|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 5 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
1) Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine.
2) Sa nu-ti faci chip cioplit si sa nu te inchini inaintea lui.
3) Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau.
4) Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
5) Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta.
6) Sa nu ucizi.
7) Sa nu preacurvesti.
8) Sa nu furi.
9) Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
10) Sa nu poftesti nimic din ce e al aproapelui tau.
Aceste porunci au fost data poporului Israel in vechime. Incalcarea lor era considerata pacat clar.
Acum, deoarece traim in perioada Harului, si nu a Legii, unii au tendinta sa le treaca cu vederea sau sa le interpreteze in fel si chip... In Noul Testament, Domnul Isus le-a sintetizat in : - sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau. - sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Ce parere aveti? Cum mai trebuie "tinute" aceste porunci in zilele noastre?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/01/06 19:11
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
April a scris:
In Noul Testament, Domnul Isus le-a sintetizat in : - sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau. - sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. | iubindu-ti aproapele implinesti legea
Romani 13:8 Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii: căci cine iubeşte pe alţii, a împlinit Legea. Romani 13:9 De fapt: "Să nu preacurveşti, să nu furi, să nu faci nici o mărturisire mincinoasă, să nu pofteşti", şi orice altă poruncă mai poate fi, se cuprind în porunca aceasta: "Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Romani 13:10 Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii. |
Ultima modificare de doitili (21/01/06 20:31)
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
21/01/06 20:30
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Eu cred ca da, poruncile trebuie respectate. Eu le vad in primul rand ca niste datorii morale. In N T s-a pus accentul foarte mult pe dragoste si relatiile unii cu altii: relatii crestin-creestin, relatii crestin-necrestin de exemplu. "Sinteza" acestor porunci o putem gasi in: Matei 22:37 Isus i-a răspuns: ,,Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.`` 38 ,,Aceasta este cea dintîi, şi cea mai mare poruncă. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: ,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însu i.` 40 In aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.``
Ultima modificare de mit4jc (22/01/06 00:00)
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
21/01/06 23:59
|
|
iuddavali
membru
Inregistat: 28/01/06
|
|
Trebuie sa pazim toate poruncile sau numai cateva?
_______________________________________ Ideile sunt ca iepurii.
Octombrie - cand se schimba ora pentru iarna. Ecl. 3:1
|
|
03/02/06 20:39
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
1IOAN 5;3 2Ioan 6.Iacov 2;10.
_______________________________________ SHALOM
|
|
03/02/06 21:38
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
fineas a scris:
1IOAN 5;3 2Ioan 6.Iacov 2;10. |
1 Ioan 5:3 Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele;
2 Ioan 1:6 Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început.
Iacov 2:10 Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
04/02/06 00:30
|
|
april
admin forum
|
|
Concluzia, fineas???
|
|
04/02/06 00:32
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
concluzia este una simpla cele 10 porunci nu sunt numai pentru poporul Israel , aceste porunci sunt autentice si valabile pentru orice crestin , orice crestin indeplineste (sau ar trebuie sa indeplineasca)aceste porunci .
|
|
04/02/06 10:39
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
si totusi ... ele sunt implinite prin implinirea acelei singure porunci pe care ne-a lasat-o Domnul Isus nu?! simplu ... de fapt nu-i chiar asa de simplu daca le citim pe acea 10. Daca Domnul Isus ar fi vrut ca sa implinim porunca lui avand drept ghid procuncile din Exod,probabil nu si-ar mai fi batut gura degeaba,ar fi zis simplu.avetzi legea,respectati poruncile si veti capata viata vesnica nu? .. apoi exemplul tanarului bogat nu face altceva decat sa scoata in evidenta dragostea pe care trebuie sa o avem pentru aproapele nostru,sa fim gata sa dam totul pentru el,daca facem asa,deja cele 10 porunci sunt indeplinite. Am dreptate? ...
Cele 10 porunci sunt importante,trebuie sa recunosc,dar pentru poporul israel,dar sunt valabile si pentru noi.Noi le implinim chiar daca nu am fi stiut de ele atunci cand implinim porunca D-lui Isus
|
|
06/02/06 10:23
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
Nimeni nu poate implini cele 10 porunci , ele au fost date ca omul sa vada ca este pacatos, doar CEL CARE LE-A DAT le poate implini , de aceea trebuie ca ISUS sa locuiasca in noi , ptr. ca numai EL este implinitorul legii. (simplu ,nu?) De acea , trebuie ca vasul sa fie curat , sfintit, umplut si trimis, ptr. orice lucrare buna. El nu are nevoie de capacitatea noastra intelectuala, ci de ascultare si credinta in cuvantul SAU. Eul nostru trebuie sa dispara ca EL sa fie la lucru , nu merge si eu si EL, doar EL, SINGURUL CARE ESTE INTELEPT.
_______________________________________ SHALOM
|
|
17/02/06 18:04
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
eu sunt de parere ca: asa cum zice Biblia pacatul este necredinta.Cred ca am mai spus odata si o repet iarasi
|
|
28/03/06 17:26
|
|
stefan
membru
|
|
Daca Il crezi pe Dumnezeu si faci ce zice El. Daca intrebi pe cineva:"crezi in Dumnezeu"? el va zice ca da, cum sa nu cred; dar e mai mult de atat..."si dracii cred si se infioara", trebuie sa Il credem pe Dumnezeu pe cuvantul Lui.Crezut fiecare Cuvant din Scriptura si lasat in contextul din care face parte.
|
|
28/03/06 17:29
|
|
stefan
membru
|
|
Domnul Isus a spus odata multimii adunate in jurul lui: "daca nu credeti ca EU SUNT veti murii in pacatele voastre." deci cine este acest eu sunt,oare nu acelasi EU SUNT din VT care I sa aratat lui Avraam, Isaac si Israel. Acelasi care I sa aratat lui Moise si asa mai departe?
|
|
28/03/06 17:32
|
|
stefan
membru
|
|
IAHVEH al VT este IAHSUAH al NT. Simplu! IHVH a venit sa salveze lumea intrun trup de carne, a venit chiar El pentru ca nu putea nimeni sa se jertfeasca pentru omenire, pentru ca toti suntem nascuti in pacat. Asa ca El a luat un trup de carne si a suferit pentru mine si pentru tine ca eu sa pot fi impacat cu Dumnezeu.2Cor5-19,1Ioan 5-20 1Tim3-15,16.si multe alte versete care arata ca Isus este Domnul si Domnul este Dumnezeu.Caci este "un Domn, o credinta, un botez". relatarea din evanghelia dupa Matei16 cand Domnul vorbea cu Filip,in Ioan cand vorbea cu Toma...etc. vreau doar sa verificati cu Scriptura si sa nu mai credeti pe oricine vine si va prezinta ceva intr-un mod "evlavios" ca si cum ar vorbi din insarcinare Dumnezeiasca. Dupa cum nu tot ce zboara se mananca, la fel nu oricine pretinde ca detine adevarul este adevarat. Totul trebuie verificat cu Scriptura si nu cu vreo prezentare a nustiu cui filozof sau teolog, caci cu o siguranta de 100% va pot spune ca sunt pe langa ce spune Scriptura! Cine crede ca se poate apropia de Dumnezeu printr-o scoala teologica...se inseala amarnic, din contra, se departeaza.Cercetati Istoria bisericilor voastre, sau ce au lasat parintii vostri de credinta sa stiti...cand sa infiintat biserica voastra,si pe ce criterii.Acum 100 de ani, 200 sau 500 sau 1700 de ani? Biserica lui Isus Hristos a luat fiinta in anul 50 en , vezi Fapte2., si nu a fost inventata de vreun episcop sau de vreun filozof ca asa sa gandit el ca ar putea sa slujeasca mai bine, ci ea este "rodul suferintelor Lui" care il cred pe El si Il slujesc cu lepadare de sine implinind toata voia lui Dumnezeu dupa cum o gasim scrisa in Cuvantul lui. Domnul sa va binecuvanteze. As vrea sa fiti cu luare aminte la ce este scris aici si sa verificati cu Scriptura. Pe data viitoare. Va salut cu Psalmul 1 .
Ultima modificare de stefan (30/03/06 22:29)
|
|
28/03/06 18:00
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
stefan a scris:
eu sunt de parere ca: asa cum zice Biblia pacatul este necredinta.Cred ca am mai spus odata si o repet iarasi |
unde zice biblia asta?
nu cumva credinta este solutia pt pacat?
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
28/03/06 18:34
|
|
april
admin forum
|
|
stefan a scris:
Pe data viitoare. |
Ok. Pe data viitoare...dar la subiect , te rog. Ok?
|
|
28/03/06 19:52
|
|
Cris Cristi
membru
Inregistat: 22/02/06
|
|
Decalogul a fost constitutia poporului Israel...toate codurile legale ale lumii civilizate au fost asezate pe temelia celor 10 porunci...ele reprezinta principii valabile pentru sanatatea spirituala si sociala a omenirii... Daca Legea nu mai are putere de acuzare asupra noastra datorita jertfei lui Cristos,a Legi Harului, asta nu inseamna ca-si pierde valoarea sau importanta. Legea nu ne poate mantui sau indreptatii dar,ramane o oglinda,un indrumator si o marturie a sfinteniei divine: -ne pazeste de pacat, aratandu-ne standardul de sfintenie divina. -ne convinge de starea noastra de pacat, indreptandu-ne spre solutia iertarii oferita de Cristos. -ne convinge ca nu avem in noi resurse suficiente ca sa o implinim ,si ne "obliga" sa ne tinem tare stransi de Cristos.
_______________________________________ "Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7
|
|
28/03/06 22:15
|
|
stefan
membru
|
|
ionelchim.Daca tu citesti biblia doar ca sa o sti ca litera nu te va ajuta la nimic sau poate ca da, la o cunostinta bogata care bineinteles ca ...(ingamfa).Citeste cu Atentie ce am scris putin mai sus.
|
|
30/03/06 22:34
|
|
april
admin forum
|
|
stefan, cred ca tu continui o discutie off-topic, inceputa tot de tine, pe care culmea, nu a sters-o nimeni pana acuma! Offffff...
Te rog sa-ti muti mesajele singur la subiectele respective.
|
|
30/03/06 22:40
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
stefan a scris:
Daca tu citesti biblia doar ca sa o sti ca litera nu te va ajuta la nimic |
Oare chiar la nimic? Uite ce se poate intampla daca nu cunosti ad litteram, daca o stii doar 'dupa ureche': am auzit pe cineva ca porunca a 7-a este "Sa nu prea curvesti". E o chestie de litera, un mic spatiu intr-un cuvant, aparent neglijabil, dar iti place ce sens i-a dat textului?
Ultima modificare de T-pop (31/03/06 23:09)
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
31/03/06 10:05
|
|
stefan
membru
|
|
bineinteles ca respectivul care a dat acest sens Cuvantului trebuie sa invete sa citeasca mai intai ca sa vorbeasca despre intelesul Cuvantului.Si tu care esti mai duhovnicesc bineinteles ca sti ca doar sa vezi ca "el " nu a dat sensul corect al Cuvantului nu te va ajuta la nimic daca nu il iei ptr tine in viata ta personal.Sa traiesti dupa legea VT era ptr evrei si nu ptr neamuri.( Col2-13,14,15)
|
|
03/04/06 15:12
|
|
T-pop
membru
|
|
In concluzie e bine de cunoscut si "litera", ca sa nu ne ratacim. Dealtfel Biblia ne spune ca se va implini si ultima iota (punctul de pe i) din scripturi, iata deci cat pret se pune pe detaliu.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
03/04/06 20:51
|
|
stefan
membru
|
|
bineinteles ca e bine de cunoscut si litera, dar dupa cum scriptura spune litera omoara dar Duhul da viata. bineinteles ca si ultima iota se va implini din Cuvantul lui Dumnezeu, dar daca nu sti care iota se implineste azi nu te ajuta la nimic. Daca ai fi trait pe timpul lui Noe trebuia sa cunosti mesajul lui Dumnezeu din acel timp, sa/l primesti si sa intri in corabie. ai grija ca sta sa se inchida usa de la "arca" din timpul de astazi, si ca nu cumva sa ramai pe dinafara, cerceteaza Scriptura si vezi fagaduintele pentru timpul de sfarsit...
|
|
05/04/06 19:29
|
|
T-pop
membru
|
|
Corekt Sa cunosti numai literal nu e suficient.
|
|
05/04/06 19:59
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
rabi rabi....ce mari taine ne spui....prima data te-am ignorat, si n-am vrut sa-ti raspund la provocare,(mai ales ca era si off-topic) oricum era acolo o intrebare asa de simpla la care n-ai putut sa raspunzi....
apropo de fagaduintele pt timpul de sfarsit, oare ce-ar fi sa postezi acele fagaduinte la care te referi...poate asa ne vei ajuta si pe "noi astia ingamfati"....
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
05/04/06 21:21
|
|
Pagini: 1 2 3 4 ... 5 |
|
Subiect inchis |
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|