TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum ar trebui sa arate/poarte un tanarcrestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 13
starlish
membru

Inregistat: 16/03/08

depinde de constiinta ta si de relatia pe care o ai cu colegii...daca ea iti spune ca e ok si daca ei stiu ca tu esti credincioasa si respecta acest lucru ar fi cat de cat ok...dar gandeste te ca s ar putea sa fii foarte stanjenita...ce vei face cand colegele tale vor merge sa danseze?ce scuze o sa "inventezi"(=o sa minti?) ca sa refuzi un dans?

pai am spus ca am niste prietene buna pentru care m-as duc, in sensul ca ele au insistat ca sa facem poze elegante...bla bla... si ele stiu ca nu dansez, deci in mod sigur nu o sa ma invite, nu e nevoie sa inventez vreo scuza...ele stiu ca nu dansez, nu fumez, nu beau, pentru ca le-am spus atunci cand am fost invitata la aniversarile lor...:P

Ultima modificare de starlish (17/03/08 20:27)

17/03/08 20:26

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
sratlish, eu cred ca deja ti-ai facut o idee cam cum stau lucrurile.vezi ca cu toti avem pareri diferite deci ramane la latitudinea ta ce vei face.oricum...mai este timp, nu? ;)

17/03/08 20:36

starlish
membru

Inregistat: 16/03/08
da,mai este timp...oricum mi-am facut o idee...dar a fost foarte interesant sa vad diverse perspective...e instructiv :P
Multumesc tuturor :)

17/03/08 20:37

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

daniel-l a scris:

care e lupta voastra ( spirituala )?

Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci deptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău? Mica 6:8

Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Isaia 58:6,7

Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! Romani 7:19

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care Sunt în locurile cereşti. Efeseni 6:12

daniel-l a scris:

Legea noastra am primit-o cand ne-am botezat si o avem in Biblie, "ei" nu pacatuiesc daca se vopsesc dar noi....

Si unde scrie in "legea noastra" ca e pacat sa te vopsesti?

Toate lucrurile îmi Sunt îngăduite, dar nu toate Sunt de folos; toate lucrurile îmi Sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. 1 Corinteni 6:12

daniel-l a scris:

legea a fost schimbata cand a venit Isus si cine a venit acum ca sa o schimbam iarasi?

Legea nu a fost schimbata ci a fost desfiintata. Vai si amar daca esti inca sub Lege.

...cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El, rămâne în voi, şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată, şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea. 1 Ioan 2:27

22/03/08 13:28

diana.m
membru

Inregistat: 17/07/07
special pentru fete

COSMETICE PENTRU SUFLET

Daca privesti la frumusetea Lui e imposibil sa nu devii la fel.

Foloseste adevarul pentru buze, iar pentru ochi cel mai potrivit si mai discret fard este mila.
  Daca vrei sa ai o voce placuta, practica rugaciunea, iar pentru cele mai finute maini iti recomand binefacerea.
  Cel mai cautat produs este cel pentru inima si anume dragostea, ti-o recomand cu incredere. ;)

Ultima modificare de diana.m (10/08/08 00:38)

10/08/08 00:36

alina
membru

Inregistat: 24/08/08
salut eu cred ca un crestin ar trebuie sa-l aiba pe Domnul Isus ca model in viata!daca citim Biblia  cu siguranta vom descoperii cum trebuie sa se poarte un crestin!Diana.m ne-a dat cateva sfaturi foarte bune cum sa se poarte un crestin ..

01/09/08 21:35

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

alina a scris:

daca citim Biblia  cu siguranta vom descoperii cum trebuie sa se poarte un crestin!

pai spune-ne si noua ce ai gasit tu in Biblie referitor la purtarea unui (tanar) crestin :).

01/09/08 21:38

alina
membru

in 1 Timotei4:12 spune ca: Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea ci fii o pilda ptr. cei credinciosi:in vorbire ,in purtare,in dragoste,in credinta,in curatie!..si mai scrie tot in biblie undeva dar nu mai stiu referinta  Cum isi va tinea tanarul dreapta cararea...scuze dar nu mai tin minte exact cuvintele dar promit ca am sa caut ca sa gasesc referinta si versetul complet....si poate si alte versete ..in mai multe locuri scrie in Biblie ...:)

01/09/08 22:01

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
ok. mai cauta si spune-le si altora :) .

01/09/08 22:02

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
alina, in Psalmul 119:9
"Cum isi va tinea tanarul curata cararea?
-Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau"

01/09/08 22:05

alina
membru

:)multumesc tamarta4jc ca ai gasit pasajul in Biblie nu mai tineam minte ..s-a predicat o data la biserica la seara tinerilor ...:D

Ultima modificare de alina (01/09/08 22:09)

01/09/08 22:09

tamarta
membru

e un verste la care meditez de multe ori si sunt cuvinte pe care ar trebui sa le purtam mereu in gand si sa meditam la ele. nimeni si nimic nu ne va putea ajuta sa ne tinem curata cararea si sa fim niste tineri crestini asa cum El doreste. El e singurul ce ne calauzeste corect pasii si cel mai bun ghid este Cuvantul Sau.. cum este scris si mai departe in Psalmul 119:11: "Strang Cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta". e trist ca suntem tentati de multe ori sa cautam raspunsuri in alta parte si uitam sa apelam la Singurul ce ne poate da raspunsul de care avem nevoie pentru a duce o viata curata si placuta Lui.

Ultima modificare de tamarta4jc (01/09/08 22:15)

01/09/08 22:12

alina
membru

ai perfecta dreptate draga tamarta4jc :)

01/09/08 22:16

f.alexandruioan
membru

Inregistat: 03/09/08
Am vazut discutia voastra...cred k mai presus de discutii, de cuvinte, de lucrurile spuse in tacere, trebuie sa aducem roada...fara aceasta din urma nu putem fi placuti Lui. Ideea este ca in lumea crestina de astazi se vorbeste mult si se practica putin. Ma uit la mine si cu toate ca merg regulat la biserica, predic, cant, etc vad o lipsa si e nevoie de multa rugaciune k Dzeu sa lucreze. As vrea sa te intreb, cum strangeti Cuvantul lui Dzeu in inima? Ce strategie urmati? Este ziua ce vine mai buna decat cea care a trecut?

03/09/08 10:18

tamarta
membru

stiu ca asta e o problema des intalnita. suntem tentati sa vorbim, sa dam solutii, dar aratam cu degetul la altcineva cand vine vorba de practica. trebuie sa ne gandim in fiecare zi ca Dumnezeu trimite trezirea spirituala numai acolo unde credinciosii sunt in agonie dupa Dumnezeu si sfintenia Sa. Doar cei care sunt gata sa se abandoneze in intimitatea cu El, facand loc Duhului Sfant sa se manifeste dincolo de programe si planificari, vor experimenta trezirea.
cum strang Cuvantul Lui in inima? citesc in fiecare zi si incerc sa meditez la ceea ce El spune,la ceea ce Dumnezeu incearca sa imi vorbeasca. pot fi versete pe care le-am citit de zeci de ori, dar intr-o zi pot descoperi ceva nou. pentru a putea auzi si intelege glasul Lui trebuie sa fim una dintre oile Lui, sa facem parte din turma maretului Pastor.
Ziua ce vine poate fi mai buna decat cea care a trecut, daca vom alege sa o traim in deplina dependenta de El, daca alegem sa ne ridicam din fotoliul in care stam si daca hotaram sa facem ceva pentru a ne schimba si pentru a schimba ceva in cei din jurul nostru.
Ar trebui sa incercam sa aratam si sa ne purtam ca un fiu/o fiica de Rege..sa luam exemplul Tatalui

Ultima modificare de tamarta4jc (05/09/08 12:03)

03/09/08 13:39

f.alexandruioan
membru

Inregistat: 03/09/08
"Nu striga intelepciunea si nu-si inalta priceperea glasul? Ea se aseaza sus pe inaltimi, afara pe drum, la raspantii, si striga langa porti la intrarea cetatii, la intrarea portilor..." Prov 8: 1 - 3. Este singurul raspuns la concretul textului de mai sus!

03/09/08 13:52

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
http://www.youtube.com/watch?v=CvM7Q0gkJmQ

Cred ca video-ul acesta se incadreaza destul de bine aici. Vreau imi dati parerea voastra despre el. Mie mi se pare putin absurd ...

Ultima modificare de hopeful (05/09/08 23:34)

05/09/08 23:33

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

hopeful a scris:

Mie mi se pare putin absurd ...

Ti se pare prea absurd pentru modernismul tinerilor crestini din ziua de azi.
Prea ingust.Prea legalist.Prea comunist.Prea de tot.Asa-i?

Mie mi se pare o viziune corecta despre inchinarea si trairea  superficiala a tinerilor crestini moderni,care-si justifica aceasta superficialitate ca fiind "adevarata" libertate in Hristos.
Dar de fapt nu este nimic altceva decat o mare amagire, si o mare influenta negativa a stilului muzical importat.

06/09/08 02:52

hopeful
membru

Sincer nu ma refeream doar la ceea ce spune despre inchinare. Pe mine nu genul muzical ma influenteaza. Pot sa ascult o melodie de la Decean sau "As vrea sa zbor" si o ascult cu aceiasi bucurie.

Mi se pare mai absurd ca sunt acuzati tineri care stiu sa se relationeze intre ei, petru ca fac "pijama party" :)

Exista atatia tineri care nu stiu sa se integreze intre restul tinerilor si pentru asta li se pare ca felul in care ne manifestam e gresit. E gresit ca fetele sa se intalneasca si sa vorbeasca despre ceea ce au facut, sau despre care baiat e mai frumos? Poate. Dar e mai bine sa se intalneasca tot cu tinere crestine decat cu fete care nu au aceleasi principii morale decat ele, pentru ca nu vor invata nimica bun de la ele.

06/09/08 09:38

tamarta
membru

poate ca putin se exagereaza, dar adevarul este ca asta e realitatea, asa sunt tinerii din zilele noastre. uita care este scopul lor pe pamant si ii dau ei un nou sens vietii si isi permit sa faca multe lucruri pe care un tanar crestin n-ar trebui sa le faca. crestinismul incepe sa se dilueze, majoritatea ii dau o alta fata, o fata care sa le conviva si lor si care sa le permita sa faca ceea ce ei considera normal.

hopeful a scris:

Mi se pare mai absurd ca sunt acuzati tineri care stiu sa se relationeze intre ei, petru ca fac "pijama party"

hopeful a scris:

E gresit ca fetele sa se intalneasca si sa vorbeasca despre ceea ce au facut, sau despre care baiat e mai frumos?

nu e gresit ca stiu sa relationeze, gresit poate fi modul in care o fac. nu neaparat ideea de "pijama party" e gresita, ci ceea ce se face in acele ore, pentru ca in mult dintre astfel de intalniri se deviaza mult de la subiecte si de la scopul intalnirii.
nu e gresit ca fetele sa se intalneasca si sa vorbeasca, ci de multe ori sunt gresit alese susbiectele si modul in care vorbesc despre acel ceva.

hopeful a scris:

Exista atatia tineri care nu stiu sa se integreze intre restul tinerilor si pentru asta li se pare ca felul in care ne manifestam e gresit.

hopeful e geseala noastra daca ii facem sa aiba o viziune proasta despre crestini, despre felul in care ar trebui sa se raporteze la Dumnezeu. noi suntem cei care ar trebui sa le aratam cum trebuie sa arate si sa se poarte un tanar crestin. noi suntem cei care ar trebui sa ii ajutam sa se integreze, sa capete incredere in ei. noi suntem cei care gresim atunci cand consideram ca tot ceea ce facem noi este corect[pentru ca suntem crestini] iar tot ceea ce fac ceilalti este gresit. crede-ma sunt multi tineri necrestini, dar care arata/poarta mult mai moral decat o fac acei tineri care isi spun crestini.
sa nu ne ascunde dupa deget. asta este realitatea. s-a deformat fata crestinismului in ultimul timp. poate ca nu vom putea schimba noi toata lumea, dar daca fiecare dintre noi am privi pentru o clipa la noi si nu i-am mai acuza pe ceilalti, vom realiza ca si la noi este o problema, pentru ca avem ideile noastre fixe despre crestinism, avem viziunea noastra si nu vrem sa acceptam nimic altceva din ceea ce ceilalti vor sa ne spuna. avem pretentia ca ei sa ne asculte, sa se schimbe, dar noi nu suntem dispusi sa ne schimbam.
cred ca ar trebui sa lasam paiul din ochiul altuia si sa ne vedem de barna noastra

06/09/08 10:31

hopeful
membru

tamarta4jc a scris:

nu e gresit ca stiu sa relationeze, gresit poate fi modul in care o fac. nu neaparat ideea de "pijama party" e gresita, ci ceea ce se face in acele ore, pentru ca in mult dintre astfel de intalniri se deviaza mult de la subiecte si de la scopul intalnirii.
nu e gresit ca fetele sa se intalneasca si sa vorbeasca, ci de multe ori sunt gresit alese susbiectele si modul in care vorbesc despre acel ceva.

Pentru mine pijama party e un mod de a ne cunoaste mai bine. Nu cred ca e o pierdere de timp sa cunosti persoanele. Suntem oameni si avem mai multe parti, nu putem fii doar religiosi, oricat de crestini am fii. Suntem facuti asa, si Adam a avut problema asta. S-a simtit singur acolo in gradina si a avut nevoie de companie. Si majoritatea persoanelor din ziua de azi au nevoie sa fie acceptate intr-un grup ca sa se simta realizate.

tamarta4jc a scris:

hopeful e geseala noastra daca ii facem sa aiba o viziune proasta despre crestini, despre felul in care ar trebui sa se raporteze la Dumnezeu. noi suntem cei care ar trebui sa le aratam cum trebuie sa arate si sa se poarte un tanar crestin. noi suntem cei care ar trebui sa ii ajutam sa se integreze, sa capete incredere in ei. noi suntem cei care gresim atunci cand consideram ca tot ceea ce facem noi este corect[pentru ca suntem crestini] iar tot ceea ce fac ceilalti este gresit. crede-ma sunt multi tineri necrestini, dar care arata/poarta mult mai moral decat o fac acei tineri care isi spun crestini.
sa nu ne ascunde dupa deget. asta este realitatea. s-a deformat fata crestinismului in ultimul timp. poate ca nu vom putea schimba noi toata lumea, dar daca fiecare dintre noi am privi pentru o clipa la noi si nu i-am mai acuza pe ceilalti, vom realiza ca si la noi este o problema, pentru ca avem ideile noastre fixe despre crestinism, avem viziunea noastra si nu vrem sa acceptam nimic altceva din ceea ce ceilalti vor sa ne spuna. avem pretentia ca ei sa ne asculte, sa se schimbe, dar noi nu suntem dispusi sa ne schimbam.
cred ca ar trebui sa lasam paiul din ochiul altuia si sa ne vedem de barna noastra

Oricum nu cred ca persoana care a postat video-ul ajuta la integrare, cred ca ceea ce face e sa ajute la dezbinare. Chiar asa mult conteaza daca ai batic si fusta, sau o pereche de jeans? Nu stiu da mi se pare putin exagerat video-ul. Nu zic ca trebuie sa mergi in pantaloni la biserica fiind fata sau chestii de genul, doar ca poate nu ar trebuii sa ne uitam la lucrurile astea exterioare ci la cele interioare. Normal ca si exteriorul, de obicei, e asemanator interiorului, dar totusi nu sunt acelasi lucru. Cum scrie si in Ioan 7:24 "Nu judecati dupa infatisare, ci dupa dreptate". Faptele sunt cele care vorbesc pana la urma urmei. Sub un batic si o fusta se pot ascunde multe. Cred ca toti ar trebuii sa fim mai ingaduitori cu cei din jur, sa nu mai judecam dupa ce vedem in exterior, ci sa ne fixam la ceea ce face persoana aceea. De multe ori am fost catalogam fara sa cunoastem, dar e frumos cand iti dai seama ca persoana accea nu e chiar asa rea cum o credeai tu.

07/09/08 23:19

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
ai dreptate...e prea multa religiozitate, datini si idei preconcepute in bisericile noastre. daca ai iesit putin de sub tiparele create de vechii batrani ai bisericii esti catalogat drept extremist, razvratit sau mai stiu eu cum...dar oare ce mai important? sa fi un extremist criticat de batranelele de pe ultima banca dar care paote avea impact in lume sau un indoctrinat apreciat de ingustii bisericii dar care nu paote avea impact asupra tinerilor din lume datorita inapoierii lui?

07/09/08 23:27

Site web  
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Sa asteptam sa moara batranelele... :D

07/09/08 23:29

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
anomis!!!!!!!!!
ei,ei

07/09/08 23:33

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
aham...asteptam...dar intre timp cati alti tineri nemantuiti din preajam noastra mor? :D

07/09/08 23:34

Site web  
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la