|
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
Zeciuliala este un obicei al VT si nu trebuie sa fie urmat de crestini, care trebuie sa urmeze voia lui Hristos exprimata prin Apostoli.Cei care practica zeciuiala se intorc la VT si amesteca Harul cu Legea la fel cum incepusesera sa faca galatenii fiind in pericol sa cada din Har. In Noul Legamant apostolii au randuit ca lucrarea de evanghelizare si ajutorarea fratilor in nevoie sa se finanteze prin contributia benevola a crestinilor.Ei au randuit astfel strangerea de ajutoare sau colecta cum se mai numeste atazi care trebuie practicata oridecate ori Biserica se intalneste pt inchinare(1Cor 16:1-2). Conform cu 2 Cor 9:7 fiecare trebuie sa dea atat cat doreste , nu mai este un procent impus ca in VT, dar accentul este pus pe modul in care daruim, adica cu bucurie si in corelatie cu castigul obtinut in saptamana precedenta 1 Cor 16:2. Aceasta libertate pe care o avem implica si o mare responsabilitate pentru ca daca noi ii apartinem lui Dumnezeu inseamna ca si ce avem ii apartine tot Lui, casa, masina,calculatorul,timpul,sanatatea, salariul...absolut totul si trebuie sa administram bunurile vremelnice pentru El si nu pt propriile dorinte egoiste. Daca fariseii dadeau 10% noi trebuie sa-i dam Domnului totul asa cum faceau Macedonenii 2 Cor 8:5 si El va avea grije ssa avem tot ce ne trebuie.Cat anume punem in cosuletul de la colecta fiecare crestin e liber sa hotarasca nu este o regula in NT,poate sa fie si 10% dar nu avem dreptul a impunem o regula altora din asta , dar trebuie sa dam cu bucurie, ca pentru Domnul si sa avem grija ca banii sa fie folositi cu adevarat pe Evanghelie si saraci si nu pentru imbogatirea unora.
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
19/10/06 10:38
|
|
onfire
membru
Inregistat: 18/10/06
|
|
Conform cu 2 Cor 9:7 fiecare trebuie sa dea atat cat doreste / si in corelatie cu castigul obtinut in saptamana precedenta 1 Cor 16:2.
Astea 2 afirmatii se bat cap in cap si arata ca niste scuze mai degraba decat explicatii... daca fiecare tre sa dea asa cum doreste, de ce trebuie sa mai fie in corelatie cu castigul obtinut? ))) si, hai sa lasam vorbele mari deoparte, gen "noi trebuie sa dam totul pentru Hristos" etc...daca trebuie o si facem ?? sau doar trebuie si facem ce vrem...? Sunt chiar interesat daca tu iti dai zeciuiala...poate imi spui asta...as vrea foarte mult sa ne intalnim fata in fata, cred ca mi-ar face placere sa vb cu tine... ooooh jesus...
_______________________________________ www.ecargame.com
|
|
19/10/06 12:35
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
onfire a scris:
Conform cu 2 Cor 9:7 fiecare trebuie sa dea atat cat doreste / si in corelatie cu castigul obtinut in saptamana precedenta 1 Cor 16:2.
Astea 2 afirmatii se bat cap in cap si arata ca niste scuze mai degraba decat explicatii... daca fiecare tre sa dea asa cum doreste, de ce trebuie sa mai fie in corelatie cu castigul obtinut? ))) si, hai sa lasam vorbele mari deoparte, gen "noi trebuie sa dam totul pentru Hristos" etc...daca trebuie o si facem ?? sau doar trebuie si facem ce vrem...? Sunt chiar interesat daca tu iti dai zeciuiala...poate imi spui asta...as vrea foarte mult sa ne intalnim fata in fata, cred ca mi-ar face placere sa vb cu tine... ooooh jesus... |
Nu se bat deloc cap in cap...daca nu ai castigat nimic saptamana trecuta de unde sa dai atat cat vrei?...chiar daca nu ai castigat nimic material insa poti sa daruiesti din timpul din energia ta si multe altele....libertatea e un principiu greu de inteles de catre cei ce sunt invatati sa urmeze cate o lege in orice amanunt si nu un principiu de viata.
Ultima modificare de nascutinvingator (19/10/06 12:48)
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
19/10/06 12:47
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
inca ceva bonfire: daca vrei sa ne intalnim vino maine la ora 10 pe Sos Mihai Bravu Nr 513-525 la Conferinta Bisericilor Lui Hristos din Romania si daca reusesc sa ajung si eu, inca nu am confirmarea ca pot sa-mi iau liber, ne putem vedea...dar care ar fi scopul acestei intalniri? sa ma convingi ca albul e negru si ca 2+2 = 3?...
|
|
19/10/06 12:54
|
|
onfire
membru
|
|
da man.....nu are nici o legatura cu ce te-am intrebat eu : tu iti dai zeciuiala?
|
|
19/10/06 13:00
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
onfire a scris:
da man.....nu are nici o legatura cu ce te-am intrebat eu : tu iti dai zeciuiala? |
credeam ca ti-am raspuns deja dar hai sa-ti spun pe litere:Nu dau zeciuiala pentru ca eu traiesc dupa NT nu dupa VT , dar contribui cu tot ce pot la raspandirea evanghelilei si la ajutorarea fratilor si prin participarea la colecta duminicala fara insa sa dau 10% din cat scrie pe fluiturasul de salariu, poate dau mai mult , poate mai putin e intre mine si Dumnezeu si nu te priveste pe tine sau pe altcineva.
|
|
19/10/06 13:42
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
onfire, eu dau zeciuiala oricand, indiferent de perioada dificila prin care trec. Ca aici nu fac schimb cu Dumnezeu si nici nu cumpar actiuni la S.C. Cerul S.A. Si cand am zis de recunostinta, ai oricand pentru ce sa fii recunoscator.
tuesti10, cand o sa am copii o sa ma gandesc si la cum sa le explic de ce dau zeciuiala. Taica-miu mi-o explicat foarte bine...
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
19/10/06 14:09
|
|
onfire
membru
|
|
ooo mestere te-am prins deja cand spui ca nu ma priveste pe mine spune multe....as vrea sa am o putere sa pot vedea cati bani platesc oamenii pentru iesirile in oras cu prietenii, pentru alte hobby-uri, si cati pentru Dumnezeu...dar asta intr-o buna zi o sa vedem fiecare, nu? faptul ca tu traiesti dupa NT.. daca ai trai asa atunci ti-ai da zeciuiala si poate chiar mai mult....dar in fine... e un lucru bun ca contribui la raspandirea evangheliei, si e de apreciat ca faci ceva pentru Dumnezeu, e bine sa vezi oameni care fac ceva. Ca isi dau zeciuiala si mai bine.... Acuma, in cautare de alte idei, as vrea sa imi spui te rog modul tau personal prin care contribui la raspandirea cuv. lui Dumnezeu, si care crezi ca ti se pare mai eficient...parere personala. mersi
|
|
19/10/06 16:29
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
onfire a scris:
ooo mestere te-am prins deja cand spui ca nu ma priveste pe mine spune multe....as vrea sa am o putere sa pot vedea cati bani platesc oamenii pentru iesirile in oras cu prietenii, pentru alte hobby-uri, si cati pentru Dumnezeu...dar asta intr-o buna zi o sa vedem fiecare, nu? faptul ca tu traiesti dupa NT.. daca ai trai asa atunci ti-ai da zeciuiala si poate chiar mai mult....dar in fine... e un lucru bun ca contribui la raspandirea evangheliei, si e de apreciat ca faci ceva pentru Dumnezeu, e bine sa vezi oameni care fac ceva. Ca isi dau zeciuiala si mai bine.... Acuma, in cautare de alte idei, as vrea sa imi spui te rog modul tau personal prin care contribui la raspandirea cuv. lui Dumnezeu, si care crezi ca ti se pare mai eficient...parere personala. mersi |
Daca vii maine la ora 10.00 la conferinta o sa ai ocazia sa afli cate ceva din ce fac eu impreuna cu altii pentru raspandirea Evangheliei.
|
|
19/10/06 17:04
|
|
onfire
membru
|
|
nu mersi...poate o sa vii tu sambata in centru sa vezi ce fac eu....succes! 
|
|
19/10/06 17:25
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
nascutinvingator a scris:
onfire a scris:
da man.....nu are nici o legatura cu ce te-am intrebat eu : tu iti dai zeciuiala? |
credeam ca ti-am raspuns deja dar hai sa-ti spun pe litere:Nu dau zeciuiala pentru ca eu traiesc dupa NT nu dupa VT , dar contribui cu tot ce pot la raspandirea evanghelilei si la ajutorarea fratilor si prin participarea la colecta duminicala fara insa sa dau 10% din cat scrie pe fluiturasul de salariu, poate dau mai mult , poate mai putin e intre mine si Dumnezeu si nu te priveste pe tine sau pe altcineva. |
NI dimanica zeciuielii nu s-a schimbat in noul testament. Mai ales daca ne uitam un pic la ce a insemnat ea la inceput (nu la ce au adus-o fariseii).
e fain ca dai dar Melchisedec a primit mai mult decat daruri... a primit onoare (legea nu era inca)... ingerul mortii a luat toti intai nascutii din Egipt pentru ca ii apartineau si nu erau rascumparati... (exista lege deja)
Zeciuiala nu este despre bani dar in conformitate cu "spiritul legii" PRIMA parte din venitul tau (nu din fluturasi) este a lui D-zeu...
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
20/10/06 13:49
|
|
helios
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Siti ce as putea spune eu depre Zeciuiala? Este ca, ea nu are limite. Adica ea nu se cuprinde intr-o lege (Legea Mozaica). Ci zeciuiala a fost inainte de Lege, si nu numai, ea dainue si dupa ea. Daca cineva afirma ca: Cei care traiesc dupa NT nu trebuie sa o faca, aici cred ca pot spune ca nu citesc cu trebuie textele care sunt in NT. Pavel foarte prumos spune despre zeciuiala, insa mult mai frumos o face insusi Cel care este Salvatorul, adica ISUS.
Asaca Zeciuiala nu se afla doar in cutia cu cela 10 porunci. Insa intotdeauna oamenii si-au intunecat mintea cu insasi mina/mintea lor. Intotdeauna o problema aduce o alta problema, si asa ele incep sa se dubleze.
Ultima modificare de helios (16/11/06 22:27)
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
16/11/06 22:25
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
helios a scris:
Siti ce as putea spune eu depre Zeciuiala? Este ca, ea nu are limite. Adica ea nu se cuprinde intr-o lege (Legea Mozaica). Ci zeciuiala a fost inainte de Lege, si nu numai, ea dainue si dupa ea. Daca cineva afirma ca: Cei care traiesc dupa NT nu trebuie sa o faca, aici cred ca pot spune ca nu citesc cu trebuie textele care sunt in NT. Pavel foarte prumos spune despre zeciuiala, insa mult mai frumos o face insusi Cel care este Salvatorul, adica ISUS.
Asaca Zeciuiala nu se afla doar in cutia cu cela 10 porunci. Insa intotdeauna oamenii si-au intunecat mintea cu insasi mina/mintea lor. Intotdeauna o problema aduce o alta problema, si asa ele incep sa se dubleze. |
Care sunt textele din NT pe care-ti bazezi afirmatiile? Unde vorbeste Pavel despre zeciuiala? Poti sa dai macar un exemplu din NT care sa arate ca primii crestini practicau zeciuiala?
|
|
17/11/06 08:48
|
|
helios
membru
|
|
Frumoasa intrebare! As putea raspunde exact cum raspundea Hristos - Cum cititesti tu in scripturi?
Sa stii ca de multe ori cind citim Biblia venim cu diferite gindiri, nu venim cu mintea limpede, ci e plina de diferite ginduri care de multe ori sa ne convina noua, nu lui Dumnezeu. De ce?
Un verset in care Isus pune punctul pe i, este in Matei 23:23: "Vai de voi carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala di izma, din marar si din chimen si lasati nefacute celel mai insemnate lucruri din lege: dreptatea, mila si credinciosia. Pe acestea sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati nefacute." Spune-mi: pe care acelea sa nu le lasati nefacute? Care sunt ele? In acest verset Isus are invedere 2 lucruri: 1 Atitudinea, 2 Actiunea. Sa stii ca astept un raspuns.
restul urmeaza...
Ultima modificare de helios (19/11/06 23:53)
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
19/11/06 23:51
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
helios a scris:
Frumoasa intrebare! As putea raspunde exact cum raspundea Hristos - Cum cititesti tu in scripturi?
Sa stii ca de multe ori cind citim Biblia venim cu diferite gindiri, nu venim cu mintea limpede, ci e plina de diferite ginduri care de multe ori sa ne convina noua, nu lui Dumnezeu. De ce?
Un verset in care Isus pune punctul pe i, este in Matei 23:23: "Vai de voi carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala di izma, din marar si din chimen si lasati nefacute celel mai insemnate lucruri din lege: dreptatea, mila si credinciosia. Pe acestea sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati nefacute." Spune-mi: pe care acelea sa nu le lasati nefacute? Care sunt ele? In acest verset Isus are invedere 2 lucruri: 1 Atitudinea, 2 Actiunea. Sa stii ca astept un raspuns.
restul urmeaza... |
Atunci cand citesc in Scripturi tin cont de Cine a scris, in ce context si cui s-a adresat.In pasajaul citat de tine Isus se adresa fariseilor si carturarilor in contextul disputei dintre ei.Fariseii din cate imi amintesc eu erau o secta iudaica care pretindeau ca respecta cu sfintenie Legea lui Moise, legea care prevedea si zeciuiala.Isus ii mustra pe farisei pentru ca intelegeau si aplicau gresit legea data de Dumnezeu prin Moise.Fariseii trebuiau sa dea zeciuiala pentru ca erau sub Lege dar fara sa uite cele mai importante porunci:dreptatea,mila si credinciosia.Crestinii traiesc(sau ar trebuie) dupa Legea Lui Hristos dupa Evanghelie si nu dupa Legea lui Moise asa ca exemplul dat de tine nu are aplicatie pentru crestini. Astept restul...adica pasaje care sa arate Voia Lui Hristos pentru crestini, voie transmisa prin invataturile apostolilor si practicata de biserica Noului Testament.
|
|
20/11/06 15:28
|
|
helios
membru
|
|
Ei domnule invinvingator, sa stii ca ceia ce ai aifirmat imi face sa ridic ceva intrebari pentru tine. Si ele sunt: 1. Ce sa fac cu intreaga biblie, pentru ca ea nu face nici o referire la mine? Cum por sa vad care este mesajul ce se refera la mine? Intreg NT este format din epistole si nici una nu se adreseaza mie, cum pot sti eu care este mesajul lui Dumnezeu pentru mine? Daca tu spui ca acest text se refera doar pentru Farisei si Carturari. 2. Spune-mi te rog, unde pentru prima data se mentioneaza tema zeciuielii? 3. De ce cei care se afla sub lege trebuie sa dea zeciuiala? Un motiv, pentru a da zeciuiala fiind sub lege? 4. Care este legea lui Hristos? TEXT biblic.
Tie nu iti pare ca de multe ori cei care se numesc crestini sunt niste farisei (farisaios=un actoc cu doua fete, fatarnic) sau carturai? Nu crezi ca atunci cind vine Civintul lui Dumnezeu sa ne confrunte ne ascundem dupa cuvintele - nu se refera la mine -? Ai inceput cu o metoda de a face studiu biblic, insa ai perdut din vedere ultima parte a studiului, si ea este: Cum se aplica aceasta la mine, sau imi vorbeste ceva special acest text...
Vom clarifica cu aceasta si apoi la urmatoarea treapta, nu este voie sa sari treptele.
|
|
21/11/06 06:20
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
helios a scris:
Ei domnule invinvingator, sa stii ca ceia ce ai aifirmat imi face sa ridic ceva intrebari pentru tine. Si ele sunt: 1. Ce sa fac cu intreaga biblie, pentru ca ea nu face nici o referire la mine? Cum por sa vad care este mesajul ce se refera la mine? Intreg NT este format din epistole si nici una nu se adreseaza mie, cum pot sti eu care este mesajul lui Dumnezeu pentru mine? Daca tu spui ca acest text se refera doar pentru Farisei si Carturari. 2. Spune-mi te rog, unde pentru prima data se mentioneaza tema zeciuielii? 3. De ce cei care se afla sub lege trebuie sa dea zeciuiala? Un motiv, pentru a da zeciuiala fiind sub lege? 4. Care este legea lui Hristos? TEXT biblic.
Tie nu iti pare ca de multe ori cei care se numesc crestini sunt niste farisei (farisaios=un actoc cu doua fete, fatarnic) sau carturai? Nu crezi ca atunci cind vine Civintul lui Dumnezeu sa ne confrunte ne ascundem dupa cuvintele - nu se refera la mine -? Ai inceput cu o metoda de a face studiu biblic, insa ai perdut din vedere ultima parte a studiului, si ea este: Cum se aplica aceasta la mine, sau imi vorbeste ceva special acest text...
Vom clarifica cu aceasta si apoi la urmatoarea treapta, nu este voie sa sari treptele. |
1.Sa inteleg ce tu consideri ca toate poruncile pe care Dumnezeu le da in Biblie ca aplicabile tie? Lui Noe I-a zis sa-si faca o corabie? Tu ti-ai facut una?sau inca lucrezi la ea? NT are 27 de carti si nu toate sunt epistole cum afirmi tu.Sunt 4 carti biografice(cele 4 evanghelii) 1 istorica (Fapte) , una profetica (apocalipsa) si doar restul de 21 sunt epistole.Ca sa afli care este voia Lui Dumnezeu pentru oamenii dintr-o anumita epoca trebuie sa gasesti in Biblie acele principii si porunci care se aplica la totii oamenii din perioda Legamantului care este valabil in perioada pe care o studiezi.Fariseii si carturarii au trait sub vechiul Legamant care a incetat odata cu moartea si invierea Mantuitorului. 2. Geneza 14:20 cand Avraam i-a dat zeciuiala lui Melhisedec.Atunci era in vigoare lagamantul Avramic in conformitate cu care Avram nu dadea doar zeciuiala ci s-a taiat imprejur el si urmasii sai si de asemenea aducea jertfe pe altar.Sa inteleg ca tu esti circumcis si ca ai un altar acasa pe care o sa tai glanda primului tau fiu? 3. In Legea Veche era in vigoare preotia levitica.Levitii slujeau la templu si nu au primit pamant mostenire ca celelate semintii.Conform cu Levitic 27:30-34,Numeri 18:20-24 s.a., Dumnezeu a randuit ca acestia sa traiasca din zeciuieli.Conform cu Evrei cap 7-10 ;1 Petru 2:5 s.a. atunci cand Vechiul Legamant a fost inlocuit cu cel nou a incetat si preotia levitica, in NT fiecare crestin este preot, nu mai exista o clasa speciala de preoti ca in VT si pe cale de connsecinta si zeciuieile au incetat. 4. Legea Lui Hristos este Noul Legamat este Cuvantul Evangheliei (1 Petru 2:22-25);Este Legea desavarsita a Slobozaniei( Iacov 1:22-25) Este Legea Imparateasca (Iacov 2:8);este Legea Duhului de Viata( 2 Cor 3:6-18 )este voia Lui Hristos pentru toti oamenii exprimata prin invataturile Sale si ale apostolilor Sai. "...ati auzit ca s-a zis.....dar EU VA SPUN..." zicea Hristos.
Ai dreptate ca desii secta fariseilor a disparut, fariseismul inca se practica in crestinism de cei care amesteca Harul cu Legea sau cei care prezinta voia lor ca fiind voia lui Hristos ,multi se ascund dupa VT pentru evita sa faca Voia Lui Hristos din Noul Legamant care este in vigoare din ziua cincizecimii pana la a doua venire a Sa.
Ultima modificare de nascutinvingator (21/11/06 08:37)
|
|
21/11/06 08:35
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Salve, Helios,
Vreau să-ţi zic şi eu ceva în legătură cu zeciuiala.
Eu personal nu ştiu să existe o poruncă explicită în Noul Testament care să oblige/constrângă/îndemne/îndrume pe creştin să dea zeciuială. Prin urmare nu cred că putem spune cuiva că trebuie să dea zeciuială, unde "trebuie" s-ar referi la o constrângere de natură externă.
Ce pot să-ţi zic însă e că, aşa cum ai prezentat şi tu, în Biblie există principii care pot fi deduse din anumite întâmplări/înregistrări istorice descrise acolo. Prin urmare încă de la Cain şi Abel putem deduce că Lui Dumnezeu ÃŽi place să ne întoarcem cu mulţumire înaintea Lui într-un mod deosebit. Lui ÃŽi place ca primul nostru gând/rod/orice să fie pentru El. Priveşte cu plăcere la acest lucru.
Zeciuiala s-ar putea înscrie în recunoaşterea autorităţii Lui asupra vieţilor noastre. Spre cine exact a ales El să direcţioneze această recunoştinţă a noastră... e treaba Lui. El ne dă nouă libertatea de a alege ce să facem cu beneficiile muncii noastre, iar El face ce vrea cu ce este al Lui. Fiind un tip cu cap, a ştiut exact cum să combine armonios nevoia de asistenţă spirituală cu nevoia de subzistenţă materială legând strâns între ele două categorii de oameni - preoţi şi laici - prin zeciuială.
Este simplu pentru un om să repete ceea ce deja au făcut alţii, ca şi model pentru aplicarea unui principiu. Asta s-ar numi o încredinţare. Altul însă poate avea o altă încredinţare, care să semene cu versurile lui Ioanid "Legea dă a zecea parte, draostea le dă pe toate". Domnul răspunde credinţei fiecăruia.
Eu personal nu îmi dau voie să spun cuiva că "trebuie să dai zeciuială" în sensul de "ai o bligativitate în faţa lui Dumnezeu". Dacă folosesc totuşi sintagma "trebuie" încerc să transmit clar înţelesul de "este bine pentru sănătatea ta spirituală", şi să-l fac pe om să înţeleagă că are dreptul să aleagă. Şi, evident, fac o mutră acră dacă alege să nu o dea, pentru că-l judec un pipernicit spiritual pe cel care nu dă pentru că aşa alege. Nu am dreptate, dar totuşi o fac. Pic la capitolul ăsta.
ÃŽnţeleg şi compătimesc pe cel care, lipsit de credinţă, ajunge uneori să nu dea zeciuală sau să nu facă dărnicie pentru că nu se descurcă fără banii aceia. Şi eu am trecut pe aici. Dar faptul că nu dă zeciuală sau nu face dărnicie numai pentru că vrea să-şi exercite un drept la alegere mi se pare ceva gen "Gică contra". Asta nu prea pot să înţeleg. Şi mă face să privesc persoana respectivă drept un zgârcit sau egoist. Asta e. N-am gânduri prea frumoase. Deci nici eu nu sunt mai bun decât o astfel de persoană.
Ultima modificare de Lupea_Filip (21/11/06 09:15)
|
|
21/11/06 09:11
|
|
albertina
membru
|
|
Nu stiu de ce u, nascutinvingator intelegi asa de greu... Stii ce vad din cate scrii? Da, u stii multe, si vb aici doar cu scopul de a arata ca stii cate ceva despre noe si ... Despre Avraam... Chiar nu e vizibil ca u si helios vb lucruri diferite, si nu pt ca biblia nu e aceiasi ci pt ca u incerci sa arati ca stii ceva, dar el stiind ceva incearca sa explice, si cine vrea sigur intelege.... Nu cred ca u ai putea sa arati aci versete care sa spuna ca zeciuiala e sau nu obligatorie...
Chiar crezi ca helios nu stia ce e cu NT? dar aici iarasi vreau sa spun ca ce am vazut a fost ironie...
dar despre taierea imprejur.......................................................................... Aici esti chiar culmea, si nu vreau sa zic nimic mai mult , decat ca vorbind asa esti rautacios si nedrept...
Si chiar ma intreb: oare vezi numai corabie cand vb de noe? Oare vezi numai taiere imprejur cand vb de Miose? Imi pare rau:( oare nu i-a dat Dz si alte porunci de care, daca am tine cont, am fi mai binecuvantati? Si pot sa zic despre fiecare, indiferent daca e in VT sau in NT.
Asa ca:
Citeste si u altfel Biblia, nu de dragul cunoasterii, dar de a deveni o stea in calea oamenilor... Sunt curioasa ce faci daca cumva Helios iti aduce versete care spun clar ca zeciuiala trebuie practica? ti se reduce oare un pic mandria?
Ultima modificare de albertina (22/11/06 01:02)
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
22/11/06 00:49
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Parerea mea e ca cei care nu sunt de acord cu zeciuiala vor sa tina totul pentru ei. Eu una stiu si buna: de cand am inceput sa practic zeciuiala am vazut zagazurile cerului deschise si intotdeauna am avut impresia ca am cheltuit mai multi bani decat am avut. Faceti voi socoteala! Daca stam bine si ne gandim nimic nu e de la noi ci totul este darul lui Dumnezeu. Principiul e clar: "dati si vi se va da" nu zice: "asteapta sa ai si pe urma da"!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
22/11/06 04:28
|
|
helios
membru
|
|
Ei Domnule invigator sa stii ca eu cunosc foarte bine constructia NT, insa ceea ce am observat eu la tine este ca tu nu stii unde traiesti! Tu ai spus ca nu traiesti sub vechiul Legamint, si inteleg ca te referi chiar la Lege. Atunci spune-mi mie citi Dumnezei ai tu, sau cite omoruri ai facut tu ieri, sau cite magazine ai furat? Ce? Cred ca vei spune ca nu ai facut nici una din acestea, stii din care cauza nu le faci pentru ca tu cauti sa implinesti Legea. Ea se afla in subconstientul tau. Si cred ca tu stii din ce cauza a venit Hristos pe pamint! Cauza este ca TU si EU nu puteam implini Legea, caci cei care implineau Legea erau sfinti (si nu era nici unul care sa o implineasca), si cei care sunt sfinti pot vedea pe Dumnezeu. El a venit si a implinit Legea in locul nostru, noi prin El suntem declarati sfinti, curati. Acum putem veni inaintea lui Dumnezeu fara sfiala pentur ca Legea a fost implinita in locul nostru. Cind te-am intrebat care este Legea lui Hristos, miai prezentat multe texte dar in nici unul nu este ceva concret. Tu nu-mi spui care este legea slobozeniei, sau legea Imparatiei, sau legea Duhului de viata. Tu nu spui care este acea lege. Insa Isus a spus foarte simplu, si toata invatatura lui s-a rotit in jurul acestor idei. Daca nu este asa citeste inca odata NT si te vei convinge. Si acele idei injurul carora sa rotit invatatura lui Isus sunt;priveste in Mat.22:37-40, acum compara cu Mat.5:22,28,32,34,39,44. In aceste texte este Vizibil ca Isus a invatat pe cei ce-L urmau exact cuvintele legii, ba chiar facea mai mult referire nu la actiune ci la gindire, caci de aici se porneste actiunile omului. Acumm daca privim la ZECIUIALA vedem ca ea nu se afla in acest cod de legi (care ai negat ca Isus nu l-a proclamat), ci ea este ca si o explozie a unei inimi care este multumitoare lui Dumnezeu. Apoi ea, zeciuiala, a facut parte din lege. Mai apoi Isus o porunceste Fariseilor si carturarilor sa o infaptuiasca (Mat.23:23). Apoi Pavel spune Corintenilor ca: "In ziua inti a saptaminii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa cistigul lui,... (1Cor.16:2) Pavel aici le spune ca fiecare sa aduca la locul inchinarii comform venitului. Si ce inseamna aceasta? Cit este aceasta?
Cei care traiesc dupa Evanghelie (sau cum ai spus tu Legea Evangheliei), ei nu pot ca sa nu aduca ceva ca si multumire. Acest gest este un test pentru tine. Un test in care tu vezi cita credinta ai in Dumnezeul tau dind acele 10% din venitul tau. Isus a spus: "Dati si vi se va da,... caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura." Apoi unde Dumnezeu cere sa-L punem la incercare si vom vedea mina lui cum deschide ferestrele cerului. Intreaga actiune este un test al credintei tale. Sa stii ca eu am trecut prin acest test, si nu mi-a fost rusine. Cind mi-am deschis micul meu atelier nu am ezitat sa dau ceea ce ii apartinea lui Dumnezeu, si cu siguranta am vazut raspunsul Lui. Pune-L la incercare! SIGUR DACA CREZI CA EL ESTE UN DUMNEZEU CARE ISI ADUCE LA INDEPLINIRE PROMISIUNEA. Cred ca oamenii ar fi mult mai credinciosi daca El ar fi spus ca cei ce cred in El sa dea 90%, cred ca chiar ar fi avut oamenii acea credinta care multa chiar si muntii. Dar...
Am scris mult, insa stiu ca nu este inzadar. Inzadar va fi daca tu vei privi in biblie doar la ceea ce iti convie tie.
|
|
22/11/06 05:02
|
|
helios
membru
|
|
Filip aduci un poem, insa cei care spun ca au acea dragoste nu dau ca in gest de multumire nici macar a 10 parte ne-mai vorbind sa dea tot.
Si daca tu spui ca cineva nu ar trebui sa dea pentru ca nu ar face fata lucrurilor daca va da 10%, atunci cred ca acea persoana nu stie sa se increada in Dumnezeu.
Si un lucru foarte important este atitudinea acelei persoane. Nu da cersind de la Dumnezeu. Dumnezeu spune: punema la incercare! Incearca doar si vei vedea.
Daca nu stii Filip (chiar si pentru cel care este nascutinvingator, colegul de forum), Pavel arata care este cheia darniciei:"...s-au dat pe ei insisi Domnului si apoi noua, prin voia lui Dumnaezeu." (2Cor.8:5) Aici se afla totul, daca nu stii cum sa te dai lui Dumnezeu atunci nu vei stii celelalte lucruri. Acele lucruri care te fac sa vezi dincolo.
|
|
22/11/06 07:02
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
albertina a scris:
Nu stiu de ce u, nascutinvingator intelegi asa de greu... Stii ce vad din cate scrii? Da, u stii multe, si vb aici doar cu scopul de a arata ca stii cate ceva despre noe si ... Despre Avraam... Chiar nu e vizibil ca u si helios vb lucruri diferite, si nu pt ca biblia nu e aceiasi ci pt ca u incerci sa arati ca stii ceva, dar el stiind ceva incearca sa explice, si cine vrea sigur intelege.... Nu cred ca u ai putea sa arati aci versete care sa spuna ca zeciuiala e sau nu obligatorie...
Chiar crezi ca helios nu stia ce e cu NT? dar aici iarasi vreau sa spun ca ce am vazut a fost ironie...
dar despre taierea imprejur.......................................................................... Aici esti chiar culmea, si nu vreau sa zic nimic mai mult , decat ca vorbind asa esti rautacios si nedrept...
Si chiar ma intreb: oare vezi numai corabie cand vb de noe? Oare vezi numai taiere imprejur cand vb de Miose? Imi pare rau:( oare nu i-a dat Dz si alte porunci de care, daca am tine cont, am fi mai binecuvantati? Si pot sa zic despre fiecare, indiferent daca e in VT sau in NT.
Asa ca:
Citeste si u altfel Biblia, nu de dragul cunoasterii, dar de a deveni o stea in calea oamenilor... Sunt curioasa ce faci daca cumva Helios iti aduce versete care spun clar ca zeciuiala trebuie practica? ti se reduce oare un pic mandria? |
Daca tu crezi ca am scris doar ca sa "arat ce stiu" e treaba ta , te inseli dar iti respect opinia.Tocmai am aratat multe, nu doar cateva, versete care arata ca Zeciuiala face parte dintr-un sistem , legamant care a incetat la moartea Lui Hristos si care a fost inlocuit cu unul mai bun.Daca Evrei nu te-a convins citeste si Fapte 15 si Galateni si Coloseni. Daca Helios stia ce e cu NT de ce face afirmatii false ca : Intreg NT e format din epistole...? Despre taierea imprejur te abtii vad , dar Iacov spune la 2:10 ca cine incalca o singura porunca se face vinovat de toate,iar Pavel spune la Galateni 5:1-4 ca cei care vor sa mearga dupa Lege trebuie sa o respecte pe toata, taierea imprejur ,jertfele,mancaruri curate, sabate,zeciuieli... iar asta inseamna caderea din Har. Cand vb de Noe, Avraam, Moise si alti eroi ai credintei vad in primul rand ascultarea lor, credinciosia, rabdare, slabiciunile uneori...dar nu uita ca ascultarea lui Noe a insemnat construirea corabiei, credinciosia lui Avraam a insemnat ridicarea pumnalului spre fiul sau....s.a.m.d. Daca Helios o sa aduca versetele cu care se lauda o sa vezi cat de mandru sau modest sunt, si eu le astept dar trebuie sa avem indelunga rabdare, o sa dureze cam mult...din America e cale lunga ...acum chiar am fost ironic
|
|
22/11/06 09:08
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
helios a scris:
Ei Domnule invigator sa stii ca eu cunosc foarte bine constructia NT, insa ceea ce am observat eu la tine este ca tu nu stii unde traiesti! Tu ai spus ca nu traiesti sub vechiul Legamint, si inteleg ca te referi chiar la Lege. Atunci spune-mi mie citi Dumnezei ai tu, sau cite omoruri ai facut tu ieri, sau cite magazine ai furat? Ce? Cred ca vei spune ca nu ai facut nici una din acestea, stii din care cauza nu le faci pentru ca tu cauti sa implinesti Legea. Ea se afla in subconstientul tau. Si cred ca tu stii din ce cauza a venit Hristos pe pamint! Cauza este ca TU si EU nu puteam implini Legea, caci cei care implineau Legea erau sfinti (si nu era nici unul care sa o implineasca), si cei care sunt sfinti pot vedea pe Dumnezeu. El a venit si a implinit Legea in locul nostru, noi prin El suntem declarati sfinti, curati. Acum putem veni inaintea lui Dumnezeu fara sfiala pentur ca Legea a fost implinita in locul nostru. Cind te-am intrebat care este Legea lui Hristos, miai prezentat multe texte dar in nici unul nu este ceva concret. Tu nu-mi spui care este legea slobozeniei, sau legea Imparatiei, sau legea Duhului de viata. Tu nu spui care este acea lege. Insa Isus a spus foarte simplu, si toata invatatura lui s-a rotit in jurul acestor idei. Daca nu este asa citeste inca odata NT si te vei convinge. Si acele idei injurul carora sa rotit invatatura lui Isus sunt;priveste in Mat.22:37-40, acum compara cu Mat.5:22,28,32,34,39,44. In aceste texte este Vizibil ca Isus a invatat pe cei ce-L urmau exact cuvintele legii, ba chiar facea mai mult referire nu la actiune ci la gindire, caci de aici se porneste actiunile omului. Acumm daca privim la ZECIUIALA vedem ca ea nu se afla in acest cod de legi (care ai negat ca Isus nu l-a proclamat), ci ea este ca si o explozie a unei inimi care este multumitoare lui Dumnezeu. Apoi ea, zeciuiala, a facut parte din lege. Mai apoi Isus o porunceste Fariseilor si carturarilor sa o infaptuiasca (Mat.23:23). Apoi Pavel spune Corintenilor ca: "In ziua inti a saptaminii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa cistigul lui,... (1Cor.16:2) Pavel aici le spune ca fiecare sa aduca la locul inchinarii comform venitului. Si ce inseamna aceasta? Cit este aceasta?
Cei care traiesc dupa Evanghelie (sau cum ai spus tu Legea Evangheliei), ei nu pot ca sa nu aduca ceva ca si multumire. Acest gest este un test pentru tine. Un test in care tu vezi cita credinta ai in Dumnezeul tau dind acele 10% din venitul tau. Isus a spus: "Dati si vi se va da,... caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura." Apoi unde Dumnezeu cere sa-L punem la incercare si vom vedea mina lui cum deschide ferestrele cerului. Intreaga actiune este un test al credintei tale. Sa stii ca eu am trecut prin acest test, si nu mi-a fost rusine. Cind mi-am deschis micul meu atelier nu am ezitat sa dau ceea ce ii apartinea lui Dumnezeu, si cu siguranta am vazut raspunsul Lui. Pune-L la incercare! SIGUR DACA CREZI CA EL ESTE UN DUMNEZEU CARE ISI ADUCE LA INDEPLINIRE PROMISIUNEA. Cred ca oamenii ar fi mult mai credinciosi daca El ar fi spus ca cei ce cred in El sa dea 90%, cred ca chiar ar fi avut oamenii acea credinta care multa chiar si muntii. Dar...
Am scris mult, insa stiu ca nu este inzadar. Inzadar va fi daca tu vei privi in biblie doar la ceea ce iti convie tie. |
Ma bucur ca stii ceva despre constructia NT, am vazut ca ai dat si cateva trimiteri , dar dac recunosti ca noi nu putem implini Legea si ca Hristos a implinit-o in locul nostru de ce imi ceri sa ma intorc la Lege? Noul Legament sau Noul Testament inseamna o lege noua, un decret nou, o constitutie noua care este fundamental diferita de cea veche avand la baza Iertarea pacatelor si cunoasterea lui Dumnezeu (Evrei 8:6-13) prin Jertfa Lui Hristos.Spre deosebire de VT in NT nu est o insiruire de porunci si de aceea unora le este greu sa-l inteleaga, si prefera sa se intoarca la cel vechi in loc sa studieze cu atentie si sa vada care e voia Lui Hristos. Pavel la 1 Cor 16:1-2 si 2 Cor 8 si 9 nu vorbeste despre zeciuiala ci despre strangerea de ajutoare in Biserica.Apostolii , inspirati de Duhul Sfant au randuit ca aceia care raspandesc evanghelia si fratii aflati in nevoie sa fie srijiniti de Biserica prin contributiile benevole ale crestinilor.Pavel a spus la 1Cor 16:2 ca fiecare sa dea CE VA PUTEA, unde vezi tu 10% aici nu stiu si mai explicit spune la 2 Cor 9:7 ca" FIECARE SA DEA DUPA CUM A HOTARAT IN INIMA LUI...NU DE SILA"lui dar textul asta se pare ca "ti-a scapat".Chiar daca pe tine si altii ii deranjeaza aceasta libertate ap nu spune sa dam nici 5% nici 10% ....nici 90%...el spune ca fiecare trebuie sa hotarasca singur in functie de cat a castigat dar sa dea cu bucurie si fara sa fie fortat.Daca unii se folosesc de acesta libertate pentru a -si manifesta zgarcenia, sau pentru a parea altfel in ochii oamenilor decat sunt in realitate e vina lor si la judecata vor pati ca Anania si Safira din Fapte5 , dar asta nu da dreptul nici unui papa , patriarh, batran,episcop sau comitet bisericesc sa "sileasca" credinciosii sa dea un anumit procent nici macar 0.000001 %. Oamenii nu ar fi mult mai credinciosi daca ar da 90% nici daca ar da 100%...ar doar mai legalisti...dar Dumnezeu se uita la inima si darnicia e o cale prin care ne testeaza crediniosia.Daca fariseii dadeau 10% si noi trebuie trebuia sa intrecem neprihanirea lor...trage singur concluziile.
|
|
22/11/06 09:43
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|