|
|
|
CatalinD
membru
Inregistat: 02/03/07
|
|
lara a scris:
Da,noi sa dam dragoste si voi sa dati pumni. Doamne iarta-ma ,dar nu stiu cat de reala e treaba asta ! |
Este o neintelegere aici, Domnul spune altfel:
"Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului" (Efeseni 5:22) "Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi s-a dat pe Sine pentru ea" (Efeseni 5:25)
Ultima modificare de CatalinD (05/04/07 09:53)
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
05/04/07 09:52
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
lara a scris:
Da,noi sa dam dragoste si voi sa dati pumni. Doamne iarta-ma ,dar nu stiu cat de reala e treaba asta ! |
Cred ca m-ai inteles gresit. Amandoi, baiatul si fata trebuie sa se gandeasca la nevoile celuilalt inainte de nevoile sale proprii. Eu am raspuns la ceea ce a spus ioana_anamaria cu privire la visele unei fete. Daca te gandesti sa te casatoresti numai ca nevoile tale sa fie implinite, atunci casnicia ta nu va fi "un colt de rai." Poti sa aflii mai multe informatii in "Viata de familie" scrisa de Iosif si Elisabeta Ton.
Atunci cand baiatul si fata se gandesc la nevoile si dorintele partenerului sau, nu mai au timp sa dea "pumni" la nimeni.
Poate acum am intrat eu pe taramul viselor.
Ultima modificare de Joseph7 (06/04/07 01:16)
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
05/04/07 18:10
|
|
maryan
membru
Inregistat: 21/02/07
|
|
Este suficient sa ne gandim cum a iubit Hristos Biserica si ar trebui sa stim fiecare ce avem de facut. Evident ca este mai greu pt barbati, responsabilitatea pt ei este una foarte mare. Trebuie sa ne sacrificam, sa ne dam pe noi, sa murim intr-un sens, intr-o casnicie adevarata. Si chiar daca pare de neconceput (imposibil de realizat) toate acestea vor deveni ceva placut daca iubesti cu adevarat (cu acea Dragoste adevarata cu care Hristos a iubit Biserica). Iti va fi fffoarte usor(vei simti chiar o mare placere) sa te sacrifici, sa renunti la eul tau, in favoarea persoanei iubite. Pacat ca pt foarte multi acest principiu constituie doar simpla teorie... ;(
_______________________________________ Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17
|
|
06/04/07 10:48
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Joseph7 a scris:
Cred ca m-ai inteles gresit. Amandoi, baiatul si fata trebuie sa se gandeasca la nevoile celuilalt inainte de nevoile sale proprii. Eu am raspuns la ceea ce a spus ioana_anamaria cu privire la visele unei fete. Daca te gandesti sa te casatoresti numai ca nevoile tale sa fie implinite, atunci casnicia ta nu va fi "un colt de rai." Poti sa aflii mai multe informatii in "Viata de familie" scrisa de Iosif si Elisabeta Ton.
Atunci cand baiatul si fata se gandesc la nevoile si dorintele partenerului sau, nu mai au timp sa dea "pumni" la nimeni.
Poate acum am intrat eu pe taramul viselor. |
Am inteles 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
10/04/07 13:30
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Fain subiect...eu cred ca exista o diferenta intre cei doi termeni: diferenta de percepere, desi probabil nu ar trebui sa existe nici una...dar no, asta e...suntem oameni, cu background-uri diferite..deci, cred ca raspunsul e: depinde pe cine intrebi.
Eu, de exemplu: daca "dragostea" nu dureaza decat 1 zi/luna/an, adica nu o viata, atunci inseamna ca nu m-am indragostit, ci doar am simpatizat. Dar stiu ca majoritatea nu gandesc in felul asta....
|
|
08/05/08 10:57
|
|
christian_teen
membru
Inregistat: 19/06/08
|
|
Indragostirea este o forma inca necristalizata a iubirii...
_______________________________________ Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.
|
|
19/06/08 18:48
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Cand iubesti, te indragostesti, din nou si din nou, zi de zi... clipa de clipa, de persoana iubita... Cel putin asa vad eu lucrurile.
Ultima modificare de anomis (19/06/08 21:30)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
19/06/08 21:30
|
|
christian_teen
membru
Inregistat: 19/06/08
|
|
"fii indragostit necurmat de dragostea ei" - asta inseamna ca "indragosteala" nu dispare...sau cel putin, nu ar trebui
_______________________________________ Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.
|
|
20/06/08 13:55
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Imi permiteti sa fac o asociere intre "indragostire" si pasiune? Eu o vad cam tot una. Indragostirea este o pasiune(nu obsesie) ptr. persoana cealalta. Dragostea este ceea ce se creeaza in timp si include in ea si conflicte si bucurii. Cat despre sentimentul de a fi indragostit se poate manifesta in multe parti ale vietii...arte, oameni diferiti, idei, etc. Indragostirea de persoana cu care vrem sa traim este doar un aspect al multiplelor ei fetze. Dragostea la fel, are mai multe "tinte". Referindu-ne strict la indragostirea si dragostea de partenerul de viata, eu am inteles ca sunt doua lucruri distincte si diferite. Dragostea este hrana, iar "a fi indragostit" este sarea. Ceva de genul asta. Sau ideea cu scanteia care a spus-o cineva mai sus.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
20/06/08 18:31
|
|
simona
membru
|
|
Foarte bine punctat, Sword. Definitiile iubirii sunt multiple...si niciodata de ajuns. Dar, asa cum vad eu lucrurile, si cum a spus: iubirea e ceea ce e stabil in tine... Iar indragostirea e... formata din chestiile acelea marunte, care te atrag la cineva. O vad ca pe partea vesela a iubirii.. Ca pe partea copilareasca... Totusi, din punctul meu de vedere, indragostirea nu e aceeasi cu pasiunea. Cred ca de fapt, termenii astia sunt definiti in capul nostru, dupa felul in care am simtit si simtim noi dragostea. 
|
|
20/06/08 18:35
|
|
Sword
membru
|
|
Mai este un aspect despre care am mai vorbit in alte parti. Sa nu uitam ca sentimentul de indragostire este totusi un sentiment si este hormonal...organic. Spre deosebire de dragostea(din corinteni) care este legata de spirit. Din cauza asta dragostea poate dura dincolo de sentimente sau chiar cand acestea sunt absente. Daca ne uitam la tv putem vedea clar cum toata "dragostea" din lume se invarte in jurul unor sentimente fugare, disperate. Iar implinirea lor este cand personajele fac sex. Din cauza asta se face confuzie si intre unirea homosexuala cu cea hetero. Ptr. ca ei spun: "Suntem indragostiti-deci ne iubim". Asta-i argumentul lor principal.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
21/06/08 09:49
|
|
simona
membru
|
|
Am putea, deci spune, indragostirea este sustinuta de iubire? Pentru ca in general, ne indragostim foarte usor... De ex, de obiecte. Dar practic, nu le iubim. Suntem... atrasi de acele lucrui, fara a fi implicati sentimental.
|
|
21/06/08 14:07
|
|
Sword
membru
|
|
Indragostirea poate exista si fara dragoste. Uitati-va la cazuri concrete ale apropiatilor nostrii: "M-am indragostit din nou saptamana asta! De Marius? AAA, nu!! Marius era saptamana trecuta, dar acum nu-l mai iubesc!" Nu vi se pare familiara pilda? Eu am cunoscut o gramada. Sau te "indragostesti" de un obiect care in doua zile devine de domeniul trecutului odata achizitionat. Se spune ca dragostea e oarba. Eu cred ca sentimentul de a te indragosti ne face sa nu vedem clar. Dragostea nu e oarba, dar stie cand sa inchida ochii.
|
|
21/06/08 18:01
|
|
simona
membru
|
|
Si stie cum sa te faca sa te indragostesti de aceeasi persoana in fiecare zi. Asta spuneam prin faptul ca este sustinuta de iubire... Priveam cazul concret al unei casatorii. Si nu ma refeream la obiecte cu acea afirmatie. 
|
|
21/06/08 18:22
|
|
Sword
membru
|
|
Da. dragostea aduce multe "reindragostiri" in viata de familie. Dar o indragostire nu aduce neaparat Dragoste. Mijloc si scop. A nu se inversa, asa cum se promoveaza in mass-media. Acolo dau de inteles ca tot ce conteaza intr-o relatie este de a fi "indragostit", fara sa mai conteze scopul, de cine, sau de ce esti indragostit. "Fii indragostit si totu-i bine!" Cam asta ar fi mesajul media cu care ni se impuie mintile toata ziua.
Ultima modificare de Sword (21/06/08 18:43)
|
|
21/06/08 18:40
|
|
simona
membru
|
|
Asta poate pentru ca se confunda indragostirea cu dragostea in sine. Pentru ca termenii sunt foarte asemanatori, si nu foarte bine conturati in mintea celor care se hranesc doar cu ceea ce le da mass-media.
|
|
21/06/08 21:50
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
anomis a scris:
Cand iubesti, te indragostesti, din nou si din nou, zi de zi... clipa de clipa, de persoana iubita... Cel putin asa vad eu lucrurile. |
A fost o predica zicand caci cu adevarata femeie alesa de Domnul ca sa ai realizezi ca e o binecuvintare e sa te gandesti la fiecare sfarsit de zi de ce ai luato ca sotie si sa zici chiar acum m-as casatori cu tine din nou. E frumos ca sa iti renoiesti dragostea, iubirea tot timpul. Asa este si relatie intre Domnul iti renouesti si Il alegi din nou din dragoste si iubire fiecare zi.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
13/11/08 01:05
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
interesant ce a zis anomis 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
13/11/08 01:09
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
Eu cred ca a te indragostii...e ceva ciudat , ceva inexplicabil, care atunci cand vine, te ia pe neasteptate si ... wow.Pe cand iubirea e aceea ce ramane atunci cand "fluturasii" mai isi iau zborul.A iubi este o aleger pe care o faci in fiecare zi, e legat de vointa...si ea iti da puterea sa treci peste toate "imperfectiunile" celuilamt sau a relatiei...si sa te indrgaostesi din nou si dn nou (cum spunea asa frumos anomis)
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
03/01/09 13:15
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
A te indragostii e ceva mirific ... toate persoanele indragostite spun de persoana iubita ca e mirifica ... sau cel putin alea pe care le-am auzit eu A iubi inseamna sa iti treaca indragosteala de la inceput, sa accepti ca acea persoana mirifica are defectele ei, ca greseste, ca tu poti gresii fata de ea si sa iti dai seama ca poti trece peste orice pentru si cu ea.
Ultima modificare de hopeful (04/01/09 23:58)
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
04/01/09 23:57
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
eu cred ca atunci cand te indragostesti de o persoana,parca accepti sa treci peste defectele lui/ei ,sa le consideri nule etc. si daca el/ea nu-ti raspunde cu aceiasi "indragosteala" te dai cu capu de toate cele 
|
|
05/01/09 19:37
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
lorre a scris:
eu cred ca atunci cand te indragostesti de o persoana,parca accepti sa treci peste defectele lui/ei |
Sincer mie personal mi s-a intamplat ca atunci cand eram doar indragostita sa nu ii vad defectele nici daca mi le puneai in fata ochilor. Putea sa aiba o ureche mai mare decat cealalta si eu ziceam ca sunt perfect simetrice... Bine asta e un exemplu... Ma refer la lucruri mai profunde, la defecte pe care nu le apreciaza ochiul.
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
05/01/09 22:48
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
da,eu ma refeream la defecte morale ..
|
|
06/01/09 15:53
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
mai...eu cred ca atunci când esti indragostit...ajungi sa apreciezi ceea ce pentru el/ea sunt defecte.Le apreciezi fiindca fac parte din persoana iubita, sunt caracteristice lui/ei.Si când ajungi sa te vezi prin ochii persoanei iubite...parca te vezi mai bun 
Iubirea face ordinarul extraordinar cu ajutorul inimii 
"Minunea drgaostei nu consta in a iubi ceea ce e frumos, a avea ceea ce-ti doresti si a primi ceea ce trupul tau cere.Ea consta in a privi dincolo de ceea ce pare relativ lipsit de sralucire, in a te indragosti de ceea ce iti parea lipsit de importanta si in a oferi fara sa-ti mai fie frica ca nu ti se va raspunde la fel. Iar apoi...privin inapoi, vei descoperi ca ceea ce tu numeai valoros nu e decât aparenta...iar ceea ce ai...intrece si cele mai indraznete vise alea tale."
Ultima modificare de simple (08/01/09 16:50)
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
06/01/09 16:01
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
cand esti indragostit ajungi sa-ti placa chestii care le considerai de neacceptat in trecut doar pentru ca vin de la persoana iubita.
cand iubesti(in urma unei alegeri rationale constinete si voluntare) apreciezi just defectele dar le acoperi in dragoste.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
09/01/09 21:11
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|