TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/A iubi si /sau a fi indragostit? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
cum definim dragostea? este vreo diferenta intre a fi indragostit si a iubi?:):)

_______________________________________
joy

16/01/06 11:36

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05

dr.Peck concide ca indragostirea este 'o componenta a comportamentului instinctiv de imperechere determinat genetic. Cu alte cuvinte, disparitia temporara a granitelor eului, aflata la baza indragostirii, este o reactie stereotipa a fiintei umane de configurare a pornirilor sxuale interne, precum si a stimulentilor sexuali externi care servesc la cresterea probabilitatii imperecherii sexuale, ducand la sporirea sansei de supravietuire a speciilor'


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

16/01/06 13:08

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05

Dr peck sustine ca indragostirea nu e dragoste adevarata din 3 motive:
1 pt ca indragostirea nu este un act de vointa sau o alegere constienta.(cel mai adesea ne indragostim intr-un moment nepotrivit si de cine nu trebuie.
2 indragostirea nu este iubire adevarata pt ca nu presupune efort. tot ceea ce facem aflati in starea de indragostire presupune f putina disciplina sau nici un efort constient din partea ns
... starea de indragostire ne impinge sa facem lucruri nefiresti.
3 cel care e 'indragostit' nu e cu adevarat interesat de progresul personal al celuilalt. Experienta indragostirii nu se concentreaza asupra progresului ns sau al celeilalte pers. Ne da mai degraba impresia ca l-am obtinut deja. Suntem in culmea fericirii si unica ns dorinta e ca lucrurile sa ramana asa. Pers. iubita e perfecta si pur si simplu speram sa ramana perfecta.


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

16/01/06 13:21

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
'cand o actiune nu-ti sta in fire ea constituie cea mai mare dovada de iubire.'

iubirea este o alegere; ea nu poate sterge cu buretele trecutul dar poate schimba viitorul. Cand alegem sa ne exprimam in mod activ iubirea cream un climat afectiv in care putem aborda altfel conflictele si neajunsurile din trecut.


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

16/01/06 13:24

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
In cadrul dragostei intra si "indragosteala".
Dragostea este de mai multe feluri: eros, storge, phileo si agape.
Eros ar fi de fapt "a fi indragostit".

Ultima modificare de april (17/01/06 18:03)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

16/01/06 17:31

   
webdev
admin tehnic

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/11/04
Sa spun si eu ceva legat de "a iubi" vs. "a fi indragostit"...

A fi indragostit = un sentiment, care vine si dupa o perioada trece
A iubi = un proces, in care uneori se depune efort, care implica vointa, care implica renuntare, care implica uneori sa faci lucruri care nu sunt usoare si nici innatura umana, care uneori te face sa iti calci pe mandria ta

Cele 2 pot fi gasite atat impreuna cat si separat insa e perfect atunci cand sunt impreuna, strans legate una de cealalta.


17/01/06 14:39

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
1
In prezenta stimulului exista ceea ce se cheama emotie. In absenta lui, nu. De exemplu cand mirosi o floare, simti emotia cand nu o mai mirosi nu mai simti.

2
Sentimentul se defineste astfel= si in absenta stimulului simti emotia. Exemplu: esti indragostita, si cand esti departe de el tot simti acelasi lucru ca si cum ai fi in prezenta lui(stimulului)

3
Pasiunea
Aici deja impletesti viata ta cu a lui, visezi imbatranind impreuna, leganandu-va pe un balansoar la varsta senectutii

4
Patima
O pasiune negativa, exprimata imperativ la timpul prezent acu si aici. Vezi dependentii de droguri, sunt in stare sa si-o vanda si pe mama lor doar ca sa simta acel ceva, indiferent de cost sau de MIJLOCUL PRIN CARE AJUNG LA ACEA STARE


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

20/01/06 03:35

Site web  
mit4jc
membru

Locatie: Galati
Inregistat: 08/12/05

joy a scris:

cum definim dragostea? este vreo diferenta intre a fi indragostit si a iubi?:):)

Eu cred ca exista. A fi indragostit inseamna a simti sentimentul dragostei, pe cand a iubi inseamna a trece la fapte. Imintesc de un moment din viata familiei mele. Mama era in camera ei si am intrebat-o daca il mai iubeste pe tata. Drept raspuns mi-a zis ca acum il iubeste mai mult decat la inceput, deoarece acum il iubeste si pt faptele sale. Si privind in urma in relatia dintre parintii mei am observat ca tatal meu i-a demonstrat mamei mele ca o iubeste nu prin cuvinte inselatoare, ci prin faptele sale. Chiar daca tatal meu nu este inca crestin, el i-a luat apararea in fata tuturor cand mama a decis sa-L accepte pe Isus in viata ei sau cand a fost bolnava imi amintesc ca tata lucra cate 12 ore apoi venea acasa, o incuraja pe mama si avea grija toata noaptea ca sa nu-i lipseasca ceva. Si as putea sa mai continui. Ceea ce vreau sa sugerez este faptul ca cu toate ca exita o stransa legatura intre cele 2 exista si diferente.

Analizand dpdv gramatical (sper sa nu gresesc, dar cred ca intelegeti voi :) ) indragostit semnifica un lucru ceva infaptuit, ceva realizat, un atribut -adica o insusire , pe cand a iubi este un verb ceea ce inseamna ca exprima o actiune, o stare


_______________________________________
Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.

22/01/06 00:33

   
anda82
membru

Locatie: bucuresti,romania
Inregistat: 26/01/06
imi  plac  aceste intrebari care au acelasi  raspuns,
ce  este  sacru?
din ce este plasmuit  spiritul ?
pt  ce merita sa mori?
pt  ce merita  sa traiesti?
                              DRAGOSTEA {sunt  din <alchimistul>}
si mai imi place  1 corinteni 13,4-8
si atunci cand iubesti iubesti si rational incat sa fii in stare sa deosebesti  binele de rau
Dumnezeu insusui e dragoste


28/01/06 19:00

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05

joy a scris:

cum definim dragostea?

Dragostea nu este un sentiment. Dragostea este o decizie şi este o acţiune. Dragostea este o acţiune motivată de Dumnezeu şi direcţionată pentru binele altei persoane. Dragostea este o slujire care se sacrifică pe sine.
    Din această cauză, este greşit să spui: "Dacă mă iubeşti, ai să facă aceasta şi aceasta pentru mine!"  Aceasta nu este dragoste, ci aceasta este manipulare.
    Definiţia lumească cu privire la dragoste şi definiţia dragostei pe care Dumnezeu ne-a descoperit-o în Biblie sunt total diferite. Dragostea din Biblie este dragostea jertfitoare, pe când dragostea lumească este o dragoste egoistă. Dragostea lui Dumnezeu este cea care se dă pentru alţii, iar dragostea lumească este cea care ia totul pentru sine.
    Dragostea  constituie dinamica relaţiilor. Când ai o astfel de dragoste jertfitoare, vei avea o temelie pentru relaţii puternice cu ceilalţi oameni. Dar dacă ai o dragoste egoistă [egocentrică], lumească, relaţiile tale cu ceilalţi oameni vor fi foarte slabe şi se vor destrăma foarte uşor.
    Felul în care eu înţeleg dinamica dragostei este că într-adevăr definiţia dragostei nu cuprinde cuvântul "sentiment". Dar dragostea este asociată cu sentimentul. Deci Dumnezeu dă şi sentimentul, care este asociat cu dragostea.
Să vă dau un exemplu. Soţia mea şi cu mine ne certăm. Poate că eu am devenit dintr-o dată foarte egoist sau poate că nu am mai comunicat cu ea. Ceva s-a întâmplat şi nu ne mai înţelegem. Noi nu vrem să ne rănim unul pe celălalt, dar se întâmplă să comunicăm greşit fiecare, pe altă cale, şi nu avem o conectare între noi. Ca rezultat al acestui lucru, unul dintre noi e rănit. Când eşti rănit, sentimentul de dragoste dispare. În momentul când eşti rănit, nu mai simţi să fii una cu soţia ta.
    Dar eu ştiu că Dumnezeu nu m-a chemat să simt ceva bun pentru soţia mea, ci Dumnezeu mi-a spus: "Trebuie să o iubeşti pe soţia ta! Trebuie să o iubeşti şi să te jertfeşti pentru ea!"
  Deci eu trebuie să fac tot ce ştiu eu că e mai bun, ca să o slujesc pe soţia mea, chiar şi în cearta respectivă. Trebuie să văd care este diferenţa dintre noi, care este neînţelegerea. Poate că ea simte că eu trebuia să fac ceva şi eu nu am făcut-o. Eu trebuie să fac acest lucru, chiar dacă simt că este o jertfă pentru mine; eu fac acest ceva pentru ea. Şi când se întâmplă această acţiune, în mod inevitabil Dumnezeu readuce sentimentul de dragoste în inimă.
    Sentimentul vine după decizia mea; sentimentul urmează decizia. Sentimentul nu conduce decizia.
    Nu trebuie să te laşi condus de sentiment. Spun acest lucru, deoarece în multe relaţii oamenii se lasă conduşi de sentimente şi iau decizii după cum se simt în ziua respectivă. Dar mai degrabă, sentimentul trebuie să urmeze decizia. Trebuie să iei decizia de a sluji, de a te jertfi şi apoi va urma sentimentul de dragoste. Deci întotdeauna în relaţiile de dragoste sunt implicate şi sentimentele.
    Cred că o familie poate să fie puternică din cauză că-L pun pe Dumnezeu pe primul loc. Dumnezeu este pe primul loc şi toţi membri familiei se uită la Dumnezeu, ca numai El să le împlinească nevoile.

Ultima modificare de doitili (01/02/06 18:04)


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

01/02/06 18:01

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
E ca si cand oamenii s-au uitat la sarpele pe care Moise l-a inaltat in pustie. Indragosteala nu cere prea mult efort ca sa intretii relatia. E o emotie, uneori un sentiment care vine si pleaca. Dragostea = jertfa. Atunci cand incepi sa iubesti pe cineva abia iti stabilesti locul unde o sa fie santierul.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

01/02/06 20:07

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
"A iubi inseama a exista ca si cum cel ce iubeste si cel iubit ar fi o singura lume"
- Emmanuel Levinas

Ultima modificare de Shilo (01/02/06 21:40)


01/02/06 21:40

   
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
ma bucur ca ati raspuns provocarii..si vad ca si pt voi iubirea este mai mult decat un sentiment, o emotie.....este MULT MAI MULT....ESTE O ALEGERE ....

_______________________________________
joy

05/02/06 06:38

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Putem lua modelul din Ioan 3:16. Cum era acolo? "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat" L-a trecut un fior din cap si pana in talpi? Nici vorba. "incat a dat", a facut ceva. Nu poti sa iubesti pe cineva si sa fii pasiv, dragostea implica actiune nu doar afectiune.

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

23/02/06 23:26

Site web  
sakkura_hideaki
membru

Locatie: suceava
Inregistat: 24/02/06
este si nu este diferenta :)
adica amandoua sunt chestii sentimentale profunde si chiar foarte asemanatoare...totusi asa de diferite.nu prea ai cum sa faci caracterizare in antiteza:D
oricum, e fain sa iubesti si sa fii indragostit :)

dragutz site ;)


24/02/06 18:01

   
Sunflower
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/11/05
si totusi.....
chiar ma intereseaza raspunsul la intrebare....
se poate sa iubesti pe cineva fara sa fi indragostit de persoana respectiva? (aici e vb despre fata-baiat).si ce inseamna de fapt asta?
"te iubesc dar nu sunt indragostit de tine"....
s-a dovedit (si aici vb din experienta) ca "te iubesc" a fost mai puternic decat "nu sunt indragostit de tine"...
daca ar trebui sa alegeti intre o persoana pe care o iubiti, dar de care nu sunteti indragostiti, si o persoana de care sunteti indragostiti pe cine ati alege?


_______________________________________
Dreams are nothing more than wishes and a wish is just a dream wished to come true...

24/02/06 18:48

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
As alege persoana pe care o iubesc si m-as indragosti de ea. :)

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

24/02/06 19:15

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
S-ar putea ca indragosteala sa vina pe parcurs. S-ar putea ca tu sa nu trebuiasca decat sa iei decizia sa iubesti. Normal ca iti place ceva la cealalta persoana, dar nu pici pe spate cand o vezi. Pofta vine mancand! S-ar putea sa confundam unori: "Te iubesc!" cu "Imi place de tine!"

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

24/02/06 20:13

Site web  
black-panther
membru

Locatie: pe Terra
Inregistat: 18/10/05

Sunflower a scris:

....se poate sa iubesti pe cineva fara sa fi indragostit de persoana respectiva? (aici e vb despre fata-baiat).

DA!


Sunflower a scris:

si ce inseamna de fapt asta?
"te iubesc dar nu sunt indragostit de tine"....


Cred ca acest "te iubesc" lipsit "indragosteala" provine dintr-un respect sincer si profund pe care-l porti persoanei respective.


Sunflower a scris:


s-a dovedit (si aici vb din experienta) ca "te iubesc" a fost mai puternic decat "nu sunt indragostit de tine"...
daca ar trebui sa alegeti intre o persoana pe care o iubiti, dar de care nu sunteti indragostiti, si o persoana de care sunteti indragostiti pe cine ati alege?

presupunand ca alegerea se refera la casatorie avem:

*desi pot iubi o negresa nu m-as casatori cu ea

*stiu o fata pe care cand o vad am junghiuri in stomac de emotii, dar n-o pot iubi (aici ar trebuie o mica explicatie cred ca emotiile aste nu pot fi numite "indragosteala")

In concluzie: pt a alege o persoana iti trebuie amandoua!
Personal cred ca nici nu poti sa te indragostesti de cineva pe care nu-l iubesti putin, macar un pic, ca sa nu mai zic de respect.


_______________________________________
Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!

28/02/06 15:30

Site web  
Sunflower
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/11/05
corect....pentru a alege o persoana iti trebuie amandoua....
wow!....n-ai idee cat impact au cuvintele tale....

si eu care credeam ca viata e complicata :p

multumesc mult black-panther!! :D


_______________________________________
Dreams are nothing more than wishes and a wish is just a dream wished to come true...

28/02/06 17:58

   
valentina
membru

Locatie: Baia Sprie, Romania
Inregistat: 04/03/06

T-pop a scris:

Putem lua modelul din Ioan 3:16. Cum era acolo? "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat" L-a trecut un fior din cap si pana in talpi? Nici vorba. "incat a dat", a facut ceva. Nu poti sa iubesti pe cineva si sa fii pasiv, dragostea implica actiune nu doar afectiune.


Sunt total de acord cu tine. Adica dragostea inseamna actiune...simti nevoia sa daruiesti, sa te jertfesti... Fiti binecuvantati! :) Isaia 58:11


_______________________________________
'Domnul e pastorul meu...'Ps 23
"Aimer c'est agir..." Victor Hugo
http://littlebit-faith.blogspot.com

08/03/06 00:19

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
Eu cred, acum asta e specific baietilor-parerea mea, ca indragostirea e scanteia care aprinde "motorul dragostei", iar iubirea este combustibilul care-l face sa mearga!
                  Baietii aleg cu ochii, fetele cu inima... :)
                  Esential este combustibilul ,dar....daca nu este macar o mica scanteie focul nu se aprinde...sau altfel, combustibilul nu arde...


_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

08/03/06 22:55

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Scanteia nu ar putea fi...Dumnezeu?

Si nu numai scanteia...
...si focul tot El ne poate ajuta sa il tinem aprins.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

08/03/06 23:01

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
Stiu eu...evident la Dumnezeu totul e cu putinta...El prin lucrurile "neinsemnate"  face de rusine pe cele mari...as zice eu, ca exista o indragostire care vine inaintea iubirii ,si o alta indragostire care vine ca rezultat al iubirii...sunt diferite,prima e oarba iar a doua e...matura ,da nuanta,diversitate,creaza momente unice...

Ultima modificare de Cris Cristi (09/03/06 00:10)


_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

08/03/06 23:25

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06

April a scris:

Scanteia nu ar putea fi...Dumnezeu?

Si nu numai scanteia...
...si focul tot El ne poate ajuta sa il tinem aprins.

         
             Nu crezi ca Dumnezeu a facut si "scanteia si combustibilul"?...
             Asa e,doar El le poate face sa functioneze corect...daca Dragostea nu este in noi suntem un chinval zanganitor....
             Dumnezeu trebuie sa traiasca in viata noastra,El sa ne calauzeasca in toate...
             Eu aici am incercat ,nu stiu daca am reusit , sa definesc un principiu d.p.m.d.v. al relatiei indragostire-iubire...dar acesta trebuie pus intr-un cadru corect ...
             Dumnezeu face toate lucrurile functionale...

Ultima modificare de Cris Cristi (09/03/06 00:13)


_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

09/03/06 00:05

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net