|
|
|
Dana
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
dodo86 a scris:
dana daca un lucru nu il intelegi, asta nu te autorizeaza sa judeci o lucrare intreaga. |
Eu am pus o intrebare , nu am judecat !
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
04/06/07 04:56
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
dodo86 a scris:
Vai vai... E normal ca nu veti intelege niciodata lucrarea acestui om daca in loc sa va uitati la roadele lui va uitati la "Let the bodies hit the floor"... Voi nu cunoasteti apsolut nimic despre acest om totusi va luati dreptul sa judecati pe baza unui filmat bine pus cap la cap de satan... Ati cazut in plasa ca niste pesti care nu le place sa cerceteze toate lucrurile. ...... .......................... Vas ruga sa cercetati mai mult lucrurile si sa nu mai fiti asa de grabnici in judecatile voastre. Un om matur spiritual, pentru a putea judeca un lucru, nu se multumeste de niste farisei care spun ca Isus scoate dracii cu satan. Mai mult, cel intelept a cercetat tot timpul ambele tabere. A fi realist inseamna a gudeca in baza tuturor lucrurilor. |
in primul rand,daca nu stiu ceva despre un subiect,nu scriu.Am urmarit si eu programele lui,dar pot sa-ti spun ca acolo nu da tot ce da aici.Aici,l-am urmarit 6 luni de zile si ce pot sa zic,e ca "dupa roade ii veti cunoaste".Dodo,tu spui sa ne uitam la roade..care roade?La oamenii care se predau la mesajul lui?Sau la felul cum el traieste?Vezi,daca ai veni la mine,si te-as aseza la masa,ai vrea sa servesti daca casa mi-ar fi murdara,cratita la fel..etc...cred ca nici nu ai avea puterea sa te scuzi politicos...Ei,daca ne laudam ca discernem lucrurile,cred ca trebuie sa privim inainte de toate roadele trairii persoanei care transmite mesajul.Si daca scenele respective sunt luate din context,ceea ce eu nu contest-totusi,exista oameni care raman in picioare.De ce??? Daca ar fi prezenta lui Dumnezeu,am simti indemnul sa-I cadem la picioare,nu ar trebui sa-si intinda cineva mainile,sau sa ne impinga,sa cadem.Eu asa vad lucrurile.
Ultima modificare de Sarah (04/06/07 06:36)
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
04/06/07 06:33
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
Dodo, eu nu cunosc mai nimic despre Benny Hin, doar din auzite. Eu sunt scheptic fata de oamenii care predau o evanghelie a prosperitatii. Nu asta este mesajul Domnului Isus. Noi nu trebuie sa ne pocaim pentru ca, vezi, vrem sa primim ceva in schimb, si anume vindecare trupeasca. Ce vor face acesti oameni care sunt "vindecati" de Benny Hin atunci cand va veni o alta boala peste ei? Vor ramane ei credinciosi lui Dumnezeu? Apostolul Pavel spune ca daca ne-am pus nadejdea in Dumnezeu numai pentru viata aceasta, suntem cei mai nenorociti oameni. Acesti necredinciosi care s-au pocait despre care vorbeai tu, au fost si ei vindecati si de asta s-au pocait?
Ultima modificare de Joseph7 (04/06/07 07:49)
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
04/06/07 07:46
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
x
Ultima modificare de dodo86 (17/06/10 01:27)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
04/06/07 14:57
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
dana a scris:
Am intrebat , e manifestarea Duhului Sfant?? |
CATEGORIC NU
daca vrei sa vezi lucrarea si manifestarea DUHULUI SFINT adincesteti privirea in BIBLIE
as vrea sa iti dau un singur exemplu: Petru si Ioan cind au mers la templu (FAPTE.3) uitate la comportamentul lor si fa o comparatie cu comportamentul lui BENNY HINN .
|
|
05/06/07 09:19
|
|
dodo86
membru
|
|
x
Ultima modificare de dodo86 (17/06/10 01:28)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
05/06/07 13:10
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Mai, e clar un singur lucru: se vad faptele, si eu nu cred ca ce face Hinn demonstreaza altceva decat ca nu e lucrarea lui Dumnezeu. Discutia asta nici nu ar trebui sa aiba loc dupa parerea mea...
Ultima modificare de Seraphim (05/06/07 13:51)
|
|
05/06/07 13:48
|
|
dodo86
membru
|
|
x
|
|
05/06/07 13:57
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Nu am nici un interes sa zic ceva rau de ala, dar am incredintarea ca ce vad nu e corect. Nu are rost sa iti aduc parerile si motivele mele, oricum sunt subiective. Suntem pe un forum, si ne spunem parerile.
Oricum, mai greu imi schimb parerea cand e vorba de asa ceva. Scrie oricum si in Biblie ca vor fi unii care vor face multe minuni, dar nu in numele lui Isus Hristos, asa ca nu ma arunc cand vad faze de astea, oricat de nobile ar fi cauzele...
|
|
05/06/07 14:11
|
|
dodo86
membru
|
|
x
|
|
05/06/07 15:14
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
dodo86 a scris:
Mai Viorel, ce argument ai mai adus si tu impotriva lui Benny Hinn.... Atunci compara vindecarea din fapte cu vindecarea lui Naaman leprosul. Nu are sens cum de altfel nu are sens afirmatia ta. |
dodo dragul meu multumesc pentru exemplul care mi lai dat ca el exprima si mai bine comportamentul DUHULUI SFINT
uitate cu atentie la comportamentul lui ELISEI si comparal cu comportamentul lui Benny Hinn(ma refer la clipul ce la dat Dana)
as vrea sa fac o remarca eu nu contest modul de lucru al DUHULUI SFINT ci ma refer la felul de manifestare al oamenilor cind DUHUL SFINT lucreaza prin ei si cred ca singurul loc este BIBILIA unde putem descoperi acest lucru adica in exemplele care le gasim acolo
|
|
06/06/07 12:13
|
|
dodo86
membru
|
|
x
Ultima modificare de dodo86 (17/06/10 01:29)
|
|
06/06/07 15:10
|
|
Dana
membru
|
|
Dodo , dar despre atitudinea lui Benny Hinn in clip , ce ai de comentat? [Dar incearca sa fii obiectiv...,desi ma indoiesc ca poti.]
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
06/06/07 15:17
|
|
dodo86
membru
|
|
x
Ultima modificare de dodo86 (17/06/10 01:29)
|
|
06/06/07 15:27
|
|
Dana
membru
|
|
Dodo , eu in acel clip vad multa plinatate de sine...
|
|
06/06/07 16:05
|
|
Judith
membru
Inregistat: 27/09/07
|
|
As vrea sa va impartasesc experienta mea in privinta odihnii in Duhul Sfant... A fost in mai, la o seara de rugaciune... L-am invitat pe Isus in viata mea (ii descoperisem de curand adevarata iubire, desi am fost mereu practicanta, nu eram intotdeauna convinsa)... s-a intamplat ca am retrait momente din copilarie dureroase, m-am revazut chiar copil de cateva luni, cativa anisori (deci departe de a-mi fi amintiri), ceea ce a fost diferit in aceasta retraire e ca de data aceasta Isus era prezent in carne si oase... ma tinea in brate... poate fi absurd, greu de crezut. dar eu stiu ca este!
Apoi am cazut in odihna Duhului Sfant si am simtit o eliberare profunda, foarte profunda... eram si foarte consitenta in acelasi timp, doar ca nu imi puteam controla miscarile... apoi m-am ridicat e clar! si viata mea continua, dar cu un alt sens pentru ca in acel moment si nu unicul am inteles ca Isus a fost si este mereu alaturi de mine si ca ma iubeste ca nimeni altul!!!
ca este lucrarea Duhului Sfant sunt convinsa, dar e cert ca trebuie sa fim prudenti intrucat, in asemenea situatii se poate cadea usor in extrema... ori Duhul Sfant aduce pace, nu nelinisti
_______________________________________ "Pentru cel care nu stie catre ce port se indreapt nici un vant nu este prielnic." Seneca
|
|
27/09/07 19:23
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
dodo86 a scris:
1. Multe ori m-am intrebat care este SCOPUL caderii pe spate. Am ajuns la concluzia ca aceasta manifestare are 2 scopuri(unul pentru necredinciosi si unul pentru credinciosi). [...] Ce se va intampla in mintea acestui om [necredincios] cand va vedea sute de persoane cazand pe spate? (eu ii voi explica ca acest lucru se intampla sub imfluenta Duhului Sfant). |
Dumnezeu nu se foloseste de "cazutul pe spate" pt a-i aduce pe necredinciosi la credinta. Avem destule exemple clare asupra modului cum procedeaza Isus si discipolii pt a realiza acest lucru. O metoda folosita cu precadere de Isus era predicarea. O metoda mai putin folosita de el (comparativ cu prima) sunt miracolele. Insa "cazutul pe spate", culmea nu se afla printre aceste miracole. Invieri, vindecari - toate il pun pe om "pe picioare", nu-l fac sa pice din picioare. La fel discipolii: mai putine miracole (nici vorba de "cazut pe spate"), mai multa predicare.Cum ii aduce Petru la credinta in Cristos pe cei 3000 de evrei (Fapte 2)? Il face pe Ioan sa cada pe spate? Nu, ci le predica. Cum vrea Pavel sa-i aduca la credinta pe atenieni (Fapte 17:16-31)? Ii face sa pice pe spate? Nu, ci le predica.
Romani 10:17 credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos. |
dodo86 a scris:
2-Caderea pe spate este pentru zidirea celor credinciosi. |
Idee nebiblica. Peste tot unde biblia vorbeste de zidire, nici urma de "cazutul pe spate".
4Him a scris:
David cand s-a bucurat s-a dezbracat(de tot) si a inceput sa strige si sa danseze..crezi k omul david a facut asta? |
Desigur ca nu cred, pt ca n-a facut asa ceva - nici vorba de dezbracat de tot sau de strigat:
2 Sa 6:14David juca din răsputeri înaintea Domnului, şi era încins cu efodul de in subţire. |
4Him a scris:
acuma hai sa iti mai zic..s-a zis k nu sunt versete care sa zica de asta.. Daniel 10 :8-10: 8Eu am rămas singur, şi am văzut această mare vedenie. Puterile m'au lăsat, coloarea mi s'a schimbat, faţa mi s'a sluţit, şi am pierdut orice vlagă. 9Am auzit glasul cuvintelor lui; şi pe cînd auzeam glasul cuvintelor lui, am căzut leşinat cu faţa la pămînt. 10Şi iată că o mînă m'a atins, şi m'a aşezat tremurînd pe genunchii şi mînile mele. |
Rupi versetul din context. Nici vorba de "cazut pe spate". Evenimentul nu este legat de Duhul Sfant. Contextul zice clar de ce Daniel lesina, si apoi tremura: de frica. Odata ca ceilalti fug de spaima:
vs 7 Eu, Daniel, am văzut singur vedenia; dar oamenii cari erau cu mine n'au văzut -o; totuş au fost apucaţi de o mare spaimă, şi au luat -o la fugă ca să se ascundă! |
Apoi Daniel lesina si tremura tot de spaima. Cine sa stie mai bine decat insusi ingerul care ii vorbeste?
vs 12 Daniele, nu te teme de nimic! |
dodo86 a scris:
[referitor la Benny Hinn] Matei 7:22 "Multi 'mi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N'am proorocit noi în Numele Tău? N'am scos noi draci în Numele Tău? Şi n'am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" Totusi: Matei 9:37",,Nu-l opriti``, a răspuns Isus, ,,căci nu este nimeni, care să facă minuni în Numele Meu, şi să Mă poată grăi de rău îndată după aceea." |
Cele doua versete se refera la situatii total opuse. Acel "totusi" nu are ce cauta acolo. Primul verset se refera la falsi discipoli care fac tot felul de minuni in numele lui Isus. Intocmai ca si caprele din cap. 25, ei sunt respinsi de Isus. In al doilea verset insa, e clar vorba de discipoli ai lui Isus, pt ca Isus adauga "Cine nu este împotriva noastră, este pentru noi; si oricine vă va da de băut un pahar cu apă, în Numele Meu, pentrucă sînteţi ucenici ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata". De remarcat ca simpla declaratie ca "sunt pentru Cristos" nu este suficienta pt a fi considerat discipol. Evident ca falsii discipoli afirma si ei ca sunt pentru Cristos.
dodo86 a scris:
De exemplu si aceste manifestari sunt in Biblie: Isaia 57:15,16 "Căci aşa vorbeşte Cel Prea 'nalt, a cărui locuintă este vecinică şi al cărui Nume este sfînt. ,Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfintenie; dar sînt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite, şi să îmbărbătez inimile zdrobite. Nu vreau să cert în veci, nici să in o mînie necurmată, cînd înaintea Mea cad în leşin duhurile, şi sufletele pe cari le-am făcut." |
Versetul n-are nici o legatura cu cazutul pe spate. Pt a fi mai clar, iata versetul redat de mai multe traduceri:
New International Version (NIV) 16 I will not accuse forever, nor will I always be angry, for then the spirit of man would grow faint before me— the breath of man that I have created.
New American Standard Bible (NASB) 16"For I will (A)not contend forever, (B)Nor will I always be angry; For the spirit would grow faint before Me, And the (C)breath of those whom I have made.
The Message For I'm not going to haul people into court endlessly, I'm not going to be angry forever. Otherwise, people would lose heart. These souls I created would tire out and give up.
Amplified Bible 16For I will not contend forever, neither will I be angry always, for [if I did stay angry] the spirit [of man] would faint and be consumed before Me, and [My purpose in] creating the souls of men would be frustrated.
New Living Translation 16 For I will not fight against you forever; I will not always be angry. If I were, all people would pass away— all the souls I have made.
etc |
Deci daca Dumnezeu nu ar inceta SA SE MANIE, oamenii ar lesina inaintea lui. Acesta e sensul, nu ca oamenii cad pe spate din cauza Duhului Sfant. Oamenii pe care acest Benny Hinn ii face sa cada pe spate cad pt ca Dumnezeu este manios? Daca nu, atunci nu poti folosi versetul asta.
dodo86 a scris:
Apocalipsa 1:17"Cînd L-am vãzut, am cãzut la picioarele Lui ca mort. El si-a pus mîna dreaptã peste mine, si a zis: ,,Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi si Cel de pe urmã," |
Din nou, se poate observa clar, nici vorba de cazut pe spate. Ioan pica la picioarele lui Isus. Iar Isus sesizeaza foarte clar de ce: de teama!
Cazutul pe spate nu este o manifestare a Duhului Sfant. Ioan zice "Prea iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sînt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi prooroci mincinoşi." (1 Ioan 4:1) Cum putem cerceta duhurile sa vedem daca sunt de la Dumnezeu? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste". Care sunt roadele celor care au Duhul Sfant?
Galateni 5:22,23 Dar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, generozitatea, credința, blândețea, stapanirea de sine. |
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
12/10/07 06:12
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Uitati-va aici si sa-mi spuneti ca-i vorba de Duhul Sfant pe care l-am cunoscut dupa Cuvant http://www.youtube.com/watch?v=NFge6Zo1Xeo http://www.youtube.com/watch?v=h8pWtpOW ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=fhSdOtyE ... re=related
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
01/02/08 15:45
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Eu nu aş identifica o roadă cu o manifestare. Nu cred că sunt neapărat acelaşi lucru. Un om prin care se manifestă Duhul Sfânt poate să compună şi/sau cânte spre exemplu o cântare deosebită. Cântarea nu este amintită între roadele Duhului. Asta o exclude ca manifestare a Sa?
|
|
01/02/08 15:59
|
|
Sword
membru
|
|
Ai dreptate Filip. Mai scrie ca Domnul la zidirea templului a ales artisti umpluti de Duh Sfant ca sa se ocupe de obiectele de cult. Cu siguranta mai are manifestari multe dar nu cred ca face din vreuna o chestie general valabila. Cum am aratat in linkurile de mai sus...judecati si voi. Avem dreptul sa judecam dupa Cuvant cand ni se zice sa judecam profetiile daca sunt false sau nu. Judecati si voi ce-i adevarat sau nu
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
01/02/08 16:35
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Sword, am vazut video-urile tale, nu sunt singurele pe care le-am vazut, dar niciodata nu pot sa ma uit pana la capat: sunt de groaza. Nu mi se pare normal ca astfel de manifestari sa fie etichetate cu numele Duhului Sfant. Ca sa rezum in cateva cuvinte manifestarile acestea as putea spune ca e vorba de inselatorie, superficialitate in relatia cu Dumnezeu, goana dupa senzational, delir religios, nebunie, chiar. Toate la un loc si, probabil, mult mai mult, pentru a crea un tablou complet al proorocilor mincinosi prezentati in Biblie. Orice om cu discernamant nu numai ca nu intra intr-o astfel de biserica, dar si incearca sa stea cat mai departe de influenta ei, o influenta care te poate costa mult,in primul rand, departarea de Dumnezeu si ruperea de realitate. Imi pare rau pentru cei care se lasa sedusi de astfel de manifestari, in lupta acesta dintre copie si original (Isus) putem castiga doar daca ne pastram discernamantul si bunul simt.
Ultima modificare de monica (03/02/08 12:00)
|
|
03/02/08 11:43
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
Monica, intru totul de-acord. E dea dreptul grotesc ce se intampla acolo, si n-am putut sa ma uit nici eu pana la capat. Personal nu mi-l pot inchipui pe Petru, Ioan sau Pavel avand asemenea manifestari.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
03/02/08 19:20
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
off topic :dupa 7 secole de la postarea mesajului il vad si eu ... lol ,ce amuzant mi s-a parut ,zici ca aia care se miscau pe podea erau rame Si daca tipu ii asa de grozav ,de ce se agita atata ?Nu poa sa ii faca sa cada pe spate si sa tremure fara sa miste mainile ca vrajitorii ? ioi dodo ,mai bine il lasi pe tip si nu ii iei asa de mult apararea .Eu zic sa asteptam pana ajungem in rai :daca e si el printre noi a lucrat curat ,daca nu asta este ...
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
03/02/08 22:02
|
|
Sword
membru
|
|
Am fost socat sa aflu ca Benny Hinn ii un infractor mai ales ca i-am citit cartile acum 10 ani si "dadeam pe spate" de impresionat ce eram. Asta ma ingrozeste cel mai mult. Ca "par" foarte spirituale, chiar mai spirituale decat ne-ar da Domnul. Si ceea ce prinde este "spectaculozitatea" fenomenelor. Asta-i inseala cel mai tare pe oamenii contemporani noua, obisnuiti cu "action-ul" cu "Power-ul" cu "sensation" as mai putea adauga si senzualul.
|
|
03/02/08 22:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|