deosebire? Sa nu fim naivi... O sa mai dau ceva detalii: Puţinele exemple de oameni care au căzut pe spate arată clar că este vorba despre un semn al judecăţii privitor la aceste persoane. Marele preot Eli, a cărui judecată fusese anunţată deja în l.Samuel 2, a murit căzînd pe spate de pe scaunul lui şi frîngîn-du-şi gîtul (l.Sam.4:18). în Isaia 28 a fost vestită judecata asupra profeţilor şi preoţilor lui Efraim, care-şi făceau slujba într-o sta¬re de beţie („ei se clatină cînd profeţesc, se poticnesc cînd jude¬că"). Lor li s-a profeţit că vor cădea pe spate şi se vor zdrobi, vor cădea în cursă şi vor fi prinşi (ls.28:13). Şi ceata acelora care au vrut să aresteze pe Isus „s-au dat înapoi şi au căzut la pămînt" (Io.18:6), după ce Fiul lui Dumnezeu a spus: „Eu sînt". Şi aici es¬te limpede cum Dumnezeu le face clar în acest fel neputinţa şi slăbiciunea. Nişte oameni care sînt impresionaţi de măreţia şi sfinţenia lui Dumnezeu se aruncă la pămînt în închinarea înaintea Sa, tot¬deauna fără excepţie se aruncă cu faţa la pămînt şi nu pe spate. Ei îşi întorc faţa de la gloria lui Dumnezeu, ei „se acoperă" oa¬recum în prezenţa lui Dumnezeu: Avraam „Avraam s-a aruncat cu faţa la pămînt, şi Dumnezeu a vorbit cu el" (Gen.l7:3). Moise „Moise şi-a ascuns faţa, căci se temea să-L privească pe Dumnezeu" (Ex.3:6). Poporul Israel „... Tot poporul a văzut lucrul acesta; au scos strigate de bucurie şi s-au aruncat cu faţa la pămînt" (Lev.9:24). Balaam „Şi el s-a aplecat, şi s-a aruncat cu faţa !• pămînt" (Num.22:31). Ilie „Cînd L-a auzit Ilie, şj-a acoperit faţa cu mantaua, a ieşit..." (I.împ.l9:13). Ezechiel „Cînd am văzut-o, am căzut cu faţa la pamant"Ez.l:28 Această mică selecţie de pasaje biblice arată că oamenii în prezenţa lui Dumnezeu cad cu faţa la pămînt şi nu ca în multe cercuri carismatice pe spate, unde zac uneori într-un fel atît de puţin cuviincios, încît trebuie să fie rugate nişte surori să se du¬ci şi să aranjeze rochiile „celor căzute". Să fie oare necesar acest lucru acolo unde lucrează Duhul Sfînt? A. Seibel, în articolul său „Cum se poate clasifica biblic căderea pe spate?" a indicat un aspect la care ar trebui să se mediteze in acest context: „Diavolul ca maimuţă (care imită) a lui Dumnezeu produce deseori chiar contrariul Duhului Sfînt. Astfel, este cunoscut faptul că in cercurile sataniste zac oamenii (de obicei femei) pe spate ca nişte altare vii. Acest lucru înseamnă descoperirea goliciunii înaintea lui Dumnezeu. De aceea, în Vechiul Testament nu da voie ca la altar să se urce pe nişte trepte: ,Să nu te sui pe altarul Meu pe trepte, ca să nu ţi se descopere goliciunea înaintea lui (Ex.20: 26). Omul care se aruncă înaintea lui Dumnezeu cu fata la pămînt îşi acoperă goliciunea. Dar cine zace pe spate, acela o descoperă. Duhul Adversarului este acela care dezgoleşte oamenii (Ap.l6:15), dar nicidecum nu este aşa ceva lucrarea Duhului Sfînt". Concluzii 1. „Odihna în Duhul" nu poate fi dovedită cu Biblia. Dimpotrivă - cele cîteva exemple din Biblie sînt toate negative, adică semn al judecăţii lui Dumnezeu. 2. Dacă acest fenomen nu este produs de Duhul Sfînt, atunci rămîn deschise următoarele posibilităţi:
- este un rezultat al sugestiei (hipnozei), manipulării sau dinamicii de grup, - este făcut conştient, deci este o chestie de „show", cu un caracter de spectacol, şi astfel de incorectitudine, - la lucru sînt forţe oculte care iau în stăpînire pe oamenii care, prin pasivitate, se deschid influenţei puterilor demonice. Desigur că trebuie să fim atenţi cînd dăm sentinţa şi să nu vorbim imediat despre o demonizare atunci cînd oamenii au „căzut pe spate". Pe de altă parte însă, ar trebui să ne gîndim că la urma urmei tot Satana foloseşte legile sugestiei şi dinamicii de grup în avantajul lui.
Ultima modificare de Sword (28/01/10 12:40)
|
|
27/01/10 22:01
|
|
luci2378
membru
Inregistat: 20/02/10
|
|
Cred ca referitor la cazutul pe spate, cel mai relevant verset din Biblie este Isaia 28:13 şi pentru ei cuvîntul Domnului va fi: ,,Învăţătură peste învăţătură, învăţătură peste învăţătură, poruncă peste poruncă, poruncă peste poruncă, puţin aici, puţin acolo``, ca mergînd, să cadă pe spate şi să se zdrobească, să dea în laţ şi să fie prinşi.
Iar despre "odihna sau somnul" pe spate, cred ca ceea ce a spus Isus Cristos a fost total opus:
Matei 26:41 Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de rîvnă, dar carnea este neputincioasă.``
Domnul sa ne umple cu Duhul Sfinţeniei Lui, Duhul Adevărului, care nu ne duce în rătăcire!
|
|
20/02/10 15:20
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
|
20/02/10 16:09
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|