|
|
|
dbogdan
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Bine va regasesc eu Dorin si sunt din Chicago. Nu am mai dat de mult pe forum si website si acum am sa incep mai serios sa intru frecvent.
Am incercat sa recuperez ceea ce am pierdut. Am vazut caci s-a ajuns la Benny Hinn , cazutul pe state si rasul sfant. S-a scris mai mult aici decat la scopul acestui botez 
Deci am sa va descriu mici intamplari auzite si citite aici in USA.
A fost intrunirea pentru 100 de ani de la explozia Penticostala din LA. Cum era de asteptat Penticostali au dat inca odata dovada caci nu stiu sa se uneasca toti, avand servicii multiple in acelasi timp si fiecare isi alegea ce dorea. Acolo a fost si Benny Hinn cum era de asteptat.
Un pastor de la o Boserica din oras a fost acolo la un serviciu la Benny Hinn cu un alt tanar(eu nu am fost la celebrare) si au zis caci toti au cazut pe jos pe langa iei numai iei au ramas in picioare . La care pastorul a intrebat uitandu-se la o femeie culcata jos : Ce crezi daca o calci pe picioare se ridica sau misca? O intrebare buna si interesanta, normal nu au incercat.
Pastorul meu de la Biserica a fost la o Biserica Americana la care a predicat. La sfarsit s-a facut rugaciune, la surprinderea lui pe oameni pe care ii atingea picau jos. Ar fi vrut sa se opreasca caci ii era frica fiind ceva neintalnit de el inainte.
Sincer eu despre Benny Hinn cred caci unele minuni au fost adevarate dar DUmnezeu s-a folosit de un om rau probabil sa isi faca lucrarea. Eu nu sunt un fan al predicatorilor celebri la televizor, pentru caci din cauza banilor compromite mesajul si minunile...
Al doilea lucru ce as vrea sa zic despre cadere este caci oricine priveste o lucrare si intamplare o priveste prin prisma experientelor lui si cele auzite de el. Si de cele mai multe ori judecata este nedreapta pentru caci nu cunoastem. Daca nu s-a experimentat in Romania asta nu inseamna caci nu s-ar intampla. In Biblie scrie caci Duhul Sfant este ca si vantul si bate incotro vrea si cum vrea El alege cum sa lucreze si nu noi.
Despre rasul sfant as putea spune caci nu exista suport Biblic pentru asa ceva. Iarasi nu este un lucru tocmai pozitiv, un om care i-a totul in ras si tot timpul rade nu este un om serios de obiciei. Dar sa nu confudam bucuria care produce rasul cu dorinta de a rade fara rost. De copii mici stim caci nu este bine sa razi in fata tatalui cand vorbim de lucruri serioase, este o limita. Eu tocmai aici vad problema intr-o biserica carismatica in care se pune tot timpul accentul pe ras sa te simti bine este o problema caci nu este ceea ce Biblia suporta. Trebe sa fim bucurosi dar nu inseama tot timpul sa radem, mai ales sa mergem in biserica si sa radem tot timpul de am facut rasul sfant. Eu cred caci sunt exagerari de la Biblie scoase din context si ceva popular sa se simta lumea bine. Cum poti sa le spui de iad si pacat unor oameni care rad tot timpul acele sunt lucruri de plans si gandit mai ales sacrificiul lui Isus....
Iarasi ideea caci Pavel traia din corturi sa poata sluji deci si lucratorii din ziua de astazi trebuie sa munceasca este nebiblica. Venita din Corint acum 2000 de ani in urma si este readusa de Romani. Pavel a muncit sa fie o pilda unor lenesi care fugeau de munca si nu avea incotro ce sa faca. El stia caci nu trebuia sa faca asta dar a fost nevoit. Dar cititi in Corinteni si vedeti cum ii "cearta" daca as putea folosi cuvantul aceasta pentru caci nu l-a ajutat financiar ce alte biserici i-a dat bani sa poate merge sa predice si lor. Cum se explica aceste versete cu aceasta doctrina Romaneasca? 1 Cor. 9:14"Tot aşa, Domnul a rînduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie" Defapt Pavel le spune clar caci aceasta este randuiale de la Dumnezeu din vechime cu un verset mai sus 1 Cor. 9:13 "Nu ştiţi că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte, sînt hrăniţi din lucrurile dela Templu, şi că cei ce slujesc altarului, au parte dela altar?" Preotii mancau din jertfe si inainte. Dar cand nu poti trebuie sa lucrezi dar cine ii cu Evanghelia sa se tina de Ea... Pavel a ales sa lucreze o perioada sa nu ii piarda de la credinta dar spune clar caci nu asta ar trebui el sa faca iarasi sa nu uitam caci COrint este o Biserica problema si ceea ce faceau ei nu era Biblic si obligandul pe Pavel sa lucreze din princina zgarceniei lor nu era randuita de Dumnezeu.
GBU.
|
|
07/06/06 08:56
|
|
dbogdan
membru
|
|
O mica interventie referitor la muzica rock. Nu ar trebui sa scriu caci nu este la subeict. Dar o mica marturisire.
Venit din romania in urma cu numai 5 ani de zile. Am stiut si eu caci muzica rock este o muzica satanica. Eu iubeam muzica in limba engleza dar in romania din lipsa de bani aveam numai MTV si nu ascultam muzica crestina in engleza ce tot feluri de alte genuri, rock nu mi-a placut. Aici in SUA am intrat in contact cu muzica crestina si in engleza bineinteles, si un artist m-a atins la inima cum nici altul nu m-a atins pana atunci. Artistul este cunoscutul Michael W. Smith. Profunzimea muzici lui si sinceritati m-a lasat pe ganduri. (nu stiu ce stiti voi despre el dar va spun caci este un om simplu si cinstit fratele meu a fost la biserica la el defapt la o sala de gimnastica caci acolo are servici... si cunosc persoane care il cunosc personal) Dar am avut un soc afland caci el canta muzica rock pe care o consideram draceasca. Cred caci a fost una din cele mai mari invataruri de la Dumnezeu despre judecata asupra unor lucruri necunoscute. SI am aflat caci sunt mai multe stiluri de rock si sunt de acord caci sunt stiluri dracesti, dar la romani este un stereotype caci rock = satanic. Sunt mai multe stiluri si feluri rock deci sa nu confudam si sa nu va speriati asa repede din lipsa de cunostinta.
Iarasi la galagie in inchinare... Eu ultima oara cand am auzit o predica bine pusa la punct am aflat caci sunt 6(daca nu gresesc) verbe in limba ebraica in VT care se traduce prin a canta. Noi citim cantati si acolo scrie altceva, de exemplu a face sunet din degetele cum este acel cantec in Romaneste "Daca vesel se traieste unu altuia zambeste.... fa asa..." nu mai tin minte cantarea. Daca nu gresec altul este pentru fluierat daca nu gresesc, asta nu inseamana caci trebuie toti sa faca asa, ce doar sa nu fugim la concluzi si sa cercetam mai adanc Biblia. De exemplu strigate de bucurie, etc... Psalmi indeamna astfel de manifestari caci nu au fost practicate la Romania ii treaba lor. Alte popoate le-au practicat, asta nu insemana caci altii sunt mai corecti decat unii. Ci doar caci unii au experimentat si au trait altfel si nu trebuie sa judecam pe altii care au experimentat altfel.
Sunt curios cum ar putea implini un Roman care judeca pe altul din alte cultura Psalmul 150 ? " 1 Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel sfînt, lăudaţi -L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! 2Lăudaţi -L pentru isprăvile Lui cele mari, lăudaţi -L, după mărimea Lui nemărginită! 3 Lăudaţi -L cu sunet de trîmbiţă, lăudaţi -L cu alăuta şi arfa! 4 Lăudaţi -L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi -L, cîntînd cu instrumente cu coarde şi cu cavalul. 5 Lăudaţi -L cu chimvale sunătoare, lăudaţi -L cu chimvale zîngănitoare! 6 Tot ce are suflare, să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul"
Mai ales versetul 4, unde scrie caci cu dansuri(jocuri). Cineva mi-a zis, Ma nu scrie dansuri ce jocuri. Iar eu l-am intrebat, Pai cand a fost tradusa Biblia cum ziceau cei care mergeau la dansuri in sat? nu jocuri? La care a stat el umpic ne dorind sa lase in urma traditia mostenita. Si l-am mai intrabat , Ce fel de jocuri crezi caci se refera, ascunsule, baba oarba ? Toti avem o traditie mostenita si eu si oricine, dar sa nu facem greseala de a judeca pe alti comform traditie si nu a Bibliei.
GBU.
|
|
07/06/06 09:23
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Cred că nu îmi mai fac abonament la circ,şi merg şi eu prin bisericile astea ... mă mai distrez şi eu. Stau şi mă întreb,oare aştia sunt prea zgârciţi să plătească pe cineva să facă curăţenie şi îşi fac singur curat folosindu-şi hainele pe post de mătură? ... poate ar trebui să le spună cineva de copiii africani care mor de foame,ca jumătate din ei sun infectaţi cu HIV,de misionarii care se duc acolo sunt lăsaţi baltă de biserici,etc etc... mai râdeţi acum?
|
|
08/06/06 01:31
|
|
gfod
membru
|
|
Frate, incurci oalele... Ce faci tu nu este argumentare sau dezbaterea unei idei; racoreste-te putin si dup-aia incearca sa fii mai serios(cum carismaticii "astia" nu sunt). Apoi fa tu ce ai impresia ca nu fac ei - trimite bani copiilor din Africa sau sustine un misionar, ia un boschetar si da-i de mancare, fa munca in folosul comunitatii, etc.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
08/06/06 01:39
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Sunt de acord cu ce zice Gfod. Suntem mari si tari, dar cand vine vorba de lucruri practice impingem pe altul inaintea noastra. Eu inca nu am mers la nici o biserica unde se cade pe spate pentru ca nu am auzit inca de nici una, dar ceea ce pot sa marturisesc este ca m-am uitat acum 2 saptamani la o emisiune cu Benny Hinn si tot nu reuseam sa inteleg cum oamenii picau pe spate si erau doi tipi pe faza tot timpul. Ma gandeam ca poate ii impinge cand pune mana pe fruntea lor ca sa se roage pentru ei. Oricum partea cea mai importanta este ca Dumnezeu s-a atins de mine si mi-a vorbit chiar prin Benny Hinn.
Ultima modificare de Larisa (08/06/06 06:29)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
08/06/06 06:29
|
|
dbogdan
membru
|
|
Deci daca ne uitam in Romania sa vedem cati evanghelisti sunt sustinuti si cati oameni ajutati poate nu avem la ce ne uita.
Eu cu rasul mi-am spus punctul de vedere, nu are suport Biblic, nu este incurajat in Biblie iarasi este foarte usor de abuzat acest sentiment caci aduce satisfactie. Dar oricum rasul este o manifestare a bucuriei.
Larisa ai spus un lucru foarte bun, de multeori nu conteaza cine ii persoana dar Dumnezeu il foloseste. Socrul lui Moise, Ietro era preot pagan si Dumnezeu i-a da sfat lui Moise prin el. Dumnezeu poate folosi un lucrur rau in scopul Sau cel bun. Defapt intreg plan a lui Dumnezeu se implineste chiar daca este atata rau in lume. Sincer eu am vazut caci la TV este exagerare foarte mare si prefacatorie. In cata masura nu stiu si nu vrea sa devenim noi judecatorii lui Benny Hin... treaba lui ce face caci el va da raspundere. Singurul sfat eu zic este sa ne ferim de orice pare rau.
Numai bine.
|
|
08/06/06 07:57
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
Eu nu stiu cine e Benny Hin asta de care tot ziceti....eu insa cand privesc filmele lui Benny Hill, rad de cad pe spate....
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
08/06/06 07:59
|
|
Ste.fan
membru
|
|
gfod a scris:
Apoi fa tu ce ai impresia ca nu fac ei - trimite bani copiilor din Africa sau sustine un misionar, ia un boschetar si da-i de mancare, fa munca in folosul comunitatii, etc. |
de unde ştii că nu fac asta...în octombrie mai plecă o familie de misionari în Malawi şi noi(biserica,mai bine zis grupul de tineri) plătim o parte din cheltuieli,lunar...
cât despre bischetari...mă abţin,poate îmi zici tu cum e ...
|
|
08/06/06 08:30
|
|
dbogdan
membru
|
|
Este bine caci se mai face. Dar daca privim la potentialul pe care ar putea fi facut este mic in Romania. Pana in urma cu cativa ani 98 % din banii pentru misiune erau veniti din SUA, acum a scazut la 95. Ma bucur sa vad Biserici in Romania cacre incep sa se implice si este bine. Si acum stiu caci a inceput sa se mai si schimbe situatia si ma bucur. Caci prea au fost invatati sa tot primeasca si sa nu deie. Multi americani nu aveau iei BIserici aici si construiau BIserici in alte tari... Eu sincer imi vb si mie sa nu uit sa dau si eu cand pot sa nu astept pe altii.
Numai bine.
|
|
08/06/06 09:15
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
Pana in urma cu cativa ani 98 % din banii pentru misiune erau veniti din SUA, acum a scazut la 95. |
Cred ca vb despre alt continent si nu de Romania, eu stiu citeva misiuni europene care lucreaza in romania inca de pe vremea comunismului, sint misiuni care spre deosebire de cele din romania si america nu doresc sa fie in prim plan . Cind citesc ca nu stiu ce misionar roman s-a dus sa propovaduiasca cuvintul in Africa sau Asia imi vine sa RID. Exista nenumarate locuri din romania unde nu exista nici o biserica si nu s-a propovaduit cuvintul niciodatata, eu cred ca decit sa ne sinucidem plecind in diferite misiuni de propovaduire a cuvintului pe continente unde atunci cind ai deschis biblia ai toate sansele sa iti inchei viata, mai bine am propovadui cuvintul aici unde ii nevoie si atunci cind ne-am indeplinit datoria fata de propriul popor putem merge linistiti sa vb si altor popoare despre Iisus.
|
|
08/06/06 10:20
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Shilo a scris:
Cind citesc ca nu stiu ce misionar roman s-a dus sa propovaduiasca cuvintul in Africa sau Asia imi vine sa RID. Exista nenumarate locuri din romania unde nu exista nici o biserica ... bla bla bla |
daca mai ai comentarii d'astea tine-le pentru tine...stii care e voia Lui? ce te deranjeaza ca pleaca in Africa misionari romani? sau tu esti vreunul care nu face nimic si doar comenteaza? ai fost implicat vreodata in sprijinul misionarilor(macar rugaciune,ca material nici nu cred ca poate fi vorba) ? banuiesc ca nu...atunci ai tot dreptul sa te abtii.. gandeste-te doar la noi,nu erau destui evrei in Israel pentru apostoli? Si totusi voia Lui a fost ca Cuvantul sa ajunga si la noi... 
|
|
08/06/06 14:30
|
|
Shilo
membru
|
|
daca mai ai comentarii d'astea tine-le pentru tine...stii care e voia Lui? ce te deranjeaza ca pleaca in Africa misionari romani? |
comenatarii pot sa am cite doresc, eu n-am ris de comenariu tau, am "ris" de modul in care unii misionari se pun in situatii grele, nu ma deranjeaza de se duc ei acolo , ma deranjeaza absurditatea unor actiuni care au legatura cu un misionarism sinucigas . In urma cu citeva luni un misionar [roman daca nu gresesc] a fost ucis de tribul wakamba, ce nu s-a spus despre acest misionar este urmatorul lucru, i s-a spus ca tribul respectiv este extrem de violent si daca va incerca sa le vobeasca despre Iisus are toate sansele sa moara, gestul lui de a le vorbi de Iisus merita apreciat, dar atunci cind viata ta este in pericol, mai alest cind esti atentionat despre acest lucru, lasa loc la nenumarate semne de intrebare.
sau tu esti vreunul care nu face nimic si doar comenteaza? ai fost implicat vreodata in sprijinul misionarilor(macar rugaciune,ca material nici nu cred ca poate fi vorba) ? |
eu sint unul care face atat cit poate, oricum lucrez de multi ani alaturi de o societate misionara si cunosc foarte bine "dedesubturile" vietii de misionar, nu scriu mai mult.
gandeste-te doar la noi,nu erau destui evrei in Israel pentru apostoli? Si totusi voia Lui a fost ca Cuvantul sa ajunga si la noi... |
Faptul ca apostolii au propovaduit neamurilor are legatura cu modul in care ei [apostolii] erau intelesi de evrei, oare ce ar mai fii putut sa le spuna Pavel evreilor, cind el a fost un fanatic al iudaismului si a regizat primele prigoane impotriva crestinilor, numarul evreilor crestini din primele secole ale crestinismului a fost mult mai mic decit numarul neamurilor crestine .
Ultima modificare de Shilo (08/06/06 15:11)
|
|
08/06/06 14:58
|
|
Lee...
membru
Inregistat: 28/04/06
|
|
nu cred ca asa se pune problema cand vine vorba de alegerea locului de misiune...de ce Africa, India, America de sud si nu Romania? eu cred ca alegerea terenului de misiune tine in primul rand de calauzirea pe care ti-o da Dumnezeu, de oportunitatile si usile care ti se deschid scuze pt offtopic
_______________________________________ !!! No Compromise !!!
|
|
08/06/06 15:06
|
|
Lee...
membru
Inregistat: 28/04/06
|
|
in plus...romanii sunt un popor care au Evanghelia si au auzit cel putin o data vorbindu-se din Cuvant...dar nu L-au primit. ce te faci cu cei din diferite triburi la care inca nu a ajuns Evanghelia? vai de cei care au cunoscut Lumina, dar au iubit Intunericul !!!!
_______________________________________ !!! No Compromise !!!
|
|
08/06/06 15:13
|
|
Shilo
membru
|
|
Lee, nu e chiar asa, daca ati vizita putin zonele rurale din sudul tarii o sa ramaneti putin socati de ceea ce o sa descoperiti, romanul nu stie mai nimic nici despre D-zeu si nici despre ce spune Biblia.
|
|
08/06/06 15:31
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Fratilor...nu vi se pare ca sunteti off-topic?
( de sters)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/06/06 22:09
|
|
dbogdan
membru
|
|
ce sa faci april in orice discutie mai apare si offtopic acum nu are rost sa le stergi si nu a fost chiar offtopic caci era vorba de ras, rasul fata de unii misionari.
Can am dat procente este din valoarea banilor implicati normal caci pentru americani este mai usor sa acopere o mai mare parte caci dolarul a fost o moneda mai puternica... Dar nu asta conteaza ce atitudinea fata de misiune mergem unde este mai bine si usor . Iarasi majoritatea americanilor care ajuta sunt mult mai smeriti decat multi oameni mai saraci ca iei... Nu cunosti adevart amricanii. Sunt si intre iei tot feluri de oameni dar in generali nu sunt asa cum ii zugravim noi.
UN prieten american Cameron Wilson care lucreaza de cativa zeci de ani in Romania. A zis caci cand si-a sufletecat mainile si s-a luat sa zideasca biserici, unii Romani s-au uitat cam ciudat caci ei asteptau sa le construiasca pe bani americanilor fara prea mult efort. Dar are o concluzie foarte buna. El a zis caci misionari ca si Romanii este greu de gasit. Caci sunt foarte buni administratori de bani, stiu sa traiasca cu putin, sa foloseasca orice si foarte inventivi si sunt cei mai buni misionari pe care i-a intalnit el. Normal cei buni caci sunt tot feluri de oameni , dar in general romanii sunt obisnuiti cu greul.
Iarasi sti cum ii in lumea asta, unii nu cunosc nimic despre Dumnezeu, alti cunosc mult si fac nimic, alti cunosc mult si gresit sunt fel si fel de oameni.
Hai sa lasam misionari si sa revenim la topic daca mai este ceva nou de spus.
|
|
09/06/06 05:52
|
|
eli4adi
membru
Inregistat: 03/06/06
|
|
Am vazut caderi sub puterea DS si manifestari ,dar nu am experimemtat Risul Sfint nu stiu ce simt acei care l-au experimentat,deci exista.Am vazut intr-o biserica de negrii din Belgia.
|
|
11/06/06 22:51
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Doar ca e greu demonstrabil ce duh il determina. Nu vreau sa pun la indoiala modurile in care Duhul Sfant poate sa lucreze si nu sunt in masura sa ii judec pe cei in cauza, dar imi permit sa am niste rezerve.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
13/06/06 00:12
|
|
eli4adi
membru
Inregistat: 03/06/06
|
|
Sant de acord cu tine,am vazut caderi nu neaparat de un duh rau sa zic asa ,ci au cazut sa vada cei din jur ca sant cercetati.Eu cred ca acesti oameni n-au o relatie pers. cu d-zeu si vor sa vada cei din jur ca ei sant cercetati. Am vazut si caderi provocate de DS acestea tu nu le controlezi.
|
|
13/06/06 00:20
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
1 Corinteni 12:2 ---> 1 Corinteni 14:15,32-33 Paganii cad in transa , isi pierd cunostinta si nu mai stiu de ei Duhul lui Dumnezeu niciodata nu ne pune in situatii indecente, nu ne face sa cadem in transa,sa ne pierdem controlul sau sa devenim isterici.Autocontrolul este un rod al Duhului Sfant , El ne-a dat un Duh de dragoste,putere si chibzuinta.Daca ai trairi si manifestari pe care nu le poti controla poti sa fi sigur ca nu sunt de la Duhul Sfant ci de la celalalt , sau doar de la propria persoana.
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
13/06/06 06:37
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
-x-
Ultima modificare de Lupea_Filip (13/06/06 09:54)
|
|
13/06/06 09:47
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Si totusi la Rusalii manifestarile ucenicilor i-a determinat pe ceilalti sa creada ca acestia sunt beti... Ma gandesc la faptul ca foarte bine se poate ca ucenicii sa fi vorbit incoerent, sa fi ras, sau sa se fi impleticit incat sa cada pe jos. Nu afirm ca asa a fost, dar ma intreb ce anume le-o fi creat imaginea de oameni beti.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
13/06/06 11:19
|
|
Ste.fan
membru
|
|
eu nu văd care ar fi scopul ''râsului sfânt''. Vorbirea în limbi,vindecările şi multe alte minuni au un scop clar:demonstrarea puterii lui Dumnezeu,supremaţia Sa peste întreg Universul. Cu ce mă ajută pe mine sau pe altul că leşin sau că râd ... sincer cred ca e doar circ ...
|
|
13/06/06 14:07
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
T-pop a scris:
Si totusi la Rusalii manifestarile ucenicilor i-a determinat pe ceilalti sa creada ca acestia sunt beti... Ma gandesc la faptul ca foarte bine se poate ca ucenicii sa fi vorbit incoerent, sa fi ras, sau sa se fi impleticit incat sa cada pe jos. Nu afirm ca asa a fost, dar ma intreb ce anume le-o fi creat imaginea de oameni beti. |
Da, apostolii au fost acuzati ca sunt beti dar nu erau , ei nu spuneau vorbe de neinteles ci vorbeau in limbile materne ale celor prezenti acolo, nu erau ilogici Petru a avut o predica extrem de logica , clara si coerenta si a avut ca urmare succes, 3000 de oameni fiind botezati in acea zi. In contrast cu ce s-a intamplat in ziua cincizecimii , cei care pretind astazi ca sunt botezati cu Duhul Sfant au manifestari bizare de care nu sunt constienti.Oamenii astia chiar cad in transa, bolborisesc cuvinte de neinteles, sunt isterici si incoerenti, isi pierd autocontrolul asa ca imaginea pe care o creaza e in perfecta armonie cu starea lor reala, fapt care nu este valabil in cazul apostolilor care atunci cand cand au fost acuzati de betie au fost capabili imediat sa arata ca nu erau intr-o astfel de stare.Fapte 2:12-13 ne spune ca multimea nu stia ce sa creada, si unii din multime(batjocoritorii) i-au acuzat de betie nu pentru ca apostolii s-ar fi comportat ca niste betivi ci pentru ca nestiind cum sa catalogheze ce se intampla au folosit explicatia cea mai la indemana pentru a-si bate loc de apostoli.Ei s-ar fi folosit de orice ca sa-si bata joc , daca apostolii ar fi avut simptomele betiei, toti i-ar fi acuzat de acest lucru si nu doar batjocoritorii.
Ultima modificare de nascutinvingator (13/06/06 18:38)
|
|
13/06/06 18:28
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|