TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Cazutul pe spate, Rasul Sfant ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 17
mates
membru

Inregistat: 29/03/05
Cazutul pe spate, Rasul Sfant, o manifestare a Duhului Sfant?

In general practicate de charismatici aceste "manifestari" ale Duhul Sfant au starnit controverse...

Voi ce pareri aveti? Dar vreau sa fie sustinute biblic atat cele pro cat si cele contra...

30/03/05 16:51

Site web  
dave4jc
membru

Inregistat: 24/03/05
cum adica vrei sa fie sustinute biblic? vrei versete in care gasim oameni cazand pe spate sub puterea Duhului Sfant?...pentru ca astfel de versete nu o sa gasesti

30/03/05 18:49

mates
membru

Eu ziceam ca daca tu crezi ca asa ceva nu exista atunci sustine cu Biblia ce zici...

Nu gasesti nicaieri in scriptura ca femeia trebe sa poarte fusta si batic, dar pentru aia batranii nostri iti vin cu Biblia, asa ca nu e musai sa fie scris concret undeva...

31/03/05 09:28

Site web  
dave4jc
membru

nu am spus ca asa ceva nu exista doar ca nu vei gasi in Biblie versete care prezinta asa ceva

personal cred ca atunci cand o persoan este sub puterea Duhului Sfant se pot intampla unele lucruri "interesante"

atunci cand ucenicii au fost botezati cu Duhul Sfant ceilalti oameni care i-au vazut credeau ca sunt beti si probabil ca nu doar din cauza ca vorbeau in alte limbi...

totusi trebuie sa fim atenti pentru ca exista unele biserici care au cam exagerat in privinta asta...

31/03/05 12:41

mates
membru

îhî, ai dreptate, si eu cred ca s-a întaâmplat mai mult decat o vorbire în limbi de au spus oamenii ca sunt nebuni si betzi...

31/03/05 13:43

Site web  
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Ii clar, in Biblie nu gasim versete despre alte manifestari, dar cred ca asta ii o chestie destul de personala. stiu sigur ca mare parte din reformatorii si pionerii trezirilor spirituale au experimentat o gramada de "manifestari" de-astea. dar nu cred ca-i potrivit sa generalizezi cazutul pe spate, rasul sfant sau chestii de-astea, adica sa faci doctrine din ele.

06/04/05 17:36

Site web  
scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Ha. ha.... am cazut pe spate..... dar nu am gasit nicaieri in Biblie ca scrie ceva despre caderea in ras.....

14/04/05 10:36

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
Lol... nu am gasit nicaieri in biblie de rasul sfant!! mates zicea ca nu gasesti nicaieri in biblie ca femeia trebuie sa poarte batic.Zice ca trebuie sa aibe capul acoperit. si hai sa fim seriosi mates, nu cred ca erau fuste de astea si baticuri pe vremea aia... erau alte tinute, si ar trebui sa studiezi mai atent inainte a sustine ceva!(pe lanaga biblie, mai citeste si alte carti, legate de contextul cultural din vremea aceea, te ba ajuta fff mult)!
Si eu unul nu cred ca la Rusalii apostolii au fost "umpluti" de rasul sfant!Nu cred, pt ca nu prea imi pare logic. Apropo ai fost botezat cu Duhul Sfant?? sa vezi ce simti atunci? nu stiu daca chiar iti vine sa cazi pe spate de ras; da esti fericit, super fericit, dar cred ca mai degraba vb in alte limbi decat sa razi. Pana acum nu am vazut o astfel de manifestare LIVE... dar tare ma indoiesc de "puterea" acestui ras. Cand vb in limbi (Duhul mijloceste pt tine cu suspine negraite; se roaga in locul tau).. dar rasul?? ce rost isi are?? sper sa imi aduci tu versete din care sa reiese "rasul sfant"! Si inca ceva... unde Biblia TACE, cred ca mai bine e sa TACEM si noi !!!
GBU ~ peace

19/04/05 22:41

Site web  
mates
membru

vaxaly, sunt botezat cu duhul sfant, am trait lucrul asta pe pielea mea, dar la faza cu cazut pe spate si ras sfant NU am vazut la fel ca tine, LIVE si nu sunt informat asa bine ca ar fi adevarat...
PENTRU CA NU-s BINE INFORMAT AM deschis subiectul asta, nu ca sa imi etalez "cunostintele mele"...

Pentru mine e neclara chestia asta pentru ca cei mai mari evanghelisti ai momentului, care stang milioane de oamnei la o predica si fac vindecari miraculoase, cum ar fi Bonchei (sau cu se scrie), Benny Hinn, practica asa ceva. Si nu imi zi ca astia sunt "anticristi", adica nu-s predicatori adevarati, unsi ca nu ai dreptate...

20/04/05 09:24

Site web  
vaxaly
membru

da de R. Bonche stiu! dar eu nu sunt deacord cu "rasul sfant". nu am vazut live, ci doar la tv. Mie mi se pare o prostie! dar nu pot sa ii judec nici nu am un asemnea drept!... nu spun ca ei sunt anticrist! departe de mine gandul!!! doar nu or fi atincrist pt ca au rasul sfant, asta ar fi o ipocrizie din partea mea! in biblie nu stiu de asa ceva, si nici pe Pavel nu il stiu sa fi avut acest dar, desi le-a avut pe toate!!! pe Isus nu l-am "vazut" plin de ras sfant, nici pe Petru sau pe alti mari crestini!nici pe David Brainerd, sau Cho . si toti au fost plini de duh sfant!! ce nu inteleg este cu ce te ajuta acest ras sfant!!!
LUMINATI-MA
si sorry mates daca te-ai simtit cumva jignit nu am facut-o cu intentie!

20/04/05 09:53

Site web  
dave4jc
membru

...se scrie Reinhard Bonnke ;)

20/04/05 16:12

vaxaly
membru

merci dave4jc! pt mai multe info despre lucrarea lui R.bonnke intrati pe www.cfan.org ! ;)

20/04/05 17:19

Site web  
gfod
membru

ma Vaxaly, este o problema aici. esti prea subiectiv cand ii vorba de chestia asta. daca tie nu ti s-o intamplat nu inseamna ca nu exista si ca nu este de ajutor. si tu nu stii despre toti marii crestini....pentru ca daca stiai iti dadeai seama ca  in mare, toti au simtit chestii de-astea foarte ciudate......si incercati sa nu va raportati numai la marii predicatori de  acum, pentru ca au fost altii extraordinari si acum 5 secole.....si daca ar fi sa ma iau dupa astia de acum sau cei de mai demult, serios ca i-as alege pe ultimii ca exemple(adica aia de demult....)

20/04/05 21:17

Site web  
vaxaly
membru

mai g<fod> pai ce pot sa zic daca eu nu am experimentat rasul asta! sa imi zica si mie unul care il are, sa ma lamureasca cum sta treba, pana atunci pt mine e mai mult decat un semn mare de intrebare!
Mai normal ca nu stiu despre toti marii crestini (doar nu oi fi un pui de geniu acum). si da mai au simtit "chestii" ciudate toti dar sincer sa fiu eu nu am auzit de un asemenea dar.. "rasul sfant". am sa ma rog la Dumnezeu si poate ma va binecuvanta si pe mine cu el.. si am sa ma conving atunci! Deci mai bine sa tac decat sa gresesc in ceva :)
GBU

20/04/05 22:41

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ma gandesc ca problema este mai adanca, si nu se rezuma doar la rasul sfant si caderea pe spate. Exista mai multe categorii de daruri ale Duhului Sfant, lasate de Dumnezeu cu diferite scopuri. Darurile de manifestare isi au si ele rolul lor.
Am auzit recent opinii care afirma ca ar fi o ingradire din partea noastra sa consideram ca Duhul Sfant se manifesta strict doar prin darurile din listele consacrate si recunoscute de teologi din Scriptura. Desi de bun simt, deocamdata privesc aceasta parere cu precautie pana (daca) o sa-i gasesc un suport biblic clar. (Poate ma ajuta cineva la aceasta...)
Ar fi interesant de cunoscut daca dintre cei care sustin ca cele doua daruri amintite in topica sunt manifestari ale Duhului Sfant, m-ar putea lamuri si pe mine cu privire la un posibil scop al lor. Pentru vorbirea in limbi, Biblia prezinta destul de clar un scop. Darul minunilor, de asemena are un scop, si avand un caracter destul de general, ar fi posibil sa includa si manifestarile din topica.
In ceea ce priveste cazutul pe spate, as intreba: ce parere aveti de caderea in lesin a lui Ioan, din Apocalipsa. El era "in Duhul". Si cam s-a intins la orizontala, ca sa folosesc o expresia mai plastica. Poate fi asociat acest lesin cu manifestari din bisericile carismatice de azi (lesinuri, caderi pe spate, cum or fi ele...)?

27/04/05 15:39

Site web  
vaxaly
membru

..nu stiu daca vei gasi in Biblie ceva legat de rasul sfant! Daca gasiti (careva) spuneti-mi si mie !!!
...cred ca e o diferenta dintre "lesinul" lui Ioan si ceea ce se intampla acum in biserici (lesinurile)! Ioan a avut vedeii, i-a vorbit ingerul direct, a vazut pe Fiul, a vazut ce VA FI, vremurile viitoare, si cred ca aceste lucruri l-au epuizat. Si Daniel a fost "epuizat" de vedenii!
Oare se poate compara lesinul lui Ioan cu cel din zilele noastre???

27/04/05 18:39

Site web  
filip
membru

Imi pare bine ca gasesc si in altii interes pentru subiecte legate de Duhul Sfant.

Constatari:
1. Intr-adevar ceea ce am numit "lesin" (desi mai precis versetul este astfel: "Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. [...]" (Apoc. 1:17)) a fost urmat de ceva concret din partea lui Dumnezeu.
2. Ideea e ca insasi prezenta lui Isus a fost suficienta sa-l faca pe Ioan sa se prabuseasca. Si probabil am face si noi la fel daca S-ar manifesta Dumnezeu asa de in putere in prezenta noastra. Deci aici scrie ca Ioan a cazut inainte de a fi primit tot ce a primit, asa ca ma gandesc ca e foarte putin probabil sa fi fost din cauza epuizarii. La fel si Ezechiel (se pot vedea trimiterile din editia Cornilescu de la versetul de mai sus) si chiar si Pavel au cazut cu fata la pamant inaintea lui Dumnezeu (in contexte diferite, amintesc acestea doar pentru a prezenta situatii oarecum similare aparute in Biblie)

Atunci:
1. Daca experientele de azi s-ar putea lega de ceea ce s-a intamplat cu Ioan, sunt ele urmate de lucruri similare?
2. Daca ceva din exterior (prezenta lui Dumnezeu in zona) a condus la prabusirea respectiva, pot experientele de azi sa fie numite "roade ale Duhului", avand in vedere ca Duhul este mai degraba privit ca ceva care cauzeaza din interior.
3. Daca totusi exteriorul este cel care are influenta, de ce nu se manifesta in toti cei prezenti?

La intrebarile 2 si 3 pot sa-mi aduc ca obiectii faptul ca Ioan era in Duhul iar Pavel a fost singurul care a vazut si auzit clar ce i s-a intamplat. Totusi, din ceea ce este in Scriptura nu putem afirma strict ca Ioan nu era singur cand a aparut Dumnezeu langa el, iar despre Pavel este clar ca nu era botezat cu Duhul Sfant in momentul cand a avut acele viziuni. Se poate doar sa fi primit acea masura a Duhului pe care o primesc toti crestinii la nasterea din nou.
Prin urmare asocierea de experiente singulare de "cadere pe spate", numai la anumite persoane din adunare, mi se pare putin ciudata. Sunt acele persoane pe cale de a fi nascute din nou sau primesc ele atunci o insarcinare deosebita din partea lui Dumnezeu?

Cat despre rasul sfant... inca nu-i gasesc nici o justificare, desi o bucurie extrema poate provoca ras, chiar si din punct de vedere strict omenesc. Se prea poate ca Dumnezeu sa provoace o astfel de bucurie in cineva. Dar daca o face, de ce o face? El nu stie ca orice actiune a Lui ne pune intrebari? Eu am inteles din Biblie ca Dumnezeu nu prea face lucruri degeaba, doar de dragul de a le face. Prin urmare, daca aceasta lucrare ar fi de la El, mai mult ca sigur ca El a stiut inainte de a o initia ca va produce cel putin mirare. Ori in Scriptura El nu a lasat multe lucruri nelamurite, cel putin cu privire la Mantuire. De ce un astfel de lucru l-ar lasa in ceata? Asa ca sunt deschis pentru momentul in care voi primi lamuriri de la El in privinta acestei lucrari, daca este de la El, daca are un scop in Imparatia Lui. Stiu sigur insa ca nici nu-mi taie nici nu-mi adauga la mantuire privirea cu suspiciune si neimplicarea in aceasta lucrare.

Ca mentiune precizez ca nu am vazut nici una dintre experientele despre care discutam aici, dar subiectul mi se pare interesant si doresc sa fiu informat in aceasta problema. Ma bucur daca cineva imi arata lucruri care imi scapa in aceasta privinta si ii binecuvantez si eu in Numele Domnului pe cei care au deschis discutia. Nu este un lucru de ignorat. Ignorarea voita conduce adesea la respingere nefondata. Eu vreau sa fiu deschis pentru lucrarea Duhului, dar asta nu inseamna ca nu o voi cerceta in Lumina Scripturii, dupa lumina care mi-o da Dumnezeu direct sau prin altii.

27/04/05 20:06

Site web  
gfod
membru

Filip, sunt multe lucruri la care nu am gasit justificare.......sa luam numai exemplul muzicii si gasim raspunsul si la problema asta. fiecare stil de muzica nou in crestinism a provocat controverse.....dar totusi Dumnezeu a lucrat, si inca lucreaza prin asta. probabil ca ingustimea noastra mintala de multe ori ne opreste sa vedem orizontul mai larg al lucrurilor pe care Dumnezeu il vede, bineinteles:)

28/04/05 00:35

Site web  
mates
membru

"Ca mentiune precizez ca nu am vazut nici una dintre experientele despre care discutam aici, dar subiectul mi se pare interesant si doresc sa fiu informat in aceasta problema. Ma bucur daca cineva imi arata lucruri care imi scapa in aceasta privinta si ii binecuvantez si eu in Numele Domnului pe cei care au deschis discutia. Nu este un lucru de ignorat. Ignorarea voita conduce adesea la respingere nefondata. Eu vreau sa fiu deschis pentru lucrarea Duhului, dar asta nu inseamna ca nu o voi cerceta in Lumina Scripturii, dupa lumina care mi-o da Dumnezeu direct sau prin altii." inteleapta atitudinea lu' FILIP ...

Ma vaxaly, tu esti atat de inchis, de parca esti MIhai Leu, "sa nu auzi, sa nu vezi, sa nu vorbesti", din reclama la marca aia de masini.

gfod, "preainteleputule", academician doctor, AI dreptate, cei mai multi din noi pe de-asupra ca nu putem, nici nu vrem sa cunoastem maretia lu' Dzeu si stam multumiti in limitele noastre. Botezul cu Duhul Sfant este primul pas in largirea orizontului, si eu unul nu cred ca lucrarea Duhului Sfant se rezuma doar la asta.

Multi nu cred in vorbirea in limbi pentru ca zic "cum sa vb in limbi de cand ai inceput rugaciunea, cum sa vorbesti la fiecare rugaciune, pentru a face asta trebe sa "iei" o saptamana de post si sa faci aia si aia". Si-asa limitam lucrarea Duhului Sfant doar la ocazii speciale, doar daca vin "musafiri" unsi, si in felul asta noi ne tot maturizam in treaba asta, nu? Da de unde...

28/04/05 09:54

Site web  
filip
membru

Mi se pare ca problema rasului sfant si a caderilor pe spate este destul de dificil de lamurit, asa ca propun si eu discutarea unei alte teme, in legatura cu lucrarea Duhului Sfant, si anume: "punerea mainlior". Este o actiune la care majoritatea penticostalilor privesc cu teama. Chiar si eu am teama in fata acestei lucrari. Insa ceea ce ma intriga este ca am cateva cunostinte printre carismatici. Si am inteles ca punerea mainilor este privit ca ceva foarte obisnuit la ei. Chiar de multe ori cand ma intalnesc cu o anumita persoana, incearca de fiecare data sa-si puna
mainile pe mine, iar eu incerc de fiecare data sa ma feresc... >:o)

Prin urmare, asa avea cateva intrebari, la care cer ajutor ca sa gasesc raspuns:
1. Care este scopul acestui dar?
    (Eu am gasit in biblie folosirea sa la autorizare in lucrare, la botezare
    cu (in) Duhul Sfant si revarsare de daruri ale D.S. si la vindecare. Mai
    sunt si alte scopuri care ar justifica o utilizare mai frecventa?)
2. Este aceasta lucrare pentru toti credinciosii, sau este un dar care se
    manifesta mai degraba prin anumiti oameni alesi de Dumnezeu
    pentru aceasta? (Stiu ca toti suntem imputerniciti de Dumnezeu sa
    lucram cu toate darurile, insa ele nu se manifesta prin fiecare
    credincios in aceeasi masura).
3. Necesita aceasta lucrare un grad de sfintenie mai deosebita?
    (Eu sunt oarecum temator ca, daca accept sa puna cineva mana pe
    mine, si daca acea persoana este stapanita de anumite patimi,
    duhuri sau cum le-am numi, sa nu se transfere autoritatea acelor
    stapaniri si asupra mea. La fel, si eu, care-mi cunosc viata "de
    succes" in credinta ma feresc sa pun mainile pe cineva, tocmai
    datorita transferului de responsabilitate si autoritate care are loc. Ma
    gandesc ca poate ajung sa fac rau, in loc de bine.)

Deci, mingea e la fileu. Cine da prima pasa?

28/04/05 14:21

Site web  
vaxaly
membru

da Filip punerea mainilor se mai foloseste atunci cand te rogi pt bolnavi.

11/05/05 18:12

Site web  
vaxaly
membru

Ma vaxaly, tu esti atat de inchis, de parca esti MIhai Leu, "sa nu auzi, sa nu vezi, sa nu vorbesti", din reclama la marca aia de masini.

mda ... e usor sa afirmi ceva, dar din pacate te inseli.
Eu am spus ca nu am vazut "live" niciodata pe cineva cu "darul" acesta si ca asi fi curios sa imi explice cineva care are acest dar MATES. chiar sunt curios, pt ca Biblia nu spune nimic "rasul sfant"!

si in domeniul Duhului Sfant asi putea sa spun multe, sunt botezat cu D.S. , si lucrarea D.S. am vazut-o, de multe ori nu am inteles-o. ma bucur ca are cine sa imi explice despre acest subiect. (tatal meu care e pastor penticostal, si fratele meu care are si un master la baza (desi asta nu il face mai destept si nu ii da autoritatea); dar eu ma bazez pe explicatiile lor)!

Si crede-ma Mates am vazut minuni facute de D.S., vindecari, descoperiri,etc ... dar despre rasul sfant nu am vazut sau auzit mai nimic ,de fapt nu am vazut nimic!(live)

Vorbirea in limbi nu e limitata si nu poate fi limitata de nimic! Ea este activa intr-o persoana plina de D.S.

11/05/05 18:22

Site web  
krestina
membru

Inregistat: 04/04/05
nu sunt prea de acord cu valaxy
ce tot atata ca penticostal ca , carismatic ca tot aia suntem in fata Domnului .acum toti  se afiseaza cu religia ca vb ceea mare susta
in fine hai sa vb ca sa lamurim problema
Dumnezeu ne-a spus ce sa facem, nu cum sa facem!

12/05/05 13:23

vaxaly
membru

krestina... este o diferenta intre ce o sa iti explice un baptist, cde, ortdox si ce o sa iti explice un penticostal (sau carismatic) despre Duhul Sfant. o foarte mare diferenta.
In ochii lui Dumnezeu stiu ca nu conteaza religia ci conteaza inima.
Dar cum penticostalii (biserica) se mai numeste si Biserica Apostolica, si stiind ca penticostalii se "bazeaza" pe Duhul Sfant si lucrarea Acestuia cred ca ei au o mai mare experienta cu D.S. decat unii care il neaga sau nu il au!

si Rasul Sfant mie mi se pare o aberatie! Daca gresesc il rog pe Dumnezeu sa ma ierte, si pe voi deasemeni!

13/05/05 01:57

Site web  
krestina
membru

Inregistat: 04/04/05
nu stiu prea multe de rasul sfant dar o sa caut shi daca tot e chestia asta hai sa ne punem baza in Biblie shi nu in ceea ce am vazut la altii
ma bucur intradevar pt ceea ce sa intampla aici shi ma rog ca Domnul sa ne lamureasca in aceasta privinta
Be blessed

13/05/05 13:44

Pagini:  1 2 3 4 ... 17    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la